Начало На преден план Георги Йорданов започва политика за отваряне на българската култура към света през 70-те години, заявиха в декларация от името на "БСП за България"
9573
България

Георги Йорданов започва политика за отваряне на българската култура към света през 70-те години, заявиха в декларация от името на "БСП за България"

Георги Йорданов започва политика за отваряне на българската култура към света през 70-те години.Най-добрите ни оперни певци получават разрешение да пеят на запад - „Мистерията на българските гласове“ излиза извън пределите на страната.

| 01 Август 2024, 10:42 ч.
Георги Йорданов започва политика за отваряне на българската култура към света през 70-те години, заявиха в декларация от името на
Георги Йорданов започва политика за отваряне на българската култура към света през 70-те години, заявиха в декларация от името на "БСП за България"
Снимка © Христо Касабов / БТА (ЛФ)

Георги Йорданов започва политика за отваряне на българската култура към света през 70-те години. Най-добрите ни оперни певци получават разрешение да пеят на запад - „Мистерията на българските гласове“ излиза извън пределите на страната. Това заяви в декларация от името на ПГ „БСП за България“ депутатът Иван Ченчев, който попита защо трябва да омаскаряват човека, дал толкова много на България.

Пътните произшествия в страната през изминалото денонощие са 19, като в тях няма загинали хора, а 25 души са ранени, съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР) на сайта си. 

От началото на месеца  инцидентите на пътя са 329, загиналите в тях са 18 души, 439 са ранени, сочат още данните на министерството.

При сравнение с реалните данни за загинали (374) през същия период на 2023 г., се отчитат 58 по-малко загинали участници в движението през 2024 г, посочват още от ведомството.

 

Оборотът от продажба на подаръци и сувенири на европейския пазар е около 50 милиарда евро, каза Милен Георгиев, организатор на първото у нас изложение на подаръци и сувенири, което беше открито днес в Бизнес център "Велико Търново".

Над 24 производители и вносители на персонални и корпоратитвни подаръци представиха своята продукция на първото по рода си изложение във Велико Търново. Стотици са записалите се посетители от пет европейски държави – Ирландия, Словения, Естония, Гърция и Румъния. Те ще се запознаят в рамките на три дни с българските производители на сувенири- сегмент, в който се търсят все по-високи стандарти на продуктите, с къси и тематични серии, които са основният начин за отговор на конкуренцията от азиатските пазари, каза Милен Георгиев.

Този бранш има голям потенциал за развитие в България. "Сериите не са големи, така че няма директна конкуренци

За пръв път Ловеч е домакин на фестивала „Здравей, Здраве!”, който започва днес в сградата на Младежкия дом. Това съобщи Даниела Панайотова, координатор на организационния екип в Ловеч.

В програмата са предвидени седем лекции и пет практики. Всичко е подчинено на здравето, грижата, превенцията и профилактиката, повишаване на здравната култура на хората и обръщането им към един здравословен и по-осъзнат начин на живот, посочи Панайотова.

През целия ден ще има и базар на здравословни продукти.

Асен Миланов ще разкаже за родовата карма и как нашият род влияе на живота ни, Лора Русанова ще представи техники за постигане на психическо и физическо здраве, а Владимир Игнатов ще сподели информация за биорезонанса, радиестезията и лечението с природни средства. Д-р Весела Балтова ще говори за женското здраве и хормоналния баланс, Дорина Ташева ще разкаже за емо

"Опитът на Радев да прехвърля проблемите от болната глава на здравата издава единствено страх и политическа немощ". Това заявява председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, цитиран в прессъобщение, разпространено от "ДПС Пресцентър", относно катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

С поредната трагедия във Военновъздушните сили (ВВС), в която в мирно време България даде свидни жертви, заради съмнителна пиар акция на главнокомандващия и последвалите словесни атаки от негова страна в стил "крадецът вика дръжте крадеца", трябва да се отвърне само с едно - не дай боже никой да дава на България това, което се случи заради него - да загиват хора, заради егото му, заявява Пеевски.

"Най-малкото, което може да направи Радев, е да замълчи", добавя Делян Пеевски, който отново призовава за оставки на командира н

Общини, които имат трайно нерешени проблеми с водоснабдяването, не предлагат водоснабдителни проекти или рехабилитация на водопроводната мрежа. Това заяви служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров по време на изслушване в ресорната парламентарна комисия по темата със засушаването и безводието. По думите му вместо целенасочени проекти местната власт предлага и развива проекти за паркове или спортни съоръжения.

Водните ресурси не се използват правилно, смята също министърът. Той каза, че проблемите с водоснабдяването се дължат и неподдържане на съоръженията. Той не посочи конкретна сума за рехабилитация на цялата ВиК мрежа, като обясни, че тази информация трябва да се даде от регионалното министерство. Димитров обаче увери, че се работи по конкретни краткосрочни мерки, които да дадат бърз резултат в борбата с безводието. Всяка мярка се актуализира и остойностя

Той е на преклонна възраст, посочи Ченчев. Не правете повече такива опити за гавра с българската култура, обърна се той към направилия преди него декларация от името на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Атанас Атанасов. В декларацията Ченчев представи обръщението от представителите на целия сектор от културни дейци, с което се предлага Георги Йорданов да бъде награден с орден „Стара планина“ първа степен за изключително големите му заслуги за развитието и популяризиране на българската изкуство, наука и култура по повод 90 години от рождението му. 

Изминаха повече от три десетилетия след промяната на 10 ноември, а Георги Йорданов продължава да е ярък общественик, публицист и културолог. Той е човекът, който пръв и единствен сред управляващите прави своя избор да слезе от политическата сцена, за да се даде път на ново поколение, се посочва в писмото. Той се отдава на публицистика, изброяват се заслугите му за превръщането на град Сливен в истински център на литературния живот.  Това е официалното писмо предложение, внесено в Министерство на културата, обяви Ченчев и изчете имената на академиците и творците, подписали се под него, сред които изброи: академиците Юлиан Ревалски, Васил Гюзелев, Пламен Карталов, Васил Николов, Георги Марков, Георги Минчев и други. 

Доброволци в област Разград събраха 41,68 тона отпадъци рамките на кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“, съобщиха от областната администрация в града. В рамките на 12-ото издание на националната доброволческа инициатива се включи и Областна администрация - Разград. Екипът на администрацията организира в петък в късния следобед почистване в местността Пчелина, в района около втория язовир. В инициативата участва и ръководството – областният управител Владимир Димитров и двамата заместник областни управители Надя Йорданова и Назиф Зюлкяр, така и голяма част от областната администрация, добавиха от институцията. 

В чистенето участват и  големите предприятия в Разград. Днес в цялата област Разград чистиха близо 1500 доброволци, като до 14:30 часа бяха събрани и депонирани 41,68 тона отпадъци, посочиха от областната администрация.

Тази г

Лаборатория за канабис е разкрита в ловешкото село Александрово. Криминалисти от Областната дирекция (ОД) на МВР са иззели над 40 килограма канабис от имот в селото, съобщи говорителят на полицията Габриела Тодорова.

Случаят е от вчера. При проверка на имот в селото, обитаван от 65-годишен мъж, криминалисти са открили специално изградена лаборатория, в която имало растения от канабис.  При огледа в стопанска постройка е открита и суха тревиста маса - канабис, с общо тегло 2,5 килограма. 

За срок от 24 часа е задържан 65-годишен мъж и е привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление. Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Ловеч.

Родителите да се информират повече за човешкия папилома вирус (HPV) и възможностите за поставяне на ваксина на младежи. За това призоваха здравни експерти по време на представянето на информационната кампания „Вие сте герой за Вашето дете, днес и завинаги“. Инициативата е насочена най-вече към родителите на деца на възраст 10-13 г. Обърнато беше внимание, че вирусът може да причини онкологично заболяване, а най-засегната е половата система на жените, като ракът на маточната шийка е сред най-често срещаните. Наблюдава се и рак на вулвата и влагалището, причинени от този вирус. Случаите на млади мъже с рак обаче също не са изключени, казаха експертите. Те напомниха, че HPV вирусът се предава по полов път.

Инфекцията с HPV вируса е доказан причинител на злокачествени заболявания, каза проф. Стефан Ковачев, началник на Клиниката по обща и онкологична гинекология във Вое

Служебният премиер Димитър Главчев съобщи по време на днешния блицконтрол в Народното събрание, че е разпоредил на Министерството на вътрешните работи (МВР) да бъдат засилени мерките срещу разпространението на наркотиците в училищата. 

Тези мерки, ако се приложат както трябва, ще дадат много добър отзвук в обществото и ще бъдат запазени българските деца от този порок, посочи Главчев. „Трябва да сме безпощадни към разпространителите на дрога в училище“, заяви премиерът.

Малко над 700 000 са учениците през новата учебна година, а около 50 000 са първокласниците, каза служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков преди дни. 

Над 250 настолни корабни модели клас "С" се състезават на 15-ото издание на европейското първенство по корабомоделизъм в Бургас. Авторите са от девет страни - Италия, Холандия, Полша, Чехия, Хърватия, Румъния, Украйна, Казахстан и България. Моделите на ювелирните кораби са разпределени в осем класа – от С1 до С8.

Изложбата показва модели на ветроходни кораби, на кораби с двигателни машини, модели на кораби в строеж, диорами, разрези, представящи вътрешността на кораба, фрагменти и части на кораби, оборудване, миниатюрни корабни модели в мащаб 1:250 и по – голям, модели на кораби в бутилка, модели на кораби, изработени от строителни комплекти от пластмаса, от картон и др., казаха организаторите.

Атрактивната изложба е подредена в Културния център "Морско казино" и ще остане там до 15 септември, когато ще бъдат обявени фаворитите в отделните категории.

С

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември от 11:30 часа  на площад „Свети Александър ...
До 20 октомври се приемат номинации за годишните награди на СБЖ
До 20 октомври е срокът за подаване на номинации за годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ), съобщават от организацията. Призовете се присъждат на журналисти, ко ...
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ наводнения в Централна и Източна Европа, бе докладвано на среща в Министерския съвет
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ опустошителни валежи и наводнения в Централна и Източна Европа. Това беше докладвано на служебния министър-председа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:32 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9573
България

Георги Йорданов започва политика за отваряне на българската култура към света през 70-те години, заявиха в декларация от името на "БСП за България"

Георги Йорданов започва политика за отваряне на българската култура към света през 70-те години.Най-добрите ни оперни певци получават разрешение да пеят на запад - „Мистерията на българските гласове“ излиза извън пределите на страната.

| 01 Август 2024, 10:42 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Георги Йорданов започва политика за отваряне на българската култура към света през 70-те години, заявиха в декларация от името на
Георги Йорданов започва политика за отваряне на българската култура към света през 70-те години, заявиха в декларация от името на "БСП за България"
Снимка © Христо Касабов / БТА (ЛФ)

Георги Йорданов започва политика за отваряне на българската култура към света през 70-те години. Най-добрите ни оперни певци получават разрешение да пеят на запад - „Мистерията на българските гласове“ излиза извън пределите на страната. Това заяви в декларация от името на ПГ „БСП за България“ депутатът Иван Ченчев, който попита защо трябва да омаскаряват човека, дал толкова много на България.

Пътните произшествия в страната през изминалото денонощие са 19, като в тях няма загинали хора, а 25 души са ранени, съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР) на сайта си. 

От началото на месеца  инцидентите на пътя са 329, загиналите в тях са 18 души, 439 са ранени, сочат още данните на министерството.

При сравнение с реалните данни за загинали (374) през същия период на 2023 г., се отчитат 58 по-малко загинали участници в движението през 2024 г, посочват още от ведомството.

 

Оборотът от продажба на подаръци и сувенири на европейския пазар е около 50 милиарда евро, каза Милен Георгиев, организатор на първото у нас изложение на подаръци и сувенири, което беше открито днес в Бизнес център "Велико Търново".

Над 24 производители и вносители на персонални и корпоратитвни подаръци представиха своята продукция на първото по рода си изложение във Велико Търново. Стотици са записалите се посетители от пет европейски държави – Ирландия, Словения, Естония, Гърция и Румъния. Те ще се запознаят в рамките на три дни с българските производители на сувенири- сегмент, в който се търсят все по-високи стандарти на продуктите, с къси и тематични серии, които са основният начин за отговор на конкуренцията от азиатските пазари, каза Милен Георгиев.

Този бранш има голям потенциал за развитие в България. "Сериите не са големи, така че няма директна конкуренци

За пръв път Ловеч е домакин на фестивала „Здравей, Здраве!”, който започва днес в сградата на Младежкия дом. Това съобщи Даниела Панайотова, координатор на организационния екип в Ловеч.

В програмата са предвидени седем лекции и пет практики. Всичко е подчинено на здравето, грижата, превенцията и профилактиката, повишаване на здравната култура на хората и обръщането им към един здравословен и по-осъзнат начин на живот, посочи Панайотова.

През целия ден ще има и базар на здравословни продукти.

Асен Миланов ще разкаже за родовата карма и как нашият род влияе на живота ни, Лора Русанова ще представи техники за постигане на психическо и физическо здраве, а Владимир Игнатов ще сподели информация за биорезонанса, радиестезията и лечението с природни средства. Д-р Весела Балтова ще говори за женското здраве и хормоналния баланс, Дорина Ташева ще разкаже за емо

"Опитът на Радев да прехвърля проблемите от болната глава на здравата издава единствено страх и политическа немощ". Това заявява председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, цитиран в прессъобщение, разпространено от "ДПС Пресцентър", относно катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

С поредната трагедия във Военновъздушните сили (ВВС), в която в мирно време България даде свидни жертви, заради съмнителна пиар акция на главнокомандващия и последвалите словесни атаки от негова страна в стил "крадецът вика дръжте крадеца", трябва да се отвърне само с едно - не дай боже никой да дава на България това, което се случи заради него - да загиват хора, заради егото му, заявява Пеевски.

"Най-малкото, което може да направи Радев, е да замълчи", добавя Делян Пеевски, който отново призовава за оставки на командира н

Общини, които имат трайно нерешени проблеми с водоснабдяването, не предлагат водоснабдителни проекти или рехабилитация на водопроводната мрежа. Това заяви служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров по време на изслушване в ресорната парламентарна комисия по темата със засушаването и безводието. По думите му вместо целенасочени проекти местната власт предлага и развива проекти за паркове или спортни съоръжения.

Водните ресурси не се използват правилно, смята също министърът. Той каза, че проблемите с водоснабдяването се дължат и неподдържане на съоръженията. Той не посочи конкретна сума за рехабилитация на цялата ВиК мрежа, като обясни, че тази информация трябва да се даде от регионалното министерство. Димитров обаче увери, че се работи по конкретни краткосрочни мерки, които да дадат бърз резултат в борбата с безводието. Всяка мярка се актуализира и остойностя

Той е на преклонна възраст, посочи Ченчев. Не правете повече такива опити за гавра с българската култура, обърна се той към направилия преди него декларация от името на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Атанас Атанасов. В декларацията Ченчев представи обръщението от представителите на целия сектор от културни дейци, с което се предлага Георги Йорданов да бъде награден с орден „Стара планина“ първа степен за изключително големите му заслуги за развитието и популяризиране на българската изкуство, наука и култура по повод 90 години от рождението му. 

Изминаха повече от три десетилетия след промяната на 10 ноември, а Георги Йорданов продължава да е ярък общественик, публицист и културолог. Той е човекът, който пръв и единствен сред управляващите прави своя избор да слезе от политическата сцена, за да се даде път на ново поколение, се посочва в писмото. Той се отдава на публицистика, изброяват се заслугите му за превръщането на град Сливен в истински център на литературния живот.  Това е официалното писмо предложение, внесено в Министерство на културата, обяви Ченчев и изчете имената на академиците и творците, подписали се под него, сред които изброи: академиците Юлиан Ревалски, Васил Гюзелев, Пламен Карталов, Васил Николов, Георги Марков, Георги Минчев и други. 

Доброволци в област Разград събраха 41,68 тона отпадъци рамките на кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“, съобщиха от областната администрация в града. В рамките на 12-ото издание на националната доброволческа инициатива се включи и Областна администрация - Разград. Екипът на администрацията организира в петък в късния следобед почистване в местността Пчелина, в района около втория язовир. В инициативата участва и ръководството – областният управител Владимир Димитров и двамата заместник областни управители Надя Йорданова и Назиф Зюлкяр, така и голяма част от областната администрация, добавиха от институцията. 

В чистенето участват и  големите предприятия в Разград. Днес в цялата област Разград чистиха близо 1500 доброволци, като до 14:30 часа бяха събрани и депонирани 41,68 тона отпадъци, посочиха от областната администрация.

Тази г

Лаборатория за канабис е разкрита в ловешкото село Александрово. Криминалисти от Областната дирекция (ОД) на МВР са иззели над 40 килограма канабис от имот в селото, съобщи говорителят на полицията Габриела Тодорова.

Случаят е от вчера. При проверка на имот в селото, обитаван от 65-годишен мъж, криминалисти са открили специално изградена лаборатория, в която имало растения от канабис.  При огледа в стопанска постройка е открита и суха тревиста маса - канабис, с общо тегло 2,5 килограма. 

За срок от 24 часа е задържан 65-годишен мъж и е привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление. Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Ловеч.

Родителите да се информират повече за човешкия папилома вирус (HPV) и възможностите за поставяне на ваксина на младежи. За това призоваха здравни експерти по време на представянето на информационната кампания „Вие сте герой за Вашето дете, днес и завинаги“. Инициативата е насочена най-вече към родителите на деца на възраст 10-13 г. Обърнато беше внимание, че вирусът може да причини онкологично заболяване, а най-засегната е половата система на жените, като ракът на маточната шийка е сред най-често срещаните. Наблюдава се и рак на вулвата и влагалището, причинени от този вирус. Случаите на млади мъже с рак обаче също не са изключени, казаха експертите. Те напомниха, че HPV вирусът се предава по полов път.

Инфекцията с HPV вируса е доказан причинител на злокачествени заболявания, каза проф. Стефан Ковачев, началник на Клиниката по обща и онкологична гинекология във Вое

Служебният премиер Димитър Главчев съобщи по време на днешния блицконтрол в Народното събрание, че е разпоредил на Министерството на вътрешните работи (МВР) да бъдат засилени мерките срещу разпространението на наркотиците в училищата. 

Тези мерки, ако се приложат както трябва, ще дадат много добър отзвук в обществото и ще бъдат запазени българските деца от този порок, посочи Главчев. „Трябва да сме безпощадни към разпространителите на дрога в училище“, заяви премиерът.

Малко над 700 000 са учениците през новата учебна година, а около 50 000 са първокласниците, каза служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков преди дни. 

Над 250 настолни корабни модели клас "С" се състезават на 15-ото издание на европейското първенство по корабомоделизъм в Бургас. Авторите са от девет страни - Италия, Холандия, Полша, Чехия, Хърватия, Румъния, Украйна, Казахстан и България. Моделите на ювелирните кораби са разпределени в осем класа – от С1 до С8.

Изложбата показва модели на ветроходни кораби, на кораби с двигателни машини, модели на кораби в строеж, диорами, разрези, представящи вътрешността на кораба, фрагменти и части на кораби, оборудване, миниатюрни корабни модели в мащаб 1:250 и по – голям, модели на кораби в бутилка, модели на кораби, изработени от строителни комплекти от пластмаса, от картон и др., казаха организаторите.

Атрактивната изложба е подредена в Културния център "Морско казино" и ще остане там до 15 септември, когато ще бъдат обявени фаворитите в отделните категории.

С

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
До 20 октомври се приемат номинации за годишните награди на СБЖ
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ наводнения в Централна и Източна Европа, бе докладвано на среща в Министерския съвет
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.