Начало На преден план Военните хеликоптери "Кугър" и "Ми-17", които бяха ангажирани с гасенето на пожарите, са летели общо 205 часа и 20 минути, каза командирът на 24-та авиобаза "Крумово"
9465
България

Военните хеликоптери "Кугър" и "Ми-17", които бяха ангажирани с гасенето на пожарите, са летели общо 205 часа и 20 минути, каза командирът на 24-та авиобаза "Крумово"

Военните хеликоптери "Кугър" и "Ми-17", които бяха ангажирани с гасенето на пожарите от 12 юли до днес, са летели общо 205 часа и 20 минути, каза бригаден генерал Димитър Иванов, командир на 24-та авиобаза "Крумово" на съвместен брифинг със служебния министър на отбраната Атанас Запрянов, началника на отбраната адм. Емил Ефтимов и зам.-командира на ВВС бригаден генерал Димитър Георгиев в базата.В гасенето на пожарите в районите на Михилци, Горноселци, Леска, Стрелча, Отец Паисиево, Воден, Драгомир, Елин Пелин и Голешево са използвани общо 2800 тона вода и е изразходено 120 тона гориво, стана известно от думите на ген. Иванов.

| 01 Август 2024, 11:52 ч.
Военните хеликоптери
Военните хеликоптери "Кугър" и "Ми-17", които бяха ангажирани с гасенето на пожарите, са летели общо 205 часа и 20 минути, каза командирът на 24-та авиобаза "Крумово"
Снимка © Министерство на отбраната

Военните хеликоптери "Кугър" и "Ми-17", които бяха ангажирани с гасенето на пожарите от 12 юли до днес, са летели общо 205 часа и 20 минути, каза бригаден генерал Димитър Иванов, командир на 24-та авиобаза "Крумово" на съвместен брифинг със служебния министър на отбраната Атанас Запрянов, началника на отбраната адм. Емил Ефтимов и зам.-командира на ВВС бригаден генерал Димитър Георгиев в базата.

Жена на 24 години загина при катастрофа тази сутрин в Добрич, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Оттам посочиха, че инцидентът е станал малко след 7:00 ч. на пътен възел от с. Козлодуйци за околовръстния път на града. 

Жената е навлязла с автомобила си  в лентата за насрещно движение и се ударила челно в товарен автомобил. Тя е загинала на място, а дете, което е пътувало в колата, е отведено за преглед в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Водачът на товарния автомобил също е в болницата - със съмнение за фрактура на горен крайник. 

За първите осем месеца на годината на територията на област Добрич са станали 96 тежки пътни инцидента. Жертвите при пътнотранспортни произшествия от началото на годината в областта са 11, 119 души са пострадали. В сравнение със същия период на миналата година катастрофите са с една п

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе днес заседание, на което ще бъде обсъден проект на постановление на Министерския съвет (МС) за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Кабинетът предлага от 1 януари 2025 година линията на бедност да е 638 лева. За тази година тя е 526 лв. 

От КНСБ смятат, че линията на бедност за следващата година трябва да е 667 лв., а не 638 лв. В позиция, публикувана на сайта на конфедерацията, се посочва, че синдикатът не приема подхода за определянето на размера на линията на бедност и няма да подкрепи така предложения проект на постановление на МС.

КНСБ настоява методиката за определяне на линията на бедност сериозно да се прецизира, като се дефинират минималните потребности, ко

Окръжният съд във Враца остави в ареста млад мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от съдебната институция.

Съдът е постановил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.И., тъй като са налице всички, изискуеми от закона, предпоставки за това. Сред тях са  обосновано предположение за вероятната съпричастност на задържания към престъплението и  реална опасност да извърши ново. Освен това обвиняемият е осъждан, като настоящото престъпление, в което е обвинен, е извършено в изпитателния срок на предишно осъждане за трафик на хора. 

По-рано днес от Окръжната прокуратура във Враца съобщиха, че 28-годишният В.И. е задържан за 72 часа, като се иска той да остане в ареста за постоянно. Мъжът е обвинен за това, че на 12 септември т.г. в апартамента във Враца, в който живее под наем, без надлежно разре

За да се възстанови доверието в изборния процес, диалогът между правителството и Централната избирателна комисия (ЦИК) трябва да е публичен. Това заяви служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов по време на Националното съвещание на ръководството на Министерството на вътрешните работи във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври. Карадимов е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството.

Диалогът трябва да е публичен, за да ясни позициите и отговорностите, обясни Карадимов.

Росен Карадимов изпрати по-рано днес официално писмо до председателя на ЦИК Камелия Нейкова. В писмото се съдържат предложенията на кабинета за подобряване на правилата и процедурите по гарантиране на провеждането на прозрачен, демократичен и добре организиран вот на предстоящите на 27 октомври

Треньорите на параолимпийските медалисти също ще могат да получават пожизнена пенсия, реши парламентът. Депутатите приеха на първо и второ четене в едно заседание промени в Закона за физическото възпитание и спорта, внесени от „Възраждане“.

Целта на измененията е избягване на дискриминацията на треньорите на параолимпийските медалисти, които до момента не бяха включени в обхвата на възможните субекти за получаване на пожизнена месечна пенсия. В Закона за физическото възпитание и спорта нормативно беше определено правото на пожизнена месечна премия за медалисти от олимпийски и параолимпийски игри, както и за треньорите на олимпийски медалисти, но не и за треньорите, подготвили медалисти от параолимпийски игри.

В свое становище Министерство на младежта и спорта заявява подкрепа за законовите промени, като обръща внимание на правилното изписване на наименованиет

В гасенето на пожарите в районите на Михилци, Горноселци, Леска, Стрелча, Отец Паисиево, Воден, Драгомир, Елин Пелин и Голешево са използвани общо 2800 тона вода и е изразходено 120 тона гориво, стана известно от думите на ген. Иванов.

Пращаме едни и същи летци, които са най-подготвени и прекарват по девет часа на ден във вертолета и слизат с треперещи ръци, посочи генералът. В един ден се е случвало да има прехвърляне на три различни пожара, допълни той.

Недокомплектът на пилотите в момента е 46 %, а на бордните техници - 57%. През следващите две години поради пределна възраст ще напуснат 10 пилоти, от които шест са подготвени за гасене на пожари, каза още командирът на авиобаза "Крумово".

Ще работим за увеличаване на възнагражденията на пилотите, които са на боен щат, с допълнителни финансови средства, каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов. По думите това ще стане възможно след преработка на съществуваща наредба. Не е нормално в тази бойна база заплатите да са по-ниски от тези на HEMS или "Гранична полиция", допълни той.

Министърът коментира и изявлението на президента Румен Радев, според когото трябва да се преразгледа решението за закупуването на самолети за гасене на пожари за нуждите на МВР.

Няма колона от автомобили на граничен пункт "Кулата" към този час и превозните средства преминават без изчакване, . 

Миналата седмица, в следобедните часове в петък, трафикът на изход отново беше спокоен. В събота преди обяд се образува близо километър колона от изчакващи автомобили, а в следобедните часове трафикът беше спокоен. В неделя на изход отново нямаше изкачване. На вход трафикът беше интензивен и трите дни. 

По данни на гръцката телевизия ЕРТ през юли тази година през ГКПП Промахон са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил 1 150 000 души, т.е. общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

Какво е демокрацията за българите и защо е важно да я разбираме и отстояваме коментираха политологът Любомир Стефанов, политическият психолог Антоанета Христова и председателят на младежката неправителствена организация „България на младите“ Цветомир Николов по повод днешния Международен ден на демокрацията. 

Какво е демокрация

Демокрацията в днешно време свързваме със системата на представителната демокрация и политическите партии. Te позволяват на гражданите да участват директно в политическото управление, излъчвайки свои представители чрез честни и прозрачни избори по дефиницията на международните наблюдателски организации, обясни Любомир Стефанов. По думите му демокрацията е възможност за свобода, равноправие и върховенство на закона. 

Демокрацията не е най-добрата политическа система от хората, но досега друга по-добра

Изпълнителният съвет на “Продължаваме промяната” изпрати днес писмо до ГЕРБ във връзка с антикорупционните закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), в което пишат какво ще загуби България, ако те не бъдат приети в 50-ото Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на „Продължаваме промяната“ (ПП).

"Както знаете, още през октомври миналата година Народното събрание имаше пълна готовност да приеме три законодателни акта, които са нужни, за да получи България второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост", пишат от ПП до ГЕРБ и посочват, че това са законопроект за изменение на Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения, законопроект за несъстоятелност на физическите лица и правилата за попълване на състава на Комисията за противодействие на корупцията.

"Продължаващото

Окръжната прокуратура в Търговище ръководи разследване във връзка с организирана престъпна група, занимаваща се с държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол, действала на територията на областта. Към наказателна отговорност са привлечени петима души, четирима от които вече са били осъждани за същото престъпление, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. 

Задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор са 51-годишен мъж, обвиняем за ръководене на престъпната група, както и още двама мъже – на 53 г. и на 43 г., и една жена – на 67 г. Предстои в съда да бъдат внесени искания за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо от тях. Мъж на 46 години, също участвал в организираната престъпна група, е освободен срещу парична гаранция. говорителят на Апелативната прокуратура поясни, че четиримата

Днес, 14 септември, е обявен за ден на траур в памет на загиналите в самолетната катастрофа в авиобаза "Граф Игнатиево" пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. В знак на почит българските знамена са спуснати наполовина, съобщиха от Общината. 

Кметът на община Лом Цветан Петров изказва съболезнования на семействата и близките на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.

Майор Петко Димитров е роден в Бургас, родителите му се преместват в Лом, където той завършва с отличие средното си образование в Профилирана гимназия „Найден Геров“. След завършването на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски" в Долна Митрополия, Димитров става един от най-опитните авиационни инструктори. Вторият загинал пилот при самолетната катастрофа в авиобаза "Граф Игнатиево" – 28-годишният старши лейтенант Венцислав Дун

Според Запрянов военновъздушните сили разполагат с целия ресурс за осигуряването на жизнения цикъл на авиационна техника, а ако се реши да се прави структура в МВР, трябва да се създава такава от А до Я.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Митническите служители установиха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 бобини с лента коркофан - филтърна хартия за производство на цигари, с логото на известна марка циг ...
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе. „Обърнахме се към тях, с научни знания те да определят какви нови дървесни видове и хра ...
ВАС ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на ПП ДПС
Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от е ...
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, за да има по-голямо доверие към гласуването с машини, каза Валентин Мундров
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, така че да има по-голямо доверие към гласуването с машини. Това каза служебният министър на електронното управление В ...
Ръст на туристите от Скандинавия отчитат от ваканционно селище "Албена"
Ръст с 20 процента на гостите от Скандинавия отчитат в края на активния летен туристически сезон от ваканционно селище "Албена". Резултатите са на база данни от преходната година. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:53 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9465
България

Военните хеликоптери "Кугър" и "Ми-17", които бяха ангажирани с гасенето на пожарите, са летели общо 205 часа и 20 минути, каза командирът на 24-та авиобаза "Крумово"

Военните хеликоптери "Кугър" и "Ми-17", които бяха ангажирани с гасенето на пожарите от 12 юли до днес, са летели общо 205 часа и 20 минути, каза бригаден генерал Димитър Иванов, командир на 24-та авиобаза "Крумово" на съвместен брифинг със служебния министър на отбраната Атанас Запрянов, началника на отбраната адм. Емил Ефтимов и зам.-командира на ВВС бригаден генерал Димитър Георгиев в базата.В гасенето на пожарите в районите на Михилци, Горноселци, Леска, Стрелча, Отец Паисиево, Воден, Драгомир, Елин Пелин и Голешево са използвани общо 2800 тона вода и е изразходено 120 тона гориво, стана известно от думите на ген. Иванов.

| 01 Август 2024, 11:52 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Военните хеликоптери
Военните хеликоптери "Кугър" и "Ми-17", които бяха ангажирани с гасенето на пожарите, са летели общо 205 часа и 20 минути, каза командирът на 24-та авиобаза "Крумово"
Снимка © Министерство на отбраната

Военните хеликоптери "Кугър" и "Ми-17", които бяха ангажирани с гасенето на пожарите от 12 юли до днес, са летели общо 205 часа и 20 минути, каза бригаден генерал Димитър Иванов, командир на 24-та авиобаза "Крумово" на съвместен брифинг със служебния министър на отбраната Атанас Запрянов, началника на отбраната адм. Емил Ефтимов и зам.-командира на ВВС бригаден генерал Димитър Георгиев в базата.

Жена на 24 години загина при катастрофа тази сутрин в Добрич, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Оттам посочиха, че инцидентът е станал малко след 7:00 ч. на пътен възел от с. Козлодуйци за околовръстния път на града. 

Жената е навлязла с автомобила си  в лентата за насрещно движение и се ударила челно в товарен автомобил. Тя е загинала на място, а дете, което е пътувало в колата, е отведено за преглед в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Водачът на товарния автомобил също е в болницата - със съмнение за фрактура на горен крайник. 

За първите осем месеца на годината на територията на област Добрич са станали 96 тежки пътни инцидента. Жертвите при пътнотранспортни произшествия от началото на годината в областта са 11, 119 души са пострадали. В сравнение със същия период на миналата година катастрофите са с една п

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе днес заседание, на което ще бъде обсъден проект на постановление на Министерския съвет (МС) за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Кабинетът предлага от 1 януари 2025 година линията на бедност да е 638 лева. За тази година тя е 526 лв. 

От КНСБ смятат, че линията на бедност за следващата година трябва да е 667 лв., а не 638 лв. В позиция, публикувана на сайта на конфедерацията, се посочва, че синдикатът не приема подхода за определянето на размера на линията на бедност и няма да подкрепи така предложения проект на постановление на МС.

КНСБ настоява методиката за определяне на линията на бедност сериозно да се прецизира, като се дефинират минималните потребности, ко

Окръжният съд във Враца остави в ареста млад мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от съдебната институция.

Съдът е постановил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.И., тъй като са налице всички, изискуеми от закона, предпоставки за това. Сред тях са  обосновано предположение за вероятната съпричастност на задържания към престъплението и  реална опасност да извърши ново. Освен това обвиняемият е осъждан, като настоящото престъпление, в което е обвинен, е извършено в изпитателния срок на предишно осъждане за трафик на хора. 

По-рано днес от Окръжната прокуратура във Враца съобщиха, че 28-годишният В.И. е задържан за 72 часа, като се иска той да остане в ареста за постоянно. Мъжът е обвинен за това, че на 12 септември т.г. в апартамента във Враца, в който живее под наем, без надлежно разре

За да се възстанови доверието в изборния процес, диалогът между правителството и Централната избирателна комисия (ЦИК) трябва да е публичен. Това заяви служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов по време на Националното съвещание на ръководството на Министерството на вътрешните работи във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври. Карадимов е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството.

Диалогът трябва да е публичен, за да ясни позициите и отговорностите, обясни Карадимов.

Росен Карадимов изпрати по-рано днес официално писмо до председателя на ЦИК Камелия Нейкова. В писмото се съдържат предложенията на кабинета за подобряване на правилата и процедурите по гарантиране на провеждането на прозрачен, демократичен и добре организиран вот на предстоящите на 27 октомври

Треньорите на параолимпийските медалисти също ще могат да получават пожизнена пенсия, реши парламентът. Депутатите приеха на първо и второ четене в едно заседание промени в Закона за физическото възпитание и спорта, внесени от „Възраждане“.

Целта на измененията е избягване на дискриминацията на треньорите на параолимпийските медалисти, които до момента не бяха включени в обхвата на възможните субекти за получаване на пожизнена месечна пенсия. В Закона за физическото възпитание и спорта нормативно беше определено правото на пожизнена месечна премия за медалисти от олимпийски и параолимпийски игри, както и за треньорите на олимпийски медалисти, но не и за треньорите, подготвили медалисти от параолимпийски игри.

В свое становище Министерство на младежта и спорта заявява подкрепа за законовите промени, като обръща внимание на правилното изписване на наименованиет

В гасенето на пожарите в районите на Михилци, Горноселци, Леска, Стрелча, Отец Паисиево, Воден, Драгомир, Елин Пелин и Голешево са използвани общо 2800 тона вода и е изразходено 120 тона гориво, стана известно от думите на ген. Иванов.

Пращаме едни и същи летци, които са най-подготвени и прекарват по девет часа на ден във вертолета и слизат с треперещи ръци, посочи генералът. В един ден се е случвало да има прехвърляне на три различни пожара, допълни той.

Недокомплектът на пилотите в момента е 46 %, а на бордните техници - 57%. През следващите две години поради пределна възраст ще напуснат 10 пилоти, от които шест са подготвени за гасене на пожари, каза още командирът на авиобаза "Крумово".

Ще работим за увеличаване на възнагражденията на пилотите, които са на боен щат, с допълнителни финансови средства, каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов. По думите това ще стане възможно след преработка на съществуваща наредба. Не е нормално в тази бойна база заплатите да са по-ниски от тези на HEMS или "Гранична полиция", допълни той.

Министърът коментира и изявлението на президента Румен Радев, според когото трябва да се преразгледа решението за закупуването на самолети за гасене на пожари за нуждите на МВР.

Няма колона от автомобили на граничен пункт "Кулата" към този час и превозните средства преминават без изчакване, . 

Миналата седмица, в следобедните часове в петък, трафикът на изход отново беше спокоен. В събота преди обяд се образува близо километър колона от изчакващи автомобили, а в следобедните часове трафикът беше спокоен. В неделя на изход отново нямаше изкачване. На вход трафикът беше интензивен и трите дни. 

По данни на гръцката телевизия ЕРТ през юли тази година през ГКПП Промахон са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил 1 150 000 души, т.е. общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

Какво е демокрацията за българите и защо е важно да я разбираме и отстояваме коментираха политологът Любомир Стефанов, политическият психолог Антоанета Христова и председателят на младежката неправителствена организация „България на младите“ Цветомир Николов по повод днешния Международен ден на демокрацията. 

Какво е демокрация

Демокрацията в днешно време свързваме със системата на представителната демокрация и политическите партии. Te позволяват на гражданите да участват директно в политическото управление, излъчвайки свои представители чрез честни и прозрачни избори по дефиницията на международните наблюдателски организации, обясни Любомир Стефанов. По думите му демокрацията е възможност за свобода, равноправие и върховенство на закона. 

Демокрацията не е най-добрата политическа система от хората, но досега друга по-добра

Изпълнителният съвет на “Продължаваме промяната” изпрати днес писмо до ГЕРБ във връзка с антикорупционните закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), в което пишат какво ще загуби България, ако те не бъдат приети в 50-ото Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на „Продължаваме промяната“ (ПП).

"Както знаете, още през октомври миналата година Народното събрание имаше пълна готовност да приеме три законодателни акта, които са нужни, за да получи България второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост", пишат от ПП до ГЕРБ и посочват, че това са законопроект за изменение на Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения, законопроект за несъстоятелност на физическите лица и правилата за попълване на състава на Комисията за противодействие на корупцията.

"Продължаващото

Окръжната прокуратура в Търговище ръководи разследване във връзка с организирана престъпна група, занимаваща се с държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол, действала на територията на областта. Към наказателна отговорност са привлечени петима души, четирима от които вече са били осъждани за същото престъпление, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. 

Задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор са 51-годишен мъж, обвиняем за ръководене на престъпната група, както и още двама мъже – на 53 г. и на 43 г., и една жена – на 67 г. Предстои в съда да бъдат внесени искания за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо от тях. Мъж на 46 години, също участвал в организираната престъпна група, е освободен срещу парична гаранция. говорителят на Апелативната прокуратура поясни, че четиримата

Днес, 14 септември, е обявен за ден на траур в памет на загиналите в самолетната катастрофа в авиобаза "Граф Игнатиево" пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. В знак на почит българските знамена са спуснати наполовина, съобщиха от Общината. 

Кметът на община Лом Цветан Петров изказва съболезнования на семействата и близките на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.

Майор Петко Димитров е роден в Бургас, родителите му се преместват в Лом, където той завършва с отличие средното си образование в Профилирана гимназия „Найден Геров“. След завършването на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски" в Долна Митрополия, Димитров става един от най-опитните авиационни инструктори. Вторият загинал пилот при самолетната катастрофа в авиобаза "Граф Игнатиево" – 28-годишният старши лейтенант Венцислав Дун

Според Запрянов военновъздушните сили разполагат с целия ресурс за осигуряването на жизнения цикъл на авиационна техника, а ако се реши да се прави структура в МВР, трябва да се създава такава от А до Я.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе
ВАС ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на ПП ДПС
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, за да има по-голямо доверие към гласуването с машини, каза Валентин Мундров
Ръст на туристите от Скандинавия отчитат от ваканционно селище "Албена"
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.