Начало Сфера Пловдивската полиция задържа мъж, измамил двама пенсионери с близо 6500 лв., дни след излизането си от затвора
9445
България

Пловдивската полиция задържа мъж, измамил двама пенсионери с близо 6500 лв., дни след излизането си от затвора

Мъж от Каварна беше задържан след разследване на криминалисти от Областната дирекция на МВР - Пловдив за това, че откраднал с измама пари от възрастни хора в Пловдив, съобщиха от полицията.Деянията са извършени на 20 юли, когато задържаният първо е отнел дамско портмоне и сумата от 230 лв. от владението на 87-годишната жена. По-късно същия ден отнел и парична сума в размер на 1800 лв. и 2250 евро, или общо в размер на 6200 лв., от жилището на 86-годишния мъж. Това съобщиха от Районна прокуратура - Пловдив.

| 01 Август 2024, 14:19 ч.
Пловдивската полиция задържа мъж, измамил двама пенсионери с близо 6500 лв., дни след излизането си от затвора
Пловдивската полиция задържа мъж, измамил двама пенсионери с близо 6500 лв., дни след излизането си от затвора
Снимка © БТА

Мъж от Каварна беше задържан след разследване на криминалисти от Областната дирекция на МВР - Пловдив за това, че откраднал с измама пари от възрастни хора в Пловдив, съобщиха от полицията. 

В осем общини на областите Хасково и Кърджали, където имаше организации по събирането на отпадъци, като част от националната кампания „Да изчистим България заедно“ на Би Ти Ви, са събрани общо 80 000 килограма отпадъци. Данните съобщиха от пресцентъра на  Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИСВ) - Хасково, която отговоря и за област Кърджали.

Кампанията е преминала успешно  в общините Тополовград, Свиленград, Харманли, Стамболово, Любимец, Джебел и Крумовград, уточниха от РИОСВ.

Служителите от РИОСВ-Хасково също са имали  екип на терен. Те са чистили място, което се намира непосредствено до град Хасково, и за което са имали предварителна информация, че е особено замърсено с големи количества строителни и битови отпадъци. За по-малко от два часа участниците в кампанията са събрали около 50 чувала с боклуци.

Потушени са 54 пожара в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Екипите на пожарната са реагирали на 93 сигнала за произшествия.

При пожар за изминалите 24 часа е загинал един човек. На 13 септември в 9:11 часа е получен сигнал за пожар в къща във Велико Търново. При инцидента е загинал мъж на 73 години.

От дирекцията съобщават и за пожара вследствие на катастрофата в авиобаза „Граф Игнатиево“. Сигналът е подаден в 12:56 часа вчера. Пламъците са потушени с пет пожарни автомобила на пожарната, три на Министерството на отбраната, както и хеликоптер Кугър. При катастрофата загинаха двамата пилоти.

Двама души са пострадали при катастрофа между ТИР и лек автомобил на главен път Е79. Съобщението е получено вчера в 14:35 часа. Пострадалите са пътували

До 17:00 часа днес Инициативните комитети могат да подадат заявление за регистрация пред Районната избирателна комисия (РИК) за вота на 27 октомври, съгласно решение на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

За изборите за народни представители могат да се създават инициативни комитети на територията на съответния изборен район за издигане на независими кандидати за народни представители.

Инициативният комитет се регистрира в районната избирателна комисия, която незабавно след назначаването си приема решение относно подаването на документи за регистрация на инициативните комитети за участие в изборите за народни представители.

Всеки избирател може да участва само в един инициативен комитет.

До 24 септември Инициативният комитет предава на РИК списъка с избиратели, подкрепящи издигането на независим кандидат за народен представител, заедно с документит

Изграждат нова чешма в Източния парк в Търговище. Тя ще бъде втора в изцяло обновената преди години зона за отдих и ще може да се ползва от хора и животни. Дейностите се извършват от общинското предприятие „Флора“, съобщи управителят му Асен Чакъров. 

Чешмата е разположена в района на парка, където са кътове за игра на най-малките. Другата се намира край спортните площадки в другия края на зоната. 

По думите на Чакъров чешмата е каменна. Изработена е от гранит и е втората гранитна – другата се намира в парк „Роден кът“. Гранитът е устойчив на припомни явления и влияния. „Идеята ни е да отдадем нужното внимание и на хората, и на животните – домашни и диви. Надявам се гражданите да пазят направеното“, каза още Чакъров.

Той обясни, че е помислено и за най-малките деца – от едната страна е монтирано спец

Нов случай на домашно насилие е регистриран в Шуменско, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Малко преди 21:30 часа снощи в дежурната част на полицията във Велики Преслав е приет сигнал от 49-годишна жена за домашно насилие. Към посочен от нея адрес в Смядово е насочен екип. На място жената е разказала, че след скандал мъжът, с когото живее на семейни начала, е хвърлил по нея мобилния си телефон и е причинил синина и оток на дясното око. 

Образувано е досъдебно производство.

Общо 82 случая на домашно насилие са регистрирани в Шуменска област от началото на годината до 29 август. През цялата изминала година този вид престъпления са 44. Ръстът е стряскащ - 86 процента, коментира директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен ст. комисар Георги Гендов при представянето на изготвен по инициатива на полицията в областния град филм &bdquo

Според получени последователни сигнали миналата седмица, жертви на посегателствата са станали 86-годишен мъж и 87-годишна жена. В домовете си те допуснали непознат, който в единия случай се представил за полицай, а в другия – за социален работник, но предлогът за посещенията му бил един и същ. Той обяснил, че иска да предпази жилищата им от кражби, като трябвало да провери дали обитателите съхраняват надеждно парите си.

Деянията са извършени на 20 юли, когато задържаният първо е отнел дамско портмоне и сумата от 230 лв. от владението на 87-годишната жена. По-късно същия ден отнел и парична сума в размер на 1800 лв. и 2250 евро, или общо в размер на 6200 лв., от жилището на 86-годишния мъж. Това съобщиха от Районна прокуратура - Пловдив. 

При проведените оперативни и изидривателни действия служителите са установили 47-годишния мъж от Каварна, с множество регистрации в полицията и присъди. Допълнително е изяснено, че посегателствата в областния град той е извършил няколко дни след излизането си от затвора, съобщиха още от полицията. 

Събраните материали по образуваните две досъдебни производства са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив, като на мъжа е повдигнато обвинение и е задържан за срок до 72 часа.

Припомняме, че в началото на месец юли тази година Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем мъж на 63 години за това, че посредством телефонна измама убедил 83-годишна жена да му предаде пари на стойност 5300 лв.  

Регионален бизнес форум "Възможности за финансиране и развитие на бизнеса в региона" се провежда във Враца. Организатори са бизнес медията Лидер.БГ и компаниите "ICAP CRIF", и "Еко Глоуб", с подкрепата на Българско-турската търговско индустриална камара (БТТИК), Съвета за външноикономически отношения на Република Турция (DEK и домакинството на Община Враца.

Идеята е да се предоставят платформа за обмен на опит и осигуряване на възможности за трансгранично сътрудничество между компании от България и Турция, както и възможности за привличане на външни инвестиции в региона. По време на форума ще бъдат презентирани възможните за финансиране на бизнеса, иновативни бизнес решения за развитие, застрахователни услуги и изграждане на производствена и ИТ инфраструктура в компаниите, съобщиха организаторите.

За участие в събитието са се регистрирали 150 представители на фирми и орг

Футболистите от отбора на Спортист (Драгичево) се заеха да ремонтират съблекалните на стадиона в пернишкото село Рударци. На този етап отборът използва терена заедно с играчи от Рударци. По тази причина те са се заели със задачата да помогнат за облагородяването на сградния фонд на спортното съоръжение, съобщи кметът на Драгичево Виктор Викторов. 

Към момента футболистите заедно с него извършват ремонт на помещенията за домакините и гостите, както и на съдийската стая. 

„Ние сме голям колектив. Всички сме тук, въпреки че няма да играем днес. Има още доста работа, но се надявам до следващия кръг стаите да придобият един по добър и приветлив вид“, коментира Викторов. 

Средствата за дейностите са изцяло финансирани от поддръжници на отбора и кмета на Драгичево. Закупени са нови врати и бойлер. Поставена е също охранителна система, а съвсем

Общо 33-ма служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“– Враца (РДПБЗН) получиха днес отличия по случай професионалния си празник – 14 септември, на официална церемония в сградата на дирекцията във Враца.

С „Писмена похвала“ от министъра на вътрешните работи бе удостоен началникът на група „Оперативен център“ Мариян Георгиев. От директора на главната дирекция на пожарната също отличие „Писмена похвала“ получи началникът на районната служба в Бяла Слатина Красимир Паньов. Останалите 31 служители на районните служби бяха отличени с „Писмена похвала“ от директора на РДПБЗН комисар Кирил Василев.

Всички наградени получиха своите отличия от комисар Василев. Той припомни историята на празника, обявен като такъв с решение на Министерски съвет през 1995 г. „На тази дат

Търговищкият окръжен съд пусна под парична гаранция бившия кмет на Омуртаг Ешреф Ешрефов, обвинен в участие в организирана престъпна група. Съдебният състав уважи искането на защитата за изменение на мярката за неотклонение „Домашен арест“ в по-лека на Е. Е. и постанови „Парична гаранция“ в размер на 20 хиляди лева, съобщи говорителят на Окръжния съд в Търговище Десислава Здравкова. 

От институцията припомнят, че Е. Е. е привлечен като обвиняем за това, че от началото на 2019 година е участвал в организирана престъпна група в Омуртаг и на територията на общината с цел извършване, съгласувано в страната, на престъпления по служба, за които е предвидено наказание „Лишаване от свобода” повече от три години. Групата е създадена с користна цел и в нея участват длъжностни лица, посочват от съда.

Съдебният състав счита, че към момента пр

Тази година приоритет за нас е ограничаването на замърсяванията с отпадъци и премахването на нерегламентираните сметища,  каза служебният министър на околната среда и  водите Петър Димитров, който днес се включи в акция по почистване на морското дъно във Варненския залив край нос Галата. Това съобщи пресцентърът на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Избрахме плажа на Аспарухово, защото той е третият по замърсеност в България и трябва да вземем мерки по опазването на дюните, които се намират зад него, обясни министърът, цитиран в съобщението.  Димитров отбеляза, че за залива са много характерни останалите в морето стари мрежи – т.нар. мъртви мрежи, които са проблем за морските обитатели, корабоплаването и водолазите. И припомни, че за пореден път МОСВ е основен партньор на кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“. 

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Два сигнала за младежи във видимо нетрезво състояние са приети днес в дежурната част на Районно управление - Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен. Единият сигнал е ...
В Прищина отбелязват Международния ден на демокрацията, критикуват правителството за нарушаване на демократичните ценности
Парламентът на Косово отбеляза Международния ден на демокрацията под мотото „Ефективно управление на изкуствения интелект на всички нива“. Председателят на парламента Г ...
Безплатен курс за специалност „Здравен асистент“ за безработни организират от болница „Дева Мария“ в Бургас
Безплатен курс за обучение по професия „Здравен асистент“ за безработни организират от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Дева Мар ...
Министър Росен Карадимов увери, че ЦИК има пълната подкрепа на Министерския съвет, каза Камелия Нейкова
Служебният министър на иновациите и растежа Министър Росен Карадимов увери, че Централната избирателна комисия (ЦИК) има пълната подкрепа на Министерския съвет, така че продължавам ...
Окръжният съд във Враца постави в ареста обвинен за наркоразпространение 28-годишен мъж
Окръжният съд във Враца остави в ареста млад мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от съдебната институция. Съдът е постановил най-тежката мярка за не ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от ...
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Тикер в 06:12 ч.
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязва ...
Начало Сфера
9445
България

Пловдивската полиция задържа мъж, измамил двама пенсионери с близо 6500 лв., дни след излизането си от затвора

Мъж от Каварна беше задържан след разследване на криминалисти от Областната дирекция на МВР - Пловдив за това, че откраднал с измама пари от възрастни хора в Пловдив, съобщиха от полицията.Деянията са извършени на 20 юли, когато задържаният първо е отнел дамско портмоне и сумата от 230 лв. от владението на 87-годишната жена. По-късно същия ден отнел и парична сума в размер на 1800 лв. и 2250 евро, или общо в размер на 6200 лв., от жилището на 86-годишния мъж. Това съобщиха от Районна прокуратура - Пловдив.

| 01 Август 2024, 14:19 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Пловдивската полиция задържа мъж, измамил двама пенсионери с близо 6500 лв., дни след излизането си от затвора
Пловдивската полиция задържа мъж, измамил двама пенсионери с близо 6500 лв., дни след излизането си от затвора
Снимка © БТА

Мъж от Каварна беше задържан след разследване на криминалисти от Областната дирекция на МВР - Пловдив за това, че откраднал с измама пари от възрастни хора в Пловдив, съобщиха от полицията. 

В осем общини на областите Хасково и Кърджали, където имаше организации по събирането на отпадъци, като част от националната кампания „Да изчистим България заедно“ на Би Ти Ви, са събрани общо 80 000 килограма отпадъци. Данните съобщиха от пресцентъра на  Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИСВ) - Хасково, която отговоря и за област Кърджали.

Кампанията е преминала успешно  в общините Тополовград, Свиленград, Харманли, Стамболово, Любимец, Джебел и Крумовград, уточниха от РИОСВ.

Служителите от РИОСВ-Хасково също са имали  екип на терен. Те са чистили място, което се намира непосредствено до град Хасково, и за което са имали предварителна информация, че е особено замърсено с големи количества строителни и битови отпадъци. За по-малко от два часа участниците в кампанията са събрали около 50 чувала с боклуци.

Потушени са 54 пожара в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Екипите на пожарната са реагирали на 93 сигнала за произшествия.

При пожар за изминалите 24 часа е загинал един човек. На 13 септември в 9:11 часа е получен сигнал за пожар в къща във Велико Търново. При инцидента е загинал мъж на 73 години.

От дирекцията съобщават и за пожара вследствие на катастрофата в авиобаза „Граф Игнатиево“. Сигналът е подаден в 12:56 часа вчера. Пламъците са потушени с пет пожарни автомобила на пожарната, три на Министерството на отбраната, както и хеликоптер Кугър. При катастрофата загинаха двамата пилоти.

Двама души са пострадали при катастрофа между ТИР и лек автомобил на главен път Е79. Съобщението е получено вчера в 14:35 часа. Пострадалите са пътували

До 17:00 часа днес Инициативните комитети могат да подадат заявление за регистрация пред Районната избирателна комисия (РИК) за вота на 27 октомври, съгласно решение на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

За изборите за народни представители могат да се създават инициативни комитети на територията на съответния изборен район за издигане на независими кандидати за народни представители.

Инициативният комитет се регистрира в районната избирателна комисия, която незабавно след назначаването си приема решение относно подаването на документи за регистрация на инициативните комитети за участие в изборите за народни представители.

Всеки избирател може да участва само в един инициативен комитет.

До 24 септември Инициативният комитет предава на РИК списъка с избиратели, подкрепящи издигането на независим кандидат за народен представител, заедно с документит

Изграждат нова чешма в Източния парк в Търговище. Тя ще бъде втора в изцяло обновената преди години зона за отдих и ще може да се ползва от хора и животни. Дейностите се извършват от общинското предприятие „Флора“, съобщи управителят му Асен Чакъров. 

Чешмата е разположена в района на парка, където са кътове за игра на най-малките. Другата се намира край спортните площадки в другия края на зоната. 

По думите на Чакъров чешмата е каменна. Изработена е от гранит и е втората гранитна – другата се намира в парк „Роден кът“. Гранитът е устойчив на припомни явления и влияния. „Идеята ни е да отдадем нужното внимание и на хората, и на животните – домашни и диви. Надявам се гражданите да пазят направеното“, каза още Чакъров.

Той обясни, че е помислено и за най-малките деца – от едната страна е монтирано спец

Нов случай на домашно насилие е регистриран в Шуменско, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Малко преди 21:30 часа снощи в дежурната част на полицията във Велики Преслав е приет сигнал от 49-годишна жена за домашно насилие. Към посочен от нея адрес в Смядово е насочен екип. На място жената е разказала, че след скандал мъжът, с когото живее на семейни начала, е хвърлил по нея мобилния си телефон и е причинил синина и оток на дясното око. 

Образувано е досъдебно производство.

Общо 82 случая на домашно насилие са регистрирани в Шуменска област от началото на годината до 29 август. През цялата изминала година този вид престъпления са 44. Ръстът е стряскащ - 86 процента, коментира директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен ст. комисар Георги Гендов при представянето на изготвен по инициатива на полицията в областния град филм &bdquo

Според получени последователни сигнали миналата седмица, жертви на посегателствата са станали 86-годишен мъж и 87-годишна жена. В домовете си те допуснали непознат, който в единия случай се представил за полицай, а в другия – за социален работник, но предлогът за посещенията му бил един и същ. Той обяснил, че иска да предпази жилищата им от кражби, като трябвало да провери дали обитателите съхраняват надеждно парите си.

Деянията са извършени на 20 юли, когато задържаният първо е отнел дамско портмоне и сумата от 230 лв. от владението на 87-годишната жена. По-късно същия ден отнел и парична сума в размер на 1800 лв. и 2250 евро, или общо в размер на 6200 лв., от жилището на 86-годишния мъж. Това съобщиха от Районна прокуратура - Пловдив. 

При проведените оперативни и изидривателни действия служителите са установили 47-годишния мъж от Каварна, с множество регистрации в полицията и присъди. Допълнително е изяснено, че посегателствата в областния град той е извършил няколко дни след излизането си от затвора, съобщиха още от полицията. 

Събраните материали по образуваните две досъдебни производства са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив, като на мъжа е повдигнато обвинение и е задържан за срок до 72 часа.

Припомняме, че в началото на месец юли тази година Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем мъж на 63 години за това, че посредством телефонна измама убедил 83-годишна жена да му предаде пари на стойност 5300 лв.  

Регионален бизнес форум "Възможности за финансиране и развитие на бизнеса в региона" се провежда във Враца. Организатори са бизнес медията Лидер.БГ и компаниите "ICAP CRIF", и "Еко Глоуб", с подкрепата на Българско-турската търговско индустриална камара (БТТИК), Съвета за външноикономически отношения на Република Турция (DEK и домакинството на Община Враца.

Идеята е да се предоставят платформа за обмен на опит и осигуряване на възможности за трансгранично сътрудничество между компании от България и Турция, както и възможности за привличане на външни инвестиции в региона. По време на форума ще бъдат презентирани възможните за финансиране на бизнеса, иновативни бизнес решения за развитие, застрахователни услуги и изграждане на производствена и ИТ инфраструктура в компаниите, съобщиха организаторите.

За участие в събитието са се регистрирали 150 представители на фирми и орг

Футболистите от отбора на Спортист (Драгичево) се заеха да ремонтират съблекалните на стадиона в пернишкото село Рударци. На този етап отборът използва терена заедно с играчи от Рударци. По тази причина те са се заели със задачата да помогнат за облагородяването на сградния фонд на спортното съоръжение, съобщи кметът на Драгичево Виктор Викторов. 

Към момента футболистите заедно с него извършват ремонт на помещенията за домакините и гостите, както и на съдийската стая. 

„Ние сме голям колектив. Всички сме тук, въпреки че няма да играем днес. Има още доста работа, но се надявам до следващия кръг стаите да придобият един по добър и приветлив вид“, коментира Викторов. 

Средствата за дейностите са изцяло финансирани от поддръжници на отбора и кмета на Драгичево. Закупени са нови врати и бойлер. Поставена е също охранителна система, а съвсем

Общо 33-ма служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“– Враца (РДПБЗН) получиха днес отличия по случай професионалния си празник – 14 септември, на официална церемония в сградата на дирекцията във Враца.

С „Писмена похвала“ от министъра на вътрешните работи бе удостоен началникът на група „Оперативен център“ Мариян Георгиев. От директора на главната дирекция на пожарната също отличие „Писмена похвала“ получи началникът на районната служба в Бяла Слатина Красимир Паньов. Останалите 31 служители на районните служби бяха отличени с „Писмена похвала“ от директора на РДПБЗН комисар Кирил Василев.

Всички наградени получиха своите отличия от комисар Василев. Той припомни историята на празника, обявен като такъв с решение на Министерски съвет през 1995 г. „На тази дат

Търговищкият окръжен съд пусна под парична гаранция бившия кмет на Омуртаг Ешреф Ешрефов, обвинен в участие в организирана престъпна група. Съдебният състав уважи искането на защитата за изменение на мярката за неотклонение „Домашен арест“ в по-лека на Е. Е. и постанови „Парична гаранция“ в размер на 20 хиляди лева, съобщи говорителят на Окръжния съд в Търговище Десислава Здравкова. 

От институцията припомнят, че Е. Е. е привлечен като обвиняем за това, че от началото на 2019 година е участвал в организирана престъпна група в Омуртаг и на територията на общината с цел извършване, съгласувано в страната, на престъпления по служба, за които е предвидено наказание „Лишаване от свобода” повече от три години. Групата е създадена с користна цел и в нея участват длъжностни лица, посочват от съда.

Съдебният състав счита, че към момента пр

Тази година приоритет за нас е ограничаването на замърсяванията с отпадъци и премахването на нерегламентираните сметища,  каза служебният министър на околната среда и  водите Петър Димитров, който днес се включи в акция по почистване на морското дъно във Варненския залив край нос Галата. Това съобщи пресцентърът на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Избрахме плажа на Аспарухово, защото той е третият по замърсеност в България и трябва да вземем мерки по опазването на дюните, които се намират зад него, обясни министърът, цитиран в съобщението.  Димитров отбеляза, че за залива са много характерни останалите в морето стари мрежи – т.нар. мъртви мрежи, които са проблем за морските обитатели, корабоплаването и водолазите. И припомни, че за пореден път МОСВ е основен партньор на кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“. 

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
В Прищина отбелязват Международния ден на демокрацията, критикуват правителството за нарушаване на демократичните ценности
Безплатен курс за специалност „Здравен асистент“ за безработни организират от болница „Дева Мария“ в Бургас
Министър Росен Карадимов увери, че ЦИК има пълната подкрепа на Министерския съвет, каза Камелия Нейкова
Окръжният съд във Враца постави в ареста обвинен за наркоразпространение 28-годишен мъж
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.