Начало На преден план Няма опасност за здравето на населението след пожара в село Царацово, съобщиха от РИОСВ - Пловдив
9676
България

Няма опасност за здравето на населението след пожара в село Царацово, съобщиха от РИОСВ - Пловдив

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив (РИОСВ – Пловдив) пристигнаха на място в района на възникналия снощи пожар в село Царацово, съобщиха от екоинспекцията.Проверяващата група, в чийто състав бяха включени и представители на Регионална лаборатория – Пловдив към Изпълнителната агенция по околна среда, беше сформирана незабавно след постъпилия сигнал, за да осъществи мониторинг на състоянието на атмосферния въздух.

| 01 Август 2024, 13:37 ч.
Няма опасност за здравето на населението след пожара в село Царацово, съобщиха от РИОСВ - Пловдив
Няма опасност за здравето на населението след пожара в село Царацово, съобщиха от РИОСВ - Пловдив
Снимка © БТА

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив (РИОСВ – Пловдив) пристигнаха на място в района на възникналия снощи пожар в село Царацово, съобщиха от екоинспекцията.

Особено внимание на изборите ще обърнем на процеса по видеонаблюдение по секциите. Това е един от ключовите елементи на прозрачността на изборите. Това коментира на брифинг в Пловдив министърът на иновациите и растежа доц. Росен Карадимов, който ще проведе работна среща с областните управители от Южен централен район и представители на териториалните звена на главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО). 

От Пловдив започва поредица от срещи между министъра, областните управители и представителите на териториалните звена на ГРАО. Целта на първо място е да се създаде работещ механизъм за координация между централната власт и областните управители, да сверим сроковете и изпълнението на ангажиментите по изборния кодекс и да създадем механизъм за всяка възникнала необходимост при проблеми, посочи Карадимов.

В писмо до Централн

Общини, които имат трайно нерешени проблеми с водоснабдяването, не предлагат водоснабдителни проекти или рехабилитация на водопроводната мрежа. Това заяви служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров по време на изслушване в ресорната парламентарна комисия по темата със засушаването и безводието. По думите му вместо целенасочени проекти местната власт предлага и развива проекти за паркове или спортни съоръжения.

Водните ресурси не се използват правилно, смята също министърът. Той каза, че проблемите с водоснабдяването се дължат и неподдържане на съоръженията. Той не посочи конкретна сума за рехабилитация на цялата ВиК мрежа, като обясни, че тази информация трябва да се даде от регионалното министерство. Димитров обаче увери, че се работи по конкретни краткосрочни мерки, които да дадат бърз резултат в борбата с безводието. Всяка мярка се актуализира и остойностя

На 15 септември 1959 г. Никита Хрушчов става първият съветски лидер посетил Съединените американски щати. Визитата, която продължава до 27 септември, е във връзка с редовната сесия на Общото събрание на ООН. По време на посещението Никита Хрушчов няколко пъти се среща с президента на САЩ Дуайт Айзенхауер, гостува на сенатори в Конгреса, полемира с представители на профсъюзите и индустриалците и се запознава с холивудски знаменитости.

В рамките на двуседмичната визита съветският лидер посещава столицата Вашингтон, мегаполиса Ню Йорк, щата Айова известен като „центъра на царевицата“, както и Лос Анджелис и Холивуд на Западното крайбрежие, където прекарва 8 дни.

В съвместно комюнике, разпространено на 28 септември, двете страни заявяват, че е необходимо да се решат неурегулираните спорни въпроси без използването на сила, с мирни средства, ч

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

Изложбата „Облеклото в Краището от началото на 20 век“ беше представена в село Шишковци, община Кюстендил. Организатор е  Борислав Крумов от Сдружение „Роден край“. Експозицията е тазгодишният акцент в Международния фестивал „Балканска черга“.

В изложбата може да се види, че тогава са се носили не само потури и саи, а и европейски модерни дрехи. По думите на Крумов промяната се дължи главно на отварянето на региона към света с построяването на железопътната линия София - Кюстендил след 1909 г. Инфраструктурата дава възможност местните хора да продават плодовете си в София, а оттам - и в Европа, обясни Борислав Крумов и допълни, че това носи печалба за местните, но и позволява навлизането на модерни за началото на 20 век дрехи. 

Проверяващата група, в чийто състав бяха включени и представители на Регионална лаборатория – Пловдив към Изпълнителната агенция по околна среда, беше сформирана незабавно след постъпилия сигнал, за да осъществи мониторинг на състоянието на атмосферния въздух. Директорът на екоинспекцията Ивайло Йотков остана на място през цялата вечер, добавиха от РИОСВ. 

Първоначално измерванията на вредни вещества във въздуха бяха извършвани в точката на въздействие - при най-близко намиращи се до пожара къщи на Царацово, на улица „Юрий Гагарин“. Проследени бяха показателите прах, въглероден оксид, азотни окиси, серен диоксид и органични вещества, като не бяха установени превишения на нормите им, информираха още от инспекцията. 

На място пристигна и мобилна автоматична станция (МАС) от Стара Загора, тъй като пловдивската станция от дни извършва измервания в Елин Пелин във връзка с производствената авария там. Тя бе разположена в центъра на село Радиново, като мястото бе съобразено с посоката на вятъра. Първоначалните данни от осъществения мониторинг в района на пункта също показват, че измерените стойности не са превишени. МАС ще остане на място до окончателно потушаване на пожара и нормализиране на обстановката, но не по-малко от 24 часа.

Данните от двете постоянни автоматични измервателни станции в Пловдив в район „Каменица“ и район „Тракия“ също се проследяват от екипа на екоинспекцията, като към момента измерените стойности на следените показатели са ниски. След изтичането на 24-часовия период резултатите ще могат да се сравнят със законоустановените норми за опазване на човешкото здраве, но не се очаква те да са превишени, посочиха от РИОСВ – Пловдив и допълниха, че продължават да следят ситуацията с повишено внимание и се ангажират да информира гражданите в случай на замърсяване.

Припомняме, че малко след 18:00 часа снощи избухна пожар в предприятие за преработка на отпадъци до село Царацово. В борбата с огъня се включиха 12 екипа на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". От МВР съобщиха, че няма опасност за близките населени места.

Целта ни е до 2030 г. да намалим с 80% емисиите на парникови газове, заяви кметът на София Васил Терзиев пред журналисти на брифинг в Столичната община след подписването на Договор за климатична неутралност на София. Договорът беше подписан с представители на бизнеса, професионалните асоциации и научните среди.

Това е основен документ, който показва ангажимента на Столичната община по отношение на постигането на целите за устойчивост и иновации в областта на управлението на климата, каза кметът Терзиев.

Подписването на Договора за климатична неутралност на София като един от 100-те климатично неутрални и интелигентни града в рамките на проекта „Нет зиро ситис“ (Net Zero Cities)“ беше одобрено вчера от  Столичния общински съвет.

По думите на Терзиев намаляването на емисиите от парникови газове включва над 30 мерки на стойност над 800 млн. евр

За първите шест месеца на 2024 г. в Дирекция „Конфликт на интереси“ са постъпили 268 сигнала с данни за наличие на конфликт на интереси и несъвместимост. Това каза заемащият длъжността председател на Комисията за противодействие на корупцията (КПК) Антон Славчев. Той представя Доклад за дейността на Комисията за противодействие на корупцията и отчет за изпълнението на бюджета в програмен формат за периода 01.01.2024 г. – 30.06.2024 г. пред депутатите от Комисията по превенция и противодействие на корупцията.

За същия период комисията е приела 391 решения, те са повече от сигналите, защото комисията заседава и по сигнали, постъпили в предходен период. 106 от тези 391 решения са за образуване на производство за конфликт на интереси, като по девет от тях е имало данни и за несъвместимост. 110 решения са взети за липса на наличието на конфликт на интереси. 27 реше

Екипи на смолянската пожарна участваха в демонстрации в центъра на Смолян, представяйки техника и спасителни методи. Събитието е част от програмата на Седмицата на пожарната безопасност, която продължава до 15 септември.

Деца и родители наблюдаваха симулация на спасяване на пострадали при катастрофа, срязвайки вратите на колата. Десетки малчугани разгледаха пожарникарските коли, които са част от демонстрациите.

В рамките на Седмицата на пожарната безопасност огнеборци се срещнаха с деца от детски градини в Гълъбово, Давидково, Широка лъка, Неделино, Златоград и Доспат, информира пресцентърът на Областна дирекция (ОД) на МВР-Смолян. Екипите на пожарната запознаха малчуганите чрез игри и занимания с правилата за безопасно поведение при пожари, бедствия, както и с опасностите от игра с огън.  Районните противопожарни служби организираха дни на отворените врати.

До 20 октомври е срокът за подаване на номинации за годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ), съобщават от организацията.

Призовете се присъждат на журналисти, които са членове на СБЖ, за публикации, предавания и обществено значими прояви през последната година.

Отличията включват наградата „Йосиф Хербст“ за цялостен принос, награди за електронни медии – по една за радио и телевизия, награда за информационни агенции, за печат, за фотожурналистика, за графичен дизайн и операторско майсторство. Призове ще бъдат връчени на българска медия извън България, на чуждестранен кореспондент - за активно, добронамерено и значимо отразяване на събитията и процесите в България, за книга, за кореспондент на централна медия в страната, за журналистически материал в регионална медия, предизвикал широк обществен интерес, за журналистически електронен са

Нови светодиодни  пътни знаци ще бъдат поставени в Троян на местата, където най-често пресичат деца, съобщи Минко Акимов, председател на Ротари клуб – Троян. 

Средствата за закупуване на оборудването са събрани на коледния бал на клуба и чрез лични дарения на ротарианци. Със сумата от 8000 лева са закупени десет комплекта светодиодни знаци, които ще бъдат поставени на най-уязвимите места в града.

По думите на кмета на Троян Донка Михайлова дарението е полезно и в интерес на сигурността на децата на Троян.

Акимов припомни, че това е поредно дарение, след детска площадка в село Орешак, часовник на градския площад и техника за нуждите на общинската болница, което клубът прави на местната общност.

 

 

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември от 11:30 часа  на площад „Свети Александър ...
До 20 октомври се приемат номинации за годишните награди на СБЖ
До 20 октомври е срокът за подаване на номинации за годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ), съобщават от организацията. Призовете се присъждат на журналисти, ко ...
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ наводнения в Централна и Източна Европа, бе докладвано на среща в Министерския съвет
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ опустошителни валежи и наводнения в Централна и Източна Европа. Това беше докладвано на служебния министър-председа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:33 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9676
България

Няма опасност за здравето на населението след пожара в село Царацово, съобщиха от РИОСВ - Пловдив

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив (РИОСВ – Пловдив) пристигнаха на място в района на възникналия снощи пожар в село Царацово, съобщиха от екоинспекцията.Проверяващата група, в чийто състав бяха включени и представители на Регионална лаборатория – Пловдив към Изпълнителната агенция по околна среда, беше сформирана незабавно след постъпилия сигнал, за да осъществи мониторинг на състоянието на атмосферния въздух.

| 01 Август 2024, 13:37 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Няма опасност за здравето на населението след пожара в село Царацово, съобщиха от РИОСВ - Пловдив
Няма опасност за здравето на населението след пожара в село Царацово, съобщиха от РИОСВ - Пловдив
Снимка © БТА

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив (РИОСВ – Пловдив) пристигнаха на място в района на възникналия снощи пожар в село Царацово, съобщиха от екоинспекцията.

Особено внимание на изборите ще обърнем на процеса по видеонаблюдение по секциите. Това е един от ключовите елементи на прозрачността на изборите. Това коментира на брифинг в Пловдив министърът на иновациите и растежа доц. Росен Карадимов, който ще проведе работна среща с областните управители от Южен централен район и представители на териториалните звена на главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО). 

От Пловдив започва поредица от срещи между министъра, областните управители и представителите на териториалните звена на ГРАО. Целта на първо място е да се създаде работещ механизъм за координация между централната власт и областните управители, да сверим сроковете и изпълнението на ангажиментите по изборния кодекс и да създадем механизъм за всяка възникнала необходимост при проблеми, посочи Карадимов.

В писмо до Централн

Общини, които имат трайно нерешени проблеми с водоснабдяването, не предлагат водоснабдителни проекти или рехабилитация на водопроводната мрежа. Това заяви служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров по време на изслушване в ресорната парламентарна комисия по темата със засушаването и безводието. По думите му вместо целенасочени проекти местната власт предлага и развива проекти за паркове или спортни съоръжения.

Водните ресурси не се използват правилно, смята също министърът. Той каза, че проблемите с водоснабдяването се дължат и неподдържане на съоръженията. Той не посочи конкретна сума за рехабилитация на цялата ВиК мрежа, като обясни, че тази информация трябва да се даде от регионалното министерство. Димитров обаче увери, че се работи по конкретни краткосрочни мерки, които да дадат бърз резултат в борбата с безводието. Всяка мярка се актуализира и остойностя

На 15 септември 1959 г. Никита Хрушчов става първият съветски лидер посетил Съединените американски щати. Визитата, която продължава до 27 септември, е във връзка с редовната сесия на Общото събрание на ООН. По време на посещението Никита Хрушчов няколко пъти се среща с президента на САЩ Дуайт Айзенхауер, гостува на сенатори в Конгреса, полемира с представители на профсъюзите и индустриалците и се запознава с холивудски знаменитости.

В рамките на двуседмичната визита съветският лидер посещава столицата Вашингтон, мегаполиса Ню Йорк, щата Айова известен като „центъра на царевицата“, както и Лос Анджелис и Холивуд на Западното крайбрежие, където прекарва 8 дни.

В съвместно комюнике, разпространено на 28 септември, двете страни заявяват, че е необходимо да се решат неурегулираните спорни въпроси без използването на сила, с мирни средства, ч

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

Изложбата „Облеклото в Краището от началото на 20 век“ беше представена в село Шишковци, община Кюстендил. Организатор е  Борислав Крумов от Сдружение „Роден край“. Експозицията е тазгодишният акцент в Международния фестивал „Балканска черга“.

В изложбата може да се види, че тогава са се носили не само потури и саи, а и европейски модерни дрехи. По думите на Крумов промяната се дължи главно на отварянето на региона към света с построяването на железопътната линия София - Кюстендил след 1909 г. Инфраструктурата дава възможност местните хора да продават плодовете си в София, а оттам - и в Европа, обясни Борислав Крумов и допълни, че това носи печалба за местните, но и позволява навлизането на модерни за началото на 20 век дрехи. 

Проверяващата група, в чийто състав бяха включени и представители на Регионална лаборатория – Пловдив към Изпълнителната агенция по околна среда, беше сформирана незабавно след постъпилия сигнал, за да осъществи мониторинг на състоянието на атмосферния въздух. Директорът на екоинспекцията Ивайло Йотков остана на място през цялата вечер, добавиха от РИОСВ. 

Първоначално измерванията на вредни вещества във въздуха бяха извършвани в точката на въздействие - при най-близко намиращи се до пожара къщи на Царацово, на улица „Юрий Гагарин“. Проследени бяха показателите прах, въглероден оксид, азотни окиси, серен диоксид и органични вещества, като не бяха установени превишения на нормите им, информираха още от инспекцията. 

На място пристигна и мобилна автоматична станция (МАС) от Стара Загора, тъй като пловдивската станция от дни извършва измервания в Елин Пелин във връзка с производствената авария там. Тя бе разположена в центъра на село Радиново, като мястото бе съобразено с посоката на вятъра. Първоначалните данни от осъществения мониторинг в района на пункта също показват, че измерените стойности не са превишени. МАС ще остане на място до окончателно потушаване на пожара и нормализиране на обстановката, но не по-малко от 24 часа.

Данните от двете постоянни автоматични измервателни станции в Пловдив в район „Каменица“ и район „Тракия“ също се проследяват от екипа на екоинспекцията, като към момента измерените стойности на следените показатели са ниски. След изтичането на 24-часовия период резултатите ще могат да се сравнят със законоустановените норми за опазване на човешкото здраве, но не се очаква те да са превишени, посочиха от РИОСВ – Пловдив и допълниха, че продължават да следят ситуацията с повишено внимание и се ангажират да информира гражданите в случай на замърсяване.

Припомняме, че малко след 18:00 часа снощи избухна пожар в предприятие за преработка на отпадъци до село Царацово. В борбата с огъня се включиха 12 екипа на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". От МВР съобщиха, че няма опасност за близките населени места.

Целта ни е до 2030 г. да намалим с 80% емисиите на парникови газове, заяви кметът на София Васил Терзиев пред журналисти на брифинг в Столичната община след подписването на Договор за климатична неутралност на София. Договорът беше подписан с представители на бизнеса, професионалните асоциации и научните среди.

Това е основен документ, който показва ангажимента на Столичната община по отношение на постигането на целите за устойчивост и иновации в областта на управлението на климата, каза кметът Терзиев.

Подписването на Договора за климатична неутралност на София като един от 100-те климатично неутрални и интелигентни града в рамките на проекта „Нет зиро ситис“ (Net Zero Cities)“ беше одобрено вчера от  Столичния общински съвет.

По думите на Терзиев намаляването на емисиите от парникови газове включва над 30 мерки на стойност над 800 млн. евр

За първите шест месеца на 2024 г. в Дирекция „Конфликт на интереси“ са постъпили 268 сигнала с данни за наличие на конфликт на интереси и несъвместимост. Това каза заемащият длъжността председател на Комисията за противодействие на корупцията (КПК) Антон Славчев. Той представя Доклад за дейността на Комисията за противодействие на корупцията и отчет за изпълнението на бюджета в програмен формат за периода 01.01.2024 г. – 30.06.2024 г. пред депутатите от Комисията по превенция и противодействие на корупцията.

За същия период комисията е приела 391 решения, те са повече от сигналите, защото комисията заседава и по сигнали, постъпили в предходен период. 106 от тези 391 решения са за образуване на производство за конфликт на интереси, като по девет от тях е имало данни и за несъвместимост. 110 решения са взети за липса на наличието на конфликт на интереси. 27 реше

Екипи на смолянската пожарна участваха в демонстрации в центъра на Смолян, представяйки техника и спасителни методи. Събитието е част от програмата на Седмицата на пожарната безопасност, която продължава до 15 септември.

Деца и родители наблюдаваха симулация на спасяване на пострадали при катастрофа, срязвайки вратите на колата. Десетки малчугани разгледаха пожарникарските коли, които са част от демонстрациите.

В рамките на Седмицата на пожарната безопасност огнеборци се срещнаха с деца от детски градини в Гълъбово, Давидково, Широка лъка, Неделино, Златоград и Доспат, информира пресцентърът на Областна дирекция (ОД) на МВР-Смолян. Екипите на пожарната запознаха малчуганите чрез игри и занимания с правилата за безопасно поведение при пожари, бедствия, както и с опасностите от игра с огън.  Районните противопожарни служби организираха дни на отворените врати.

До 20 октомври е срокът за подаване на номинации за годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ), съобщават от организацията.

Призовете се присъждат на журналисти, които са членове на СБЖ, за публикации, предавания и обществено значими прояви през последната година.

Отличията включват наградата „Йосиф Хербст“ за цялостен принос, награди за електронни медии – по една за радио и телевизия, награда за информационни агенции, за печат, за фотожурналистика, за графичен дизайн и операторско майсторство. Призове ще бъдат връчени на българска медия извън България, на чуждестранен кореспондент - за активно, добронамерено и значимо отразяване на събитията и процесите в България, за книга, за кореспондент на централна медия в страната, за журналистически материал в регионална медия, предизвикал широк обществен интерес, за журналистически електронен са

Нови светодиодни  пътни знаци ще бъдат поставени в Троян на местата, където най-често пресичат деца, съобщи Минко Акимов, председател на Ротари клуб – Троян. 

Средствата за закупуване на оборудването са събрани на коледния бал на клуба и чрез лични дарения на ротарианци. Със сумата от 8000 лева са закупени десет комплекта светодиодни знаци, които ще бъдат поставени на най-уязвимите места в града.

По думите на кмета на Троян Донка Михайлова дарението е полезно и в интерес на сигурността на децата на Троян.

Акимов припомни, че това е поредно дарение, след детска площадка в село Орешак, часовник на градския площад и техника за нуждите на общинската болница, което клубът прави на местната общност.

 

 

 

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
До 20 октомври се приемат номинации за годишните награди на СБЖ
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ наводнения в Централна и Източна Европа, бе докладвано на среща в Министерския съвет
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.