Начало На преден план Народното събрание прие на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за счетоводството, с които се въвежда отчет за устойчивост от големите предприятия
9215
България

Народното събрание прие на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за счетоводството, с които се въвежда отчет за устойчивост от големите предприятия

Народното събрание прие на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за счетоводството.Законопроектът бе подкрепен с 93 гласа "за", 31 - "против" и 9 - "въздържал се". В доклада на Комисията по бюджет и финанси се посочва, че законопроект е изготвен във връзка със задължение за въвеждане в националното законодателство на европейски директиви по отношение на отчитането на предприятията във връзка с устойчивостта и друга - по отношение на изменение на показателите за размер за микро, малките, средните и големите предприятия.

| 01 Август 2024, 15:27 ч.
Народното събрание прие на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за счетоводството, с които се въвежда отчет за устойчивост от големите предприятия
Народното събрание прие на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за счетоводството, с които се въвежда отчет за устойчивост от големите предприятия
Снимка © DFA

Народното събрание прие на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за счетоводството. Законопроектът бе подкрепен с 93 гласа "за", 31 - "против" и 9 - "въздържал се". В доклада на Комисията по бюджет и финанси се посочва, че законопроект е изготвен във връзка със задължение за въвеждане в националното законодателство на европейски директиви по отношение на отчитането на предприятията във връзка с устойчивостта и друга - по отношение на изменение на показателите за размер за микро, малките, средните и големите предприятия.

Цъфтеж на фитопланктон (водорасли), следствие най-вероятно на втока на сладки води, е причина за промяна на цвета на водата на Черно море в керемиденочервено по крайбрежието на Одеса. Това е мнението на експерти от Института по океанология към Българската академия на науките (ИО БАН), до които се е допитало Министерството на околната среда и водите (МОСВ) във връзка с медийни публикации за оцветяването на водата, както и за изплуването на множество мъртви плъхове на брега на един от централните плажове в украинския град. Това се посочва в информация на сайта на ресорното министерство, публикувана днес. 

Няма данни за токсичност и не трябва да се бърка с еутрофикация (антропогенно индуциран дисбаланс на биогени, които водят до свръхпродукция, изразена с масови водораслови цъфтежи), уверяват от МОСВ. Басейнова дирекция „Черноморски район“ изпълнява регулярен мони

Навършват се сто години от освещаването на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ – най-големият православен храм на целия Балкански полуостров. Официалното освещаване на храма през 1924 г. продължава три дни от 12-ти до 14-ти септември, толкова колкото са и престолите в храма.

В историята, публикувана в сайта на патриаршеската катедрала се посочва, че първият камък е положен на 19 февруари 1882 г., а в храмовите основи са поставени два текста: единият е гравиран върху метална плочка, а другият е написан на пергамент. В тях се увековечават събитията от 1877-1878 г. Предложението за въздигането на храм-паметника е дело на Петко Каравелов на Учредителното народно събрание от 1879 г. С него следвало да се задължи „нравствено народът“ и да се посвети на св. Александър Н

Отличните отношения между България и Финландия обсъдиха заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова и посланикът на Финландия Кирсти Похянкука, като двете страни потвърдиха желанието си за разширяване на взаимодействието ни в ключови области от взаимен интерес, включително в рамките на Европейския съюз, НАТО и многостранните формати, съобщиха на сайта си от Министерството на външните работи (МВнР).

Това стана по време на връчването на копия на акредитивните писма на новоназначения посланик в сградата на министерството.

Обсъдено беше значението на сътрудничеството в областта на сигурността, борбата срещу дезинформацията и научния, образователния и технологичния обмен. Заместник-министър Елена Шекерлетова изрази благодарност към финландската страна за неизменната подкрепа за актуалните външнополитически приоритети на България като присъединяването ни към Орга

Двама офицер-пилоти са загинали при инцидента в Граф Игнатиево. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев, който пристигна на мястото на инцидента с учебно-боен самолет в авиобаза "Граф Игнатиево". 

Съболезнования на семействата и на близките, каза премиерът. 

Рекордно количество за последните 40 години контрабандно злато са разкрили митничарите на Граничен контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" в автомобил с българска регистрация. Това съобщиха на съвместен брифинг на граничния пункт окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов, служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков, директорът на Агенция "Митници" Георги Димов и заместник-председателят на ДАНС Георги Георгиев. 

Златото, което е 124,708 килограма е на стойност 10 600 197 лева. В заловеното на 11 септември количество на ГКПП "Капитан Андреево" има златни кюлчета с различен грамаж и различна чистота - 24, 21,6 карата и малка част - 14 карата. Пратката съдържа също златни свитъци, инвестиционно злато и бижута. Златото е разкрито на различни места в тайници на автомобил на мъж на 47 години от Стара Загора. На брифинга беше обявено, че проверката на автомобил

С промените се въвежда задължение за включване на отчет за устойчивостта. В доклада на водещата комисия се посочва, че корпоративната устойчивост следва да обхване както анализ на имуществено-финансовите показатели на дейността на предприятията, така и анализ на социално-икономическото въздействие като резултат от тази дейност. Отчетът за устойчивостта ще се изготвя от големите предприятия и от малките и средните предприятия (с изключение на микропредприятията), чиито прехвърлими ценни книжа са допуснати до търговия на регулирания пазар в държава членка на Европейския съюз (предприятия от обществен интерес), както и от предприятията майки на големи групи предприятия, се посочва в доклада на бюджетна комисия. Задължението е и за дъщерните предприятия и клоновете на предприятия, регулирани от законодателството на трета държава - да публикуват отчет за устойчивостта на предприятието от трета държава при определени условия.  

Задължението за изготвяне на доклад за дейността, съдържащ отчет за устойчивостта, е предвидено да влезе в сила за отчетната 2024 г. за големи предприятия, които са предприятия от обществен интерес и които към З1 декември на отчетния период надвишават критерия за среден брой през финансовата година от 500 служители, както и предприятия от обществен интерес, които са предприятия майки в голяма група, която към З1 декември надхвърля на консолидирана основа критерия за среден брой на служителите през финансовата година от 500 души. Задължението за изготвяне и публикуване на доклада за останалите предприятия в обхвата на европейската директива възниква поетапно в следващите отчетни години - до 2028 година, се посочва в доклада на комисията.

Със законопроекта се определят нови, по-високи стойности на показателите за балансова стойност на активите и нетни приходи от продажби при категоризиране на предприятията и групите според размера им. Тези промени ще доведат до съществено намаляване на административната тежест за приблизително З 700 предприятия, които ще сменят категорията си от малки на микропредприятия и 350 средни предприятия, които ще сменят категорията си на малки предприятия, като голяма част от тях ще се възползват от облекчена форма за финансова отчетност, се посочва още в доклада на финансовата комисия.

Съболезнования на семействата и семействата и близките на загиналите военни пилоти изрази председателят на ДПС Джевдет Чакъров.

„Изразявам най-искрените си съболезнования на семействата и близките на загиналите военни пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин по време на изпълнение на служебните им задължения днес. Дълбок поклон пред паметта им, написа Чакъров в съобщение, разпространено на страницата на „ДПС пресцентър“ във Фейсбук.

По-рано днес, при инцидент в авиобаза „Граф Игнатиево“ с учебно-боен самолет L-39ZA загинаха двама пилоти. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев, който пристигна на мястото на инцидента. Главчев и служебният министър на отбраната Атанас Запрянов изразиха съболезнования на семействата и на близките.

Служебното правителство ще положи всички усилия изборите да бъдат честни и свободни. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев по време на парламентарния блицконтрол, който се провежда днес в Народното събрание.

Той отговори на въпрос на народния представител от БСП Борислав Гуцанов, който съобщи, че има информация за 1200 души, които се водят на един и същ адрес в село Стамболийски, както и за случай в село Бело поле, Благоевградско, където се водят 10 000 души на един адрес, а селото наброява 600 жители. На ул. "Струма" 2, в един трафопост, са регистрирани 4000 души в това село, каза Гуцанов. Той попита планира ли се ГРАО да извърши проверка на съмнителни адресни регистрации на фона очакваната ниска избирателна активност, тъй като подобни случаи могат да окажат огромно влияние върху предстоящия вот на 27 октомври.

Служебният премиер отговори, че служеб

За алтернативите пред България в справянето с безводието потърси мнението на ръководителя на секция "Хидрогеология" в Геологическия институт на БАН доц. д-р Петър Гергинов и колега му доц. д-р Димитър Антонов.

България има алтернатива за решаване на водната криза и тя е в използването на естествените ресурси от подземни води, които за повече от 30 години са увеличили количествата си - от 175 куб. метра за секунда през 70-те години на 20-и век, на 193 куб. метра в секунда към 2016-2021 г. Сега в страната се използват около 17 на сто от наличните ресурси от подземни води, разказаха в интервю учените. 

Използването им обаче преминава през вдигането на цената на водата поради естеството на добива им, има и опасност от трайно намаляване на количествата в населените места, които и към момента ги използват за водоснабдяване - например Североизточна България. В

Общината и Областната администрация в Кюстендил ще се включат в инициативата на бТВ "Да изчистим България заедно". В почистването утре ще участват служителите на Областната администрация – Кюстендил, на общините Кюстендил, Дупница, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево и Кочериново. Началото на кампанията е в 9:30 ч., съобщиха от областната администрация.

Тази година фокус на инициативата е грижата и опазването на водните басейни, които през последните години се превърнаха в едни от най-замърсените места в страната, посочиха от администрацията. 

За участие в инициативата призова пред медиите днес и кметът на община Кюстендил Огнян Атанасов.

Досега винаги съм участвал, като гражданин и общински съветник, сега ще се включа и в качеството ми на кмет на общината, каза Атанасов. Той се обърна към всички, които имат отговорно отношение към природата и града, да

Пожарът в Созопол е локализиран. Изгорели са покривите на постройки, които са необитаеми. Евакуирани са гостите на хотел, който е в непосредствена близост до първоначалното огнище. Това каза пред журналисти кметът на община Созопол Тихомир Янакиев. 

“Обиколили сме широк периметър около пожара. В момента има ново огнище. Гори в района на гробищния парк. Предупредили сме хората. Целта ни в момента е по вътрешните пътища да локализираме пожара, обхванал гората около стари военни имоти в района на гробищата“, каза Янакиев. Той добави, че на място се очаква верижна техника. Все още не е ясно колко голяма е територията, която е била обхваната от пламъците. В района има силно задимяване. Не се допускат автомобили. На място има много доброволци, които се включват в гасителните действия. Продължава гасенето на няколко места в южната част на Созопол. Много от живеещите в

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, ...
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевти ...
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен рай ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:32 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9215
България

Народното събрание прие на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за счетоводството, с които се въвежда отчет за устойчивост от големите предприятия

Народното събрание прие на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за счетоводството.Законопроектът бе подкрепен с 93 гласа "за", 31 - "против" и 9 - "въздържал се". В доклада на Комисията по бюджет и финанси се посочва, че законопроект е изготвен във връзка със задължение за въвеждане в националното законодателство на европейски директиви по отношение на отчитането на предприятията във връзка с устойчивостта и друга - по отношение на изменение на показателите за размер за микро, малките, средните и големите предприятия.

| 01 Август 2024, 15:27 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Народното събрание прие на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за счетоводството, с които се въвежда отчет за устойчивост от големите предприятия
Народното събрание прие на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за счетоводството, с които се въвежда отчет за устойчивост от големите предприятия
Снимка © DFA

Народното събрание прие на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за счетоводството. Законопроектът бе подкрепен с 93 гласа "за", 31 - "против" и 9 - "въздържал се". В доклада на Комисията по бюджет и финанси се посочва, че законопроект е изготвен във връзка със задължение за въвеждане в националното законодателство на европейски директиви по отношение на отчитането на предприятията във връзка с устойчивостта и друга - по отношение на изменение на показателите за размер за микро, малките, средните и големите предприятия.

Цъфтеж на фитопланктон (водорасли), следствие най-вероятно на втока на сладки води, е причина за промяна на цвета на водата на Черно море в керемиденочервено по крайбрежието на Одеса. Това е мнението на експерти от Института по океанология към Българската академия на науките (ИО БАН), до които се е допитало Министерството на околната среда и водите (МОСВ) във връзка с медийни публикации за оцветяването на водата, както и за изплуването на множество мъртви плъхове на брега на един от централните плажове в украинския град. Това се посочва в информация на сайта на ресорното министерство, публикувана днес. 

Няма данни за токсичност и не трябва да се бърка с еутрофикация (антропогенно индуциран дисбаланс на биогени, които водят до свръхпродукция, изразена с масови водораслови цъфтежи), уверяват от МОСВ. Басейнова дирекция „Черноморски район“ изпълнява регулярен мони

Навършват се сто години от освещаването на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ – най-големият православен храм на целия Балкански полуостров. Официалното освещаване на храма през 1924 г. продължава три дни от 12-ти до 14-ти септември, толкова колкото са и престолите в храма.

В историята, публикувана в сайта на патриаршеската катедрала се посочва, че първият камък е положен на 19 февруари 1882 г., а в храмовите основи са поставени два текста: единият е гравиран върху метална плочка, а другият е написан на пергамент. В тях се увековечават събитията от 1877-1878 г. Предложението за въздигането на храм-паметника е дело на Петко Каравелов на Учредителното народно събрание от 1879 г. С него следвало да се задължи „нравствено народът“ и да се посвети на св. Александър Н

Отличните отношения между България и Финландия обсъдиха заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова и посланикът на Финландия Кирсти Похянкука, като двете страни потвърдиха желанието си за разширяване на взаимодействието ни в ключови области от взаимен интерес, включително в рамките на Европейския съюз, НАТО и многостранните формати, съобщиха на сайта си от Министерството на външните работи (МВнР).

Това стана по време на връчването на копия на акредитивните писма на новоназначения посланик в сградата на министерството.

Обсъдено беше значението на сътрудничеството в областта на сигурността, борбата срещу дезинформацията и научния, образователния и технологичния обмен. Заместник-министър Елена Шекерлетова изрази благодарност към финландската страна за неизменната подкрепа за актуалните външнополитически приоритети на България като присъединяването ни към Орга

Двама офицер-пилоти са загинали при инцидента в Граф Игнатиево. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев, който пристигна на мястото на инцидента с учебно-боен самолет в авиобаза "Граф Игнатиево". 

Съболезнования на семействата и на близките, каза премиерът. 

Рекордно количество за последните 40 години контрабандно злато са разкрили митничарите на Граничен контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" в автомобил с българска регистрация. Това съобщиха на съвместен брифинг на граничния пункт окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов, служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков, директорът на Агенция "Митници" Георги Димов и заместник-председателят на ДАНС Георги Георгиев. 

Златото, което е 124,708 килограма е на стойност 10 600 197 лева. В заловеното на 11 септември количество на ГКПП "Капитан Андреево" има златни кюлчета с различен грамаж и различна чистота - 24, 21,6 карата и малка част - 14 карата. Пратката съдържа също златни свитъци, инвестиционно злато и бижута. Златото е разкрито на различни места в тайници на автомобил на мъж на 47 години от Стара Загора. На брифинга беше обявено, че проверката на автомобил

С промените се въвежда задължение за включване на отчет за устойчивостта. В доклада на водещата комисия се посочва, че корпоративната устойчивост следва да обхване както анализ на имуществено-финансовите показатели на дейността на предприятията, така и анализ на социално-икономическото въздействие като резултат от тази дейност. Отчетът за устойчивостта ще се изготвя от големите предприятия и от малките и средните предприятия (с изключение на микропредприятията), чиито прехвърлими ценни книжа са допуснати до търговия на регулирания пазар в държава членка на Европейския съюз (предприятия от обществен интерес), както и от предприятията майки на големи групи предприятия, се посочва в доклада на бюджетна комисия. Задължението е и за дъщерните предприятия и клоновете на предприятия, регулирани от законодателството на трета държава - да публикуват отчет за устойчивостта на предприятието от трета държава при определени условия.  

Задължението за изготвяне на доклад за дейността, съдържащ отчет за устойчивостта, е предвидено да влезе в сила за отчетната 2024 г. за големи предприятия, които са предприятия от обществен интерес и които към З1 декември на отчетния период надвишават критерия за среден брой през финансовата година от 500 служители, както и предприятия от обществен интерес, които са предприятия майки в голяма група, която към З1 декември надхвърля на консолидирана основа критерия за среден брой на служителите през финансовата година от 500 души. Задължението за изготвяне и публикуване на доклада за останалите предприятия в обхвата на европейската директива възниква поетапно в следващите отчетни години - до 2028 година, се посочва в доклада на комисията.

Със законопроекта се определят нови, по-високи стойности на показателите за балансова стойност на активите и нетни приходи от продажби при категоризиране на предприятията и групите според размера им. Тези промени ще доведат до съществено намаляване на административната тежест за приблизително З 700 предприятия, които ще сменят категорията си от малки на микропредприятия и 350 средни предприятия, които ще сменят категорията си на малки предприятия, като голяма част от тях ще се възползват от облекчена форма за финансова отчетност, се посочва още в доклада на финансовата комисия.

Съболезнования на семействата и семействата и близките на загиналите военни пилоти изрази председателят на ДПС Джевдет Чакъров.

„Изразявам най-искрените си съболезнования на семействата и близките на загиналите военни пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин по време на изпълнение на служебните им задължения днес. Дълбок поклон пред паметта им, написа Чакъров в съобщение, разпространено на страницата на „ДПС пресцентър“ във Фейсбук.

По-рано днес, при инцидент в авиобаза „Граф Игнатиево“ с учебно-боен самолет L-39ZA загинаха двама пилоти. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев, който пристигна на мястото на инцидента. Главчев и служебният министър на отбраната Атанас Запрянов изразиха съболезнования на семействата и на близките.

Служебното правителство ще положи всички усилия изборите да бъдат честни и свободни. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев по време на парламентарния блицконтрол, който се провежда днес в Народното събрание.

Той отговори на въпрос на народния представител от БСП Борислав Гуцанов, който съобщи, че има информация за 1200 души, които се водят на един и същ адрес в село Стамболийски, както и за случай в село Бело поле, Благоевградско, където се водят 10 000 души на един адрес, а селото наброява 600 жители. На ул. "Струма" 2, в един трафопост, са регистрирани 4000 души в това село, каза Гуцанов. Той попита планира ли се ГРАО да извърши проверка на съмнителни адресни регистрации на фона очакваната ниска избирателна активност, тъй като подобни случаи могат да окажат огромно влияние върху предстоящия вот на 27 октомври.

Служебният премиер отговори, че служеб

За алтернативите пред България в справянето с безводието потърси мнението на ръководителя на секция "Хидрогеология" в Геологическия институт на БАН доц. д-р Петър Гергинов и колега му доц. д-р Димитър Антонов.

България има алтернатива за решаване на водната криза и тя е в използването на естествените ресурси от подземни води, които за повече от 30 години са увеличили количествата си - от 175 куб. метра за секунда през 70-те години на 20-и век, на 193 куб. метра в секунда към 2016-2021 г. Сега в страната се използват около 17 на сто от наличните ресурси от подземни води, разказаха в интервю учените. 

Използването им обаче преминава през вдигането на цената на водата поради естеството на добива им, има и опасност от трайно намаляване на количествата в населените места, които и към момента ги използват за водоснабдяване - например Североизточна България. В

Общината и Областната администрация в Кюстендил ще се включат в инициативата на бТВ "Да изчистим България заедно". В почистването утре ще участват служителите на Областната администрация – Кюстендил, на общините Кюстендил, Дупница, Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево и Кочериново. Началото на кампанията е в 9:30 ч., съобщиха от областната администрация.

Тази година фокус на инициативата е грижата и опазването на водните басейни, които през последните години се превърнаха в едни от най-замърсените места в страната, посочиха от администрацията. 

За участие в инициативата призова пред медиите днес и кметът на община Кюстендил Огнян Атанасов.

Досега винаги съм участвал, като гражданин и общински съветник, сега ще се включа и в качеството ми на кмет на общината, каза Атанасов. Той се обърна към всички, които имат отговорно отношение към природата и града, да

Пожарът в Созопол е локализиран. Изгорели са покривите на постройки, които са необитаеми. Евакуирани са гостите на хотел, който е в непосредствена близост до първоначалното огнище. Това каза пред журналисти кметът на община Созопол Тихомир Янакиев. 

“Обиколили сме широк периметър около пожара. В момента има ново огнище. Гори в района на гробищния парк. Предупредили сме хората. Целта ни в момента е по вътрешните пътища да локализираме пожара, обхванал гората около стари военни имоти в района на гробищата“, каза Янакиев. Той добави, че на място се очаква верижна техника. Все още не е ясно колко голяма е територията, която е била обхваната от пламъците. В района има силно задимяване. Не се допускат автомобили. На място има много доброволци, които се включват в гасителните действия. Продължава гасенето на няколко места в южната част на Созопол. Много от живеещите в

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.