Начало На преден план Няма опасност от замърсяване на въздуха в село Царацово след пожара в предприятие за преработка на отпадъци
9180
България

Няма опасност от замърсяване на въздуха в село Царацово след пожара в предприятие за преработка на отпадъци

Няма опасност от замърсяване на въздуха в с. Царацово, където снощи горя пожар в предприятие за преработка на отпадъци, всички показатели са в норма, каза в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева.Тя се позова на данни от мобилната лаборатория към 6:00 часа тази сутрин.

| 01 Август 2024, 07:58 ч.
Няма опасност от замърсяване на въздуха в село Царацово след пожара в предприятие за преработка на отпадъци
Няма опасност от замърсяване на въздуха в село Царацово след пожара в предприятие за преработка на отпадъци
Снимка © БТА

Няма опасност от замърсяване на въздуха в с. Царацово, където снощи горя пожар в предприятие за преработка на отпадъци, всички показатели са в норма, каза в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева. Тя се позова на данни от мобилната лаборатория към 6:00 часа тази сутрин. Лабораторията ще останат на място до пълното потушаване на пожара и ще се отчитат всички показатели, каза още тя. Наложило се е мобилната лаборатория да дойде от Стара Загора, защото тази от Пловдив в момента се намира в Елин Пелин, допълни областният управител.

Над сто човека получават социална подкрепа по проекта „Грижа в дома“ в община Антоново. Проектът стартира през март 2023 г. с 66 потребители от 14 населени места, като до момента от услугата са се ползвали общо 109 души, част от които са отпаднали. Това съобщи инж. Петинка Петрова - директор на Дирекция „Устройство на територията, екология, образование и проекти” при община Антоново. 

Проектът „Грижа в дома” стартира на 4 март миналата година. Първоначално подписаният договор е за срок от една година, като следват поредица до анекси за удължаване. През март и юни тази година срокът за предоставяне на услугата се удължава с по три месеца, а от 5 септември е в сила поредно удължаване с още четири месеца – до 5 януари 2025 г., посочи Петрова. 

Предложението за продължаване на предоставяната помощ, а чрез нея и осъществява

Върховният административен съд (ВАС) ще разгледа жалбата на коалиция "Демокрация, права и свободи - ДПС" срещу решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за отказ за регистрация на коалицията за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г.

Делото е насрочено за 11:00 часа, в открито съдебно заседание.

В Кюстендил наградиха 90 служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН), съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Със заповед на министъра на вътрешните работи двама служители на РДПБЗН са наградени с „индивидуална парична награда“ заради постигнати високи професионални резултати. Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов със своя заповед награждава 12 служители за съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи с „писмена похвала“, а директорът на РДПБЗН Светослав Георгиев със своя заповед награди 76 служители за съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи с „писмена похвала“.

По случай професионалния празник на българските пожарникари - 14 септември, директор

За алтернативите пред България в справянето с безводието потърси мнението на ръководителя на секция "Хидрогеология" в Геологическия институт на БАН доц. д-р Петър Гергинов и колега му доц. д-р Димитър Антонов.

България има алтернатива за решаване на водната криза и тя е в използването на естествените ресурси от подземни води, които за повече от 30 години са увеличили количествата си - от 175 куб. метра за секунда през 70-те години на 20-и век, на 193 куб. метра в секунда към 2016-2021 г. Сега в страната се използват около 17 на сто от наличните ресурси от подземни води, разказаха в интервю учените. 

Използването им обаче преминава през вдигането на цената на водата поради естеството на добива им, има и опасност от трайно намаляване на количествата в населените места, които и към момента ги използват за водоснабдяване - например Североизточна България. В

Докладът на временната комисия за проверка на факти и обстоятелства за корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение на кмета на община Доспат Елин Радев ще бъде предоставен на прокуратурата. Това обяви в края на днешното заседание на комисията председателят й Александър Вълчев от "Има такъв народ".

Докладът ще бъде изготвен и приет на следващото заседание на комисията идната седмица, след което ще бъде изпратен на компетентните органи, увери той присъстващите граждани от община Доспат. 

По време на днешното заседание депутатите изслушаха личната история на двама граждани - Нина Куцлева и Александър Василев. Днес бе представен и видеозапис от работа на секционна избирателна комисия в община Доспат.

Народният представител Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната – Демократична България" настоя записът да бъде приобщен към докла

По думите на проф. Янчева, последната проверка на фирмата – собственик на предприятието е правена преди шест месеца и по документи всичко е изрядно.

По думите на кмета на Царацово Димитър Петков, не са верни информациите, че заради пожара част от хората от населеното място са го напуснали. Не е имало и няма проблем за населението, категоричен беше кметът.

Все още има тлеещи останки под горящата конструкция, до които днес ще достигнем, каза и главен инспектор Димитър Бришимов, директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“  - Пловдив. Запалили са се съхраняваните на място полимери, дървени елементи, течни горива, горими материали, допълни той.

Заради пожара в съседен имот са изгорели и два влекача, каза още Бришимов.

Първоначално е имало проблем с осигуряването на достатъчно вода за пристигналите на място 12 пожарни автомобила, но този проблем бързо е бил разрешен, обясни главният комисар.  

Мъж на 51 години от Балчик е задържан за убийството на баща си. Това съобщиха на сайта си от Апелативна прокуратура - Варна. Оттам допълват, че Окръжна прокуратура – Добрич ръководи досъдебно производство за извършено убийство в град Балчик.

Сигнал за случилото се е получен в късните часове на 14 септември. Жертва на тежкото криминално престъпление е 71-годишен жител на Балчик. Според установените към момента факти между него и семейството му от дълги години имало проблемни отношения. Възрастният мъж често употребявал алкохол и проявявал агресия към близките си.

Същото се случило и вечерта преди убийството, когато той проявил физическа и вербална агресия към съпругата си. Няколко часа по-късно, синът му, който е на 51 години, установил, че баща му продължава да пие при съседи. Между двамата възникнал конфликт, който ескалирал, и по-младият мъж нанесъл няколко удара

Тежко лято, с повече и сложни пожари, отчитат огнеборците в Ямболска област в навечерието на професионалния си празник – 14 септември. От началото на юни до момента в региона са възникнали и ликвидирани 382 пожара, като за същия период миналата година са били 315. Това каза комисар Кольо Гяуров, директор на Регионалната дирекция (РД) „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН).

От началото на лятото екипите на РДПБЗН – Ямбол са се отзовали на 445 сигнала за произшествия – пожари, катастрофи и др., а за същия период миналата година те са били с 25 по-малко. При възникналите пожари от началото на годината няма загинали, седем са пострадалите. Пожарите без нанесени материални щети са 313, а с нанесени щети – 69. Извършени са 43 аварийно-спасителни и помощни операции.

„През този летен сезон обстановката беше критична в няко

Очаквам, че изявеното желание за диалог от страна на президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска, ще се превърне в последователна политика. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, който направи демонстрационен полет от авиобаза "Граф Игнатиево" на изтребител F-16. Очакваме Република Северна Македония да изпълни всички ангажименти, които е поела пред нас на двустранна основа и пред Европейския съюз, за да може пълноценно да градим нашите взаимоотношения, посочи държавният глава.

По думите му правителството на Северна Македония не е напуснало още предизборната риторика.

„Нека се успокоят страстите и се върнат към реализма, а той е много ясен – нашите отношения ще продължат да се градят на основата на сключените споразумения и заключения на Съвета на Европейския съюз“, каза Радев. Той посочи, че музиката и културата са сфери, ко

Община Ямбол обяви обществена поръчка за проектиране и изграждане на улица „Охрид” в жилищен комплекс „Възраждане” с цел свързването с централната за района улица „Индже войвода”. Това показва справка в Регистъра на обществените поръчки.

Крайната за квартала улица в момента е частично изградена, а трасето остава затворено във вътрешното пространство на жилищния комплекс. Разработеният проект предвижда доизграждане на уличното платно, така че ул. „Охрид” да има излаз към близката главна пътна артерия – ул. „Индже войвода”.

Освен полагането на асфалт, оформяне на бордюри и тротоари, по дължината на 365-метровия участък се планира обособяването на места за паркиране и изграждане на улично осветление. Прогнозната стойност на поръчката е за близо 850 000 лева, е видно още от документацията по нея.

Общи

Условията за туризъм в планините днес не са добри, най-малкото заради мокрите терени, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС).

Температурите са между 7° и 10°, има слаб вятър. До преди малко беше дъждовно в Западна България. По-високите части на Централен Балкан е мъгливо, посочиха от ПСС. Като цяло, лоши са условията за туризъм, обобщиха от спасителната служба. 

В този сезон времето бързо се променя, температурите падат, денят става все по-къс, затова планинските спасители съветват хората, излизащи в планината, да бъдат подготвени, адекватно облечени, а маршрутът да е подходящо избран предвид метеорологичната обстановка.

През изминалото денонощие няма инциденти, които да са наложили реакция от ПСС, казаха още от спасителната служба.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология днес облачността ще бъде променл

Малко след 18:00 часа вчера избухна пожар в предприятие за преработка на отпадъци до село Царацово. Двама пожарникари са пострадали при гасенето на пожара, те са приети в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) "Свети Георги" в Пловдив. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, ...
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевти ...
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен рай ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:55 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9180
България

Няма опасност от замърсяване на въздуха в село Царацово след пожара в предприятие за преработка на отпадъци

Няма опасност от замърсяване на въздуха в с. Царацово, където снощи горя пожар в предприятие за преработка на отпадъци, всички показатели са в норма, каза в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева.Тя се позова на данни от мобилната лаборатория към 6:00 часа тази сутрин.

| 01 Август 2024, 07:58 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Няма опасност от замърсяване на въздуха в село Царацово след пожара в предприятие за преработка на отпадъци
Няма опасност от замърсяване на въздуха в село Царацово след пожара в предприятие за преработка на отпадъци
Снимка © БТА

Няма опасност от замърсяване на въздуха в с. Царацово, където снощи горя пожар в предприятие за преработка на отпадъци, всички показатели са в норма, каза в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева. Тя се позова на данни от мобилната лаборатория към 6:00 часа тази сутрин. Лабораторията ще останат на място до пълното потушаване на пожара и ще се отчитат всички показатели, каза още тя. Наложило се е мобилната лаборатория да дойде от Стара Загора, защото тази от Пловдив в момента се намира в Елин Пелин, допълни областният управител.

Над сто човека получават социална подкрепа по проекта „Грижа в дома“ в община Антоново. Проектът стартира през март 2023 г. с 66 потребители от 14 населени места, като до момента от услугата са се ползвали общо 109 души, част от които са отпаднали. Това съобщи инж. Петинка Петрова - директор на Дирекция „Устройство на територията, екология, образование и проекти” при община Антоново. 

Проектът „Грижа в дома” стартира на 4 март миналата година. Първоначално подписаният договор е за срок от една година, като следват поредица до анекси за удължаване. През март и юни тази година срокът за предоставяне на услугата се удължава с по три месеца, а от 5 септември е в сила поредно удължаване с още четири месеца – до 5 януари 2025 г., посочи Петрова. 

Предложението за продължаване на предоставяната помощ, а чрез нея и осъществява

Върховният административен съд (ВАС) ще разгледа жалбата на коалиция "Демокрация, права и свободи - ДПС" срещу решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за отказ за регистрация на коалицията за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г.

Делото е насрочено за 11:00 часа, в открито съдебно заседание.

В Кюстендил наградиха 90 служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН), съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Със заповед на министъра на вътрешните работи двама служители на РДПБЗН са наградени с „индивидуална парична награда“ заради постигнати високи професионални резултати. Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов със своя заповед награждава 12 служители за съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи с „писмена похвала“, а директорът на РДПБЗН Светослав Георгиев със своя заповед награди 76 служители за съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи с „писмена похвала“.

По случай професионалния празник на българските пожарникари - 14 септември, директор

За алтернативите пред България в справянето с безводието потърси мнението на ръководителя на секция "Хидрогеология" в Геологическия институт на БАН доц. д-р Петър Гергинов и колега му доц. д-р Димитър Антонов.

България има алтернатива за решаване на водната криза и тя е в използването на естествените ресурси от подземни води, които за повече от 30 години са увеличили количествата си - от 175 куб. метра за секунда през 70-те години на 20-и век, на 193 куб. метра в секунда към 2016-2021 г. Сега в страната се използват около 17 на сто от наличните ресурси от подземни води, разказаха в интервю учените. 

Използването им обаче преминава през вдигането на цената на водата поради естеството на добива им, има и опасност от трайно намаляване на количествата в населените места, които и към момента ги използват за водоснабдяване - например Североизточна България. В

Докладът на временната комисия за проверка на факти и обстоятелства за корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение на кмета на община Доспат Елин Радев ще бъде предоставен на прокуратурата. Това обяви в края на днешното заседание на комисията председателят й Александър Вълчев от "Има такъв народ".

Докладът ще бъде изготвен и приет на следващото заседание на комисията идната седмица, след което ще бъде изпратен на компетентните органи, увери той присъстващите граждани от община Доспат. 

По време на днешното заседание депутатите изслушаха личната история на двама граждани - Нина Куцлева и Александър Василев. Днес бе представен и видеозапис от работа на секционна избирателна комисия в община Доспат.

Народният представител Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната – Демократична България" настоя записът да бъде приобщен към докла

По думите на проф. Янчева, последната проверка на фирмата – собственик на предприятието е правена преди шест месеца и по документи всичко е изрядно.

По думите на кмета на Царацово Димитър Петков, не са верни информациите, че заради пожара част от хората от населеното място са го напуснали. Не е имало и няма проблем за населението, категоричен беше кметът.

Все още има тлеещи останки под горящата конструкция, до които днес ще достигнем, каза и главен инспектор Димитър Бришимов, директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“  - Пловдив. Запалили са се съхраняваните на място полимери, дървени елементи, течни горива, горими материали, допълни той.

Заради пожара в съседен имот са изгорели и два влекача, каза още Бришимов.

Първоначално е имало проблем с осигуряването на достатъчно вода за пристигналите на място 12 пожарни автомобила, но този проблем бързо е бил разрешен, обясни главният комисар.  

Мъж на 51 години от Балчик е задържан за убийството на баща си. Това съобщиха на сайта си от Апелативна прокуратура - Варна. Оттам допълват, че Окръжна прокуратура – Добрич ръководи досъдебно производство за извършено убийство в град Балчик.

Сигнал за случилото се е получен в късните часове на 14 септември. Жертва на тежкото криминално престъпление е 71-годишен жител на Балчик. Според установените към момента факти между него и семейството му от дълги години имало проблемни отношения. Възрастният мъж често употребявал алкохол и проявявал агресия към близките си.

Същото се случило и вечерта преди убийството, когато той проявил физическа и вербална агресия към съпругата си. Няколко часа по-късно, синът му, който е на 51 години, установил, че баща му продължава да пие при съседи. Между двамата възникнал конфликт, който ескалирал, и по-младият мъж нанесъл няколко удара

Тежко лято, с повече и сложни пожари, отчитат огнеборците в Ямболска област в навечерието на професионалния си празник – 14 септември. От началото на юни до момента в региона са възникнали и ликвидирани 382 пожара, като за същия период миналата година са били 315. Това каза комисар Кольо Гяуров, директор на Регионалната дирекция (РД) „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН).

От началото на лятото екипите на РДПБЗН – Ямбол са се отзовали на 445 сигнала за произшествия – пожари, катастрофи и др., а за същия период миналата година те са били с 25 по-малко. При възникналите пожари от началото на годината няма загинали, седем са пострадалите. Пожарите без нанесени материални щети са 313, а с нанесени щети – 69. Извършени са 43 аварийно-спасителни и помощни операции.

„През този летен сезон обстановката беше критична в няко

Очаквам, че изявеното желание за диалог от страна на президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска, ще се превърне в последователна политика. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, който направи демонстрационен полет от авиобаза "Граф Игнатиево" на изтребител F-16. Очакваме Република Северна Македония да изпълни всички ангажименти, които е поела пред нас на двустранна основа и пред Европейския съюз, за да може пълноценно да градим нашите взаимоотношения, посочи държавният глава.

По думите му правителството на Северна Македония не е напуснало още предизборната риторика.

„Нека се успокоят страстите и се върнат към реализма, а той е много ясен – нашите отношения ще продължат да се градят на основата на сключените споразумения и заключения на Съвета на Европейския съюз“, каза Радев. Той посочи, че музиката и културата са сфери, ко

Община Ямбол обяви обществена поръчка за проектиране и изграждане на улица „Охрид” в жилищен комплекс „Възраждане” с цел свързването с централната за района улица „Индже войвода”. Това показва справка в Регистъра на обществените поръчки.

Крайната за квартала улица в момента е частично изградена, а трасето остава затворено във вътрешното пространство на жилищния комплекс. Разработеният проект предвижда доизграждане на уличното платно, така че ул. „Охрид” да има излаз към близката главна пътна артерия – ул. „Индже войвода”.

Освен полагането на асфалт, оформяне на бордюри и тротоари, по дължината на 365-метровия участък се планира обособяването на места за паркиране и изграждане на улично осветление. Прогнозната стойност на поръчката е за близо 850 000 лева, е видно още от документацията по нея.

Общи

Условията за туризъм в планините днес не са добри, най-малкото заради мокрите терени, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС).

Температурите са между 7° и 10°, има слаб вятър. До преди малко беше дъждовно в Западна България. По-високите части на Централен Балкан е мъгливо, посочиха от ПСС. Като цяло, лоши са условията за туризъм, обобщиха от спасителната служба. 

В този сезон времето бързо се променя, температурите падат, денят става все по-къс, затова планинските спасители съветват хората, излизащи в планината, да бъдат подготвени, адекватно облечени, а маршрутът да е подходящо избран предвид метеорологичната обстановка.

През изминалото денонощие няма инциденти, които да са наложили реакция от ПСС, казаха още от спасителната служба.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология днес облачността ще бъде променл

Малко след 18:00 часа вчера избухна пожар в предприятие за преработка на отпадъци до село Царацово. Двама пожарникари са пострадали при гасенето на пожара, те са приети в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) "Свети Георги" в Пловдив. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.