Начало На преден план Спукан главен водопровод наводни булевард в Хасково и остави част от града без вода
9852
България

Спукан главен водопровод наводни булевард в Хасково и остави част от града без вода

Силно амортизираната ВиК мрежа на много места в града води до непрекъснати проблеми и аварии.„Работим поне по две аварии и то тежки на ден в града“, уточни инж. Милушев.

| 01 Август 2024, 12:08 ч.
Спукан главен водопровод наводни булевард в Хасково и остави част от града без вода
Спукан главен водопровод наводни булевард в Хасково и остави част от града без вода
Снимка © БТА

Спукан главен водопровод на ул. "Беласица" наводни един от големите булеварди на Хасково – "Илинден“, и остави части от южната част на областния център без вода. Аварията беше открита по обяд от екип на "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) ЕООД – Хасково, който веднага започна работа на място.

Три нови жалби от партия „Движение за права и свободи“ с председател Джевдет Чакъров и от коалиция „Демокрация права и свободи - ДПС“ са постъпили в Централната избирателна комисия (ЦИК) до края на работния ден, каза в телевизионното предаване „Панорама“ говорителят на ЦИК Росица Матева.

Те са срещу решенията на ЦИК за регистрация на коалиция „Движение за права и свободи - Ново начало“ за отказа от регистрация на партия „Движение за права и свободи“ за участие в изборите и срещу още едно решение на комисията, с което ние отказахме да разгледаме постъпилите множество заявления от двамата представляващи ДПС за напускане състава на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ от партия „Движение за права и свободи“, оттеглянето на това заявление, потвърждаването на действията, обясни

Решението на Министерския съвет да предложи за награждаване Георги Йорданов Момчев с орден „Стара планина“ - първа степен, е законосъобразно. Това каза служебният премиер Димитър Главчев по време на днешния парламентарен контрол. Премиерът отговори на въпрос на Атанас Атанасов от "Продължаваме промяната - Демократична България", относно решение на Министерския съвет да предложи Георги Йорданов за награждаване с орден "Стара планина" - първа степен. 

Награждаването с орден е извършено в съответствие с условията и реда, предвидени в Закона за ордените и медалите, каза още Главчев.

Предложението за награждаването е за цялостната му дейност за духовното въздигане на нацията и във връзка с 90-годишнината му, отбелязват от Министерския съвет. Под негово ръководство е построен един от символите на столицата - НДК, организирани са редица мащабни чествания за 130

Съболезнования на семействата и семействата и близките на загиналите военни пилоти изрази председателят на ДПС Джевдет Чакъров.

„Изразявам най-искрените си съболезнования на семействата и близките на загиналите военни пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин по време на изпълнение на служебните им задължения днес. Дълбок поклон пред паметта им, написа Чакъров в съобщение, разпространено на страницата на „ДПС пресцентър“ във Фейсбук.

По-рано днес, при инцидент в авиобаза „Граф Игнатиево“ с учебно-боен самолет L-39ZA загинаха двама пилоти. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев, който пристигна на мястото на инцидента. Главчев и служебният министър на отбраната Атанас Запрянов изразиха съболезнования на семействата и на близките.

Партиите и коалициите в община Монтана се споразумяха за ръководството на Секционната избирателна комисия (СИК) в село Габровница, където на 20 октомври ще има извънредни избори за кмет, съобщиха от Община Монтана.

След преговори при кмета на Монтана Златко Живков е постигнато споразумение председателят на комисията да е от ГЕРБ – СДС, зам.-председателят – от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), а секретарят – от „Възраждане“. Комисията за извънредните избори за кмет в Габровница ще бъде от девет души, като разпределението ще е според представителството на партиите и коалициите на последните парламентарни избори – трима членове за ГЕРБ-СДС, двама за ПП–ДБ и по един за „Възраждане“, ДПС, „БСП за България" и „Има такъв народ“.

До 5 октомври е срокът за образуване на подвижна секцио

Ново оборудване и обзавеждане са закупени за Домашния социален патронаж в Попово. Инвестицията е реализирана по проект „Подобряване на материалната база и автопарка за разнос на храна на Домашен социален патронаж в община Попово, чрез закупуване на оборудване/обзавеждане за материалната база на Домашен социален патронаж“, съобщиха от общинската администрация. 

Осигурени са съвременни енергоспестяващи електроуреди и друго подходящо оборудване за приготвяне на храна от висок клас, както и обзавеждане за подобряване на материалната база на Домашния социален патронаж. Очакванията са чрез новите уреди да се намали разходът на електроенергия и съответно себестойността за приготвянето на топлата храна. Приготвянето на топлия обяд за по-кратко време ще даде възможност по-бързо същият да достигне до потребителите на социалната услуга във всички отдалечени населени места

Водопроводът е етернитов, с диаметър около 300 милиметра, уточни инженер Иванко Милушев от ВиК, който ръководи екипа на място. Според специалиста тръбата е разбита по голяма част от дължината си и затова дебитът на вода, която извира от мястото, е голям.

Силно амортизираната ВиК мрежа на много места в града води до непрекъснати проблеми и аварии. „Работим поне по две аварии и то тежки на ден в града“, уточни инж. Милушев.

През вчерашния ден пробив в магистрален водопровод на Помпена станция „Ябълково“, която се намира на територията на община Димитровград, остави за часове без вода няколко квартала на Хасково и населени места от община Минерални бани.

Днес също е нарушено водоподаването в района на улиците „Дунав“, “ Генерал Колев“, „ Узунджово“, бул.“В.Левски“ в Хасково, но причината за това е превключване към нов водопровод на улица „ Генерал Колев“, който се изгражда по проект на община Хасково, уточниха от пресцентъра на ВиК – Хасково.

На 15 септември 1959 г. Никита Хрушчов става първият съветски лидер посетил Съединените американски щати. Визитата, която продължава до 27 септември, е във връзка с редовната сесия на Общото събрание на ООН. По време на посещението Никита Хрушчов няколко пъти се среща с президента на САЩ Дуайт Айзенхауер, гостува на сенатори в Конгреса, полемира с представители на профсъюзите и индустриалците и се запознава с холивудски знаменитости.

В рамките на двуседмичната визита съветският лидер посещава столицата Вашингтон, мегаполиса Ню Йорк, щата Айова известен като „центъра на царевицата“, както и Лос Анджелис и Холивуд на Западното крайбрежие, където прекарва 8 дни.

В съвместно комюнике, разпространено на 28 септември, двете страни заявяват, че е необходимо да се решат неурегулираните спорни въпроси без използването на сила, с мирни средства, ч

Започна седмица на отворени врати за безплатни профилактични прегледи за туберколоза в Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) във Враца, информираха от Регионалната здравна инспекция в областния град.

Инициативата се провежда за трети път тази година, каза   д-р Биляна Василева – началник на „Консултативно-диагностично отделение“ в болницата. Тя допълни, че се наблюдава тенденция за намаляване на броя на болните от туберкулоза в сравнение с данни от преди ковид пандемията. "Днес все още няма пациенти за безплатни прегледи, но се надявам до края на седмицата да имаме посетители", информира още Василева. 

Всеки работен ден от 8:00 – 14:00 ч., от днес до 20 септември, в поликлиниката на СБАЛПФЗ – Враца се провеждат изследвания чрез анкета и консултации. При съмнение за туберколоза се изв

Около 160 килограма канабис са открити в района на петричкото село Долене, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград.

През вчерашния ден от полицейски служители на Районно управление - Петрич е осъществена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, при която в обезлесен участък в землището на селото са открити засадени около 73 канабисови растения с тегло около 160 килограма. 

За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство, а работата продължава, информират още от полицията.

В понеделник от ОД на МВР съобщиха, че през почивните в района на Петрич и Сандански са открили близо три тона канабис.

Централната избирателна комисия (ЦИК) реши да заличи регистрацията на коалиция „Има смисъл“ за участие в изборите за народни представители на 27 октомври тази година. От коалицията не смятат да обжалват решението, става известно от публикация във Фейсбук на Виктория Василева, представляваща политическата формация.  

В решението на ЦИК се посочва, че след извършена проверка от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО) към Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) на списъка на избиратели, подкрепящи регистрацията на коалиция „Има смисъл“, се установява, че общият брой коректни записи са по-малко от 2500. При тези данни не са налице изискванията на Изборния кодекс и регистрацията на коалицията, извършена при условие на неприключила процедура, следва да се заличи, според решен

Балканският творец, преди да бъде опознат в света, първо трябва да бъде опознат от своите съседи. Това заяви проф. Хюсеин Мевсим, професор по български език и литература в Анкарския университет, по време на откриването на паметна плоча на Атанас и Любомир Далчеви в двора на Генералното консулство на България в Солун, Гърция. Плочата е поставена по инициатива на и консулството ни в Солун. 

„В един юнски ден, в зноя, тук, в този град – Солун, който е колкото балканско-ориенталски, толкова е и европейски модерен град, се ражда Атанас, вторият син на семейство Христо и Виктория Далчеви. Атанас се ражда година и седем месеца след първородното отроче Любомир“, посочи проф. Мевсим. 

Проф. Хюсеин Мевсим е автор на книгата “Атанас Далчев в Солун и Истанбул”. 

„Литературната история преди всичко се занимава с хроноса &ndas

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар взе две жертви във Видин
Пожар взе две жертви във Видин, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в дунавския град. Днес в 3:57 часа е постъпил сигнал за пожар в апартамент на ул. „Гладстон ...
Безработицата през август е 5,3%, по данни на Агенцията по заетостта
Безработицата през август е 5,3 %, съобщиха от Агенцията по заетостта. В края на месеца регистрираните в бюрата по труда безработни са 150 709, а започналите работа - 11 523 души. ...
Селища в Шумен и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември заради изграждане на присъединителни връзки към новия довеждащ водопровод
Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище. Тога ...
Пешеходка на 46 години е блъсната тази нощ от лек автомобил на междуселски път край Дупница, шофьорът е избягал
На пътя между селата Самораново и Ресилово, община Дупница, 46-годишна жена е блъсната от автомобил, който е напуснал местопроизшествието, съобщиха от пресцентъра на Областната дир ...
Община Вършец изгражда два разрушени от водата моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма на МРРБ
Община Вършец започна изграждане на два моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма за общините към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:38 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9852
България

Спукан главен водопровод наводни булевард в Хасково и остави част от града без вода

Силно амортизираната ВиК мрежа на много места в града води до непрекъснати проблеми и аварии.„Работим поне по две аварии и то тежки на ден в града“, уточни инж. Милушев.

| 01 Август 2024, 12:08 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Спукан главен водопровод наводни булевард в Хасково и остави част от града без вода
Спукан главен водопровод наводни булевард в Хасково и остави част от града без вода
Снимка © БТА

Спукан главен водопровод на ул. "Беласица" наводни един от големите булеварди на Хасково – "Илинден“, и остави части от южната част на областния център без вода. Аварията беше открита по обяд от екип на "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) ЕООД – Хасково, който веднага започна работа на място.

Три нови жалби от партия „Движение за права и свободи“ с председател Джевдет Чакъров и от коалиция „Демокрация права и свободи - ДПС“ са постъпили в Централната избирателна комисия (ЦИК) до края на работния ден, каза в телевизионното предаване „Панорама“ говорителят на ЦИК Росица Матева.

Те са срещу решенията на ЦИК за регистрация на коалиция „Движение за права и свободи - Ново начало“ за отказа от регистрация на партия „Движение за права и свободи“ за участие в изборите и срещу още едно решение на комисията, с което ние отказахме да разгледаме постъпилите множество заявления от двамата представляващи ДПС за напускане състава на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ от партия „Движение за права и свободи“, оттеглянето на това заявление, потвърждаването на действията, обясни

Решението на Министерския съвет да предложи за награждаване Георги Йорданов Момчев с орден „Стара планина“ - първа степен, е законосъобразно. Това каза служебният премиер Димитър Главчев по време на днешния парламентарен контрол. Премиерът отговори на въпрос на Атанас Атанасов от "Продължаваме промяната - Демократична България", относно решение на Министерския съвет да предложи Георги Йорданов за награждаване с орден "Стара планина" - първа степен. 

Награждаването с орден е извършено в съответствие с условията и реда, предвидени в Закона за ордените и медалите, каза още Главчев.

Предложението за награждаването е за цялостната му дейност за духовното въздигане на нацията и във връзка с 90-годишнината му, отбелязват от Министерския съвет. Под негово ръководство е построен един от символите на столицата - НДК, организирани са редица мащабни чествания за 130

Съболезнования на семействата и семействата и близките на загиналите военни пилоти изрази председателят на ДПС Джевдет Чакъров.

„Изразявам най-искрените си съболезнования на семействата и близките на загиналите военни пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин по време на изпълнение на служебните им задължения днес. Дълбок поклон пред паметта им, написа Чакъров в съобщение, разпространено на страницата на „ДПС пресцентър“ във Фейсбук.

По-рано днес, при инцидент в авиобаза „Граф Игнатиево“ с учебно-боен самолет L-39ZA загинаха двама пилоти. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев, който пристигна на мястото на инцидента. Главчев и служебният министър на отбраната Атанас Запрянов изразиха съболезнования на семействата и на близките.

Партиите и коалициите в община Монтана се споразумяха за ръководството на Секционната избирателна комисия (СИК) в село Габровница, където на 20 октомври ще има извънредни избори за кмет, съобщиха от Община Монтана.

След преговори при кмета на Монтана Златко Живков е постигнато споразумение председателят на комисията да е от ГЕРБ – СДС, зам.-председателят – от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), а секретарят – от „Възраждане“. Комисията за извънредните избори за кмет в Габровница ще бъде от девет души, като разпределението ще е според представителството на партиите и коалициите на последните парламентарни избори – трима членове за ГЕРБ-СДС, двама за ПП–ДБ и по един за „Възраждане“, ДПС, „БСП за България" и „Има такъв народ“.

До 5 октомври е срокът за образуване на подвижна секцио

Ново оборудване и обзавеждане са закупени за Домашния социален патронаж в Попово. Инвестицията е реализирана по проект „Подобряване на материалната база и автопарка за разнос на храна на Домашен социален патронаж в община Попово, чрез закупуване на оборудване/обзавеждане за материалната база на Домашен социален патронаж“, съобщиха от общинската администрация. 

Осигурени са съвременни енергоспестяващи електроуреди и друго подходящо оборудване за приготвяне на храна от висок клас, както и обзавеждане за подобряване на материалната база на Домашния социален патронаж. Очакванията са чрез новите уреди да се намали разходът на електроенергия и съответно себестойността за приготвянето на топлата храна. Приготвянето на топлия обяд за по-кратко време ще даде възможност по-бързо същият да достигне до потребителите на социалната услуга във всички отдалечени населени места

Водопроводът е етернитов, с диаметър около 300 милиметра, уточни инженер Иванко Милушев от ВиК, който ръководи екипа на място. Според специалиста тръбата е разбита по голяма част от дължината си и затова дебитът на вода, която извира от мястото, е голям.

Силно амортизираната ВиК мрежа на много места в града води до непрекъснати проблеми и аварии. „Работим поне по две аварии и то тежки на ден в града“, уточни инж. Милушев.

През вчерашния ден пробив в магистрален водопровод на Помпена станция „Ябълково“, която се намира на територията на община Димитровград, остави за часове без вода няколко квартала на Хасково и населени места от община Минерални бани.

Днес също е нарушено водоподаването в района на улиците „Дунав“, “ Генерал Колев“, „ Узунджово“, бул.“В.Левски“ в Хасково, но причината за това е превключване към нов водопровод на улица „ Генерал Колев“, който се изгражда по проект на община Хасково, уточниха от пресцентъра на ВиК – Хасково.

На 15 септември 1959 г. Никита Хрушчов става първият съветски лидер посетил Съединените американски щати. Визитата, която продължава до 27 септември, е във връзка с редовната сесия на Общото събрание на ООН. По време на посещението Никита Хрушчов няколко пъти се среща с президента на САЩ Дуайт Айзенхауер, гостува на сенатори в Конгреса, полемира с представители на профсъюзите и индустриалците и се запознава с холивудски знаменитости.

В рамките на двуседмичната визита съветският лидер посещава столицата Вашингтон, мегаполиса Ню Йорк, щата Айова известен като „центъра на царевицата“, както и Лос Анджелис и Холивуд на Западното крайбрежие, където прекарва 8 дни.

В съвместно комюнике, разпространено на 28 септември, двете страни заявяват, че е необходимо да се решат неурегулираните спорни въпроси без използването на сила, с мирни средства, ч

Започна седмица на отворени врати за безплатни профилактични прегледи за туберколоза в Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) във Враца, информираха от Регионалната здравна инспекция в областния град.

Инициативата се провежда за трети път тази година, каза   д-р Биляна Василева – началник на „Консултативно-диагностично отделение“ в болницата. Тя допълни, че се наблюдава тенденция за намаляване на броя на болните от туберкулоза в сравнение с данни от преди ковид пандемията. "Днес все още няма пациенти за безплатни прегледи, но се надявам до края на седмицата да имаме посетители", информира още Василева. 

Всеки работен ден от 8:00 – 14:00 ч., от днес до 20 септември, в поликлиниката на СБАЛПФЗ – Враца се провеждат изследвания чрез анкета и консултации. При съмнение за туберколоза се изв

Около 160 килограма канабис са открити в района на петричкото село Долене, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград.

През вчерашния ден от полицейски служители на Районно управление - Петрич е осъществена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, при която в обезлесен участък в землището на селото са открити засадени около 73 канабисови растения с тегло около 160 килограма. 

За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство, а работата продължава, информират още от полицията.

В понеделник от ОД на МВР съобщиха, че през почивните в района на Петрич и Сандански са открили близо три тона канабис.

Централната избирателна комисия (ЦИК) реши да заличи регистрацията на коалиция „Има смисъл“ за участие в изборите за народни представители на 27 октомври тази година. От коалицията не смятат да обжалват решението, става известно от публикация във Фейсбук на Виктория Василева, представляваща политическата формация.  

В решението на ЦИК се посочва, че след извършена проверка от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО) към Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) на списъка на избиратели, подкрепящи регистрацията на коалиция „Има смисъл“, се установява, че общият брой коректни записи са по-малко от 2500. При тези данни не са налице изискванията на Изборния кодекс и регистрацията на коалицията, извършена при условие на неприключила процедура, следва да се заличи, според решен

Балканският творец, преди да бъде опознат в света, първо трябва да бъде опознат от своите съседи. Това заяви проф. Хюсеин Мевсим, професор по български език и литература в Анкарския университет, по време на откриването на паметна плоча на Атанас и Любомир Далчеви в двора на Генералното консулство на България в Солун, Гърция. Плочата е поставена по инициатива на и консулството ни в Солун. 

„В един юнски ден, в зноя, тук, в този град – Солун, който е колкото балканско-ориенталски, толкова е и европейски модерен град, се ражда Атанас, вторият син на семейство Христо и Виктория Далчеви. Атанас се ражда година и седем месеца след първородното отроче Любомир“, посочи проф. Мевсим. 

Проф. Хюсеин Мевсим е автор на книгата “Атанас Далчев в Солун и Истанбул”. 

„Литературната история преди всичко се занимава с хроноса &ndas

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар взе две жертви във Видин
Безработицата през август е 5,3%, по данни на Агенцията по заетостта
Селища в Шумен и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември заради изграждане на присъединителни връзки към новия довеждащ водопровод
Пешеходка на 46 години е блъсната тази нощ от лек автомобил на междуселски път край Дупница, шофьорът е избягал
Община Вършец изгражда два разрушени от водата моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма на МРРБ
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.