Начало На преден план Учение за противодействие в ситуация с двама въоръжени се проведе в Добрич
9693
България

Учение за противодействие в ситуация с двама въоръжени се проведе в Добрич

В Професионалната гимназия по техника и строителство „М.В. Ломоносов" се провежда регионално учение за противодействие на ситуация с двама въоръжени и овладяване на последствията от възникнала особено опасна престъпна дейност.

| 01 Август 2024, 13:31 ч.
Учение за противодействие в ситуация с двама въоръжени се проведе в Добрич
Учение за противодействие в ситуация с двама въоръжени се проведе в Добрич
Снимка © БТА

В Професионалната гимназия по техника и строителство „М. В. Ломоносов" се провежда регионално учение за противодействие на ситуация с двама въоръжени и овладяване на последствията от възникнала особено опасна престъпна дейност. Участие в учението взеха служители на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Добрич, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" - Добрич (РД ПБЗН), Дирекция „Национална система 112" към МВР, Центъра за спешна медицинска помощ в Добрич, Български Червен кръст - Добрич, служители на ОД на МВР във Варна и други териториални подразделения на МВР. На място има екипи от Сектор „Специални тактически действия" - Варна.

С церемония по награждаване пред зала "Арена Шумен" завърши Световното първенство по коло ориентиране, което се състоя в Шуменско от 9 до 15 септември. Заместник-кметът на община Шумен доц. Виктория Ковчазова, старши експертът по младежки дейности, спорт и туризъм в общинската администрация Даниел Даулов и организатори на състезанието наградиха участниците в различни категории на състезанието.

За първо място в генералното класиране на Световното първенство по коло ориентиране при мъжете и жените беше връчена награда от 1000 евро, за завършилите на второ и трето място място също бяха осигурени финансови награди.

Световното първенство по коло ориентиране е част от календара на Международната федерация по ориентиране. В него се включиха 185 състезатели от различни страни. Спортният клуб по ориентиране "НСА - СиВен" и Българската федерация по ориентиране са организатори на T

Близо 60 000 проверки са извършили служителите на държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) в страната за един месец. В периода от 5 август до 8 септември 2024 г. са проверени 12 194 обекта за добив на дървесина. В резултат са съставени 485 акта за установяване на административни нарушения и наказания по Закона за горите. Задържани са 282 пространствени кубически метра дърва, 8 превозни средства, 16 каруци, един кон и 8 моторни триона, съобщава Министерството на земеделието и храните.

Във връзка с настъпващия отоплителен сезон и период на масово снабдяване на населението с дърва за огрев, контролът в горските територии остава засилен. Проверките се извършват както с цел превенция, така и за установяване на нарушения и посегателства в горските територии и налагане на санкции на извършителите. Експерти следят обектите, в които се добива дървесина, про

Разпадът на държавността взема вече своите жертви, коментира пред медии в парламента Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“, инцидента днес с учебно-боен самолет L– 39 ZA край Трета авиобаза в Граф Игнатиево. Депутатът изказа съболезнования на близките на загиналите български офицери. 

Това е поредният инцидент, 2021 г. беше край Шабла с МиГ-29 по време на нощно учение, 2017 г. с вертолет, припомни той. Тоест разпадът на държавността започва да взема своите жертви, докато ние подаряваме нашето военно оборудване на чужда армия, държава, купуваме самолети на хартия и ги чакаме вече шеста година, купуваме и оборудване прескъпо, също на хартия, и го чакаме, смята Гуцанов.

Да излезе окончателната експертиза, да се види самолетът дали е бил в състоянието, в което е трябвало, тогава може да се говори за конкретния случ

Нека да видим резултатите от изборите, какво ще реши българският избирател и тогава ще водим разговори. Това каза в парламента зам.-председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) Станислав Балабанов в отговор на въпрос за включването на партията в управляваща коалиция след парламентарния вот на 27 октомври. "Нагледахме се на спасители в годините. Предлагаме програма с конкретни срокове за решения и парламентарна подкрепа - става с ясна програма за изпълнение, поставени срокове, политически формации и пр., законово мнозинство в парламента и независими експерти, които ще седнат и ще свършат работа. Така за нас е правилно", добави Балабанов. 

Според него "тази идея с гръцкия модел избирателна система в България е неработеща". По-рано тази седмица председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отвори темата с промяната на избирателната система в страната.

Депута

Граждани, представители на фирми, учебни заведения и различни организации се включиха днес в почистването на Шумен, част от кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно”. 

Служители на общинската администрация, заедно с кмета на областния град проф. Христо Христов и негови заместници, се включиха в инициативата за почистването на зелени зони, пространствата край домове и офиси, обществени и междублокови пространства в Шумен и селата в общината. „Включвам се в инициативата, за да дадем пример на всички шуменци как трябва да се грижат за нашия град, за да го превърнем в едно уютно място“, каза пред репортер кметът проф. Христов. 

В почистването на Шуменското плато, освен служители на Дирекцията на Природен парк (ДПП) „Шуменско плато“, днес се включиха представители на Спортния клуб „Шуменска крепост“, на мест

Пред медиите директорът на ОД на МВР – Добрич старши комисар Красен Торимацов каза, че подобни тактически учения са се провеждали вече на територията на по-големите дирекции, като всяка си прави анализи за себе си. Той обясни също, че сценарият е бил да влязат двама въоръжени. „Целта на занятието беше в реална среда и реално време да проверим готовността на силите и средствата, с които разполагаме, за да реагираме при подобни високо рискови ситуации“, каза още директорът. 

Двама терористи влязоха в сградата на учебното заведение и откриха безразборна стрелба по цивилни граждани. След подаване на сигнала първи в сградата влязоха служители от Първо районно управление в Добрич, като подсигуриха периметъра, неутрализираха единия от нападателите и изведоха ранени граждани. След тях влезе и тактическият екип, който обезвреди и залови другия терорист. Доброволчески екипи на Български Червен кръст – Добрич съвместно със екип на Центъра за спешна медицинска помощ оказваха съдействие на пострадалите на временен триаж до идването на линейките. 

Със специализиран автомобил с вишка на РД ПБЗН бяха евакуирани и двама граждани, които са успели да стигнат до покрива на сградата, за да се спасят. Пожарникарите бяха подсигурени също от тактическия екип, тъй като не беше известно дали лицата не са въоръжени. 

Старши комисар Торимацов каза още, че предстои да се направи анализ на ситуацията. 

 

Неврохирургът проф. д-р Явор Енчев бе отличен със званието "Почетен гражданин на Силистра". Това стана на тържествено заседание по повод празника на Силистра на Общинския съвет в сградата на художествената галерия в града, в което участваха и гостуващи делегации от побратимени със Силистра градове от чужбина. 

Проф. Явор Енчев бе номиниран за званието ръководството на Народно читалище „Родолюбие 2006“ в село Айдемир. В мотивите се посочва, че проф. Енчев е спасил хиляди човешки животи. Той е университетски преподавател, известен е с многократната си финансова подкрепа за различни културни и социални организации, както и за участията на ученици в различни конкурси, олимпиади и състезания.

По време на празничната сесия бе връчена и наградата "Студент на годината", която по традиция се връчва на най-изявения студент от региона. Тази година неин носител стан

Двама са пострадали, единият – тежко, при катастрофа на пътя село Миндя, град Елена, съобщиха от пресцентъра на полицията във Велико Търново. Произшествието е станало вчера около 12:30 ч. По първоначална информация лек автомобил, управляван от 18-годишен от Елена, е излязъл от пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво. В резултат на това е пострадал пътник в автомобила – 20-годишен от същия град, който е настанен за лечение във великотърновската болница с опасност за живота. Друг 18-годишен пътник от Елена е с фрактура на ключицата. Водачът е изпробван за употреба на алкохол, а апаратът е отчел отрицателна реакция. Автомобилът е иззет. По случая е започнато досъдебно производство.

Жена, пътувала в лек автомобил, е пострадала при катастрофа в землището на павликенското село Вишовград, съобщиха още от пресцентъра. Произшествието е станало вчера около 13:00 ч. По

Интензивен е трафикът на някои от гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния и Гърция, съобщиха на сайта си от Главната дирекция "Гранична полиция" (ГДГП) на МВР. Данните са към 6:00 ч. тази сутрин. 

На границата с Румъния трафикът на пунктовете ``Кардам``, "Никопол" и ``Дуранкулак`` е интензивен на изход за товарни автомобили, от ГДГП препоръчват да се използват алтернативни маршрути. Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП "Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП "Силистра", "Кардам", "Дуранкулак", "Кайнарджа" и "Крушари". Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 ч. всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

Районна прокуратура – Добрич привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа 51-годишна жена от града, нанесла побой над собствената си майка, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. Оттам допълват, че жената е обвинена за нанесена лека телесна повреда при условията на домашно насилие, което е престъпление според член 131 от Наказателния кодекс.  

Пострадалата сама е позвънила за помощ на телефон 112, но първо е отказала да подаде сигнал за случилото се. Инцидентът е от началото на седмицата. Възрастната жена била в дома си заедно с дъщеря си, когато помежду им възникнал битов скандал, който ескалирал във физическо нападение от страна на по-младата жена. Тя започнала да удря 83-годишната си майка по лицето, по главата и по тялото, като й причинила множество наранявания, отоци и синини. Според медицинските специалисти се каса

На Запад условията за туризъм в планините са по-скоро добри, на Изток вали дъжд. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Във високата част на Централна Стара планина има мъгла. Температурата на връх Ботев е два градуса. 

Следобед по всяка вероятност ще вали на повече места, така че туристите да слязат по-рано в ниските части на планините, съветват планинските спасители. 

Температурите в планините са ниски, но това е нормално за сезона, обясниха от ПСС. Любителите на планината трябва да са готови за дъжд и студено време. Ще бъде хлъзгаво, обувките им трябва да са добри, напомниха спасителите. 

Лифтовите съоръжения на Пампорово и Боровец работят.

През изминалото денонощие не е имало инциденти с туристи в планините. 

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември от 11:30 часа  на площад „Свети Александър ...
До 20 октомври се приемат номинации за годишните награди на СБЖ
До 20 октомври е срокът за подаване на номинации за годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ), съобщават от организацията. Призовете се присъждат на журналисти, ко ...
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ наводнения в Централна и Източна Европа, бе докладвано на среща в Министерския съвет
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ опустошителни валежи и наводнения в Централна и Източна Европа. Това беше докладвано на служебния министър-председа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:38 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9693
България

Учение за противодействие в ситуация с двама въоръжени се проведе в Добрич

В Професионалната гимназия по техника и строителство „М.В. Ломоносов" се провежда регионално учение за противодействие на ситуация с двама въоръжени и овладяване на последствията от възникнала особено опасна престъпна дейност.

| 01 Август 2024, 13:31 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Учение за противодействие в ситуация с двама въоръжени се проведе в Добрич
Учение за противодействие в ситуация с двама въоръжени се проведе в Добрич
Снимка © БТА

В Професионалната гимназия по техника и строителство „М. В. Ломоносов" се провежда регионално учение за противодействие на ситуация с двама въоръжени и овладяване на последствията от възникнала особено опасна престъпна дейност. Участие в учението взеха служители на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Добрич, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" - Добрич (РД ПБЗН), Дирекция „Национална система 112" към МВР, Центъра за спешна медицинска помощ в Добрич, Български Червен кръст - Добрич, служители на ОД на МВР във Варна и други териториални подразделения на МВР. На място има екипи от Сектор „Специални тактически действия" - Варна.

С церемония по награждаване пред зала "Арена Шумен" завърши Световното първенство по коло ориентиране, което се състоя в Шуменско от 9 до 15 септември. Заместник-кметът на община Шумен доц. Виктория Ковчазова, старши експертът по младежки дейности, спорт и туризъм в общинската администрация Даниел Даулов и организатори на състезанието наградиха участниците в различни категории на състезанието.

За първо място в генералното класиране на Световното първенство по коло ориентиране при мъжете и жените беше връчена награда от 1000 евро, за завършилите на второ и трето място място също бяха осигурени финансови награди.

Световното първенство по коло ориентиране е част от календара на Международната федерация по ориентиране. В него се включиха 185 състезатели от различни страни. Спортният клуб по ориентиране "НСА - СиВен" и Българската федерация по ориентиране са организатори на T

Близо 60 000 проверки са извършили служителите на държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) в страната за един месец. В периода от 5 август до 8 септември 2024 г. са проверени 12 194 обекта за добив на дървесина. В резултат са съставени 485 акта за установяване на административни нарушения и наказания по Закона за горите. Задържани са 282 пространствени кубически метра дърва, 8 превозни средства, 16 каруци, един кон и 8 моторни триона, съобщава Министерството на земеделието и храните.

Във връзка с настъпващия отоплителен сезон и период на масово снабдяване на населението с дърва за огрев, контролът в горските територии остава засилен. Проверките се извършват както с цел превенция, така и за установяване на нарушения и посегателства в горските територии и налагане на санкции на извършителите. Експерти следят обектите, в които се добива дървесина, про

Разпадът на държавността взема вече своите жертви, коментира пред медии в парламента Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“, инцидента днес с учебно-боен самолет L– 39 ZA край Трета авиобаза в Граф Игнатиево. Депутатът изказа съболезнования на близките на загиналите български офицери. 

Това е поредният инцидент, 2021 г. беше край Шабла с МиГ-29 по време на нощно учение, 2017 г. с вертолет, припомни той. Тоест разпадът на държавността започва да взема своите жертви, докато ние подаряваме нашето военно оборудване на чужда армия, държава, купуваме самолети на хартия и ги чакаме вече шеста година, купуваме и оборудване прескъпо, също на хартия, и го чакаме, смята Гуцанов.

Да излезе окончателната експертиза, да се види самолетът дали е бил в състоянието, в което е трябвало, тогава може да се говори за конкретния случ

Нека да видим резултатите от изборите, какво ще реши българският избирател и тогава ще водим разговори. Това каза в парламента зам.-председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) Станислав Балабанов в отговор на въпрос за включването на партията в управляваща коалиция след парламентарния вот на 27 октомври. "Нагледахме се на спасители в годините. Предлагаме програма с конкретни срокове за решения и парламентарна подкрепа - става с ясна програма за изпълнение, поставени срокове, политически формации и пр., законово мнозинство в парламента и независими експерти, които ще седнат и ще свършат работа. Така за нас е правилно", добави Балабанов. 

Според него "тази идея с гръцкия модел избирателна система в България е неработеща". По-рано тази седмица председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отвори темата с промяната на избирателната система в страната.

Депута

Граждани, представители на фирми, учебни заведения и различни организации се включиха днес в почистването на Шумен, част от кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно”. 

Служители на общинската администрация, заедно с кмета на областния град проф. Христо Христов и негови заместници, се включиха в инициативата за почистването на зелени зони, пространствата край домове и офиси, обществени и междублокови пространства в Шумен и селата в общината. „Включвам се в инициативата, за да дадем пример на всички шуменци как трябва да се грижат за нашия град, за да го превърнем в едно уютно място“, каза пред репортер кметът проф. Христов. 

В почистването на Шуменското плато, освен служители на Дирекцията на Природен парк (ДПП) „Шуменско плато“, днес се включиха представители на Спортния клуб „Шуменска крепост“, на мест

Пред медиите директорът на ОД на МВР – Добрич старши комисар Красен Торимацов каза, че подобни тактически учения са се провеждали вече на територията на по-големите дирекции, като всяка си прави анализи за себе си. Той обясни също, че сценарият е бил да влязат двама въоръжени. „Целта на занятието беше в реална среда и реално време да проверим готовността на силите и средствата, с които разполагаме, за да реагираме при подобни високо рискови ситуации“, каза още директорът. 

Двама терористи влязоха в сградата на учебното заведение и откриха безразборна стрелба по цивилни граждани. След подаване на сигнала първи в сградата влязоха служители от Първо районно управление в Добрич, като подсигуриха периметъра, неутрализираха единия от нападателите и изведоха ранени граждани. След тях влезе и тактическият екип, който обезвреди и залови другия терорист. Доброволчески екипи на Български Червен кръст – Добрич съвместно със екип на Центъра за спешна медицинска помощ оказваха съдействие на пострадалите на временен триаж до идването на линейките. 

Със специализиран автомобил с вишка на РД ПБЗН бяха евакуирани и двама граждани, които са успели да стигнат до покрива на сградата, за да се спасят. Пожарникарите бяха подсигурени също от тактическия екип, тъй като не беше известно дали лицата не са въоръжени. 

Старши комисар Торимацов каза още, че предстои да се направи анализ на ситуацията. 

 

Неврохирургът проф. д-р Явор Енчев бе отличен със званието "Почетен гражданин на Силистра". Това стана на тържествено заседание по повод празника на Силистра на Общинския съвет в сградата на художествената галерия в града, в което участваха и гостуващи делегации от побратимени със Силистра градове от чужбина. 

Проф. Явор Енчев бе номиниран за званието ръководството на Народно читалище „Родолюбие 2006“ в село Айдемир. В мотивите се посочва, че проф. Енчев е спасил хиляди човешки животи. Той е университетски преподавател, известен е с многократната си финансова подкрепа за различни културни и социални организации, както и за участията на ученици в различни конкурси, олимпиади и състезания.

По време на празничната сесия бе връчена и наградата "Студент на годината", която по традиция се връчва на най-изявения студент от региона. Тази година неин носител стан

Двама са пострадали, единият – тежко, при катастрофа на пътя село Миндя, град Елена, съобщиха от пресцентъра на полицията във Велико Търново. Произшествието е станало вчера около 12:30 ч. По първоначална информация лек автомобил, управляван от 18-годишен от Елена, е излязъл от пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво. В резултат на това е пострадал пътник в автомобила – 20-годишен от същия град, който е настанен за лечение във великотърновската болница с опасност за живота. Друг 18-годишен пътник от Елена е с фрактура на ключицата. Водачът е изпробван за употреба на алкохол, а апаратът е отчел отрицателна реакция. Автомобилът е иззет. По случая е започнато досъдебно производство.

Жена, пътувала в лек автомобил, е пострадала при катастрофа в землището на павликенското село Вишовград, съобщиха още от пресцентъра. Произшествието е станало вчера около 13:00 ч. По

Интензивен е трафикът на някои от гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния и Гърция, съобщиха на сайта си от Главната дирекция "Гранична полиция" (ГДГП) на МВР. Данните са към 6:00 ч. тази сутрин. 

На границата с Румъния трафикът на пунктовете ``Кардам``, "Никопол" и ``Дуранкулак`` е интензивен на изход за товарни автомобили, от ГДГП препоръчват да се използват алтернативни маршрути. Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП "Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП "Силистра", "Кардам", "Дуранкулак", "Кайнарджа" и "Крушари". Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 ч. всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

Районна прокуратура – Добрич привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа 51-годишна жена от града, нанесла побой над собствената си майка, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. Оттам допълват, че жената е обвинена за нанесена лека телесна повреда при условията на домашно насилие, което е престъпление според член 131 от Наказателния кодекс.  

Пострадалата сама е позвънила за помощ на телефон 112, но първо е отказала да подаде сигнал за случилото се. Инцидентът е от началото на седмицата. Възрастната жена била в дома си заедно с дъщеря си, когато помежду им възникнал битов скандал, който ескалирал във физическо нападение от страна на по-младата жена. Тя започнала да удря 83-годишната си майка по лицето, по главата и по тялото, като й причинила множество наранявания, отоци и синини. Според медицинските специалисти се каса

На Запад условията за туризъм в планините са по-скоро добри, на Изток вали дъжд. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Във високата част на Централна Стара планина има мъгла. Температурата на връх Ботев е два градуса. 

Следобед по всяка вероятност ще вали на повече места, така че туристите да слязат по-рано в ниските части на планините, съветват планинските спасители. 

Температурите в планините са ниски, но това е нормално за сезона, обясниха от ПСС. Любителите на планината трябва да са готови за дъжд и студено време. Ще бъде хлъзгаво, обувките им трябва да са добри, напомниха спасителите. 

Лифтовите съоръжения на Пампорово и Боровец работят.

През изминалото денонощие не е имало инциденти с туристи в планините. 

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
До 20 октомври се приемат номинации за годишните награди на СБЖ
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ наводнения в Централна и Източна Европа, бе докладвано на среща в Министерския съвет
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.