Начало На преден план Доверявам се на експертното мнение на министъра на културата за предложението за награждаване на Георги Йорданов, каза служебният премиер
9394
България

Доверявам се на експертното мнение на министъра на културата за предложението за награждаване на Георги Йорданов, каза служебният премиер

Доверявам се на експертното мнение на служебния министър на културата Найден Тодоров, който каза, че никакви спорове не е предизвикало това предложение.Това каза пред журналисти служебният министър-председател Димитър Главчев във връзка с предложението на Министерския съвет до президента Румен Радев за удостояване на Георги Йорданов Момчев с орден „Стара планина“ - първа степен за големите му заслуги в областта на културата и изкуството.

| 01 Август 2024, 15:10 ч.
Доверявам се на експертното мнение на министъра на културата за предложението за награждаване на Георги Йорданов, каза служебният премиер
Доверявам се на експертното мнение на министъра на културата за предложението за награждаване на Георги Йорданов, каза служебният премиер
Снимка © Христо Касабов / БТА

Доверявам се на експертното мнение на служебния министър на културата Найден Тодоров, който каза, че никакви спорове не е предизвикало това предложение. Това каза пред журналисти служебният министър-председател Димитър Главчев във връзка с предложението на Министерския съвет до президента Румен Радев за удостояване на Георги Йорданов Момчев с орден „Стара планина“ - първа степен за големите му заслуги в областта на културата и изкуството. Коментарът си премиерът направи преди изслушване в парламентарната комисия по европейските въпроси.

Възможността за антикорупционно обучение на български прокурори, следователи и служители на финансовото разузнаване обсъди на работна среща и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов с американските юристи д-р Кевин Карол и д-р Реми Гербей. Това съобщиха от държавното обвинение.

В срещата в Съдебната палата в София участваха още заместник главният прокурор Елена Каракашева, председателят на Висшия адвокатски съвет и  заместник-председател на Арбитражния съд при БТПП д-р Ивайло Дерменджиев и Бранимир Ботев, президент на Европейската лига за икономическо сътрудничество. 

Сарафов подчерта необходимостта от увеличаване капацитета на българските институции в борбата с трансграничната престъпност във финансовата сфера. В тази връзка бе обсъдена възможността американските експерти да проведат обучение на български магистрати и представители на специалните служби за механиз

Усложненията в лечението на съдови заболявания, диагностицирането им и справянето с тях обсъждат в Русе специалисти от България, Сърбия, Германия, Италия и Испания. Това е основната тема на петото поредно издание на "Русенски интервенционални дни", съобщи по време на откриването на форума днес инвазивният кардиолог от "Медика Кор" д-р Панайот Панайотов.

Съорганизатори на проявата, която ще продължи през следващите два дни, са Русенският университет "Ангел Кънчев", Българско дружество по интервенционална кардиология и лечебни заведения "Медика". 

"Усложненията са нещо, което по принцип не се показва, но трябва да показваме, защото трябва да знаем как да се справим с тях", коментира проф. д-р Добрин Василев. 

Д-р Панайотов уточни, че във форума ще се включат някои от най-успешните български и чуждестранни специалисти от областта на кардиологията, кардиохир

Независимо в кои часове на денонощието правим проверките, установяваме водачи употребили алкохол преди да шофират, каза комисар Мария Ботева, заместник-началник в отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) на брифинг пред медиите относно кампанията "Алкохолът е лош шофьор".

Тя допълни, че кампанията ще продължи да бъде част от ежегодната програма с превантивни дейности на полицията. "Пътна полиция" партнира вече 15 -а година на кампанията и се присъединяваме към 16- ото издание. В трите града, в които се провежда до момента, е получила позитивен отзвук,каза още комисар Ботева.

Посланието на кампанията е в името „Алкохолът е лош шофьор“, няма място за тълкование и компромиси на пътя. Това, което се опитваме вече 16-а година, е да обърнем внимание на позитивното послание, каза Гергина Дерилова, мениджър корпоративни въпр

Оставката на кмета на София Васил Терзиев и на заместник-кмета по финанси, здравеопазване и строителство Иван Василев поискаха граждани, които се събраха днес на протест пред сградата на Столичната община и Столичния общински съвет, докато общинските съветници заседават за първи път след лятната им ваканция.

Крум Малинов, живущ на бул. "Патриарх Евтимий", каза , че организацията на движение на бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша" и ул. "Фритьоф Нансен" е била обявена от съда за незаконосъобразна и поради това строителните дейности са спрени. Малинов припомни, че 150 от паркоместата в района са премахнати, като въпреки обещанията, не са подсигурени алтернативи за живущите. "Паркоместата са намалени, но пък булевардите са стеснени и от 10:00 часа сутринта до 20:00 ч. вечерта има задръствания, а изгорелите газове ги дишат гражданите", коментира Крум Малинов. По бул. "Витоша" не

Кметът на община Кюстендил Огнян Атанасов награди състезателите и ръководителите на отборите "Доброволци" и "Млад доброволец", които участваха в III-те Национални състезания за доброволци и млади доброволци, и се класираха на трето и първо място. Церемонията се състоя в рамките на Седмицата на пожарната безопасност, като доброволците получиха грамоти и парични награди. 

Награди получиха и ръководителите на отборите: Благой Везенков, младши инспектор в Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност (ДПКПД) при Районна служба "Пожарна безопасност и защита на население" (РСПБЗН) – Кюстендил, Весела Начева, педагог в Езиковата гимназия "Д-р Петър Берон", както и Ивайло Чалъков -главен експерт “Управление при кризи" към Община Кюстендил.

Кметът изрази своето дълбоко уважение и благодарност за всеотдайността, желанието и доблестта на всички доброволци,

По думите му на Главчев, Георги Йорданов Момчев е награждаван от още правителства с награди. Не е имало никаво противоречие, когато е направено това предложение, обясни той. 

По-рано днес в пленарната зала възникна напрежение заради декларация, прочетена от Атанас Атанасов от името на ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“ по повод вчерашното решение на Министерския съвет да предложи на президента да издаде указ за награждаването на Георги Йорданов Момчев.

Мъж на 44 години от Разград е задържан за притежание на незаконно оръжие, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева. При оперативно-издирвателни действия, предприети от служители на Районното управление в Разград след постъпил на 11 септември сигнал за домашно насилие, в имот във вилна зона „Малкия хълм“, собственост на криминално проявения и осъждан мъж, в камара от пясък е открито огнестрелно оръжие, неустановена марка и модел, с поставена на него оптика.

При претърсванията са намерени и 68 броя боеприпаси за малокалибрено оръжие. По случая е започнато разследване за извършено престъпление, каза говорителят на институцията. 

Преди месец в заветското село Острово в хода на полицейска проверка бе задържан 56-годишен мъж за притежание на незаконно огнестрелно оръжие – преработена пневматична пушка, пригодена за боеп

Жена на 24 години загина при катастрофа тази сутрин в Добрич, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Оттам посочиха, че инцидентът е станал малко след 7:00 ч. на пътен възел от с. Козлодуйци за околовръстния път на града. 

Жената е навлязла с автомобила си  в лентата за насрещно движение и се ударила челно в товарен автомобил. Тя е загинала на място, а дете, което е пътувало в колата, е отведено за преглед в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Водачът на товарния автомобил също е в болницата - със съмнение за фрактура на горен крайник. 

За първите осем месеца на годината на територията на област Добрич са станали 96 тежки пътни инцидента. Жертвите при пътнотранспортни произшествия от началото на годината в областта са 11, 119 души са пострадали. В сравнение със същия период на миналата година катастрофите са с една п

Търговищкият окръжен съд постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ за тримата, привлечени към наказателна отговорност за ръководене и участие в организирана престъпна група, занимаваща се с държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол, действала на територията на областта. За четвъртия участник мярката е „домашен арест“, съобщиха от пресслужбата на институцията. 

И. И. (на 51 г.) е привлечен като обвиняем за ръководене на групата, а П. С. (на 43 г.), С. А. (53 г.) и В. С. (на 67 г.) за участие в същата – престъпления по чл. 234, ал. 3, т. 1 и чл. 321 от НК. И четиримата са осъждани. 

Съдът постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“  за И. И. , П. С. и С. А., вземайки предвид, че целта на мярката е да обезпечи присъствието на обвиняемите в хода на разследването и съществува реална

Окръжният съд във Враца остави в ареста млад мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от съдебната институция.

Съдът е постановил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.И., тъй като са налице всички, изискуеми от закона, предпоставки за това. Сред тях са  обосновано предположение за вероятната съпричастност на задържания към престъплението и  реална опасност да извърши ново. Освен това обвиняемият е осъждан, като настоящото престъпление, в което е обвинен, е извършено в изпитателния срок на предишно осъждане за трафик на хора. 

По-рано днес от Окръжната прокуратура във Враца съобщиха, че 28-годишният В.И. е задържан за 72 часа, като се иска той да остане в ареста за постоянно. Мъжът е обвинен за това, че на 12 септември т.г. в апартамента във Враца, в който живее под наем, без надлежно разре

За пръв път Ловеч е домакин на фестивала „Здравей, Здраве!”, който започва днес в сградата на Младежкия дом. Това съобщи Даниела Панайотова, координатор на организационния екип в Ловеч.

В програмата са предвидени седем лекции и пет практики. Всичко е подчинено на здравето, грижата, превенцията и профилактиката, повишаване на здравната култура на хората и обръщането им към един здравословен и по-осъзнат начин на живот, посочи Панайотова.

През целия ден ще има и базар на здравословни продукти.

Асен Миланов ще разкаже за родовата карма и как нашият род влияе на живота ни, Лора Русанова ще представи техники за постигане на психическо и физическо здраве, а Владимир Игнатов ще сподели информация за биорезонанса, радиестезията и лечението с природни средства. Д-р Весела Балтова ще говори за женското здраве и хормоналния баланс, Дорина Ташева ще разкаже за емо

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Два сигнала за младежи във видимо нетрезво състояние са приети днес в дежурната част на Районно управление - Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен. Единият сигнал е ...
В Прищина отбелязват Международния ден на демокрацията, критикуват правителството за нарушаване на демократичните ценности
Парламентът на Косово отбеляза Международния ден на демокрацията под мотото „Ефективно управление на изкуствения интелект на всички нива“. Председателят на парламента Г ...
Безплатен курс за специалност „Здравен асистент“ за безработни организират от болница „Дева Мария“ в Бургас
Безплатен курс за обучение по професия „Здравен асистент“ за безработни организират от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Дева Мар ...
Министър Росен Карадимов увери, че ЦИК има пълната подкрепа на Министерския съвет, каза Камелия Нейкова
Служебният министър на иновациите и растежа Министър Росен Карадимов увери, че Централната избирателна комисия (ЦИК) има пълната подкрепа на Министерския съвет, така че продължавам ...
Окръжният съд във Враца постави в ареста обвинен за наркоразпространение 28-годишен мъж
Окръжният съд във Враца остави в ареста млад мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от съдебната институция. Съдът е постановил най-тежката мярка за не ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:44 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9394
България

Доверявам се на експертното мнение на министъра на културата за предложението за награждаване на Георги Йорданов, каза служебният премиер

Доверявам се на експертното мнение на служебния министър на културата Найден Тодоров, който каза, че никакви спорове не е предизвикало това предложение.Това каза пред журналисти служебният министър-председател Димитър Главчев във връзка с предложението на Министерския съвет до президента Румен Радев за удостояване на Георги Йорданов Момчев с орден „Стара планина“ - първа степен за големите му заслуги в областта на културата и изкуството.

| 01 Август 2024, 15:10 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Доверявам се на експертното мнение на министъра на културата за предложението за награждаване на Георги Йорданов, каза служебният премиер
Доверявам се на експертното мнение на министъра на културата за предложението за награждаване на Георги Йорданов, каза служебният премиер
Снимка © Христо Касабов / БТА

Доверявам се на експертното мнение на служебния министър на културата Найден Тодоров, който каза, че никакви спорове не е предизвикало това предложение. Това каза пред журналисти служебният министър-председател Димитър Главчев във връзка с предложението на Министерския съвет до президента Румен Радев за удостояване на Георги Йорданов Момчев с орден „Стара планина“ - първа степен за големите му заслуги в областта на културата и изкуството. Коментарът си премиерът направи преди изслушване в парламентарната комисия по европейските въпроси.

Възможността за антикорупционно обучение на български прокурори, следователи и служители на финансовото разузнаване обсъди на работна среща и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов с американските юристи д-р Кевин Карол и д-р Реми Гербей. Това съобщиха от държавното обвинение.

В срещата в Съдебната палата в София участваха още заместник главният прокурор Елена Каракашева, председателят на Висшия адвокатски съвет и  заместник-председател на Арбитражния съд при БТПП д-р Ивайло Дерменджиев и Бранимир Ботев, президент на Европейската лига за икономическо сътрудничество. 

Сарафов подчерта необходимостта от увеличаване капацитета на българските институции в борбата с трансграничната престъпност във финансовата сфера. В тази връзка бе обсъдена възможността американските експерти да проведат обучение на български магистрати и представители на специалните служби за механиз

Усложненията в лечението на съдови заболявания, диагностицирането им и справянето с тях обсъждат в Русе специалисти от България, Сърбия, Германия, Италия и Испания. Това е основната тема на петото поредно издание на "Русенски интервенционални дни", съобщи по време на откриването на форума днес инвазивният кардиолог от "Медика Кор" д-р Панайот Панайотов.

Съорганизатори на проявата, която ще продължи през следващите два дни, са Русенският университет "Ангел Кънчев", Българско дружество по интервенционална кардиология и лечебни заведения "Медика". 

"Усложненията са нещо, което по принцип не се показва, но трябва да показваме, защото трябва да знаем как да се справим с тях", коментира проф. д-р Добрин Василев. 

Д-р Панайотов уточни, че във форума ще се включат някои от най-успешните български и чуждестранни специалисти от областта на кардиологията, кардиохир

Независимо в кои часове на денонощието правим проверките, установяваме водачи употребили алкохол преди да шофират, каза комисар Мария Ботева, заместник-началник в отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) на брифинг пред медиите относно кампанията "Алкохолът е лош шофьор".

Тя допълни, че кампанията ще продължи да бъде част от ежегодната програма с превантивни дейности на полицията. "Пътна полиция" партнира вече 15 -а година на кампанията и се присъединяваме към 16- ото издание. В трите града, в които се провежда до момента, е получила позитивен отзвук,каза още комисар Ботева.

Посланието на кампанията е в името „Алкохолът е лош шофьор“, няма място за тълкование и компромиси на пътя. Това, което се опитваме вече 16-а година, е да обърнем внимание на позитивното послание, каза Гергина Дерилова, мениджър корпоративни въпр

Оставката на кмета на София Васил Терзиев и на заместник-кмета по финанси, здравеопазване и строителство Иван Василев поискаха граждани, които се събраха днес на протест пред сградата на Столичната община и Столичния общински съвет, докато общинските съветници заседават за първи път след лятната им ваканция.

Крум Малинов, живущ на бул. "Патриарх Евтимий", каза , че организацията на движение на бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша" и ул. "Фритьоф Нансен" е била обявена от съда за незаконосъобразна и поради това строителните дейности са спрени. Малинов припомни, че 150 от паркоместата в района са премахнати, като въпреки обещанията, не са подсигурени алтернативи за живущите. "Паркоместата са намалени, но пък булевардите са стеснени и от 10:00 часа сутринта до 20:00 ч. вечерта има задръствания, а изгорелите газове ги дишат гражданите", коментира Крум Малинов. По бул. "Витоша" не

Кметът на община Кюстендил Огнян Атанасов награди състезателите и ръководителите на отборите "Доброволци" и "Млад доброволец", които участваха в III-те Национални състезания за доброволци и млади доброволци, и се класираха на трето и първо място. Церемонията се състоя в рамките на Седмицата на пожарната безопасност, като доброволците получиха грамоти и парични награди. 

Награди получиха и ръководителите на отборите: Благой Везенков, младши инспектор в Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност (ДПКПД) при Районна служба "Пожарна безопасност и защита на население" (РСПБЗН) – Кюстендил, Весела Начева, педагог в Езиковата гимназия "Д-р Петър Берон", както и Ивайло Чалъков -главен експерт “Управление при кризи" към Община Кюстендил.

Кметът изрази своето дълбоко уважение и благодарност за всеотдайността, желанието и доблестта на всички доброволци,

По думите му на Главчев, Георги Йорданов Момчев е награждаван от още правителства с награди. Не е имало никаво противоречие, когато е направено това предложение, обясни той. 

По-рано днес в пленарната зала възникна напрежение заради декларация, прочетена от Атанас Атанасов от името на ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“ по повод вчерашното решение на Министерския съвет да предложи на президента да издаде указ за награждаването на Георги Йорданов Момчев.

Мъж на 44 години от Разград е задържан за притежание на незаконно оръжие, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева. При оперативно-издирвателни действия, предприети от служители на Районното управление в Разград след постъпил на 11 септември сигнал за домашно насилие, в имот във вилна зона „Малкия хълм“, собственост на криминално проявения и осъждан мъж, в камара от пясък е открито огнестрелно оръжие, неустановена марка и модел, с поставена на него оптика.

При претърсванията са намерени и 68 броя боеприпаси за малокалибрено оръжие. По случая е започнато разследване за извършено престъпление, каза говорителят на институцията. 

Преди месец в заветското село Острово в хода на полицейска проверка бе задържан 56-годишен мъж за притежание на незаконно огнестрелно оръжие – преработена пневматична пушка, пригодена за боеп

Жена на 24 години загина при катастрофа тази сутрин в Добрич, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Оттам посочиха, че инцидентът е станал малко след 7:00 ч. на пътен възел от с. Козлодуйци за околовръстния път на града. 

Жената е навлязла с автомобила си  в лентата за насрещно движение и се ударила челно в товарен автомобил. Тя е загинала на място, а дете, което е пътувало в колата, е отведено за преглед в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Водачът на товарния автомобил също е в болницата - със съмнение за фрактура на горен крайник. 

За първите осем месеца на годината на територията на област Добрич са станали 96 тежки пътни инцидента. Жертвите при пътнотранспортни произшествия от началото на годината в областта са 11, 119 души са пострадали. В сравнение със същия период на миналата година катастрофите са с една п

Търговищкият окръжен съд постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ за тримата, привлечени към наказателна отговорност за ръководене и участие в организирана престъпна група, занимаваща се с държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол, действала на територията на областта. За четвъртия участник мярката е „домашен арест“, съобщиха от пресслужбата на институцията. 

И. И. (на 51 г.) е привлечен като обвиняем за ръководене на групата, а П. С. (на 43 г.), С. А. (53 г.) и В. С. (на 67 г.) за участие в същата – престъпления по чл. 234, ал. 3, т. 1 и чл. 321 от НК. И четиримата са осъждани. 

Съдът постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“  за И. И. , П. С. и С. А., вземайки предвид, че целта на мярката е да обезпечи присъствието на обвиняемите в хода на разследването и съществува реална

Окръжният съд във Враца остави в ареста млад мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от съдебната институция.

Съдът е постановил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.И., тъй като са налице всички, изискуеми от закона, предпоставки за това. Сред тях са  обосновано предположение за вероятната съпричастност на задържания към престъплението и  реална опасност да извърши ново. Освен това обвиняемият е осъждан, като настоящото престъпление, в което е обвинен, е извършено в изпитателния срок на предишно осъждане за трафик на хора. 

По-рано днес от Окръжната прокуратура във Враца съобщиха, че 28-годишният В.И. е задържан за 72 часа, като се иска той да остане в ареста за постоянно. Мъжът е обвинен за това, че на 12 септември т.г. в апартамента във Враца, в който живее под наем, без надлежно разре

За пръв път Ловеч е домакин на фестивала „Здравей, Здраве!”, който започва днес в сградата на Младежкия дом. Това съобщи Даниела Панайотова, координатор на организационния екип в Ловеч.

В програмата са предвидени седем лекции и пет практики. Всичко е подчинено на здравето, грижата, превенцията и профилактиката, повишаване на здравната култура на хората и обръщането им към един здравословен и по-осъзнат начин на живот, посочи Панайотова.

През целия ден ще има и базар на здравословни продукти.

Асен Миланов ще разкаже за родовата карма и как нашият род влияе на живота ни, Лора Русанова ще представи техники за постигане на психическо и физическо здраве, а Владимир Игнатов ще сподели информация за биорезонанса, радиестезията и лечението с природни средства. Д-р Весела Балтова ще говори за женското здраве и хормоналния баланс, Дорина Ташева ще разкаже за емо

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
В Прищина отбелязват Международния ден на демокрацията, критикуват правителството за нарушаване на демократичните ценности
Безплатен курс за специалност „Здравен асистент“ за безработни организират от болница „Дева Мария“ в Бургас
Министър Росен Карадимов увери, че ЦИК има пълната подкрепа на Министерския съвет, каза Камелия Нейкова
Окръжният съд във Враца постави в ареста обвинен за наркоразпространение 28-годишен мъж
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.