Начало На преден план Парламентът задължи министъра на здравеопазването да предприеме мерки за предотвратяване и противодействие на насилието над медицински специалисти
10075
България

Парламентът задължи министъра на здравеопазването да предприеме мерки за предотвратяване и противодействие на насилието над медицински специалисти

Парламентът задължи министъра на здравеопазването да предприеме мерки за предотвратяване и противодействие на насилието над медицинските специалисти.Това стана с единодушно гласуваното решение с 145 гласа „за“, предложено  от ГЕРБ-СДС.

| 01 Август 2024, 12:00 ч.
Парламентът задължи министъра на здравеопазването да предприеме мерки за предотвратяване и противодействие на насилието над медицински специалисти
Парламентът задължи министъра на здравеопазването да предприеме мерки за предотвратяване и противодействие на насилието над медицински специалисти
Снимка © БТА

Парламентът задължи министъра на здравеопазването да предприеме мерки за предотвратяване и противодействие на насилието над медицинските специалисти. Това стана с единодушно гласуваното решение с 145 гласа „за“, предложено  от ГЕРБ-СДС. Мерките трябва да бъдат предприети в срок до два месеца от приемането на решението, като здравният министър ще трябва да предприеме необходимите действия за организирането и провеждането на обучения по график за желаещите медици, директорите, управителите на лечебни заведения.  

Безработицата през август е 5,3 %, съобщиха от Агенцията по заетостта. В края на месеца регистрираните в бюрата по труда безработни са 150 709, а започналите работа - 11 523 души. Работа чрез подкрепата на бюрата по труда са започнали и 383 пенсионери, учащи и заети лица.

В резултат от работата на ромските и младежките медиатори, както и на трудовите посредници в бюрата по труда, през август са активирани над 3200 неактивни на пазара на труда лица.

Представителите на рисковите групи, намерили своята трудова реализация през миналия месец чрез субсидирани работни места, са 2040, допълниха от агенцията. От тях 1231 са започнали работа по програми и мерки за заетост, финансирани от държавния бюджет, а 809 - по проекти на програма „Развитие на човешките ресурси” 2021 – 2027 г., съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. През август са издадени над 12 5

Има пострадали лица, най-вероятно това са пилотите, коментира служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков на брифинг на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево", по повод  катастрофиралия по-рано днес учебно-боен самолет L-39ZA в Трета авиационна база "Граф Игнатиево". 

По думите му той лично няма информация за загинали. "Наш екип помага за пожара на място, но огънят вече е потушен", добави Илков. Той уточни, че според данните, с които разполага към момента, няма пострадали хора от цивилното население.

Министърът на вътрешните работи обяви, че от ГКПП "Капитан Андреево" ще отпътува за мястото на инцидента и ще се запознае лично с обстоятелствата.

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

Не се предвижда никаква актуализация на бюджета, не се предвижда увеличение на данъците в рамките на бюджетната процедура, която се подготвя в Министерството на финансите. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев по време на блиц контрола в Народното събрание.

Премиерът отговори на въпрос на народния представител от "Възраждане" Йордан Тодоров, който попита не трябва ли да се вземат спешни мерки по отношение на бюджета, тъй като според него държавата се е устремила към катастрофа, към фалит на хората, заради вземането на нов държавен дълг. Народният представител попита премиера дали ще продължи политиката по увеличаване на държавния дълг и цитира прогноза на Министерството на финансите, според която, ако държавните разходи не бъдат преструктурирани, в бъдеще ще трябва да изтеглим нови 18 млрд. лв. държавни заеми.

"Не знам дали е стигнало до вас изпълнен

Успяхме да увековечим важни за историята ни личности. Това заяви Антон Марков, генерален консул на България в Солун, по време на откриването на паметната плоча на Атанас и Любомир Далчеви в двора на консулството. 

„Много се вълнувам от днешния ден, защото това е един много хубав ден за Генералното консулство. Преди няколко месеца, когато се видяхме с г-н Кирил Вълчев, генерален директор на , решихме, че трябва да направим нещо за българите в Солун – да увековечим наши личности, които са важни не само за историята на България, но и на Гърция. На шега решихме и започнахме това мероприятие. Искахме да се случи за рождения ден на Атанас Далчев, но по обективни причини не можахме. Тогава си дадохме срок, че до 15 септември ще го направим. Щастлив съм, че успяхме. Искам да благодаря на роднините, на семейство Далчеви, както и на всички специални гости, които са дошли

В срок до седем месеца министърът на здравеопазването трябва да представи пред Народното събрание отчет за предприетите мерки и действия и отчет за изразходваните средства.

С цел проследяване на проблема на национално ниво се предвижда да бъде създадена специализирана електронна система, чрез която медицинските специалисти да могат да съобщават за възникнали случаи на насилие спрямо тях. Въз основа на събраните данни ще бъдат идентифицирани високорисковите райони, за да бъдат въведени и допълнителни мерки за защита, включително чрез осигуряването на специални устройства тип „паник бутони“ или сходни, с които медицинският специалист да може веднага да сигнализира органите на МВР.

Маргарита Махаева от „Възраждане“ обърна внимание на стреса, на който са подложени медицинските работници, с уточнението, че подкрепят решението. Не знаем колко ще е ефективно това обучение на пациентите, колко пари ще струва, усъмни се тя. 

Служители и работници от Държавното горско стопанство (ДГС) в Нови пазар събраха повече от един тон отпадъци през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие (СИДП). 

Общо 12 служители на стопанството се включиха в акцията, а събраните боклуци бяха извозени и депонирани от работници на община Никола Козлево. Почистени са всички строителни и битови отпадъци, изхвърлени в тревните площи покрай пътя Никола Козлево - Хърсово. За пореден път горските служители събраха и боклуците в отдел 154, където от години жителите на Никола Козлево изхвърлят отпадъци, превръщайки района в микросметище. Директорът на поделението инж. Кемал Вейс смята да преустанови тази порочна практика, да потърси съдействие от общината, за да бъдат поставени камери и районът да бъде наблюдаван, отбелязаха от пресцентъра на СИДП. 

В съобщението е уточнено, че с

Производителят на кабелни комплекти за автомобилната индустрия "СЕ Борднетце - България" ЕООД обяви план за реорганизация на дейността си в България за следващите две години в съобщение, получено в . Според него "Сумитомо Електрик Борднетце" (SEBN) планира да преустанови дейността на единия от заводите си у нас - този в гр. Мездра, през 2025 г., а вторият завод, който е в град Карнобат, ще продължи работа с намален капацитет. От компанията уверяват, че представителите на работниците и местните синдикати са информирани за тези планове.

Причината за тези действия е преместването на производството в заводите на "Сумитомо Борднетце" в Молдова и Румъния. "Решението за преместване на производството се дължи на конкуренцията в индустрията за кабелни комплекти. Високите производствени разходи в България, особено нарастващите разходи за труд, се отразиха негативно на способността на ком

Преди държавата да обявява изграждането на язовир "Черни Осъм", трябва да реши въпроса с реконструкцията на довеждащия водопровод, каза на пресконференция Донка Михайлова, кмет на община Троян в отговор на журналистически въпроси.

В края на август министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова каза пред медиите, че за да се решат близо 30-годишните проблеми с водоснабдяването в Ловеч и Плевен се размразява проектът за изграждане на язовир „Черни Осъм“ в близост до едноименното троянско село.

Михайлова припомни, че проектът за изграждането на язовира датира от десетилетия, като е спрян по ред причини, включително изразено недоволство от страна на местното население и опасения за въздействието му върху околната среда.

„Във всички случаи няма как този проект да е актуален в рамките на повече от 30 години, тъй като за

На днешното си заседание Окръжният съд в Кърджали отложи за 15 октомври делото за опит за умишлено убийство в заведение на млад мъж от непълнолетен. Причина бе неявяването на свидетели и вещи лица.

Припомняме, че деянието бе извършено в малките часове на 16 април 2023 г., като привлеченият като обвиняем с инициали Д.М., тогава на 17 години, бе нанесъл удари с нож по тялото на пострадалия с инициали Г.У на 22 години. Пострадалият бе настанен в Отделението за интензивно лечение в кърджалийската болница, а непълнолетният бе задържан за 72 часа. По случая бяха извършени претърсвания, изземвания, разпити и експертизи. Младежът бе предаден на съд, като в обвинителния акт бе посочено, че е бил непълнолетен, но е разбирал свойството и значението на деянието и е могъл да ръководи постъпките си.

Въпреки неявилите се лица, в хода на днешното заседание имаше разпити на явили се какт

Двама души са загинали и 28 са ранени при 23 тежки пътни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР) на сайта си. 

В София са станали три тежки катастрофи и 20 леки пътни инцидента. Пострадали са трима души.

От началото на годината при пътни произшествия са загинали 313-ма човека. В сравнение с реалните данни за същия период на 2023 г., през тази година се отчитат 53-ма по-малко загинали участници в движението по пътищата, показва справката на МВР.

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар взе две жертви във Видин
Пожар взе две жертви във Видин, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в дунавския град. Днес в 3:57 часа е постъпил сигнал за пожар в апартамент на ул. „Гладстон ...
Безработицата през август е 5,3%, по данни на Агенцията по заетостта
Безработицата през август е 5,3 %, съобщиха от Агенцията по заетостта. В края на месеца регистрираните в бюрата по труда безработни са 150 709, а започналите работа - 11 523 души. ...
Селища в Шумен и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември заради изграждане на присъединителни връзки към новия довеждащ водопровод
Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище. Тога ...
Пешеходка на 46 години е блъсната тази нощ от лек автомобил на междуселски път край Дупница, шофьорът е избягал
На пътя между селата Самораново и Ресилово, община Дупница, 46-годишна жена е блъсната от автомобил, който е напуснал местопроизшествието, съобщиха от пресцентъра на Областната дир ...
Община Вършец изгражда два разрушени от водата моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма на МРРБ
Община Вършец започна изграждане на два моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма за общините към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:41 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
10075
България

Парламентът задължи министъра на здравеопазването да предприеме мерки за предотвратяване и противодействие на насилието над медицински специалисти

Парламентът задължи министъра на здравеопазването да предприеме мерки за предотвратяване и противодействие на насилието над медицинските специалисти.Това стана с единодушно гласуваното решение с 145 гласа „за“, предложено  от ГЕРБ-СДС.

| 01 Август 2024, 12:00 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Парламентът задължи министъра на здравеопазването да предприеме мерки за предотвратяване и противодействие на насилието над медицински специалисти
Парламентът задължи министъра на здравеопазването да предприеме мерки за предотвратяване и противодействие на насилието над медицински специалисти
Снимка © БТА

Парламентът задължи министъра на здравеопазването да предприеме мерки за предотвратяване и противодействие на насилието над медицинските специалисти. Това стана с единодушно гласуваното решение с 145 гласа „за“, предложено  от ГЕРБ-СДС. Мерките трябва да бъдат предприети в срок до два месеца от приемането на решението, като здравният министър ще трябва да предприеме необходимите действия за организирането и провеждането на обучения по график за желаещите медици, директорите, управителите на лечебни заведения.  

Безработицата през август е 5,3 %, съобщиха от Агенцията по заетостта. В края на месеца регистрираните в бюрата по труда безработни са 150 709, а започналите работа - 11 523 души. Работа чрез подкрепата на бюрата по труда са започнали и 383 пенсионери, учащи и заети лица.

В резултат от работата на ромските и младежките медиатори, както и на трудовите посредници в бюрата по труда, през август са активирани над 3200 неактивни на пазара на труда лица.

Представителите на рисковите групи, намерили своята трудова реализация през миналия месец чрез субсидирани работни места, са 2040, допълниха от агенцията. От тях 1231 са започнали работа по програми и мерки за заетост, финансирани от държавния бюджет, а 809 - по проекти на програма „Развитие на човешките ресурси” 2021 – 2027 г., съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. През август са издадени над 12 5

Има пострадали лица, най-вероятно това са пилотите, коментира служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков на брифинг на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево", по повод  катастрофиралия по-рано днес учебно-боен самолет L-39ZA в Трета авиационна база "Граф Игнатиево". 

По думите му той лично няма информация за загинали. "Наш екип помага за пожара на място, но огънят вече е потушен", добави Илков. Той уточни, че според данните, с които разполага към момента, няма пострадали хора от цивилното население.

Министърът на вътрешните работи обяви, че от ГКПП "Капитан Андреево" ще отпътува за мястото на инцидента и ще се запознае лично с обстоятелствата.

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

Не се предвижда никаква актуализация на бюджета, не се предвижда увеличение на данъците в рамките на бюджетната процедура, която се подготвя в Министерството на финансите. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев по време на блиц контрола в Народното събрание.

Премиерът отговори на въпрос на народния представител от "Възраждане" Йордан Тодоров, който попита не трябва ли да се вземат спешни мерки по отношение на бюджета, тъй като според него държавата се е устремила към катастрофа, към фалит на хората, заради вземането на нов държавен дълг. Народният представител попита премиера дали ще продължи политиката по увеличаване на държавния дълг и цитира прогноза на Министерството на финансите, според която, ако държавните разходи не бъдат преструктурирани, в бъдеще ще трябва да изтеглим нови 18 млрд. лв. държавни заеми.

"Не знам дали е стигнало до вас изпълнен

Успяхме да увековечим важни за историята ни личности. Това заяви Антон Марков, генерален консул на България в Солун, по време на откриването на паметната плоча на Атанас и Любомир Далчеви в двора на консулството. 

„Много се вълнувам от днешния ден, защото това е един много хубав ден за Генералното консулство. Преди няколко месеца, когато се видяхме с г-н Кирил Вълчев, генерален директор на , решихме, че трябва да направим нещо за българите в Солун – да увековечим наши личности, които са важни не само за историята на България, но и на Гърция. На шега решихме и започнахме това мероприятие. Искахме да се случи за рождения ден на Атанас Далчев, но по обективни причини не можахме. Тогава си дадохме срок, че до 15 септември ще го направим. Щастлив съм, че успяхме. Искам да благодаря на роднините, на семейство Далчеви, както и на всички специални гости, които са дошли

В срок до седем месеца министърът на здравеопазването трябва да представи пред Народното събрание отчет за предприетите мерки и действия и отчет за изразходваните средства.

С цел проследяване на проблема на национално ниво се предвижда да бъде създадена специализирана електронна система, чрез която медицинските специалисти да могат да съобщават за възникнали случаи на насилие спрямо тях. Въз основа на събраните данни ще бъдат идентифицирани високорисковите райони, за да бъдат въведени и допълнителни мерки за защита, включително чрез осигуряването на специални устройства тип „паник бутони“ или сходни, с които медицинският специалист да може веднага да сигнализира органите на МВР.

Маргарита Махаева от „Възраждане“ обърна внимание на стреса, на който са подложени медицинските работници, с уточнението, че подкрепят решението. Не знаем колко ще е ефективно това обучение на пациентите, колко пари ще струва, усъмни се тя. 

Служители и работници от Държавното горско стопанство (ДГС) в Нови пазар събраха повече от един тон отпадъци през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие (СИДП). 

Общо 12 служители на стопанството се включиха в акцията, а събраните боклуци бяха извозени и депонирани от работници на община Никола Козлево. Почистени са всички строителни и битови отпадъци, изхвърлени в тревните площи покрай пътя Никола Козлево - Хърсово. За пореден път горските служители събраха и боклуците в отдел 154, където от години жителите на Никола Козлево изхвърлят отпадъци, превръщайки района в микросметище. Директорът на поделението инж. Кемал Вейс смята да преустанови тази порочна практика, да потърси съдействие от общината, за да бъдат поставени камери и районът да бъде наблюдаван, отбелязаха от пресцентъра на СИДП. 

В съобщението е уточнено, че с

Производителят на кабелни комплекти за автомобилната индустрия "СЕ Борднетце - България" ЕООД обяви план за реорганизация на дейността си в България за следващите две години в съобщение, получено в . Според него "Сумитомо Електрик Борднетце" (SEBN) планира да преустанови дейността на единия от заводите си у нас - този в гр. Мездра, през 2025 г., а вторият завод, който е в град Карнобат, ще продължи работа с намален капацитет. От компанията уверяват, че представителите на работниците и местните синдикати са информирани за тези планове.

Причината за тези действия е преместването на производството в заводите на "Сумитомо Борднетце" в Молдова и Румъния. "Решението за преместване на производството се дължи на конкуренцията в индустрията за кабелни комплекти. Високите производствени разходи в България, особено нарастващите разходи за труд, се отразиха негативно на способността на ком

Преди държавата да обявява изграждането на язовир "Черни Осъм", трябва да реши въпроса с реконструкцията на довеждащия водопровод, каза на пресконференция Донка Михайлова, кмет на община Троян в отговор на журналистически въпроси.

В края на август министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова каза пред медиите, че за да се решат близо 30-годишните проблеми с водоснабдяването в Ловеч и Плевен се размразява проектът за изграждане на язовир „Черни Осъм“ в близост до едноименното троянско село.

Михайлова припомни, че проектът за изграждането на язовира датира от десетилетия, като е спрян по ред причини, включително изразено недоволство от страна на местното население и опасения за въздействието му върху околната среда.

„Във всички случаи няма как този проект да е актуален в рамките на повече от 30 години, тъй като за

На днешното си заседание Окръжният съд в Кърджали отложи за 15 октомври делото за опит за умишлено убийство в заведение на млад мъж от непълнолетен. Причина бе неявяването на свидетели и вещи лица.

Припомняме, че деянието бе извършено в малките часове на 16 април 2023 г., като привлеченият като обвиняем с инициали Д.М., тогава на 17 години, бе нанесъл удари с нож по тялото на пострадалия с инициали Г.У на 22 години. Пострадалият бе настанен в Отделението за интензивно лечение в кърджалийската болница, а непълнолетният бе задържан за 72 часа. По случая бяха извършени претърсвания, изземвания, разпити и експертизи. Младежът бе предаден на съд, като в обвинителния акт бе посочено, че е бил непълнолетен, но е разбирал свойството и значението на деянието и е могъл да ръководи постъпките си.

Въпреки неявилите се лица, в хода на днешното заседание имаше разпити на явили се какт

Двама души са загинали и 28 са ранени при 23 тежки пътни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР) на сайта си. 

В София са станали три тежки катастрофи и 20 леки пътни инцидента. Пострадали са трима души.

От началото на годината при пътни произшествия са загинали 313-ма човека. В сравнение с реалните данни за същия период на 2023 г., през тази година се отчитат 53-ма по-малко загинали участници в движението по пътищата, показва справката на МВР.

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар взе две жертви във Видин
Безработицата през август е 5,3%, по данни на Агенцията по заетостта
Селища в Шумен и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември заради изграждане на присъединителни връзки към новия довеждащ водопровод
Пешеходка на 46 години е блъсната тази нощ от лек автомобил на междуселски път край Дупница, шофьорът е избягал
Община Вършец изгражда два разрушени от водата моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма на МРРБ
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.