Начало На преден план Предвижда се изграждане на фотоволтаична система за електроснабдяване в района на Дяволския мост край Ардино
9587
България

Предвижда се изграждане на фотоволтаична система за електроснабдяване в района на Дяволския мост край Ардино

Фотоволтаична система за електроснабдяване на района на Дяволския мост на р. Арда край Ардино предстои да бъде изградена, казаха от общинската администрация.В докладната записка за заседанието е посочено, че вследствие на последователната политика на община Ардино за изграждане на туристическа инфраструктура и популяризиране на културното наследство, през последните години броят на туристите се е увеличил значително.

| 01 Август 2024, 17:08 ч.
Предвижда се изграждане на фотоволтаична система за електроснабдяване в района на Дяволския мост край Ардино
Предвижда се изграждане на фотоволтаична система за електроснабдяване в района на Дяволския мост край Ардино
Снимка © Община Ардино

Фотоволтаична система за електроснабдяване на района на Дяволския мост на р. Арда край Ардино предстои да бъде изградена, казаха от общинската администрация. Обектът с площ от 1000 кв. м е обявен за обект от първостепенно значение за електроснабдяване, опазване и представяне на юлското заседание на Общинския съвет. 

Парламентът прие на първо четене законопроект за допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, с който се създава правна възможност в населени места, в които има установен недостиг на аптеки, да бъдат поставени автомати за продажба на лекарствени продукти, съобразно регулацията на действащата нормативна уредба. Текстовете, внесени от „Възраждане“, бяха одобрени със 119 гласа „за“, 12 „против“ и 22 „въздържал се“.

Законопроекта подкрепиха от ГЕРБ-СДС, "Възраждане", "БСП за България" и "Има такъв народ", както и трима от "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) и петима независими депутати. От парламентарната група на ДПС 12 гласуваха "против" и един се въздържа. Двадесет депутати от ПП-ДБ бяха въздържали се, както и един нечленуващ в група. 

Държавата финансира откриването на аптеки,

Около 32% от българите еднократно са преминали курс за първа долекарска помощ, важно е опресняването на уменията отново след няколко години. Това каза заместник генералният директор на Българския Червен кръст (БЧК) д-р Надежда Тодоровска по повод Световния ден на първата помощ, който се отбелязва днес. Мотото тази година е „Първата помощ и спортът“.

Тодоровска напомни, че бързата и адекватна реакция спасява животи и помага за по-бързото възстановяване на човек след инцидент. Това мнение сподели и главният специалист "Управление на планирането и проектна дейност“ в Столичната организация на БЧК Невелина Стойнева. Тя посочи, че инфаркт, инсулт, хипотермия, обезводняване, счупвания с открити рани са част от спешните състояния, които изискват оказване на първа помощ и за които е добре хората да са обучени. Става въпрос за комплекс от базови техники преди идването

Състав на Окръжен съд-Хасково не уважи искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража“ и пусна под "домашен арест" 47-годишния Димитър Димитров от Стара Загора, обвинен за рекордната за последните 40 години у нас контрабанда на злато -124,708 килограма на стойност 10 600 197 лева.

Пратката беше открита в тайници на автомобила му на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" на 11 септември т.г. при щателна проверка.

На брифинг по-рано днес на ГКПП „Капитан Андреево“ директорът на Агенция "Митници" Георги Димов съобщи, че златните накити, слитъци и кюлчета са били скрити в тайници на различни места в автомобила, изключително добре и професионално подготвени. Те са открити след 13-часова щателна проверка на колата.

Пред съда обвиняемият Димитров каза, че осъзнава престъплението, което е

Президентът Румен Радев направи демонстрационен полет от авиобаза „Граф Игнатиево“ с изтребител F-16 по покана на Военновъздушните сили на САЩ. "Този полет ме връща обратно в 2005 година, тогава като командир на авиобазата, когато се обърнах към ВВС на САЩ с предложение вместо в Авиано, F-16 да се пребазира в България. Така започнахме изключително ползотворно сътрудничество между ВВС на САЩ и тези на България", коментира пред журналисти след полета държавният глава.

По думите на Радев тогава още с първите сблъсъци в небето над Граф Игнатиево са осъзнали, че нашият модел на летателна подготовка е много закостенял и изостанал. С много часове теория на земята, с много въздушни боеве във въздуха и подкрепата на нашите американски колеги ние започнахме един изключително сложен и труден процес на дълбока трансформация на нашите ВВС, каза президентът. Той посочи, че тогава

Информационна кампания за запознаване на трудещите се с последните политики и инициативи на Конфедерация на независимите синдикати в България (КНСБ), организираха днес във Враца представители на синдиката. На специален щанд пред сградата на Община Враца желаещите можеха да се запознат с различни аспекти от работата на синдикалната организация и помощта, която оказва на трудещите се.

„Имаме голяма палитра от брошури за инициативи, като се започне с „Моето първо работно място“, за новите промени в Кодекса на труда, акцентираме и върху това, че вече имаме законодателна възможност да преследваме за антисиндикална дейност чрез Наказателния кодекс“, каза адвокатът на КНСБ Марина Ставрева. По думите ако работодател или каквото и да е друго лице пречи на синдикалната дейност - може да последва глоба и дори лишаване от свобода.

„Имаме и ваучер

В докладната записка за заседанието е посочено, че вследствие на последователната политика на община Ардино за изграждане на туристическа инфраструктура и популяризиране на културното наследство, през последните години броят на туристите се е увеличил значително. В района са изградени място за хранене на туристите, както и дървена постройка за продажба на рекламни материали. 

„Наложително и е от първа необходимост електроснабдяването на района на Дяволския мост освен за туристическа инфраструктура и за осигуряване на охраната с камери и осветление на терена“, е посочено още в докладната записка.

А освен, че е гласувано обектът да бъде обявен за такъв от първостепенно значение за електроснабдяване, както и за опазване и представяне, решението предвижда той да бъде включен и в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2024 г.

 

Регионалните инспекции по околната среда и водите са натоварени със задачата да картографират незаконните сметища по места, каза днес в Белослав служебният екоминистър Петър Димитров. По думите му институциите би трябвало вече да приключват със своята работа.

Димитров допълни, че пилотно в област Монтана се работи по унищожаването на незаконните сметища. По думите му местната власт се е справила със задачата. Повечето сметища са изчистени и запръстени. Министърът допълни, че адекватна мярка срещу повторно замърсяване е поставянето на камери, които да следят за нарушители.

За състоянието на язовирите Димитров коментира, че комплексните, за които отговаря Министерството на околната среда и водите, са пълни на около 66 на сто от капацитета си. Засега няма притеснения за снабдяването с питейна вода на селищата, които се захранват от тези язовири, посочи министърът. По думите

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще посети авиобаза „Граф Игнатиево“ в петък и събота и ще направи демонстрационен полет на изтребител F-16 утре по покана на Военновъздушните сили на САЩ, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Утре в авиобазата „Граф Игнатиево“ държавният глава ще удостои с Почетен знак на президента бригаден генерал Тад Кларк, командир на 31-во изтребително авиокрило от Военновъздушните сили на САЩ в авиобазата в Авиано, Италия. Отличието е за значимия му принос към стратегическото сътрудничество в областта на отбраната между България и САЩ.

В събота, 14 септември, от 10:00 ч. Румен Радев ще бъде гост на открития летателен ден в „Граф Игнатиево“ по случай 20 години от приемането на България в НАТО и 35 години от приемането на самолета МиГ-29 на въоръжение в българските В

Участието на младите хора не само като потребители, а и като двигател за развитие на дигитализацията, е ключово за тяхното личностно и професионално развитие, каза заместник-министърът на младежта и спорта Петър Младенов, който откри конференцията „AI и младите. Права, образование, заетост“, съобщиха от Министерството на младежта и спорта.

Събитието се организира от Националния младежки форум (НМФ) и има за цел да предостави трибуна за обсъждане на правата на младите и новите възможности, които имат в лицето на динамично развиващата се дигитална ера. 

Заместник-министър Младенов, председателят на НМФ Атанас Радев и директорът на фондация "Фридрих Еберт- България" Жак Папаро очертаха основните предизвикателства и добавената стойност от развитието на изкуствения интелект и дигитализацията.

"Днешната конференция идва във важен момент, в който дигитал

От всички регистрирани в Бюрото по труда в Свищов трайно безработните са 12,5 процента. Това са 70 души, от които 51 са с регистрация от една до две години и 19 са с регистрация над две години. Това каза Татяна Александрова, директор на Дирекция „Бюро по труда“ – Свищов.

По думите общият брой на регистрираните безработни към края на миналия месец е 558 души, като най-голям е делът на хората над 50 години.

През месец август на работа са постъпили 53 лица, от които 43 са били без субсидирана заетост, а десет са започнали работа по различни насърчителни мерки и програми. Заявените от работодатели свободни работни места през изтеклия месец са били 47, посочи Александрова. Тя допълни, че равнището на безработица на дирекцията в Свищов намалява, като за месец януари е било 8,7 процента, а към края на август е 6,3 процента.

От дирекцията отчитат, че о

Ново оборудване и обзавеждане са закупени за Домашния социален патронаж в Попово. Инвестицията е реализирана по проект „Подобряване на материалната база и автопарка за разнос на храна на Домашен социален патронаж в община Попово, чрез закупуване на оборудване/обзавеждане за материалната база на Домашен социален патронаж“, съобщиха от общинската администрация. 

Осигурени са съвременни енергоспестяващи електроуреди и друго подходящо оборудване за приготвяне на храна от висок клас, както и обзавеждане за подобряване на материалната база на Домашния социален патронаж. Очакванията са чрез новите уреди да се намали разходът на електроенергия и съответно себестойността за приготвянето на топлата храна. Приготвянето на топлия обяд за по-кратко време ще даде възможност по-бързо същият да достигне до потребителите на социалната услуга във всички отдалечени населени места

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Два сигнала за младежи във видимо нетрезво състояние са приети днес в дежурната част на Районно управление - Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен. Единият сигнал е ...
В Прищина отбелязват Международния ден на демокрацията, критикуват правителството за нарушаване на демократичните ценности
Парламентът на Косово отбеляза Международния ден на демокрацията под мотото „Ефективно управление на изкуствения интелект на всички нива“. Председателят на парламента Г ...
Безплатен курс за специалност „Здравен асистент“ за безработни организират от болница „Дева Мария“ в Бургас
Безплатен курс за обучение по професия „Здравен асистент“ за безработни организират от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Дева Мар ...
Министър Росен Карадимов увери, че ЦИК има пълната подкрепа на Министерския съвет, каза Камелия Нейкова
Служебният министър на иновациите и растежа Министър Росен Карадимов увери, че Централната избирателна комисия (ЦИК) има пълната подкрепа на Министерския съвет, така че продължавам ...
Окръжният съд във Враца постави в ареста обвинен за наркоразпространение 28-годишен мъж
Окръжният съд във Враца остави в ареста млад мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от съдебната институция. Съдът е постановил най-тежката мярка за не ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:30 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9587
България

Предвижда се изграждане на фотоволтаична система за електроснабдяване в района на Дяволския мост край Ардино

Фотоволтаична система за електроснабдяване на района на Дяволския мост на р. Арда край Ардино предстои да бъде изградена, казаха от общинската администрация.В докладната записка за заседанието е посочено, че вследствие на последователната политика на община Ардино за изграждане на туристическа инфраструктура и популяризиране на културното наследство, през последните години броят на туристите се е увеличил значително.

| 01 Август 2024, 17:08 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Предвижда се изграждане на фотоволтаична система за електроснабдяване в района на Дяволския мост край Ардино
Предвижда се изграждане на фотоволтаична система за електроснабдяване в района на Дяволския мост край Ардино
Снимка © Община Ардино

Фотоволтаична система за електроснабдяване на района на Дяволския мост на р. Арда край Ардино предстои да бъде изградена, казаха от общинската администрация. Обектът с площ от 1000 кв. м е обявен за обект от първостепенно значение за електроснабдяване, опазване и представяне на юлското заседание на Общинския съвет. 

Парламентът прие на първо четене законопроект за допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, с който се създава правна възможност в населени места, в които има установен недостиг на аптеки, да бъдат поставени автомати за продажба на лекарствени продукти, съобразно регулацията на действащата нормативна уредба. Текстовете, внесени от „Възраждане“, бяха одобрени със 119 гласа „за“, 12 „против“ и 22 „въздържал се“.

Законопроекта подкрепиха от ГЕРБ-СДС, "Възраждане", "БСП за България" и "Има такъв народ", както и трима от "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) и петима независими депутати. От парламентарната група на ДПС 12 гласуваха "против" и един се въздържа. Двадесет депутати от ПП-ДБ бяха въздържали се, както и един нечленуващ в група. 

Държавата финансира откриването на аптеки,

Около 32% от българите еднократно са преминали курс за първа долекарска помощ, важно е опресняването на уменията отново след няколко години. Това каза заместник генералният директор на Българския Червен кръст (БЧК) д-р Надежда Тодоровска по повод Световния ден на първата помощ, който се отбелязва днес. Мотото тази година е „Първата помощ и спортът“.

Тодоровска напомни, че бързата и адекватна реакция спасява животи и помага за по-бързото възстановяване на човек след инцидент. Това мнение сподели и главният специалист "Управление на планирането и проектна дейност“ в Столичната организация на БЧК Невелина Стойнева. Тя посочи, че инфаркт, инсулт, хипотермия, обезводняване, счупвания с открити рани са част от спешните състояния, които изискват оказване на първа помощ и за които е добре хората да са обучени. Става въпрос за комплекс от базови техники преди идването

Състав на Окръжен съд-Хасково не уважи искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража“ и пусна под "домашен арест" 47-годишния Димитър Димитров от Стара Загора, обвинен за рекордната за последните 40 години у нас контрабанда на злато -124,708 килограма на стойност 10 600 197 лева.

Пратката беше открита в тайници на автомобила му на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" на 11 септември т.г. при щателна проверка.

На брифинг по-рано днес на ГКПП „Капитан Андреево“ директорът на Агенция "Митници" Георги Димов съобщи, че златните накити, слитъци и кюлчета са били скрити в тайници на различни места в автомобила, изключително добре и професионално подготвени. Те са открити след 13-часова щателна проверка на колата.

Пред съда обвиняемият Димитров каза, че осъзнава престъплението, което е

Президентът Румен Радев направи демонстрационен полет от авиобаза „Граф Игнатиево“ с изтребител F-16 по покана на Военновъздушните сили на САЩ. "Този полет ме връща обратно в 2005 година, тогава като командир на авиобазата, когато се обърнах към ВВС на САЩ с предложение вместо в Авиано, F-16 да се пребазира в България. Така започнахме изключително ползотворно сътрудничество между ВВС на САЩ и тези на България", коментира пред журналисти след полета държавният глава.

По думите на Радев тогава още с първите сблъсъци в небето над Граф Игнатиево са осъзнали, че нашият модел на летателна подготовка е много закостенял и изостанал. С много часове теория на земята, с много въздушни боеве във въздуха и подкрепата на нашите американски колеги ние започнахме един изключително сложен и труден процес на дълбока трансформация на нашите ВВС, каза президентът. Той посочи, че тогава

Информационна кампания за запознаване на трудещите се с последните политики и инициативи на Конфедерация на независимите синдикати в България (КНСБ), организираха днес във Враца представители на синдиката. На специален щанд пред сградата на Община Враца желаещите можеха да се запознат с различни аспекти от работата на синдикалната организация и помощта, която оказва на трудещите се.

„Имаме голяма палитра от брошури за инициативи, като се започне с „Моето първо работно място“, за новите промени в Кодекса на труда, акцентираме и върху това, че вече имаме законодателна възможност да преследваме за антисиндикална дейност чрез Наказателния кодекс“, каза адвокатът на КНСБ Марина Ставрева. По думите ако работодател или каквото и да е друго лице пречи на синдикалната дейност - може да последва глоба и дори лишаване от свобода.

„Имаме и ваучер

В докладната записка за заседанието е посочено, че вследствие на последователната политика на община Ардино за изграждане на туристическа инфраструктура и популяризиране на културното наследство, през последните години броят на туристите се е увеличил значително. В района са изградени място за хранене на туристите, както и дървена постройка за продажба на рекламни материали. 

„Наложително и е от първа необходимост електроснабдяването на района на Дяволския мост освен за туристическа инфраструктура и за осигуряване на охраната с камери и осветление на терена“, е посочено още в докладната записка.

А освен, че е гласувано обектът да бъде обявен за такъв от първостепенно значение за електроснабдяване, както и за опазване и представяне, решението предвижда той да бъде включен и в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2024 г.

 

Регионалните инспекции по околната среда и водите са натоварени със задачата да картографират незаконните сметища по места, каза днес в Белослав служебният екоминистър Петър Димитров. По думите му институциите би трябвало вече да приключват със своята работа.

Димитров допълни, че пилотно в област Монтана се работи по унищожаването на незаконните сметища. По думите му местната власт се е справила със задачата. Повечето сметища са изчистени и запръстени. Министърът допълни, че адекватна мярка срещу повторно замърсяване е поставянето на камери, които да следят за нарушители.

За състоянието на язовирите Димитров коментира, че комплексните, за които отговаря Министерството на околната среда и водите, са пълни на около 66 на сто от капацитета си. Засега няма притеснения за снабдяването с питейна вода на селищата, които се захранват от тези язовири, посочи министърът. По думите

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще посети авиобаза „Граф Игнатиево“ в петък и събота и ще направи демонстрационен полет на изтребител F-16 утре по покана на Военновъздушните сили на САЩ, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Утре в авиобазата „Граф Игнатиево“ държавният глава ще удостои с Почетен знак на президента бригаден генерал Тад Кларк, командир на 31-во изтребително авиокрило от Военновъздушните сили на САЩ в авиобазата в Авиано, Италия. Отличието е за значимия му принос към стратегическото сътрудничество в областта на отбраната между България и САЩ.

В събота, 14 септември, от 10:00 ч. Румен Радев ще бъде гост на открития летателен ден в „Граф Игнатиево“ по случай 20 години от приемането на България в НАТО и 35 години от приемането на самолета МиГ-29 на въоръжение в българските В

Участието на младите хора не само като потребители, а и като двигател за развитие на дигитализацията, е ключово за тяхното личностно и професионално развитие, каза заместник-министърът на младежта и спорта Петър Младенов, който откри конференцията „AI и младите. Права, образование, заетост“, съобщиха от Министерството на младежта и спорта.

Събитието се организира от Националния младежки форум (НМФ) и има за цел да предостави трибуна за обсъждане на правата на младите и новите възможности, които имат в лицето на динамично развиващата се дигитална ера. 

Заместник-министър Младенов, председателят на НМФ Атанас Радев и директорът на фондация "Фридрих Еберт- България" Жак Папаро очертаха основните предизвикателства и добавената стойност от развитието на изкуствения интелект и дигитализацията.

"Днешната конференция идва във важен момент, в който дигитал

От всички регистрирани в Бюрото по труда в Свищов трайно безработните са 12,5 процента. Това са 70 души, от които 51 са с регистрация от една до две години и 19 са с регистрация над две години. Това каза Татяна Александрова, директор на Дирекция „Бюро по труда“ – Свищов.

По думите общият брой на регистрираните безработни към края на миналия месец е 558 души, като най-голям е делът на хората над 50 години.

През месец август на работа са постъпили 53 лица, от които 43 са били без субсидирана заетост, а десет са започнали работа по различни насърчителни мерки и програми. Заявените от работодатели свободни работни места през изтеклия месец са били 47, посочи Александрова. Тя допълни, че равнището на безработица на дирекцията в Свищов намалява, като за месец януари е било 8,7 процента, а към края на август е 6,3 процента.

От дирекцията отчитат, че о

Ново оборудване и обзавеждане са закупени за Домашния социален патронаж в Попово. Инвестицията е реализирана по проект „Подобряване на материалната база и автопарка за разнос на храна на Домашен социален патронаж в община Попово, чрез закупуване на оборудване/обзавеждане за материалната база на Домашен социален патронаж“, съобщиха от общинската администрация. 

Осигурени са съвременни енергоспестяващи електроуреди и друго подходящо оборудване за приготвяне на храна от висок клас, както и обзавеждане за подобряване на материалната база на Домашния социален патронаж. Очакванията са чрез новите уреди да се намали разходът на електроенергия и съответно себестойността за приготвянето на топлата храна. Приготвянето на топлия обяд за по-кратко време ще даде възможност по-бързо същият да достигне до потребителите на социалната услуга във всички отдалечени населени места

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
В Прищина отбелязват Международния ден на демокрацията, критикуват правителството за нарушаване на демократичните ценности
Безплатен курс за специалност „Здравен асистент“ за безработни организират от болница „Дева Мария“ в Бургас
Министър Росен Карадимов увери, че ЦИК има пълната подкрепа на Министерския съвет, каза Камелия Нейкова
Окръжният съд във Враца постави в ареста обвинен за наркоразпространение 28-годишен мъж
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.