Начало На преден план Повече от 300 000 кутии с нелегални цигари са задържани на "Дунав мост" при Русе
9186
България

Повече от 300 000 кутии с нелегални цигари са задържани на "Дунав мост" при Русе

Общо 309 580 кутии /6 191 600 къса цигари/ са открити сред кашони с буркани в товарна композиция с българска регистрация на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Това съобщиха от митницата.Тежкотоварният автомобил е спрян за проверка малко след 3:00 часа на 30-и юли (вторник).

| 01 Август 2024, 10:44 ч.
Повече от 300 000 кутии с нелегални цигари са задържани на
Повече от 300 000 кутии с нелегални цигари са задържани на "Дунав мост" при Русе
Снимка © Агенция "Митници"

Общо 309 580 кутии /6 191 600 къса цигари/ са открити сред кашони с буркани в товарна композиция с българска регистрация на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Това съобщиха от митницата. 

"Софийска вода" прогнозира увеличение на изразходваната електрическа енергия за услугата доставяне на вода на потребителите с 42,9 процента през 2026 г. спрямо отчета за 2020 г. Причина за това е въвеждането в експлоатация на нови обекти (помпена станция "Владая", помпена станция "Панчарево", както повторно използване на пречистената промивна отпадъчна вода от станцията в Бистрица). Заради това специфичният разход за киловатчас на кубичен метър на вход (кВтч/м3) вода се увеличава от 0,035 кВтч/м3 до 0,055 кВтч/м3 за 2026 г. Това пише в доклад на Главна дирекция "Водоснабдителни и канализационни услуги" и дирекция "Правна" към Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), който е изготвен след обстоен анализ на бизнес план за развитие на дейността на "Софийска вода" като ВиК оператор за периода 2022-2026 г.

Припомняме, че поскъпването на ВиК услугите в София с 20 процента от

Повече новопостроени жилищни сгради са въведени в експлоатация през второто тримесечие на годината в Търговищка област в сравнение с първото тримесечие, съобщиха от отдел "Статистически изследвания - Търговище" на Териториалното статистическо бюро - Североизток. 

По предварителните данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища в областта през второто тримесечие на 2024 г. е десет. Спрямо първото тримесечие на годината сградите са с три повече, а жилищата в тях са с 40 повече.

Според статистиката всички новопостроени жилищни сгради са със стоманобетонна конструкция. 

Преобладават новопостроените жилища с две стаи (62,1 на сто), с три стаи са 30,3 на сто, а с четири и повече стаи са 7,6 на сто.

Общата полезна площ на всички новопостроени жилища през второто тримесечие на 2024 г.

Двама са пострадали, единият – тежко, при катастрофа на пътя село Миндя, град Елена, съобщиха от пресцентъра на полицията във Велико Търново. Произшествието е станало вчера около 12:30 ч. По първоначална информация лек автомобил, управляван от 18-годишен от Елена, е излязъл от пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво. В резултат на това е пострадал пътник в автомобила – 20-годишен от същия град, който е настанен за лечение във великотърновската болница с опасност за живота. Друг 18-годишен пътник от Елена е с фрактура на ключицата. Водачът е изпробван за употреба на алкохол, а апаратът е отчел отрицателна реакция. Автомобилът е иззет. По случая е започнато досъдебно производство.

Жена, пътувала в лек автомобил, е пострадала при катастрофа в землището на павликенското село Вишовград, съобщиха още от пресцентъра. Произшествието е станало вчера около 13:00 ч. По

Общинските съветници от „Възраждане“ в Силистра ще инициират процедура за провеждане на местен референдум относно изграждането на ветрогенератори и соларни паркове върху земеделска земя в региона. Това съобщи на пресконференция в Националния пресклуб народният представител от партията Маргарита Генчева.

Тя заяви, че инициативата идва в отговор на зачестилите запитвани от граждани по въпроса. „Считаме, че това е въпрос от местно значение, свързан с опазване на земеделската земя. Опасенията на много хора от Силистра се засилват от това, че темата става все по-актуална. Изготвили сме предложение от името на двамата ни общински съветници - има и други, които са дали съгласието си. Отправяме апел към останалите, ако са загрижени за земеделските земи на територията на общината, да се присъединят към нашето предложение“, каза Генчева.

Депутатът припомни,

С водосвет и отдаване на почти към паметта на загиналите си колеги столичните пожарникари отбелязаха своя професионален празник – 14 септември. 

Тази година церемонията се състоя ден по-рано в двора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) в столицата. Огнеборците поднесоха венци и цветя пред мемориалната плоча на загиналите при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и спасители.

На церемонията присъстваха председателят на Народното събрание Рая Назарян, служебният министър на здравеопазването Галя Кондева, заместник-министърът на вътрешните работи Тони Тодоров, заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, главен комисар Николай Джартов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и други представители на професионалното ръководство в МВР. 

Проверката на камиона е била част от съвместна операция по противодействие на контрабандата с участието на екипи от агенция "Митници", "Гранична полиция", ГДБОП и НАП.

Тежкотоварният автомобил е спрян за проверка малко след 3:00 часа на 30-и юли (вторник). Камионът, шофиран от българин, пътувал за Германия. По документи превозвал стъклен амбалаж.

По искане на "Гранична полиция" товарният автомобил е селектиран за допълнителна проверка. Чрез скенер и физическа проверка служителите установили, че между кашоните със стъклени буркани са вместени и 720 кашона с общо 6 191 600 къса (309 580 кутии) цигари. Тютюневите изделия са от световноизвестни марки без акцизен бандерол. 

В опит да заблудят митничарите нарушителите използвали метода "тапа" - цигарите били заобиколени от всички страни с кашони с празни стъклени буркани. Целта била проверяващите да имат достъп само до декларираната стока.

Тютюневите изделия са конфискувани, а шофьорът е арестуван. Срещу него е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Русе. 

Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитатели на обичаната от поколения българи певица, да я аплодират бурно след всяко нейно изпълнение. 

Заедно с Лили Иванова на сцената бяха музикантите от LI Orchesta – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Христо Михалков (бас китара), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни, перкусии) и трио LaTiDa (беквокали).

Примата на българската естрада изпълни част от многобройните си хитове като "Ненужен спомен", "Този свят е жена", "Бурната река", "Невероятно" и други. Публиката пя и танцува заедно с  нея на обичаните песни "Щурче", "Детелини" и "Ветрове". Финалът на концерта бе поставен с изпълнение на песента "Камино".

Полицаи задържаха мъж за домашно насилие, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Около 18:30 часа вчера в полицейското управление в областния град е дошла 55-годишна жена. Тя е съобщила, че мъжът, с когото живее на семейни начала - 33-годишен местен жител, я изблъскал в гърдите, като причинил телесна повреда, след което я заключил извън жилището, което обитават. 

Мъжът е установен и задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство.

Общо 82 случая на домашно насилие са регистрирани в Шуменска област от началото на годината до 29 август. През цялата изминала година този вид престъпления са 44. Ръстът е стряскащ - 86 процента, коментира директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен ст. комисар Георги Гендов при представянето на изготвен по инициатива на полицията в областния град филм „За да има

За нас най-важното остава сигурността на децата, които тепърва ще се придвижват до домовете си или до училище, но какво се случва с маркировката по улиците и по-специално тази около училищата в София – никаква я няма. Това каза пред журналисти общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.  

Още през юли предупредихме, че договорите, свързани с пътната безопасност на София, са изтекли и местната власт не е направила нищо необходимо, нещо което е трябвало да стартира като процедура още шест месеца преди тези договори да изтекат, обясни Хекимян.

Той припомни, че в средата на август кметът съобщи, че започва усилено и интензивно маркиране и по-специално пред училищата и детските градини, като се очаква едва в края на октомври това да се случи и да бъдат маркирани пешеходните пътеки. Цяло лято не стигна на управляващите да го направят, заяви Хеки

Не се предвижда никаква актуализация на бюджета, не се предвижда увеличение на данъците в рамките на бюджетната процедура, която се подготвя в Министерството на финансите. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев по време на блиц контрола в Народното събрание.

Премиерът отговори на въпрос на народния представител от "Възраждане" Йордан Тодоров, който попита не трябва ли да се вземат спешни мерки по отношение на бюджета, тъй като според него държавата се е устремила към катастрофа, към фалит на хората, заради вземането на нов държавен дълг. Народният представител попита премиера дали ще продължи политиката по увеличаване на държавния дълг и цитира прогноза на Министерството на финансите, според която, ако държавните разходи не бъдат преструктурирани, в бъдеще ще трябва да изтеглим нови 18 млрд. лв. държавни заеми.

"Не знам дали е стигнало до вас изпълнен

Олимпийският шампион по борба - свободен стил от Париж 2024 Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново на официална церемония днес. Неговият треньор Мирослав Колев получи наградата „Велико Търново“.

Решението за удостояването на Рамазанов с почетната титла бе взето на заседание на Общинския съвет на 29 август с пълно единодушие, каза председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. Почетните знаци на олимпийския шампион бяха връчени от кмета на Велико Търново Даниел Панов.

За мен е голяма чест да бъда почетен гражданин на Велико Търново – старата столица на България, каза след получаването на отличието Рамазанов. Той посочи, че амбициите му са да се посвети на интензивни състезания в подготовка за следващия олимпийски цикъл. „Искам да направя своя максимум и отново да спечеля злато на следващата олимпиада“, каза шампион

Припомняме, че преди седмица на ГКПП "Дунав мост" при Русе митничарите откриха близо 30 000 къса цигари в резервните гуми на товарен автомобил.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, ...
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевти ...
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен рай ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:30 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9186
България

Повече от 300 000 кутии с нелегални цигари са задържани на "Дунав мост" при Русе

Общо 309 580 кутии /6 191 600 къса цигари/ са открити сред кашони с буркани в товарна композиция с българска регистрация на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Това съобщиха от митницата.Тежкотоварният автомобил е спрян за проверка малко след 3:00 часа на 30-и юли (вторник).

| 01 Август 2024, 10:44 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Повече от 300 000 кутии с нелегални цигари са задържани на
Повече от 300 000 кутии с нелегални цигари са задържани на "Дунав мост" при Русе
Снимка © Агенция "Митници"

Общо 309 580 кутии /6 191 600 къса цигари/ са открити сред кашони с буркани в товарна композиция с българска регистрация на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Това съобщиха от митницата. 

"Софийска вода" прогнозира увеличение на изразходваната електрическа енергия за услугата доставяне на вода на потребителите с 42,9 процента през 2026 г. спрямо отчета за 2020 г. Причина за това е въвеждането в експлоатация на нови обекти (помпена станция "Владая", помпена станция "Панчарево", както повторно използване на пречистената промивна отпадъчна вода от станцията в Бистрица). Заради това специфичният разход за киловатчас на кубичен метър на вход (кВтч/м3) вода се увеличава от 0,035 кВтч/м3 до 0,055 кВтч/м3 за 2026 г. Това пише в доклад на Главна дирекция "Водоснабдителни и канализационни услуги" и дирекция "Правна" към Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), който е изготвен след обстоен анализ на бизнес план за развитие на дейността на "Софийска вода" като ВиК оператор за периода 2022-2026 г.

Припомняме, че поскъпването на ВиК услугите в София с 20 процента от

Повече новопостроени жилищни сгради са въведени в експлоатация през второто тримесечие на годината в Търговищка област в сравнение с първото тримесечие, съобщиха от отдел "Статистически изследвания - Търговище" на Териториалното статистическо бюро - Североизток. 

По предварителните данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища в областта през второто тримесечие на 2024 г. е десет. Спрямо първото тримесечие на годината сградите са с три повече, а жилищата в тях са с 40 повече.

Според статистиката всички новопостроени жилищни сгради са със стоманобетонна конструкция. 

Преобладават новопостроените жилища с две стаи (62,1 на сто), с три стаи са 30,3 на сто, а с четири и повече стаи са 7,6 на сто.

Общата полезна площ на всички новопостроени жилища през второто тримесечие на 2024 г.

Двама са пострадали, единият – тежко, при катастрофа на пътя село Миндя, град Елена, съобщиха от пресцентъра на полицията във Велико Търново. Произшествието е станало вчера около 12:30 ч. По първоначална информация лек автомобил, управляван от 18-годишен от Елена, е излязъл от пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво. В резултат на това е пострадал пътник в автомобила – 20-годишен от същия град, който е настанен за лечение във великотърновската болница с опасност за живота. Друг 18-годишен пътник от Елена е с фрактура на ключицата. Водачът е изпробван за употреба на алкохол, а апаратът е отчел отрицателна реакция. Автомобилът е иззет. По случая е започнато досъдебно производство.

Жена, пътувала в лек автомобил, е пострадала при катастрофа в землището на павликенското село Вишовград, съобщиха още от пресцентъра. Произшествието е станало вчера около 13:00 ч. По

Общинските съветници от „Възраждане“ в Силистра ще инициират процедура за провеждане на местен референдум относно изграждането на ветрогенератори и соларни паркове върху земеделска земя в региона. Това съобщи на пресконференция в Националния пресклуб народният представител от партията Маргарита Генчева.

Тя заяви, че инициативата идва в отговор на зачестилите запитвани от граждани по въпроса. „Считаме, че това е въпрос от местно значение, свързан с опазване на земеделската земя. Опасенията на много хора от Силистра се засилват от това, че темата става все по-актуална. Изготвили сме предложение от името на двамата ни общински съветници - има и други, които са дали съгласието си. Отправяме апел към останалите, ако са загрижени за земеделските земи на територията на общината, да се присъединят към нашето предложение“, каза Генчева.

Депутатът припомни,

С водосвет и отдаване на почти към паметта на загиналите си колеги столичните пожарникари отбелязаха своя професионален празник – 14 септември. 

Тази година церемонията се състоя ден по-рано в двора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) в столицата. Огнеборците поднесоха венци и цветя пред мемориалната плоча на загиналите при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и спасители.

На церемонията присъстваха председателят на Народното събрание Рая Назарян, служебният министър на здравеопазването Галя Кондева, заместник-министърът на вътрешните работи Тони Тодоров, заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, главен комисар Николай Джартов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и други представители на професионалното ръководство в МВР. 

Проверката на камиона е била част от съвместна операция по противодействие на контрабандата с участието на екипи от агенция "Митници", "Гранична полиция", ГДБОП и НАП.

Тежкотоварният автомобил е спрян за проверка малко след 3:00 часа на 30-и юли (вторник). Камионът, шофиран от българин, пътувал за Германия. По документи превозвал стъклен амбалаж.

По искане на "Гранична полиция" товарният автомобил е селектиран за допълнителна проверка. Чрез скенер и физическа проверка служителите установили, че между кашоните със стъклени буркани са вместени и 720 кашона с общо 6 191 600 къса (309 580 кутии) цигари. Тютюневите изделия са от световноизвестни марки без акцизен бандерол. 

В опит да заблудят митничарите нарушителите използвали метода "тапа" - цигарите били заобиколени от всички страни с кашони с празни стъклени буркани. Целта била проверяващите да имат достъп само до декларираната стока.

Тютюневите изделия са конфискувани, а шофьорът е арестуван. Срещу него е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Русе. 

Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитатели на обичаната от поколения българи певица, да я аплодират бурно след всяко нейно изпълнение. 

Заедно с Лили Иванова на сцената бяха музикантите от LI Orchesta – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Христо Михалков (бас китара), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни, перкусии) и трио LaTiDa (беквокали).

Примата на българската естрада изпълни част от многобройните си хитове като "Ненужен спомен", "Този свят е жена", "Бурната река", "Невероятно" и други. Публиката пя и танцува заедно с  нея на обичаните песни "Щурче", "Детелини" и "Ветрове". Финалът на концерта бе поставен с изпълнение на песента "Камино".

Полицаи задържаха мъж за домашно насилие, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Около 18:30 часа вчера в полицейското управление в областния град е дошла 55-годишна жена. Тя е съобщила, че мъжът, с когото живее на семейни начала - 33-годишен местен жител, я изблъскал в гърдите, като причинил телесна повреда, след което я заключил извън жилището, което обитават. 

Мъжът е установен и задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство.

Общо 82 случая на домашно насилие са регистрирани в Шуменска област от началото на годината до 29 август. През цялата изминала година този вид престъпления са 44. Ръстът е стряскащ - 86 процента, коментира директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен ст. комисар Георги Гендов при представянето на изготвен по инициатива на полицията в областния град филм „За да има

За нас най-важното остава сигурността на децата, които тепърва ще се придвижват до домовете си или до училище, но какво се случва с маркировката по улиците и по-специално тази около училищата в София – никаква я няма. Това каза пред журналисти общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.  

Още през юли предупредихме, че договорите, свързани с пътната безопасност на София, са изтекли и местната власт не е направила нищо необходимо, нещо което е трябвало да стартира като процедура още шест месеца преди тези договори да изтекат, обясни Хекимян.

Той припомни, че в средата на август кметът съобщи, че започва усилено и интензивно маркиране и по-специално пред училищата и детските градини, като се очаква едва в края на октомври това да се случи и да бъдат маркирани пешеходните пътеки. Цяло лято не стигна на управляващите да го направят, заяви Хеки

Не се предвижда никаква актуализация на бюджета, не се предвижда увеличение на данъците в рамките на бюджетната процедура, която се подготвя в Министерството на финансите. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев по време на блиц контрола в Народното събрание.

Премиерът отговори на въпрос на народния представител от "Възраждане" Йордан Тодоров, който попита не трябва ли да се вземат спешни мерки по отношение на бюджета, тъй като според него държавата се е устремила към катастрофа, към фалит на хората, заради вземането на нов държавен дълг. Народният представител попита премиера дали ще продължи политиката по увеличаване на държавния дълг и цитира прогноза на Министерството на финансите, според която, ако държавните разходи не бъдат преструктурирани, в бъдеще ще трябва да изтеглим нови 18 млрд. лв. държавни заеми.

"Не знам дали е стигнало до вас изпълнен

Олимпийският шампион по борба - свободен стил от Париж 2024 Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново на официална церемония днес. Неговият треньор Мирослав Колев получи наградата „Велико Търново“.

Решението за удостояването на Рамазанов с почетната титла бе взето на заседание на Общинския съвет на 29 август с пълно единодушие, каза председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. Почетните знаци на олимпийския шампион бяха връчени от кмета на Велико Търново Даниел Панов.

За мен е голяма чест да бъда почетен гражданин на Велико Търново – старата столица на България, каза след получаването на отличието Рамазанов. Той посочи, че амбициите му са да се посвети на интензивни състезания в подготовка за следващия олимпийски цикъл. „Искам да направя своя максимум и отново да спечеля злато на следващата олимпиада“, каза шампион

Припомняме, че преди седмица на ГКПП "Дунав мост" при Русе митничарите откриха близо 30 000 къса цигари в резервните гуми на товарен автомобил.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.