Начало На преден план Пожарът в района на Струмяни е низов и са предприети действия да се гаси наземно, съобщиха от Югозападното държавно предприетите
10076
България

Пожарът в района на Струмяни е низов и са предприети действия да се гаси наземно, съобщиха от Югозападното държавно предприетите

Към момента пожарът в района на Струмяни е низов и са предприети действия да се гаси наземно, каза заместник-директорът на Югозападното държавно предприетите (ЮЗДП) инж. Ваня Каменова.Горските служители са на терен от 05:00 часа, районът е обходен и са предприети действия заедно с пожарната, посочи тя. Над шест пожарни автомобила на горските стопанства са тук с над 30 служители, които заедно със служители на пожарна гасят в пожара, каза още Каменова.

| 01 Август 2024, 09:03 ч.
Пожарът в района на Струмяни е низов и са предприети действия да се гаси наземно, съобщиха от Югозападното държавно предприетите
Пожарът в района на Струмяни е низов и са предприети действия да се гаси наземно, съобщиха от Югозападното държавно предприетите
Снимка © DFA

Към момента пожарът в района на Струмяни е низов и са предприети действия да се гаси наземно, каза заместник-директорът на Югозападното държавно предприетите (ЮЗДП) инж. Ваня Каменова. Горските служители са на терен от 05:00 часа, районът е обходен и са предприети действия заедно с пожарната, посочи тя. Над шест пожарни автомобила на горските стопанства са тук с над 30 служители, които заедно със служители на пожарна гасят в пожара, каза още Каменова. 

Служебният премиер Димитър Главчев свиква днес работна среща в Министерски съвет със служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и със служебните министри на вътрешните работи, на околната среда и водите, на земеделието и храните, на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката и индустрията, на енергетиката и на отбраната. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Срещата е заради изключително тежката ситуация в Централна и Източна Европа, причинена от рекордните валежи и наводненията. Във фокуса на обсъждането ще бъде въпросът дали бедствието налага превантивни действия и от страна на българското правителство, посочват от правителствената пресслужба.

Припомняме, че шест са жертвите на водния потоп, който заля Източна Румъния. Заради проливните дъждове критична остава и обстановката в Полша, Австрия, Словакия и други държави от Централ

Жители на местността Пчелина във Варна излязоха днес на протест и блокираха една от големите входно-изходни артерии в града. Хората са недоволни от лошата инфраструктура в района. Иван Пройнов посочи, че никой не се интересува дали старата или новата кметска администрация са подписвали договорите с ВиК и пътните фирми. По думите му проблемът е, че всички живеещи и работещи в района от години газят в кал, нямат нормални улици, градски транспорт, осветление, озеленяване. Присъстващите подчертаха, че линейки трудно влизат в зоната, а започва и учебна година, като не е ясно как децата ще стигат до училище. 

В квартал „Пчелина“ работи изцяло ВиК, каза кметът Благомир Коцев. По думите му разкопаванията са в рамките на големия проект за водния цикъл на Варна, чийто краен срок е 2026 година. Договорът с ВиК е подписан от бившата администрация, посочи още Коцев. По думи

Инициативният комитет на магистър-фармацевтите в България смята автоматизираната система за продажба на лекарства за опасна. Това се посочва в позиция на комитета, изпратена до медиите. Поводът са законодателни промени за въвеждане на автоматизирана продажба на лекарства от така наречените вендинг автомати за лекарства. Преди ден парламентът прие на първо четене законопроект за допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, с който се създава правна възможност в населени места, в които има установен недостиг на аптеки, да бъдат поставени автомати за продажба на лекарствени продукти, съобразно регулацията на действащата нормативна уредба. 

Тези промени създават критични рискове за здравето и живота на пациентите, поради възможността за неконтролирано разпространение на лекарствени продукти без необходимата консултация и контрол от квалифициран фармацев

На територията на Брезнишко има седем общински язовира. Три от тях са на "мъртъв обем" и са с ниска потенциална степен на опасност. Два от водоемите - "Слаковци" и "Красава", са отдадени на концесия и се поддържат от собствениците им. Това заяви старши експертът "Отбранително-мобилизационна подготовка" към Община Брезник Любляна Петрова по време на заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия.

Тя каза, че се правят ежемесечни огледи на водните съоръженията съвместно между местната администрация и оператора на язовирни стени.

"Почистени са откоси; има нужната проводимост отводнителният канал (преливник) и на 500 метра след стената. Те са на сравнително ниско ниво, даже язовир "Брезнишки извор" е на около метър под преливник", обясни Петрова.

По думите водоемите в Брезнишко разполагат с необходимия свободен обем при евентуални дъждове. Като пробл

Жена на 24 години загина при катастрофа тази сутрин в Добрич, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Оттам посочиха, че инцидентът е станал малко след 7:00 ч. на пътен възел от с. Козлодуйци за околовръстния път на града. 

Жената е навлязла с автомобила си  в лентата за насрещно движение и се ударила челно в товарен автомобил. Тя е загинала на място, а дете, което е пътувало в колата, е отведено за преглед в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Водачът на товарния автомобил също е в болницата - със съмнение за фрактура на горен крайник. 

За първите осем месеца на годината на територията на област Добрич са станали 96 тежки пътни инцидента. Жертвите при пътнотранспортни произшествия от началото на годината в областта са 11, 119 души са пострадали. В сравнение със същия период на миналата година катастрофите са с една п

Инж. Каменова посочи, че към момента населените места са изолирани с просеки. В днешния ден е много важно да се разширят тези просеки, така че огънят да не може да прескочи към населените места Кърпелево, Цапарево и Гореме. "Към момента нещата са под контрол. Работим по увеличаване на просеките, увеличаване на тяхната ширина. От снощи имаме още един булдозер, с по-голям капацитет, така че работят в тази посока", каза зам.-директорът. 

В гасенето на пожара днес ще има и около 50 човека доброволци, които подготвяме и ще изпратим с високопроходими автомобили, за да стигнат до фронта на пожара и да започнат погасителните действия на терен, каза Явор Хаджиев от Националната асоциация на доброволците в България. Той посочи, че е ангажиран с изпращане и посрещане на доброволци, както и координацията между пожарната и доброволците. Организираме доброволци от доброволните  формирования, организираме спонтанните доброволци, правим им инструктаж и след това започваме да организираме извозването им до фронта на пожара, каза Хаджиев. 

Относно пожарът в Република Северна Македония, които в близо до границата с България, инж. Ваня Каменова каза, че служители на горските стопанства в Симитли и Кресна следят ситуацията. Към момента няма опасност той да премине на територията на България. Имаме данни, че пожарът е стихнал и към момента няма да предприемаме други действия, освен наблюдение и да следим ситуацията, ако се появи вятър, който да се обърне в посока България и да реагираме, каза зам.-директорът. 

Административният съд във Враца е образувал дело по жалбата на кмета на мездренското село Крета Васил Дацев срещу решение на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра, с което прекратяват правомощията му, съобщиха от съдебната институция. 

Припомняме, че след местните избори през есента на 2023 г. той беше избран за кмет, на първи тур. В последствие ОИК го отстрани, защото в едномесечния срок от полагане на клетвата не бе изпълнил задълженията си по чл. 41 ал. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) и не бе предприел никакви действия за прекратяване на дейността си като търговец и управител на търговски дружества. 

През юни тази години се проведоха за втори път местни избори в село Крета и Васил Дацев беше избран отново за кмет. 

В настоящото решение на ОИК-Мездра се казва, че кметът не е предприел всички необход

През нощта облачността ще е значителна и на места главно в централните райони ще има валежи от дъжд. Сутринта в котловините и низините ще се образува мъгла. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 7°. Атмосферното налягане e по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Утре над Западна и Централна България облачността ще се разкъсва и намалява и ще преобладава слънчево време. Над останалата част от страната облачността ще е значителна и на места ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 17° и 22°, в София - около 17°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.

Ново оборудване и обзавеждане са закупени за Домашния социален патронаж в Попово. Инвестицията е реализирана по проект „Подобряване на материалната база и автопарка за разнос на храна на Домашен социален патронаж в община Попово, чрез закупуване на оборудване/обзавеждане за материалната база на Домашен социален патронаж“, съобщиха от общинската администрация. 

Осигурени са съвременни енергоспестяващи електроуреди и друго подходящо оборудване за приготвяне на храна от висок клас, както и обзавеждане за подобряване на материалната база на Домашния социален патронаж. Очакванията са чрез новите уреди да се намали разходът на електроенергия и съответно себестойността за приготвянето на топлата храна. Приготвянето на топлия обяд за по-кратко време ще даде възможност по-бързо същият да достигне до потребителите на социалната услуга във всички отдалечени населени места

С водосвет и отдаване на почти към паметта на загиналите си колеги столичните пожарникари отбелязаха своя професионален празник – 14 септември. 

Тази година церемонията се състоя ден по-рано в двора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) в столицата. Огнеборците поднесоха венци и цветя пред мемориалната плоча на загиналите при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и спасители.

На церемонията присъстваха председателят на Народното събрание Рая Назарян, служебният министър на здравеопазването Галя Кондева, заместник-министърът на вътрешните работи Тони Тодоров, заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, главен комисар Николай Джартов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и други представители на професионалното ръководство в МВР. 

Асен Василев от "Продължаваме промяната - Демократична България" призова ГЕРБ в оставащите дни на това Народно събрание да се приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

Там има три антикорупционни закона и е крайно време Бойко Борисов да "спре да се крие зад храстите и да излезе и да каже като мъж - тези закони ни притесняват, притесняваме се, че като се приемат, ще ни хванат за корупция, или да каже, че ние сме наистина за европейско развитие за България и ще приемем тези закони и ще отпушим парите за апаратите в болниците, за бързите влакове, хеликоптерите, кабинетите по училищата и най-накрая тези 12 милиарда, които България очаква от Европа да дойдат", обясни той пред медиите в парламента. А не ГЕРБ да ги блокират, защото ГЕРБ се страхуват и се крият по "всякякви храсти, села и паланки", добави бившият финансов министър.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Митническите служители установиха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 бобини с лента коркофан - филтърна хартия за производство на цигари, с логото на известна марка циг ...
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе. „Обърнахме се към тях, с научни знания те да определят какви нови дървесни видове и хра ...
ВАС ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на ПП ДПС
Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от е ...
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, за да има по-голямо доверие към гласуването с машини, каза Валентин Мундров
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, така че да има по-голямо доверие към гласуването с машини. Това каза служебният министър на електронното управление В ...
Ръст на туристите от Скандинавия отчитат от ваканционно селище "Албена"
Ръст с 20 процента на гостите от Скандинавия отчитат в края на активния летен туристически сезон от ваканционно селище "Албена". Резултатите са на база данни от преходната година. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:53 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
10076
България

Пожарът в района на Струмяни е низов и са предприети действия да се гаси наземно, съобщиха от Югозападното държавно предприетите

Към момента пожарът в района на Струмяни е низов и са предприети действия да се гаси наземно, каза заместник-директорът на Югозападното държавно предприетите (ЮЗДП) инж. Ваня Каменова.Горските служители са на терен от 05:00 часа, районът е обходен и са предприети действия заедно с пожарната, посочи тя. Над шест пожарни автомобила на горските стопанства са тук с над 30 служители, които заедно със служители на пожарна гасят в пожара, каза още Каменова.

| 01 Август 2024, 09:03 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Пожарът в района на Струмяни е низов и са предприети действия да се гаси наземно, съобщиха от Югозападното държавно предприетите
Пожарът в района на Струмяни е низов и са предприети действия да се гаси наземно, съобщиха от Югозападното държавно предприетите
Снимка © DFA

Към момента пожарът в района на Струмяни е низов и са предприети действия да се гаси наземно, каза заместник-директорът на Югозападното държавно предприетите (ЮЗДП) инж. Ваня Каменова. Горските служители са на терен от 05:00 часа, районът е обходен и са предприети действия заедно с пожарната, посочи тя. Над шест пожарни автомобила на горските стопанства са тук с над 30 служители, които заедно със служители на пожарна гасят в пожара, каза още Каменова. 

Служебният премиер Димитър Главчев свиква днес работна среща в Министерски съвет със служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и със служебните министри на вътрешните работи, на околната среда и водите, на земеделието и храните, на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката и индустрията, на енергетиката и на отбраната. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Срещата е заради изключително тежката ситуация в Централна и Източна Европа, причинена от рекордните валежи и наводненията. Във фокуса на обсъждането ще бъде въпросът дали бедствието налага превантивни действия и от страна на българското правителство, посочват от правителствената пресслужба.

Припомняме, че шест са жертвите на водния потоп, който заля Източна Румъния. Заради проливните дъждове критична остава и обстановката в Полша, Австрия, Словакия и други държави от Централ

Жители на местността Пчелина във Варна излязоха днес на протест и блокираха една от големите входно-изходни артерии в града. Хората са недоволни от лошата инфраструктура в района. Иван Пройнов посочи, че никой не се интересува дали старата или новата кметска администрация са подписвали договорите с ВиК и пътните фирми. По думите му проблемът е, че всички живеещи и работещи в района от години газят в кал, нямат нормални улици, градски транспорт, осветление, озеленяване. Присъстващите подчертаха, че линейки трудно влизат в зоната, а започва и учебна година, като не е ясно как децата ще стигат до училище. 

В квартал „Пчелина“ работи изцяло ВиК, каза кметът Благомир Коцев. По думите му разкопаванията са в рамките на големия проект за водния цикъл на Варна, чийто краен срок е 2026 година. Договорът с ВиК е подписан от бившата администрация, посочи още Коцев. По думи

Инициативният комитет на магистър-фармацевтите в България смята автоматизираната система за продажба на лекарства за опасна. Това се посочва в позиция на комитета, изпратена до медиите. Поводът са законодателни промени за въвеждане на автоматизирана продажба на лекарства от така наречените вендинг автомати за лекарства. Преди ден парламентът прие на първо четене законопроект за допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, с който се създава правна възможност в населени места, в които има установен недостиг на аптеки, да бъдат поставени автомати за продажба на лекарствени продукти, съобразно регулацията на действащата нормативна уредба. 

Тези промени създават критични рискове за здравето и живота на пациентите, поради възможността за неконтролирано разпространение на лекарствени продукти без необходимата консултация и контрол от квалифициран фармацев

На територията на Брезнишко има седем общински язовира. Три от тях са на "мъртъв обем" и са с ниска потенциална степен на опасност. Два от водоемите - "Слаковци" и "Красава", са отдадени на концесия и се поддържат от собствениците им. Това заяви старши експертът "Отбранително-мобилизационна подготовка" към Община Брезник Любляна Петрова по време на заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия.

Тя каза, че се правят ежемесечни огледи на водните съоръженията съвместно между местната администрация и оператора на язовирни стени.

"Почистени са откоси; има нужната проводимост отводнителният канал (преливник) и на 500 метра след стената. Те са на сравнително ниско ниво, даже язовир "Брезнишки извор" е на около метър под преливник", обясни Петрова.

По думите водоемите в Брезнишко разполагат с необходимия свободен обем при евентуални дъждове. Като пробл

Жена на 24 години загина при катастрофа тази сутрин в Добрич, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Оттам посочиха, че инцидентът е станал малко след 7:00 ч. на пътен възел от с. Козлодуйци за околовръстния път на града. 

Жената е навлязла с автомобила си  в лентата за насрещно движение и се ударила челно в товарен автомобил. Тя е загинала на място, а дете, което е пътувало в колата, е отведено за преглед в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Водачът на товарния автомобил също е в болницата - със съмнение за фрактура на горен крайник. 

За първите осем месеца на годината на територията на област Добрич са станали 96 тежки пътни инцидента. Жертвите при пътнотранспортни произшествия от началото на годината в областта са 11, 119 души са пострадали. В сравнение със същия период на миналата година катастрофите са с една п

Инж. Каменова посочи, че към момента населените места са изолирани с просеки. В днешния ден е много важно да се разширят тези просеки, така че огънят да не може да прескочи към населените места Кърпелево, Цапарево и Гореме. "Към момента нещата са под контрол. Работим по увеличаване на просеките, увеличаване на тяхната ширина. От снощи имаме още един булдозер, с по-голям капацитет, така че работят в тази посока", каза зам.-директорът. 

В гасенето на пожара днес ще има и около 50 човека доброволци, които подготвяме и ще изпратим с високопроходими автомобили, за да стигнат до фронта на пожара и да започнат погасителните действия на терен, каза Явор Хаджиев от Националната асоциация на доброволците в България. Той посочи, че е ангажиран с изпращане и посрещане на доброволци, както и координацията между пожарната и доброволците. Организираме доброволци от доброволните  формирования, организираме спонтанните доброволци, правим им инструктаж и след това започваме да организираме извозването им до фронта на пожара, каза Хаджиев. 

Относно пожарът в Република Северна Македония, които в близо до границата с България, инж. Ваня Каменова каза, че служители на горските стопанства в Симитли и Кресна следят ситуацията. Към момента няма опасност той да премине на територията на България. Имаме данни, че пожарът е стихнал и към момента няма да предприемаме други действия, освен наблюдение и да следим ситуацията, ако се появи вятър, който да се обърне в посока България и да реагираме, каза зам.-директорът. 

Административният съд във Враца е образувал дело по жалбата на кмета на мездренското село Крета Васил Дацев срещу решение на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра, с което прекратяват правомощията му, съобщиха от съдебната институция. 

Припомняме, че след местните избори през есента на 2023 г. той беше избран за кмет, на първи тур. В последствие ОИК го отстрани, защото в едномесечния срок от полагане на клетвата не бе изпълнил задълженията си по чл. 41 ал. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) и не бе предприел никакви действия за прекратяване на дейността си като търговец и управител на търговски дружества. 

През юни тази години се проведоха за втори път местни избори в село Крета и Васил Дацев беше избран отново за кмет. 

В настоящото решение на ОИК-Мездра се казва, че кметът не е предприел всички необход

През нощта облачността ще е значителна и на места главно в централните райони ще има валежи от дъжд. Сутринта в котловините и низините ще се образува мъгла. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 7°. Атмосферното налягане e по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Утре над Западна и Централна България облачността ще се разкъсва и намалява и ще преобладава слънчево време. Над останалата част от страната облачността ще е значителна и на места ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 17° и 22°, в София - около 17°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.

Ново оборудване и обзавеждане са закупени за Домашния социален патронаж в Попово. Инвестицията е реализирана по проект „Подобряване на материалната база и автопарка за разнос на храна на Домашен социален патронаж в община Попово, чрез закупуване на оборудване/обзавеждане за материалната база на Домашен социален патронаж“, съобщиха от общинската администрация. 

Осигурени са съвременни енергоспестяващи електроуреди и друго подходящо оборудване за приготвяне на храна от висок клас, както и обзавеждане за подобряване на материалната база на Домашния социален патронаж. Очакванията са чрез новите уреди да се намали разходът на електроенергия и съответно себестойността за приготвянето на топлата храна. Приготвянето на топлия обяд за по-кратко време ще даде възможност по-бързо същият да достигне до потребителите на социалната услуга във всички отдалечени населени места

С водосвет и отдаване на почти към паметта на загиналите си колеги столичните пожарникари отбелязаха своя професионален празник – 14 септември. 

Тази година церемонията се състоя ден по-рано в двора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) в столицата. Огнеборците поднесоха венци и цветя пред мемориалната плоча на загиналите при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и спасители.

На церемонията присъстваха председателят на Народното събрание Рая Назарян, служебният министър на здравеопазването Галя Кондева, заместник-министърът на вътрешните работи Тони Тодоров, заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, главен комисар Николай Джартов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и други представители на професионалното ръководство в МВР. 

Асен Василев от "Продължаваме промяната - Демократична България" призова ГЕРБ в оставащите дни на това Народно събрание да се приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

Там има три антикорупционни закона и е крайно време Бойко Борисов да "спре да се крие зад храстите и да излезе и да каже като мъж - тези закони ни притесняват, притесняваме се, че като се приемат, ще ни хванат за корупция, или да каже, че ние сме наистина за европейско развитие за България и ще приемем тези закони и ще отпушим парите за апаратите в болниците, за бързите влакове, хеликоптерите, кабинетите по училищата и най-накрая тези 12 милиарда, които България очаква от Европа да дойдат", обясни той пред медиите в парламента. А не ГЕРБ да ги блокират, защото ГЕРБ се страхуват и се крият по "всякякви храсти, села и паланки", добави бившият финансов министър.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе
ВАС ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на ПП ДПС
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, за да има по-голямо доверие към гласуването с машини, каза Валентин Мундров
Ръст на туристите от Скандинавия отчитат от ваканционно селище "Албена"
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.