Начало На преден план Назиф Зюлкяр е новият заместник областен управител на Разград
9493
България

Назиф Зюлкяр е новият заместник областен управител на Разград

Назиф Зюлкяр е новият заместник областен управител на Разград, съобщиха от Областната администрация.Със заповед на Министерски съвет от 31.07.2024 г. днес в Областна администрация Разград встъпи в длъжност нов заместник областен управител на област Разград.

| 01 Август 2024, 16:50 ч.
Назиф Зюлкяр е новият заместник областен управител на Разград
Назиф Зюлкяр е новият заместник областен управител на Разград
Снимка © Областна администрация

Назиф Зюлкяр е новият заместник областен управител на Разград, съобщиха от Областната администрация.

Над 160 български организации изпращат Отворено писмо до множество европейски институции заради изменения в Закона за предучилищното и училищно образование и т. нар. законопроект за чуждестранните агенти, съобщиха от Национална мрежа за децата. Според организацията чрез законовите промени се „заплашват демокрацията, свободата на словото и човешките права“. 

В писмото се посочва, че новите текстове в Закона за предучилищното и училищно образование нарушават Конвенцията на ООН за правата на детето, на Конституцията на Република България, на Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи, на правото на ЕС и българското национално право, в т.ч. на Закона за защита от дискриминация. 

В изложението се споменава и за публичното оповестяване от „Възраждане” на имената на български учители, изразили гражданската си пози

Изказваме нашите най-искрени съболезнования на семействата, близките и колегите на двамата достойни български воини пилотите майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, които загинаха в трагичната самолетна катастрофа на авиобаза „Граф Игнатиево“. Това написа българският патриарх Даниил.

„В тези моменти на дълбока скръб и неописуема болка, припомняме думите на свети Ефрем Сириец: „Не плачете безнадеждно за починалите, но се молете за тях. Молитвата за упокоение на душите е най-висшият дар, който можем да им дадем. Нека помним, че Бог е пълен с милост и ще приеме в Своето царство тези, които Го търсят с искрена вяра.“, пише в съболезнователния адрес, публикуван на страницата на Светия синод на Българската православна църква - Българската патриаршия.

Молим се Всемилостивият Бог да приеме душите на загиналите и да ги дари с в

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември от 11:30 часа  на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В рамките на събитието президентът ще приеме почетния караул, след което Негово Светейшество българският патриарх Даниил ще отслужи тържествен водосвет, ще бъде извършен и ритуал по издигането на българския национален флаг, допълват от президентството.

На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник, съобщават от Столичната община.

В присъствието на кмета на София Васил Терзиев от 10:00 ч. ще се проведе тържественото заседание на Столичния общински съв

Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков свиква днес Национално съвещание на МВР във връзка с предстоящите избори за Народно събрание като участие в него ще вземат министър-председателя Димитър Главчев, министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор на организационно-техническата подготовка на изборите, както и представители на прокуратурата и на ДАНС, съобщиха от МВР.

Сред темите, които ще бъдат обсъдени, са целите и приоритетите на МВР, организация на дейността на структурите при подготовката и произвеждането на изборите за Народно събрание, анализ на резултатите от предприетите мерки за ограничаване на незаконната миграция и състоянието на пътнотранспортния травматизъм.

След повече от 60 дни лечение изписват от болницата 19-годишния Светослав, който пострада при пожарите в началото на лятото, съобщиха от Университетска многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Свети Георги“ - Пловдив. Неговото състояние вече е добро и той ще бъде изписан от Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия към болничното заведение. 

Началникът на клиниката доц. д-р Елеан Зънзов коментира, че шансовете за оцеляване на доброволеца изначално са били нищожни, но сега той ще има възможността да продължи живота си по нормален начин.

В борбата с огъня Светослав Димитров е получил над 75% изгаряния по цялото тяло от втора и трета степен. Под непрекъснатите грижи на специалистите от клиниката, момчето бе поддържано в съзнание, въпреки тежкото и рисково състояние. Лекарите започнаха борба за живота му с редица операции, като му

Със заповед на Министерски съвет от 31.07.2024 г. днес в Областна администрация Разград встъпи в длъжност нов заместник областен управител на област Разград. Това е Назиф Ибрям Зюлкяр, роден през 1962 година в град Исперих, посочиха от администрацията.  

Завършил е висше образование със специалност "Инженерна педагогика" и е магистър "Публична администрация". Назиф Зюлкяр е работил в производствената сфера, в Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Разград, като младши инспектор Група „Оперативен център“, също така има трудов стаж в две Общински предприятия – „Общински пазари“ и „Обреден дом“ в Разград, допълниха от Областната администрация.

Бил е три мандата общински съветник в Общински съвет – Разград. 

Назиф Зюлкяр е семеен, с двама сина и един внук.

Той бе представен пред администрацията днес от Областния управител Владимир Димитров, уточниха от институцията. 

В най-кратък срок ще бъде изготвен Национален регистър за случаите на педофилия, осъществени на територията на страната или по отношение на български граждани в чужбина, които са потърсили помощ и подкрепа. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев по време на днешния блицконтрол в Народното събрание.

Няма по-голяма ценност от българските деца, отбеляза Главчев.

МВР създава и поддържа Национална информационна система за превенция и защита от педофилия и Национален регистър за случаите на педофилия, осъществени на територията на страната или по отношение на български граждани в чужбина, които са потърсили помощ и подкрепа, гласува на второ четене през юли миналата година парламентът с промени в Закона за защита от домашното насилие. Това трябваше да стане в 12-месечен срок от приемането на текстовете.

Ликвидиран е пожарът, който възникна на 23 август в местността Байрямица над с. Бистрица в Рила планина, съобщиха от полицията в Кюстендил. Огънят е унищожил 150 дка иглолистна гора. Екипите, които работиха по потушаването му са спасили от унищожаване 1000 дка иглолистна гора, 500 дка смесена гора, хижа, уточниха от полицията.

Пожарът е ликвидиран вчера, като работата по потушаването му продължи 21 дни. В гасенето беше ангажиран значим ресурс от пожарникари, служители на горските стопанства, служители на Националения парк "Рила", военнослужещи, доброволци и екипи с летателна техника.

На 9 септември беше ликвидиран и другият голям пожар в Рила планина, който възникна на 24 август в иглолистна гора над с. Пастра. 

Проблемът със системното недофинансиране на Съвета за електронни медии (СЕМ) е голям. Това каза изпълняващата длъжността председател на регулатора Габриела Наплатанова. В рамките на заседание на съвета днес беше приет доклад за проектобюджет на Съвета за електронни медии за 2025 г. и бюджетни прогнози за 2026 – 2028 г.

Наплатанова посочи, че средното възнаграждение на служителите в администрацията на СЕМ е „значително по-ниско от средното за София, а и за страната“. „Искахме възможност да се намери за допълнително финансиране по тези нови дейности, които ще се наложи да извършваме съгласно Акта за свобода на медиите, съгласно Акта за цифровите услуги, но от Министерство на финансите не разрешават допълнителни бройки за администрацията. Ще видим дали пък ще разрешат по-големи средства поне за възнаграждения“, отбеляза тя.

„Системно е не

През второто тримесечие на годината в Търговищка област е започнал строежът на двойно повече нежилищни сгради в сравнение с предходното. Тяхната обща застроена площ нараства близо 12 пъти, съобщиха от Териториалното статистическо бюро – Североизток. 

Статистическите данни сочат, че през второто тримесечие на 2024 г. в област Търговище е започнал строежът на четири жилищни сгради с 33 жилища в тях и 2925 кв. м. обща застроена площ, както и на 11 други сгради – предимно търговски обекти, с 13 189 кв. м. разгърната застроена площ (РЗП). 

Спрямо предходното тримесечие започнатите нови жилищни сгради намаляват с 55,6%, жилищата в тях - с 47,6%, а тяхната РЗП - с 35,1%. 

В сравнение с второто тримесечие на 2023 г. започнатите нови жилищни сгради намаляват с 20%, докато жилищата в тях се увеличават със 106,3%, както и общата им застроена площ -

Днес, 14 септември, е обявен за ден на траур в памет на загиналите в самолетната катастрофа в авиобаза "Граф Игнатиево" пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. В знак на почит българските знамена са спуснати наполовина, съобщиха от Общината. 

Кметът на община Лом Цветан Петров изказва съболезнования на семействата и близките на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.

Майор Петко Димитров е роден в Бургас, родителите му се преместват в Лом, където той завършва с отличие средното си образование в Профилирана гимназия „Найден Геров“. След завършването на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски" в Долна Митрополия, Димитров става един от най-опитните авиационни инструктори. Вторият загинал пилот при самолетната катастрофа в авиобаза "Граф Игнатиево" – 28-годишният старши лейтенант Венцислав Дун

Назиф Зюлкяр става заместник областен управител, след като Владимир Димитров, заемащ тази длъжност, стана областен управител с друго решение на правителството.

 

 

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, ...
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевти ...
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен рай ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:32 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9493
България

Назиф Зюлкяр е новият заместник областен управител на Разград

Назиф Зюлкяр е новият заместник областен управител на Разград, съобщиха от Областната администрация.Със заповед на Министерски съвет от 31.07.2024 г. днес в Областна администрация Разград встъпи в длъжност нов заместник областен управител на област Разград.

| 01 Август 2024, 16:50 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Назиф Зюлкяр е новият заместник областен управител на Разград
Назиф Зюлкяр е новият заместник областен управител на Разград
Снимка © Областна администрация

Назиф Зюлкяр е новият заместник областен управител на Разград, съобщиха от Областната администрация.

Над 160 български организации изпращат Отворено писмо до множество европейски институции заради изменения в Закона за предучилищното и училищно образование и т. нар. законопроект за чуждестранните агенти, съобщиха от Национална мрежа за децата. Според организацията чрез законовите промени се „заплашват демокрацията, свободата на словото и човешките права“. 

В писмото се посочва, че новите текстове в Закона за предучилищното и училищно образование нарушават Конвенцията на ООН за правата на детето, на Конституцията на Република България, на Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи, на правото на ЕС и българското национално право, в т.ч. на Закона за защита от дискриминация. 

В изложението се споменава и за публичното оповестяване от „Възраждане” на имената на български учители, изразили гражданската си пози

Изказваме нашите най-искрени съболезнования на семействата, близките и колегите на двамата достойни български воини пилотите майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, които загинаха в трагичната самолетна катастрофа на авиобаза „Граф Игнатиево“. Това написа българският патриарх Даниил.

„В тези моменти на дълбока скръб и неописуема болка, припомняме думите на свети Ефрем Сириец: „Не плачете безнадеждно за починалите, но се молете за тях. Молитвата за упокоение на душите е най-висшият дар, който можем да им дадем. Нека помним, че Бог е пълен с милост и ще приеме в Своето царство тези, които Го търсят с искрена вяра.“, пише в съболезнователния адрес, публикуван на страницата на Светия синод на Българската православна църква - Българската патриаршия.

Молим се Всемилостивият Бог да приеме душите на загиналите и да ги дари с в

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември от 11:30 часа  на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В рамките на събитието президентът ще приеме почетния караул, след което Негово Светейшество българският патриарх Даниил ще отслужи тържествен водосвет, ще бъде извършен и ритуал по издигането на българския национален флаг, допълват от президентството.

На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник, съобщават от Столичната община.

В присъствието на кмета на София Васил Терзиев от 10:00 ч. ще се проведе тържественото заседание на Столичния общински съв

Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков свиква днес Национално съвещание на МВР във връзка с предстоящите избори за Народно събрание като участие в него ще вземат министър-председателя Димитър Главчев, министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор на организационно-техническата подготовка на изборите, както и представители на прокуратурата и на ДАНС, съобщиха от МВР.

Сред темите, които ще бъдат обсъдени, са целите и приоритетите на МВР, организация на дейността на структурите при подготовката и произвеждането на изборите за Народно събрание, анализ на резултатите от предприетите мерки за ограничаване на незаконната миграция и състоянието на пътнотранспортния травматизъм.

След повече от 60 дни лечение изписват от болницата 19-годишния Светослав, който пострада при пожарите в началото на лятото, съобщиха от Университетска многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Свети Георги“ - Пловдив. Неговото състояние вече е добро и той ще бъде изписан от Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия към болничното заведение. 

Началникът на клиниката доц. д-р Елеан Зънзов коментира, че шансовете за оцеляване на доброволеца изначално са били нищожни, но сега той ще има възможността да продължи живота си по нормален начин.

В борбата с огъня Светослав Димитров е получил над 75% изгаряния по цялото тяло от втора и трета степен. Под непрекъснатите грижи на специалистите от клиниката, момчето бе поддържано в съзнание, въпреки тежкото и рисково състояние. Лекарите започнаха борба за живота му с редица операции, като му

Със заповед на Министерски съвет от 31.07.2024 г. днес в Областна администрация Разград встъпи в длъжност нов заместник областен управител на област Разград. Това е Назиф Ибрям Зюлкяр, роден през 1962 година в град Исперих, посочиха от администрацията.  

Завършил е висше образование със специалност "Инженерна педагогика" и е магистър "Публична администрация". Назиф Зюлкяр е работил в производствената сфера, в Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Разград, като младши инспектор Група „Оперативен център“, също така има трудов стаж в две Общински предприятия – „Общински пазари“ и „Обреден дом“ в Разград, допълниха от Областната администрация.

Бил е три мандата общински съветник в Общински съвет – Разград. 

Назиф Зюлкяр е семеен, с двама сина и един внук.

Той бе представен пред администрацията днес от Областния управител Владимир Димитров, уточниха от институцията. 

В най-кратък срок ще бъде изготвен Национален регистър за случаите на педофилия, осъществени на територията на страната или по отношение на български граждани в чужбина, които са потърсили помощ и подкрепа. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев по време на днешния блицконтрол в Народното събрание.

Няма по-голяма ценност от българските деца, отбеляза Главчев.

МВР създава и поддържа Национална информационна система за превенция и защита от педофилия и Национален регистър за случаите на педофилия, осъществени на територията на страната или по отношение на български граждани в чужбина, които са потърсили помощ и подкрепа, гласува на второ четене през юли миналата година парламентът с промени в Закона за защита от домашното насилие. Това трябваше да стане в 12-месечен срок от приемането на текстовете.

Ликвидиран е пожарът, който възникна на 23 август в местността Байрямица над с. Бистрица в Рила планина, съобщиха от полицията в Кюстендил. Огънят е унищожил 150 дка иглолистна гора. Екипите, които работиха по потушаването му са спасили от унищожаване 1000 дка иглолистна гора, 500 дка смесена гора, хижа, уточниха от полицията.

Пожарът е ликвидиран вчера, като работата по потушаването му продължи 21 дни. В гасенето беше ангажиран значим ресурс от пожарникари, служители на горските стопанства, служители на Националения парк "Рила", военнослужещи, доброволци и екипи с летателна техника.

На 9 септември беше ликвидиран и другият голям пожар в Рила планина, който възникна на 24 август в иглолистна гора над с. Пастра. 

Проблемът със системното недофинансиране на Съвета за електронни медии (СЕМ) е голям. Това каза изпълняващата длъжността председател на регулатора Габриела Наплатанова. В рамките на заседание на съвета днес беше приет доклад за проектобюджет на Съвета за електронни медии за 2025 г. и бюджетни прогнози за 2026 – 2028 г.

Наплатанова посочи, че средното възнаграждение на служителите в администрацията на СЕМ е „значително по-ниско от средното за София, а и за страната“. „Искахме възможност да се намери за допълнително финансиране по тези нови дейности, които ще се наложи да извършваме съгласно Акта за свобода на медиите, съгласно Акта за цифровите услуги, но от Министерство на финансите не разрешават допълнителни бройки за администрацията. Ще видим дали пък ще разрешат по-големи средства поне за възнаграждения“, отбеляза тя.

„Системно е не

През второто тримесечие на годината в Търговищка област е започнал строежът на двойно повече нежилищни сгради в сравнение с предходното. Тяхната обща застроена площ нараства близо 12 пъти, съобщиха от Териториалното статистическо бюро – Североизток. 

Статистическите данни сочат, че през второто тримесечие на 2024 г. в област Търговище е започнал строежът на четири жилищни сгради с 33 жилища в тях и 2925 кв. м. обща застроена площ, както и на 11 други сгради – предимно търговски обекти, с 13 189 кв. м. разгърната застроена площ (РЗП). 

Спрямо предходното тримесечие започнатите нови жилищни сгради намаляват с 55,6%, жилищата в тях - с 47,6%, а тяхната РЗП - с 35,1%. 

В сравнение с второто тримесечие на 2023 г. започнатите нови жилищни сгради намаляват с 20%, докато жилищата в тях се увеличават със 106,3%, както и общата им застроена площ -

Днес, 14 септември, е обявен за ден на траур в памет на загиналите в самолетната катастрофа в авиобаза "Граф Игнатиево" пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. В знак на почит българските знамена са спуснати наполовина, съобщиха от Общината. 

Кметът на община Лом Цветан Петров изказва съболезнования на семействата и близките на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.

Майор Петко Димитров е роден в Бургас, родителите му се преместват в Лом, където той завършва с отличие средното си образование в Профилирана гимназия „Найден Геров“. След завършването на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски" в Долна Митрополия, Димитров става един от най-опитните авиационни инструктори. Вторият загинал пилот при самолетната катастрофа в авиобаза "Граф Игнатиево" – 28-годишният старши лейтенант Венцислав Дун

Назиф Зюлкяр става заместник областен управител, след като Владимир Димитров, заемащ тази длъжност, стана областен управител с друго решение на правителството.

 

 

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.