Начало На преден план Над двадесет военнослужещи от Трето бригадно командване участва в гасенето на пожара в планината Славянка, каза полк. Николай Николов
9654
България

Над двадесет военнослужещи от Трето бригадно командване участва в гасенето на пожара в планината Славянка, каза полк. Николай Николов

Десети пореден ден продължава участието на военнослужещи от състава на Трето бригадно командване – Благоевград по изпълняване на задачи във връзка с пожара на българо – гръцката граница в планината Славянка, каза пред журналисти началникът на щаба на Трето бригадно командване полк. Николай Николов.Там е труден терен, но мога да гарантирам, че ще направим всички възможно, съвместно с екипите на пожарната и на горските стопанства, да спрем развитието на пожара на територията на страната, посочи полк. Николов.

| 01 Август 2024, 11:07 ч.
Над двадесет военнослужещи от Трето бригадно командване участва в гасенето на пожара в планината Славянка, каза полк. Николай Николов
Над двадесет военнослужещи от Трето бригадно командване участва в гасенето на пожара в планината Славянка, каза полк. Николай Николов
Снимка © БТА

Десети пореден ден продължава участието на военнослужещи от състава на Трето бригадно командване – Благоевград по изпълняване на задачи във връзка с пожара на българо – гръцката граница в планината Славянка, каза пред журналисти началникът на щаба на Трето бригадно командване полк. Николай Николов. Той посочи, че днес на място са над 20 военнослужещи, като до момента с ротацията общо 240 военнослужещи са участвали в гасенето на горския пожар. 

Служебният премиер Димитър Главчев съобщи по време на днешния блицконтрол в Народното събрание, че е разпоредил на Министерството на вътрешните работи (МВР) да бъдат засилени мерките срещу разпространението на наркотиците в училищата. 

Тези мерки, ако се приложат както трябва, ще дадат много добър отзвук в обществото и ще бъдат запазени българските деца от този порок, посочи Главчев. „Трябва да сме безпощадни към разпространителите на дрога в училище“, заяви премиерът.

Малко над 700 000 са учениците през новата учебна година, а около 50 000 са първокласниците, каза служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков преди дни. 

Водата от каптаж „Извора" в пернишкия квартал „Бела вода“ е годна за питейно-битови цели и отговаря на нормативните изисквания. Това са показали резултатите от взетите преди два дни нови проби, съобщиха от „Водоснабдяване и канализация“ (ВиК) ООД.

Припомняме, че заради установени отклонения по микробиологични показатели в качеството на водата, Регионалната здравна инспекция в Перник връчи предписание към ВиК за отстраняване на несъответствията и извършване на дезинфекция на водоснабдителната система.

 

Спокоен е трафикът на граничен пункт „Кулата“ и няма колона от изчакващи автомобили на изход, . 

Преди обяд трафикът на изход отново беше спокоен. Вчера следобед отново се преминаваше без изчакване. 

По гръцки данни  през юли тази година през ГКПП „Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил от 1 150 000 души. Или общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

Пожарът в Созопол е локализиран. Изгорели са покривите на постройки, които са необитаеми. Евакуирани са гостите на хотел, който е в непосредствена близост до първоначалното огнище. Това каза пред журналисти кметът на община Созопол Тихомир Янакиев. 

“Обиколили сме широк периметър около пожара. В момента има ново огнище. Гори в района на гробищния парк. Предупредили сме хората. Целта ни в момента е по вътрешните пътища да локализираме пожара, обхванал гората около стари военни имоти в района на гробищата“, каза Янакиев. Той добави, че на място се очаква верижна техника. Все още не е ясно колко голяма е територията, която е била обхваната от пламъците. В района има силно задимяване. Не се допускат автомобили. На място има много доброволци, които се включват в гасителните действия. Продължава гасенето на няколко места в южната част на Созопол. Много от живеещите в

Полицейски служители подпомагат движението в районите около учебните заведения в Търговище и областта в деня на откриването на учебната година. Приоритетно се пропускат пешеходците, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище.

От полицията напомнят на водачите, че съгласно Закона за движение по пътищата и правилника за приложението му не се допуска престоят и паркирането върху пешеходни пътеки и на по-малко от пет метра преди тях. При установяване на подобни нарушения униформените служители ще предприемат незабавно предвидените в същия закон мерки. На 16 септември – първият за новата учебна година ден, всички обозначени полицейски автомобили, движещи се в транспортния поток, ще бъдат с включена светлинна сигнализация.

По традиция от началото на септември е в ход акцията на „Пътна полиция“ „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя

Там е труден терен, но мога да гарантирам, че ще направим всички възможно, съвместно с екипите на пожарната и на горските стопанства, да спрем развитието на пожара на територията на страната, посочи полк. Николов. 

Във връзка с готовността на военнослужещите за реакция при подобни ситуации, началникът на щаба на Трето бригадно командване коментира, че предвид сезона, се поддържа едночасова готовност с допълнителни групи за усилване. Това го показахме и с пожара при Кърпелево, където екип пое нещата до пристигане на личен състав от София, с което те продължиха изпълнение на задачите в този район, докато ние – на българо – гръцката граница, каза още полк. Николов. 

Днес от Сухопътни войски съобщиха на официалния си сайт, че 22 военнослужещи с шест единици техника от Трети механизиран батальон на Трето бригадно командване - Благоевград, под ръководството на ст. лейтенант Кирил Чакъров, продължават с гасенето на големия горски пожар в местността Свети Илия между селата Петрово и Голешово, в посока Гоцев връх в планина Славянка на българо-гръцката граница. В погасяването на големия горски пожар в община Струмяни участва нова група от 18 военнослужещи с четири единици техника от 78-ми батальон за осигуряване - София, от състава на Сухопътните войски, с ръководител капитан Александър Василев.

За участието на военнослужещите полк. Николов говори пред журналисти след тържествена церемония по полагане на военна клетва на новоназначени военнослужещи в състава на Трето бригадно командване. Днес клетва положиха седем новоназначени военнослужещи. 

Шуменските огнеборци са работили по общо 1040 произшествия в областта от началото на годината до днес. Броят им е с 37 повече в сравнение със същия период на миналата година. Това съобщи началникът на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) в Шумен главен инспектор Красимир Колев, ден преди професионалния празник на българските пожарникари - 14 септември.

През периода са възникнали 114 пожара с материални и 459 без материални загуби, отбеляза Колев и уточни, че през последните години в областта се отчита тенденция за увеличаване на полските и горските пожари през лятото. 

По повод професионалния празник на огнеборците, от началото на седмицата множество деца посетиха РСПБЗН – Шумен в рамките на обявените дни на отворените врати. "Ако има желаещи да разгледат пожарната, ще ги посрещнем и утре", каза Красимир Колев. 

Около 32% от българите еднократно са преминали курс за първа долекарска помощ, важно е опресняването на уменията отново след няколко години. Това каза заместник генералният директор на Българския Червен кръст (БЧК) д-р Надежда Тодоровска по повод Световния ден на първата помощ, който се отбелязва днес. Мотото тази година е „Първата помощ и спортът“.

Тодоровска напомни, че бързата и адекватна реакция спасява животи и помага за по-бързото възстановяване на човек след инцидент. Това мнение сподели и главният специалист "Управление на планирането и проектна дейност“ в Столичната организация на БЧК Невелина Стойнева. Тя посочи, че инфаркт, инсулт, хипотермия, обезводняване, счупвания с открити рани са част от спешните състояния, които изискват оказване на първа помощ и за които е добре хората да са обучени. Става въпрос за комплекс от базови техники преди идването

Вече заявихме, че сме против прибързаното законодателство, предлагано от „Продължаваме промяната“ (ПП). Този тип политическо поведение създава само проблеми, а не дава решения. Това заявяват от ГЕРБ в отговор на изпратеното по-рано днес писмо от Изпълнителния съвет на “Продължаваме промяната” във връзка с антикорупционните закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), в което пишат какво ще загуби България, ако те не бъдат приети в 50-ото Народно събрание.

От ГЕРБ отбелязват, че през последните четири години ПП са имали имали множество възможности да приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

"Година и половина кабинетът "Петков" имаше и пълно мнозинство в Народното събрание по време на управлението ви с БСП и ИТН. Време е да отговорите защо тогава не приехте въпросните закони и не осигурихте на България 10-

Мерки за енергийна ефективност ще бъдат внедрени в сградата на районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Ловеч, съобщи директорът на регионалната дирекция на пожарната комисар Петър Петров на пресконференция по повод Седмицата на пожарната безопасност.

Осигурените европейски средства, в размер на близо 1,6 милиона лева, са по Плана за възстановяване и устойчивост.

Предстои проектиране и започване на строително-монтажните работи. Предвидено е топлоизолация на сградата, монтиране на нови врати на гаражните клетки, фотоволтаична инсталация, както и на термопомпена инсталация за отопление и охлаждане.

Очаква се ремонтните и монтажни дейности да завършат до март 2026 г.

Със средства на Министерството на вътрешните работи ще бъде извършен ремонт, укрепване и реконструкция на сградата на районната служба в Ябланица. Проведена е о

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова изрази съболезнования за загиналите двама български военни пилоти при авиационния инцидент от днес, станал на авиобаза "Граф Игнатиево". 

След срещата си с българския държавен глава, провела се в сградата на президентската институция на „Дондуков“ 2, Гордана Силяновска-Давкова подчерта, че разбира защо Румен Радев и съпругата му не могат да присъстват на операта „Набуко“ от Джузепе Верди, която тази вечер ще бъде представена при гостуването на Националната опера и балет на Република Северна Македония. 

След разговорите Гордана Силяновска-Давкова посочи също, че когато се водят разговори с добра воля, може да се вземат важни решения. 

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември от 11:30 часа  на площад „Свети Александър ...
До 20 октомври се приемат номинации за годишните награди на СБЖ
До 20 октомври е срокът за подаване на номинации за годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ), съобщават от организацията. Призовете се присъждат на журналисти, ко ...
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ наводнения в Централна и Източна Европа, бе докладвано на среща в Министерския съвет
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ опустошителни валежи и наводнения в Централна и Източна Европа. Това беше докладвано на служебния министър-председа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:32 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9654
България

Над двадесет военнослужещи от Трето бригадно командване участва в гасенето на пожара в планината Славянка, каза полк. Николай Николов

Десети пореден ден продължава участието на военнослужещи от състава на Трето бригадно командване – Благоевград по изпълняване на задачи във връзка с пожара на българо – гръцката граница в планината Славянка, каза пред журналисти началникът на щаба на Трето бригадно командване полк. Николай Николов.Там е труден терен, но мога да гарантирам, че ще направим всички възможно, съвместно с екипите на пожарната и на горските стопанства, да спрем развитието на пожара на територията на страната, посочи полк. Николов.

| 01 Август 2024, 11:07 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Над двадесет военнослужещи от Трето бригадно командване участва в гасенето на пожара в планината Славянка, каза полк. Николай Николов
Над двадесет военнослужещи от Трето бригадно командване участва в гасенето на пожара в планината Славянка, каза полк. Николай Николов
Снимка © БТА

Десети пореден ден продължава участието на военнослужещи от състава на Трето бригадно командване – Благоевград по изпълняване на задачи във връзка с пожара на българо – гръцката граница в планината Славянка, каза пред журналисти началникът на щаба на Трето бригадно командване полк. Николай Николов. Той посочи, че днес на място са над 20 военнослужещи, като до момента с ротацията общо 240 военнослужещи са участвали в гасенето на горския пожар. 

Служебният премиер Димитър Главчев съобщи по време на днешния блицконтрол в Народното събрание, че е разпоредил на Министерството на вътрешните работи (МВР) да бъдат засилени мерките срещу разпространението на наркотиците в училищата. 

Тези мерки, ако се приложат както трябва, ще дадат много добър отзвук в обществото и ще бъдат запазени българските деца от този порок, посочи Главчев. „Трябва да сме безпощадни към разпространителите на дрога в училище“, заяви премиерът.

Малко над 700 000 са учениците през новата учебна година, а около 50 000 са първокласниците, каза служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков преди дни. 

Водата от каптаж „Извора" в пернишкия квартал „Бела вода“ е годна за питейно-битови цели и отговаря на нормативните изисквания. Това са показали резултатите от взетите преди два дни нови проби, съобщиха от „Водоснабдяване и канализация“ (ВиК) ООД.

Припомняме, че заради установени отклонения по микробиологични показатели в качеството на водата, Регионалната здравна инспекция в Перник връчи предписание към ВиК за отстраняване на несъответствията и извършване на дезинфекция на водоснабдителната система.

 

Спокоен е трафикът на граничен пункт „Кулата“ и няма колона от изчакващи автомобили на изход, . 

Преди обяд трафикът на изход отново беше спокоен. Вчера следобед отново се преминаваше без изчакване. 

По гръцки данни  през юли тази година през ГКПП „Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил от 1 150 000 души. Или общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

Пожарът в Созопол е локализиран. Изгорели са покривите на постройки, които са необитаеми. Евакуирани са гостите на хотел, който е в непосредствена близост до първоначалното огнище. Това каза пред журналисти кметът на община Созопол Тихомир Янакиев. 

“Обиколили сме широк периметър около пожара. В момента има ново огнище. Гори в района на гробищния парк. Предупредили сме хората. Целта ни в момента е по вътрешните пътища да локализираме пожара, обхванал гората около стари военни имоти в района на гробищата“, каза Янакиев. Той добави, че на място се очаква верижна техника. Все още не е ясно колко голяма е територията, която е била обхваната от пламъците. В района има силно задимяване. Не се допускат автомобили. На място има много доброволци, които се включват в гасителните действия. Продължава гасенето на няколко места в южната част на Созопол. Много от живеещите в

Полицейски служители подпомагат движението в районите около учебните заведения в Търговище и областта в деня на откриването на учебната година. Приоритетно се пропускат пешеходците, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище.

От полицията напомнят на водачите, че съгласно Закона за движение по пътищата и правилника за приложението му не се допуска престоят и паркирането върху пешеходни пътеки и на по-малко от пет метра преди тях. При установяване на подобни нарушения униформените служители ще предприемат незабавно предвидените в същия закон мерки. На 16 септември – първият за новата учебна година ден, всички обозначени полицейски автомобили, движещи се в транспортния поток, ще бъдат с включена светлинна сигнализация.

По традиция от началото на септември е в ход акцията на „Пътна полиция“ „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя

Там е труден терен, но мога да гарантирам, че ще направим всички възможно, съвместно с екипите на пожарната и на горските стопанства, да спрем развитието на пожара на територията на страната, посочи полк. Николов. 

Във връзка с готовността на военнослужещите за реакция при подобни ситуации, началникът на щаба на Трето бригадно командване коментира, че предвид сезона, се поддържа едночасова готовност с допълнителни групи за усилване. Това го показахме и с пожара при Кърпелево, където екип пое нещата до пристигане на личен състав от София, с което те продължиха изпълнение на задачите в този район, докато ние – на българо – гръцката граница, каза още полк. Николов. 

Днес от Сухопътни войски съобщиха на официалния си сайт, че 22 военнослужещи с шест единици техника от Трети механизиран батальон на Трето бригадно командване - Благоевград, под ръководството на ст. лейтенант Кирил Чакъров, продължават с гасенето на големия горски пожар в местността Свети Илия между селата Петрово и Голешово, в посока Гоцев връх в планина Славянка на българо-гръцката граница. В погасяването на големия горски пожар в община Струмяни участва нова група от 18 военнослужещи с четири единици техника от 78-ми батальон за осигуряване - София, от състава на Сухопътните войски, с ръководител капитан Александър Василев.

За участието на военнослужещите полк. Николов говори пред журналисти след тържествена церемония по полагане на военна клетва на новоназначени военнослужещи в състава на Трето бригадно командване. Днес клетва положиха седем новоназначени военнослужещи. 

Шуменските огнеборци са работили по общо 1040 произшествия в областта от началото на годината до днес. Броят им е с 37 повече в сравнение със същия период на миналата година. Това съобщи началникът на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) в Шумен главен инспектор Красимир Колев, ден преди професионалния празник на българските пожарникари - 14 септември.

През периода са възникнали 114 пожара с материални и 459 без материални загуби, отбеляза Колев и уточни, че през последните години в областта се отчита тенденция за увеличаване на полските и горските пожари през лятото. 

По повод професионалния празник на огнеборците, от началото на седмицата множество деца посетиха РСПБЗН – Шумен в рамките на обявените дни на отворените врати. "Ако има желаещи да разгледат пожарната, ще ги посрещнем и утре", каза Красимир Колев. 

Около 32% от българите еднократно са преминали курс за първа долекарска помощ, важно е опресняването на уменията отново след няколко години. Това каза заместник генералният директор на Българския Червен кръст (БЧК) д-р Надежда Тодоровска по повод Световния ден на първата помощ, който се отбелязва днес. Мотото тази година е „Първата помощ и спортът“.

Тодоровска напомни, че бързата и адекватна реакция спасява животи и помага за по-бързото възстановяване на човек след инцидент. Това мнение сподели и главният специалист "Управление на планирането и проектна дейност“ в Столичната организация на БЧК Невелина Стойнева. Тя посочи, че инфаркт, инсулт, хипотермия, обезводняване, счупвания с открити рани са част от спешните състояния, които изискват оказване на първа помощ и за които е добре хората да са обучени. Става въпрос за комплекс от базови техники преди идването

Вече заявихме, че сме против прибързаното законодателство, предлагано от „Продължаваме промяната“ (ПП). Този тип политическо поведение създава само проблеми, а не дава решения. Това заявяват от ГЕРБ в отговор на изпратеното по-рано днес писмо от Изпълнителния съвет на “Продължаваме промяната” във връзка с антикорупционните закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), в което пишат какво ще загуби България, ако те не бъдат приети в 50-ото Народно събрание.

От ГЕРБ отбелязват, че през последните четири години ПП са имали имали множество възможности да приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

"Година и половина кабинетът "Петков" имаше и пълно мнозинство в Народното събрание по време на управлението ви с БСП и ИТН. Време е да отговорите защо тогава не приехте въпросните закони и не осигурихте на България 10-

Мерки за енергийна ефективност ще бъдат внедрени в сградата на районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Ловеч, съобщи директорът на регионалната дирекция на пожарната комисар Петър Петров на пресконференция по повод Седмицата на пожарната безопасност.

Осигурените европейски средства, в размер на близо 1,6 милиона лева, са по Плана за възстановяване и устойчивост.

Предстои проектиране и започване на строително-монтажните работи. Предвидено е топлоизолация на сградата, монтиране на нови врати на гаражните клетки, фотоволтаична инсталация, както и на термопомпена инсталация за отопление и охлаждане.

Очаква се ремонтните и монтажни дейности да завършат до март 2026 г.

Със средства на Министерството на вътрешните работи ще бъде извършен ремонт, укрепване и реконструкция на сградата на районната служба в Ябланица. Проведена е о

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова изрази съболезнования за загиналите двама български военни пилоти при авиационния инцидент от днес, станал на авиобаза "Граф Игнатиево". 

След срещата си с българския държавен глава, провела се в сградата на президентската институция на „Дондуков“ 2, Гордана Силяновска-Давкова подчерта, че разбира защо Румен Радев и съпругата му не могат да присъстват на операта „Набуко“ от Джузепе Верди, която тази вечер ще бъде представена при гостуването на Националната опера и балет на Република Северна Македония. 

След разговорите Гордана Силяновска-Давкова посочи също, че когато се водят разговори с добра воля, може да се вземат важни решения. 

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
До 20 октомври се приемат номинации за годишните награди на СБЖ
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ наводнения в Централна и Източна Европа, бе докладвано на среща в Министерския съвет
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.