Начало На преден план Безплатни изследвания с бързи тестове за хепатит се извършват в мобилен кабинет на площада в Хасково от РЗИ
9699
България

Безплатни изследвания с бързи тестове за хепатит се извършват в мобилен кабинет на площада в Хасково от РЗИ

Безплатни изследвания за вирусни хепатити В и С се извършват днес в мобилния кабинет на РЗИ – Хасково, който е разположен на централния градски площад „Свобода“ в областния град. Те са част от кампанийната седмица, която започна в понеделник и е посветена на повишавана на осведомеността от рисковете, които крие заболяването от вирусен хепатит.От 29 юли до първи август през кабинета на РЗИ са минали за изследване 14 души, уточни епидемиологът от РЗИ – Хасково д-р Снежана Иванова.

| 01 Август 2024, 13:31 ч.
Безплатни изследвания с бързи тестове за хепатит се извършват в мобилен кабинет на площада в Хасково от РЗИ
Безплатни изследвания с бързи тестове за хепатит се извършват в мобилен кабинет на площада в Хасково от РЗИ
Снимка © БТА

Безплатни изследвания за вирусни хепатити В и С се извършват днес в мобилния кабинет на РЗИ – Хасково, който е разположен на централния градски площад „Свобода“ в областния град. Те са част от кампанийната седмица, която започна в понеделник и е посветена на повишавана на осведомеността от рисковете, които крие заболяването от вирусен хепатит.

При специализирана полицейска операция в Плевенско, проведена под надзора на Окръжната прокуратура, са открити и иззети екземпляри от световнозастрашени диви гръбначни животни. Това стана известно на пресконференция в прокуратурата с участието на Цветан Йоцов - началник на отдел "Икономическа полиция" в Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП), Трифон Бойчев - началник на сектор "Престъпления, свързани с околната среда и дивата природа" в "Икономическа полиция" при ГДНП, заместник-окръжните прокурори в Окръжна прокуратура – Плевен Дияна Илиева и Венцислав Фердинандов, който е и наблюдаващ прокурор по делото.

Прокурор Илиева посочи, че досъдебното производство е образувано по постъпили материали от извършена проверка в ГДНП. Активно в продължение на почти два месеца са водени действия по разследването. На 11 септември е извършено претърсване на четири имота в Плевен, Кн

Условията за туризъм в планините днес не са добри, най-малкото заради мокрите терени, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС).

Температурите са между 7° и 10°, има слаб вятър. До преди малко беше дъждовно в Западна България. По-високите части на Централен Балкан е мъгливо, посочиха от ПСС. Като цяло, лоши са условията за туризъм, обобщиха от спасителната служба. 

В този сезон времето бързо се променя, температурите падат, денят става все по-къс, затова планинските спасители съветват хората, излизащи в планината, да бъдат подготвени, адекватно облечени, а маршрутът да е подходящо избран предвид метеорологичната обстановка.

През изминалото денонощие няма инциденти, които да са наложили реакция от ПСС, казаха още от спасителната служба.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология днес облачността ще бъде променл

Противопожарно оборудване, пособия и униформи от миналия век представя експозиция на открито в Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) в Исперих. Тя е подредена в двора на РСПБЗН в лудогорския град. Сред най-старите експонати е преносима моторна помпа, произведена през 1971 г., каза началникът на районната служба Йордан Рангелов.

Той обясни, че помпата осигурява 800 литра в минута и е предназначена за изпомпване на вода от водоеми. Показан е и въздушен апарат на чешка фирма, чието тегло е значително по-голямо от това на съвременните въздушни апарати. Място в експозицията намира и кофпомпа. „Този уред за гасене на пожари отдавна вече не се използва в обектите в експлоатация и от пожарникарите. Неин наследник е водният пожарогасител, който е много по-лек и удобен за носене и работа", каза Рангелов.

Експозицията включва още защитни каски

Община Ловеч ще кандидатства с европроект по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмата „Околна среда“ 2021 – 2027 г. за изграждане на компостираща инсталация, съобщи кметът Страцимир Петков на пресконференция в Националния пресклуб в Ловеч.

Той обясни, че партньори ще бъдат общините Угърчин и Летница като членове, заедно с Ловеч, на Регионалното сдружение за управление на отпадъците. На общо събрание на сдружението трите общини са взели решение да кандидатстват с общо проектно предложение по процедурата, т.е. да се изгради една обща компостираща инсталация, като сключат споразумение за партньорство.

„Имаме одобрен Подробен устройствен план. Мястото, където ще се намира инсталацията, е бившето опитно поле на разклона за селата Лисец и Баховица. Отделили сме 17 декара“, каза кметът.

Той посочи, ч

Партиите и коалициите в община Монтана се споразумяха за ръководството на Секционната избирателна комисия (СИК) в село Габровница, където на 20 октомври ще има извънредни избори за кмет, съобщиха от Община Монтана.

След преговори при кмета на Монтана Златко Живков е постигнато споразумение председателят на комисията да е от ГЕРБ – СДС, зам.-председателят – от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), а секретарят – от „Възраждане“. Комисията за извънредните избори за кмет в Габровница ще бъде от девет души, като разпределението ще е според представителството на партиите и коалициите на последните парламентарни избори – трима членове за ГЕРБ-СДС, двама за ПП–ДБ и по един за „Възраждане“, ДПС, „БСП за България" и „Има такъв народ“.

До 5 октомври е срокът за образуване на подвижна секцио

От 29 юли до първи август през кабинета на РЗИ са минали за изследване 14 души, уточни епидемиологът от РЗИ – Хасково д-р Снежана Иванова. През изследване, което е готово за петнайсетина минути, в мобилния кабинет на площада, за по-малко от час след позиционирането му, са минали петима души.

„Хората са от различни възрасти. Сред тези, които са се изследвали, имаме и такива, които редовно използват възможността при кампаниите“, каза д-р Иванова.

Епидемиологът припомни, че е добре ваксинираните срещу хепатит В още при раждането си от набор 1992 година, когато ваксинирането срещу този вид заболяване е станало задължително, сега отново да проследят имунния си статус. Медикът обясни, че последните проучвания показват, че ваксината има сила за около 30 – годишен период и след това е добре да се направи бустерна доза.

От началото на годината в региона на Хасково са регистрирани 17 нови случая на хепатит. За цялата минала година новозаболелите са 38, беше съобщено на пресконференция на РЗИ в началото на седмицата при началото на кампанията.

През последните години се наблюдава увеличаване на тежките случаи на туберкулоза у нас, но въпреки това честотата на заболеваемост остава много ниска. Туберкулозата в България е почти заличена, но все още се среща. Заболелите през 2013 г. са били около 23 на 100 000 души население, а през 2023 г. техният брой вече е 13 на 100 хиляди. Това каза в интервю пулмологът д-р Евелина Трошанова, управител на Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас.

България е сред първите страни в света при понижаване тежестта на туберкулозата сред обществото, каза още тя. Честотата на заболеваемост от туберкулоза в Румъния е 120 на 100 000 души население, а в Грузия, Армения, Таджикистан и Узбекистан броят на заболелите е малко над 1000 на 100 000 души.

До този момент новооткритите случаи на туберкулоза в Бургаска област са 32, с 16 по-малк

Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ опустошителни валежи и наводнения в Централна и Източна Европа. Това беше докладвано на служебния министър-председател Димитър Главчев на среща в Министерския съвет. Той свика работна среща в Министерския съвет заради бедственото положение в редица европейски региони, съобщиха от правителствената информационна служба. Ситуацията се следи всекидневно, беше докладвано на Главчев.

Във фокуса на срещата бяха също превантивните действия, които се правят планово по почистване на речни корита, отводнителни канали и възстановяване на диги. Служебният премиер поиска изготвяне на екшън план в аванс за справяне с бедствия. В тази връзка ще се изпратят писма до областните управители и кметовете за наличностите им като техника и материали за справяне с бедствени ситуации и за превенция.

Възможностите за финансиране на щ

Спасители и огнеборци от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) - Монтана направиха  демонстрация на площад „Алеко Константинов“ по повод професионалния си празник.

„Тази година честваме празника един ден предварително. Цялата седмица беше посветена на пожарната и имаше дни на отворените врати. Най-много се радваха децата от детските градини, видяха как работи пожарната, качиха се на автомеханичната стълба, на пожарната и явно там е най-голям интересът“, каза директорът на РДПБЗН - Монтана комисар Венцислав Райков.

Наградени бяха 62-ма проявили се през годината служители и ги поздрави за празника.

„Във връзка с професионалния празник и големите горски и полски пожари имаме наградени с писмена похвала 62-ма служители. Наградените от директора на Главна дирекция „Пожарна безопа

Треньорите на параолимпийските медалисти също ще могат да получават пожизнена пенсия, реши парламентът. Депутатите приеха на първо и второ четене в едно заседание промени в Закона за физическото възпитание и спорта, внесени от „Възраждане“.

Целта на измененията е избягване на дискриминацията на треньорите на параолимпийските медалисти, които до момента не бяха включени в обхвата на възможните субекти за получаване на пожизнена месечна пенсия. В Закона за физическото възпитание и спорта нормативно беше определено правото на пожизнена месечна премия за медалисти от олимпийски и параолимпийски игри, както и за треньорите на олимпийски медалисти, но не и за треньорите, подготвили медалисти от параолимпийски игри.

В свое становище Министерство на младежта и спорта заявява подкрепа за законовите промени, като обръща внимание на правилното изписване на наименованиет

При пожарите в Монтанско през това лято са изгорели 2488 декара гори и 117 000 декара сухи треви и храсти, съобщи директорът на Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Монтана комисар Венцислав Райков.

От началото на тази година пожарите в полетата в региона са 583, при 284 през миналата година. Пожарите в горска територия са 24 при 3 през 2023 година. Обслужените от пожарните команди в Монтана произшествия са 1300 при 1200 през миналата година. 

Заради сухото и горещо лята тази година пожарите са много повече, докато през миналата година повече бяха отводняванията, уточни комисар Райков. Той съобщи, че пожарникари  и спасители от Монтана са помагали при гасене на пожари и в други региони на страната, където е имало критични ситуации – край Карлово, а също в областите Бургас, Благоевград и Хасково. 

При

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Два сигнала за младежи във видимо нетрезво състояние са приети днес в дежурната част на Районно управление - Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен. Единият сигнал е ...
В Прищина отбелязват Международния ден на демокрацията, критикуват правителството за нарушаване на демократичните ценности
Парламентът на Косово отбеляза Международния ден на демокрацията под мотото „Ефективно управление на изкуствения интелект на всички нива“. Председателят на парламента Г ...
Безплатен курс за специалност „Здравен асистент“ за безработни организират от болница „Дева Мария“ в Бургас
Безплатен курс за обучение по професия „Здравен асистент“ за безработни организират от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Дева Мар ...
Министър Росен Карадимов увери, че ЦИК има пълната подкрепа на Министерския съвет, каза Камелия Нейкова
Служебният министър на иновациите и растежа Министър Росен Карадимов увери, че Централната избирателна комисия (ЦИК) има пълната подкрепа на Министерския съвет, така че продължавам ...
Окръжният съд във Враца постави в ареста обвинен за наркоразпространение 28-годишен мъж
Окръжният съд във Враца остави в ареста млад мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от съдебната институция. Съдът е постановил най-тежката мярка за не ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:32 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9699
България

Безплатни изследвания с бързи тестове за хепатит се извършват в мобилен кабинет на площада в Хасково от РЗИ

Безплатни изследвания за вирусни хепатити В и С се извършват днес в мобилния кабинет на РЗИ – Хасково, който е разположен на централния градски площад „Свобода“ в областния град. Те са част от кампанийната седмица, която започна в понеделник и е посветена на повишавана на осведомеността от рисковете, които крие заболяването от вирусен хепатит.От 29 юли до първи август през кабинета на РЗИ са минали за изследване 14 души, уточни епидемиологът от РЗИ – Хасково д-р Снежана Иванова.

| 01 Август 2024, 13:31 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Безплатни изследвания с бързи тестове за хепатит се извършват в мобилен кабинет на площада в Хасково от РЗИ
Безплатни изследвания с бързи тестове за хепатит се извършват в мобилен кабинет на площада в Хасково от РЗИ
Снимка © БТА

Безплатни изследвания за вирусни хепатити В и С се извършват днес в мобилния кабинет на РЗИ – Хасково, който е разположен на централния градски площад „Свобода“ в областния град. Те са част от кампанийната седмица, която започна в понеделник и е посветена на повишавана на осведомеността от рисковете, които крие заболяването от вирусен хепатит.

При специализирана полицейска операция в Плевенско, проведена под надзора на Окръжната прокуратура, са открити и иззети екземпляри от световнозастрашени диви гръбначни животни. Това стана известно на пресконференция в прокуратурата с участието на Цветан Йоцов - началник на отдел "Икономическа полиция" в Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП), Трифон Бойчев - началник на сектор "Престъпления, свързани с околната среда и дивата природа" в "Икономическа полиция" при ГДНП, заместник-окръжните прокурори в Окръжна прокуратура – Плевен Дияна Илиева и Венцислав Фердинандов, който е и наблюдаващ прокурор по делото.

Прокурор Илиева посочи, че досъдебното производство е образувано по постъпили материали от извършена проверка в ГДНП. Активно в продължение на почти два месеца са водени действия по разследването. На 11 септември е извършено претърсване на четири имота в Плевен, Кн

Условията за туризъм в планините днес не са добри, най-малкото заради мокрите терени, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС).

Температурите са между 7° и 10°, има слаб вятър. До преди малко беше дъждовно в Западна България. По-високите части на Централен Балкан е мъгливо, посочиха от ПСС. Като цяло, лоши са условията за туризъм, обобщиха от спасителната служба. 

В този сезон времето бързо се променя, температурите падат, денят става все по-къс, затова планинските спасители съветват хората, излизащи в планината, да бъдат подготвени, адекватно облечени, а маршрутът да е подходящо избран предвид метеорологичната обстановка.

През изминалото денонощие няма инциденти, които да са наложили реакция от ПСС, казаха още от спасителната служба.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология днес облачността ще бъде променл

Противопожарно оборудване, пособия и униформи от миналия век представя експозиция на открито в Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) в Исперих. Тя е подредена в двора на РСПБЗН в лудогорския град. Сред най-старите експонати е преносима моторна помпа, произведена през 1971 г., каза началникът на районната служба Йордан Рангелов.

Той обясни, че помпата осигурява 800 литра в минута и е предназначена за изпомпване на вода от водоеми. Показан е и въздушен апарат на чешка фирма, чието тегло е значително по-голямо от това на съвременните въздушни апарати. Място в експозицията намира и кофпомпа. „Този уред за гасене на пожари отдавна вече не се използва в обектите в експлоатация и от пожарникарите. Неин наследник е водният пожарогасител, който е много по-лек и удобен за носене и работа", каза Рангелов.

Експозицията включва още защитни каски

Община Ловеч ще кандидатства с европроект по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмата „Околна среда“ 2021 – 2027 г. за изграждане на компостираща инсталация, съобщи кметът Страцимир Петков на пресконференция в Националния пресклуб в Ловеч.

Той обясни, че партньори ще бъдат общините Угърчин и Летница като членове, заедно с Ловеч, на Регионалното сдружение за управление на отпадъците. На общо събрание на сдружението трите общини са взели решение да кандидатстват с общо проектно предложение по процедурата, т.е. да се изгради една обща компостираща инсталация, като сключат споразумение за партньорство.

„Имаме одобрен Подробен устройствен план. Мястото, където ще се намира инсталацията, е бившето опитно поле на разклона за селата Лисец и Баховица. Отделили сме 17 декара“, каза кметът.

Той посочи, ч

Партиите и коалициите в община Монтана се споразумяха за ръководството на Секционната избирателна комисия (СИК) в село Габровница, където на 20 октомври ще има извънредни избори за кмет, съобщиха от Община Монтана.

След преговори при кмета на Монтана Златко Живков е постигнато споразумение председателят на комисията да е от ГЕРБ – СДС, зам.-председателят – от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), а секретарят – от „Възраждане“. Комисията за извънредните избори за кмет в Габровница ще бъде от девет души, като разпределението ще е според представителството на партиите и коалициите на последните парламентарни избори – трима членове за ГЕРБ-СДС, двама за ПП–ДБ и по един за „Възраждане“, ДПС, „БСП за България" и „Има такъв народ“.

До 5 октомври е срокът за образуване на подвижна секцио

От 29 юли до първи август през кабинета на РЗИ са минали за изследване 14 души, уточни епидемиологът от РЗИ – Хасково д-р Снежана Иванова. През изследване, което е готово за петнайсетина минути, в мобилния кабинет на площада, за по-малко от час след позиционирането му, са минали петима души.

„Хората са от различни възрасти. Сред тези, които са се изследвали, имаме и такива, които редовно използват възможността при кампаниите“, каза д-р Иванова.

Епидемиологът припомни, че е добре ваксинираните срещу хепатит В още при раждането си от набор 1992 година, когато ваксинирането срещу този вид заболяване е станало задължително, сега отново да проследят имунния си статус. Медикът обясни, че последните проучвания показват, че ваксината има сила за около 30 – годишен период и след това е добре да се направи бустерна доза.

От началото на годината в региона на Хасково са регистрирани 17 нови случая на хепатит. За цялата минала година новозаболелите са 38, беше съобщено на пресконференция на РЗИ в началото на седмицата при началото на кампанията.

През последните години се наблюдава увеличаване на тежките случаи на туберкулоза у нас, но въпреки това честотата на заболеваемост остава много ниска. Туберкулозата в България е почти заличена, но все още се среща. Заболелите през 2013 г. са били около 23 на 100 000 души население, а през 2023 г. техният брой вече е 13 на 100 хиляди. Това каза в интервю пулмологът д-р Евелина Трошанова, управител на Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас.

България е сред първите страни в света при понижаване тежестта на туберкулозата сред обществото, каза още тя. Честотата на заболеваемост от туберкулоза в Румъния е 120 на 100 000 души население, а в Грузия, Армения, Таджикистан и Узбекистан броят на заболелите е малко над 1000 на 100 000 души.

До този момент новооткритите случаи на туберкулоза в Бургаска област са 32, с 16 по-малк

Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ опустошителни валежи и наводнения в Централна и Източна Европа. Това беше докладвано на служебния министър-председател Димитър Главчев на среща в Министерския съвет. Той свика работна среща в Министерския съвет заради бедственото положение в редица европейски региони, съобщиха от правителствената информационна служба. Ситуацията се следи всекидневно, беше докладвано на Главчев.

Във фокуса на срещата бяха също превантивните действия, които се правят планово по почистване на речни корита, отводнителни канали и възстановяване на диги. Служебният премиер поиска изготвяне на екшън план в аванс за справяне с бедствия. В тази връзка ще се изпратят писма до областните управители и кметовете за наличностите им като техника и материали за справяне с бедствени ситуации и за превенция.

Възможностите за финансиране на щ

Спасители и огнеборци от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) - Монтана направиха  демонстрация на площад „Алеко Константинов“ по повод професионалния си празник.

„Тази година честваме празника един ден предварително. Цялата седмица беше посветена на пожарната и имаше дни на отворените врати. Най-много се радваха децата от детските градини, видяха как работи пожарната, качиха се на автомеханичната стълба, на пожарната и явно там е най-голям интересът“, каза директорът на РДПБЗН - Монтана комисар Венцислав Райков.

Наградени бяха 62-ма проявили се през годината служители и ги поздрави за празника.

„Във връзка с професионалния празник и големите горски и полски пожари имаме наградени с писмена похвала 62-ма служители. Наградените от директора на Главна дирекция „Пожарна безопа

Треньорите на параолимпийските медалисти също ще могат да получават пожизнена пенсия, реши парламентът. Депутатите приеха на първо и второ четене в едно заседание промени в Закона за физическото възпитание и спорта, внесени от „Възраждане“.

Целта на измененията е избягване на дискриминацията на треньорите на параолимпийските медалисти, които до момента не бяха включени в обхвата на възможните субекти за получаване на пожизнена месечна пенсия. В Закона за физическото възпитание и спорта нормативно беше определено правото на пожизнена месечна премия за медалисти от олимпийски и параолимпийски игри, както и за треньорите на олимпийски медалисти, но не и за треньорите, подготвили медалисти от параолимпийски игри.

В свое становище Министерство на младежта и спорта заявява подкрепа за законовите промени, като обръща внимание на правилното изписване на наименованиет

При пожарите в Монтанско през това лято са изгорели 2488 декара гори и 117 000 декара сухи треви и храсти, съобщи директорът на Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Монтана комисар Венцислав Райков.

От началото на тази година пожарите в полетата в региона са 583, при 284 през миналата година. Пожарите в горска територия са 24 при 3 през 2023 година. Обслужените от пожарните команди в Монтана произшествия са 1300 при 1200 през миналата година. 

Заради сухото и горещо лята тази година пожарите са много повече, докато през миналата година повече бяха отводняванията, уточни комисар Райков. Той съобщи, че пожарникари  и спасители от Монтана са помагали при гасене на пожари и в други региони на страната, където е имало критични ситуации – край Карлово, а също в областите Бургас, Благоевград и Хасково. 

При

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
В Прищина отбелязват Международния ден на демокрацията, критикуват правителството за нарушаване на демократичните ценности
Безплатен курс за специалност „Здравен асистент“ за безработни организират от болница „Дева Мария“ в Бургас
Министър Росен Карадимов увери, че ЦИК има пълната подкрепа на Министерския съвет, каза Камелия Нейкова
Окръжният съд във Враца постави в ареста обвинен за наркоразпространение 28-годишен мъж
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.