Начало На преден план За подобряване на водоснабдяването ще бъдат направени реконструкции и текущи ремонти по ВиК мрежата в община Самоков
9891
България

За подобряване на водоснабдяването ще бъдат направени реконструкции и текущи ремонти по ВиК мрежата в община Самоков

За подобряване на водоснабдяването в община Самоков ще бъдат направени реконструкции и текущи ремонти по мрежата на „Водоснабдяване и канализация“ (ВиК). Те ще се извършват на няколко етапа, съобщиха от общинската администрация.Това стана известно след среща между кмета на община Самоков инж. Ангел Джоргов, заместника му инж. Петър Костов, ръководството на ВиК и представители на дружество „Софийска вода“.

| 01 Август 2024, 12:36 ч.
За подобряване на водоснабдяването ще бъдат направени реконструкции и текущи ремонти по ВиК мрежата в община Самоков
За подобряване на водоснабдяването ще бъдат направени реконструкции и текущи ремонти по ВиК мрежата в община Самоков
Снимка © Община Самоков

За подобряване на водоснабдяването в община Самоков ще бъдат направени реконструкции и текущи ремонти по мрежата на „Водоснабдяване и канализация“ (ВиК). Те ще се извършват на няколко етапа, съобщиха от общинската администрация. 

Инициатива „Разходи се с кардиолога си в Смолян“ предстои на 29 септември – Световния ден на сърцето, информират организаторите. Събитието е част от нова национална инициатива за разходки с водещи кардиолози в паркове, градини и други зелени зони в градовете.

Разходките в компанията на кардиолози в Смолян започват в 10:00 часа от Стария център. В тях ще се включат д-р Христо Иванов, д-р Айлин Хаджиева, д-р Алтай Косов.  Участниците в „Разходи се с кардиолога“ ще имат възможност да разговарят с лекарите относно профилактиката на сърдечно – съдови заболявания. Целта на инициативата е да се популяризира ролята на умерената физическа активност като основен фактор за профилактика на сърдечно – съдови заболявания.

На 29 септември се отбелязва Световният ден на сърцето. Денят се чества от 2000 г. по инициатива на Световната федерац

С народни танци и демонстрация как се е мачкало гроздето за виното едно време, тази вечер, във Враца бе открит традиционният есенен панаир. В 135-ото му издание участват 150 търговци, занаятчии и фермери от 25 града в страна, обявиха организаторите от Община Враца. Гроздето за демонстрацията бе от местния сорт „врачански мискет“, от което се прави известното по света вино Врачанска теменуга, обясни кметът на Враца Калин Каменов.

„Традициите, с които е свързван нашият град, трябва да бъдат спазвани и съхранявани. Неслучайно в нашата програма на панаира всяка година залагаме на български традиции, залагаме на българското, залагаме и на популярното“, каза още Каменов и откри панаира с думите: „Да е със здраве, да е весел, забавен, ползотворен за търговците и успешен за всички нас!“

Първият панаир е бил организиран на този ден преди 135 го

Разпадът на държавността взема вече своите жертви, коментира пред медии в парламента Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“, инцидента днес с учебно-боен самолет L– 39 ZA край Трета авиобаза в Граф Игнатиево. Депутатът изказа съболезнования на близките на загиналите български офицери. 

Това е поредният инцидент, 2021 г. беше край Шабла с МиГ-29 по време на нощно учение, 2017 г. с вертолет, припомни той. Тоест разпадът на държавността започва да взема своите жертви, докато ние подаряваме нашето военно оборудване на чужда армия, държава, купуваме самолети на хартия и ги чакаме вече шеста година, купуваме и оборудване прескъпо, също на хартия, и го чакаме, смята Гуцанов.

Да излезе окончателната експертиза, да се види самолетът дали е бил в състоянието, в което е трябвало, тогава може да се говори за конкретния случ

Специализирани автомобили, използвани в дейността на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН) в Търговище при бедствия и аварии, преминаха в шествие по част от главните улици на областния град. Общо три от тях се спряха на централния площад „Свобода“. Преминаващите имаха възможност да се запознаят отблизо с аварийно-спасителен автомобил и два противопожарни автомобила, единият от които е с автомеханична стълба. При желание всеки можеше да се качи в автомобилите, да пусне водата чрез шланга или да бъде издигнат на височина чрез стълбата. Традиционно, най-любопитни бяха децата. 

Инициативата е по повод Седмицата на пожарната безопасност и професионалния празник на служителите на пожарната – 14 септември.

От началото на седмицата десетки граждани посетиха пожарните служби в Търговищко в рамките на организиранит

Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен предприема редица мерки за обезпечаване на обществения ред и сигурността около учебните заведения в началото и по време на новата учебната година. Традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ започва утре. Седмицата от 16 до 22 септември е и за превенция на детската пътна безопасност, като са предвидени множество инициативи, които да насочат вниманието към отговорно поведение на пътя на водачи и пешеходци. Това съобщиха на брифинг пред сградата на Профилираната природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ в Шумен директорът на ОД на МВР старши комисар Георги Гендов и главен инспектор Веселин Георгиев от сектор „Пътна полиция“.

Засилено полицейско присъствие е предвидено в районите на учебните заведения на територията на областта при откриването на учебната 202

Това стана известно след среща между кмета на община Самоков инж. Ангел Джоргов, заместника му инж. Петър Костов, ръководството на ВиК и представители на дружество „Софийска вода“. 

За целта на изходите на външния водопровод ще се монтират водомери, чрез които ще се осъществява ежедневен мониторинг, за да се изчислят загубите, а чрез монтиране на точкови кранове ще се регулира налягането по мрежата. 

На първи етап ще се ремонтират кранове по довеждащия водопровод и ще се направи реконструкция в градската част, с цел райониране на зоните за водоподаване и регулиране на налягането в тези зони. 

Идеята е със сравнително малко средства да се повиши качеството на услугата. 

От администрацията посочват, че двете дружества и Община Самоков обединяват усилията, за да предложат работещо решение за намаляване на загубите на питейна вода по мрежата от една страна, и от друга – да се подобри водоснабдяването на Самоков. 

В Кюстендил потребители и служители на Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост се включиха в кампанията на бТВ "Да изчистим България заедно" с почистване на коритото на река Банщица в града.

Служителката в центъра, разположен в село Вратца, община Кюстендил, Славка Симеонова каза , че потребителите на услугата се включват с радост в инициативата.

„Ние всеки ден ги учим да почистват. Първо да хвърлят, а след това да събират", обясни Симеонова. Тя допълни, че е баба на две внучки и ги учи, като видят боклук на земята да го вдигнат и изхвърлят в кошче, но това винаги трябва да става с ръкавици на ръцете. Според нея е по-добре всеки ден да си събираме нещата, а не веднъж в годината да ходим да почистваме боклуците.

Общината и Областната администрация в Кюстендил също ще се включат в инициативата за почистване. Общината е оп

Общинският съвет в Кубрат обсъди и гласува решения, насочени към подобряване на управлението на общинските имоти и образователната инфраструктура, съобщиха от общинската администрация. Съветниците единодушно приеха изменение в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2024 г. С одобрението на общинските съветници ще бъдат отдадени под наем незастроени имоти в урбанизираните територии за земеделско ползване. Тази промяна се дължи на икономическите и демографските предизвикателства, пред които е изправена общината, посочват от общината.

Според кмета Алкин Неби, тенденцията на обезлюдяване е довела до намалял интерес към закупуването на имоти и строителството на нови жилища. Той обясни, че за последните няколко години в община Кубрат са издадени само 16 разрешителни за строеж на жилищни сгради, което допълнително подкрепя тази тен

През нощта над по-голямата част от страната облачността временно ще се разкъса и намалее, по-значителна ще се задържи над югоизточните райони, където все още на изолирани места ще превалява дъжд. През втората половина от нощта от югозапад ще започне ново заоблачаване, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вятърът ще отслабне, в Западна България и ще стихне, и там в котловините към сутринта ще се образува мъгла.

Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, по-високи по Черноморието - 15°-18°; в София около 7°.

Утре над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, разкъсвания и повече слънчеви часове ще има по поречието на Дунав и в Североизточна България. На отделни места в Южна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб, в източните райони - до умерен о

Служебният премиер Димитър Главчев съобщи по време на днешния блицконтрол в Народното събрание, че е разпоредил на Министерството на вътрешните работи (МВР) да бъдат засилени мерките срещу разпространението на наркотиците в училищата. 

Тези мерки, ако се приложат както трябва, ще дадат много добър отзвук в обществото и ще бъдат запазени българските деца от този порок, посочи Главчев. „Трябва да сме безпощадни към разпространителите на дрога в училище“, заяви премиерът.

Малко над 700 000 са учениците през новата учебна година, а около 50 000 са първокласниците, каза служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков преди дни. 

Истината е, че армията ни се разпада и е унищожавана от тези, които управляват държавата, лошото е, трагедията е, че постоянно даваме кръв, ние имаме загуби в мирно време. Това коментира лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред журналисти в парламента по повод катастрофата с учебно-боен самолет L-39ZA край авиобазата "Граф Игнатиево". 

Според него поредният инцидент с екипаж на българските Военновъздушни сили (ВВС) означава, че Българската армия все по-малко може да гарантира териториалната цялост и независимостта на страната.

Това, което днес четох сутринта като декларация, за мое голямо съжаление и за наша обща българска трагедия, се потвърди само няколко часа по-късно, посочи Костадинов. Бих искал да не е така, но докога ще продължават да умират хора без бойни действия, докато същевременно българските управляващи даряват малкото останали ресур

Инж. Костов предложи на представителите на ВиК, за да не стоят с години прекопаванията по уличната мрежа, Община Самоков да извършва възстановителните дейности в максимално кратки срокове, след което да префактурира направените разходи към дружеството. Част от предложението включва оглед на съществуващите прекопавания и изготвяне на протокол, на база на който да се възложи възстановяване на настилката.

Кметът Джоргов подчерта, че е много важно институционалното сътрудничеството в сектора, за да се намери най-работещото решение за водоснабдяването на община Самоков.

Както съобщихме, Община Самоков ще удвои до два милиона лева текущите средства в бюджета, предвидени за подобряване на водоподаването, като фокусът на инвестициите и ремонтните дейности е насочен към водопроводната мрежа на селата. Кметът инж. Ангел Джоргов предлага и създаване на съвместни екипи между Общината и ВиК, чиято задача ще бъде да реагират своевременно на сигнали за аварии по водопроводната мрежа и да правят превантивни прегледи на състоянието в предварително определените рискови зони.

Припомняме, че кметът издаде заповед, с която се забранява разхищаването на питейна вода. Заповедта важи от 1 юли до 30 октомври. 

попита отдел „Комуникации“ към „Софийска вода“ – дружество, което поддържа язовир „Бели Искър“, дали има вероятност да се премине към воден режим. Оттам посочиха, че няма такава вероятност. Денонощният мониторинг на водоема включва и показател дали да се премине на режим на водата, или не. Към този момент няма никакви индикации за подобен проблем.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември от 11:30 часа  на площад „Свети Александър ...
До 20 октомври се приемат номинации за годишните награди на СБЖ
До 20 октомври е срокът за подаване на номинации за годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ), съобщават от организацията. Призовете се присъждат на журналисти, ко ...
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ наводнения в Централна и Източна Европа, бе докладвано на среща в Министерския съвет
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ опустошителни валежи и наводнения в Централна и Източна Европа. Това беше докладвано на служебния министър-председа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:37 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9891
България

За подобряване на водоснабдяването ще бъдат направени реконструкции и текущи ремонти по ВиК мрежата в община Самоков

За подобряване на водоснабдяването в община Самоков ще бъдат направени реконструкции и текущи ремонти по мрежата на „Водоснабдяване и канализация“ (ВиК). Те ще се извършват на няколко етапа, съобщиха от общинската администрация.Това стана известно след среща между кмета на община Самоков инж. Ангел Джоргов, заместника му инж. Петър Костов, ръководството на ВиК и представители на дружество „Софийска вода“.

| 01 Август 2024, 12:36 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
За подобряване на водоснабдяването ще бъдат направени реконструкции и текущи ремонти по ВиК мрежата в община Самоков
За подобряване на водоснабдяването ще бъдат направени реконструкции и текущи ремонти по ВиК мрежата в община Самоков
Снимка © Община Самоков

За подобряване на водоснабдяването в община Самоков ще бъдат направени реконструкции и текущи ремонти по мрежата на „Водоснабдяване и канализация“ (ВиК). Те ще се извършват на няколко етапа, съобщиха от общинската администрация. 

Инициатива „Разходи се с кардиолога си в Смолян“ предстои на 29 септември – Световния ден на сърцето, информират организаторите. Събитието е част от нова национална инициатива за разходки с водещи кардиолози в паркове, градини и други зелени зони в градовете.

Разходките в компанията на кардиолози в Смолян започват в 10:00 часа от Стария център. В тях ще се включат д-р Христо Иванов, д-р Айлин Хаджиева, д-р Алтай Косов.  Участниците в „Разходи се с кардиолога“ ще имат възможност да разговарят с лекарите относно профилактиката на сърдечно – съдови заболявания. Целта на инициативата е да се популяризира ролята на умерената физическа активност като основен фактор за профилактика на сърдечно – съдови заболявания.

На 29 септември се отбелязва Световният ден на сърцето. Денят се чества от 2000 г. по инициатива на Световната федерац

С народни танци и демонстрация как се е мачкало гроздето за виното едно време, тази вечер, във Враца бе открит традиционният есенен панаир. В 135-ото му издание участват 150 търговци, занаятчии и фермери от 25 града в страна, обявиха организаторите от Община Враца. Гроздето за демонстрацията бе от местния сорт „врачански мискет“, от което се прави известното по света вино Врачанска теменуга, обясни кметът на Враца Калин Каменов.

„Традициите, с които е свързван нашият град, трябва да бъдат спазвани и съхранявани. Неслучайно в нашата програма на панаира всяка година залагаме на български традиции, залагаме на българското, залагаме и на популярното“, каза още Каменов и откри панаира с думите: „Да е със здраве, да е весел, забавен, ползотворен за търговците и успешен за всички нас!“

Първият панаир е бил организиран на този ден преди 135 го

Разпадът на държавността взема вече своите жертви, коментира пред медии в парламента Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“, инцидента днес с учебно-боен самолет L– 39 ZA край Трета авиобаза в Граф Игнатиево. Депутатът изказа съболезнования на близките на загиналите български офицери. 

Това е поредният инцидент, 2021 г. беше край Шабла с МиГ-29 по време на нощно учение, 2017 г. с вертолет, припомни той. Тоест разпадът на държавността започва да взема своите жертви, докато ние подаряваме нашето военно оборудване на чужда армия, държава, купуваме самолети на хартия и ги чакаме вече шеста година, купуваме и оборудване прескъпо, също на хартия, и го чакаме, смята Гуцанов.

Да излезе окончателната експертиза, да се види самолетът дали е бил в състоянието, в което е трябвало, тогава може да се говори за конкретния случ

Специализирани автомобили, използвани в дейността на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН) в Търговище при бедствия и аварии, преминаха в шествие по част от главните улици на областния град. Общо три от тях се спряха на централния площад „Свобода“. Преминаващите имаха възможност да се запознаят отблизо с аварийно-спасителен автомобил и два противопожарни автомобила, единият от които е с автомеханична стълба. При желание всеки можеше да се качи в автомобилите, да пусне водата чрез шланга или да бъде издигнат на височина чрез стълбата. Традиционно, най-любопитни бяха децата. 

Инициативата е по повод Седмицата на пожарната безопасност и професионалния празник на служителите на пожарната – 14 септември.

От началото на седмицата десетки граждани посетиха пожарните служби в Търговищко в рамките на организиранит

Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен предприема редица мерки за обезпечаване на обществения ред и сигурността около учебните заведения в началото и по време на новата учебната година. Традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ започва утре. Седмицата от 16 до 22 септември е и за превенция на детската пътна безопасност, като са предвидени множество инициативи, които да насочат вниманието към отговорно поведение на пътя на водачи и пешеходци. Това съобщиха на брифинг пред сградата на Профилираната природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ в Шумен директорът на ОД на МВР старши комисар Георги Гендов и главен инспектор Веселин Георгиев от сектор „Пътна полиция“.

Засилено полицейско присъствие е предвидено в районите на учебните заведения на територията на областта при откриването на учебната 202

Това стана известно след среща между кмета на община Самоков инж. Ангел Джоргов, заместника му инж. Петър Костов, ръководството на ВиК и представители на дружество „Софийска вода“. 

За целта на изходите на външния водопровод ще се монтират водомери, чрез които ще се осъществява ежедневен мониторинг, за да се изчислят загубите, а чрез монтиране на точкови кранове ще се регулира налягането по мрежата. 

На първи етап ще се ремонтират кранове по довеждащия водопровод и ще се направи реконструкция в градската част, с цел райониране на зоните за водоподаване и регулиране на налягането в тези зони. 

Идеята е със сравнително малко средства да се повиши качеството на услугата. 

От администрацията посочват, че двете дружества и Община Самоков обединяват усилията, за да предложат работещо решение за намаляване на загубите на питейна вода по мрежата от една страна, и от друга – да се подобри водоснабдяването на Самоков. 

В Кюстендил потребители и служители на Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост се включиха в кампанията на бТВ "Да изчистим България заедно" с почистване на коритото на река Банщица в града.

Служителката в центъра, разположен в село Вратца, община Кюстендил, Славка Симеонова каза , че потребителите на услугата се включват с радост в инициативата.

„Ние всеки ден ги учим да почистват. Първо да хвърлят, а след това да събират", обясни Симеонова. Тя допълни, че е баба на две внучки и ги учи, като видят боклук на земята да го вдигнат и изхвърлят в кошче, но това винаги трябва да става с ръкавици на ръцете. Според нея е по-добре всеки ден да си събираме нещата, а не веднъж в годината да ходим да почистваме боклуците.

Общината и Областната администрация в Кюстендил също ще се включат в инициативата за почистване. Общината е оп

Общинският съвет в Кубрат обсъди и гласува решения, насочени към подобряване на управлението на общинските имоти и образователната инфраструктура, съобщиха от общинската администрация. Съветниците единодушно приеха изменение в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2024 г. С одобрението на общинските съветници ще бъдат отдадени под наем незастроени имоти в урбанизираните територии за земеделско ползване. Тази промяна се дължи на икономическите и демографските предизвикателства, пред които е изправена общината, посочват от общината.

Според кмета Алкин Неби, тенденцията на обезлюдяване е довела до намалял интерес към закупуването на имоти и строителството на нови жилища. Той обясни, че за последните няколко години в община Кубрат са издадени само 16 разрешителни за строеж на жилищни сгради, което допълнително подкрепя тази тен

През нощта над по-голямата част от страната облачността временно ще се разкъса и намалее, по-значителна ще се задържи над югоизточните райони, където все още на изолирани места ще превалява дъжд. През втората половина от нощта от югозапад ще започне ново заоблачаване, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вятърът ще отслабне, в Западна България и ще стихне, и там в котловините към сутринта ще се образува мъгла.

Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, по-високи по Черноморието - 15°-18°; в София около 7°.

Утре над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, разкъсвания и повече слънчеви часове ще има по поречието на Дунав и в Североизточна България. На отделни места в Южна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб, в източните райони - до умерен о

Служебният премиер Димитър Главчев съобщи по време на днешния блицконтрол в Народното събрание, че е разпоредил на Министерството на вътрешните работи (МВР) да бъдат засилени мерките срещу разпространението на наркотиците в училищата. 

Тези мерки, ако се приложат както трябва, ще дадат много добър отзвук в обществото и ще бъдат запазени българските деца от този порок, посочи Главчев. „Трябва да сме безпощадни към разпространителите на дрога в училище“, заяви премиерът.

Малко над 700 000 са учениците през новата учебна година, а около 50 000 са първокласниците, каза служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков преди дни. 

Истината е, че армията ни се разпада и е унищожавана от тези, които управляват държавата, лошото е, трагедията е, че постоянно даваме кръв, ние имаме загуби в мирно време. Това коментира лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред журналисти в парламента по повод катастрофата с учебно-боен самолет L-39ZA край авиобазата "Граф Игнатиево". 

Според него поредният инцидент с екипаж на българските Военновъздушни сили (ВВС) означава, че Българската армия все по-малко може да гарантира териториалната цялост и независимостта на страната.

Това, което днес четох сутринта като декларация, за мое голямо съжаление и за наша обща българска трагедия, се потвърди само няколко часа по-късно, посочи Костадинов. Бих искал да не е така, но докога ще продължават да умират хора без бойни действия, докато същевременно българските управляващи даряват малкото останали ресур

Инж. Костов предложи на представителите на ВиК, за да не стоят с години прекопаванията по уличната мрежа, Община Самоков да извършва възстановителните дейности в максимално кратки срокове, след което да префактурира направените разходи към дружеството. Част от предложението включва оглед на съществуващите прекопавания и изготвяне на протокол, на база на който да се възложи възстановяване на настилката.

Кметът Джоргов подчерта, че е много важно институционалното сътрудничеството в сектора, за да се намери най-работещото решение за водоснабдяването на община Самоков.

Както съобщихме, Община Самоков ще удвои до два милиона лева текущите средства в бюджета, предвидени за подобряване на водоподаването, като фокусът на инвестициите и ремонтните дейности е насочен към водопроводната мрежа на селата. Кметът инж. Ангел Джоргов предлага и създаване на съвместни екипи между Общината и ВиК, чиято задача ще бъде да реагират своевременно на сигнали за аварии по водопроводната мрежа и да правят превантивни прегледи на състоянието в предварително определените рискови зони.

Припомняме, че кметът издаде заповед, с която се забранява разхищаването на питейна вода. Заповедта важи от 1 юли до 30 октомври. 

попита отдел „Комуникации“ към „Софийска вода“ – дружество, което поддържа язовир „Бели Искър“, дали има вероятност да се премине към воден режим. Оттам посочиха, че няма такава вероятност. Денонощният мониторинг на водоема включва и показател дали да се премине на режим на водата, или не. Към този момент няма никакви индикации за подобен проблем.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
До 20 октомври се приемат номинации за годишните награди на СБЖ
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ наводнения в Централна и Източна Европа, бе докладвано на среща в Министерския съвет
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.