Начало На преден план Общинският съвет в Балчик отложи гласуването на докладни записки относно изграждането на ветроенергийни паркове в землищата на две села
9606
Икономика

Общинският съвет в Балчик отложи гласуването на докладни записки относно изграждането на ветроенергийни паркове в землищата на две села

Дебат по време на редовно заседание на Общински съвет – Балчик предизвикаха две докладни записки, свързани с одобряване на Подробен устройствен план за изграждане на вятърни генератори в землищата на селата Соколово и Тригорци.До гласуването им не се стигна, тъй като заместник-кметът Митко Петров ги оттегли.

| 01 Август 2024, 15:49 ч.
Общинският съвет в Балчик отложи гласуването на докладни записки относно изграждането на ветроенергийни паркове в землищата на две села
Общинският съвет в Балчик отложи гласуването на докладни записки относно изграждането на ветроенергийни паркове в землищата на две села
Снимка © БТА

Дебат по време на редовно заседание на Общински съвет – Балчик предизвикаха две докладни записки, свързани с одобряване на Подробен устройствен план за изграждане на вятърни генератори в землищата на селата Соколово и Тригорци. До гласуването им не се стигна, тъй като заместник-кметът Митко Петров ги оттегли. Той мотивира това си решение с нуждата от повече разяснения от страна на инвеститора към населението. 

В Разград за поредна година бяха наградени най-добрите малки художници, представили бедствието през своите очи. Награждаването на победителите в областния етап на международния конкурс „С очите си видях бедата” - инициатива на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” на МВР, се проведе в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ в града. 

Наградите връчиха заместник областният управител на Разград Надя Йорданова и кметът на общината Добрин Добрев. Надя Йорданова благодари на малките художници, че за поредна година участват в инициативата. „Вашите рисунки са нещо повече – те са послание към всички хора", отбеляза Йорданова. Кметът Добрин Добрев също поздрави творците за участието в конкурса и пожела да бъдат все така активни и целеустремени. Той изрази благодарности към служителите на „Пожарна безоп

С народни танци и демонстрация как се е мачкало гроздето за виното едно време, тази вечер, във Враца бе открит традиционният есенен панаир. В 135-ото му издание участват 150 търговци, занаятчии и фермери от 25 града в страна, обявиха организаторите от Община Враца. Гроздето за демонстрацията бе от местния сорт „врачански мискет“, от което се прави известното по света вино Врачанска теменуга, обясни кметът на Враца Калин Каменов.

„Традициите, с които е свързван нашият град, трябва да бъдат спазвани и съхранявани. Неслучайно в нашата програма на панаира всяка година залагаме на български традиции, залагаме на българското, залагаме и на популярното“, каза още Каменов и откри панаира с думите: „Да е със здраве, да е весел, забавен, ползотворен за търговците и успешен за всички нас!“

Първият панаир е бил организиран на този ден преди 135 го

Със заповед на служебния министър на околната среда и водите Петър Димитров за защитени бяха обявени 30 вековни дървета на територията на регионалните инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково, Стара Загора, Плевен, Монтана и Смолян, съобщи пресцентърът на ресорното министерство. След като заповедта бъде публикувана в "Държавен вестник", дърветата ще бъдат вписани в регистрите на вековните дървета и ще бъдат обозначени.

Според Закона за биологичното разнообразие са забранени изкореняването, отсичането, кастренето и чупенето на клони на вековните дървета, както и нараняването на стъблата им и всякакви други действия, които биха довели до унищожаване, увреждане или влошаване на физиологичното им състояние, подчертават от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Оттам отбелязват, че опазването на вековни и забележителни дървета чрез навременната им защита е е

Председателят на парламентарната Комисия по туризъм Цончо Ганев (ПГ на "Възраждане") обяви, че на 24 септември комисията ще има изнесено заседание в к.к. "Боровец", посветено на предизвикателствата и перспективите пред туристическия бранш в началото на зимния сезон 2024-2025 г. Той каза, че на заседанието са поканени кметовете на София, Банско, Самоков, Смолян, Чепеларе, Добринище, Разлог, представители на туристически асоциации. Целта на това заседание е да чуе комисията притесненията и очакванията на зимните курорти, Министерството на туризма да е там и също да ги чуе, попълни Ганев.

Очаква се заседанието на комисията да започне в 11:00 ч. в хотел "Рила", каза Ганев.

Треньорите на параолимпийските медалисти също ще могат да получават пожизнена пенсия, реши парламентът. Депутатите приеха на първо и второ четене в едно заседание промени в Закона за физическото възпитание и спорта, внесени от „Възраждане“.

Целта на измененията е избягване на дискриминацията на треньорите на параолимпийските медалисти, които до момента не бяха включени в обхвата на възможните субекти за получаване на пожизнена месечна пенсия. В Закона за физическото възпитание и спорта нормативно беше определено правото на пожизнена месечна премия за медалисти от олимпийски и параолимпийски игри, както и за треньорите на олимпийски медалисти, но не и за треньорите, подготвили медалисти от параолимпийски игри.

В свое становище Министерство на младежта и спорта заявява подкрепа за законовите промени, като обръща внимание на правилното изписване на наименованиет

На заседанието присъства представител на инвеститора. В залата имаше и граждани, които бяха против изграждането на парк с ветрогенератори. Някои от съветниците изразиха несъгласие с това, че от името на жители на село Соколово се изказва човек от Добрич. 

Председателят на Общинския съвет Виктор Лучиянов обърна внимание, че следващият път, когато темата влезе за обсъждане, ще очаква да чуе мнението на местните жители на село Соколово и няма да допуска изказвания на хора, които не са с адресна регистрация в община Балчик.

Това доведе и до оттеглянето на двете докладни от заместник-кмета. 

Община Ямбол обяви обществена поръчка за проектиране и изграждане на улица „Охрид” в жилищен комплекс „Възраждане” с цел свързването с централната за района улица „Индже войвода”. Това показва справка в Регистъра на обществените поръчки.

Крайната за квартала улица в момента е частично изградена, а трасето остава затворено във вътрешното пространство на жилищния комплекс. Разработеният проект предвижда доизграждане на уличното платно, така че ул. „Охрид” да има излаз към близката главна пътна артерия – ул. „Индже войвода”.

Освен полагането на асфалт, оформяне на бордюри и тротоари, по дължината на 365-метровия участък се планира обособяването на места за паркиране и изграждане на улично осветление. Прогнозната стойност на поръчката е за близо 850 000 лева, е видно още от документацията по нея.

Общи

Общо 160 ентусиасти в Свищов се включиха в доброволческата кампания „Да изчистим България заедно", която се състоя на 14 септември, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Оттам посочиха, че 112 от тях са възрастни, а 48 са деца. Въпреки лошото време, участниците  успяха да почистят 14 предварително заявени района и събраха общо 1010 килограма отпадъци.

Представители на общинската администрация избраха да почистят района на река Дунав при местността Паметниците във връзка с тазгодишния акцент на кампанията, насочен към замърсяването на най-застрашените природни обекти – водните басейни. Почистени бяха още районът около Стопанската академия „Димитър А. Ценов“, Стадион „Академик“, свищовските училища и други.

Миналата година в екоинициативата в Свищов взеха участие над 380 доброволци, които събраха близо три тона

Регионалните инспекции по околната среда и водите са натоварени със задачата да картографират незаконните сметища по места, каза днес в Белослав служебният екоминистър Петър Димитров. По думите му институциите би трябвало вече да приключват със своята работа.

Димитров допълни, че пилотно в област Монтана се работи по унищожаването на незаконните сметища. По думите му местната власт се е справила със задачата. Повечето сметища са изчистени и запръстени. Министърът допълни, че адекватна мярка срещу повторно замърсяване е поставянето на камери, които да следят за нарушители.

За състоянието на язовирите Димитров коментира, че комплексните, за които отговаря Министерството на околната среда и водите, са пълни на около 66 на сто от капацитета си. Засега няма притеснения за снабдяването с питейна вода на селищата, които се захранват от тези язовири, посочи министърът. По думите

"Опитът на Радев да прехвърля проблемите от болната глава на здравата издава единствено страх и политическа немощ". Това заявява председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, цитиран в прессъобщение, разпространено от "ДПС Пресцентър", относно катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

С поредната трагедия във Военновъздушните сили (ВВС), в която в мирно време България даде свидни жертви, заради съмнителна пиар акция на главнокомандващия и последвалите словесни атаки от негова страна в стил "крадецът вика дръжте крадеца", трябва да се отвърне само с едно - не дай боже никой да дава на България това, което се случи заради него - да загиват хора, заради егото му, заявява Пеевски.

"Най-малкото, което може да направи Радев, е да замълчи", добавя Делян Пеевски, който отново призовава за оставки на командира н

По-малко разрешителни за строеж, но с повече жилища в тях са издадени в област Търговище през второто тримесечие на годината. По данни на Териториалното статистическо бюро – Североизток местните администрации в областта са издали разрешителни за строеж на 13 жилищни сгради със 173 жилища в тях и 13 426 кв. м разгъната застроена площ (РЗП), и на 17 други сгради с 14 799 кв. м РЗП, информираха от статистическото бюро. 

Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради са с 35% по-малко, докато броят на жилищата в тях е с 50.4% повече. Разрешителните за строеж, издадени на други сгради нарастват с 41.7 на сто, а общата им застроена площ - с 93.1 процента. 

В сравнение с второто тримесечие на 2023 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради нарастват с 18.2 на сто, броят на жилищата в тях - със 124.7 процента. С

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, ...
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевти ...
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен рай ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:41 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9606
Икономика

Общинският съвет в Балчик отложи гласуването на докладни записки относно изграждането на ветроенергийни паркове в землищата на две села

Дебат по време на редовно заседание на Общински съвет – Балчик предизвикаха две докладни записки, свързани с одобряване на Подробен устройствен план за изграждане на вятърни генератори в землищата на селата Соколово и Тригорци.До гласуването им не се стигна, тъй като заместник-кметът Митко Петров ги оттегли.

| 01 Август 2024, 15:49 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Общинският съвет в Балчик отложи гласуването на докладни записки относно изграждането на ветроенергийни паркове в землищата на две села
Общинският съвет в Балчик отложи гласуването на докладни записки относно изграждането на ветроенергийни паркове в землищата на две села
Снимка © БТА

Дебат по време на редовно заседание на Общински съвет – Балчик предизвикаха две докладни записки, свързани с одобряване на Подробен устройствен план за изграждане на вятърни генератори в землищата на селата Соколово и Тригорци. До гласуването им не се стигна, тъй като заместник-кметът Митко Петров ги оттегли. Той мотивира това си решение с нуждата от повече разяснения от страна на инвеститора към населението. 

В Разград за поредна година бяха наградени най-добрите малки художници, представили бедствието през своите очи. Награждаването на победителите в областния етап на международния конкурс „С очите си видях бедата” - инициатива на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” на МВР, се проведе в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ в града. 

Наградите връчиха заместник областният управител на Разград Надя Йорданова и кметът на общината Добрин Добрев. Надя Йорданова благодари на малките художници, че за поредна година участват в инициативата. „Вашите рисунки са нещо повече – те са послание към всички хора", отбеляза Йорданова. Кметът Добрин Добрев също поздрави творците за участието в конкурса и пожела да бъдат все така активни и целеустремени. Той изрази благодарности към служителите на „Пожарна безоп

С народни танци и демонстрация как се е мачкало гроздето за виното едно време, тази вечер, във Враца бе открит традиционният есенен панаир. В 135-ото му издание участват 150 търговци, занаятчии и фермери от 25 града в страна, обявиха организаторите от Община Враца. Гроздето за демонстрацията бе от местния сорт „врачански мискет“, от което се прави известното по света вино Врачанска теменуга, обясни кметът на Враца Калин Каменов.

„Традициите, с които е свързван нашият град, трябва да бъдат спазвани и съхранявани. Неслучайно в нашата програма на панаира всяка година залагаме на български традиции, залагаме на българското, залагаме и на популярното“, каза още Каменов и откри панаира с думите: „Да е със здраве, да е весел, забавен, ползотворен за търговците и успешен за всички нас!“

Първият панаир е бил организиран на този ден преди 135 го

Със заповед на служебния министър на околната среда и водите Петър Димитров за защитени бяха обявени 30 вековни дървета на територията на регионалните инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково, Стара Загора, Плевен, Монтана и Смолян, съобщи пресцентърът на ресорното министерство. След като заповедта бъде публикувана в "Държавен вестник", дърветата ще бъдат вписани в регистрите на вековните дървета и ще бъдат обозначени.

Според Закона за биологичното разнообразие са забранени изкореняването, отсичането, кастренето и чупенето на клони на вековните дървета, както и нараняването на стъблата им и всякакви други действия, които биха довели до унищожаване, увреждане или влошаване на физиологичното им състояние, подчертават от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Оттам отбелязват, че опазването на вековни и забележителни дървета чрез навременната им защита е е

Председателят на парламентарната Комисия по туризъм Цончо Ганев (ПГ на "Възраждане") обяви, че на 24 септември комисията ще има изнесено заседание в к.к. "Боровец", посветено на предизвикателствата и перспективите пред туристическия бранш в началото на зимния сезон 2024-2025 г. Той каза, че на заседанието са поканени кметовете на София, Банско, Самоков, Смолян, Чепеларе, Добринище, Разлог, представители на туристически асоциации. Целта на това заседание е да чуе комисията притесненията и очакванията на зимните курорти, Министерството на туризма да е там и също да ги чуе, попълни Ганев.

Очаква се заседанието на комисията да започне в 11:00 ч. в хотел "Рила", каза Ганев.

Треньорите на параолимпийските медалисти също ще могат да получават пожизнена пенсия, реши парламентът. Депутатите приеха на първо и второ четене в едно заседание промени в Закона за физическото възпитание и спорта, внесени от „Възраждане“.

Целта на измененията е избягване на дискриминацията на треньорите на параолимпийските медалисти, които до момента не бяха включени в обхвата на възможните субекти за получаване на пожизнена месечна пенсия. В Закона за физическото възпитание и спорта нормативно беше определено правото на пожизнена месечна премия за медалисти от олимпийски и параолимпийски игри, както и за треньорите на олимпийски медалисти, но не и за треньорите, подготвили медалисти от параолимпийски игри.

В свое становище Министерство на младежта и спорта заявява подкрепа за законовите промени, като обръща внимание на правилното изписване на наименованиет

На заседанието присъства представител на инвеститора. В залата имаше и граждани, които бяха против изграждането на парк с ветрогенератори. Някои от съветниците изразиха несъгласие с това, че от името на жители на село Соколово се изказва човек от Добрич. 

Председателят на Общинския съвет Виктор Лучиянов обърна внимание, че следващият път, когато темата влезе за обсъждане, ще очаква да чуе мнението на местните жители на село Соколово и няма да допуска изказвания на хора, които не са с адресна регистрация в община Балчик.

Това доведе и до оттеглянето на двете докладни от заместник-кмета. 

Община Ямбол обяви обществена поръчка за проектиране и изграждане на улица „Охрид” в жилищен комплекс „Възраждане” с цел свързването с централната за района улица „Индже войвода”. Това показва справка в Регистъра на обществените поръчки.

Крайната за квартала улица в момента е частично изградена, а трасето остава затворено във вътрешното пространство на жилищния комплекс. Разработеният проект предвижда доизграждане на уличното платно, така че ул. „Охрид” да има излаз към близката главна пътна артерия – ул. „Индже войвода”.

Освен полагането на асфалт, оформяне на бордюри и тротоари, по дължината на 365-метровия участък се планира обособяването на места за паркиране и изграждане на улично осветление. Прогнозната стойност на поръчката е за близо 850 000 лева, е видно още от документацията по нея.

Общи

Общо 160 ентусиасти в Свищов се включиха в доброволческата кампания „Да изчистим България заедно", която се състоя на 14 септември, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Оттам посочиха, че 112 от тях са възрастни, а 48 са деца. Въпреки лошото време, участниците  успяха да почистят 14 предварително заявени района и събраха общо 1010 килограма отпадъци.

Представители на общинската администрация избраха да почистят района на река Дунав при местността Паметниците във връзка с тазгодишния акцент на кампанията, насочен към замърсяването на най-застрашените природни обекти – водните басейни. Почистени бяха още районът около Стопанската академия „Димитър А. Ценов“, Стадион „Академик“, свищовските училища и други.

Миналата година в екоинициативата в Свищов взеха участие над 380 доброволци, които събраха близо три тона

Регионалните инспекции по околната среда и водите са натоварени със задачата да картографират незаконните сметища по места, каза днес в Белослав служебният екоминистър Петър Димитров. По думите му институциите би трябвало вече да приключват със своята работа.

Димитров допълни, че пилотно в област Монтана се работи по унищожаването на незаконните сметища. По думите му местната власт се е справила със задачата. Повечето сметища са изчистени и запръстени. Министърът допълни, че адекватна мярка срещу повторно замърсяване е поставянето на камери, които да следят за нарушители.

За състоянието на язовирите Димитров коментира, че комплексните, за които отговаря Министерството на околната среда и водите, са пълни на около 66 на сто от капацитета си. Засега няма притеснения за снабдяването с питейна вода на селищата, които се захранват от тези язовири, посочи министърът. По думите

"Опитът на Радев да прехвърля проблемите от болната глава на здравата издава единствено страх и политическа немощ". Това заявява председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, цитиран в прессъобщение, разпространено от "ДПС Пресцентър", относно катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

С поредната трагедия във Военновъздушните сили (ВВС), в която в мирно време България даде свидни жертви, заради съмнителна пиар акция на главнокомандващия и последвалите словесни атаки от негова страна в стил "крадецът вика дръжте крадеца", трябва да се отвърне само с едно - не дай боже никой да дава на България това, което се случи заради него - да загиват хора, заради егото му, заявява Пеевски.

"Най-малкото, което може да направи Радев, е да замълчи", добавя Делян Пеевски, който отново призовава за оставки на командира н

По-малко разрешителни за строеж, но с повече жилища в тях са издадени в област Търговище през второто тримесечие на годината. По данни на Териториалното статистическо бюро – Североизток местните администрации в областта са издали разрешителни за строеж на 13 жилищни сгради със 173 жилища в тях и 13 426 кв. м разгъната застроена площ (РЗП), и на 17 други сгради с 14 799 кв. м РЗП, информираха от статистическото бюро. 

Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради са с 35% по-малко, докато броят на жилищата в тях е с 50.4% повече. Разрешителните за строеж, издадени на други сгради нарастват с 41.7 на сто, а общата им застроена площ - с 93.1 процента. 

В сравнение с второто тримесечие на 2023 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради нарастват с 18.2 на сто, броят на жилищата в тях - със 124.7 процента. С

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.