Начало На преден план Остава усложнена обстановката в страната във връзка с пожарите, съобщават от МВР
9800
България

Остава усложнена обстановката в страната във връзка с пожарите, съобщават от МВР

По информация към 13:00 часа 328 пожарникари участват в локализирането и ликвидирането на 37 огнища.В борбата с огнената стихия днес следобед ще се включи летателна техника от Кралство Швеция.

| 01 Август 2024, 13:27 ч.
Остава усложнена обстановката в страната във връзка с пожарите, съобщават от МВР
Остава усложнена обстановката в страната във връзка с пожарите, съобщават от МВР
Снимка © БТА

Оперативната обстановка на територията на страната продължава да бъде усложнена във връзка с пожарите в страната, съобщават от МВР. 

Повече от 960 доброволци от община Шумен събраха над 13 тона отпадъци в кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. 

Символичното начало на акцията беше дадено пред сградата на общината, където кметът на областния град проф. Христо Христов, заедно с неговия екип, със служители на администрацията и общинските предприятия, почистиха парка до административната сграда на общината, района на водната каскада, стъпалата към паметник „Създатели на българската държава“ и замърсени терени на Шуменското плато. С чували и ръкавици екипи на администрацията направиха оборка и на парковото пространство на площад „Оборище“ в града, отбелязват от общинския пресцентър. 

В рамките на кампанията днес са почистени 52 терена и две нерегламентирани сметища. Инициативата обедини осем фирми и

Общинският съвет на Садово ще заседава днес от 9:30 ч., съобщиха от общинската администрация. В дневния ред са предвидени 16 точки.

Съветниците ще обсъждат изработването на проект за подробен устройствен план за определяне на трасе за изграждане на велоалея по общински път между селата Караджово и Катуница.

Председателят на съветниците в Садово Атанас Телчаров ще представи дейността на Общинския съвет за първото полугодие на 2024 година. Кметът на града Димитър Здравков ще се отчете относно изпълнението на решенията, приети в периода от януари до август тази година.

Съветниците ще дискутират още за изминалата учебна година и за подготовката за настоящата в основните училища и детски градини. Кметът ще утвърди паралелки под норматив в общинските училища и в Професионалната селскостопанска гимназия в Садово.

Сред дневния ред са и предложения от кмета за актуа

Община Несебър сключи допълнително споразумение с управляващия орган на програмата „Развитие на човешките ресурси“ 2021 - 2017 г. за удължаване срока по изпълнение на проекта „Грижа в дома“, съобщиха от общинската администрация. Очаква се проектът да продължи до 3 януари 2025 г.

Общо 1 037 967 лв. е безвъзмездната финансова помощ по удължаване на услугата, като сумата е осигурена от Европейския социален фонд. До този момент предоставената финансова помощ бе на стойност от 748 340 лв., поясниха от администрацията. 

Припомняме, че по-рано тази година Община Несебър удължи изпълнението на проекта „Грижа в дома“ с три месеца, като крайният срок бе до 3 юли 2024 г. С измененията сумата за безвъзмездна финансова помощ се увеличи с около 155 216 лв. Целта на проекта е да се осигури подкрепа в домашна среда на лица с увреждания и възрастн

Окръжният съд в Кюстендил призна подсъдим за виновен в използване на дебитна карта без съгласието на титуляра и му наложи наказание "лишаване от свобода" за срок от 1 година, при първоначален "общ" режим, съобщиха от съда.

Съдът призна подсъдимия М. А. ( 29 г., осъждан, от област Велико Търново ) за виновен в това, че за времето между 15 и 17 юли м.г., в Дупница, в условията на продължавано престъпление, е използвал осем пъти дебитна карта, без съгласието на титуляра й - жител на Дупница, като е изтеглил от нея общо 2850 лева. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд в София в 15-дневен срок от днес, допълниха от съда.

По друго такова дело, съдът одобри споразумение и наложи наказание на подсъдим - "лишаване от свобода" за срок от пет месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от три години. Обвиняемият В. Т. (38 г., неосъждан, от Кю

Общини, които имат трайно нерешени проблеми с водоснабдяването, не предлагат водоснабдителни проекти или рехабилитация на водопроводната мрежа. Това заяви служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров по време на изслушване в ресорната парламентарна комисия по темата със засушаването и безводието. По думите му вместо целенасочени проекти местната власт предлага и развива проекти за паркове или спортни съоръжения.

Водните ресурси не се използват правилно, смята също министърът. Той каза, че проблемите с водоснабдяването се дължат и неподдържане на съоръженията. Той не посочи конкретна сума за рехабилитация на цялата ВиК мрежа, като обясни, че тази информация трябва да се даде от регионалното министерство. Димитров обаче увери, че се работи по конкретни краткосрочни мерки, които да дадат бърз резултат в борбата с безводието. Всяка мярка се актуализира и остойностя

По информация към 13:00 часа 328 пожарникари участват в локализирането и ликвидирането на 37 огнища. В борбата с огнената стихия днес следобед ще се включи летателна техника от Кралство Швеция.

През вчерашния ден служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са реагирали на 192 сигнала за произшествия – ликвидирани са 150 пожара, като 93 от тях са били в сухи треви и храсти.

Пожар на границата България – Гърция:    

Продължават усилията на пожарникари, спасители горски стопани и служители на Министерството на отбраната за потушаване на огнената стихия в района на село Голешово. Днес в борбата с огъня участват 64 души. Действията им са силно затруднени от терена и метеорологичната обстановка.

Пожар в община Струмяни:

Под надзора на Военно-окръжната прокуратура в Пловдив продължават следствените действия по разследване и установяване на причините за катастрофата на учебно-боен самолет L-39 ZA в авиобаза „Граф Игнатиево“, при която вчера загинаха двама военни пилоти. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, съобщиха от прокуратурата. 

При извършен оглед на местопроизшествието е открита и иззета т.нар. черна кутия на самолета, която е предоставена за изготвянето на експертиза. Иззета е цялата документация, свързана с планирането и осъществяването на полета, както от авиобаза „Граф Игнатиево“, така и от базата в Долна Митрополия. Към материалите по досъдебното производство са приобщени и видеозаписи, които показват движението на учебно-бойния самолет непосредствено преди катастрофата. 

Продължават разпитите на свидетели и на длъжностни лица от Въоръжен

Водата от каптаж "Извора" в пернишкия квартал „Бела вода“ е негодна за пиене, съобщиха от „Водоснабдяване и канализация“ (ВиК) ООД. 

От там уточняват, че става въпрос за констатиран проблем, свързан с отклонения в качеството на водата по микробиологични показатели. От Регионалната здравна инспекция в Перник са връчили предписание на ВиК за предприемане на мерки за дезинфекция и отстраняване на несъответствието. 

Припомняме, че в края на миналия месец директорът на РЗИ - Перник д-р Александър Златанов потвърди , че водата в пернишкото село Люлин е негодна за пиене. Той обясни, че заради установено несъответствие в показателите, институцията е издала предписание към ВиК - Перник за осигуряването на временна цистерна с питейна вода. Въпреки това водата не беше спряна и можеше да се използва от населението за непитейни цели – поливане,

Почти двойно е увеличението на пожарите в област Враца за периода 1 юли – 12 септември тази година спрямо същия период на миналата отчетоха от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН). За това време са подадени 709 сигнала за произшествия спрямо 393 за 2023 г. С материални щети за тази година инцидентите са 81 спрямо 44 за миналата. Пожарите в транспортни средства са 10 за т.г. при шест за миналата.

Според началник сектор „Превантивна и контролна дейност“ в РДПБЗН - Враца Дилян Йончев най-голяма е разликата – почти четири пъти, при горските пожари. Това лято те са били 23, при едва пет за миналото. Пожарите в сухи треви, храсти и паднали листа в урбанизирана и неурбанизирана територия през отчетния период тази година са били общо 313, а през миналата година – 152. В стърнища огнените инциденти през то

Служебното правителство е твърдо решено в рамките на неговата компетентност да осигури прозрачен и честен изборен процес. Дебело искам да почертая, че изборите се организират от Централната избирателна комисия (ЦИК), а ние осигуряваме материално-техническата подготовка на изборите. Това заяви пред журналисти в Бургас министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов. 

Вчера направихме много сериозно предложение до ЦИК за проверяване на изборния процес, особено в сферата на машинното гласуване. В понеделник предстои официална среща с ЦИК, и се надявам на тази среща да получим положителни отговори на въпросите, които поставяме, защото пак казвам, това е гаранция за повишаване на доверието в изборния процес. 

Ако тези проблеми на входа на процеса бъдат решени, следващият етап, на който много сериозно ще обърнем внимание, е видеонаблюдението. Там вече отговорностт

От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен район в парламента. Това казаха на пресконференция на тема “Актуална предизборна обстановка" в Националния пресклуб в Шумен народният представител от Шуменския избирателен район в 50-ото Народно събрание Веселин Вешев и Ивайло Обретенов – председател на групата на "Възраждане" в Общинския съвет в Шумен, който е и общински председател на партията. 

„До няколко дни „Възраждане“ ще регистрира листата си в Шумен за предстоящите парламентарни избори. Тя няма да има големи промени спрямо листата, която бе за предните избори. Очакванията ни са в община Шумен да сме първа политическа сила, тъй като в момента сме втори, с по-малко от хиляда гласа след ГЕРБ. Надяваме се, че има п

Цяла нощ продължиха усилията на пожарните екипи за локализирането и ликвидирането на огнената стихия в района. Площта, обхваната от огъня, надхвърля 10 хил. дка, като по-голямата част е в горски фонд. В гасителните действия днес ще участват 142 пожарникари, служители на Държавното горско стопанство и на Министерството на отбраната. Очаква се днес следобед, по линия на Механизма за гражданска защита на ЕС, помощ на наземните екипи да окажат и два самолета от Кралство Швеция.

По-рано днес началникът на щаба на Трето бригадно командване полк. Николай Николов посочи, че десети пореден ден продължава участието на военнослужещи от състава на Трето бригадно командване – Благоевград по изпълняване на задачи във връзка с пожара на българо – гръцката граница в планината Славянка. Той коментира, че днес на място са над 20 военнослужещи, като до момента с ротацията общо 240 военнослужещи са участвали в гасенето на горския пожар. 

Пожарът в община Струмяни отново е преминал във върхов, каза днес областният управител на Благоевград Георги Динев. Огнената стихия днес беше преминала в низов пожар, но в следобедните часове отново премина във върхов и се разпространява в района на Цапарево и Кърпелево.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар взе две жертви във Видин
Пожар взе две жертви във Видин, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в дунавския град. Днес в 3:57 часа е постъпил сигнал за пожар в апартамент на ул. „Гладстон ...
Безработицата през август е 5,3%, по данни на Агенцията по заетостта
Безработицата през август е 5,3 %, съобщиха от Агенцията по заетостта. В края на месеца регистрираните в бюрата по труда безработни са 150 709, а започналите работа - 11 523 души. ...
Селища в Шумен и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември заради изграждане на присъединителни връзки към новия довеждащ водопровод
Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище. Тога ...
Пешеходка на 46 години е блъсната тази нощ от лек автомобил на междуселски път край Дупница, шофьорът е избягал
На пътя между селата Самораново и Ресилово, община Дупница, 46-годишна жена е блъсната от автомобил, който е напуснал местопроизшествието, съобщиха от пресцентъра на Областната дир ...
Община Вършец изгражда два разрушени от водата моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма на МРРБ
Община Вършец започна изграждане на два моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма за общините към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:34 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9800
България

Остава усложнена обстановката в страната във връзка с пожарите, съобщават от МВР

По информация към 13:00 часа 328 пожарникари участват в локализирането и ликвидирането на 37 огнища.В борбата с огнената стихия днес следобед ще се включи летателна техника от Кралство Швеция.

| 01 Август 2024, 13:27 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Остава усложнена обстановката в страната във връзка с пожарите, съобщават от МВР
Остава усложнена обстановката в страната във връзка с пожарите, съобщават от МВР
Снимка © БТА

Оперативната обстановка на територията на страната продължава да бъде усложнена във връзка с пожарите в страната, съобщават от МВР. 

Повече от 960 доброволци от община Шумен събраха над 13 тона отпадъци в кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. 

Символичното начало на акцията беше дадено пред сградата на общината, където кметът на областния град проф. Христо Христов, заедно с неговия екип, със служители на администрацията и общинските предприятия, почистиха парка до административната сграда на общината, района на водната каскада, стъпалата към паметник „Създатели на българската държава“ и замърсени терени на Шуменското плато. С чували и ръкавици екипи на администрацията направиха оборка и на парковото пространство на площад „Оборище“ в града, отбелязват от общинския пресцентър. 

В рамките на кампанията днес са почистени 52 терена и две нерегламентирани сметища. Инициативата обедини осем фирми и

Общинският съвет на Садово ще заседава днес от 9:30 ч., съобщиха от общинската администрация. В дневния ред са предвидени 16 точки.

Съветниците ще обсъждат изработването на проект за подробен устройствен план за определяне на трасе за изграждане на велоалея по общински път между селата Караджово и Катуница.

Председателят на съветниците в Садово Атанас Телчаров ще представи дейността на Общинския съвет за първото полугодие на 2024 година. Кметът на града Димитър Здравков ще се отчете относно изпълнението на решенията, приети в периода от януари до август тази година.

Съветниците ще дискутират още за изминалата учебна година и за подготовката за настоящата в основните училища и детски градини. Кметът ще утвърди паралелки под норматив в общинските училища и в Професионалната селскостопанска гимназия в Садово.

Сред дневния ред са и предложения от кмета за актуа

Община Несебър сключи допълнително споразумение с управляващия орган на програмата „Развитие на човешките ресурси“ 2021 - 2017 г. за удължаване срока по изпълнение на проекта „Грижа в дома“, съобщиха от общинската администрация. Очаква се проектът да продължи до 3 януари 2025 г.

Общо 1 037 967 лв. е безвъзмездната финансова помощ по удължаване на услугата, като сумата е осигурена от Европейския социален фонд. До този момент предоставената финансова помощ бе на стойност от 748 340 лв., поясниха от администрацията. 

Припомняме, че по-рано тази година Община Несебър удължи изпълнението на проекта „Грижа в дома“ с три месеца, като крайният срок бе до 3 юли 2024 г. С измененията сумата за безвъзмездна финансова помощ се увеличи с около 155 216 лв. Целта на проекта е да се осигури подкрепа в домашна среда на лица с увреждания и възрастн

Окръжният съд в Кюстендил призна подсъдим за виновен в използване на дебитна карта без съгласието на титуляра и му наложи наказание "лишаване от свобода" за срок от 1 година, при първоначален "общ" режим, съобщиха от съда.

Съдът призна подсъдимия М. А. ( 29 г., осъждан, от област Велико Търново ) за виновен в това, че за времето между 15 и 17 юли м.г., в Дупница, в условията на продължавано престъпление, е използвал осем пъти дебитна карта, без съгласието на титуляра й - жител на Дупница, като е изтеглил от нея общо 2850 лева. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд в София в 15-дневен срок от днес, допълниха от съда.

По друго такова дело, съдът одобри споразумение и наложи наказание на подсъдим - "лишаване от свобода" за срок от пет месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от три години. Обвиняемият В. Т. (38 г., неосъждан, от Кю

Общини, които имат трайно нерешени проблеми с водоснабдяването, не предлагат водоснабдителни проекти или рехабилитация на водопроводната мрежа. Това заяви служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров по време на изслушване в ресорната парламентарна комисия по темата със засушаването и безводието. По думите му вместо целенасочени проекти местната власт предлага и развива проекти за паркове или спортни съоръжения.

Водните ресурси не се използват правилно, смята също министърът. Той каза, че проблемите с водоснабдяването се дължат и неподдържане на съоръженията. Той не посочи конкретна сума за рехабилитация на цялата ВиК мрежа, като обясни, че тази информация трябва да се даде от регионалното министерство. Димитров обаче увери, че се работи по конкретни краткосрочни мерки, които да дадат бърз резултат в борбата с безводието. Всяка мярка се актуализира и остойностя

По информация към 13:00 часа 328 пожарникари участват в локализирането и ликвидирането на 37 огнища. В борбата с огнената стихия днес следобед ще се включи летателна техника от Кралство Швеция.

През вчерашния ден служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са реагирали на 192 сигнала за произшествия – ликвидирани са 150 пожара, като 93 от тях са били в сухи треви и храсти.

Пожар на границата България – Гърция:    

Продължават усилията на пожарникари, спасители горски стопани и служители на Министерството на отбраната за потушаване на огнената стихия в района на село Голешово. Днес в борбата с огъня участват 64 души. Действията им са силно затруднени от терена и метеорологичната обстановка.

Пожар в община Струмяни:

Под надзора на Военно-окръжната прокуратура в Пловдив продължават следствените действия по разследване и установяване на причините за катастрофата на учебно-боен самолет L-39 ZA в авиобаза „Граф Игнатиево“, при която вчера загинаха двама военни пилоти. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, съобщиха от прокуратурата. 

При извършен оглед на местопроизшествието е открита и иззета т.нар. черна кутия на самолета, която е предоставена за изготвянето на експертиза. Иззета е цялата документация, свързана с планирането и осъществяването на полета, както от авиобаза „Граф Игнатиево“, така и от базата в Долна Митрополия. Към материалите по досъдебното производство са приобщени и видеозаписи, които показват движението на учебно-бойния самолет непосредствено преди катастрофата. 

Продължават разпитите на свидетели и на длъжностни лица от Въоръжен

Водата от каптаж "Извора" в пернишкия квартал „Бела вода“ е негодна за пиене, съобщиха от „Водоснабдяване и канализация“ (ВиК) ООД. 

От там уточняват, че става въпрос за констатиран проблем, свързан с отклонения в качеството на водата по микробиологични показатели. От Регионалната здравна инспекция в Перник са връчили предписание на ВиК за предприемане на мерки за дезинфекция и отстраняване на несъответствието. 

Припомняме, че в края на миналия месец директорът на РЗИ - Перник д-р Александър Златанов потвърди , че водата в пернишкото село Люлин е негодна за пиене. Той обясни, че заради установено несъответствие в показателите, институцията е издала предписание към ВиК - Перник за осигуряването на временна цистерна с питейна вода. Въпреки това водата не беше спряна и можеше да се използва от населението за непитейни цели – поливане,

Почти двойно е увеличението на пожарите в област Враца за периода 1 юли – 12 септември тази година спрямо същия период на миналата отчетоха от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН). За това време са подадени 709 сигнала за произшествия спрямо 393 за 2023 г. С материални щети за тази година инцидентите са 81 спрямо 44 за миналата. Пожарите в транспортни средства са 10 за т.г. при шест за миналата.

Според началник сектор „Превантивна и контролна дейност“ в РДПБЗН - Враца Дилян Йончев най-голяма е разликата – почти четири пъти, при горските пожари. Това лято те са били 23, при едва пет за миналото. Пожарите в сухи треви, храсти и паднали листа в урбанизирана и неурбанизирана територия през отчетния период тази година са били общо 313, а през миналата година – 152. В стърнища огнените инциденти през то

Служебното правителство е твърдо решено в рамките на неговата компетентност да осигури прозрачен и честен изборен процес. Дебело искам да почертая, че изборите се организират от Централната избирателна комисия (ЦИК), а ние осигуряваме материално-техническата подготовка на изборите. Това заяви пред журналисти в Бургас министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов. 

Вчера направихме много сериозно предложение до ЦИК за проверяване на изборния процес, особено в сферата на машинното гласуване. В понеделник предстои официална среща с ЦИК, и се надявам на тази среща да получим положителни отговори на въпросите, които поставяме, защото пак казвам, това е гаранция за повишаване на доверието в изборния процес. 

Ако тези проблеми на входа на процеса бъдат решени, следващият етап, на който много сериозно ще обърнем внимание, е видеонаблюдението. Там вече отговорностт

От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен район в парламента. Това казаха на пресконференция на тема “Актуална предизборна обстановка" в Националния пресклуб в Шумен народният представител от Шуменския избирателен район в 50-ото Народно събрание Веселин Вешев и Ивайло Обретенов – председател на групата на "Възраждане" в Общинския съвет в Шумен, който е и общински председател на партията. 

„До няколко дни „Възраждане“ ще регистрира листата си в Шумен за предстоящите парламентарни избори. Тя няма да има големи промени спрямо листата, която бе за предните избори. Очакванията ни са в община Шумен да сме първа политическа сила, тъй като в момента сме втори, с по-малко от хиляда гласа след ГЕРБ. Надяваме се, че има п

Цяла нощ продължиха усилията на пожарните екипи за локализирането и ликвидирането на огнената стихия в района. Площта, обхваната от огъня, надхвърля 10 хил. дка, като по-голямата част е в горски фонд. В гасителните действия днес ще участват 142 пожарникари, служители на Държавното горско стопанство и на Министерството на отбраната. Очаква се днес следобед, по линия на Механизма за гражданска защита на ЕС, помощ на наземните екипи да окажат и два самолета от Кралство Швеция.

По-рано днес началникът на щаба на Трето бригадно командване полк. Николай Николов посочи, че десети пореден ден продължава участието на военнослужещи от състава на Трето бригадно командване – Благоевград по изпълняване на задачи във връзка с пожара на българо – гръцката граница в планината Славянка. Той коментира, че днес на място са над 20 военнослужещи, като до момента с ротацията общо 240 военнослужещи са участвали в гасенето на горския пожар. 

Пожарът в община Струмяни отново е преминал във върхов, каза днес областният управител на Благоевград Георги Динев. Огнената стихия днес беше преминала в низов пожар, но в следобедните часове отново премина във върхов и се разпространява в района на Цапарево и Кърпелево.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар взе две жертви във Видин
Безработицата през август е 5,3%, по данни на Агенцията по заетостта
Селища в Шумен и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември заради изграждане на присъединителни връзки към новия довеждащ водопровод
Пешеходка на 46 години е блъсната тази нощ от лек автомобил на междуселски път край Дупница, шофьорът е избягал
Община Вършец изгражда два разрушени от водата моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма на МРРБ
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.