Начало Сфера Задържана е организирана престъпна група от шестима души, свързана с притежание и търговия на културно-исторически ценности в област Стара Загора
9733
България

Задържана е организирана престъпна група от шестима души, свързана с притежание и търговия на културно-исторически ценности в област Стара Загора

Задържана е организирана престъпна група от шестима души, свързана с притежание и търговия на културно-исторически ценности в област Стара Загора.Това съобщи заместник-окръжният прокурор на Стара Загора Георги Николов по време на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Стара Загора и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГД БОП). На пресконференцията присъстваха Георги Видев, прокурор в Окръжна прокуратура – Стара Загора, и Мариан Митков, началник на отдел в ГД БОП в Пловдив.

| 01 Август 2024, 15:59 ч.
Задържана е организирана престъпна група от шестима души, свързана с притежание и търговия на културно-исторически ценности в област Стара Загора
Задържана е организирана престъпна група от шестима души, свързана с притежание и търговия на културно-исторически ценности в област Стара Загора
Снимка © БТА

Задържана е организирана престъпна група от шестима души, свързана с притежание и търговия на културно-исторически ценности в област Стара Загора. Това съобщи заместник-окръжният прокурор на Стара Загора Георги Николов по време на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Стара Загора и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГД БОП). На пресконференцията присъстваха Георги Видев, прокурор в Окръжна прокуратура – Стара Загора, и Мариан Митков, началник на отдел в ГД БОП в Пловдив. Намерени и иззети са голямо количество културно-исторически ценности, различни по вид и на различна стойност, която предстои да бъде установена. 

Започна имунизационната кампания срещу COVID-19 за есенно-зимния сезон 2024/2025 г. в област Търговище. Приложението на новите ваксини ще бъде безплатно и ще се извършва в кабинетите на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и общопрактикуващите лекари, съобщиха от здравната инспекция. 

От инспекцията посочват, че при необходимост ще бъде създавана организация за провеждане на имунизация и в други лечебни заведения, а при наличие на желаещи по места е възможно и сформиране на мобилни екипи за трудноподвижни лица, лица от отдалечени места и др.

В област Търговище безплатно прилагане на ваксини срещу COVID - 19 се извършва от всички общопрактикуващите лекари на хората от пациентските им листи; в имунизационен кабинет в РЗИ – Търговище на хора, които не са упражнили правото си на избор на общопрактикуващ лекар и временно пребиваващи в област Търговище; от мобилен е

Преди държавата да обявява изграждането на язовир "Черни Осъм", трябва да реши въпроса с реконструкцията на довеждащия водопровод, каза на пресконференция Донка Михайлова, кмет на община Троян в отговор на журналистически въпроси.

В края на август министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова каза пред медиите, че за да се решат близо 30-годишните проблеми с водоснабдяването в Ловеч и Плевен се размразява проектът за изграждане на язовир „Черни Осъм“ в близост до едноименното троянско село.

Михайлова припомни, че проектът за изграждането на язовира датира от десетилетия, като е спрян по ред причини, включително изразено недоволство от страна на местното население и опасения за въздействието му върху околната среда.

„Във всички случаи няма как този проект да е актуален в рамките на повече от 30 години, тъй като за

Служебният премиер Димитър Главчев съобщи по време на днешния блицконтрол в Народното събрание, че е разпоредил на Министерството на вътрешните работи (МВР) да бъдат засилени мерките срещу разпространението на наркотиците в училищата. 

Тези мерки, ако се приложат както трябва, ще дадат много добър отзвук в обществото и ще бъдат запазени българските деца от този порок, посочи Главчев. „Трябва да сме безпощадни към разпространителите на дрога в училище“, заяви премиерът.

Малко над 700 000 са учениците през новата учебна година, а около 50 000 са първокласниците, каза служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков преди дни. 

Над 60 колекционерски стари коли бяха представени днес на изложението на ретро автомобили в Смолян. Парадът на ценните возила се провежда за втора година, организиран от Авто-мото ретро клуба в Смолян. "Фиат" от 1935 г. е най-старата кола, участваща в изложението.

Вниманието на познавачите бе привлечено от "Ситроен" DS 20 от 1972 г. – модел, познат от филмите с Луи дьо Фюнес. Сред изложените ретро автомобили присъстваха както коли от социалистическите заводи - "Москвич" 407 от 1963 г., "Варшава" 201 от 1963 г., така и такива западно производство. От старите коли от социалистическите марки по-издръжливи са Волгите, а от западните - "Мерцедес", "БМВ", "Ситроен", "Пежо", коментира Атанас Перфанов, автомобилен специалист.

Колекционирането на ретро автомобили е голяма страст за всички нас, каза Владимир Кехайов, председател на Авто-мото ретро клуба. Според него това хо

Инициативният комитет на магистър-фармацевтите в България смята автоматизираната система за продажба на лекарства за опасна. Това се посочва в позиция на комитета, изпратена до медиите. Поводът са законодателни промени за въвеждане на автоматизирана продажба на лекарства от така наречените вендинг автомати за лекарства. Преди ден парламентът прие на първо четене законопроект за допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, с който се създава правна възможност в населени места, в които има установен недостиг на аптеки, да бъдат поставени автомати за продажба на лекарствени продукти, съобразно регулацията на действащата нормативна уредба. 

Тези промени създават критични рискове за здравето и живота на пациентите, поради възможността за неконтролирано разпространение на лекарствени продукти без необходимата консултация и контрол от квалифициран фармацев

Престъпленията, свързани с групата, са търговия и притежание на културно-исторически ценности, археологически обекти и тяхната незаконна продажба, посочи той и уточни, че става въпрос за артефакти, които не са били регистрирани по съответния ред, а членовете на групата са разполагали със значителен брой такива. 

Групата се е състояла от шестима души, действала от януари м.г. до настоящия момент при изключителна конспиративност, каза Николов. Един от тях е осъждан, трима са неосъждани, а двама са реабилитирани, като единият има обвинителен акт за участие в организирана престъпна група за същия вид престъпления и за измами, както и за държане на наркотични вещества. 

„Действията, които протекоха вчера за неутрализиране и задържане на престъпната група, са в резултат на доброто взаимодействие с ГД БОП, като на 31 юли въпросните лица са задържани“, коментира той. Претърсени са над 15 обекта, разпитани са свидетели, включително пред съдия.

Членовете на групата са от градовете Стара Загора, Мъглиж, Симеоновград и Гълъбово, най-младият е на 39, а най-възрастният – на 61 години.

Два сигнала за младежи във видимо нетрезво състояние са приети днес в дежурната част на Районно управление - Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен. Единият сигнал е подаден от 15-годишен, който е съобщил за легнал пред заведение млад мъж. Извършена е проверка. Установено е, че се касае за пълнолетен на 18 години.

Вторият сигнал е за младеж във видимо нетрезво състояние, забелязан пред дискотека в областния град. Установено е, че младежът е на 15 години, като не е влизал в дискотеката, а се е придвижвал към нея.

В града има мобилни групи и екипи, които извършват проверки около и в заведения в Шумен. В тях са включени униформени и цивилни полицаи, поясняват от ОД на МВР - Шумен. Проверки ще има и около заведения, за които е постъпила информация, че тази вечер ще организират събирания с ученици и бъдещи абитуриенти.

Екипи на "Пътна полиция" ще извършв

Общинските съветници от „Възраждане“ в Силистра ще инициират процедура за провеждане на местен референдум относно изграждането на ветрогенератори и соларни паркове върху земеделска земя в региона. Това съобщи на пресконференция в Националния пресклуб народният представител от партията Маргарита Генчева.

Тя заяви, че инициативата идва в отговор на зачестилите запитвани от граждани по въпроса. „Считаме, че това е въпрос от местно значение, свързан с опазване на земеделската земя. Опасенията на много хора от Силистра се засилват от това, че темата става все по-актуална. Изготвили сме предложение от името на двамата ни общински съветници - има и други, които са дали съгласието си. Отправяме апел към останалите, ако са загрижени за земеделските земи на територията на общината, да се присъединят към нашето предложение“, каза Генчева.

Депутатът припомни,

Община Плевен започва изпълнението на проекта "Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Плевен" по Програма "Околна среда" (2021-2027 г.). По него се предвижда да се подменят стари топлоуреди на домакинства с екологични алтернативи. Това стана известно днес на пресконференция в Община Плевен, в която участваха кметът д-р Валентин Христов, заместниците му Маргарита Бахнева и Лидия Петкова, директорът на дирекция "Правно и нормативно обслужване, обществени поръчки и проекти", началникът на отдел "Проекти" Камелия Горненска, служители в общинската администрация.

Представени бяха планираните по проекта дейности, очакваните резултати и индикаторите за тяхното измерване.

"Предстои масирана информационна кампания на територията на всички села в общината, както и в градовете Славяново и Плевен. Почти всеки ден ще има информационно събитие, от което потенциалните кан

Вече заявихме, че сме против прибързаното законодателство, предлагано от „Продължаваме промяната“ (ПП). Този тип политическо поведение създава само проблеми, а не дава решения. Това заявяват от ГЕРБ в отговор на изпратеното по-рано днес писмо от Изпълнителния съвет на “Продължаваме промяната” във връзка с антикорупционните закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), в което пишат какво ще загуби България, ако те не бъдат приети в 50-ото Народно събрание.

От ГЕРБ отбелязват, че през последните четири години ПП са имали имали множество възможности да приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

"Година и половина кабинетът "Петков" имаше и пълно мнозинство в Народното събрание по време на управлението ви с БСП и ИТН. Време е да отговорите защо тогава не приехте въпросните закони и не осигурихте на България 10-

Единадесет служители на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) в Сливен са наградени по повод професионалния им празник - 14 септември. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

От тях двама - главен инспектор Васил Василев, началник на Районната служба на пожарната в Нова Загора, и инспектор Стефан Димитров от Районната служба в Сливен са с отличие „Писмена похвала” от главния секретар на МВР. Още девет служители на дирекцията в Сливен са наградени с „Писмена похвала” от директора на Главната дирекция на пожарната главен комисар Александър Джартов. 

От началото на годината пожарникарите в областта са посетили 1041 произшествия, като 823 от тях са били пожари. Горели са 13 850 декара гори, 103 превозни средства, 1600 декара посеви, 1880 бали с фураж и 331 сгради, като е оказана помощ и са спасени

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Няма сигнали за произшествия, материални щети и пострадали хора в Русенско при земетресението, регистрирано днес в Румъния. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция "Пожарн ...
Задържаха мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт
Задържаха 56-годишен мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. В условията на неотложност на 13 септември видински ...
До месец и половина се очаква решение на ВАС по казуса с изграждането на завод с инсинератор за горене на отпадъци край Павликени
До месец и половина се очаква решение на Върховния административен съд (ВАС) по казуса с инвестиционното намерение за изграждане на завод за каменна вата с инсинератор за горене на ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от ...
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Тикер в 06:20 ч.
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязва ...
Начало Сфера
9733
България

Задържана е организирана престъпна група от шестима души, свързана с притежание и търговия на културно-исторически ценности в област Стара Загора

Задържана е организирана престъпна група от шестима души, свързана с притежание и търговия на културно-исторически ценности в област Стара Загора.Това съобщи заместник-окръжният прокурор на Стара Загора Георги Николов по време на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Стара Загора и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГД БОП). На пресконференцията присъстваха Георги Видев, прокурор в Окръжна прокуратура – Стара Загора, и Мариан Митков, началник на отдел в ГД БОП в Пловдив.

| 01 Август 2024, 15:59 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Задържана е организирана престъпна група от шестима души, свързана с притежание и търговия на културно-исторически ценности в област Стара Загора
Задържана е организирана престъпна група от шестима души, свързана с притежание и търговия на културно-исторически ценности в област Стара Загора
Снимка © БТА

Задържана е организирана престъпна група от шестима души, свързана с притежание и търговия на културно-исторически ценности в област Стара Загора. Това съобщи заместник-окръжният прокурор на Стара Загора Георги Николов по време на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Стара Загора и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГД БОП). На пресконференцията присъстваха Георги Видев, прокурор в Окръжна прокуратура – Стара Загора, и Мариан Митков, началник на отдел в ГД БОП в Пловдив. Намерени и иззети са голямо количество културно-исторически ценности, различни по вид и на различна стойност, която предстои да бъде установена. 

Започна имунизационната кампания срещу COVID-19 за есенно-зимния сезон 2024/2025 г. в област Търговище. Приложението на новите ваксини ще бъде безплатно и ще се извършва в кабинетите на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и общопрактикуващите лекари, съобщиха от здравната инспекция. 

От инспекцията посочват, че при необходимост ще бъде създавана организация за провеждане на имунизация и в други лечебни заведения, а при наличие на желаещи по места е възможно и сформиране на мобилни екипи за трудноподвижни лица, лица от отдалечени места и др.

В област Търговище безплатно прилагане на ваксини срещу COVID - 19 се извършва от всички общопрактикуващите лекари на хората от пациентските им листи; в имунизационен кабинет в РЗИ – Търговище на хора, които не са упражнили правото си на избор на общопрактикуващ лекар и временно пребиваващи в област Търговище; от мобилен е

Преди държавата да обявява изграждането на язовир "Черни Осъм", трябва да реши въпроса с реконструкцията на довеждащия водопровод, каза на пресконференция Донка Михайлова, кмет на община Троян в отговор на журналистически въпроси.

В края на август министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова каза пред медиите, че за да се решат близо 30-годишните проблеми с водоснабдяването в Ловеч и Плевен се размразява проектът за изграждане на язовир „Черни Осъм“ в близост до едноименното троянско село.

Михайлова припомни, че проектът за изграждането на язовира датира от десетилетия, като е спрян по ред причини, включително изразено недоволство от страна на местното население и опасения за въздействието му върху околната среда.

„Във всички случаи няма как този проект да е актуален в рамките на повече от 30 години, тъй като за

Служебният премиер Димитър Главчев съобщи по време на днешния блицконтрол в Народното събрание, че е разпоредил на Министерството на вътрешните работи (МВР) да бъдат засилени мерките срещу разпространението на наркотиците в училищата. 

Тези мерки, ако се приложат както трябва, ще дадат много добър отзвук в обществото и ще бъдат запазени българските деца от този порок, посочи Главчев. „Трябва да сме безпощадни към разпространителите на дрога в училище“, заяви премиерът.

Малко над 700 000 са учениците през новата учебна година, а около 50 000 са първокласниците, каза служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков преди дни. 

Над 60 колекционерски стари коли бяха представени днес на изложението на ретро автомобили в Смолян. Парадът на ценните возила се провежда за втора година, организиран от Авто-мото ретро клуба в Смолян. "Фиат" от 1935 г. е най-старата кола, участваща в изложението.

Вниманието на познавачите бе привлечено от "Ситроен" DS 20 от 1972 г. – модел, познат от филмите с Луи дьо Фюнес. Сред изложените ретро автомобили присъстваха както коли от социалистическите заводи - "Москвич" 407 от 1963 г., "Варшава" 201 от 1963 г., така и такива западно производство. От старите коли от социалистическите марки по-издръжливи са Волгите, а от западните - "Мерцедес", "БМВ", "Ситроен", "Пежо", коментира Атанас Перфанов, автомобилен специалист.

Колекционирането на ретро автомобили е голяма страст за всички нас, каза Владимир Кехайов, председател на Авто-мото ретро клуба. Според него това хо

Инициативният комитет на магистър-фармацевтите в България смята автоматизираната система за продажба на лекарства за опасна. Това се посочва в позиция на комитета, изпратена до медиите. Поводът са законодателни промени за въвеждане на автоматизирана продажба на лекарства от така наречените вендинг автомати за лекарства. Преди ден парламентът прие на първо четене законопроект за допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, с който се създава правна възможност в населени места, в които има установен недостиг на аптеки, да бъдат поставени автомати за продажба на лекарствени продукти, съобразно регулацията на действащата нормативна уредба. 

Тези промени създават критични рискове за здравето и живота на пациентите, поради възможността за неконтролирано разпространение на лекарствени продукти без необходимата консултация и контрол от квалифициран фармацев

Престъпленията, свързани с групата, са търговия и притежание на културно-исторически ценности, археологически обекти и тяхната незаконна продажба, посочи той и уточни, че става въпрос за артефакти, които не са били регистрирани по съответния ред, а членовете на групата са разполагали със значителен брой такива. 

Групата се е състояла от шестима души, действала от януари м.г. до настоящия момент при изключителна конспиративност, каза Николов. Един от тях е осъждан, трима са неосъждани, а двама са реабилитирани, като единият има обвинителен акт за участие в организирана престъпна група за същия вид престъпления и за измами, както и за държане на наркотични вещества. 

„Действията, които протекоха вчера за неутрализиране и задържане на престъпната група, са в резултат на доброто взаимодействие с ГД БОП, като на 31 юли въпросните лица са задържани“, коментира той. Претърсени са над 15 обекта, разпитани са свидетели, включително пред съдия.

Членовете на групата са от градовете Стара Загора, Мъглиж, Симеоновград и Гълъбово, най-младият е на 39, а най-възрастният – на 61 години.

Два сигнала за младежи във видимо нетрезво състояние са приети днес в дежурната част на Районно управление - Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен. Единият сигнал е подаден от 15-годишен, който е съобщил за легнал пред заведение млад мъж. Извършена е проверка. Установено е, че се касае за пълнолетен на 18 години.

Вторият сигнал е за младеж във видимо нетрезво състояние, забелязан пред дискотека в областния град. Установено е, че младежът е на 15 години, като не е влизал в дискотеката, а се е придвижвал към нея.

В града има мобилни групи и екипи, които извършват проверки около и в заведения в Шумен. В тях са включени униформени и цивилни полицаи, поясняват от ОД на МВР - Шумен. Проверки ще има и около заведения, за които е постъпила информация, че тази вечер ще организират събирания с ученици и бъдещи абитуриенти.

Екипи на "Пътна полиция" ще извършв

Общинските съветници от „Възраждане“ в Силистра ще инициират процедура за провеждане на местен референдум относно изграждането на ветрогенератори и соларни паркове върху земеделска земя в региона. Това съобщи на пресконференция в Националния пресклуб народният представител от партията Маргарита Генчева.

Тя заяви, че инициативата идва в отговор на зачестилите запитвани от граждани по въпроса. „Считаме, че това е въпрос от местно значение, свързан с опазване на земеделската земя. Опасенията на много хора от Силистра се засилват от това, че темата става все по-актуална. Изготвили сме предложение от името на двамата ни общински съветници - има и други, които са дали съгласието си. Отправяме апел към останалите, ако са загрижени за земеделските земи на територията на общината, да се присъединят към нашето предложение“, каза Генчева.

Депутатът припомни,

Община Плевен започва изпълнението на проекта "Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Плевен" по Програма "Околна среда" (2021-2027 г.). По него се предвижда да се подменят стари топлоуреди на домакинства с екологични алтернативи. Това стана известно днес на пресконференция в Община Плевен, в която участваха кметът д-р Валентин Христов, заместниците му Маргарита Бахнева и Лидия Петкова, директорът на дирекция "Правно и нормативно обслужване, обществени поръчки и проекти", началникът на отдел "Проекти" Камелия Горненска, служители в общинската администрация.

Представени бяха планираните по проекта дейности, очакваните резултати и индикаторите за тяхното измерване.

"Предстои масирана информационна кампания на територията на всички села в общината, както и в градовете Славяново и Плевен. Почти всеки ден ще има информационно събитие, от което потенциалните кан

Вече заявихме, че сме против прибързаното законодателство, предлагано от „Продължаваме промяната“ (ПП). Този тип политическо поведение създава само проблеми, а не дава решения. Това заявяват от ГЕРБ в отговор на изпратеното по-рано днес писмо от Изпълнителния съвет на “Продължаваме промяната” във връзка с антикорупционните закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), в което пишат какво ще загуби България, ако те не бъдат приети в 50-ото Народно събрание.

От ГЕРБ отбелязват, че през последните четири години ПП са имали имали множество възможности да приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

"Година и половина кабинетът "Петков" имаше и пълно мнозинство в Народното събрание по време на управлението ви с БСП и ИТН. Време е да отговорите защо тогава не приехте въпросните закони и не осигурихте на България 10-

Единадесет служители на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) в Сливен са наградени по повод професионалния им празник - 14 септември. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

От тях двама - главен инспектор Васил Василев, началник на Районната служба на пожарната в Нова Загора, и инспектор Стефан Димитров от Районната служба в Сливен са с отличие „Писмена похвала” от главния секретар на МВР. Още девет служители на дирекцията в Сливен са наградени с „Писмена похвала” от директора на Главната дирекция на пожарната главен комисар Александър Джартов. 

От началото на годината пожарникарите в областта са посетили 1041 произшествия, като 823 от тях са били пожари. Горели са 13 850 декара гори, 103 превозни средства, 1600 декара посеви, 1880 бали с фураж и 331 сгради, като е оказана помощ и са спасени

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Задържаха мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт
До месец и половина се очаква решение на ВАС по казуса с изграждането на завод с инсинератор за горене на отпадъци край Павликени
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.