Начало Сфера Пешеходец на 39 години е блъснат от кола в Белоградчик
9192
България

Пешеходец на 39 години е блъснат от кола в Белоградчик

Лекият автомобил с монтанска регистрация е управляван от 64-годишен шофьор.Инцидентът е станал на бул. „Съединение“ в Белоградчик.

| 01 Август 2024, 11:50 ч.
Пешеходец на 39 години е блъснат от кола в Белоградчик
Пешеходец на 39 години е блъснат от кола в Белоградчик
Снимка © БТА

Пешеходец на 39 години е с фрактура на долен крайник след като е бил блъснат от автомобил в Белоградчик, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

Двама души са загинали и 28 са ранени при 23 тежки пътни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР) на сайта си. 

В София са станали три тежки катастрофи и 20 леки пътни инцидента. Пострадали са трима души.

От началото на годината при пътни произшествия са загинали 313-ма човека. В сравнение с реалните данни за същия период на 2023 г., през тази година се отчитат 53-ма по-малко загинали участници в движението по пътищата, показва справката на МВР.

 

Общо 33-ма служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“– Враца (РДПБЗН) получиха днес отличия по случай професионалния си празник – 14 септември, на официална церемония в сградата на дирекцията във Враца.

С „Писмена похвала“ от министъра на вътрешните работи бе удостоен началникът на група „Оперативен център“ Мариян Георгиев. От директора на главната дирекция на пожарната също отличие „Писмена похвала“ получи началникът на районната служба в Бяла Слатина Красимир Паньов. Останалите 31 служители на районните служби бяха отличени с „Писмена похвала“ от директора на РДПБЗН комисар Кирил Василев.

Всички наградени получиха своите отличия от комисар Василев. Той припомни историята на празника, обявен като такъв с решение на Министерски съвет през 1995 г. „На тази дат

Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа над 60 доклада на първото си заседание след лятната ваканция, което започва в 10:00 часа, съобщават от пресцентъра на Съвета.

Предстои да бъдат одобрени доклади, с които олимпийските медалисти от Олимпийските и Параолимпийски игри в Париж да бъдат удостоени със званието "Почетен гражданин на София".

Заради особените заслуги в развитието на българския спорт, олимпийците ще получат своите награди на тържественото заседание на Столичния общински съвет на 17 септември, когато е и празникът на София.

В дневния ред е също подписване на Договор за климатична неутралност на град София като един от 100-те климатично неутрални и интелигентни града, в рамките на проект „Нет зиро ситис“ (Net Zero Cities)“. В края на април 2022 г. Европейската комисия обяви София като един от градовете, които ще участват в мисията н

Навършват се сто години от освещаването на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ – най-големият православен храм на целия Балкански полуостров. Официалното освещаване на храма през 1924 г. продължава три дни от 12-ти до 14-ти септември, толкова колкото са и престолите в храма.

В историята, публикувана в сайта на патриаршеската катедрала се посочва, че първият камък е положен на 19 февруари 1882 г., а в храмовите основи са поставени два текста: единият е гравиран върху метална плочка, а другият е написан на пергамент. В тях се увековечават събитията от 1877-1878 г. Предложението за въздигането на храм-паметника е дело на Петко Каравелов на Учредителното народно събрание от 1879 г. С него следвало да се задължи „нравствено народът“ и да се посвети на св. Александър Н

Три нови жалби от партия „Движение за права и свободи“ с председател Джевдет Чакъров и от коалиция „Демокрация права и свободи - ДПС“ са постъпили в Централната избирателна комисия (ЦИК) до края на работния ден, каза в телевизионното предаване „Панорама“ говорителят на ЦИК Росица Матева.

Те са срещу решенията на ЦИК за регистрация на коалиция „Движение за права и свободи - Ново начало“ за отказа от регистрация на партия „Движение за права и свободи“ за участие в изборите и срещу още едно решение на комисията, с което ние отказахме да разгледаме постъпилите множество заявления от двамата представляващи ДПС за напускане състава на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ от партия „Движение за права и свободи“, оттеглянето на това заявление, потвърждаването на действията, обясни

Лекият автомобил с монтанска регистрация е управляван от 64-годишен шофьор. Инцидентът е станал на бул. „Съединение“ в Белоградчик. Причината е движение с несъобразена скорост. Образувано е досъдебно производство.

Общо 29 души са ранени при 20 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха от МВР. През юли са станали 755 катастрофи, при които са загинали 53 души, а 940 са ранени.

Пожарът на депото за неопасни отпадъци край созополското село Равадиново е напълно локализиран и овладян. Това стана известно на среща между кметовете на Созопол Тихомир Янакиев, на Приморско Иван Гайков и на Царево Марин Киров, съобщиха от пресцентъра на Община Созопол.

Трите общини са обединени в "Регионално сдружение за управление на отпадъците за регион Созопол" и съвместно експлоатират депото.

Кметовете на трите общини изказват благодарност на кмета на село Равадиново Иван Пазвантов, който координира действията по гасенето на пожара и тежката механизация, която се използва на обекта.

Трите общини работят по трайното решаване на проблема с депото, което вече е достигнало капацитета си. До началото на следващия летен сезон ще бъде изградена инсталация за компостиране на отпадъците, която ще бъде устойчиво решение, от което ще се възползват Созопол, Царево и При

Централната избирателна комисия (ЦИК) реши да заличи регистрацията на коалиция „Има смисъл“ за участие в изборите за народни представители на 27 октомври тази година. От коалицията не смятат да обжалват решението, става известно от публикация във Фейсбук на Виктория Василева, представляваща политическата формация.  

В решението на ЦИК се посочва, че след извършена проверка от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО) към Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) на списъка на избиратели, подкрепящи регистрацията на коалиция „Има смисъл“, се установява, че общият брой коректни записи са по-малко от 2500. При тези данни не са налице изискванията на Изборния кодекс и регистрацията на коалицията, извършена при условие на неприключила процедура, следва да се заличи, според решен

Като закъснял и абсурден определи призива на Асен Василев (ПП-ДБ) от днес за приемане на законодателство в спешен порядък от този парламент, свързано с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), Цвета Рангелова от „Възраждане“. 

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и бивш финансов министър Асен Василев в кулоарите на парламента тази сутрин апелира към ГЕРБ-СДС да "отпушат" приемането на антикорупционните закони, което ще позволи да се получи второто плащане по ПВУ. 

Кога се сети Асен Василев да призовава Народното събрание да ускорява работата си по приемане на законите, свързани с плана за възстановяване, коментира Рангелова. Кой управляваше 9 месеца, с кого управляваше, имаха конституционно мнозинство и, вместо да „разбутват“ Конституцията в абсолютно абсурдна посока, можеха да приемат абсолютно всичко, което исках

Политиците ще използват процедурата за избор на главен прокурор в своя полза, според Огнян Дамянов, член на Прокурорската колегия на ВСС. В отговор на журналистически въпрос дали смята, че в контекста на предстоящите избори и разговори за съставяне на кабинет политиците ще използват процедурата за избор на главен прокурор в своя полза той каза: „Уверен съм в това нещо и съм сигурен“.

„Върху ВСС последната седмица беше оказан политически и медиен натиск да не възобновява процедурата, включително и със законодателни предложения да се забрани този ВСС да избира и да освобождава тримата големи (бел.ред. главния прокурор, председателите на ВКС и ВАС)“, каза Дамянов.

Той посочи, че на този етап „нямам кандидат за главен прокурор“ и добави, че не е водил разговори с никого и не смята да разговаря. 

Дамянов каза, че не е редно, как

Народният представител Константина Петрова от „Възраждане“ е отправила официално писмо до служебния министър-председател Димитър Главчев с искане за произнасяне по повод решението на областния управител на Добрич Румен Русев да върне за ново разглеждане решението на Общинския съвет Добричка за свикване на референдум относно изграждането на нови ветропаркове в общината. Това съобщават от пресцентъра на партията.

Според Петрова, решението на областния управител е неоснователно и противоречи на принципите на местното самоуправление. Народният представител смята, че се оказва натиск върху областния управител на Добрич да разреши перките в региона. 

Петрова изразява категоричното си несъгласие с аргументите на областния управител, според когото въпросите, свързани с ветроенергийните съоръжения, са извън компетенцията на местната власт и са част от държавната

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Два сигнала за младежи във видимо нетрезво състояние са приети днес в дежурната част на Районно управление - Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен. Единият сигнал е ...
В Прищина отбелязват Международния ден на демокрацията, критикуват правителството за нарушаване на демократичните ценности
Парламентът на Косово отбеляза Международния ден на демокрацията под мотото „Ефективно управление на изкуствения интелект на всички нива“. Председателят на парламента Г ...
Безплатен курс за специалност „Здравен асистент“ за безработни организират от болница „Дева Мария“ в Бургас
Безплатен курс за обучение по професия „Здравен асистент“ за безработни организират от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Дева Мар ...
Министър Росен Карадимов увери, че ЦИК има пълната подкрепа на Министерския съвет, каза Камелия Нейкова
Служебният министър на иновациите и растежа Министър Росен Карадимов увери, че Централната избирателна комисия (ЦИК) има пълната подкрепа на Министерския съвет, така че продължавам ...
Окръжният съд във Враца постави в ареста обвинен за наркоразпространение 28-годишен мъж
Окръжният съд във Враца остави в ареста млад мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от съдебната институция. Съдът е постановил най-тежката мярка за не ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от ...
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Тикер в 06:21 ч.
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязва ...
Начало Сфера
9192
България

Пешеходец на 39 години е блъснат от кола в Белоградчик

Лекият автомобил с монтанска регистрация е управляван от 64-годишен шофьор.Инцидентът е станал на бул. „Съединение“ в Белоградчик.

| 01 Август 2024, 11:50 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Пешеходец на 39 години е блъснат от кола в Белоградчик
Пешеходец на 39 години е блъснат от кола в Белоградчик
Снимка © БТА

Пешеходец на 39 години е с фрактура на долен крайник след като е бил блъснат от автомобил в Белоградчик, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

Двама души са загинали и 28 са ранени при 23 тежки пътни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР) на сайта си. 

В София са станали три тежки катастрофи и 20 леки пътни инцидента. Пострадали са трима души.

От началото на годината при пътни произшествия са загинали 313-ма човека. В сравнение с реалните данни за същия период на 2023 г., през тази година се отчитат 53-ма по-малко загинали участници в движението по пътищата, показва справката на МВР.

 

Общо 33-ма служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“– Враца (РДПБЗН) получиха днес отличия по случай професионалния си празник – 14 септември, на официална церемония в сградата на дирекцията във Враца.

С „Писмена похвала“ от министъра на вътрешните работи бе удостоен началникът на група „Оперативен център“ Мариян Георгиев. От директора на главната дирекция на пожарната също отличие „Писмена похвала“ получи началникът на районната служба в Бяла Слатина Красимир Паньов. Останалите 31 служители на районните служби бяха отличени с „Писмена похвала“ от директора на РДПБЗН комисар Кирил Василев.

Всички наградени получиха своите отличия от комисар Василев. Той припомни историята на празника, обявен като такъв с решение на Министерски съвет през 1995 г. „На тази дат

Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа над 60 доклада на първото си заседание след лятната ваканция, което започва в 10:00 часа, съобщават от пресцентъра на Съвета.

Предстои да бъдат одобрени доклади, с които олимпийските медалисти от Олимпийските и Параолимпийски игри в Париж да бъдат удостоени със званието "Почетен гражданин на София".

Заради особените заслуги в развитието на българския спорт, олимпийците ще получат своите награди на тържественото заседание на Столичния общински съвет на 17 септември, когато е и празникът на София.

В дневния ред е също подписване на Договор за климатична неутралност на град София като един от 100-те климатично неутрални и интелигентни града, в рамките на проект „Нет зиро ситис“ (Net Zero Cities)“. В края на април 2022 г. Европейската комисия обяви София като един от градовете, които ще участват в мисията н

Навършват се сто години от освещаването на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ – най-големият православен храм на целия Балкански полуостров. Официалното освещаване на храма през 1924 г. продължава три дни от 12-ти до 14-ти септември, толкова колкото са и престолите в храма.

В историята, публикувана в сайта на патриаршеската катедрала се посочва, че първият камък е положен на 19 февруари 1882 г., а в храмовите основи са поставени два текста: единият е гравиран върху метална плочка, а другият е написан на пергамент. В тях се увековечават събитията от 1877-1878 г. Предложението за въздигането на храм-паметника е дело на Петко Каравелов на Учредителното народно събрание от 1879 г. С него следвало да се задължи „нравствено народът“ и да се посвети на св. Александър Н

Три нови жалби от партия „Движение за права и свободи“ с председател Джевдет Чакъров и от коалиция „Демокрация права и свободи - ДПС“ са постъпили в Централната избирателна комисия (ЦИК) до края на работния ден, каза в телевизионното предаване „Панорама“ говорителят на ЦИК Росица Матева.

Те са срещу решенията на ЦИК за регистрация на коалиция „Движение за права и свободи - Ново начало“ за отказа от регистрация на партия „Движение за права и свободи“ за участие в изборите и срещу още едно решение на комисията, с което ние отказахме да разгледаме постъпилите множество заявления от двамата представляващи ДПС за напускане състава на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ от партия „Движение за права и свободи“, оттеглянето на това заявление, потвърждаването на действията, обясни

Лекият автомобил с монтанска регистрация е управляван от 64-годишен шофьор. Инцидентът е станал на бул. „Съединение“ в Белоградчик. Причината е движение с несъобразена скорост. Образувано е досъдебно производство.

Общо 29 души са ранени при 20 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха от МВР. През юли са станали 755 катастрофи, при които са загинали 53 души, а 940 са ранени.

Пожарът на депото за неопасни отпадъци край созополското село Равадиново е напълно локализиран и овладян. Това стана известно на среща между кметовете на Созопол Тихомир Янакиев, на Приморско Иван Гайков и на Царево Марин Киров, съобщиха от пресцентъра на Община Созопол.

Трите общини са обединени в "Регионално сдружение за управление на отпадъците за регион Созопол" и съвместно експлоатират депото.

Кметовете на трите общини изказват благодарност на кмета на село Равадиново Иван Пазвантов, който координира действията по гасенето на пожара и тежката механизация, която се използва на обекта.

Трите общини работят по трайното решаване на проблема с депото, което вече е достигнало капацитета си. До началото на следващия летен сезон ще бъде изградена инсталация за компостиране на отпадъците, която ще бъде устойчиво решение, от което ще се възползват Созопол, Царево и При

Централната избирателна комисия (ЦИК) реши да заличи регистрацията на коалиция „Има смисъл“ за участие в изборите за народни представители на 27 октомври тази година. От коалицията не смятат да обжалват решението, става известно от публикация във Фейсбук на Виктория Василева, представляваща политическата формация.  

В решението на ЦИК се посочва, че след извършена проверка от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО) към Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) на списъка на избиратели, подкрепящи регистрацията на коалиция „Има смисъл“, се установява, че общият брой коректни записи са по-малко от 2500. При тези данни не са налице изискванията на Изборния кодекс и регистрацията на коалицията, извършена при условие на неприключила процедура, следва да се заличи, според решен

Като закъснял и абсурден определи призива на Асен Василев (ПП-ДБ) от днес за приемане на законодателство в спешен порядък от този парламент, свързано с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), Цвета Рангелова от „Възраждане“. 

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и бивш финансов министър Асен Василев в кулоарите на парламента тази сутрин апелира към ГЕРБ-СДС да "отпушат" приемането на антикорупционните закони, което ще позволи да се получи второто плащане по ПВУ. 

Кога се сети Асен Василев да призовава Народното събрание да ускорява работата си по приемане на законите, свързани с плана за възстановяване, коментира Рангелова. Кой управляваше 9 месеца, с кого управляваше, имаха конституционно мнозинство и, вместо да „разбутват“ Конституцията в абсолютно абсурдна посока, можеха да приемат абсолютно всичко, което исках

Политиците ще използват процедурата за избор на главен прокурор в своя полза, според Огнян Дамянов, член на Прокурорската колегия на ВСС. В отговор на журналистически въпрос дали смята, че в контекста на предстоящите избори и разговори за съставяне на кабинет политиците ще използват процедурата за избор на главен прокурор в своя полза той каза: „Уверен съм в това нещо и съм сигурен“.

„Върху ВСС последната седмица беше оказан политически и медиен натиск да не възобновява процедурата, включително и със законодателни предложения да се забрани този ВСС да избира и да освобождава тримата големи (бел.ред. главния прокурор, председателите на ВКС и ВАС)“, каза Дамянов.

Той посочи, че на този етап „нямам кандидат за главен прокурор“ и добави, че не е водил разговори с никого и не смята да разговаря. 

Дамянов каза, че не е редно, как

Народният представител Константина Петрова от „Възраждане“ е отправила официално писмо до служебния министър-председател Димитър Главчев с искане за произнасяне по повод решението на областния управител на Добрич Румен Русев да върне за ново разглеждане решението на Общинския съвет Добричка за свикване на референдум относно изграждането на нови ветропаркове в общината. Това съобщават от пресцентъра на партията.

Според Петрова, решението на областния управител е неоснователно и противоречи на принципите на местното самоуправление. Народният представител смята, че се оказва натиск върху областния управител на Добрич да разреши перките в региона. 

Петрова изразява категоричното си несъгласие с аргументите на областния управител, според когото въпросите, свързани с ветроенергийните съоръжения, са извън компетенцията на местната власт и са част от държавната

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
В Прищина отбелязват Международния ден на демокрацията, критикуват правителството за нарушаване на демократичните ценности
Безплатен курс за специалност „Здравен асистент“ за безработни организират от болница „Дева Мария“ в Бургас
Министър Росен Карадимов увери, че ЦИК има пълната подкрепа на Министерския съвет, каза Камелия Нейкова
Окръжният съд във Враца постави в ареста обвинен за наркоразпространение 28-годишен мъж
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.