Начало На преден план Интензивен е трафикът за леки и товарни автомобили на част от граничните пунктове по границата с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция
9662
България

Интензивен е трафикът за леки и товарни автомобили на част от граничните пунктове по границата с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция

Интензивен е трафикът за леки и товарни автомобили на част от гранично контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) по границата с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“.Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

| 01 Август 2024, 08:27 ч.
Интензивен е трафикът за леки и товарни автомобили на част от граничните пунктове по границата с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция
Интензивен е трафикът за леки и товарни автомобили на част от граничните пунктове по границата с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция
Снимка © БТА

Интензивен е трафикът за леки и товарни автомобили на част от гранично контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) по границата с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. 

Задържаха 56-годишен мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

В условията на неотложност на 13 септември видински криминалисти са претърсили частен имот в с. Арчар. Там открили и иззели каменен предмет, с размери около 50х50 см и височина 20 см, носещ белези на археологически артефакт. Обитателят на имота е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

от пресцентъра на дирекцията на полицията във Видин уточниха, че се запазва тенденцията от последните години за трайно намаляване на престъпленията по линия на културно-исторически ценности в региона. През миналата година са били регистрирани четири престъпления в с. Арчар, свързани със съхранение без съответното разрешение на предмети, носещи белези на антични артефакти.

Община Ямбол обяви обществена поръчка за проектиране и изграждане на улица „Охрид” в жилищен комплекс „Възраждане” с цел свързването с централната за района улица „Индже войвода”. Това показва справка в Регистъра на обществените поръчки.

Крайната за квартала улица в момента е частично изградена, а трасето остава затворено във вътрешното пространство на жилищния комплекс. Разработеният проект предвижда доизграждане на уличното платно, така че ул. „Охрид” да има излаз към близката главна пътна артерия – ул. „Индже войвода”.

Освен полагането на асфалт, оформяне на бордюри и тротоари, по дължината на 365-метровия участък се планира обособяването на места за паркиране и изграждане на улично осветление. Прогнозната стойност на поръчката е за близо 850 000 лева, е видно още от документацията по нея.

Общи

При пожарите в Монтанско през това лято са изгорели 2488 декара гори и 117 000 декара сухи треви и храсти, съобщи директорът на Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Монтана комисар Венцислав Райков.

От началото на тази година пожарите в полетата в региона са 583, при 284 през миналата година. Пожарите в горска територия са 24 при 3 през 2023 година. Обслужените от пожарните команди в Монтана произшествия са 1300 при 1200 през миналата година. 

Заради сухото и горещо лята тази година пожарите са много повече, докато през миналата година повече бяха отводняванията, уточни комисар Райков. Той съобщи, че пожарникари  и спасители от Монтана са помагали при гасене на пожари и в други региони на страната, където е имало критични ситуации – край Карлово, а също в областите Бургас, Благоевград и Хасково. 

При

Младите активисти от "Продължаваме промяната" учредиха днес своята партийна структура  -""Младежи за Промяната", съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме промяната" (ПП). На учредяването присъстваха съпредседателите на партията Кирил Петков и Асен Василев, председателят на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" Николай Денков и народни представители. Младежите получиха от лидерите на ПП крушово дърво, което да засадят. По думите на Кирил Петков дървото е символ на бъдещето и грижите, които трябва да се полагат, за да расте държавата.

"Влязохме в трудна битка. Но тя не е спринт, нито маратон, а щафета. Затова е ценно, че сме заедно - за да поемете щафетата и да продължите нашата битка напред", каза Кирил Петков.

“Заедно с вас трябва да работим по политики за образование, които подготвят днешните първокласници за пазара на труда след десетки годи

Парламентът прие на първо четене законопроект за допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, с който се създава правна възможност в населени места, в които има установен недостиг на аптеки, да бъдат поставени автомати за продажба на лекарствени продукти, съобразно регулацията на действащата нормативна уредба. Текстовете, внесени от „Възраждане“, бяха одобрени със 119 гласа „за“, 12 „против“ и 22 „въздържал се“.

Законопроекта подкрепиха от ГЕРБ-СДС, "Възраждане", "БСП за България" и "Има такъв народ", както и трима от "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) и петима независими депутати. От парламентарната група на ДПС 12 гласуваха "против" и един се въздържа. Двадесет депутати от ПП-ДБ бяха въздържали се, както и един нечленуващ в група. 

Държавата финансира откриването на аптеки,

По границата с Румъния трафикът е интензивен на  ГКПП „Кардам“, „Никопол“, „Оряхово“ и „Дуранкулак“ на изход за товарни автомобили.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен пункт „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „Кайнарджа“ и „Крушари“. Последните два пункта са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

Всеки петък от 16:00 до 22:00 часа румънските власти не пропускат товарни автомобили през граничен пункт „Дуранкулак“ в двете посоки; в събота, неделя, предпразничен и празничен ден ограничението е от 6:00 до 22:00 часа.
  
Интензивен е трафикът на изход и на границата с Гърция.

Във връзка със значително увеличените преминавания през граничните пунктове „Кулата“ и „Маказа“ и големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, се препоръчва използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване. Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през ГКПП „Илинден“ като алтернатива на „Кулата“. Туристи, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да използват ГКПП „Златоград“ като алтернатива на „Маказа“. За курорти в района на гр. Алексантропулис се препоръчва да се преминава през пункта „Капитан Петко войвода“. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

Интензивен е трафикът на вход за леки автомобили и на ГКПП „Калотина“ на границата със Сърбия. 

Статуя на „Свети Георги“ беше монтирана на обновения площад „Дунав“ в Русе. Тя ще украсява новоизградената на мястото чешма.

Проектът на статуята на покровителя на крайдунавския град е на скулптора Георги Радулов. Тя е копие на гипсовата фигура на светеца, която той дари на Община Русе за празника на града – 6 май, преди четири години. Местната администрация се е заела с изработването на бронзовата статуя, а монтажът днес беше извършен от служители на Общинско предприятие „Комунални дейности“. 

„Моментът е исторически, защото Свети Георги е покровител на нашия град. Нямахме място, освен иконите в храмовете, където да го покажем. Започваме с тази чешма. Това е един висок хълм, който навремето сигурно е бил първото нещо, което са виждали от нашия град корабите от реката“, каза кметът на Русе Пенчо Милков.

То

В Разград за поредна година бяха наградени най-добрите малки художници, представили бедствието през своите очи. Награждаването на победителите в областния етап на международния конкурс „С очите си видях бедата” - инициатива на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” на МВР, се проведе в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ в града. 

Наградите връчиха заместник областният управител на Разград Надя Йорданова и кметът на общината Добрин Добрев. Надя Йорданова благодари на малките художници, че за поредна година участват в инициативата. „Вашите рисунки са нещо повече – те са послание към всички хора", отбеляза Йорданова. Кметът Добрин Добрев също поздрави творците за участието в конкурса и пожела да бъдат все така активни и целеустремени. Той изрази благодарности към служителите на „Пожарна безоп

Редно е да изчакаме заключенията на компетентната комисия и тогава да се спекулира. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти относно катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Играниево", при която загинаха двамата пилоти.

Той призова да не се допускат "политически спекуланти", които никога не са влизали в самолет, да манипулират общественото мнение за катастрофата и да се вживяват в ролята на прокурори и съдии.

Много са хипотезите, но това, което се вижда от едно видео, не може доведе до някакви реални достоверни заключения какво се е случило, каза Радев и подчерта, че трябва да се анализират много фактори.

Безплатен курс за обучение по професия „Здравен асистент“ за безработни организират от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Дева Мария“ в Бургас, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Курсът започва от 1 октомври и е насочен към безработни граждани, регистрирани в Бюрото по труда в крайморския град.

Желаещите да се запишат могат да го направят, като се свържат с Учебния отдел на болницата на тел.: 0889 332 260, или онлайн на сайта на лечебното заведение, посочиха от УМБАЛ „Дева Мария“.

Безплатният курс за здравен асистент ще е под формата на дуално обучение, включващ теоретична част и платен стаж. След успешно провеждане на обучението, курсистите ще имат възможност да сключат пълноправен трудов договор за период от 18 месеца. Те ще получат и свидетелство за професионална квалификация по специално

Спасители и огнеборци от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) - Монтана направиха  демонстрация на площад „Алеко Константинов“ по повод професионалния си празник.

„Тази година честваме празника един ден предварително. Цялата седмица беше посветена на пожарната и имаше дни на отворените врати. Най-много се радваха децата от детските градини, видяха как работи пожарната, качиха се на автомеханичната стълба, на пожарната и явно там е най-голям интересът“, каза директорът на РДПБЗН - Монтана комисар Венцислав Райков.

Наградени бяха 62-ма проявили се през годината служители и ги поздрави за празника.

„Във връзка с професионалния празник и големите горски и полски пожари имаме наградени с писмена похвала 62-ма служители. Наградените от директора на Главна дирекция „Пожарна безопа

По границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП „Капитан Андреево“ на вход от леки автомобили. 

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове по границата с Република Северна Македония. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар взе две жертви във Видин
Пожар взе две жертви във Видин, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в дунавския град. Днес в 3:57 часа е постъпил сигнал за пожар в апартамент на ул. „Гладстон ...
Безработицата през август е 5,3%, по данни на Агенцията по заетостта
Безработицата през август е 5,3 %, съобщиха от Агенцията по заетостта. В края на месеца регистрираните в бюрата по труда безработни са 150 709, а започналите работа - 11 523 души. ...
Селища в Шумен и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември заради изграждане на присъединителни връзки към новия довеждащ водопровод
Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище. Тога ...
Пешеходка на 46 години е блъсната тази нощ от лек автомобил на междуселски път край Дупница, шофьорът е избягал
На пътя между селата Самораново и Ресилово, община Дупница, 46-годишна жена е блъсната от автомобил, който е напуснал местопроизшествието, съобщиха от пресцентъра на Областната дир ...
Община Вършец изгражда два разрушени от водата моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма на МРРБ
Община Вършец започна изграждане на два моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма за общините към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:45 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9662
България

Интензивен е трафикът за леки и товарни автомобили на част от граничните пунктове по границата с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция

Интензивен е трафикът за леки и товарни автомобили на част от гранично контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) по границата с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“.Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

| 01 Август 2024, 08:27 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Интензивен е трафикът за леки и товарни автомобили на част от граничните пунктове по границата с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция
Интензивен е трафикът за леки и товарни автомобили на част от граничните пунктове по границата с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция
Снимка © БТА

Интензивен е трафикът за леки и товарни автомобили на част от гранично контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) по границата с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. 

Задържаха 56-годишен мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

В условията на неотложност на 13 септември видински криминалисти са претърсили частен имот в с. Арчар. Там открили и иззели каменен предмет, с размери около 50х50 см и височина 20 см, носещ белези на археологически артефакт. Обитателят на имота е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

от пресцентъра на дирекцията на полицията във Видин уточниха, че се запазва тенденцията от последните години за трайно намаляване на престъпленията по линия на културно-исторически ценности в региона. През миналата година са били регистрирани четири престъпления в с. Арчар, свързани със съхранение без съответното разрешение на предмети, носещи белези на антични артефакти.

Община Ямбол обяви обществена поръчка за проектиране и изграждане на улица „Охрид” в жилищен комплекс „Възраждане” с цел свързването с централната за района улица „Индже войвода”. Това показва справка в Регистъра на обществените поръчки.

Крайната за квартала улица в момента е частично изградена, а трасето остава затворено във вътрешното пространство на жилищния комплекс. Разработеният проект предвижда доизграждане на уличното платно, така че ул. „Охрид” да има излаз към близката главна пътна артерия – ул. „Индже войвода”.

Освен полагането на асфалт, оформяне на бордюри и тротоари, по дължината на 365-метровия участък се планира обособяването на места за паркиране и изграждане на улично осветление. Прогнозната стойност на поръчката е за близо 850 000 лева, е видно още от документацията по нея.

Общи

При пожарите в Монтанско през това лято са изгорели 2488 декара гори и 117 000 декара сухи треви и храсти, съобщи директорът на Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Монтана комисар Венцислав Райков.

От началото на тази година пожарите в полетата в региона са 583, при 284 през миналата година. Пожарите в горска територия са 24 при 3 през 2023 година. Обслужените от пожарните команди в Монтана произшествия са 1300 при 1200 през миналата година. 

Заради сухото и горещо лята тази година пожарите са много повече, докато през миналата година повече бяха отводняванията, уточни комисар Райков. Той съобщи, че пожарникари  и спасители от Монтана са помагали при гасене на пожари и в други региони на страната, където е имало критични ситуации – край Карлово, а също в областите Бургас, Благоевград и Хасково. 

При

Младите активисти от "Продължаваме промяната" учредиха днес своята партийна структура  -""Младежи за Промяната", съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме промяната" (ПП). На учредяването присъстваха съпредседателите на партията Кирил Петков и Асен Василев, председателят на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" Николай Денков и народни представители. Младежите получиха от лидерите на ПП крушово дърво, което да засадят. По думите на Кирил Петков дървото е символ на бъдещето и грижите, които трябва да се полагат, за да расте държавата.

"Влязохме в трудна битка. Но тя не е спринт, нито маратон, а щафета. Затова е ценно, че сме заедно - за да поемете щафетата и да продължите нашата битка напред", каза Кирил Петков.

“Заедно с вас трябва да работим по политики за образование, които подготвят днешните първокласници за пазара на труда след десетки годи

Парламентът прие на първо четене законопроект за допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, с който се създава правна възможност в населени места, в които има установен недостиг на аптеки, да бъдат поставени автомати за продажба на лекарствени продукти, съобразно регулацията на действащата нормативна уредба. Текстовете, внесени от „Възраждане“, бяха одобрени със 119 гласа „за“, 12 „против“ и 22 „въздържал се“.

Законопроекта подкрепиха от ГЕРБ-СДС, "Възраждане", "БСП за България" и "Има такъв народ", както и трима от "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) и петима независими депутати. От парламентарната група на ДПС 12 гласуваха "против" и един се въздържа. Двадесет депутати от ПП-ДБ бяха въздържали се, както и един нечленуващ в група. 

Държавата финансира откриването на аптеки,

По границата с Румъния трафикът е интензивен на  ГКПП „Кардам“, „Никопол“, „Оряхово“ и „Дуранкулак“ на изход за товарни автомобили.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен пункт „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „Кайнарджа“ и „Крушари“. Последните два пункта са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

Всеки петък от 16:00 до 22:00 часа румънските власти не пропускат товарни автомобили през граничен пункт „Дуранкулак“ в двете посоки; в събота, неделя, предпразничен и празничен ден ограничението е от 6:00 до 22:00 часа.
  
Интензивен е трафикът на изход и на границата с Гърция.

Във връзка със значително увеличените преминавания през граничните пунктове „Кулата“ и „Маказа“ и големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, се препоръчва използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване. Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през ГКПП „Илинден“ като алтернатива на „Кулата“. Туристи, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да използват ГКПП „Златоград“ като алтернатива на „Маказа“. За курорти в района на гр. Алексантропулис се препоръчва да се преминава през пункта „Капитан Петко войвода“. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

Интензивен е трафикът на вход за леки автомобили и на ГКПП „Калотина“ на границата със Сърбия. 

Статуя на „Свети Георги“ беше монтирана на обновения площад „Дунав“ в Русе. Тя ще украсява новоизградената на мястото чешма.

Проектът на статуята на покровителя на крайдунавския град е на скулптора Георги Радулов. Тя е копие на гипсовата фигура на светеца, която той дари на Община Русе за празника на града – 6 май, преди четири години. Местната администрация се е заела с изработването на бронзовата статуя, а монтажът днес беше извършен от служители на Общинско предприятие „Комунални дейности“. 

„Моментът е исторически, защото Свети Георги е покровител на нашия град. Нямахме място, освен иконите в храмовете, където да го покажем. Започваме с тази чешма. Това е един висок хълм, който навремето сигурно е бил първото нещо, което са виждали от нашия град корабите от реката“, каза кметът на Русе Пенчо Милков.

То

В Разград за поредна година бяха наградени най-добрите малки художници, представили бедствието през своите очи. Награждаването на победителите в областния етап на международния конкурс „С очите си видях бедата” - инициатива на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” на МВР, се проведе в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ в града. 

Наградите връчиха заместник областният управител на Разград Надя Йорданова и кметът на общината Добрин Добрев. Надя Йорданова благодари на малките художници, че за поредна година участват в инициативата. „Вашите рисунки са нещо повече – те са послание към всички хора", отбеляза Йорданова. Кметът Добрин Добрев също поздрави творците за участието в конкурса и пожела да бъдат все така активни и целеустремени. Той изрази благодарности към служителите на „Пожарна безоп

Редно е да изчакаме заключенията на компетентната комисия и тогава да се спекулира. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти относно катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Играниево", при която загинаха двамата пилоти.

Той призова да не се допускат "политически спекуланти", които никога не са влизали в самолет, да манипулират общественото мнение за катастрофата и да се вживяват в ролята на прокурори и съдии.

Много са хипотезите, но това, което се вижда от едно видео, не може доведе до някакви реални достоверни заключения какво се е случило, каза Радев и подчерта, че трябва да се анализират много фактори.

Безплатен курс за обучение по професия „Здравен асистент“ за безработни организират от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Дева Мария“ в Бургас, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Курсът започва от 1 октомври и е насочен към безработни граждани, регистрирани в Бюрото по труда в крайморския град.

Желаещите да се запишат могат да го направят, като се свържат с Учебния отдел на болницата на тел.: 0889 332 260, или онлайн на сайта на лечебното заведение, посочиха от УМБАЛ „Дева Мария“.

Безплатният курс за здравен асистент ще е под формата на дуално обучение, включващ теоретична част и платен стаж. След успешно провеждане на обучението, курсистите ще имат възможност да сключат пълноправен трудов договор за период от 18 месеца. Те ще получат и свидетелство за професионална квалификация по специално

Спасители и огнеборци от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) - Монтана направиха  демонстрация на площад „Алеко Константинов“ по повод професионалния си празник.

„Тази година честваме празника един ден предварително. Цялата седмица беше посветена на пожарната и имаше дни на отворените врати. Най-много се радваха децата от детските градини, видяха как работи пожарната, качиха се на автомеханичната стълба, на пожарната и явно там е най-голям интересът“, каза директорът на РДПБЗН - Монтана комисар Венцислав Райков.

Наградени бяха 62-ма проявили се през годината служители и ги поздрави за празника.

„Във връзка с професионалния празник и големите горски и полски пожари имаме наградени с писмена похвала 62-ма служители. Наградените от директора на Главна дирекция „Пожарна безопа

По границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП „Капитан Андреево“ на вход от леки автомобили. 

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове по границата с Република Северна Македония. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар взе две жертви във Видин
Безработицата през август е 5,3%, по данни на Агенцията по заетостта
Селища в Шумен и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември заради изграждане на присъединителни връзки към новия довеждащ водопровод
Пешеходка на 46 години е блъсната тази нощ от лек автомобил на междуселски път край Дупница, шофьорът е избягал
Община Вършец изгражда два разрушени от водата моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма на МРРБ
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.