Начало На преден план Полицаи задържаха мъж от Смядово след сигнал, че е нанесъл множество удари на жена, с която съжителства
10078
България

Полицаи задържаха мъж от Смядово след сигнал, че е нанесъл множество удари на жена, с която съжителства

Сигналът е подаден на 31 юли, в 22:05 часа, на тел. 112. На адреса са изпратени полицаи от Велики Преслав, които са задържали мъжът за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.Полицаи задържаха 75-годишен мъж от хитринското село Длъжко след получен сигнал на 19 юли, че е нанесъл телесна повреда на 74-годишната си съпруга.

| 01 Август 2024, 11:01 ч.
Полицаи задържаха мъж от Смядово след сигнал, че е нанесъл множество удари на жена, с която съжителства
Полицаи задържаха мъж от Смядово след сигнал, че е нанесъл множество удари на жена, с която съжителства
Снимка © БТА.

Полицаи задържаха 32-годишен мъж от Смядово след получен сигнал, че е нанесъл множество удари по лицето и тялото на 36 -годишна жена, с която живее на семейни начала, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен. 

За алтернативите пред България в справянето с безводието потърси мнението на ръководителя на секция "Хидрогеология" в Геологическия институт на БАН доц. д-р Петър Гергинов и колега му доц. д-р Димитър Антонов.

България има алтернатива за решаване на водната криза и тя е в използването на естествените ресурси от подземни води, които за повече от 30 години са увеличили количествата си - от 175 куб. метра за секунда през 70-те години на 20-и век, на 193 куб. метра в секунда към 2016-2021 г. Сега в страната се използват около 17 на сто от наличните ресурси от подземни води, разказаха в интервю учените. 

Използването им обаче преминава през вдигането на цената на водата поради естеството на добива им, има и опасност от трайно намаляване на количествата в населените места, които и към момента ги използват за водоснабдяване - например Североизточна България. В

Президентът Румен Радев очаква да бъде открит клон на китайска банка в България, както и директна авиолиния Пекин-София, за да се активизират бизнес отношенията между двете страни.

По време на изложение на водещи китайски продукти и услуги и българо-китайски бизнес срещи в НДК, държавният глава отбеляза, че то се провежда в годината, в която отбелязваме 75 години от установяването на дипломатическите отношения между България и Китай. 

"Не трябва да забравяме факта, че България е втората държава в света, признала Китайската народна република. Даже се шегувам, че първата държава вече не съществува формално и на практика ние сме първата държава. Тази годишнина ни дава повод да разгледаме нашите отношения и вярвам, че днешните срещи по време на това събитие ще задълбочат и разширят това сътрудничество", каза Радев.

Президентът се надява, че срещите по време на из

Близо 60 000 проверки са извършили служителите на държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) в страната за един месец. В периода от 5 август до 8 септември 2024 г. са проверени 12 194 обекта за добив на дървесина. В резултат са съставени 485 акта за установяване на административни нарушения и наказания по Закона за горите. Задържани са 282 пространствени кубически метра дърва, 8 превозни средства, 16 каруци, един кон и 8 моторни триона, съобщава Министерството на земеделието и храните.

Във връзка с настъпващия отоплителен сезон и период на масово снабдяване на населението с дърва за огрев, контролът в горските територии остава засилен. Проверките се извършват както с цел превенция, така и за установяване на нарушения и посегателства в горските територии и налагане на санкции на извършителите. Експерти следят обектите, в които се добива дървесина, про

Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от един съдебен състав, а третото - от друг.

Жалбите са подадени от адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров и представляващ ПП ДПС. По делата днес се явиха отново двамата адвокати Александър Ангелов и Страхил Панов, упълномощени от Делян Пеевски. Те поискаха оттегляне на жалбите или да бъде постановено, че решенията на ЦИК са правилни.

Първото дело е срещу решението на ЦИК, с което оставя без разглеждане заявления от ДПС относно участието и неучастието в коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

Второто дело е срещу решението на ЦИК, с което регистрира коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите з

Криминалисти намериха и иззеха монети с вид на антични от частен дом в село Веселиново, обитаван от 59-годишен местен жител, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен. 

Проверката е извършена малко след 10:30 часа вчера след сигнал, че мъж държи културно-исторически ценности без надлежно разрешително. 

Криминалисти намерили в къщата и иззели металдетектор и осем монети с вид на антични. Предстои назначаване на експертизи. 

За извършено престъпление по чл. 278, ал. 6 от Наказателния кодекс е образувано досъдебно производство.

Множество предмети с вид на културно-исторически ценности бяха намерени и иззети и на 10 септември от жилище, обитавано от 75-годишен жител в с. Стан, при полицейска проверка, извършена след получена оперативна информация, че мъжът притежава незаконни археологически артефакти. 

Девет престъ

Сигналът е подаден на 31 юли, в 22:05 часа, на тел. 112. На адреса са изпратени полицаи от Велики Преслав, които са задържали мъжът за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Полицаи задържаха 75-годишен мъж от хитринското село Длъжко след получен сигнал на 19 юли, че е нанесъл телесна повреда на 74-годишната си съпруга. Полицаи арестуваха на 12 юли и 42-годишен мъж от Шумен, след като бил приет сигнал от жената, с която живее на семейни начала, че се заканил да я убие. Две досъдебни производства за закана за убийство бяха образувани в ОД на МВР в Шумен и в началото на юни.

Областната дирекция на МВР в Шумен отчита спад на престъпленията и увеличение на разкритите криминални деяния през 2023 година. През миналата година е оказано съдействие в 285 случая на домашно насилие. Издадени са 118 заповеди за защита, от които 79 за незабавна и 39 за постоянна защита. В условията на домашно насилие са регистрирани 41 престъпления, срещу 16 за 2022 г., съобщиха от ОД на МВР в Шумен при отчета за дейността си през миналата година. 

Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа над 60 доклада на първото си заседание след лятната ваканция, което започва в 10:00 часа, съобщават от пресцентъра на Съвета.

Предстои да бъдат одобрени доклади, с които олимпийските медалисти от Олимпийските и Параолимпийски игри в Париж да бъдат удостоени със званието "Почетен гражданин на София".

Заради особените заслуги в развитието на българския спорт, олимпийците ще получат своите награди на тържественото заседание на Столичния общински съвет на 17 септември, когато е и празникът на София.

В дневния ред е също подписване на Договор за климатична неутралност на град София като един от 100-те климатично неутрални и интелигентни града, в рамките на проект „Нет зиро ситис“ (Net Zero Cities)“. В края на април 2022 г. Европейската комисия обяви София като един от градовете, които ще участват в мисията н

За да се възстанови доверието в изборния процес, диалогът между правителството и Централната избирателна комисия (ЦИК) трябва да е публичен. Това заяви служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов по време на Националното съвещание на ръководството на Министерството на вътрешните работи във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври. Карадимов е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството.

Диалогът трябва да е публичен, за да ясни позициите и отговорностите, обясни Карадимов.

Росен Карадимов изпрати по-рано днес официално писмо до председателя на ЦИК Камелия Нейкова. В писмото се съдържат предложенията на кабинета за подобряване на правилата и процедурите по гарантиране на провеждането на прозрачен, демократичен и добре организиран вот на предстоящите на 27 октомври

Книжните бори, в които се продават учебници втора употреба, ще продължат да предлагат издания за ученици, извън тези включени в безплатните комплекти, осигурени от държавата. Припомняме, че до момента такива получаваха само ученици в предучилищна възраст и тези до седми клас. 

Тази учебна година обаче ще бъде първата с безплатни учебници за всички ученици, след като от просветното ведомство съобщиха по-рано този месец, че 509 броя учебници и учебни комплекта по общообразователните предмети вече са одобрени. Осигурени са и средства в размер на 122 млн. лв. за познавателни книжки, учебници и учебни комплекти, които се предоставят за безвъзмездно ползване от всички ученици. 

Собственици на книжни борси и книжарници в Бургас поясниха , че продажбите на учебници и помагала втора употреба най-вероятно ще намалеят, но само при тези, които се използват в държавните учи

Процесът по реденето на листите на „БСП - Обединена Левица“ за предсрочните парламентарни избори върви нормално, уставно, коментира пред журналисти председателят на парламентарната група на „БСП за България“ и заместник-председател на БСП Борислав Гуцанов.

Националният съвет на БСП е този, който решава кои да бъдат в листите, кои да са водачи на дадените райони, посочи той. На въпрос кога се очаква да бъдат подредени листите, Гуцанов отговори, че това ще стане най-късно до 21 септември. 

Ще поканим ръководствата на областните съвети на „Позитано“, за да обсъдим кое е най-разумното, наистина да има едно съобразяване между желанията на областните организации и какво е виждането на центъра, каза той.

В отговор на въпрос Борислав Гуцанов коментира, че не се притеснява от нов ляв проект около Корнелия Нинова и поддръжниците . &b

Цъфтеж на фитопланктон (водорасли), следствие най-вероятно на втока на сладки води, е причина за промяна на цвета на водата на Черно море в керемиденочервено по крайбрежието на Одеса. Това е мнението на експерти от Института по океанология към Българската академия на науките (ИО БАН), до които се е допитало Министерството на околната среда и водите (МОСВ) във връзка с медийни публикации за оцветяването на водата, както и за изплуването на множество мъртви плъхове на брега на един от централните плажове в украинския град. Това се посочва в информация на сайта на ресорното министерство, публикувана днес. 

Няма данни за токсичност и не трябва да се бърка с еутрофикация (антропогенно индуциран дисбаланс на биогени, които водят до свръхпродукция, изразена с масови водораслови цъфтежи), уверяват от МОСВ. Басейнова дирекция „Черноморски район“ изпълнява регулярен мони

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар взе две жертви във Видин
Пожар взе две жертви във Видин, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в дунавския град. Днес в 3:57 часа е постъпил сигнал за пожар в апартамент на ул. „Гладстон ...
Безработицата през август е 5,3%, по данни на Агенцията по заетостта
Безработицата през август е 5,3 %, съобщиха от Агенцията по заетостта. В края на месеца регистрираните в бюрата по труда безработни са 150 709, а започналите работа - 11 523 души. ...
Селища в Шумен и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември заради изграждане на присъединителни връзки към новия довеждащ водопровод
Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище. Тога ...
Пешеходка на 46 години е блъсната тази нощ от лек автомобил на междуселски път край Дупница, шофьорът е избягал
На пътя между селата Самораново и Ресилово, община Дупница, 46-годишна жена е блъсната от автомобил, който е напуснал местопроизшествието, съобщиха от пресцентъра на Областната дир ...
Община Вършец изгражда два разрушени от водата моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма на МРРБ
Община Вършец започна изграждане на два моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма за общините към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:42 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
10078
България

Полицаи задържаха мъж от Смядово след сигнал, че е нанесъл множество удари на жена, с която съжителства

Сигналът е подаден на 31 юли, в 22:05 часа, на тел. 112. На адреса са изпратени полицаи от Велики Преслав, които са задържали мъжът за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.Полицаи задържаха 75-годишен мъж от хитринското село Длъжко след получен сигнал на 19 юли, че е нанесъл телесна повреда на 74-годишната си съпруга.

| 01 Август 2024, 11:01 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Полицаи задържаха мъж от Смядово след сигнал, че е нанесъл множество удари на жена, с която съжителства
Полицаи задържаха мъж от Смядово след сигнал, че е нанесъл множество удари на жена, с която съжителства
Снимка © БТА.

Полицаи задържаха 32-годишен мъж от Смядово след получен сигнал, че е нанесъл множество удари по лицето и тялото на 36 -годишна жена, с която живее на семейни начала, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен. 

За алтернативите пред България в справянето с безводието потърси мнението на ръководителя на секция "Хидрогеология" в Геологическия институт на БАН доц. д-р Петър Гергинов и колега му доц. д-р Димитър Антонов.

България има алтернатива за решаване на водната криза и тя е в използването на естествените ресурси от подземни води, които за повече от 30 години са увеличили количествата си - от 175 куб. метра за секунда през 70-те години на 20-и век, на 193 куб. метра в секунда към 2016-2021 г. Сега в страната се използват около 17 на сто от наличните ресурси от подземни води, разказаха в интервю учените. 

Използването им обаче преминава през вдигането на цената на водата поради естеството на добива им, има и опасност от трайно намаляване на количествата в населените места, които и към момента ги използват за водоснабдяване - например Североизточна България. В

Президентът Румен Радев очаква да бъде открит клон на китайска банка в България, както и директна авиолиния Пекин-София, за да се активизират бизнес отношенията между двете страни.

По време на изложение на водещи китайски продукти и услуги и българо-китайски бизнес срещи в НДК, държавният глава отбеляза, че то се провежда в годината, в която отбелязваме 75 години от установяването на дипломатическите отношения между България и Китай. 

"Не трябва да забравяме факта, че България е втората държава в света, признала Китайската народна република. Даже се шегувам, че първата държава вече не съществува формално и на практика ние сме първата държава. Тази годишнина ни дава повод да разгледаме нашите отношения и вярвам, че днешните срещи по време на това събитие ще задълбочат и разширят това сътрудничество", каза Радев.

Президентът се надява, че срещите по време на из

Близо 60 000 проверки са извършили служителите на държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) в страната за един месец. В периода от 5 август до 8 септември 2024 г. са проверени 12 194 обекта за добив на дървесина. В резултат са съставени 485 акта за установяване на административни нарушения и наказания по Закона за горите. Задържани са 282 пространствени кубически метра дърва, 8 превозни средства, 16 каруци, един кон и 8 моторни триона, съобщава Министерството на земеделието и храните.

Във връзка с настъпващия отоплителен сезон и период на масово снабдяване на населението с дърва за огрев, контролът в горските територии остава засилен. Проверките се извършват както с цел превенция, така и за установяване на нарушения и посегателства в горските територии и налагане на санкции на извършителите. Експерти следят обектите, в които се добива дървесина, про

Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от един съдебен състав, а третото - от друг.

Жалбите са подадени от адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров и представляващ ПП ДПС. По делата днес се явиха отново двамата адвокати Александър Ангелов и Страхил Панов, упълномощени от Делян Пеевски. Те поискаха оттегляне на жалбите или да бъде постановено, че решенията на ЦИК са правилни.

Първото дело е срещу решението на ЦИК, с което оставя без разглеждане заявления от ДПС относно участието и неучастието в коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

Второто дело е срещу решението на ЦИК, с което регистрира коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите з

Криминалисти намериха и иззеха монети с вид на антични от частен дом в село Веселиново, обитаван от 59-годишен местен жител, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен. 

Проверката е извършена малко след 10:30 часа вчера след сигнал, че мъж държи културно-исторически ценности без надлежно разрешително. 

Криминалисти намерили в къщата и иззели металдетектор и осем монети с вид на антични. Предстои назначаване на експертизи. 

За извършено престъпление по чл. 278, ал. 6 от Наказателния кодекс е образувано досъдебно производство.

Множество предмети с вид на културно-исторически ценности бяха намерени и иззети и на 10 септември от жилище, обитавано от 75-годишен жител в с. Стан, при полицейска проверка, извършена след получена оперативна информация, че мъжът притежава незаконни археологически артефакти. 

Девет престъ

Сигналът е подаден на 31 юли, в 22:05 часа, на тел. 112. На адреса са изпратени полицаи от Велики Преслав, които са задържали мъжът за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Полицаи задържаха 75-годишен мъж от хитринското село Длъжко след получен сигнал на 19 юли, че е нанесъл телесна повреда на 74-годишната си съпруга. Полицаи арестуваха на 12 юли и 42-годишен мъж от Шумен, след като бил приет сигнал от жената, с която живее на семейни начала, че се заканил да я убие. Две досъдебни производства за закана за убийство бяха образувани в ОД на МВР в Шумен и в началото на юни.

Областната дирекция на МВР в Шумен отчита спад на престъпленията и увеличение на разкритите криминални деяния през 2023 година. През миналата година е оказано съдействие в 285 случая на домашно насилие. Издадени са 118 заповеди за защита, от които 79 за незабавна и 39 за постоянна защита. В условията на домашно насилие са регистрирани 41 престъпления, срещу 16 за 2022 г., съобщиха от ОД на МВР в Шумен при отчета за дейността си през миналата година. 

Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа над 60 доклада на първото си заседание след лятната ваканция, което започва в 10:00 часа, съобщават от пресцентъра на Съвета.

Предстои да бъдат одобрени доклади, с които олимпийските медалисти от Олимпийските и Параолимпийски игри в Париж да бъдат удостоени със званието "Почетен гражданин на София".

Заради особените заслуги в развитието на българския спорт, олимпийците ще получат своите награди на тържественото заседание на Столичния общински съвет на 17 септември, когато е и празникът на София.

В дневния ред е също подписване на Договор за климатична неутралност на град София като един от 100-те климатично неутрални и интелигентни града, в рамките на проект „Нет зиро ситис“ (Net Zero Cities)“. В края на април 2022 г. Европейската комисия обяви София като един от градовете, които ще участват в мисията н

За да се възстанови доверието в изборния процес, диалогът между правителството и Централната избирателна комисия (ЦИК) трябва да е публичен. Това заяви служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов по време на Националното съвещание на ръководството на Министерството на вътрешните работи във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври. Карадимов е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството.

Диалогът трябва да е публичен, за да ясни позициите и отговорностите, обясни Карадимов.

Росен Карадимов изпрати по-рано днес официално писмо до председателя на ЦИК Камелия Нейкова. В писмото се съдържат предложенията на кабинета за подобряване на правилата и процедурите по гарантиране на провеждането на прозрачен, демократичен и добре организиран вот на предстоящите на 27 октомври

Книжните бори, в които се продават учебници втора употреба, ще продължат да предлагат издания за ученици, извън тези включени в безплатните комплекти, осигурени от държавата. Припомняме, че до момента такива получаваха само ученици в предучилищна възраст и тези до седми клас. 

Тази учебна година обаче ще бъде първата с безплатни учебници за всички ученици, след като от просветното ведомство съобщиха по-рано този месец, че 509 броя учебници и учебни комплекта по общообразователните предмети вече са одобрени. Осигурени са и средства в размер на 122 млн. лв. за познавателни книжки, учебници и учебни комплекти, които се предоставят за безвъзмездно ползване от всички ученици. 

Собственици на книжни борси и книжарници в Бургас поясниха , че продажбите на учебници и помагала втора употреба най-вероятно ще намалеят, но само при тези, които се използват в държавните учи

Процесът по реденето на листите на „БСП - Обединена Левица“ за предсрочните парламентарни избори върви нормално, уставно, коментира пред журналисти председателят на парламентарната група на „БСП за България“ и заместник-председател на БСП Борислав Гуцанов.

Националният съвет на БСП е този, който решава кои да бъдат в листите, кои да са водачи на дадените райони, посочи той. На въпрос кога се очаква да бъдат подредени листите, Гуцанов отговори, че това ще стане най-късно до 21 септември. 

Ще поканим ръководствата на областните съвети на „Позитано“, за да обсъдим кое е най-разумното, наистина да има едно съобразяване между желанията на областните организации и какво е виждането на центъра, каза той.

В отговор на въпрос Борислав Гуцанов коментира, че не се притеснява от нов ляв проект около Корнелия Нинова и поддръжниците . &b

Цъфтеж на фитопланктон (водорасли), следствие най-вероятно на втока на сладки води, е причина за промяна на цвета на водата на Черно море в керемиденочервено по крайбрежието на Одеса. Това е мнението на експерти от Института по океанология към Българската академия на науките (ИО БАН), до които се е допитало Министерството на околната среда и водите (МОСВ) във връзка с медийни публикации за оцветяването на водата, както и за изплуването на множество мъртви плъхове на брега на един от централните плажове в украинския град. Това се посочва в информация на сайта на ресорното министерство, публикувана днес. 

Няма данни за токсичност и не трябва да се бърка с еутрофикация (антропогенно индуциран дисбаланс на биогени, които водят до свръхпродукция, изразена с масови водораслови цъфтежи), уверяват от МОСВ. Басейнова дирекция „Черноморски район“ изпълнява регулярен мони

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар взе две жертви във Видин
Безработицата през август е 5,3%, по данни на Агенцията по заетостта
Селища в Шумен и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември заради изграждане на присъединителни връзки към новия довеждащ водопровод
Пешеходка на 46 години е блъсната тази нощ от лек автомобил на междуселски път край Дупница, шофьорът е избягал
Община Вършец изгражда два разрушени от водата моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма на МРРБ
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.