Начало На преден план Повече от 840 пожара са регистрирани от началото на годината в Пазарджишка област
10772
България

Повече от 840 пожара са регистрирани от началото на годината в Пазарджишка област

Общият брой на пожарите в област Пазарджик от началото на годината до 31 юли е 846, като за същия период на миналата година те са 725. Това сочат данните на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", съобщи главният експерт от Областната администрация Мария Ловчинова след заседание на съвета за намаляване риска от бедствия.Обсъдени са мерките за опазването на полските и горските територии.

| 01 Август 2024, 17:33 ч.
Повече от 840 пожара са регистрирани от началото на годината в Пазарджишка област
Повече от 840 пожара са регистрирани от началото на годината в Пазарджишка област
Снимка © Областна администрация- Пазарджик

Общият брой на пожарите в област Пазарджик от началото на годината до 31 юли е 846, като за същия период на миналата година те са 725. Това сочат данните на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", съобщи главният експерт от Областната администрация Мария Ловчинова след заседание на съвета за намаляване риска от бедствия.

Партиите и коалициите в община Монтана се споразумяха за ръководството на Секционната избирателна комисия (СИК) в село Габровница, където на 20 октомври ще има извънредни избори за кмет, съобщиха от Община Монтана.

След преговори при кмета на Монтана Златко Живков е постигнато споразумение председателят на комисията да е от ГЕРБ – СДС, зам.-председателят – от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), а секретарят – от „Възраждане“. Комисията за извънредните избори за кмет в Габровница ще бъде от девет души, като разпределението ще е според представителството на партиите и коалициите на последните парламентарни избори – трима членове за ГЕРБ-СДС, двама за ПП–ДБ и по един за „Възраждане“, ДПС, „БСП за България" и „Има такъв народ“.

До 5 октомври е срокът за образуване на подвижна секцио

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

С разпити на още свидетели и някои от вещите лица пред Районен съд - Пловдив ще премине днешното заседание по делото на Дебора Михайлова от Стара Загора. Това съобщи адвокат Петко Кънев, един от защитниците на подсъдимия Георги Георгиев, след края на предишното заседание на 30 юли тази година. На Георгиев е повдигнато обвинение за причиняване на телесна повреда, принуда и закана с убийство спрямо 18-годишната Дебора.

Припомняме, че в рамките на миналото заседание в края на юли месец Районен съд - Пловдив взе решение да измени мярката за неотклонение на Георгиев от "задържане под стража" на "домашен арест". Определението обаче беше протестирано от прокуратурата пред горната инстанция, която се произнесе в полза на държавното обвинение и отново остави подсъдимия Георги Георгиев в ареста.

Случаят с нападението срещу Дебора е от лятото на 2023 г. и предизвика вълна от съприч

Олимпийският шампион по борба - свободен стил от Париж 2024 Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново на официална церемония днес. Неговият треньор Мирослав Колев получи наградата „Велико Търново“.

Решението за удостояването на Рамазанов с почетната титла бе взето на заседание на Общинския съвет на 29 август с пълно единодушие, каза председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. Почетните знаци на олимпийския шампион бяха връчени от кмета на Велико Търново Даниел Панов.

За мен е голяма чест да бъда почетен гражданин на Велико Търново – старата столица на България, каза след получаването на отличието Рамазанов. Той посочи, че амбициите му са да се посвети на интензивни състезания в подготовка за следващия олимпийски цикъл. „Искам да направя своя максимум и отново да спечеля злато на следващата олимпиада“, каза шампион

С 62 процента са се увеличи пожарите в Ловешка област в сравнение с миналата година. Това каза директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Ловеч комисар Петър Петров на пресконференция по повод Седмицата на пожарната безопасност. Той отчете, че тази година са станали повече пожари в земеделски земи и горски територии.

Двойно са се увеличи тези без материални загуби. Тази година са възникнали 822 пожара, при 467 за миналата година. При пожарите със загуби разликата е по-малка, като до началото на септември 2024 г. са възникнали 148, а през същия период на 2023 г. – 136. 

В следствие на възникнали пламъци са загинали трима души, шестима са били ранените. Толкова са били те и предходната година.

Сред по-големите пожари през годината са тези в троянско предприятие през пролетта и в землището на село Владиня през лятото,

Обсъдени са мерките за опазването на полските и горските територии. Предстои актуализация на Областния план за защита при бедствия, каза още експертът. Ще бъде направен преглед и анализ на правилата за безопасно поведение и сигнали за ранно предупреждение и оповестяване на населението при пожари, при бедствия и промишлени аварии.

В пожароопасния сезон е изключително важно да преценим дали всички превантивни дейности, които изпълняваме, са достатъчно ефективни. Анализът на последните пожари отново показва, че трябва да засилим превенцията и контрола по спазването на разпоредените мерки, е казала областният управител Валентина Кайтазова. Тя е апелирала към кметовете на населените места да информират населението за действащите забрани в разгара на пожароопасния сезон, за да бъде сведен до минимум рискът от възникването на пожари и всички неблагоприятни последствия от тях.

На заседанието е отчетено, че на територията на цялата област се провеждат проверки от мобилни екипи за спазване на противопожарните забрани след издадената заповед от областния управител за преустановяване на дейности в земеделските територии до края на август. През първата седмица от началот на проверките, мобилните екипи са съставили общо 46 предупредителни протоколи на собственици и ползватели на селскостопанска техника, на арендатори и земеделски производители, както и на къмпингуващи в районите с висок риск от пожари. Проведени са поредица от срещи по места с кметове на кметства, кметски наместници, председатели на земеделски кооперации, добави още Мария Ловчинова.

Членовете на Областния съвет са се запознали с дейностите по националната кампания "Да опазим горите от пожари", която се провежда в 15 области в страната, сред които е и Пазарджик. Събитията имат за цел да фокусират общественото внимание върху важността на темата за пожарите като в тях вземат участие преди всичко децата.

Днес следобяд се разрази пожар в горски фонд в община Панагюрище. Говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов допълни информацията като посочи, че от минно-добивното дружество "Асарел Медет" в помощ на огнеборците на мястото са изпратени представители на аварийно-спасителното звено, булдозер и водоноска.

Навършват се сто години от освещаването на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ – най-големият православен храм на целия Балкански полуостров. Официалното освещаване на храма през 1924 г. продължава три дни от 12-ти до 14-ти септември, толкова колкото са и престолите в храма.

В историята, публикувана в сайта на патриаршеската катедрала се посочва, че първият камък е положен на 19 февруари 1882 г., а в храмовите основи са поставени два текста: единият е гравиран върху метална плочка, а другият е написан на пергамент. В тях се увековечават събитията от 1877-1878 г. Предложението за въздигането на храм-паметника е дело на Петко Каравелов на Учредителното народно събрание от 1879 г. С него следвало да се задължи „нравствено народът“ и да се посвети на св. Александър Н

Няма време за никакви промени, вече сме в предизборна кампания, коментира председателят на Парламентарната група (ПГ) на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в Народното събрание.

На въпрос как може да се ограничи изборният туризъм, той каза, че вече нищо не може да се случи, защото всички партии са в предизборна кампания.

По-рано днес Асен Василев от „Продължаваме промяната-Демократична България“ призова ГЕРБ в оставащите дни на това Народно събрание да се приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост. Там има три антикорупционни закона и е крайно време Бойко Борисов да "спре да се крие зад храстите и да излезе и да каже като мъж - тези закони ни притесняват", посочи Василев.

Помолен да коментира тези думи на Асен Василев към Бойко Борисов, Делян Пеевски каза, че „Асен Василев така явно питае по-така чувства към г-н Борисов“. Да г

За отоплителния сезон 2024-2025 г. към 11 септември са подадени 319 471 заявления-декларации за отпускане на целева помощ за отопление. Това съобщи по време на днешния парламентарен контрол служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов. Издадените заповеди за отказ са 10,5%, като 53% са са заради наличието на по-висок доход от нормативно определения за получаване на помощта спрямо условията, обясни той.

Министърът каза, че целевата помощ за отопление се отпуска с цел да се създаде сигурност на хората, които попадат в обхвата на мярката, за покриване на разходите за отопление.

На депутатски въпрос относно проекта „Предоставяне на помощни средства за хората с трайни увреждания“ Ивайло Иванов обясни, че има предприети стъпки за преодоляване на риска от неизпълнение на министерството с удължаване на срока за изпълнение на проекта с още една год

Тридневен траур е обявен от днес във Въоръжените сили по заповед на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов заради катастрофата с учебно-боен самолет L-39ZA на авиобаза „Граф Игнатиево“, съобщиха от Министерството на отбраната. В знак на почит към пилотите майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, загинали при катастрофата, се забранява провеждането на празнични мероприятия, а планираните се отменят, добавиха от военното министерство.

По думите на служебния министър Атанас Запрянов пред Българската национална телевизия в петък, е намерена черната кутия на самолета и тя ще бъде разчетена. "За мен като министър на отбраната това е много тежък удар и ние сме съпричастни към мъката на близките на загиналите, и ние скърбим заедно с тях", каза Запрянов.

Пилотите загинаха при подготовка на демонстрационен полет, който трябваше да се проведе п

Интензивно е движението на някои от граничните пунктове с Румъния и Гърция. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

На границата с Румъния трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин“, „Кардам“, „Никопол" и „Дуранкулак“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. Граничните власти препоръчват използването на алтернативни маршрути.

Поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа на ГКПП „Оряхово“ е преустановила работа.

Заради извършването на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе&ldquo

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Митническите служители установиха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 бобини с лента коркофан - филтърна хартия за производство на цигари, с логото на известна марка циг ...
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе. „Обърнахме се към тях, с научни знания те да определят какви нови дървесни видове и хра ...
ВАС ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на ПП ДПС
Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от е ...
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, за да има по-голямо доверие към гласуването с машини, каза Валентин Мундров
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, така че да има по-голямо доверие към гласуването с машини. Това каза служебният министър на електронното управление В ...
Ръст на туристите от Скандинавия отчитат от ваканционно селище "Албена"
Ръст с 20 процента на гостите от Скандинавия отчитат в края на активния летен туристически сезон от ваканционно селище "Албена". Резултатите са на база данни от преходната година. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:34 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
10772
България

Повече от 840 пожара са регистрирани от началото на годината в Пазарджишка област

Общият брой на пожарите в област Пазарджик от началото на годината до 31 юли е 846, като за същия период на миналата година те са 725. Това сочат данните на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", съобщи главният експерт от Областната администрация Мария Ловчинова след заседание на съвета за намаляване риска от бедствия.Обсъдени са мерките за опазването на полските и горските територии.

| 01 Август 2024, 17:33 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Повече от 840 пожара са регистрирани от началото на годината в Пазарджишка област
Повече от 840 пожара са регистрирани от началото на годината в Пазарджишка област
Снимка © Областна администрация- Пазарджик

Общият брой на пожарите в област Пазарджик от началото на годината до 31 юли е 846, като за същия период на миналата година те са 725. Това сочат данните на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", съобщи главният експерт от Областната администрация Мария Ловчинова след заседание на съвета за намаляване риска от бедствия.

Партиите и коалициите в община Монтана се споразумяха за ръководството на Секционната избирателна комисия (СИК) в село Габровница, където на 20 октомври ще има извънредни избори за кмет, съобщиха от Община Монтана.

След преговори при кмета на Монтана Златко Живков е постигнато споразумение председателят на комисията да е от ГЕРБ – СДС, зам.-председателят – от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), а секретарят – от „Възраждане“. Комисията за извънредните избори за кмет в Габровница ще бъде от девет души, като разпределението ще е според представителството на партиите и коалициите на последните парламентарни избори – трима членове за ГЕРБ-СДС, двама за ПП–ДБ и по един за „Възраждане“, ДПС, „БСП за България" и „Има такъв народ“.

До 5 октомври е срокът за образуване на подвижна секцио

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

С разпити на още свидетели и някои от вещите лица пред Районен съд - Пловдив ще премине днешното заседание по делото на Дебора Михайлова от Стара Загора. Това съобщи адвокат Петко Кънев, един от защитниците на подсъдимия Георги Георгиев, след края на предишното заседание на 30 юли тази година. На Георгиев е повдигнато обвинение за причиняване на телесна повреда, принуда и закана с убийство спрямо 18-годишната Дебора.

Припомняме, че в рамките на миналото заседание в края на юли месец Районен съд - Пловдив взе решение да измени мярката за неотклонение на Георгиев от "задържане под стража" на "домашен арест". Определението обаче беше протестирано от прокуратурата пред горната инстанция, която се произнесе в полза на държавното обвинение и отново остави подсъдимия Георги Георгиев в ареста.

Случаят с нападението срещу Дебора е от лятото на 2023 г. и предизвика вълна от съприч

Олимпийският шампион по борба - свободен стил от Париж 2024 Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново на официална церемония днес. Неговият треньор Мирослав Колев получи наградата „Велико Търново“.

Решението за удостояването на Рамазанов с почетната титла бе взето на заседание на Общинския съвет на 29 август с пълно единодушие, каза председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. Почетните знаци на олимпийския шампион бяха връчени от кмета на Велико Търново Даниел Панов.

За мен е голяма чест да бъда почетен гражданин на Велико Търново – старата столица на България, каза след получаването на отличието Рамазанов. Той посочи, че амбициите му са да се посвети на интензивни състезания в подготовка за следващия олимпийски цикъл. „Искам да направя своя максимум и отново да спечеля злато на следващата олимпиада“, каза шампион

С 62 процента са се увеличи пожарите в Ловешка област в сравнение с миналата година. Това каза директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Ловеч комисар Петър Петров на пресконференция по повод Седмицата на пожарната безопасност. Той отчете, че тази година са станали повече пожари в земеделски земи и горски територии.

Двойно са се увеличи тези без материални загуби. Тази година са възникнали 822 пожара, при 467 за миналата година. При пожарите със загуби разликата е по-малка, като до началото на септември 2024 г. са възникнали 148, а през същия период на 2023 г. – 136. 

В следствие на възникнали пламъци са загинали трима души, шестима са били ранените. Толкова са били те и предходната година.

Сред по-големите пожари през годината са тези в троянско предприятие през пролетта и в землището на село Владиня през лятото,

Обсъдени са мерките за опазването на полските и горските територии. Предстои актуализация на Областния план за защита при бедствия, каза още експертът. Ще бъде направен преглед и анализ на правилата за безопасно поведение и сигнали за ранно предупреждение и оповестяване на населението при пожари, при бедствия и промишлени аварии.

В пожароопасния сезон е изключително важно да преценим дали всички превантивни дейности, които изпълняваме, са достатъчно ефективни. Анализът на последните пожари отново показва, че трябва да засилим превенцията и контрола по спазването на разпоредените мерки, е казала областният управител Валентина Кайтазова. Тя е апелирала към кметовете на населените места да информират населението за действащите забрани в разгара на пожароопасния сезон, за да бъде сведен до минимум рискът от възникването на пожари и всички неблагоприятни последствия от тях.

На заседанието е отчетено, че на територията на цялата област се провеждат проверки от мобилни екипи за спазване на противопожарните забрани след издадената заповед от областния управител за преустановяване на дейности в земеделските територии до края на август. През първата седмица от началот на проверките, мобилните екипи са съставили общо 46 предупредителни протоколи на собственици и ползватели на селскостопанска техника, на арендатори и земеделски производители, както и на къмпингуващи в районите с висок риск от пожари. Проведени са поредица от срещи по места с кметове на кметства, кметски наместници, председатели на земеделски кооперации, добави още Мария Ловчинова.

Членовете на Областния съвет са се запознали с дейностите по националната кампания "Да опазим горите от пожари", която се провежда в 15 области в страната, сред които е и Пазарджик. Събитията имат за цел да фокусират общественото внимание върху важността на темата за пожарите като в тях вземат участие преди всичко децата.

Днес следобяд се разрази пожар в горски фонд в община Панагюрище. Говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов допълни информацията като посочи, че от минно-добивното дружество "Асарел Медет" в помощ на огнеборците на мястото са изпратени представители на аварийно-спасителното звено, булдозер и водоноска.

Навършват се сто години от освещаването на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ – най-големият православен храм на целия Балкански полуостров. Официалното освещаване на храма през 1924 г. продължава три дни от 12-ти до 14-ти септември, толкова колкото са и престолите в храма.

В историята, публикувана в сайта на патриаршеската катедрала се посочва, че първият камък е положен на 19 февруари 1882 г., а в храмовите основи са поставени два текста: единият е гравиран върху метална плочка, а другият е написан на пергамент. В тях се увековечават събитията от 1877-1878 г. Предложението за въздигането на храм-паметника е дело на Петко Каравелов на Учредителното народно събрание от 1879 г. С него следвало да се задължи „нравствено народът“ и да се посвети на св. Александър Н

Няма време за никакви промени, вече сме в предизборна кампания, коментира председателят на Парламентарната група (ПГ) на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в Народното събрание.

На въпрос как може да се ограничи изборният туризъм, той каза, че вече нищо не може да се случи, защото всички партии са в предизборна кампания.

По-рано днес Асен Василев от „Продължаваме промяната-Демократична България“ призова ГЕРБ в оставащите дни на това Народно събрание да се приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост. Там има три антикорупционни закона и е крайно време Бойко Борисов да "спре да се крие зад храстите и да излезе и да каже като мъж - тези закони ни притесняват", посочи Василев.

Помолен да коментира тези думи на Асен Василев към Бойко Борисов, Делян Пеевски каза, че „Асен Василев така явно питае по-така чувства към г-н Борисов“. Да г

За отоплителния сезон 2024-2025 г. към 11 септември са подадени 319 471 заявления-декларации за отпускане на целева помощ за отопление. Това съобщи по време на днешния парламентарен контрол служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов. Издадените заповеди за отказ са 10,5%, като 53% са са заради наличието на по-висок доход от нормативно определения за получаване на помощта спрямо условията, обясни той.

Министърът каза, че целевата помощ за отопление се отпуска с цел да се създаде сигурност на хората, които попадат в обхвата на мярката, за покриване на разходите за отопление.

На депутатски въпрос относно проекта „Предоставяне на помощни средства за хората с трайни увреждания“ Ивайло Иванов обясни, че има предприети стъпки за преодоляване на риска от неизпълнение на министерството с удължаване на срока за изпълнение на проекта с още една год

Тридневен траур е обявен от днес във Въоръжените сили по заповед на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов заради катастрофата с учебно-боен самолет L-39ZA на авиобаза „Граф Игнатиево“, съобщиха от Министерството на отбраната. В знак на почит към пилотите майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, загинали при катастрофата, се забранява провеждането на празнични мероприятия, а планираните се отменят, добавиха от военното министерство.

По думите на служебния министър Атанас Запрянов пред Българската национална телевизия в петък, е намерена черната кутия на самолета и тя ще бъде разчетена. "За мен като министър на отбраната това е много тежък удар и ние сме съпричастни към мъката на близките на загиналите, и ние скърбим заедно с тях", каза Запрянов.

Пилотите загинаха при подготовка на демонстрационен полет, който трябваше да се проведе п

Интензивно е движението на някои от граничните пунктове с Румъния и Гърция. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

На границата с Румъния трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин“, „Кардам“, „Никопол" и „Дуранкулак“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. Граничните власти препоръчват използването на алтернативни маршрути.

Поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа на ГКПП „Оряхово“ е преустановила работа.

Заради извършването на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе&ldquo

 

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе
ВАС ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на ПП ДПС
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, за да има по-голямо доверие към гласуването с машини, каза Валентин Мундров
Ръст на туристите от Скандинавия отчитат от ваканционно селище "Албена"
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.