Начало На преден план В болница „Лозенец“ са констатирани загуби от близо 100 млн. лв., каза министър Галя Кондева
9638
България

В болница „Лозенец“ са констатирани загуби от близо 100 млн. лв., каза министър Галя Кондева

В болница „Лозенец“ са констатирани загуби от близо 100 млн. лв., каза пред журналисти служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева, преди началото на заседанието на парламентарната комисия по здравеопазване.Нарушенията, констатирани в одита, са свързани с обществени поръчки, сключване на договори, теглене на кредит и др., добави тя. Констатациите от одита са предадени на компетентните органи, посочи още министър Кондева.

| 01 Август 2024, 15:15 ч.
В болница „Лозенец“ са констатирани загуби от близо 100 млн. лв., каза министър Галя Кондева
В болница „Лозенец“ са констатирани загуби от близо 100 млн. лв., каза министър Галя Кондева
Снимка © Владимир Шоков / БТА (ПБ)

В болница „Лозенец“ са констатирани загуби от близо 100 млн. лв., каза пред журналисти служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева, преди началото на заседанието на парламентарната комисия по здравеопазване. Одитът в болницата е извършен от Инспектората към Министерството на здравеопазването и обхваща периода от 2022 г. до началото на 2024 г. Ситуацията в лечебното заведение е много тежка и в момента изпитваме огромни затруднения по стабилизирането му, добави тя.

Полицаи задържаха мъж за домашно насилие, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Около 18:30 часа вчера в полицейското управление в областния град е дошла 55-годишна жена. Тя е съобщила, че мъжът, с когото живее на семейни начала - 33-годишен местен жител, я изблъскал в гърдите, като причинил телесна повреда, след което я заключил извън жилището, което обитават. 

Мъжът е установен и задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство.

Общо 82 случая на домашно насилие са регистрирани в Шуменска област от началото на годината до 29 август. През цялата изминала година този вид престъпления са 44. Ръстът е стряскащ - 86 процента, коментира директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен ст. комисар Георги Гендов при представянето на изготвен по инициатива на полицията в областния град филм „За да има

Служебният премиер Димитър Главчев пътува към авиобаза „Граф Игнатиево“ във връзка с катастрофата на учебно-боен самолет L – 39 ZA, съобщиха от правителствената пресслужба.

По повод на катастрофата служебният министър на отбраната Атанас Запрянов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков ще дадат изявление за медиите в района на Трета авиобаза в Граф Игнатиево. В брифинга ще участва и командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Инцидентът стана по-рано днес при подготовката на утрешните демонстрации. В момента се извършва разследване. Взети са мерки за локализиране на пожарите, вследствие на инцидента, и установяване на причините за него.

Екип от военни прокурори и следователи, съвместно със служба „Военна полиция“, започва разследв

Инициатива „Правосъдие за всеки“ настояват президентът или депутати да поискат от Конституционния съд (КС) тълкуване на параграф 23 от Преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Конституцията във връзка с процедурата за избор на главен прокурор, стана известно на пресконференция на гражданската организация в Националния пресклуб на .

Параграфът, който не беше обявен за противоконституционен, за разлика от много други промени в частта за съдебната система, е във връзка с компетентността на колегиите по отношение на избора на председателите на Върховния касационен съд (ВКС), Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор. При образуване на тълкувателно дело от Конституционния съд процедурата за избор на главен прокурор може да бъде спряна от Пленума на ВСС до произнасяне на КС.

Ще сезираме с открито писмо президента и

Пет противопожарни екипа са насочени към Трета авиационна база "Граф Игнатиево". Това съобщиха от пресцентъра на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пловдив.

По-рано днес в авиобазата стана катастрофа с учебно-боен самолет L–39 ZA, информираха от Министерството на отбраната (МО). Инцидентът е станал при подготовка за утрешни демонстрации. В момента се провежда разследване.

Взети са мерки за локализиране на пожарите, вследствие на инцидента и установяване на причините за него, посочиха от МО.

Служебният министърът на отбраната Атанас Запрянов отмени авиошоуто в Трета авиационна база "Граф Игнатиево" заради катастрофата. 

 

С ден на отворени врати Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Ямбол отбелязва днес професионалния си празник, който се чества на 14 септември. Отрано сутринта огнеборците посрещат гости в базата си в Ямбол и демонстрират нагледно техниката и оборудването, ползвани при преодоляване на различни кризисни ситуации и бедствия.

Сред най-любопитните посетителите, традиционно, са децата. И в днешния ден мнозина се възползваха от шанса да бъдат издигнати нависоко със стълбата на пожарния автомобил.

Интерес предизвика и най-новото попълнения в специализирания автопарк на пожарната в Ямбол, предназначено за спасителни действия при катастрофи. „Автомобилът ни е предоставен по линия на Фонда за безопасност на движението и ще се ползва главно за възникнали пътно-транспортни произшествия по Автомагистрала „Тракия&rd

Нарушенията, констатирани в одита, са свързани с обществени поръчки, сключване на договори, теглене на кредит и др., добави тя. Констатациите от одита са предадени на компетентните органи, посочи още министър Кондева.

Бившият директор на болница „Лозенец“ д-р Христо Стоянов беше освободен от поста си преди около два месеца.

Висока оценка на състоянието на двустранните отношенията между България и Обединеното кралство дадоха заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова и посланикът на Великобритания Натаниъл Копси. Те се ангажираха със задълбочаване и надграждане на стратегическото ни партньорството във всички области от взаимен интерес, в т.ч. в рамките и на многостранни формати, съобщи на сайта си Министерството на външните работи (МВнР). 

Това стана по време на връчването на копия на акредитивните писма на новоназначения посланик в сградата на Министерството. 

Специално внимание в разговора бе отделено на ролята на многобройната българската общност в Обединеното кралство като естествен мост между двете страни, както и на образователния, научен и технологичен обмен, съобщава още МВнР. Обсъдено бе и значението на мерките за постигане на икономически растеж, сътрудниче

Потушени са 54 пожара в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Екипите на пожарната са реагирали на 93 сигнала за произшествия.

При пожар за изминалите 24 часа е загинал един човек. На 13 септември в 9:11 часа е получен сигнал за пожар в къща във Велико Търново. При инцидента е загинал мъж на 73 години.

От дирекцията съобщават и за пожара вследствие на катастрофата в авиобаза „Граф Игнатиево“. Сигналът е подаден в 12:56 часа вчера. Пламъците са потушени с пет пожарни автомобила на пожарната, три на Министерството на отбраната, както и хеликоптер Кугър. При катастрофата загинаха двамата пилоти.

Двама души са пострадали при катастрофа между ТИР и лек автомобил на главен път Е79. Съобщението е получено вчера в 14:35 часа. Пострадалите са пътували

Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек, ще стъпи на програми, ще избере министри, които никой не познава, и ще започне да управлява с мнозинство в парламента, каза пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки тезата на ПП-ДБ, че трябва да бъде излъчен неутрален човек за премиер след предсрочните парламентарни избори. 

„Кой ще предложи неутрален човек, и в момента, в който бъде предложен, той няма ли да е партиен“, попита Борисов. Какво би се случило, ако този неутрален човек се заиграе с някоя партия, посочи още той. 

Във връзка повдигнатия от него въпрос за евентуални промени в Изборния кодекс, Борисов посочи: „Нещо подобно на 2009 г. Бях провокиран от изказванията на политическите лидери, когато регистрираха партиите. Едно и също се говори много пъти. Дори

Полицейски служители подпомагат движението в районите около учебните заведения в Търговище и областта в деня на откриването на учебната година. Приоритетно се пропускат пешеходците, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище.

От полицията напомнят на водачите, че съгласно Закона за движение по пътищата и правилника за приложението му не се допуска престоят и паркирането върху пешеходни пътеки и на по-малко от пет метра преди тях. При установяване на подобни нарушения униформените служители ще предприемат незабавно предвидените в същия закон мерки. На 16 септември – първият за новата учебна година ден, всички обозначени полицейски автомобили, движещи се в транспортния поток, ще бъдат с включена светлинна сигнализация.

По традиция от началото на септември е в ход акцията на „Пътна полиция“ „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя

Балканският творец, преди да бъде опознат в света, първо трябва да бъде опознат от своите съседи. Това заяви проф. Хюсеин Мевсим, професор по български език и литература в Анкарския университет, по време на откриването на паметна плоча на Атанас и Любомир Далчеви в двора на Генералното консулство на България в Солун, Гърция. Плочата е поставена по инициатива на и консулството ни в Солун. 

„В един юнски ден, в зноя, тук, в този град – Солун, който е колкото балканско-ориенталски, толкова е и европейски модерен град, се ражда Атанас, вторият син на семейство Христо и Виктория Далчеви. Атанас се ражда година и седем месеца след първородното отроче Любомир“, посочи проф. Мевсим. 

Проф. Хюсеин Мевсим е автор на книгата “Атанас Далчев в Солун и Истанбул”. 

„Литературната история преди всичко се занимава с хроноса &ndas

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Два сигнала за младежи във видимо нетрезво състояние са приети днес в дежурната част на Районно управление - Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен. Единият сигнал е ...
В Прищина отбелязват Международния ден на демокрацията, критикуват правителството за нарушаване на демократичните ценности
Парламентът на Косово отбеляза Международния ден на демокрацията под мотото „Ефективно управление на изкуствения интелект на всички нива“. Председателят на парламента Г ...
Безплатен курс за специалност „Здравен асистент“ за безработни организират от болница „Дева Мария“ в Бургас
Безплатен курс за обучение по професия „Здравен асистент“ за безработни организират от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Дева Мар ...
Министър Росен Карадимов увери, че ЦИК има пълната подкрепа на Министерския съвет, каза Камелия Нейкова
Служебният министър на иновациите и растежа Министър Росен Карадимов увери, че Централната избирателна комисия (ЦИК) има пълната подкрепа на Министерския съвет, така че продължавам ...
Окръжният съд във Враца постави в ареста обвинен за наркоразпространение 28-годишен мъж
Окръжният съд във Враца остави в ареста млад мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от съдебната институция. Съдът е постановил най-тежката мярка за не ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:39 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9638
България

В болница „Лозенец“ са констатирани загуби от близо 100 млн. лв., каза министър Галя Кондева

В болница „Лозенец“ са констатирани загуби от близо 100 млн. лв., каза пред журналисти служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева, преди началото на заседанието на парламентарната комисия по здравеопазване.Нарушенията, констатирани в одита, са свързани с обществени поръчки, сключване на договори, теглене на кредит и др., добави тя. Констатациите от одита са предадени на компетентните органи, посочи още министър Кондева.

| 01 Август 2024, 15:15 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В болница „Лозенец“ са констатирани загуби от близо 100 млн. лв., каза министър Галя Кондева
В болница „Лозенец“ са констатирани загуби от близо 100 млн. лв., каза министър Галя Кондева
Снимка © Владимир Шоков / БТА (ПБ)

В болница „Лозенец“ са констатирани загуби от близо 100 млн. лв., каза пред журналисти служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева, преди началото на заседанието на парламентарната комисия по здравеопазване. Одитът в болницата е извършен от Инспектората към Министерството на здравеопазването и обхваща периода от 2022 г. до началото на 2024 г. Ситуацията в лечебното заведение е много тежка и в момента изпитваме огромни затруднения по стабилизирането му, добави тя.

Полицаи задържаха мъж за домашно насилие, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Около 18:30 часа вчера в полицейското управление в областния град е дошла 55-годишна жена. Тя е съобщила, че мъжът, с когото живее на семейни начала - 33-годишен местен жител, я изблъскал в гърдите, като причинил телесна повреда, след което я заключил извън жилището, което обитават. 

Мъжът е установен и задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство.

Общо 82 случая на домашно насилие са регистрирани в Шуменска област от началото на годината до 29 август. През цялата изминала година този вид престъпления са 44. Ръстът е стряскащ - 86 процента, коментира директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен ст. комисар Георги Гендов при представянето на изготвен по инициатива на полицията в областния град филм „За да има

Служебният премиер Димитър Главчев пътува към авиобаза „Граф Игнатиево“ във връзка с катастрофата на учебно-боен самолет L – 39 ZA, съобщиха от правителствената пресслужба.

По повод на катастрофата служебният министър на отбраната Атанас Запрянов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков ще дадат изявление за медиите в района на Трета авиобаза в Граф Игнатиево. В брифинга ще участва и командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Инцидентът стана по-рано днес при подготовката на утрешните демонстрации. В момента се извършва разследване. Взети са мерки за локализиране на пожарите, вследствие на инцидента, и установяване на причините за него.

Екип от военни прокурори и следователи, съвместно със служба „Военна полиция“, започва разследв

Инициатива „Правосъдие за всеки“ настояват президентът или депутати да поискат от Конституционния съд (КС) тълкуване на параграф 23 от Преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Конституцията във връзка с процедурата за избор на главен прокурор, стана известно на пресконференция на гражданската организация в Националния пресклуб на .

Параграфът, който не беше обявен за противоконституционен, за разлика от много други промени в частта за съдебната система, е във връзка с компетентността на колегиите по отношение на избора на председателите на Върховния касационен съд (ВКС), Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор. При образуване на тълкувателно дело от Конституционния съд процедурата за избор на главен прокурор може да бъде спряна от Пленума на ВСС до произнасяне на КС.

Ще сезираме с открито писмо президента и

Пет противопожарни екипа са насочени към Трета авиационна база "Граф Игнатиево". Това съобщиха от пресцентъра на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пловдив.

По-рано днес в авиобазата стана катастрофа с учебно-боен самолет L–39 ZA, информираха от Министерството на отбраната (МО). Инцидентът е станал при подготовка за утрешни демонстрации. В момента се провежда разследване.

Взети са мерки за локализиране на пожарите, вследствие на инцидента и установяване на причините за него, посочиха от МО.

Служебният министърът на отбраната Атанас Запрянов отмени авиошоуто в Трета авиационна база "Граф Игнатиево" заради катастрофата. 

 

С ден на отворени врати Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Ямбол отбелязва днес професионалния си празник, който се чества на 14 септември. Отрано сутринта огнеборците посрещат гости в базата си в Ямбол и демонстрират нагледно техниката и оборудването, ползвани при преодоляване на различни кризисни ситуации и бедствия.

Сред най-любопитните посетителите, традиционно, са децата. И в днешния ден мнозина се възползваха от шанса да бъдат издигнати нависоко със стълбата на пожарния автомобил.

Интерес предизвика и най-новото попълнения в специализирания автопарк на пожарната в Ямбол, предназначено за спасителни действия при катастрофи. „Автомобилът ни е предоставен по линия на Фонда за безопасност на движението и ще се ползва главно за възникнали пътно-транспортни произшествия по Автомагистрала „Тракия&rd

Нарушенията, констатирани в одита, са свързани с обществени поръчки, сключване на договори, теглене на кредит и др., добави тя. Констатациите от одита са предадени на компетентните органи, посочи още министър Кондева.

Бившият директор на болница „Лозенец“ д-р Христо Стоянов беше освободен от поста си преди около два месеца.

Висока оценка на състоянието на двустранните отношенията между България и Обединеното кралство дадоха заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова и посланикът на Великобритания Натаниъл Копси. Те се ангажираха със задълбочаване и надграждане на стратегическото ни партньорството във всички области от взаимен интерес, в т.ч. в рамките и на многостранни формати, съобщи на сайта си Министерството на външните работи (МВнР). 

Това стана по време на връчването на копия на акредитивните писма на новоназначения посланик в сградата на Министерството. 

Специално внимание в разговора бе отделено на ролята на многобройната българската общност в Обединеното кралство като естествен мост между двете страни, както и на образователния, научен и технологичен обмен, съобщава още МВнР. Обсъдено бе и значението на мерките за постигане на икономически растеж, сътрудниче

Потушени са 54 пожара в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Екипите на пожарната са реагирали на 93 сигнала за произшествия.

При пожар за изминалите 24 часа е загинал един човек. На 13 септември в 9:11 часа е получен сигнал за пожар в къща във Велико Търново. При инцидента е загинал мъж на 73 години.

От дирекцията съобщават и за пожара вследствие на катастрофата в авиобаза „Граф Игнатиево“. Сигналът е подаден в 12:56 часа вчера. Пламъците са потушени с пет пожарни автомобила на пожарната, три на Министерството на отбраната, както и хеликоптер Кугър. При катастрофата загинаха двамата пилоти.

Двама души са пострадали при катастрофа между ТИР и лек автомобил на главен път Е79. Съобщението е получено вчера в 14:35 часа. Пострадалите са пътували

Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек, ще стъпи на програми, ще избере министри, които никой не познава, и ще започне да управлява с мнозинство в парламента, каза пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки тезата на ПП-ДБ, че трябва да бъде излъчен неутрален човек за премиер след предсрочните парламентарни избори. 

„Кой ще предложи неутрален човек, и в момента, в който бъде предложен, той няма ли да е партиен“, попита Борисов. Какво би се случило, ако този неутрален човек се заиграе с някоя партия, посочи още той. 

Във връзка повдигнатия от него въпрос за евентуални промени в Изборния кодекс, Борисов посочи: „Нещо подобно на 2009 г. Бях провокиран от изказванията на политическите лидери, когато регистрираха партиите. Едно и също се говори много пъти. Дори

Полицейски служители подпомагат движението в районите около учебните заведения в Търговище и областта в деня на откриването на учебната година. Приоритетно се пропускат пешеходците, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище.

От полицията напомнят на водачите, че съгласно Закона за движение по пътищата и правилника за приложението му не се допуска престоят и паркирането върху пешеходни пътеки и на по-малко от пет метра преди тях. При установяване на подобни нарушения униформените служители ще предприемат незабавно предвидените в същия закон мерки. На 16 септември – първият за новата учебна година ден, всички обозначени полицейски автомобили, движещи се в транспортния поток, ще бъдат с включена светлинна сигнализация.

По традиция от началото на септември е в ход акцията на „Пътна полиция“ „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя

Балканският творец, преди да бъде опознат в света, първо трябва да бъде опознат от своите съседи. Това заяви проф. Хюсеин Мевсим, професор по български език и литература в Анкарския университет, по време на откриването на паметна плоча на Атанас и Любомир Далчеви в двора на Генералното консулство на България в Солун, Гърция. Плочата е поставена по инициатива на и консулството ни в Солун. 

„В един юнски ден, в зноя, тук, в този град – Солун, който е колкото балканско-ориенталски, толкова е и европейски модерен град, се ражда Атанас, вторият син на семейство Христо и Виктория Далчеви. Атанас се ражда година и седем месеца след първородното отроче Любомир“, посочи проф. Мевсим. 

Проф. Хюсеин Мевсим е автор на книгата “Атанас Далчев в Солун и Истанбул”. 

„Литературната история преди всичко се занимава с хроноса &ndas

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
В Прищина отбелязват Международния ден на демокрацията, критикуват правителството за нарушаване на демократичните ценности
Безплатен курс за специалност „Здравен асистент“ за безработни организират от болница „Дева Мария“ в Бургас
Министър Росен Карадимов увери, че ЦИК има пълната подкрепа на Министерския съвет, каза Камелия Нейкова
Окръжният съд във Враца постави в ареста обвинен за наркоразпространение 28-годишен мъж
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.