Начало На преден план Хеликоптерна площадка за въздушен транспорт на пациенти беше открита в болницата в Монтана
10055
България

Хеликоптерна площадка за въздушен транспорт на пациенти беше открита в болницата в Монтана

Хеликоптерна площадка за въздушен транспорт на пациенти беше открита с водосвет в двора на държавната болница „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана от зам.-министъра на здравеопазването д-р Петко Стефановски и директорът на болницата д-р Тони Тодоров.За откриването на площадката кацна медицински хеликоптер и беше направена презентация на възможностите за въздушен транспорт.

| 01 Август 2024, 13:43 ч.
Хеликоптерна площадка за въздушен транспорт на пациенти беше открита в болницата в Монтана
Хеликоптерна площадка за въздушен транспорт на пациенти беше открита в болницата в Монтана
Снимка © БТА

Хеликоптерна площадка за въздушен транспорт на пациенти беше открита с водосвет в двора на държавната болница „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана от зам.-министъра на здравеопазването д-р Петко Стефановски и директорът на болницата д-р Тони Тодоров. 

Лаборатория за метамфетамини е разкрита в Сливен при полицейска акция от екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), съобщиха от Дирекцията.

При операцията, проведена на 13 септември, са участвали служебни кучета на ГДБОП и техният водач. Акцията, започнала по производство на ГДБОП, е реализирана под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен

При разследването са претърсени осем адреса в Сливен и курортен комплекс Слънчев бряг, където са се разпространявали част от наркотиците. На един от адресите е установена лаборатория от "домашен тип” за производство на метамфетамин, разположена в мазето на жилище. Открити и иззети са 477 гр. метамфетамин - кристал, 123 гр. кокаин, 37 гр. пико, контролни везни, множество прекурсори и голямо количество съдове и средства, необходими за производството на веществата. Иззети са още незаконно притежавано огнестр

Изказваме нашите най-искрени съболезнования на семействата, близките и колегите на двамата достойни български воини пилотите майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, които загинаха в трагичната самолетна катастрофа на авиобаза „Граф Игнатиево“. Това написа българският патриарх Даниил.

„В тези моменти на дълбока скръб и неописуема болка, припомняме думите на свети Ефрем Сириец: „Не плачете безнадеждно за починалите, но се молете за тях. Молитвата за упокоение на душите е най-висшият дар, който можем да им дадем. Нека помним, че Бог е пълен с милост и ще приеме в Своето царство тези, които Го търсят с искрена вяра.“, пише в съболезнователния адрес, публикуван на страницата на Светия синод на Българската православна църква - Българската патриаршия.

Молим се Всемилостивият Бог да приеме душите на загиналите и да ги дари с в

Търговище ще бъде домакин на международния турни по борба "Пламен Пенев". Третото издание на проявата е насрочено за 28 септември, съобщи Христо Стойнев, член на Управителния съвет на СК Олимпиец и един от основните организатори. 

Надпреварата е за деца и момичета в свободния стил. За първи години са обособени две категории за момичета  - 54 кг и 66 кг, обясни Стойнев.

Заявки за участие се приемат до 15 септември. Схватките ще бъдат в спортна зала "Иван Ангелов".

Организаторите са изпратили покани на всички клубове от страната. Наред с тях има такива за състезатели от Турция, Полша, Румъния, Германия, Молдова и Словакия. 

Пламен Пенев е трети на Световно първенство за младежи и трети в Европа при юношите. Участник на Олимпийските игри в Атланта 1996, а същата година става шампион и на турнира "Дан Колов". Дълги години той е част от Българска

През второто тримесечие на годината в Търговищка област е започнал строежът на двойно повече нежилищни сгради в сравнение с предходното. Тяхната обща застроена площ нараства близо 12 пъти, съобщиха от Териториалното статистическо бюро – Североизток. 

Статистическите данни сочат, че през второто тримесечие на 2024 г. в област Търговище е започнал строежът на четири жилищни сгради с 33 жилища в тях и 2925 кв. м. обща застроена площ, както и на 11 други сгради – предимно търговски обекти, с 13 189 кв. м. разгърната застроена площ (РЗП). 

Спрямо предходното тримесечие започнатите нови жилищни сгради намаляват с 55,6%, жилищата в тях - с 47,6%, а тяхната РЗП - с 35,1%. 

В сравнение с второто тримесечие на 2023 г. започнатите нови жилищни сгради намаляват с 20%, докато жилищата в тях се увеличават със 106,3%, както и общата им застроена площ -

На редовното си заседание днес Общински съвет - Роман (ОбС) взе решение администрацията да кандидатства по трансграничен проект за над един милион лева, информира заместник-кметът Соня Тинчева.  

По думите Община Роман е водещ партньор, а останалите организации са община Свърлиг, Сърбия, сдружение „Бъдеще днес“, България и Център за развитие на гражданското общество PROTECTA, Сърбия. Дейностите ще се изпълняват в рамките на 24 месеца. 

Проектът „Атракционни карстови ландшафтни паркове – преодоляване на границите с чудесата на природата“ включва изграждане на карстов ландшафтен атракционен парк „Ръчене – Кунино” и реставрация, консервация, експониране и социализация на недвижима културна ценност „Пустата църка“. И двата обекта са в село Камено поле, община Роман. На територията на партньорската община

За откриването на площадката кацна медицински хеликоптер и беше направена презентация на възможностите за въздушен транспорт. Командирът на машината, която е модел „А 109 S Treker“, Велин Андреев съобщи, че хеликоптерът може да транспортира пациент от болницата в Монтана до клиники в София за 18 минути или най-много за 25 минути при лоши метеорологични условия. Той заяви, че площадката в Монтана е много удобна за кацане на машината и отговаря на всички съвременни изисквания.

Директорът на болницата д-р Тони Тодоров съобщи, че площадката е изградена по програма на Министерството на здравеопазването и е на стойност 160 000 лева, отпуснати от държавата. „Това е неоценимо предимство за спасяване на човешки живот. То е не само за хората от област Монтана, а и за целия северозападен регион. Ще бъде осъществявана както първична, така и вторична междуболнична помощ за пациенти, за които нашата болница е изчерпала лечебно-диагностичните си възможности“, заяви д-р Тодоров.

Зам.-министър Петко Стефановски каза, че това е втората хеликоптерна площадка за цяла Северна България, като първата открита вече е във Велико Търново. „В момента покриваме целия северозападен регион. Старанието на министерството е срочно да изпълним проекта, който предвижда всички болници да имат такива площадки и всеки един български гражданин да има достъп до хеликоптерно спасяване, ако това се наложи при критични състояния", добави той. 

Кметът на Монтана Златко Живков заяви, че днешният ден е изключителен за Монтана, защото вече е осигурен въздушен транспорт на пациенти от града към столицата. От страна на общината е оказано голямо съдействие на болницата за разчистване на терена, а преди това повече от 20 години сме съдействали за закупуване на апаратура и ремонти, макар болницата да не е общинска, а държавна. „Освен географски, икономически и спортен център, Монтана е и медицински център на северозапада. Болницата в Монтана е една от четирите в страната, която няма задължения. Имаме отлични лекари и медицински персонал, респект за това, което правят и за новата възможност, която е осигурена“, каза още Живков.  

 

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова каза днес в София, че е поканила българския президент Румен Радев да посети Скопие, но не са обсъдили евентуалната дата на посещението.

Силяновска-Давкова каза след срещата си с Радев, състояла се в сградата на президентската институция на „Дондуков“ 2 днес, че двамата са разговаряли в “приятна атмосфера, която ще даде плодове”.

“Днес не говорихме относно конкретни въпроси, включително и за вписването на българите в конституцията на Република Северна Македония”, посочи тя. “Но аз не съм абсолютен монарх и не мога да кажа дали ще променим конституцията. Депутатите представляват гражданите, гласуват и аз не мога да спирам парламентарната демокрация. Ние не можем да вземем решение, което да наложим”, каза президентът на РСМ.

Тя отбеляза, че в разговор

Стихове от Атанас Далчев, прочетени от актьора Ириней Константинов, чуха присъстващите на откриването на паметната плоча на поета в родния му град Солун. Плочата, посветена на братята Атанас и Любомир Далчеви, е поставена е двора на българското Генерално консулство в Солун по съвместна инициатива на консулството с . 

Ириней Константинов, който е директор на Театър София и актьор с много записи на стихотворения на Атанас Далчев, прочете произведенията „Молитва“, „Към родината“ и „Кукувица“. 

От името на монети, посветени на 125-годишнината на , получиха Антон Марков - генерален консул на България в Солун, и Виктория Далчева - дъщеря на Атанас Далчев. 

На събитието присъстваха също Кирил Вълчев, генерален директор на ;  проф. Хюсейн Мевсим - професор по български език и литература в Анкарския университет, авто

Министърът на отбраната Атанас Запрянов отменя авиошоуто в Трета авиационна база заради катастрофа с военнотранспортен самолет L-39 ZA. Това съобщи Министерството на отбраната.

Инцидентът е станал при подготовката на утрешните демонстрации. В момента се провежда разследване.
Взети са мерки за локализиране на пожарите и установяване на причините за инцидента. 

Тридневен траур е обявен от днес във Въоръжените сили по заповед на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов заради катастрофата с учебно-боен самолет L-39ZA на авиобаза „Граф Игнатиево“, съобщиха от Министерството на отбраната. В знак на почит към пилотите майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, загинали при катастрофата, се забранява провеждането на празнични мероприятия, а планираните се отменят, добавиха от военното министерство.

По думите на служебния министър Атанас Запрянов пред Българската национална телевизия в петък, е намерена черната кутия на самолета и тя ще бъде разчетена. "За мен като министър на отбраната това е много тежък удар и ние сме съпричастни към мъката на близките на загиналите, и ние скърбим заедно с тях", каза Запрянов.

Пилотите загинаха при подготовка на демонстрационен полет, който трябваше да се проведе п

Безплатен курс за обучение по професия „Здравен асистент“ за безработни организират от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Дева Мария“ в Бургас, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Курсът започва от 1 октомври и е насочен към безработни граждани, регистрирани в Бюрото по труда в крайморския град.

Желаещите да се запишат могат да го направят, като се свържат с Учебния отдел на болницата на тел.: 0889 332 260, или онлайн на сайта на лечебното заведение, посочиха от УМБАЛ „Дева Мария“.

Безплатният курс за здравен асистент ще е под формата на дуално обучение, включващ теоретична част и платен стаж. След успешно провеждане на обучението, курсистите ще имат възможност да сключат пълноправен трудов договор за период от 18 месеца. Те ще получат и свидетелство за професионална квалификация по специално

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар взе две жертви във Видин
Пожар взе две жертви във Видин, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в дунавския град. Днес в 3:57 часа е постъпил сигнал за пожар в апартамент на ул. „Гладстон ...
Безработицата през август е 5,3%, по данни на Агенцията по заетостта
Безработицата през август е 5,3 %, съобщиха от Агенцията по заетостта. В края на месеца регистрираните в бюрата по труда безработни са 150 709, а започналите работа - 11 523 души. ...
Селища в Шумен и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември заради изграждане на присъединителни връзки към новия довеждащ водопровод
Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище. Тога ...
Пешеходка на 46 години е блъсната тази нощ от лек автомобил на междуселски път край Дупница, шофьорът е избягал
На пътя между селата Самораново и Ресилово, община Дупница, 46-годишна жена е блъсната от автомобил, който е напуснал местопроизшествието, съобщиха от пресцентъра на Областната дир ...
Община Вършец изгражда два разрушени от водата моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма на МРРБ
Община Вършец започна изграждане на два моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма за общините към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:31 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
10055
България

Хеликоптерна площадка за въздушен транспорт на пациенти беше открита в болницата в Монтана

Хеликоптерна площадка за въздушен транспорт на пациенти беше открита с водосвет в двора на държавната болница „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана от зам.-министъра на здравеопазването д-р Петко Стефановски и директорът на болницата д-р Тони Тодоров.За откриването на площадката кацна медицински хеликоптер и беше направена презентация на възможностите за въздушен транспорт.

| 01 Август 2024, 13:43 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Хеликоптерна площадка за въздушен транспорт на пациенти беше открита в болницата в Монтана
Хеликоптерна площадка за въздушен транспорт на пациенти беше открита в болницата в Монтана
Снимка © БТА

Хеликоптерна площадка за въздушен транспорт на пациенти беше открита с водосвет в двора на държавната болница „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана от зам.-министъра на здравеопазването д-р Петко Стефановски и директорът на болницата д-р Тони Тодоров. 

Лаборатория за метамфетамини е разкрита в Сливен при полицейска акция от екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), съобщиха от Дирекцията.

При операцията, проведена на 13 септември, са участвали служебни кучета на ГДБОП и техният водач. Акцията, започнала по производство на ГДБОП, е реализирана под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен

При разследването са претърсени осем адреса в Сливен и курортен комплекс Слънчев бряг, където са се разпространявали част от наркотиците. На един от адресите е установена лаборатория от "домашен тип” за производство на метамфетамин, разположена в мазето на жилище. Открити и иззети са 477 гр. метамфетамин - кристал, 123 гр. кокаин, 37 гр. пико, контролни везни, множество прекурсори и голямо количество съдове и средства, необходими за производството на веществата. Иззети са още незаконно притежавано огнестр

Изказваме нашите най-искрени съболезнования на семействата, близките и колегите на двамата достойни български воини пилотите майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, които загинаха в трагичната самолетна катастрофа на авиобаза „Граф Игнатиево“. Това написа българският патриарх Даниил.

„В тези моменти на дълбока скръб и неописуема болка, припомняме думите на свети Ефрем Сириец: „Не плачете безнадеждно за починалите, но се молете за тях. Молитвата за упокоение на душите е най-висшият дар, който можем да им дадем. Нека помним, че Бог е пълен с милост и ще приеме в Своето царство тези, които Го търсят с искрена вяра.“, пише в съболезнователния адрес, публикуван на страницата на Светия синод на Българската православна църква - Българската патриаршия.

Молим се Всемилостивият Бог да приеме душите на загиналите и да ги дари с в

Търговище ще бъде домакин на международния турни по борба "Пламен Пенев". Третото издание на проявата е насрочено за 28 септември, съобщи Христо Стойнев, член на Управителния съвет на СК Олимпиец и един от основните организатори. 

Надпреварата е за деца и момичета в свободния стил. За първи години са обособени две категории за момичета  - 54 кг и 66 кг, обясни Стойнев.

Заявки за участие се приемат до 15 септември. Схватките ще бъдат в спортна зала "Иван Ангелов".

Организаторите са изпратили покани на всички клубове от страната. Наред с тях има такива за състезатели от Турция, Полша, Румъния, Германия, Молдова и Словакия. 

Пламен Пенев е трети на Световно първенство за младежи и трети в Европа при юношите. Участник на Олимпийските игри в Атланта 1996, а същата година става шампион и на турнира "Дан Колов". Дълги години той е част от Българска

През второто тримесечие на годината в Търговищка област е започнал строежът на двойно повече нежилищни сгради в сравнение с предходното. Тяхната обща застроена площ нараства близо 12 пъти, съобщиха от Териториалното статистическо бюро – Североизток. 

Статистическите данни сочат, че през второто тримесечие на 2024 г. в област Търговище е започнал строежът на четири жилищни сгради с 33 жилища в тях и 2925 кв. м. обща застроена площ, както и на 11 други сгради – предимно търговски обекти, с 13 189 кв. м. разгърната застроена площ (РЗП). 

Спрямо предходното тримесечие започнатите нови жилищни сгради намаляват с 55,6%, жилищата в тях - с 47,6%, а тяхната РЗП - с 35,1%. 

В сравнение с второто тримесечие на 2023 г. започнатите нови жилищни сгради намаляват с 20%, докато жилищата в тях се увеличават със 106,3%, както и общата им застроена площ -

На редовното си заседание днес Общински съвет - Роман (ОбС) взе решение администрацията да кандидатства по трансграничен проект за над един милион лева, информира заместник-кметът Соня Тинчева.  

По думите Община Роман е водещ партньор, а останалите организации са община Свърлиг, Сърбия, сдружение „Бъдеще днес“, България и Център за развитие на гражданското общество PROTECTA, Сърбия. Дейностите ще се изпълняват в рамките на 24 месеца. 

Проектът „Атракционни карстови ландшафтни паркове – преодоляване на границите с чудесата на природата“ включва изграждане на карстов ландшафтен атракционен парк „Ръчене – Кунино” и реставрация, консервация, експониране и социализация на недвижима културна ценност „Пустата църка“. И двата обекта са в село Камено поле, община Роман. На територията на партньорската община

За откриването на площадката кацна медицински хеликоптер и беше направена презентация на възможностите за въздушен транспорт. Командирът на машината, която е модел „А 109 S Treker“, Велин Андреев съобщи, че хеликоптерът може да транспортира пациент от болницата в Монтана до клиники в София за 18 минути или най-много за 25 минути при лоши метеорологични условия. Той заяви, че площадката в Монтана е много удобна за кацане на машината и отговаря на всички съвременни изисквания.

Директорът на болницата д-р Тони Тодоров съобщи, че площадката е изградена по програма на Министерството на здравеопазването и е на стойност 160 000 лева, отпуснати от държавата. „Това е неоценимо предимство за спасяване на човешки живот. То е не само за хората от област Монтана, а и за целия северозападен регион. Ще бъде осъществявана както първична, така и вторична междуболнична помощ за пациенти, за които нашата болница е изчерпала лечебно-диагностичните си възможности“, заяви д-р Тодоров.

Зам.-министър Петко Стефановски каза, че това е втората хеликоптерна площадка за цяла Северна България, като първата открита вече е във Велико Търново. „В момента покриваме целия северозападен регион. Старанието на министерството е срочно да изпълним проекта, който предвижда всички болници да имат такива площадки и всеки един български гражданин да има достъп до хеликоптерно спасяване, ако това се наложи при критични състояния", добави той. 

Кметът на Монтана Златко Живков заяви, че днешният ден е изключителен за Монтана, защото вече е осигурен въздушен транспорт на пациенти от града към столицата. От страна на общината е оказано голямо съдействие на болницата за разчистване на терена, а преди това повече от 20 години сме съдействали за закупуване на апаратура и ремонти, макар болницата да не е общинска, а държавна. „Освен географски, икономически и спортен център, Монтана е и медицински център на северозапада. Болницата в Монтана е една от четирите в страната, която няма задължения. Имаме отлични лекари и медицински персонал, респект за това, което правят и за новата възможност, която е осигурена“, каза още Живков.  

 

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова каза днес в София, че е поканила българския президент Румен Радев да посети Скопие, но не са обсъдили евентуалната дата на посещението.

Силяновска-Давкова каза след срещата си с Радев, състояла се в сградата на президентската институция на „Дондуков“ 2 днес, че двамата са разговаряли в “приятна атмосфера, която ще даде плодове”.

“Днес не говорихме относно конкретни въпроси, включително и за вписването на българите в конституцията на Република Северна Македония”, посочи тя. “Но аз не съм абсолютен монарх и не мога да кажа дали ще променим конституцията. Депутатите представляват гражданите, гласуват и аз не мога да спирам парламентарната демокрация. Ние не можем да вземем решение, което да наложим”, каза президентът на РСМ.

Тя отбеляза, че в разговор

Стихове от Атанас Далчев, прочетени от актьора Ириней Константинов, чуха присъстващите на откриването на паметната плоча на поета в родния му град Солун. Плочата, посветена на братята Атанас и Любомир Далчеви, е поставена е двора на българското Генерално консулство в Солун по съвместна инициатива на консулството с . 

Ириней Константинов, който е директор на Театър София и актьор с много записи на стихотворения на Атанас Далчев, прочете произведенията „Молитва“, „Към родината“ и „Кукувица“. 

От името на монети, посветени на 125-годишнината на , получиха Антон Марков - генерален консул на България в Солун, и Виктория Далчева - дъщеря на Атанас Далчев. 

На събитието присъстваха също Кирил Вълчев, генерален директор на ;  проф. Хюсейн Мевсим - професор по български език и литература в Анкарския университет, авто

Министърът на отбраната Атанас Запрянов отменя авиошоуто в Трета авиационна база заради катастрофа с военнотранспортен самолет L-39 ZA. Това съобщи Министерството на отбраната.

Инцидентът е станал при подготовката на утрешните демонстрации. В момента се провежда разследване.
Взети са мерки за локализиране на пожарите и установяване на причините за инцидента. 

Тридневен траур е обявен от днес във Въоръжените сили по заповед на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов заради катастрофата с учебно-боен самолет L-39ZA на авиобаза „Граф Игнатиево“, съобщиха от Министерството на отбраната. В знак на почит към пилотите майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, загинали при катастрофата, се забранява провеждането на празнични мероприятия, а планираните се отменят, добавиха от военното министерство.

По думите на служебния министър Атанас Запрянов пред Българската национална телевизия в петък, е намерена черната кутия на самолета и тя ще бъде разчетена. "За мен като министър на отбраната това е много тежък удар и ние сме съпричастни към мъката на близките на загиналите, и ние скърбим заедно с тях", каза Запрянов.

Пилотите загинаха при подготовка на демонстрационен полет, който трябваше да се проведе п

Безплатен курс за обучение по професия „Здравен асистент“ за безработни организират от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Дева Мария“ в Бургас, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Курсът започва от 1 октомври и е насочен към безработни граждани, регистрирани в Бюрото по труда в крайморския град.

Желаещите да се запишат могат да го направят, като се свържат с Учебния отдел на болницата на тел.: 0889 332 260, или онлайн на сайта на лечебното заведение, посочиха от УМБАЛ „Дева Мария“.

Безплатният курс за здравен асистент ще е под формата на дуално обучение, включващ теоретична част и платен стаж. След успешно провеждане на обучението, курсистите ще имат възможност да сключат пълноправен трудов договор за период от 18 месеца. Те ще получат и свидетелство за професионална квалификация по специално

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар взе две жертви във Видин
Безработицата през август е 5,3%, по данни на Агенцията по заетостта
Селища в Шумен и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември заради изграждане на присъединителни връзки към новия довеждащ водопровод
Пешеходка на 46 години е блъсната тази нощ от лек автомобил на междуселски път край Дупница, шофьорът е избягал
Община Вършец изгражда два разрушени от водата моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма на МРРБ
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.