Начало Контекст Кои са народните представители от 25 МИР София в 50-ия парламент
11430
ВОТ - 9 юни 2024 г.

Кои са народните представители от 25 МИР София в 50-ия парламент

Със свое решение Централната избирателна комисия (ЦИК) определи имената на новите народни представители в 25 МИР София, които днес положиха клетва в 50-ия парламент.Петя Димитрова - "Има такъв народ".

| | 19 Юни 2024, 20:05 ч.
Кои са народните представители от 25 МИР София в 50-ия парламент
Кои са народните представители от 25 МИР София в 50-ия парламент
Снимка © БТА

Със свое решение Централната избирателна комисия (ЦИК) определи имената на новите народни представители в 25 МИР София, които днес положиха клетва в 50-ия парламент.

Ето кои са новите депутати,, подредени според номерата в бюлетините, изтеглени в жребия на ЦИК:

Петя Димитрова - "Има такъв народ". Тя е родена на 24 юли 1987 г. в Перник. По професия е икономист. Била е депутат в 46-ото Народно събрание, пише в сайта на парламента. Била е член на комисиите по въпросите на децата, младежта и спорта и на тази по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите.
 
Маргарита Махаева - "Възраждане".
Тя е родена на 14 юли 1977 г., става известно от интернет страницата на парламента. Била е депутат в 49-ото Народно събрание, член на комисиите по здравеопазване, конституционни въпроси и по правни въпроси.
 
Славчо Крумов - "Възраждане".
Той е роден на 8 октомври 1975 г. в София, пише на сайта на парламента. Бил е депутат в 49-то Народно събрание, член на комисиите по отбрана, правата на човека и вероизповеданията и прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество.
 
Рая Иванова - "Възраждане".
Тя е на 38 години, завършила е право в Нов български университет, се посочва във фейсбук-страницата на „Възраждане - София“. Работи в общинската администрация като главен юрисконсулт. Сътрудник е на групата на ПП „Възраждане“ в Столичния общински съвет.

NRD24+ | "Едно от най-важните послания на Васил Левски е единението на народа ни. Защото той знаеше, че тогава, когато сме заедно, макар и различни, в тези различия е и нашата сила. Не силата на измислените постулати, не силата на декларациите, не силата на голите думи, а силата, която е вътре в нас - като народ и като нация. П ...
Вижте повече

Елисавета Белобрадова - "Продължаваме промяната - Демократична България". Тя е депутат в 49-ото Народно събрание, се посочва на сайта на партия „Да, България“. Била е заместник-председател на Комисията по образование и наука и член на Комисията по труда, социалната и демографската политика. Била е депутат и в 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание. Елисавета Белобрадова е завършила право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Носител е на редица отличия, сред които първа награда в най-големия конкурс за социални предприемачи „Промяната“ на Reach for Change Foundation за 2018 г.; Жена на годината в категория „Интернет“ за 2018 г., част от лидерската програма на Marshal Memorial Fellowship за 2020 г. С Фондация „Майко Мила“ е и съносител на първа награда в категория „Маркетинг с кауза“ на Българския форум на бизнес лидерите за 2020 г. 

Кристина Петкова - "Продължаваме промяната - Демократична България". Тя е родена на 29 януари 1991 г. Депутат от 49-то Народно събрание, показва справка в сайта на парламента. Била е член на комисиите по въпросите на децата, по въпросите на Европейския съюз и временната комисия за Глеб Мишин. Кристина Петкова е заместник-председател на Демократи за силна България,става известно от сайта на партията. Медиатор и юрист е в адвокатско съдружие. Възпитаник е на Нов български университет. Има и магистърска степен по „Връзки с обществеността“. 

Калина Константинова - "Продължаваме промяната - Демократична България". Родена е на 18 май 1984 г. в София. Тя е икономист, специализиран в сферата на икономическото развитие, със силен фокус върху предприемачеството, пише на сайта на "Продължаваме промяната". През 2021 година е заместник-министър на икономиката в служебния кабинет, назначен от президента Румен Радев в екипа на Кирил Петков. Била е депутат в 47-ото и 48-ото Народно събрание. Била е председател на Комисия по електронно управление и информационни технологии. 

Венеция Нецова-Ангова - "Продължаваме промяната - Демократична България". Тя е родена на 1 декември 1989 г. в София. Била е депутат в 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание, сочи справка в профила във Фейсбук. Тя е икономист, завършила е с отличие Международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство в София и придобива допълнителни квалификации по предприемачество от Университета „Чейпъл хил“ в Северна Каролина и Университета „Бабсън“ в Бостън; по стратегическо управление от Университета Любляна в Словения и по микро и макроикономика от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Била е експерт в политическия кабинет на Кирил Петков в Министерството на икономиката в първия служебен кабинет, в който той е министър. 

Йорданка Фандъкова - ГЕРБ-СДС. Тя е родена на 12 април 1962 г. Завършила е специалност "Руска филология" в Софийския университет "Св. Климент Охридски", ссе посочва в сайта на ГЕРБ. От 2005 г. до 2009 г. е била заместник-кмет в Столичната община по образование, култура, спорт и превенции на зависимости. През 2009 година е избрана за депутат от 41-ото Народно събрание, същата година е министър на образованието, младежта и науката. От 23 ноември 2009 г. до 2024 година е кмет на Столичната община. Заместник-председател на ГЕРБ от 2014-2021 г., член е на Изпълнителната комисия на партията.

Анна Александрова - ГЕРБ-СДС. Тя е родена на 25 февруари 1975 г. в Лом. По образование е юрист, сочи справка на сайта на ГЕРБ. Била е народен представител в 44-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото НС. Зам.-председател и впоследствие е председател на Комисията по правни въпроси в 49-ото Народно събрание, член на комисията по конституционни въпроси и на тази за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество, пише в сайта на парламента.

Лъчезар Иванов - ГЕРБ-СДС – Той е роден на 13 август 1962 г. По професия е лекар, сочи справка на сайта на ГЕРБ. Народен представител в 40-то, 41-то, 42-то, 43-то, 44-то, 45-то, 46-то, 47-то и 48 НС.

Петър Николов - ГЕРБ-СДС. Той е роден на 3 юни 1979 г. По образование е политолог, се посочва в сайта на ГЕРБ. Защитава докторска дисертация по история в Нов български университет. От 2017 г. до 2021 г. е заместник-министър на образованието в третото правителство на Бойко Борисов. Автор е на седем книги в областта на средновековната българска история и политическите идеологии. Народен представител в 46-ото, 47-ото,48-ото и 49-ото НС. Бил е зам.-председател на комисията по култура и медии и член на Комисията по образование и наука.

Калоян Методиев - "БСП за България". Той е роден на 24 април 1976 г. в София., се посочва на сайта на президентството. През 2001 г. се дипломира като магистър по политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където специализира Външна политика и Национална сигурност. Доктор по политология. От 2015 г. до 2019 г. е политолог и главен анализатор на Института за стратегии и анализи. Член на Стратегическия съвет към президента на Републиката, създаден с Указ на президента Румен Радев (18 март 2019 г.). От 19 август 2019 година е началник на кабинета на Румен Радев. Калоян Методиев е бил и началник на кабинета на министъра на икономиката и индустрията, когато министър е Корнелия Нинова, от декември 2021 г. до август 2022 г.

Виктория Василева - "Величие". Тя е родена на 27 октомври 1971 г. в Русе. Депутат от 47-ото Народно събрание от „Има такъв народ“, сочи справка на сайта на парламента. Била е член на комисиите по вътрешна политика и по външна политика. Народен представител и от 38-ото, 45-ото и 46-ото Народно събрание. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Километрично задръстване се е образувало на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас заради разсипан чакъл от товарен автомобил
Километрично задръстване се е образувало на автомагистрала Тракия, около 343 км в посока Бургас, заради разсипан на пътното платно чакъл от товарен автомобил. Това съобщиха от Обла ...
Планински спасители са оказали помощ на турист с травма на бедрото в района на хижа "Плевен" в Стара Планина
Планински спасители са оказали помощ на турист с травма на бедрото в района на хижа "Плевен" в Стара Планина, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС). Акцията е започна вч ...
Мъж на 76 години е обявен за издирване, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен
Димитър Цанев Митев, на 76 години, е обявен за издирване по молба на близките му, съобщиха от пресотдела на Областната дирекция на МВР в Шумен. Мъжът е в неизвестност от днес сутри ...
Утре започва доставка на контейнери за живеене в село Воден, каза министър Калин Стоянов
Утре започва доставка на контейнери за живеене в село Воден. Това каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов по бТВ. МВР ще се погрижи за жителите на Воден и ...
Полицията залови над 20 души, седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотици
В рамките на изминалия ден са установени 21 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол. Това сочат данните на МВР. Деветима от тях са шофирали след употреба на алкохол о ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Километрично задръстване се е образувало на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас заради разсипан чакъл от товарен автомобил
Километрично задръстване се е образувало на автомагистрала Тракия, около 343 км в посока Бургас, заради разсипан на пътното платно чакъл от товарен автомобил. Това съобщиха от Обла ...
Вярвам в държавата, че ще помисли за нас, каза Златка Янева, чиято къща изгоря напълно в с. Воден
Вярвам в държавата, че ще помисли за нас. Това каза пред журналисти Златка Янева от с. Воден, чиято къща изгоря напълно при опустошителния пожар в боляровско миналата седмица. Янев ...
Мъж е в болница с изгаряния след взрив на газова бутилка в дома му в село Лъка, община Поморие
Мъж (67 г.) е приет в болница с изгаряния след взрив на газова бутилка в дома му в село Лъка, община Поморие. Инцидентът е станал вчера сутринта. Това съобщиха от Областната дирекц ...
„Български пощи” обявяват промоция на предоставяната услуга „Вътрешни пощенски парични преводи”
От 22 юли до 22 август „Български пощи“ обявяват промоция на предоставяната услуга „ Вътрешни пощенски парични преводи”, съобщиха от пресцентъра на национал ...
Бургаско сдружение започва кампания в помощ на пострадалите при пожарите в село Воден
Бургаското сдружение "Усмивка" започва кампания "Отворено сърце" в помощ на пострадалите при пожарите в село Воден, община Болярово. Набират се различни продукти, които биха помогн ...
Тикер в 10:41 ч.
Километрично задръстване се е образувало на автомагистрала Тракия, около 343 км ...
Начало Контекст
11430
ВОТ - 9 юни 2024 г.

Кои са народните представители от 25 МИР София в 50-ия парламент

Петя Димитрова - "Има такъв народ".Тя е родена на 24 юли 1987 г. в Перник
| | 19 Юни 2024, 20:05 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Кои са народните представители от 25 МИР София в 50-ия парламент
Кои са народните представители от 25 МИР София в 50-ия парламент
Снимка © БТА

Със свое решение Централната избирателна комисия (ЦИК) определи имената на новите народни представители в 25 МИР София, които днес положиха клетва в 50-ия парламент.

Ето кои са новите депутати,, подредени според номерата в бюлетините, изтеглени в жребия на ЦИК:

Петя Димитрова - "Има такъв народ". Тя е родена на 24 юли 1987 г. в Перник. По професия е икономист. Била е депутат в 46-ото Народно събрание, пише в сайта на парламента. Била е член на комисиите по въпросите на децата, младежта и спорта и на тази по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите.
 
Маргарита Махаева - "Възраждане".
Тя е родена на 14 юли 1977 г., става известно от интернет страницата на парламента. Била е депутат в 49-ото Народно събрание, член на комисиите по здравеопазване, конституционни въпроси и по правни въпроси.
 
Славчо Крумов - "Възраждане".
Той е роден на 8 октомври 1975 г. в София, пише на сайта на парламента. Бил е депутат в 49-то Народно събрание, член на комисиите по отбрана, правата на човека и вероизповеданията и прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество.
 
Рая Иванова - "Възраждане".
Тя е на 38 години, завършила е право в Нов български университет, се посочва във фейсбук-страницата на „Възраждане - София“. Работи в общинската администрация като главен юрисконсулт. Сътрудник е на групата на ПП „Възраждане“ в Столичния общински съвет.

Елисавета Белобрадова - "Продължаваме промяната - Демократична България". Тя е депутат в 49-ото Народно събрание, се посочва на сайта на партия „Да, България“. Била е заместник-председател на Комисията по образование и наука и член на Комисията по труда, социалната и демографската политика. Била е депутат и в 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание. Елисавета Белобрадова е завършила право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Носител е на редица отличия, сред които първа награда в най-големия конкурс за социални предприемачи „Промяната“ на Reach for Change Foundation за 2018 г.; Жена на годината в категория „Интернет“ за 2018 г., част от лидерската програма на Marshal Memorial Fellowship за 2020 г. С Фондация „Майко Мила“ е и съносител на първа награда в категория „Маркетинг с кауза“ на Българския форум на бизнес лидерите за 2020 г. 

Повече от NRD24+

Кристина Петкова - "Продължаваме промяната - Демократична България". Тя е родена на 29 януари 1991 г. Депутат от 49-то Народно събрание, показва справка в сайта на парламента. Била е член на комисиите по въпросите на децата, по въпросите на Европейския съюз и временната комисия за Глеб Мишин. Кристина Петкова е заместник-председател на Демократи за силна България,става известно от сайта на партията. Медиатор и юрист е в адвокатско съдружие. Възпитаник е на Нов български университет. Има и магистърска степен по „Връзки с обществеността“. 

Калина Константинова - "Продължаваме промяната - Демократична България". Родена е на 18 май 1984 г. в София. Тя е икономист, специализиран в сферата на икономическото развитие, със силен фокус върху предприемачеството, пише на сайта на "Продължаваме промяната". През 2021 година е заместник-министър на икономиката в служебния кабинет, назначен от президента Румен Радев в екипа на Кирил Петков. Била е депутат в 47-ото и 48-ото Народно събрание. Била е председател на Комисия по електронно управление и информационни технологии. 

Венеция Нецова-Ангова - "Продължаваме промяната - Демократична България". Тя е родена на 1 декември 1989 г. в София. Била е депутат в 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание, сочи справка в профила във Фейсбук. Тя е икономист, завършила е с отличие Международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство в София и придобива допълнителни квалификации по предприемачество от Университета „Чейпъл хил“ в Северна Каролина и Университета „Бабсън“ в Бостън; по стратегическо управление от Университета Любляна в Словения и по микро и макроикономика от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Била е експерт в политическия кабинет на Кирил Петков в Министерството на икономиката в първия служебен кабинет, в който той е министър. 

Йорданка Фандъкова - ГЕРБ-СДС. Тя е родена на 12 април 1962 г. Завършила е специалност "Руска филология" в Софийския университет "Св. Климент Охридски", ссе посочва в сайта на ГЕРБ. От 2005 г. до 2009 г. е била заместник-кмет в Столичната община по образование, култура, спорт и превенции на зависимости. През 2009 година е избрана за депутат от 41-ото Народно събрание, същата година е министър на образованието, младежта и науката. От 23 ноември 2009 г. до 2024 година е кмет на Столичната община. Заместник-председател на ГЕРБ от 2014-2021 г., член е на Изпълнителната комисия на партията.

Анна Александрова - ГЕРБ-СДС. Тя е родена на 25 февруари 1975 г. в Лом. По образование е юрист, сочи справка на сайта на ГЕРБ. Била е народен представител в 44-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото НС. Зам.-председател и впоследствие е председател на Комисията по правни въпроси в 49-ото Народно събрание, член на комисията по конституционни въпроси и на тази за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество, пише в сайта на парламента.

Лъчезар Иванов - ГЕРБ-СДС – Той е роден на 13 август 1962 г. По професия е лекар, сочи справка на сайта на ГЕРБ. Народен представител в 40-то, 41-то, 42-то, 43-то, 44-то, 45-то, 46-то, 47-то и 48 НС.

Петър Николов - ГЕРБ-СДС. Той е роден на 3 юни 1979 г. По образование е политолог, се посочва в сайта на ГЕРБ. Защитава докторска дисертация по история в Нов български университет. От 2017 г. до 2021 г. е заместник-министър на образованието в третото правителство на Бойко Борисов. Автор е на седем книги в областта на средновековната българска история и политическите идеологии. Народен представител в 46-ото, 47-ото,48-ото и 49-ото НС. Бил е зам.-председател на комисията по култура и медии и член на Комисията по образование и наука.

Калоян Методиев - "БСП за България". Той е роден на 24 април 1976 г. в София., се посочва на сайта на президентството. През 2001 г. се дипломира като магистър по политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където специализира Външна политика и Национална сигурност. Доктор по политология. От 2015 г. до 2019 г. е политолог и главен анализатор на Института за стратегии и анализи. Член на Стратегическия съвет към президента на Републиката, създаден с Указ на президента Румен Радев (18 март 2019 г.). От 19 август 2019 година е началник на кабинета на Румен Радев. Калоян Методиев е бил и началник на кабинета на министъра на икономиката и индустрията, когато министър е Корнелия Нинова, от декември 2021 г. до август 2022 г.

Виктория Василева - "Величие". Тя е родена на 27 октомври 1971 г. в Русе. Депутат от 47-ото Народно събрание от „Има такъв народ“, сочи справка на сайта на парламента. Била е член на комисиите по вътрешна политика и по външна политика. Народен представител и от 38-ото, 45-ото и 46-ото Народно събрание. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Километрично задръстване се е образувало на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас заради разсипан чакъл от товарен автомобил
Планински спасители са оказали помощ на турист с травма на бедрото в района на хижа "Плевен" в Стара Планина
Мъж на 76 години е обявен за издирване, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен
Утре започва доставка на контейнери за живеене в село Воден, каза министър Калин Стоянов
Полицията залови над 20 души, седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотици
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Юли
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Километрично задръстване се е образувало на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас заради разсипан чакъл от товарен автомобил
Сфера
Вярвам в държавата, че ще помисли за нас, каза Златка Янева, чиято къща изгоря напълно в с. Воден
Контекст
Мъж е в болница с изгаряния след взрив на газова бутилка в дома му в село Лъка, община Поморие
Местен фокус
„Български пощи” обявяват промоция на предоставяната услуга „Вътрешни пощенски парични преводи”
Местен фокус
Бургаско сдружение започва кампания в помощ на пострадалите при пожарите в село Воден
Контекст
Военнослужещи и хеликоптери се включват за пореден ден в гасенето на пожара край Воден
На преден план
Планински спасители са оказали помощ на турист с травма на бедрото в района на хижа "Плевен" в Стара Планина
Основна линия
Овладени са четири от пет фронта на пожара в района на боляровските села Воден и Голям Дервент, съобщи старши комисар Любомир Баров
Основна линия
Два военни хеликоптера "Кугър" и "Ми-17" участват в гасенето на пожара над с. Воден, 60 души с техника са на терен, съобщи министър Запрянов
Основна линия
Продължава гасенето на пожара в община Болярово, като фронтът е между селата Крайново и Голям Дервент
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.