Начало На преден план Община Айтос актуализира бюджета си за настоящата година по искане на кмета Васил Едрев
9794
Икономика

Община Айтос актуализира бюджета си за настоящата година по искане на кмета Васил Едрев

Община Айтос актуализира бюджета си за настоящата година.Причина за това е реализирането на два проекта по инвестиционната програма на държавен бюджет, уточниха от общината.

| 01 Август 2024, 16:18 ч.
Община Айтос актуализира бюджета си за настоящата година по искане на кмета Васил Едрев
Община Айтос актуализира бюджета си за настоящата година по искане на кмета Васил Едрев
Снимка © Христо Стефанов

Община Айтос актуализира бюджета си за настоящата година. Причина за това е реализирането на два проекта по инвестиционната програма на държавен бюджет, уточниха от общината. Актуализацията е направено по искане на кмета Васил Едрев и с решение на общинските съветници. 

От 12:00 ч. днес до 12:00 ч. на 18 септември (сряда) се ограничава движението в тръбата в посока Перник на тунела „Мало Бучино“ на автомагистрала  „Струма“ за монтаж на носещи конструкции за осветлението, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). 

Трафикът ще преминава двупосочно в тръбата на тунела за София, а скоростта се ограничава до 50 км/час.  Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно създадената организация на движение.

АПИ апелира шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, посочват от АПИ. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специ

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков обяви пред медии, че изпраща джентълтълменско писмо към ГЕРБ този парламент да приеме антикорупционното законодателство, свързано с парите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Коментарът си той направи след учредяването на "Младежи за Промяната". 

Вместо джентълменско споразумение, ще им напишем днес джентълменско писмо. В това джентълменско писмо ще кажем - има три закона, които разделят България от десет милиарда, посочи Петков. Ако ни отговорите на това писмо, че няма как да приемете тези три закона, явно г-н Борисов не иска да се разследват корупционни практики, продължи за писмото той. 

Кирил Петков настоя ясно и точно трите закона, одобрени от Европейската комисия (ЕК), да бъдат приети от това Народно събрание. Ако няма да ги приемем, всички да излезем пред българските граждани и да кажем

Стихове от Атанас Далчев, прочетени от актьора Ириней Константинов, чуха присъстващите на откриването на паметната плоча на поета в родния му град Солун. Плочата, посветена на братята Атанас и Любомир Далчеви, е поставена е двора на българското Генерално консулство в Солун по съвместна инициатива на консулството с . 

Ириней Константинов, който е директор на Театър София и актьор с много записи на стихотворения на Атанас Далчев, прочете произведенията „Молитва“, „Към родината“ и „Кукувица“. 

От името на монети, посветени на 125-годишнината на , получиха Антон Марков - генерален консул на България в Солун, и Виктория Далчева - дъщеря на Атанас Далчев. 

На събитието присъстваха също Кирил Вълчев, генерален директор на ;  проф. Хюсейн Мевсим - професор по български език и литература в Анкарския университет, авто

С 40 процента се е увеличил трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Дунав мост при Гюргево през този летен сезон в сравнение със същия период на миналата година, съобщи главен комисар Виорел Киран – началник на Окръжен инспекторат на гранична полиция – Гюргево, цитиран от Аджерпрес. На пресконференция той информира още, че пикът е бил регистриран между 15 и 19 август, когато са преминавали по 13 000 леки автомобила дневно. Събитието се проведе съвместно с директора на Регионална дирекция “Гранична полиция” в Русе Димитър Чорбаджиев. 

„Работихме заедно с българските колеги през този летен период, който беше много напрегнат и затова заедно ще представим трафика на границата. Специално за този период бяха ремонтните дейности на Моста на дружбата (Дунав мост) и колкото и да се борехме и колкото и да се опитвахме да има повече гр

Бъдете абсолютно безкпромпомисни, ако получите сигнал за опит за опорочаване на вота, каза служебният министър-председател Димитър Главчев по време на Националното съвещание на ръководството на Министерството на вътрешните работи (МВР) във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври.

Странни са твърденията, че едва ли не МВР провежда изборите, допълни Главчев.

Служебният премиер отбеляза и предложенията за подобряване на правилата и процедурите по гарантиране на прозрачен и демократичен вот, които служебният кабинет изпрати до Централната избирателна комисия (ЦИК).

Необходими са средства за финансиране на капиталови разходи за изготвяне на оценка на съответствие на инвестиционните проекти, единият от които е за реконструкция на общинския път от общинския център до селата Карагеоргиево и Тополица, посочва Едрев в докладната си, показа проверка на . Другият проект също е за рехабилитация на общински път (Айтос - Черноград - Раклиново). Според предложението на кмета на община Айтос средствата ще бъдат осигурени с компенсирани промени от предвидените средства за външни услуги от издръжката на общинската администрация. 

С актуализацията на бюджета ще бъде закупена и нова климатична техника за нуждите на общинската администрация. 

"Съветът одобри актуализацията на бюджета с решение, според което се намаляват бюджетните разходи за външни услуги в дейност "Общинска администрация" с 16 400 лева. Увеличават се средствата за реконструкцията на пътя Айтос-Карагеоргиево-Тополица с 4200 лева - собствени бюджетни средства. Увеличават се и средствата за проект "Реконструкция и рехабилитация на път I-6 Айтос - Черноград - Раклиново" на територията на община Айтос с 3600 лева, отново с източник на финансиране собствени бюджетни средства. С финансиране от заложените средства в дейност "Общинска администрация" ще бъдат закупени и климатици на стойност 8600 лева, реши Общинският съвет на редовно заседание", уточниха от общината. 

Очаквам, че изявеното желание за диалог от страна на президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска, ще се превърне в последователна политика. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, който направи демонстрационен полет от авиобаза "Граф Игнатиево" на изтребител F-16. Очакваме Република Северна Македония да изпълни всички ангажименти, които е поела пред нас на двустранна основа и пред Европейския съюз, за да може пълноценно да градим нашите взаимоотношения, посочи държавният глава.

По думите му правителството на Северна Македония не е напуснало още предизборната риторика.

„Нека се успокоят страстите и се върнат към реализма, а той е много ясен – нашите отношения ще продължат да се градят на основата на сключените споразумения и заключения на Съвета на Европейския съюз“, каза Радев. Той посочи, че музиката и културата са сфери, ко

Спокоен е трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кулата“ на изход от страната към този час, . Няма колона нито от леки, нито от товарни автомобили, които да изчакват, за да преминат към южната ни съседка Гърция. 

Вчера следобед трафикът отново беше спокоен. 

По данни на гръцката телевизия ЕРТ през юли тази година през ГКПП „Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил от 1 150 000 души. Или общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

Целта на срещата е да бъдат елиминирани потенциални възможности за изкривяване на изборния процес. Това каза служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти по повод работната среща на шестима служебни министри с Централната избирателна комисия (ЦИК), която предстои в 14:00 ч.

„Трябва да бъде подобрено взаимодействието на изпълнителната власт с ЦИК. Комисията е основният орган, който организира и провежда изборите, а изпълнителната власт и Министерският съвет в частност имат повече спомагателна и логистична роля. Искам да се засили ролята им, дотолкова, за да могат да бъдат предотвратени всякакви изкривявания на изборния процес“, аргументира се Главчев.

Сред предложенията, които служебните министри и представителите на ЦИК ще обсъждат днес, е и при необходимост да се осигурят експерти от държавната администрация със съответния професионален опит, които да

Истината е, че армията ни се разпада и е унищожавана от тези, които управляват държавата, лошото е, трагедията е, че постоянно даваме кръв, ние имаме загуби в мирно време. Това коментира лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред журналисти в парламента по повод катастрофата с учебно-боен самолет L-39ZA край авиобазата "Граф Игнатиево". 

Според него поредният инцидент с екипаж на българските Военновъздушни сили (ВВС) означава, че Българската армия все по-малко може да гарантира териториалната цялост и независимостта на страната.

Това, което днес четох сутринта като декларация, за мое голямо съжаление и за наша обща българска трагедия, се потвърди само няколко часа по-късно, посочи Костадинов. Бих искал да не е така, но докога ще продължават да умират хора без бойни действия, докато същевременно българските управляващи даряват малкото останали ресур

Кметът на община Кюстендил Огнян Атанасов награди състезателите и ръководителите на отборите "Доброволци" и "Млад доброволец", които участваха в III-те Национални състезания за доброволци и млади доброволци, и се класираха на трето и първо място. Церемонията се състоя в рамките на Седмицата на пожарната безопасност, като доброволците получиха грамоти и парични награди. 

Награди получиха и ръководителите на отборите: Благой Везенков, младши инспектор в Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност (ДПКПД) при Районна служба "Пожарна безопасност и защита на население" (РСПБЗН) – Кюстендил, Весела Начева, педагог в Езиковата гимназия "Д-р Петър Берон", както и Ивайло Чалъков -главен експерт “Управление при кризи" към Община Кюстендил.

Кметът изрази своето дълбоко уважение и благодарност за всеотдайността, желанието и доблестта на всички доброволци,

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Два сигнала за младежи във видимо нетрезво състояние са приети днес в дежурната част на Районно управление - Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен. Единият сигнал е ...
В Прищина отбелязват Международния ден на демокрацията, критикуват правителството за нарушаване на демократичните ценности
Парламентът на Косово отбеляза Международния ден на демокрацията под мотото „Ефективно управление на изкуствения интелект на всички нива“. Председателят на парламента Г ...
Безплатен курс за специалност „Здравен асистент“ за безработни организират от болница „Дева Мария“ в Бургас
Безплатен курс за обучение по професия „Здравен асистент“ за безработни организират от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Дева Мар ...
Министър Росен Карадимов увери, че ЦИК има пълната подкрепа на Министерския съвет, каза Камелия Нейкова
Служебният министър на иновациите и растежа Министър Росен Карадимов увери, че Централната избирателна комисия (ЦИК) има пълната подкрепа на Министерския съвет, така че продължавам ...
Окръжният съд във Враца постави в ареста обвинен за наркоразпространение 28-годишен мъж
Окръжният съд във Враца остави в ареста млад мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от съдебната институция. Съдът е постановил най-тежката мярка за не ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:54 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9794
Икономика

Община Айтос актуализира бюджета си за настоящата година по искане на кмета Васил Едрев

Община Айтос актуализира бюджета си за настоящата година.Причина за това е реализирането на два проекта по инвестиционната програма на държавен бюджет, уточниха от общината.

| 01 Август 2024, 16:18 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Община Айтос актуализира бюджета си за настоящата година по искане на кмета Васил Едрев
Община Айтос актуализира бюджета си за настоящата година по искане на кмета Васил Едрев
Снимка © Христо Стефанов

Община Айтос актуализира бюджета си за настоящата година. Причина за това е реализирането на два проекта по инвестиционната програма на държавен бюджет, уточниха от общината. Актуализацията е направено по искане на кмета Васил Едрев и с решение на общинските съветници. 

От 12:00 ч. днес до 12:00 ч. на 18 септември (сряда) се ограничава движението в тръбата в посока Перник на тунела „Мало Бучино“ на автомагистрала  „Струма“ за монтаж на носещи конструкции за осветлението, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). 

Трафикът ще преминава двупосочно в тръбата на тунела за София, а скоростта се ограничава до 50 км/час.  Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно създадената организация на движение.

АПИ апелира шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, посочват от АПИ. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специ

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков обяви пред медии, че изпраща джентълтълменско писмо към ГЕРБ този парламент да приеме антикорупционното законодателство, свързано с парите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Коментарът си той направи след учредяването на "Младежи за Промяната". 

Вместо джентълменско споразумение, ще им напишем днес джентълменско писмо. В това джентълменско писмо ще кажем - има три закона, които разделят България от десет милиарда, посочи Петков. Ако ни отговорите на това писмо, че няма как да приемете тези три закона, явно г-н Борисов не иска да се разследват корупционни практики, продължи за писмото той. 

Кирил Петков настоя ясно и точно трите закона, одобрени от Европейската комисия (ЕК), да бъдат приети от това Народно събрание. Ако няма да ги приемем, всички да излезем пред българските граждани и да кажем

Стихове от Атанас Далчев, прочетени от актьора Ириней Константинов, чуха присъстващите на откриването на паметната плоча на поета в родния му град Солун. Плочата, посветена на братята Атанас и Любомир Далчеви, е поставена е двора на българското Генерално консулство в Солун по съвместна инициатива на консулството с . 

Ириней Константинов, който е директор на Театър София и актьор с много записи на стихотворения на Атанас Далчев, прочете произведенията „Молитва“, „Към родината“ и „Кукувица“. 

От името на монети, посветени на 125-годишнината на , получиха Антон Марков - генерален консул на България в Солун, и Виктория Далчева - дъщеря на Атанас Далчев. 

На събитието присъстваха също Кирил Вълчев, генерален директор на ;  проф. Хюсейн Мевсим - професор по български език и литература в Анкарския университет, авто

С 40 процента се е увеличил трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Дунав мост при Гюргево през този летен сезон в сравнение със същия период на миналата година, съобщи главен комисар Виорел Киран – началник на Окръжен инспекторат на гранична полиция – Гюргево, цитиран от Аджерпрес. На пресконференция той информира още, че пикът е бил регистриран между 15 и 19 август, когато са преминавали по 13 000 леки автомобила дневно. Събитието се проведе съвместно с директора на Регионална дирекция “Гранична полиция” в Русе Димитър Чорбаджиев. 

„Работихме заедно с българските колеги през този летен период, който беше много напрегнат и затова заедно ще представим трафика на границата. Специално за този период бяха ремонтните дейности на Моста на дружбата (Дунав мост) и колкото и да се борехме и колкото и да се опитвахме да има повече гр

Бъдете абсолютно безкпромпомисни, ако получите сигнал за опит за опорочаване на вота, каза служебният министър-председател Димитър Главчев по време на Националното съвещание на ръководството на Министерството на вътрешните работи (МВР) във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври.

Странни са твърденията, че едва ли не МВР провежда изборите, допълни Главчев.

Служебният премиер отбеляза и предложенията за подобряване на правилата и процедурите по гарантиране на прозрачен и демократичен вот, които служебният кабинет изпрати до Централната избирателна комисия (ЦИК).

Необходими са средства за финансиране на капиталови разходи за изготвяне на оценка на съответствие на инвестиционните проекти, единият от които е за реконструкция на общинския път от общинския център до селата Карагеоргиево и Тополица, посочва Едрев в докладната си, показа проверка на . Другият проект също е за рехабилитация на общински път (Айтос - Черноград - Раклиново). Според предложението на кмета на община Айтос средствата ще бъдат осигурени с компенсирани промени от предвидените средства за външни услуги от издръжката на общинската администрация. 

С актуализацията на бюджета ще бъде закупена и нова климатична техника за нуждите на общинската администрация. 

"Съветът одобри актуализацията на бюджета с решение, според което се намаляват бюджетните разходи за външни услуги в дейност "Общинска администрация" с 16 400 лева. Увеличават се средствата за реконструкцията на пътя Айтос-Карагеоргиево-Тополица с 4200 лева - собствени бюджетни средства. Увеличават се и средствата за проект "Реконструкция и рехабилитация на път I-6 Айтос - Черноград - Раклиново" на територията на община Айтос с 3600 лева, отново с източник на финансиране собствени бюджетни средства. С финансиране от заложените средства в дейност "Общинска администрация" ще бъдат закупени и климатици на стойност 8600 лева, реши Общинският съвет на редовно заседание", уточниха от общината. 

Очаквам, че изявеното желание за диалог от страна на президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска, ще се превърне в последователна политика. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, който направи демонстрационен полет от авиобаза "Граф Игнатиево" на изтребител F-16. Очакваме Република Северна Македония да изпълни всички ангажименти, които е поела пред нас на двустранна основа и пред Европейския съюз, за да може пълноценно да градим нашите взаимоотношения, посочи държавният глава.

По думите му правителството на Северна Македония не е напуснало още предизборната риторика.

„Нека се успокоят страстите и се върнат към реализма, а той е много ясен – нашите отношения ще продължат да се градят на основата на сключените споразумения и заключения на Съвета на Европейския съюз“, каза Радев. Той посочи, че музиката и културата са сфери, ко

Спокоен е трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кулата“ на изход от страната към този час, . Няма колона нито от леки, нито от товарни автомобили, които да изчакват, за да преминат към южната ни съседка Гърция. 

Вчера следобед трафикът отново беше спокоен. 

По данни на гръцката телевизия ЕРТ през юли тази година през ГКПП „Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил от 1 150 000 души. Или общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

Целта на срещата е да бъдат елиминирани потенциални възможности за изкривяване на изборния процес. Това каза служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти по повод работната среща на шестима служебни министри с Централната избирателна комисия (ЦИК), която предстои в 14:00 ч.

„Трябва да бъде подобрено взаимодействието на изпълнителната власт с ЦИК. Комисията е основният орган, който организира и провежда изборите, а изпълнителната власт и Министерският съвет в частност имат повече спомагателна и логистична роля. Искам да се засили ролята им, дотолкова, за да могат да бъдат предотвратени всякакви изкривявания на изборния процес“, аргументира се Главчев.

Сред предложенията, които служебните министри и представителите на ЦИК ще обсъждат днес, е и при необходимост да се осигурят експерти от държавната администрация със съответния професионален опит, които да

Истината е, че армията ни се разпада и е унищожавана от тези, които управляват държавата, лошото е, трагедията е, че постоянно даваме кръв, ние имаме загуби в мирно време. Това коментира лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред журналисти в парламента по повод катастрофата с учебно-боен самолет L-39ZA край авиобазата "Граф Игнатиево". 

Според него поредният инцидент с екипаж на българските Военновъздушни сили (ВВС) означава, че Българската армия все по-малко може да гарантира териториалната цялост и независимостта на страната.

Това, което днес четох сутринта като декларация, за мое голямо съжаление и за наша обща българска трагедия, се потвърди само няколко часа по-късно, посочи Костадинов. Бих искал да не е така, но докога ще продължават да умират хора без бойни действия, докато същевременно българските управляващи даряват малкото останали ресур

Кметът на община Кюстендил Огнян Атанасов награди състезателите и ръководителите на отборите "Доброволци" и "Млад доброволец", които участваха в III-те Национални състезания за доброволци и млади доброволци, и се класираха на трето и първо място. Церемонията се състоя в рамките на Седмицата на пожарната безопасност, като доброволците получиха грамоти и парични награди. 

Награди получиха и ръководителите на отборите: Благой Везенков, младши инспектор в Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност (ДПКПД) при Районна служба "Пожарна безопасност и защита на население" (РСПБЗН) – Кюстендил, Весела Начева, педагог в Езиковата гимназия "Д-р Петър Берон", както и Ивайло Чалъков -главен експерт “Управление при кризи" към Община Кюстендил.

Кметът изрази своето дълбоко уважение и благодарност за всеотдайността, желанието и доблестта на всички доброволци,

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
В Прищина отбелязват Международния ден на демокрацията, критикуват правителството за нарушаване на демократичните ценности
Безплатен курс за специалност „Здравен асистент“ за безработни организират от болница „Дева Мария“ в Бургас
Министър Росен Карадимов увери, че ЦИК има пълната подкрепа на Министерския съвет, каза Камелия Нейкова
Окръжният съд във Враца постави в ареста обвинен за наркоразпространение 28-годишен мъж
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.