Начало На преден план Служители на Парков участък „Боровец“ и ПСС са оказали помощ на пострадал при 2500 метра надморска височина
9835
България

Служители на Парков участък „Боровец“ и ПСС са оказали помощ на пострадал при 2500 метра надморска височина

През изминалата седмица е извършена съвместна акция за оказване на първа помощ на пострадал на територията на Национален парк (НП) „Рила“.Това съобщиха от Националния парк на официалната си страница във Фейсбук.

| 01 Август 2024, 16:02 ч.
Служители на Парков участък „Боровец“ и ПСС са оказали помощ на пострадал при 2500 метра надморска височина
Служители на Парков участък „Боровец“ и ПСС са оказали помощ на пострадал при 2500 метра надморска височина
Снимка © НП "Рила"

През изминалата седмица е извършена съвместна акция за оказване на първа помощ на пострадал на територията на Национален парк (НП) „Рила“. Това съобщиха от Националния парк на официалната си страница във Фейсбук. 

Внeсен случай на холера е регистриран в България. Става въпрос за 23-годишен индийски гражданин, живеещ у нас, който в периода между 13 август и 2 септември е бил в Ню Делхи, Индия. За това съобщава пресцентърът на Министерството на здравеопазването (МЗ). За потвърдения случай е докладвала Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ).

Пациентът заболява на 3 септември с остра диария, без проява на други оплаквания. Извършено е лабораторно изследване, което впоследствие е потвърдено в Националната лаборатория по особено опасни бактериални инфекции към Националния център по заразни и паразитни болести. Заболелият е изолиран в стая със самостоятелен санитарен възел в СБАЛ по паразитни и инфекциозни болести „Проф. Иван Киров“, информират от МЗ. Той е в добро общо състояние. Под задължителна карантина в същата болница е поставено и лице, с което болният съжителства, оп

С церемония по награждаване пред зала "Арена Шумен" завърши Световното първенство по коло ориентиране, което се състоя в Шуменско от 9 до 15 септември. Заместник-кметът на община Шумен доц. Виктория Ковчазова, старши експертът по младежки дейности, спорт и туризъм в общинската администрация Даниел Даулов и организатори на състезанието наградиха участниците в различни категории на състезанието.

За първо място в генералното класиране на Световното първенство по коло ориентиране при мъжете и жените беше връчена награда от 1000 евро, за завършилите на второ и трето място място също бяха осигурени финансови награди.

Световното първенство по коло ориентиране е част от календара на Международната федерация по ориентиране. В него се включиха 185 състезатели от различни страни. Спортният клуб по ориентиране "НСА - СиВен" и Българската федерация по ориентиране са организатори на T

Морето край Черноморец изхвърли тяло на водолаз, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. 

Тялото е открито около 15:30 часа вчера. Сигналът е за открито мъжко тяло, облечено във водолазен костюм, изхвърлено на скалите до местност Акра край Черноморец.

При извършения първоначален оглед следи за насилствена смърт не са установени. Тялото на мъжа е откарано за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" към Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Бургас.

Самоличността на удавения е в процес на изясняване.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Созопол.

Ниската избирателна активност се дължи, освен на други фактори, и на известни колебания на избирателите в прозрачността на изборния процес. Това каза пред журналисти служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов.

Правителството е твърдо решено да работи в тази посока, каза още Карадимов, който е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството.

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, ще участват в работна среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) днес.

Общо 33-ма служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“– Враца (РДПБЗН) получиха днес отличия по случай професионалния си празник – 14 септември, на официална церемония в сградата на дирекцията във Враца.

С „Писмена похвала“ от министъра на вътрешните работи бе удостоен началникът на група „Оперативен център“ Мариян Георгиев. От директора на главната дирекция на пожарната също отличие „Писмена похвала“ получи началникът на районната служба в Бяла Слатина Красимир Паньов. Останалите 31 служители на районните служби бяха отличени с „Писмена похвала“ от директора на РДПБЗН комисар Кирил Василев.

Всички наградени получиха своите отличия от комисар Василев. Той припомни историята на празника, обявен като такъв с решение на Министерски съвет през 1995 г. „На тази дат

След подаден сигнал, на труднодостъпно място  с надморска височина 2500 метра, след полунощ са се отзовали служителите на Парков участък „Боровец" при Дирекция „Национален парк Рила“ и Планинската спасителна служба (ПСС). 

На пострадалия е оказана необходимата помощ и е транспортиран за оказване и на адекватна лекарска помощ.

"Призивът ни е да не подценяваме планината и да не надценяваме себе си! Отново обръщаме внимание всички посетители на Национален парк „Рила“ да се движат само по маркираните туристически пътеки и да не се отклоняват от тях!", заявяват от Националния парк. 

В края на миналия месец планински спасители от Сандански, Разлог и Кюстендил евакуираха човек с тежко изкълчен глезен. 

Доброволците на БМЧК и на Младежки авариен екип в Разград отбелязаха Международния ден на първата помощ, съобщи д-р Милена Кехайова, директор на Секретариата на Областния съвет на Българския Червен кръст в Разград. На детската площадка в градския парк пред местните деца и техните родители младите доброволци демонстрираха различни познания от първа долекарска помощ (ПДП). Не липсваха въпроси за подходите, начините и времето за оказване на помощ при различни наранявания и травми, отбеляза д-р Кехайова. 

„С убедеността, че уменията за оказване на ПДП са нужни и навременни, когато се налага, доброволците на Младежки авариен екип и БМЧК - Разград отбелязаха Международния ден на първата помощ“, посочи д-р Милена Кехайова, цитирана от БЧК в Разград. 

Световният ден на първата помощ се отбелязва от 2000 г. по предложение на Международната федерация на Черве

Тази година приоритет за нас е ограничаването на замърсяванията с отпадъци и премахването на нерегламентираните сметища,  каза служебният министър на околната среда и  водите Петър Димитров, който днес се включи в акция по почистване на морското дъно във Варненския залив край нос Галата. Това съобщи пресцентърът на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Избрахме плажа на Аспарухово, защото той е третият по замърсеност в България и трябва да вземем мерки по опазването на дюните, които се намират зад него, обясни министърът, цитиран в съобщението.  Димитров отбеляза, че за залива са много характерни останалите в морето стари мрежи – т.нар. мъртви мрежи, които са проблем за морските обитатели, корабоплаването и водолазите. И припомни, че за пореден път МОСВ е основен партньор на кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“. 

При пожарите в Монтанско през това лято са изгорели 2488 декара гори и 117 000 декара сухи треви и храсти, съобщи директорът на Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Монтана комисар Венцислав Райков.

От началото на тази година пожарите в полетата в региона са 583, при 284 през миналата година. Пожарите в горска територия са 24 при 3 през 2023 година. Обслужените от пожарните команди в Монтана произшествия са 1300 при 1200 през миналата година. 

Заради сухото и горещо лята тази година пожарите са много повече, докато през миналата година повече бяха отводняванията, уточни комисар Райков. Той съобщи, че пожарникари  и спасители от Монтана са помагали при гасене на пожари и в други региони на страната, където е имало критични ситуации – край Карлово, а също в областите Бургас, Благоевград и Хасково. 

При

Президентът Румен Радев очаква да бъде открит клон на китайска банка в България, както и директна авиолиния Пекин-София, за да се активизират бизнес отношенията между двете страни.

По време на изложение на водещи китайски продукти и услуги и българо-китайски бизнес срещи в НДК, държавният глава отбеляза, че то се провежда в годината, в която отбелязваме 75 години от установяването на дипломатическите отношения между България и Китай. 

"Не трябва да забравяме факта, че България е втората държава в света, признала Китайската народна република. Даже се шегувам, че първата държава вече не съществува формално и на практика ние сме първата държава. Тази годишнина ни дава повод да разгледаме нашите отношения и вярвам, че днешните срещи по време на това събитие ще задълбочат и разширят това сътрудничество", каза Радев.

Президентът се надява, че срещите по време на из

Висока оценка на състоянието на двустранните отношенията между България и Обединеното кралство дадоха заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова и посланикът на Великобритания Натаниъл Копси. Те се ангажираха със задълбочаване и надграждане на стратегическото ни партньорството във всички области от взаимен интерес, в т.ч. в рамките и на многостранни формати, съобщи на сайта си Министерството на външните работи (МВнР). 

Това стана по време на връчването на копия на акредитивните писма на новоназначения посланик в сградата на Министерството. 

Специално внимание в разговора бе отделено на ролята на многобройната българската общност в Обединеното кралство като естествен мост между двете страни, както и на образователния, научен и технологичен обмен, съобщава още МВнР. Обсъдено бе и значението на мерките за постигане на икономически растеж, сътрудниче

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Няма сигнали за произшествия, материални щети и пострадали хора в Русенско при земетресението, регистрирано днес в Румъния. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция "Пожарн ...
Задържаха мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт
Задържаха 56-годишен мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. В условията на неотложност на 13 септември видински ...
До месец и половина се очаква решение на ВАС по казуса с изграждането на завод с инсинератор за горене на отпадъци край Павликени
До месец и половина се очаква решение на Върховния административен съд (ВАС) по казуса с инвестиционното намерение за изграждане на завод за каменна вата с инсинератор за горене на ...
Олимпийският шампион Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново на официална церемония днес
Олимпийският шампион по борба - свободен стил от Париж 2024 Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново на официална церемония днес. Неговият треньор Мирослав Колев ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:33 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9835
България

Служители на Парков участък „Боровец“ и ПСС са оказали помощ на пострадал при 2500 метра надморска височина

През изминалата седмица е извършена съвместна акция за оказване на първа помощ на пострадал на територията на Национален парк (НП) „Рила“.Това съобщиха от Националния парк на официалната си страница във Фейсбук.

| 01 Август 2024, 16:02 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Служители на Парков участък „Боровец“ и ПСС са оказали помощ на пострадал при 2500 метра надморска височина
Служители на Парков участък „Боровец“ и ПСС са оказали помощ на пострадал при 2500 метра надморска височина
Снимка © НП "Рила"

През изминалата седмица е извършена съвместна акция за оказване на първа помощ на пострадал на територията на Национален парк (НП) „Рила“. Това съобщиха от Националния парк на официалната си страница във Фейсбук. 

Внeсен случай на холера е регистриран в България. Става въпрос за 23-годишен индийски гражданин, живеещ у нас, който в периода между 13 август и 2 септември е бил в Ню Делхи, Индия. За това съобщава пресцентърът на Министерството на здравеопазването (МЗ). За потвърдения случай е докладвала Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ).

Пациентът заболява на 3 септември с остра диария, без проява на други оплаквания. Извършено е лабораторно изследване, което впоследствие е потвърдено в Националната лаборатория по особено опасни бактериални инфекции към Националния център по заразни и паразитни болести. Заболелият е изолиран в стая със самостоятелен санитарен възел в СБАЛ по паразитни и инфекциозни болести „Проф. Иван Киров“, информират от МЗ. Той е в добро общо състояние. Под задължителна карантина в същата болница е поставено и лице, с което болният съжителства, оп

С церемония по награждаване пред зала "Арена Шумен" завърши Световното първенство по коло ориентиране, което се състоя в Шуменско от 9 до 15 септември. Заместник-кметът на община Шумен доц. Виктория Ковчазова, старши експертът по младежки дейности, спорт и туризъм в общинската администрация Даниел Даулов и организатори на състезанието наградиха участниците в различни категории на състезанието.

За първо място в генералното класиране на Световното първенство по коло ориентиране при мъжете и жените беше връчена награда от 1000 евро, за завършилите на второ и трето място място също бяха осигурени финансови награди.

Световното първенство по коло ориентиране е част от календара на Международната федерация по ориентиране. В него се включиха 185 състезатели от различни страни. Спортният клуб по ориентиране "НСА - СиВен" и Българската федерация по ориентиране са организатори на T

Морето край Черноморец изхвърли тяло на водолаз, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. 

Тялото е открито около 15:30 часа вчера. Сигналът е за открито мъжко тяло, облечено във водолазен костюм, изхвърлено на скалите до местност Акра край Черноморец.

При извършения първоначален оглед следи за насилствена смърт не са установени. Тялото на мъжа е откарано за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" към Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Бургас.

Самоличността на удавения е в процес на изясняване.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Созопол.

Ниската избирателна активност се дължи, освен на други фактори, и на известни колебания на избирателите в прозрачността на изборния процес. Това каза пред журналисти служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов.

Правителството е твърдо решено да работи в тази посока, каза още Карадимов, който е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството.

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, ще участват в работна среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) днес.

Общо 33-ма служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“– Враца (РДПБЗН) получиха днес отличия по случай професионалния си празник – 14 септември, на официална церемония в сградата на дирекцията във Враца.

С „Писмена похвала“ от министъра на вътрешните работи бе удостоен началникът на група „Оперативен център“ Мариян Георгиев. От директора на главната дирекция на пожарната също отличие „Писмена похвала“ получи началникът на районната служба в Бяла Слатина Красимир Паньов. Останалите 31 служители на районните служби бяха отличени с „Писмена похвала“ от директора на РДПБЗН комисар Кирил Василев.

Всички наградени получиха своите отличия от комисар Василев. Той припомни историята на празника, обявен като такъв с решение на Министерски съвет през 1995 г. „На тази дат

След подаден сигнал, на труднодостъпно място  с надморска височина 2500 метра, след полунощ са се отзовали служителите на Парков участък „Боровец" при Дирекция „Национален парк Рила“ и Планинската спасителна служба (ПСС). 

На пострадалия е оказана необходимата помощ и е транспортиран за оказване и на адекватна лекарска помощ.

"Призивът ни е да не подценяваме планината и да не надценяваме себе си! Отново обръщаме внимание всички посетители на Национален парк „Рила“ да се движат само по маркираните туристически пътеки и да не се отклоняват от тях!", заявяват от Националния парк. 

В края на миналия месец планински спасители от Сандански, Разлог и Кюстендил евакуираха човек с тежко изкълчен глезен. 

Доброволците на БМЧК и на Младежки авариен екип в Разград отбелязаха Международния ден на първата помощ, съобщи д-р Милена Кехайова, директор на Секретариата на Областния съвет на Българския Червен кръст в Разград. На детската площадка в градския парк пред местните деца и техните родители младите доброволци демонстрираха различни познания от първа долекарска помощ (ПДП). Не липсваха въпроси за подходите, начините и времето за оказване на помощ при различни наранявания и травми, отбеляза д-р Кехайова. 

„С убедеността, че уменията за оказване на ПДП са нужни и навременни, когато се налага, доброволците на Младежки авариен екип и БМЧК - Разград отбелязаха Международния ден на първата помощ“, посочи д-р Милена Кехайова, цитирана от БЧК в Разград. 

Световният ден на първата помощ се отбелязва от 2000 г. по предложение на Международната федерация на Черве

Тази година приоритет за нас е ограничаването на замърсяванията с отпадъци и премахването на нерегламентираните сметища,  каза служебният министър на околната среда и  водите Петър Димитров, който днес се включи в акция по почистване на морското дъно във Варненския залив край нос Галата. Това съобщи пресцентърът на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Избрахме плажа на Аспарухово, защото той е третият по замърсеност в България и трябва да вземем мерки по опазването на дюните, които се намират зад него, обясни министърът, цитиран в съобщението.  Димитров отбеляза, че за залива са много характерни останалите в морето стари мрежи – т.нар. мъртви мрежи, които са проблем за морските обитатели, корабоплаването и водолазите. И припомни, че за пореден път МОСВ е основен партньор на кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“. 

При пожарите в Монтанско през това лято са изгорели 2488 декара гори и 117 000 декара сухи треви и храсти, съобщи директорът на Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Монтана комисар Венцислав Райков.

От началото на тази година пожарите в полетата в региона са 583, при 284 през миналата година. Пожарите в горска територия са 24 при 3 през 2023 година. Обслужените от пожарните команди в Монтана произшествия са 1300 при 1200 през миналата година. 

Заради сухото и горещо лята тази година пожарите са много повече, докато през миналата година повече бяха отводняванията, уточни комисар Райков. Той съобщи, че пожарникари  и спасители от Монтана са помагали при гасене на пожари и в други региони на страната, където е имало критични ситуации – край Карлово, а също в областите Бургас, Благоевград и Хасково. 

При

Президентът Румен Радев очаква да бъде открит клон на китайска банка в България, както и директна авиолиния Пекин-София, за да се активизират бизнес отношенията между двете страни.

По време на изложение на водещи китайски продукти и услуги и българо-китайски бизнес срещи в НДК, държавният глава отбеляза, че то се провежда в годината, в която отбелязваме 75 години от установяването на дипломатическите отношения между България и Китай. 

"Не трябва да забравяме факта, че България е втората държава в света, признала Китайската народна република. Даже се шегувам, че първата държава вече не съществува формално и на практика ние сме първата държава. Тази годишнина ни дава повод да разгледаме нашите отношения и вярвам, че днешните срещи по време на това събитие ще задълбочат и разширят това сътрудничество", каза Радев.

Президентът се надява, че срещите по време на из

Висока оценка на състоянието на двустранните отношенията между България и Обединеното кралство дадоха заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова и посланикът на Великобритания Натаниъл Копси. Те се ангажираха със задълбочаване и надграждане на стратегическото ни партньорството във всички области от взаимен интерес, в т.ч. в рамките и на многостранни формати, съобщи на сайта си Министерството на външните работи (МВнР). 

Това стана по време на връчването на копия на акредитивните писма на новоназначения посланик в сградата на Министерството. 

Специално внимание в разговора бе отделено на ролята на многобройната българската общност в Обединеното кралство като естествен мост между двете страни, както и на образователния, научен и технологичен обмен, съобщава още МВнР. Обсъдено бе и значението на мерките за постигане на икономически растеж, сътрудниче

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Задържаха мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт
До месец и половина се очаква решение на ВАС по казуса с изграждането на завод с инсинератор за горене на отпадъци край Павликени
Олимпийският шампион Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново на официална церемония днес
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.