Начало На преден план Представителите на „Има такъв народ“ се срещат с БСП, за да разговарят за подкрепа за правителство с третия мандат
9533
България

Представителите на „Има такъв народ“ се срещат с БСП, за да разговарят за подкрепа за правителство с третия мандат

Представителите на „Има такъв народ“ (ИТН) се срещат с „БСП за България“, за да разговарят за подкрепа за правителство с третия  мандат.Това се посочва в писмо, изпратено от парламентарната група на "Има такъв народ".

| 01 Август 2024, 06:30 ч.
Представителите на „Има такъв народ“ се срещат с БСП, за да разговарят за подкрепа за правителство с третия мандат
Представителите на „Има такъв народ“ се срещат с БСП, за да разговарят за подкрепа за правителство с третия мандат
Снимка © Милена Стойкова

Представителите на „Има такъв народ“ (ИТН) се срещат с „БСП за България“, за да разговарят за подкрепа за правителство с третия  мандат. Това се посочва в писмо, изпратено от парламентарната група на "Има такъв народ". Писмото е адресирано до председателя на парламентарната група на "БСП за България" Борислав Гуцанов. Срещата е насрочена за 14:15 часа в зала 142 на Народното събрание.

За 17-и път Велико Търново ще бъде домакин на Международния фестивал на военните духови оркестри, съобщиха организаторите от Община Велико Търново. Тази година във фестивала ще участват Оркестърът на военноморските сили на Румъния, Гвардейският представителен духов оркестър на България и Фестивалният военен оркестър „Маестро Николай Косев”, който е съставен от формациите на Националния военен университет – Велико Търново и Втора тунджанска механизирана бригада – Стара Загора.

Дефилето с участниците във фестивала ще започне та 21 септември от 16:30 часа на главната улица в града. По традиция на фестивала ще бъде връчена и почетната статуетка на името на маестро Николай Косев и Валери Вълев, които са учредители на фондация „Международен фестивал на военните оркестри“.

Музикантите ще бъдат част от шествието, което ще премине от площада пр

За първите шест месеца на 2024 г. в Дирекция „Конфликт на интереси“ са постъпили 268 сигнала с данни за наличие на конфликт на интереси и несъвместимост. Това каза заемащият длъжността председател на Комисията за противодействие на корупцията (КПК) Антон Славчев. Той представя Доклад за дейността на Комисията за противодействие на корупцията и отчет за изпълнението на бюджета в програмен формат за периода 01.01.2024 г. – 30.06.2024 г. пред депутатите от Комисията по превенция и противодействие на корупцията.

За същия период комисията е приела 391 решения, те са повече от сигналите, защото комисията заседава и по сигнали, постъпили в предходен период. 106 от тези 391 решения са за образуване на производство за конфликт на интереси, като по девет от тях е имало данни и за несъвместимост. 110 решения са взети за липса на наличието на конфликт на интереси. 27 реше

Всичко, което ни свързва, е добре дошло. Не само, че се работи за коридор за сигурност, но и за възможност за комуникация между гражданите от двете страни. Това каза пред журналисти президентът на Република Северна Македония (РСМ) Гордана Силяновска-Давкова преди началото на операта “Набуко” от Джузепе Верди.

“Неслучайно сме едни до други, всяка комуникация е добре дошла”, подчерта тя. “Правителството има разбиране за проекта, значи няма причина да навреди на НАТО. Впрочем, ние сме заедно в това".

Силяновска-Давкова е в България по повод гостуването на Националната опера и балет на РСМ, която ще представи тази вечер в София операта “Набуко” от Джузепе Верди. Силяновска-Давкова се срещна и с българския държавен глава Румен Радев.

В Ямбол Денят на независимостта на България – 22 септември, ще бъде отбелязан с тържествено честване в двора на Музея на бойната слава. За поредна година ще се състои и традиционният велопоход „Независимост“, става известно от общинския седмичен културен афиш.

Церемонията ще започне в 10:15 ч. с изпълнения на градския Духов оркестър, участието на представителни части военнослужещи от Ямболския гарнизон, ритуал по издигане на националното знаме, благодарствен молебен и слово на кмета Валентин Ревански.

Велопоходът „Независимост“ ще стартира в 11:30 ч. пред сградата на Община Ямбол. Финалната точка на колоездачите ще бъде Археологическият резерват „Тракийски и античен град Кабиле“. Велопоходът няма състезателен характер, но всяка година събира стотици участници.

Празничният 22 септември в Ямбол ще бъде и Ден на отворени врат

Общинският съвет на Садово ще заседава днес от 9:30 ч., съобщиха от общинската администрация. В дневния ред са предвидени 16 точки.

Съветниците ще обсъждат изработването на проект за подробен устройствен план за определяне на трасе за изграждане на велоалея по общински път между селата Караджово и Катуница.

Председателят на съветниците в Садово Атанас Телчаров ще представи дейността на Общинския съвет за първото полугодие на 2024 година. Кметът на града Димитър Здравков ще се отчете относно изпълнението на решенията, приети в периода от януари до август тази година.

Съветниците ще дискутират още за изминалата учебна година и за подготовката за настоящата в основните училища и детски градини. Кметът ще утвърди паралелки под норматив в общинските училища и в Професионалната селскостопанска гимназия в Садово.

Сред дневния ред са и предложения от кмета за актуа

В писмото се изтъква, че страната е изпаднала в дълбока политическа, икономическа и социална криза. Не на последно място е нарушено доверието между гражданите и техните народни представители, се казва в писмото. 

Срещите на ИТН започнаха веднага след връчването на мандата в понеделник. Във вторник представителите на ИТН разговаряха с депутати от разпадналата се парламентарна група на „Величие“. Депутатите, напуснали групата, бяха представени единствено от народния представител Красимира Катинчарова, с която не бе постигнато съгласие. По-късно се състоя и среща с депутатите около Николай Марков, с които бе постигнато съгласие.

Вчера депутатите на ИТН се срещнаха с нечленуващите народни представители, обявили се за единство на ДПС под ръководството на почетния председател д-р Ахмед Доган. След срещата Станислав Балабанов обобщи, че мнозинството за подкрепата на правителство с третия мандат е нараснало на 48 души.

 

Безработицата през август е 5,3 %, съобщиха от Агенцията по заетостта. В края на месеца регистрираните в бюрата по труда безработни са 150 709, а започналите работа - 11 523 души. Работа чрез подкрепата на бюрата по труда са започнали и 383 пенсионери, учащи и заети лица.

В резултат от работата на ромските и младежките медиатори, както и на трудовите посредници в бюрата по труда, през август са активирани над 3200 неактивни на пазара на труда лица.

Представителите на рисковите групи, намерили своята трудова реализация през миналия месец чрез субсидирани работни места, са 2040, допълниха от агенцията. От тях 1231 са започнали работа по програми и мерки за заетост, финансирани от държавния бюджет, а 809 - по проекти на програма „Развитие на човешките ресурси” 2021 – 2027 г., съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. През август са издадени над 12 5

Регулирането на движението на тротинетки и други индивидуални електрически превозни средства в Пазарджик и мерките за подобряване на системата за паркиране бяха във фокуса на проведеното днес обществено обсъждане на предложенията за промени в Наредбата за организация на движението на територията на общината. В него участваха кметът Петър Куленски, заместник-кметът Любомир Гечев, общински съветници, експерти и граждани. Това съобщиха от общинската администрация.

В хода на обсъждането кметът Куленски предложи да бъде разширен обхватът на пропуските по местодомуване в синя зона. Намерението е те да се издават не само за конкретна улица, а да важат за целия квартал. Също така платената синя зона да бъде разделена на четири отделни зони, което ще улесни жителите на тези райони, предоставяйки им по-голяма гъвкавост при паркирането.

Друго предложение на Общината е въвеждане на

Спокоен е трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кулата“ на изход от страната към този час, . Няма колона нито от леки, нито от товарни автомобили, които да изчакват, за да преминат към южната ни съседка Гърция. 

Вчера следобед трафикът отново беше спокоен. 

По данни на гръцката телевизия ЕРТ през юли тази година през ГКПП „Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил от 1 150 000 души. Или общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

Общинският съвет в Кубрат обсъди и гласува решения, насочени към подобряване на управлението на общинските имоти и образователната инфраструктура, съобщиха от общинската администрация. Съветниците единодушно приеха изменение в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2024 г. С одобрението на общинските съветници ще бъдат отдадени под наем незастроени имоти в урбанизираните територии за земеделско ползване. Тази промяна се дължи на икономическите и демографските предизвикателства, пред които е изправена общината, посочват от общината.

Според кмета Алкин Неби, тенденцията на обезлюдяване е довела до намалял интерес към закупуването на имоти и строителството на нови жилища. Той обясни, че за последните няколко години в община Кубрат са издадени само 16 разрешителни за строеж на жилищни сгради, което допълнително подкрепя тази тен

Мога да кажа, че Централната избирателна комисия (ЦИК) приема решенията си съобразно разпоредбите на закона, а не под политически натиск, заяви в предаването „Неделя 150" на БНР председателят на изборния орган Камелия Нейкова.

За себе си тя обясни, че не само за тези избори, но назад във времето никой не е оказвал натиск за начина, по който гласува, когато се приемат решения. По думите останалите колеги в комисията също не са споделяли за оказван натиск върху тях. "Като че ли някой се опитва да създаде недоверие към ЦИК, все едно работим така, че вотът да е нечестен и да има после основания за оспорването му", смята Нейкова.

Тя добави също, че ЦИК не се влияе от решения на партии, на политически органи. Според нея политическите субекти трябва да решават проблемите си в рамките на своите формации, като е недопустимо някой да очаква ЦИК да е арбитър или да вземе т

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Митническите служители установиха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 бобини с лента коркофан - филтърна хартия за производство на цигари, с логото на известна марка циг ...
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе. „Обърнахме се към тях, с научни знания те да определят какви нови дървесни видове и хра ...
ВАС ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на ПП ДПС
Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от е ...
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, за да има по-голямо доверие към гласуването с машини, каза Валентин Мундров
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, така че да има по-голямо доверие към гласуването с машини. Това каза служебният министър на електронното управление В ...
Ръст на туристите от Скандинавия отчитат от ваканционно селище "Албена"
Ръст с 20 процента на гостите от Скандинавия отчитат в края на активния летен туристически сезон от ваканционно селище "Албена". Резултатите са на база данни от преходната година. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:44 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9533
България

Представителите на „Има такъв народ“ се срещат с БСП, за да разговарят за подкрепа за правителство с третия мандат

Представителите на „Има такъв народ“ (ИТН) се срещат с „БСП за България“, за да разговарят за подкрепа за правителство с третия  мандат.Това се посочва в писмо, изпратено от парламентарната група на "Има такъв народ".

| 01 Август 2024, 06:30 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Представителите на „Има такъв народ“ се срещат с БСП, за да разговарят за подкрепа за правителство с третия мандат
Представителите на „Има такъв народ“ се срещат с БСП, за да разговарят за подкрепа за правителство с третия мандат
Снимка © Милена Стойкова

Представителите на „Има такъв народ“ (ИТН) се срещат с „БСП за България“, за да разговарят за подкрепа за правителство с третия  мандат. Това се посочва в писмо, изпратено от парламентарната група на "Има такъв народ". Писмото е адресирано до председателя на парламентарната група на "БСП за България" Борислав Гуцанов. Срещата е насрочена за 14:15 часа в зала 142 на Народното събрание.

За 17-и път Велико Търново ще бъде домакин на Международния фестивал на военните духови оркестри, съобщиха организаторите от Община Велико Търново. Тази година във фестивала ще участват Оркестърът на военноморските сили на Румъния, Гвардейският представителен духов оркестър на България и Фестивалният военен оркестър „Маестро Николай Косев”, който е съставен от формациите на Националния военен университет – Велико Търново и Втора тунджанска механизирана бригада – Стара Загора.

Дефилето с участниците във фестивала ще започне та 21 септември от 16:30 часа на главната улица в града. По традиция на фестивала ще бъде връчена и почетната статуетка на името на маестро Николай Косев и Валери Вълев, които са учредители на фондация „Международен фестивал на военните оркестри“.

Музикантите ще бъдат част от шествието, което ще премине от площада пр

За първите шест месеца на 2024 г. в Дирекция „Конфликт на интереси“ са постъпили 268 сигнала с данни за наличие на конфликт на интереси и несъвместимост. Това каза заемащият длъжността председател на Комисията за противодействие на корупцията (КПК) Антон Славчев. Той представя Доклад за дейността на Комисията за противодействие на корупцията и отчет за изпълнението на бюджета в програмен формат за периода 01.01.2024 г. – 30.06.2024 г. пред депутатите от Комисията по превенция и противодействие на корупцията.

За същия период комисията е приела 391 решения, те са повече от сигналите, защото комисията заседава и по сигнали, постъпили в предходен период. 106 от тези 391 решения са за образуване на производство за конфликт на интереси, като по девет от тях е имало данни и за несъвместимост. 110 решения са взети за липса на наличието на конфликт на интереси. 27 реше

Всичко, което ни свързва, е добре дошло. Не само, че се работи за коридор за сигурност, но и за възможност за комуникация между гражданите от двете страни. Това каза пред журналисти президентът на Република Северна Македония (РСМ) Гордана Силяновска-Давкова преди началото на операта “Набуко” от Джузепе Верди.

“Неслучайно сме едни до други, всяка комуникация е добре дошла”, подчерта тя. “Правителството има разбиране за проекта, значи няма причина да навреди на НАТО. Впрочем, ние сме заедно в това".

Силяновска-Давкова е в България по повод гостуването на Националната опера и балет на РСМ, която ще представи тази вечер в София операта “Набуко” от Джузепе Верди. Силяновска-Давкова се срещна и с българския държавен глава Румен Радев.

В Ямбол Денят на независимостта на България – 22 септември, ще бъде отбелязан с тържествено честване в двора на Музея на бойната слава. За поредна година ще се състои и традиционният велопоход „Независимост“, става известно от общинския седмичен културен афиш.

Церемонията ще започне в 10:15 ч. с изпълнения на градския Духов оркестър, участието на представителни части военнослужещи от Ямболския гарнизон, ритуал по издигане на националното знаме, благодарствен молебен и слово на кмета Валентин Ревански.

Велопоходът „Независимост“ ще стартира в 11:30 ч. пред сградата на Община Ямбол. Финалната точка на колоездачите ще бъде Археологическият резерват „Тракийски и античен град Кабиле“. Велопоходът няма състезателен характер, но всяка година събира стотици участници.

Празничният 22 септември в Ямбол ще бъде и Ден на отворени врат

Общинският съвет на Садово ще заседава днес от 9:30 ч., съобщиха от общинската администрация. В дневния ред са предвидени 16 точки.

Съветниците ще обсъждат изработването на проект за подробен устройствен план за определяне на трасе за изграждане на велоалея по общински път между селата Караджово и Катуница.

Председателят на съветниците в Садово Атанас Телчаров ще представи дейността на Общинския съвет за първото полугодие на 2024 година. Кметът на града Димитър Здравков ще се отчете относно изпълнението на решенията, приети в периода от януари до август тази година.

Съветниците ще дискутират още за изминалата учебна година и за подготовката за настоящата в основните училища и детски градини. Кметът ще утвърди паралелки под норматив в общинските училища и в Професионалната селскостопанска гимназия в Садово.

Сред дневния ред са и предложения от кмета за актуа

В писмото се изтъква, че страната е изпаднала в дълбока политическа, икономическа и социална криза. Не на последно място е нарушено доверието между гражданите и техните народни представители, се казва в писмото. 

Срещите на ИТН започнаха веднага след връчването на мандата в понеделник. Във вторник представителите на ИТН разговаряха с депутати от разпадналата се парламентарна група на „Величие“. Депутатите, напуснали групата, бяха представени единствено от народния представител Красимира Катинчарова, с която не бе постигнато съгласие. По-късно се състоя и среща с депутатите около Николай Марков, с които бе постигнато съгласие.

Вчера депутатите на ИТН се срещнаха с нечленуващите народни представители, обявили се за единство на ДПС под ръководството на почетния председател д-р Ахмед Доган. След срещата Станислав Балабанов обобщи, че мнозинството за подкрепата на правителство с третия мандат е нараснало на 48 души.

 

Безработицата през август е 5,3 %, съобщиха от Агенцията по заетостта. В края на месеца регистрираните в бюрата по труда безработни са 150 709, а започналите работа - 11 523 души. Работа чрез подкрепата на бюрата по труда са започнали и 383 пенсионери, учащи и заети лица.

В резултат от работата на ромските и младежките медиатори, както и на трудовите посредници в бюрата по труда, през август са активирани над 3200 неактивни на пазара на труда лица.

Представителите на рисковите групи, намерили своята трудова реализация през миналия месец чрез субсидирани работни места, са 2040, допълниха от агенцията. От тях 1231 са започнали работа по програми и мерки за заетост, финансирани от държавния бюджет, а 809 - по проекти на програма „Развитие на човешките ресурси” 2021 – 2027 г., съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. През август са издадени над 12 5

Регулирането на движението на тротинетки и други индивидуални електрически превозни средства в Пазарджик и мерките за подобряване на системата за паркиране бяха във фокуса на проведеното днес обществено обсъждане на предложенията за промени в Наредбата за организация на движението на територията на общината. В него участваха кметът Петър Куленски, заместник-кметът Любомир Гечев, общински съветници, експерти и граждани. Това съобщиха от общинската администрация.

В хода на обсъждането кметът Куленски предложи да бъде разширен обхватът на пропуските по местодомуване в синя зона. Намерението е те да се издават не само за конкретна улица, а да важат за целия квартал. Също така платената синя зона да бъде разделена на четири отделни зони, което ще улесни жителите на тези райони, предоставяйки им по-голяма гъвкавост при паркирането.

Друго предложение на Общината е въвеждане на

Спокоен е трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кулата“ на изход от страната към този час, . Няма колона нито от леки, нито от товарни автомобили, които да изчакват, за да преминат към южната ни съседка Гърция. 

Вчера следобед трафикът отново беше спокоен. 

По данни на гръцката телевизия ЕРТ през юли тази година през ГКПП „Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил от 1 150 000 души. Или общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

Общинският съвет в Кубрат обсъди и гласува решения, насочени към подобряване на управлението на общинските имоти и образователната инфраструктура, съобщиха от общинската администрация. Съветниците единодушно приеха изменение в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2024 г. С одобрението на общинските съветници ще бъдат отдадени под наем незастроени имоти в урбанизираните територии за земеделско ползване. Тази промяна се дължи на икономическите и демографските предизвикателства, пред които е изправена общината, посочват от общината.

Според кмета Алкин Неби, тенденцията на обезлюдяване е довела до намалял интерес към закупуването на имоти и строителството на нови жилища. Той обясни, че за последните няколко години в община Кубрат са издадени само 16 разрешителни за строеж на жилищни сгради, което допълнително подкрепя тази тен

Мога да кажа, че Централната избирателна комисия (ЦИК) приема решенията си съобразно разпоредбите на закона, а не под политически натиск, заяви в предаването „Неделя 150" на БНР председателят на изборния орган Камелия Нейкова.

За себе си тя обясни, че не само за тези избори, но назад във времето никой не е оказвал натиск за начина, по който гласува, когато се приемат решения. По думите останалите колеги в комисията също не са споделяли за оказван натиск върху тях. "Като че ли някой се опитва да създаде недоверие към ЦИК, все едно работим така, че вотът да е нечестен и да има после основания за оспорването му", смята Нейкова.

Тя добави също, че ЦИК не се влияе от решения на партии, на политически органи. Според нея политическите субекти трябва да решават проблемите си в рамките на своите формации, като е недопустимо някой да очаква ЦИК да е арбитър или да вземе т

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе
ВАС ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на ПП ДПС
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, за да има по-голямо доверие към гласуването с машини, каза Валентин Мундров
Ръст на туристите от Скандинавия отчитат от ваканционно селище "Албена"
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.