Начало На преден план Служебният премиер Димитър Главчев ще провери трафика на граничния пункт „Русе-Гюргево“ утре
9685
България

Служебният премиер Димитър Главчев ще провери трафика на граничния пункт „Русе-Гюргево“ утре

Служебният премиер Димитър Главчев ще провери на място трафика на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Русе-Гюргево“ утре, 2 август, съобщиха от правителствената пресслужба.Проверката на министър-председателя идва след негова среща с представители на транспортния бранш. В нея участваха служебните вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова, министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, както и заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев, директорът на Агенция „Митници“ Георги Димов и представители на „Гранична полиция“.

| 01 Август 2024, 15:01 ч.
Служебният премиер Димитър Главчев ще провери трафика на граничния пункт „Русе-Гюргево“ утре
Служебният премиер Димитър Главчев ще провери трафика на граничния пункт „Русе-Гюргево“ утре
Снимка © Министерски съвет

Служебният премиер Димитър Главчев ще провери на място трафика на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Русе-Гюргево“ утре, 2 август, съобщиха от правителствената пресслужба. Проверката на министър-председателя идва след негова среща с представители на транспортния бранш. В нея участваха служебните вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова, министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, както и заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев, директорът на Агенция „Митници“ Георги Димов и представители на „Гранична полиция“.

Отчет за дейността на Общинския съвет и информация за текущото изпълнение на бюджета на общината за първото полугодие на 2024 г., са две от 15-те докладни записки, които ще разглеждат днес съветниците в гр. Роман. Това съобщава на сайта си общинската администрация. 

Общинските съветници ще разгледат също намерение на администрацията за участие в трансграничния проект „Атракционни карстови ландшафтни паркове – преодоляване на границите с чудесата на природата“. Ще бъдат обсъдени и въпроси, свързани с общински имоти. 

Общинският съвет на Роман се състои от тринадесет души. Постоянно действат четири комисии. 

В последните две седмици над 22 хил. граждани са сдвоили здравното си досие с мобилното приложение "еЗдраве", съобщиха от "Информационно обслужване" АД. Чрез сдвояването потребителите имат достъп до пълната информация за регистрираните в Националната здравноинформационна система прегледи, направления, рецепти, ваксини, хоспитализации, резултати от лабораторни изследвания, обща здравна информация и др. В първия ден, в който достъпът до здравното досие стана възможен и без електронен подпис, 500 желаещи провериха здравните си досиета през "еЗдраве".

Гражданите имат достъп и до новия модул "Дългосрочна грижа за здравето", който включва задължителните профилактични прегледи, изследвания и ваксинации. Системата, която бе разработена от "Информационно обслужване" АД, изготвя персонален план за здравна грижа на всички граждани и изпраща навременна нотификация към пациента/родителя и л

Мога да кажа, че Централната избирателна комисия (ЦИК) приема решенията си съобразно разпоредбите на закона, а не под политически натиск, заяви в предаването „Неделя 150" на БНР председателят на изборния орган Камелия Нейкова.

За себе си тя обясни, че не само за тези избори, но назад във времето никой не е оказвал натиск за начина, по който гласува, когато се приемат решения. По думите останалите колеги в комисията също не са споделяли за оказван натиск върху тях. "Като че ли някой се опитва да създаде недоверие към ЦИК, все едно работим така, че вотът да е нечестен и да има после основания за оспорването му", смята Нейкова.

Тя добави също, че ЦИК не се влияе от решения на партии, на политически органи. Според нея политическите субекти трябва да решават проблемите си в рамките на своите формации, като е недопустимо някой да очаква ЦИК да е арбитър или да вземе т

Демонстрация по оказване на първа помощ на множество пострадали при възникнало бедствие, в рамките на националното учение на доброволните екипи на Българския Червен кръст (БЧК) „Мадара 24“, се състоя на язовира в с. Марково, община Каспичан. 

Демонстрацията ще е на спасяване на хора, попаднали в беда. Ще се разиграе „инцидент“, при който е възникнал пожар от едната страна на язовира и хора, притиснати от пожара, трябва да бъдат изведени през водния басейн, каза пред репортер преди началото на демонстрацията председателят на Областния съвет на БЧК в Шумен Николай Чобанов. 

„В други години това се е случвало на Бургаското езеро, в бързотечащите води на река Струма. Тази година решението на националното ръководство на БЧК бе да бъде в Шуменска област, заради това съчетание на планинско-скален масив с воден басейн, за да можем да отраб

Потушени са 54 пожара в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Екипите на пожарната са реагирали на 93 сигнала за произшествия.

При пожар за изминалите 24 часа е загинал един човек. На 13 септември в 9:11 часа е получен сигнал за пожар в къща във Велико Търново. При инцидента е загинал мъж на 73 години.

От дирекцията съобщават и за пожара вследствие на катастрофата в авиобаза „Граф Игнатиево“. Сигналът е подаден в 12:56 часа вчера. Пламъците са потушени с пет пожарни автомобила на пожарната, три на Министерството на отбраната, както и хеликоптер Кугър. При катастрофата загинаха двамата пилоти.

Двама души са пострадали при катастрофа между ТИР и лек автомобил на главен път Е79. Съобщението е получено вчера в 14:35 часа. Пострадалите са пътували

По време на посещението си Главчев ще провери и започналия на 10 юли ремонт на българския участък на моста. България има готовност за възобновяване на фериботната линия Русе-Гюргево, което би облекчило между 20 и 30 процента тежкотоварния трафик. Амбициите от българска страна са това да се случи през септември, става известно от съобщението.  

По време на срещата е било обсъдено отделяне на потоците на тежкотоварните автомобили на държави членки на Европейския съюз (ЕС) и на трети страни. Друга тема е била облекчаване на трафика и натовареността на пунктовете при "Дунав мост" 1 и 2, „Кулата“, „Лесово“ и „Капитан Андреево“ чрез обособяване на допълнителни гишета и изграждане на модерни паркинги за изчакване и почивка. От бранша поискаха и надграждане на ТОЛ системата, както и промяна в начините за правоприлагане, за да не бъде то допълнителна причина за бавене и образуване на тапи.

На 8 август ще се проведе отново среща, инициирана от служебния министър на транспорта и съобщенията, на която всички отговорни институции и представители на транспортния бранш ще изчистят детайлите. Предстои да бъде организирана и среща с румънския посланик Бръндуша Йоана Предеску, която да бъде запозната с предложението за отделяне на потока на тежкотоварните автомобили на държави членки на ЕС и на трети страни, допълват от правителствената пресслужба. 

Представителите на транспортния бранш подкрепиха идеята на служебния премиер, като първа стъпка в облекчаването на тежкотоварния трафик пред граничните пунктове на страната. 

Димитър Главчев покани на разговор бранша, след като в началото на седмицата посети ГКПП „Кулата“ след получени сигнали за сериозен трафик и огромни опашки. По време на разговора стана известно, че тази опция би могла да се приложи и за облекчаване на трафика на „Дунав мост“ 1 и 2, където проблемът с дългите опашки е от години. 

Върховният административен съд (ВАС) ще разгледа жалбата на коалиция "Демокрация, права и свободи - ДПС" срещу решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за отказ за регистрация на коалицията за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г.

Делото е насрочено за 11:00 часа, в открито съдебно заседание.

Изложбата „Облеклото в Краището от началото на 20 век“ беше представена в село Шишковци, община Кюстендил. Организатор е  Борислав Крумов от Сдружение „Роден край“. Експозицията е тазгодишният акцент в Международния фестивал „Балканска черга“.

В изложбата може да се види, че тогава са се носили не само потури и саи, а и европейски модерни дрехи. По думите на Крумов промяната се дължи главно на отварянето на региона към света с построяването на железопътната линия София - Кюстендил след 1909 г. Инфраструктурата дава възможност местните хора да продават плодовете си в София, а оттам - и в Европа, обясни Борислав Крумов и допълни, че това носи печалба за местните, но и позволява навлизането на модерни за началото на 20 век дрехи. 

Политиците ще използват процедурата за избор на главен прокурор в своя полза, според Огнян Дамянов, член на Прокурорската колегия на ВСС. В отговор на журналистически въпрос дали смята, че в контекста на предстоящите избори и разговори за съставяне на кабинет политиците ще използват процедурата за избор на главен прокурор в своя полза той каза: „Уверен съм в това нещо и съм сигурен“.

„Върху ВСС последната седмица беше оказан политически и медиен натиск да не възобновява процедурата, включително и със законодателни предложения да се забрани този ВСС да избира и да освобождава тримата големи (бел.ред. главния прокурор, председателите на ВКС и ВАС)“, каза Дамянов.

Той посочи, че на този етап „нямам кандидат за главен прокурор“ и добави, че не е водил разговори с никого и не смята да разговаря. 

Дамянов каза, че не е редно, как

Нови светодиодни  пътни знаци ще бъдат поставени в Троян на местата, където най-често пресичат деца, съобщи Минко Акимов, председател на Ротари клуб – Троян. 

Средствата за закупуване на оборудването са събрани на коледния бал на клуба и чрез лични дарения на ротарианци. Със сумата от 8000 лева са закупени десет комплекта светодиодни знаци, които ще бъдат поставени на най-уязвимите места в града.

По думите на кмета на Троян Донка Михайлова дарението е полезно и в интерес на сигурността на децата на Троян.

Акимов припомни, че това е поредно дарение, след детска площадка в село Орешак, часовник на градския площад и техника за нуждите на общинската болница, което клубът прави на местната общност.

Съболезнования на семействата и семействата и близките на загиналите военни пилоти изрази председателят на ДПС Джевдет Чакъров.

„Изразявам най-искрените си съболезнования на семействата и близките на загиналите военни пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин по време на изпълнение на служебните им задължения днес. Дълбок поклон пред паметта им, написа Чакъров в съобщение, разпространено на страницата на „ДПС пресцентър“ във Фейсбук.

По-рано днес, при инцидент в авиобаза „Граф Игнатиево“ с учебно-боен самолет L-39ZA загинаха двама пилоти. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев, който пристигна на мястото на инцидента. Главчев и служебният министър на отбраната Атанас Запрянов изразиха съболезнования на семействата и на близките.

Припомняме, че на 10 юли служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова даде началото на основния ремонт на Дунав мост при Русе. Министърът каза, че възобновяването на фериботната връзка между Русе и Гюргево би поело между 20 и 30 процента от тежкотоварния трафик, което от своя страна ще облекчи пътуването през съоръжението на леки автомобили.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар взе две жертви във Видин
Пожар взе две жертви във Видин, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в дунавския град. Днес в 3:57 часа е постъпил сигнал за пожар в апартамент на ул. „Гладстон ...
Безработицата през август е 5,3%, по данни на Агенцията по заетостта
Безработицата през август е 5,3 %, съобщиха от Агенцията по заетостта. В края на месеца регистрираните в бюрата по труда безработни са 150 709, а започналите работа - 11 523 души. ...
Селища в Шумен и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември заради изграждане на присъединителни връзки към новия довеждащ водопровод
Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище. Тога ...
Пешеходка на 46 години е блъсната тази нощ от лек автомобил на междуселски път край Дупница, шофьорът е избягал
На пътя между селата Самораново и Ресилово, община Дупница, 46-годишна жена е блъсната от автомобил, който е напуснал местопроизшествието, съобщиха от пресцентъра на Областната дир ...
Община Вършец изгражда два разрушени от водата моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма на МРРБ
Община Вършец започна изграждане на два моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма за общините към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:43 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9685
България

Служебният премиер Димитър Главчев ще провери трафика на граничния пункт „Русе-Гюргево“ утре

Служебният премиер Димитър Главчев ще провери на място трафика на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Русе-Гюргево“ утре, 2 август, съобщиха от правителствената пресслужба.Проверката на министър-председателя идва след негова среща с представители на транспортния бранш. В нея участваха служебните вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова, министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, както и заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев, директорът на Агенция „Митници“ Георги Димов и представители на „Гранична полиция“.

| 01 Август 2024, 15:01 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Служебният премиер Димитър Главчев ще провери трафика на граничния пункт „Русе-Гюргево“ утре
Служебният премиер Димитър Главчев ще провери трафика на граничния пункт „Русе-Гюргево“ утре
Снимка © Министерски съвет

Служебният премиер Димитър Главчев ще провери на място трафика на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Русе-Гюргево“ утре, 2 август, съобщиха от правителствената пресслужба. Проверката на министър-председателя идва след негова среща с представители на транспортния бранш. В нея участваха служебните вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова, министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, както и заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев, директорът на Агенция „Митници“ Георги Димов и представители на „Гранична полиция“.

Отчет за дейността на Общинския съвет и информация за текущото изпълнение на бюджета на общината за първото полугодие на 2024 г., са две от 15-те докладни записки, които ще разглеждат днес съветниците в гр. Роман. Това съобщава на сайта си общинската администрация. 

Общинските съветници ще разгледат също намерение на администрацията за участие в трансграничния проект „Атракционни карстови ландшафтни паркове – преодоляване на границите с чудесата на природата“. Ще бъдат обсъдени и въпроси, свързани с общински имоти. 

Общинският съвет на Роман се състои от тринадесет души. Постоянно действат четири комисии. 

В последните две седмици над 22 хил. граждани са сдвоили здравното си досие с мобилното приложение "еЗдраве", съобщиха от "Информационно обслужване" АД. Чрез сдвояването потребителите имат достъп до пълната информация за регистрираните в Националната здравноинформационна система прегледи, направления, рецепти, ваксини, хоспитализации, резултати от лабораторни изследвания, обща здравна информация и др. В първия ден, в който достъпът до здравното досие стана възможен и без електронен подпис, 500 желаещи провериха здравните си досиета през "еЗдраве".

Гражданите имат достъп и до новия модул "Дългосрочна грижа за здравето", който включва задължителните профилактични прегледи, изследвания и ваксинации. Системата, която бе разработена от "Информационно обслужване" АД, изготвя персонален план за здравна грижа на всички граждани и изпраща навременна нотификация към пациента/родителя и л

Мога да кажа, че Централната избирателна комисия (ЦИК) приема решенията си съобразно разпоредбите на закона, а не под политически натиск, заяви в предаването „Неделя 150" на БНР председателят на изборния орган Камелия Нейкова.

За себе си тя обясни, че не само за тези избори, но назад във времето никой не е оказвал натиск за начина, по който гласува, когато се приемат решения. По думите останалите колеги в комисията също не са споделяли за оказван натиск върху тях. "Като че ли някой се опитва да създаде недоверие към ЦИК, все едно работим така, че вотът да е нечестен и да има после основания за оспорването му", смята Нейкова.

Тя добави също, че ЦИК не се влияе от решения на партии, на политически органи. Според нея политическите субекти трябва да решават проблемите си в рамките на своите формации, като е недопустимо някой да очаква ЦИК да е арбитър или да вземе т

Демонстрация по оказване на първа помощ на множество пострадали при възникнало бедствие, в рамките на националното учение на доброволните екипи на Българския Червен кръст (БЧК) „Мадара 24“, се състоя на язовира в с. Марково, община Каспичан. 

Демонстрацията ще е на спасяване на хора, попаднали в беда. Ще се разиграе „инцидент“, при който е възникнал пожар от едната страна на язовира и хора, притиснати от пожара, трябва да бъдат изведени през водния басейн, каза пред репортер преди началото на демонстрацията председателят на Областния съвет на БЧК в Шумен Николай Чобанов. 

„В други години това се е случвало на Бургаското езеро, в бързотечащите води на река Струма. Тази година решението на националното ръководство на БЧК бе да бъде в Шуменска област, заради това съчетание на планинско-скален масив с воден басейн, за да можем да отраб

Потушени са 54 пожара в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Екипите на пожарната са реагирали на 93 сигнала за произшествия.

При пожар за изминалите 24 часа е загинал един човек. На 13 септември в 9:11 часа е получен сигнал за пожар в къща във Велико Търново. При инцидента е загинал мъж на 73 години.

От дирекцията съобщават и за пожара вследствие на катастрофата в авиобаза „Граф Игнатиево“. Сигналът е подаден в 12:56 часа вчера. Пламъците са потушени с пет пожарни автомобила на пожарната, три на Министерството на отбраната, както и хеликоптер Кугър. При катастрофата загинаха двамата пилоти.

Двама души са пострадали при катастрофа между ТИР и лек автомобил на главен път Е79. Съобщението е получено вчера в 14:35 часа. Пострадалите са пътували

По време на посещението си Главчев ще провери и започналия на 10 юли ремонт на българския участък на моста. България има готовност за възобновяване на фериботната линия Русе-Гюргево, което би облекчило между 20 и 30 процента тежкотоварния трафик. Амбициите от българска страна са това да се случи през септември, става известно от съобщението.  

По време на срещата е било обсъдено отделяне на потоците на тежкотоварните автомобили на държави членки на Европейския съюз (ЕС) и на трети страни. Друга тема е била облекчаване на трафика и натовареността на пунктовете при "Дунав мост" 1 и 2, „Кулата“, „Лесово“ и „Капитан Андреево“ чрез обособяване на допълнителни гишета и изграждане на модерни паркинги за изчакване и почивка. От бранша поискаха и надграждане на ТОЛ системата, както и промяна в начините за правоприлагане, за да не бъде то допълнителна причина за бавене и образуване на тапи.

На 8 август ще се проведе отново среща, инициирана от служебния министър на транспорта и съобщенията, на която всички отговорни институции и представители на транспортния бранш ще изчистят детайлите. Предстои да бъде организирана и среща с румънския посланик Бръндуша Йоана Предеску, която да бъде запозната с предложението за отделяне на потока на тежкотоварните автомобили на държави членки на ЕС и на трети страни, допълват от правителствената пресслужба. 

Представителите на транспортния бранш подкрепиха идеята на служебния премиер, като първа стъпка в облекчаването на тежкотоварния трафик пред граничните пунктове на страната. 

Димитър Главчев покани на разговор бранша, след като в началото на седмицата посети ГКПП „Кулата“ след получени сигнали за сериозен трафик и огромни опашки. По време на разговора стана известно, че тази опция би могла да се приложи и за облекчаване на трафика на „Дунав мост“ 1 и 2, където проблемът с дългите опашки е от години. 

Върховният административен съд (ВАС) ще разгледа жалбата на коалиция "Демокрация, права и свободи - ДПС" срещу решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за отказ за регистрация на коалицията за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г.

Делото е насрочено за 11:00 часа, в открито съдебно заседание.

Изложбата „Облеклото в Краището от началото на 20 век“ беше представена в село Шишковци, община Кюстендил. Организатор е  Борислав Крумов от Сдружение „Роден край“. Експозицията е тазгодишният акцент в Международния фестивал „Балканска черга“.

В изложбата може да се види, че тогава са се носили не само потури и саи, а и европейски модерни дрехи. По думите на Крумов промяната се дължи главно на отварянето на региона към света с построяването на железопътната линия София - Кюстендил след 1909 г. Инфраструктурата дава възможност местните хора да продават плодовете си в София, а оттам - и в Европа, обясни Борислав Крумов и допълни, че това носи печалба за местните, но и позволява навлизането на модерни за началото на 20 век дрехи. 

Политиците ще използват процедурата за избор на главен прокурор в своя полза, според Огнян Дамянов, член на Прокурорската колегия на ВСС. В отговор на журналистически въпрос дали смята, че в контекста на предстоящите избори и разговори за съставяне на кабинет политиците ще използват процедурата за избор на главен прокурор в своя полза той каза: „Уверен съм в това нещо и съм сигурен“.

„Върху ВСС последната седмица беше оказан политически и медиен натиск да не възобновява процедурата, включително и със законодателни предложения да се забрани този ВСС да избира и да освобождава тримата големи (бел.ред. главния прокурор, председателите на ВКС и ВАС)“, каза Дамянов.

Той посочи, че на този етап „нямам кандидат за главен прокурор“ и добави, че не е водил разговори с никого и не смята да разговаря. 

Дамянов каза, че не е редно, как

Нови светодиодни  пътни знаци ще бъдат поставени в Троян на местата, където най-често пресичат деца, съобщи Минко Акимов, председател на Ротари клуб – Троян. 

Средствата за закупуване на оборудването са събрани на коледния бал на клуба и чрез лични дарения на ротарианци. Със сумата от 8000 лева са закупени десет комплекта светодиодни знаци, които ще бъдат поставени на най-уязвимите места в града.

По думите на кмета на Троян Донка Михайлова дарението е полезно и в интерес на сигурността на децата на Троян.

Акимов припомни, че това е поредно дарение, след детска площадка в село Орешак, часовник на градския площад и техника за нуждите на общинската болница, което клубът прави на местната общност.

Съболезнования на семействата и семействата и близките на загиналите военни пилоти изрази председателят на ДПС Джевдет Чакъров.

„Изразявам най-искрените си съболезнования на семействата и близките на загиналите военни пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин по време на изпълнение на служебните им задължения днес. Дълбок поклон пред паметта им, написа Чакъров в съобщение, разпространено на страницата на „ДПС пресцентър“ във Фейсбук.

По-рано днес, при инцидент в авиобаза „Граф Игнатиево“ с учебно-боен самолет L-39ZA загинаха двама пилоти. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев, който пристигна на мястото на инцидента. Главчев и служебният министър на отбраната Атанас Запрянов изразиха съболезнования на семействата и на близките.

Припомняме, че на 10 юли служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова даде началото на основния ремонт на Дунав мост при Русе. Министърът каза, че възобновяването на фериботната връзка между Русе и Гюргево би поело между 20 и 30 процента от тежкотоварния трафик, което от своя страна ще облекчи пътуването през съоръжението на леки автомобили.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар взе две жертви във Видин
Безработицата през август е 5,3%, по данни на Агенцията по заетостта
Селища в Шумен и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември заради изграждане на присъединителни връзки към новия довеждащ водопровод
Пешеходка на 46 години е блъсната тази нощ от лек автомобил на междуселски път край Дупница, шофьорът е избягал
Община Вършец изгражда два разрушени от водата моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма на МРРБ
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.