Начало На преден план Изложба за Димитър Димов показват във Вършец по повод празника на курорта, минералната вода и Балкана
9609
България

Изложба за Димитър Димов показват във Вършец по повод празника на курорта, минералната вода и Балкана

Изложба „Димитър Димов в писма и спомени“ беше открита във Вършец по повод 115 години от рождението на големия писател и като част от празника на курорта, минералната вода и Балкана, който се отбелязва през юли и август в града с различни културни, музикални и спортни прояви.Изложбата е подредена от Националния литературен музей и къщата-музей „Димитър Димов“.

| 01 Август 2024, 09:16 ч.
Изложба за Димитър Димов показват във Вършец по повод празника на курорта, минералната вода и Балкана
Изложба за Димитър Димов показват във Вършец по повод празника на курорта, минералната вода и Балкана
Снимка © DFA

Изложба „Димитър Димов в писма и спомени“ беше открита във Вършец по повод 115 години от рождението на големия писател и като част от празника на курорта, минералната вода и Балкана, който се отбелязва през юли и август в града с различни културни, музикални и спортни прояви.

Около 32% от българите еднократно са преминали курс за първа долекарска помощ, важно е опресняването на уменията отново след няколко години. Това каза заместник генералният директор на Българския Червен кръст (БЧК) д-р Надежда Тодоровска по повод Световния ден на първата помощ, който се отбелязва днес. Мотото тази година е „Първата помощ и спортът“.

Тодоровска напомни, че бързата и адекватна реакция спасява животи и помага за по-бързото възстановяване на човек след инцидент. Това мнение сподели и главният специалист "Управление на планирането и проектна дейност“ в Столичната организация на БЧК Невелина Стойнева. Тя посочи, че инфаркт, инсулт, хипотермия, обезводняване, счупвания с открити рани са част от спешните състояния, които изискват оказване на първа помощ и за които е добре хората да са обучени. Става въпрос за комплекс от базови техники преди идването

Общината и Областната администрация в Кюстендил ще се включат в инициативата на бТВ "Да изчистим България заедно". В почистването утре ще участват служителите на Областната администрация – Кюстендил, на общините Кюстендил, Дупница, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево и Кочериново. Началото на кампанията е в 9:30 ч., съобщиха от областната администрация.

Тази година фокус на инициативата е грижата и опазването на водните басейни, които през последните години се превърнаха в едни от най-замърсените места в страната, посочиха от администрацията. 

За участие в инициативата призова пред медиите днес и кметът на община Кюстендил Огнян Атанасов.

Досега винаги съм участвал, като гражданин и общински съветник, сега ще се включа и в качеството ми на кмет на общината, каза Атанасов. Той се обърна към всички, които имат отговорно отношение към природата и града, да

Моята идея и цел е да направя максимално истински нещата. Не се стремя да са модерни или шокиращи. Базирам творбите си на най-простите сюжети. Това каза художникът Красимир Желев, който подреди изложба живопис в Сарафската къща в Самоков. 

Експозицията бе официално открита от самоковския художник Георги Георгиев, който е и куратор. Той поздрави Желев и посочи, че творбите му заслужават да бъдат видени.

Красимир Желев разказа още, че се стреми да достигне духовно излъчване в общото, което е присъщо на набизма (движение в изкуството). 

Отскоро художникът твори и фигурални композиции и по думите му това е благодарение на житейския път, по който е тръгнал и заради вдъхновението, което е получил от разложкия край, където живее от няколко години.  

Той припомни думите „половин час и 30 години преди това" отнема изработването дадена карт

На територията на Брезнишко има седем общински язовира. Три от тях са на "мъртъв обем" и са с ниска потенциална степен на опасност. Два от водоемите - "Слаковци" и "Красава", са отдадени на концесия и се поддържат от собствениците им. Това заяви старши експертът "Отбранително-мобилизационна подготовка" към Община Брезник Любляна Петрова по време на заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия.

Тя каза, че се правят ежемесечни огледи на водните съоръженията съвместно между местната администрация и оператора на язовирни стени.

"Почистени са откоси; има нужната проводимост отводнителният канал (преливник) и на 500 метра след стената. Те са на сравнително ниско ниво, даже язовир "Брезнишки извор" е на около метър под преливник", обясни Петрова.

По думите водоемите в Брезнишко разполагат с необходимия свободен обем при евентуални дъждове. Като пробл

Министърът на отбраната Атанас Запрянов отменя авиошоуто в Трета авиационна база заради катастрофа с военнотранспортен самолет L-39 ZA. Това съобщи Министерството на отбраната.

Инцидентът е станал при подготовката на утрешните демонстрации. В момента се провежда разследване.
Взети са мерки за локализиране на пожарите и установяване на причините за инцидента. 

Изложбата е подредена от Националния литературен музей и къщата-музей „Димитър Димов“. Показани са снимки на Димов, негови писма, документи и отзиви за творчеството му от други писатели и литературни критици. В отделни пана са проследени разностранните интереси на Димитър Димов в различни области – литература, естетика, философия, химия, физика, биология, фотография, изобразително изкуство, ветеринарна медицина, като се отбелязва, че във всяка от тези области Димитър Димов е на много високо ниво. Показани са рисувани от него картини, написани учебници и трудове по ветеринарна медицина, статии в другите области. Показани са кореспонденции на Димов с други известни личности от неговата епоха, негови мисли и изказвания за него.

Соня Кирицова от Националния литературен музей заяви, че със своите романи „Осъдени души“, „Тютюн“ и „Поручик Бенц“ Димов става белетрист от световна величина. Макар творчеството му да е много популярно и преведено на чужди езици, той през по-голямата част от своя живот работи като преподавател по ветеринарна медицина, в своята област е професор и високо уважаван от студенти и колеги, написал е много трудове за домашните животни. Още приживе за него казват, че е самотник, чудак, благороден характер, интересна личност. Като председател на Съюза на българските писатели той отказва всякакви награди и живее скромно, отдаден на литературата и науката.

Кметът на Вършец Иван Лазаров заяви при откриването на изложбата, че Димитър Димов е един от великите български писатели и се радва, че хората в курортния град имат възможност да разгледат изложбата и чрез нея да и да се докоснат до творчеството му и до различните епохи, в които е живял. Лазаров припомни, че за трета поредна година Вършец открива изложби за големи български творци по повод празника на курорта, минералната вода и Балкана. В предишните две издания на празника бяха показани изложби за патриарха на българската литература Иван Вазов и за Елисавета Багряна.

В Ямбол Денят на независимостта на България – 22 септември, ще бъде отбелязан с тържествено честване в двора на Музея на бойната слава. За поредна година ще се състои и традиционният велопоход „Независимост“, става известно от общинския седмичен културен афиш.

Церемонията ще започне в 10:15 ч. с изпълнения на градския Духов оркестър, участието на представителни части военнослужещи от Ямболския гарнизон, ритуал по издигане на националното знаме, благодарствен молебен и слово на кмета Валентин Ревански.

Велопоходът „Независимост“ ще стартира в 11:30 ч. пред сградата на Община Ямбол. Финалната точка на колоездачите ще бъде Археологическият резерват „Тракийски и античен град Кабиле“. Велопоходът няма състезателен характер, но всяка година събира стотици участници.

Празничният 22 септември в Ямбол ще бъде и Ден на отворени врат

Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище.

Тогава ще бъде извършен вторият етап на изграждане на присъединителни връзки от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод за Шумен, изпълнен по инвестиционен проект, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020” на Европейския съюз, съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България с местоположение язовир „Тича“, съобщиха от "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) в Шумен на сайта си.

Присъединителните връзки ще бъдат изпълнени от фирмата-строител на Лот 1, в присъствието на представители на ВиК - Шумен. Едновременно с това ще бъдат извършени планови ремонти на проблемни участъци по водопроводната мрежа на Шумен, с които да бъде обезпечена безаварийн

При пожарите в Монтанско през това лято са изгорели 2488 декара гори и 117 000 декара сухи треви и храсти, съобщи директорът на Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Монтана комисар Венцислав Райков.

От началото на тази година пожарите в полетата в региона са 583, при 284 през миналата година. Пожарите в горска територия са 24 при 3 през 2023 година. Обслужените от пожарните команди в Монтана произшествия са 1300 при 1200 през миналата година. 

Заради сухото и горещо лята тази година пожарите са много повече, докато през миналата година повече бяха отводняванията, уточни комисар Райков. Той съобщи, че пожарникари  и спасители от Монтана са помагали при гасене на пожари и в други региони на страната, където е имало критични ситуации – край Карлово, а също в областите Бургас, Благоевград и Хасково. 

При

Изпълнителният съвет на “Продължаваме промяната” изпрати днес писмо до ГЕРБ във връзка с антикорупционните закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), в което пишат какво ще загуби България, ако те не бъдат приети в 50-ото Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на „Продължаваме промяната“ (ПП).

"Както знаете, още през октомври миналата година Народното събрание имаше пълна готовност да приеме три законодателни акта, които са нужни, за да получи България второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост", пишат от ПП до ГЕРБ и посочват, че това са законопроект за изменение на Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения, законопроект за несъстоятелност на физическите лица и правилата за попълване на състава на Комисията за противодействие на корупцията.

"Продължаващото

Безплатни консултации за туберкулоза ще се проведат в периода 16-20 септември 2024 г. в лечебните заведения за диагностика и лечение на туберкулоза. Те са част от кампанията „Седмица на отворени врати”. Това съобщава пресцентърът на Министерството на здравеопазването (МЗ). Кампанията се осъществява по Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България през периода 2021-2025 г. Целта е да се разширят възможностите за достъп до здравни услуги и да повиши обществената информираност по отношение на туберкулозата за симптомите, начина на заразяване, рисковите фактори, различните форми на заболяването, лечение и превенция, посочват от МЗ.

В рамките на следващата седмица всеки желаещ може да се възползва от скрининг за риска от туберкулоза чрез анкета и консултация с лекар. На съмнителните за заболяване лица се извършват прегледи и допълнителни медици

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Два сигнала за младежи във видимо нетрезво състояние са приети днес в дежурната част на Районно управление - Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен. Единият сигнал е ...
В Прищина отбелязват Международния ден на демокрацията, критикуват правителството за нарушаване на демократичните ценности
Парламентът на Косово отбеляза Международния ден на демокрацията под мотото „Ефективно управление на изкуствения интелект на всички нива“. Председателят на парламента Г ...
Безплатен курс за специалност „Здравен асистент“ за безработни организират от болница „Дева Мария“ в Бургас
Безплатен курс за обучение по професия „Здравен асистент“ за безработни организират от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Дева Мар ...
Министър Росен Карадимов увери, че ЦИК има пълната подкрепа на Министерския съвет, каза Камелия Нейкова
Служебният министър на иновациите и растежа Министър Росен Карадимов увери, че Централната избирателна комисия (ЦИК) има пълната подкрепа на Министерския съвет, така че продължавам ...
Окръжният съд във Враца постави в ареста обвинен за наркоразпространение 28-годишен мъж
Окръжният съд във Враца остави в ареста млад мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от съдебната институция. Съдът е постановил най-тежката мярка за не ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:37 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9609
България

Изложба за Димитър Димов показват във Вършец по повод празника на курорта, минералната вода и Балкана

Изложба „Димитър Димов в писма и спомени“ беше открита във Вършец по повод 115 години от рождението на големия писател и като част от празника на курорта, минералната вода и Балкана, който се отбелязва през юли и август в града с различни културни, музикални и спортни прояви.Изложбата е подредена от Националния литературен музей и къщата-музей „Димитър Димов“.

| 01 Август 2024, 09:16 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Изложба за Димитър Димов показват във Вършец по повод празника на курорта, минералната вода и Балкана
Изложба за Димитър Димов показват във Вършец по повод празника на курорта, минералната вода и Балкана
Снимка © DFA

Изложба „Димитър Димов в писма и спомени“ беше открита във Вършец по повод 115 години от рождението на големия писател и като част от празника на курорта, минералната вода и Балкана, който се отбелязва през юли и август в града с различни културни, музикални и спортни прояви.

Около 32% от българите еднократно са преминали курс за първа долекарска помощ, важно е опресняването на уменията отново след няколко години. Това каза заместник генералният директор на Българския Червен кръст (БЧК) д-р Надежда Тодоровска по повод Световния ден на първата помощ, който се отбелязва днес. Мотото тази година е „Първата помощ и спортът“.

Тодоровска напомни, че бързата и адекватна реакция спасява животи и помага за по-бързото възстановяване на човек след инцидент. Това мнение сподели и главният специалист "Управление на планирането и проектна дейност“ в Столичната организация на БЧК Невелина Стойнева. Тя посочи, че инфаркт, инсулт, хипотермия, обезводняване, счупвания с открити рани са част от спешните състояния, които изискват оказване на първа помощ и за които е добре хората да са обучени. Става въпрос за комплекс от базови техники преди идването

Общината и Областната администрация в Кюстендил ще се включат в инициативата на бТВ "Да изчистим България заедно". В почистването утре ще участват служителите на Областната администрация – Кюстендил, на общините Кюстендил, Дупница, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево и Кочериново. Началото на кампанията е в 9:30 ч., съобщиха от областната администрация.

Тази година фокус на инициативата е грижата и опазването на водните басейни, които през последните години се превърнаха в едни от най-замърсените места в страната, посочиха от администрацията. 

За участие в инициативата призова пред медиите днес и кметът на община Кюстендил Огнян Атанасов.

Досега винаги съм участвал, като гражданин и общински съветник, сега ще се включа и в качеството ми на кмет на общината, каза Атанасов. Той се обърна към всички, които имат отговорно отношение към природата и града, да

Моята идея и цел е да направя максимално истински нещата. Не се стремя да са модерни или шокиращи. Базирам творбите си на най-простите сюжети. Това каза художникът Красимир Желев, който подреди изложба живопис в Сарафската къща в Самоков. 

Експозицията бе официално открита от самоковския художник Георги Георгиев, който е и куратор. Той поздрави Желев и посочи, че творбите му заслужават да бъдат видени.

Красимир Желев разказа още, че се стреми да достигне духовно излъчване в общото, което е присъщо на набизма (движение в изкуството). 

Отскоро художникът твори и фигурални композиции и по думите му това е благодарение на житейския път, по който е тръгнал и заради вдъхновението, което е получил от разложкия край, където живее от няколко години.  

Той припомни думите „половин час и 30 години преди това" отнема изработването дадена карт

На територията на Брезнишко има седем общински язовира. Три от тях са на "мъртъв обем" и са с ниска потенциална степен на опасност. Два от водоемите - "Слаковци" и "Красава", са отдадени на концесия и се поддържат от собствениците им. Това заяви старши експертът "Отбранително-мобилизационна подготовка" към Община Брезник Любляна Петрова по време на заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия.

Тя каза, че се правят ежемесечни огледи на водните съоръженията съвместно между местната администрация и оператора на язовирни стени.

"Почистени са откоси; има нужната проводимост отводнителният канал (преливник) и на 500 метра след стената. Те са на сравнително ниско ниво, даже язовир "Брезнишки извор" е на около метър под преливник", обясни Петрова.

По думите водоемите в Брезнишко разполагат с необходимия свободен обем при евентуални дъждове. Като пробл

Министърът на отбраната Атанас Запрянов отменя авиошоуто в Трета авиационна база заради катастрофа с военнотранспортен самолет L-39 ZA. Това съобщи Министерството на отбраната.

Инцидентът е станал при подготовката на утрешните демонстрации. В момента се провежда разследване.
Взети са мерки за локализиране на пожарите и установяване на причините за инцидента. 

Изложбата е подредена от Националния литературен музей и къщата-музей „Димитър Димов“. Показани са снимки на Димов, негови писма, документи и отзиви за творчеството му от други писатели и литературни критици. В отделни пана са проследени разностранните интереси на Димитър Димов в различни области – литература, естетика, философия, химия, физика, биология, фотография, изобразително изкуство, ветеринарна медицина, като се отбелязва, че във всяка от тези области Димитър Димов е на много високо ниво. Показани са рисувани от него картини, написани учебници и трудове по ветеринарна медицина, статии в другите области. Показани са кореспонденции на Димов с други известни личности от неговата епоха, негови мисли и изказвания за него.

Соня Кирицова от Националния литературен музей заяви, че със своите романи „Осъдени души“, „Тютюн“ и „Поручик Бенц“ Димов става белетрист от световна величина. Макар творчеството му да е много популярно и преведено на чужди езици, той през по-голямата част от своя живот работи като преподавател по ветеринарна медицина, в своята област е професор и високо уважаван от студенти и колеги, написал е много трудове за домашните животни. Още приживе за него казват, че е самотник, чудак, благороден характер, интересна личност. Като председател на Съюза на българските писатели той отказва всякакви награди и живее скромно, отдаден на литературата и науката.

Кметът на Вършец Иван Лазаров заяви при откриването на изложбата, че Димитър Димов е един от великите български писатели и се радва, че хората в курортния град имат възможност да разгледат изложбата и чрез нея да и да се докоснат до творчеството му и до различните епохи, в които е живял. Лазаров припомни, че за трета поредна година Вършец открива изложби за големи български творци по повод празника на курорта, минералната вода и Балкана. В предишните две издания на празника бяха показани изложби за патриарха на българската литература Иван Вазов и за Елисавета Багряна.

В Ямбол Денят на независимостта на България – 22 септември, ще бъде отбелязан с тържествено честване в двора на Музея на бойната слава. За поредна година ще се състои и традиционният велопоход „Независимост“, става известно от общинския седмичен културен афиш.

Церемонията ще започне в 10:15 ч. с изпълнения на градския Духов оркестър, участието на представителни части военнослужещи от Ямболския гарнизон, ритуал по издигане на националното знаме, благодарствен молебен и слово на кмета Валентин Ревански.

Велопоходът „Независимост“ ще стартира в 11:30 ч. пред сградата на Община Ямбол. Финалната точка на колоездачите ще бъде Археологическият резерват „Тракийски и античен град Кабиле“. Велопоходът няма състезателен характер, но всяка година събира стотици участници.

Празничният 22 септември в Ямбол ще бъде и Ден на отворени врат

Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище.

Тогава ще бъде извършен вторият етап на изграждане на присъединителни връзки от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод за Шумен, изпълнен по инвестиционен проект, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020” на Европейския съюз, съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България с местоположение язовир „Тича“, съобщиха от "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) в Шумен на сайта си.

Присъединителните връзки ще бъдат изпълнени от фирмата-строител на Лот 1, в присъствието на представители на ВиК - Шумен. Едновременно с това ще бъдат извършени планови ремонти на проблемни участъци по водопроводната мрежа на Шумен, с които да бъде обезпечена безаварийн

При пожарите в Монтанско през това лято са изгорели 2488 декара гори и 117 000 декара сухи треви и храсти, съобщи директорът на Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Монтана комисар Венцислав Райков.

От началото на тази година пожарите в полетата в региона са 583, при 284 през миналата година. Пожарите в горска територия са 24 при 3 през 2023 година. Обслужените от пожарните команди в Монтана произшествия са 1300 при 1200 през миналата година. 

Заради сухото и горещо лята тази година пожарите са много повече, докато през миналата година повече бяха отводняванията, уточни комисар Райков. Той съобщи, че пожарникари  и спасители от Монтана са помагали при гасене на пожари и в други региони на страната, където е имало критични ситуации – край Карлово, а също в областите Бургас, Благоевград и Хасково. 

При

Изпълнителният съвет на “Продължаваме промяната” изпрати днес писмо до ГЕРБ във връзка с антикорупционните закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), в което пишат какво ще загуби България, ако те не бъдат приети в 50-ото Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на „Продължаваме промяната“ (ПП).

"Както знаете, още през октомври миналата година Народното събрание имаше пълна готовност да приеме три законодателни акта, които са нужни, за да получи България второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост", пишат от ПП до ГЕРБ и посочват, че това са законопроект за изменение на Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения, законопроект за несъстоятелност на физическите лица и правилата за попълване на състава на Комисията за противодействие на корупцията.

"Продължаващото

Безплатни консултации за туберкулоза ще се проведат в периода 16-20 септември 2024 г. в лечебните заведения за диагностика и лечение на туберкулоза. Те са част от кампанията „Седмица на отворени врати”. Това съобщава пресцентърът на Министерството на здравеопазването (МЗ). Кампанията се осъществява по Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България през периода 2021-2025 г. Целта е да се разширят възможностите за достъп до здравни услуги и да повиши обществената информираност по отношение на туберкулозата за симптомите, начина на заразяване, рисковите фактори, различните форми на заболяването, лечение и превенция, посочват от МЗ.

В рамките на следващата седмица всеки желаещ може да се възползва от скрининг за риска от туберкулоза чрез анкета и консултация с лекар. На съмнителните за заболяване лица се извършват прегледи и допълнителни медици

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
В Прищина отбелязват Международния ден на демокрацията, критикуват правителството за нарушаване на демократичните ценности
Безплатен курс за специалност „Здравен асистент“ за безработни организират от болница „Дева Мария“ в Бургас
Министър Росен Карадимов увери, че ЦИК има пълната подкрепа на Министерския съвет, каза Камелия Нейкова
Окръжният съд във Враца постави в ареста обвинен за наркоразпространение 28-годишен мъж
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.