Начало На преден план Съдът в Хасково остави в ареста българин, обвинен за трафик на 48 кг марихуана и 3,3 кг кокаин през "Капитан Андреево"
11155
България

Съдът в Хасково остави в ареста българин, обвинен за трафик на 48 кг марихуана и 3,3 кг кокаин през "Капитан Андреево"

Мъжът с инициали М.К. (35 г.) е подозиран като подбудител и помагач в случай от 10 февруари тази година.Тогава при проверка на пункта дрогата бе открита в специален тайник в микробус, излизащ от страната за Турция.

| 01 Август 2024, 17:49 ч.
Съдът в Хасково остави в ареста българин, обвинен за трафик на 48 кг марихуана и 3,3 кг кокаин през
Съдът в Хасково остави в ареста българин, обвинен за трафик на 48 кг марихуана и 3,3 кг кокаин през "Капитан Андреево"
Снимка © БТА

Окръжният съд в Хасково остави без уважение молбата на български гражданин, обвинен в съучастие в трафик на 47,920 килограма марихуана на обща стойност 1 150 080 лв. и 3,340 кг. кокаин на обща стойност 601 200 лв. през граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" на свое заседание днес, съобщиха от окръжния съд. 

Висока оценка на състоянието на двустранните отношенията между България и Обединеното кралство дадоха заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова и посланикът на Великобритания Натаниъл Копси. Те се ангажираха със задълбочаване и надграждане на стратегическото ни партньорството във всички области от взаимен интерес, в т.ч. в рамките и на многостранни формати, съобщи на сайта си Министерството на външните работи (МВнР). 

Това стана по време на връчването на копия на акредитивните писма на новоназначения посланик в сградата на Министерството. 

Специално внимание в разговора бе отделено на ролята на многобройната българската общност в Обединеното кралство като естествен мост между двете страни, както и на образователния, научен и технологичен обмен, съобщава още МВнР. Обсъдено бе и значението на мерките за постигане на икономически растеж, сътрудниче

"Софийска вода" прогнозира увеличение на изразходваната електрическа енергия за услугата доставяне на вода на потребителите с 42,9 процента през 2026 г. спрямо отчета за 2020 г. Причина за това е въвеждането в експлоатация на нови обекти (помпена станция "Владая", помпена станция "Панчарево", както повторно използване на пречистената промивна отпадъчна вода от станцията в Бистрица). Заради това специфичният разход за киловатчас на кубичен метър на вход (кВтч/м3) вода се увеличава от 0,035 кВтч/м3 до 0,055 кВтч/м3 за 2026 г. Това пише в доклад на Главна дирекция "Водоснабдителни и канализационни услуги" и дирекция "Правна" към Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), който е изготвен след обстоен анализ на бизнес план за развитие на дейността на "Софийска вода" като ВиК оператор за периода 2022-2026 г.

Припомняме, че поскъпването на ВиК услугите в София с 20 процента от

Знамената на централния площад "Възраждане" в Плевен днес са свалени наполовина. По този начин Община Плевен отдава своята почит към майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин - инструктори в 12-а авиобаза Долна Митрополия, които загинаха при изпълнение на служебния си дълг. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Плевен е съпричастен към скръбта на семействата, близките и колегите на майор Димитров и старши лейтенант Дункин, допълват от Общината.

В петък при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, от 12-а авиационна база в Долна Митрополия. В памет на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин във Въоръжените сили беше обявен тридневен траур. Дни на траур

Община Плевен започва изпълнението на проекта "Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Плевен" по Програма "Околна среда" (2021-2027 г.). По него се предвижда да се подменят стари топлоуреди на домакинства с екологични алтернативи. Това стана известно днес на пресконференция в Община Плевен, в която участваха кметът д-р Валентин Христов, заместниците му Маргарита Бахнева и Лидия Петкова, директорът на дирекция "Правно и нормативно обслужване, обществени поръчки и проекти", началникът на отдел "Проекти" Камелия Горненска, служители в общинската администрация.

Представени бяха планираните по проекта дейности, очакваните резултати и индикаторите за тяхното измерване.

"Предстои масирана информационна кампания на територията на всички села в общината, както и в градовете Славяново и Плевен. Почти всеки ден ще има информационно събитие, от което потенциалните кан

Преглед на изпълнението на Националния план за действие за борба с антисемитизма беше извършен по време на заседание на Контактната група за борба с антисемитизма, което свика националният координатор за борба с антисемитизма и заместник-министър на външните работи Невяна Митева, съобщиха на сайта си от Министерството на външните работи (МВнР).

Бяха обменени мнения по постигнатите резултати през първата година на изпълнението на плана и бяха набелязани последващи действия, допълниха от ведомството. В рамките на дневния ред на Контактната група е предоставена информация за участието на България в състоялите се от началото на годината международни форуми по въпроси, свързани с противодействието на антисемитизма. 

Нарастващите прояви на антисемитизъм в световен план след терористичните нападения на „Хамас“ срещу Израел на 7 октомври 2023 г. бяха сред акцент

Мъжът с инициали М.К. (35 г.) е подозиран като подбудител и помагач в случай от 10 февруари тази година. Тогава при проверка на пункта дрогата бе открита в специален тайник в микробус, излизащ от страната за Турция. По случая освен него бяха задържани и шофьорът на микробуса, жена с инициали М.К. (47 г.), която впоследствие бе освободена от ареста, и друг мъж с инициали П.Б. (35 г.), предполагаем помагач. 

Защитата поиска изменение на най-тежката мярка за процесуална принуда заради влошено здравословно състояние на обвиняемия и липса на доказателства и процесуални действия по случая от пет месеца. 

Съдът обаче счете, че към настоящия момент не са събрани доказателства, които да опровергават или разколебават обоснованото предположение за участието на обвиняемия в престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Налице са и останалите предпоставки за продължаване на мярка "задържане под стража”, допълниха от съда.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив. 

 

Пешеходка на 79 години е настанена в болница с опасност за живота след катастрофа в казанлъшкия квартал „Изток“. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Инцидентът е станал малко след 15:30 часа вчера. Пострадалата е била блъсната от товарен автомобил „Форд“, управляван от 41-годишен мъж. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, отчетен е отрицателен резултат.

Образувано е досъдебно производство.

Припомняме, че пътните произшествия в страната през изминалото денонощие са 19, като в тях няма загинали хора, а 25 души са ранени. От началото на месеца  инцидентите на пътя са 329, загиналите в тях са 18 души, 439 са ранени.

С дарения на вярващи и средства от Видинската митрополия  са изградени нов покрив и нова камбанария на изгорелия при пожар храм „Възнесение Господне“ в квартал „Заножене“ във Вършец, съобщи протосингелът на митрополията архимандрит Антим.

Към момента е завършен първия етап от възстановяването на храма – разчистване и покриване. Втория етап ще бъде вътрешно-интериорни и външно-фасадни ремонти и третия – доставка на оборудване. Изградената нова покривна конструкция е с носещи елементи от метал и гарантира, че при валежите през есенно-зимния сезон стените няма да подадат и да паднат от влагата, уточни архимандрит Антим.

За началото на ремонта вярващи събраха 40 000 лева, а Видинската митрополия удвои сумата. Жена от квартала дари лично 10 000 лева, кметът на Вършец Иван Лазаров дари лични средства за проекта за повторно изграждане н

Община Опака се включва в кампанията „Да изчистим България заедно" на бТВ. От администрацията ще съдействат на граждани, организации и фирми, които желаят да почистят, информираха от институцията. Кампанията ще се реализира в града за първи път, добави заместник-кметът Рeфие Ахмедова. 

Апелът е да бъдат почистени замърсени места около водните басейни, пространства около домове и офиси, зелени площи, спортни и детски площадки. На желаещите да се включат в инициативата ще предоставим необходимите консумативи за почистване, съобщиха още от общинската управа. 

Ахмедова каза още, че служители на общинската администрация ще се включат в инициативата. През града и селата преминава река Черни лом. Там има изградени стабилни бетонни стени и не сме имали наводнения, обясни зам.-кметът. Около реката е почистено от общински работници от предходни години. 

<

Политиците ще използват процедурата за избор на главен прокурор в своя полза, според Огнян Дамянов, член на Прокурорската колегия на ВСС. В отговор на журналистически въпрос дали смята, че в контекста на предстоящите избори и разговори за съставяне на кабинет политиците ще използват процедурата за избор на главен прокурор в своя полза той каза: „Уверен съм в това нещо и съм сигурен“.

„Върху ВСС последната седмица беше оказан политически и медиен натиск да не възобновява процедурата, включително и със законодателни предложения да се забрани този ВСС да избира и да освобождава тримата големи (бел.ред. главния прокурор, председателите на ВКС и ВАС)“, каза Дамянов.

Той посочи, че на този етап „нямам кандидат за главен прокурор“ и добави, че не е водил разговори с никого и не смята да разговаря. 

Дамянов каза, че не е редно, как

Жена на 43 години от силистренското село Водно е задържана за 24 часа по обвинение, че е изоставила новороденото си бебе до контейнер в селото. Това съобщи пред журналисти прокурор Теодор Желев от Окръжната прокуратура в Силистра. Той допълни, че е образувано досъдебно производство по член 120 от Наказателния кодекс, като наказанието за подобни деяния е „лишаване от свобода“ до три години.

По думите му жената най-вероятно е родила в дома си, тъй като там са намерени вещи, свързани с раждането. До момента тя не е дала обяснения за случилото се. Предстои да бъде преценена тежестта на престъплението и психическата пригодност на майката, преди да бъде продължена мярката за неотклонение.

Детето е настанено в в неонатологичното отделение в силистренската болница. От там съобщиха, че състоянието му е добро, вече е получило и своето име – Найден.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, ...
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевти ...
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен рай ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:29 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
11155
България

Съдът в Хасково остави в ареста българин, обвинен за трафик на 48 кг марихуана и 3,3 кг кокаин през "Капитан Андреево"

Мъжът с инициали М.К. (35 г.) е подозиран като подбудител и помагач в случай от 10 февруари тази година.Тогава при проверка на пункта дрогата бе открита в специален тайник в микробус, излизащ от страната за Турция.

| 01 Август 2024, 17:49 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Съдът в Хасково остави в ареста българин, обвинен за трафик на 48 кг марихуана и 3,3 кг кокаин през
Съдът в Хасково остави в ареста българин, обвинен за трафик на 48 кг марихуана и 3,3 кг кокаин през "Капитан Андреево"
Снимка © БТА

Окръжният съд в Хасково остави без уважение молбата на български гражданин, обвинен в съучастие в трафик на 47,920 килограма марихуана на обща стойност 1 150 080 лв. и 3,340 кг. кокаин на обща стойност 601 200 лв. през граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" на свое заседание днес, съобщиха от окръжния съд. 

Висока оценка на състоянието на двустранните отношенията между България и Обединеното кралство дадоха заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова и посланикът на Великобритания Натаниъл Копси. Те се ангажираха със задълбочаване и надграждане на стратегическото ни партньорството във всички области от взаимен интерес, в т.ч. в рамките и на многостранни формати, съобщи на сайта си Министерството на външните работи (МВнР). 

Това стана по време на връчването на копия на акредитивните писма на новоназначения посланик в сградата на Министерството. 

Специално внимание в разговора бе отделено на ролята на многобройната българската общност в Обединеното кралство като естествен мост между двете страни, както и на образователния, научен и технологичен обмен, съобщава още МВнР. Обсъдено бе и значението на мерките за постигане на икономически растеж, сътрудниче

"Софийска вода" прогнозира увеличение на изразходваната електрическа енергия за услугата доставяне на вода на потребителите с 42,9 процента през 2026 г. спрямо отчета за 2020 г. Причина за това е въвеждането в експлоатация на нови обекти (помпена станция "Владая", помпена станция "Панчарево", както повторно използване на пречистената промивна отпадъчна вода от станцията в Бистрица). Заради това специфичният разход за киловатчас на кубичен метър на вход (кВтч/м3) вода се увеличава от 0,035 кВтч/м3 до 0,055 кВтч/м3 за 2026 г. Това пише в доклад на Главна дирекция "Водоснабдителни и канализационни услуги" и дирекция "Правна" към Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), който е изготвен след обстоен анализ на бизнес план за развитие на дейността на "Софийска вода" като ВиК оператор за периода 2022-2026 г.

Припомняме, че поскъпването на ВиК услугите в София с 20 процента от

Знамената на централния площад "Възраждане" в Плевен днес са свалени наполовина. По този начин Община Плевен отдава своята почит към майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин - инструктори в 12-а авиобаза Долна Митрополия, които загинаха при изпълнение на служебния си дълг. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Плевен е съпричастен към скръбта на семействата, близките и колегите на майор Димитров и старши лейтенант Дункин, допълват от Общината.

В петък при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, от 12-а авиационна база в Долна Митрополия. В памет на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин във Въоръжените сили беше обявен тридневен траур. Дни на траур

Община Плевен започва изпълнението на проекта "Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Плевен" по Програма "Околна среда" (2021-2027 г.). По него се предвижда да се подменят стари топлоуреди на домакинства с екологични алтернативи. Това стана известно днес на пресконференция в Община Плевен, в която участваха кметът д-р Валентин Христов, заместниците му Маргарита Бахнева и Лидия Петкова, директорът на дирекция "Правно и нормативно обслужване, обществени поръчки и проекти", началникът на отдел "Проекти" Камелия Горненска, служители в общинската администрация.

Представени бяха планираните по проекта дейности, очакваните резултати и индикаторите за тяхното измерване.

"Предстои масирана информационна кампания на територията на всички села в общината, както и в градовете Славяново и Плевен. Почти всеки ден ще има информационно събитие, от което потенциалните кан

Преглед на изпълнението на Националния план за действие за борба с антисемитизма беше извършен по време на заседание на Контактната група за борба с антисемитизма, което свика националният координатор за борба с антисемитизма и заместник-министър на външните работи Невяна Митева, съобщиха на сайта си от Министерството на външните работи (МВнР).

Бяха обменени мнения по постигнатите резултати през първата година на изпълнението на плана и бяха набелязани последващи действия, допълниха от ведомството. В рамките на дневния ред на Контактната група е предоставена информация за участието на България в състоялите се от началото на годината международни форуми по въпроси, свързани с противодействието на антисемитизма. 

Нарастващите прояви на антисемитизъм в световен план след терористичните нападения на „Хамас“ срещу Израел на 7 октомври 2023 г. бяха сред акцент

Мъжът с инициали М.К. (35 г.) е подозиран като подбудител и помагач в случай от 10 февруари тази година. Тогава при проверка на пункта дрогата бе открита в специален тайник в микробус, излизащ от страната за Турция. По случая освен него бяха задържани и шофьорът на микробуса, жена с инициали М.К. (47 г.), която впоследствие бе освободена от ареста, и друг мъж с инициали П.Б. (35 г.), предполагаем помагач. 

Защитата поиска изменение на най-тежката мярка за процесуална принуда заради влошено здравословно състояние на обвиняемия и липса на доказателства и процесуални действия по случая от пет месеца. 

Съдът обаче счете, че към настоящия момент не са събрани доказателства, които да опровергават или разколебават обоснованото предположение за участието на обвиняемия в престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Налице са и останалите предпоставки за продължаване на мярка "задържане под стража”, допълниха от съда.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив. 

 

Пешеходка на 79 години е настанена в болница с опасност за живота след катастрофа в казанлъшкия квартал „Изток“. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Инцидентът е станал малко след 15:30 часа вчера. Пострадалата е била блъсната от товарен автомобил „Форд“, управляван от 41-годишен мъж. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, отчетен е отрицателен резултат.

Образувано е досъдебно производство.

Припомняме, че пътните произшествия в страната през изминалото денонощие са 19, като в тях няма загинали хора, а 25 души са ранени. От началото на месеца  инцидентите на пътя са 329, загиналите в тях са 18 души, 439 са ранени.

С дарения на вярващи и средства от Видинската митрополия  са изградени нов покрив и нова камбанария на изгорелия при пожар храм „Възнесение Господне“ в квартал „Заножене“ във Вършец, съобщи протосингелът на митрополията архимандрит Антим.

Към момента е завършен първия етап от възстановяването на храма – разчистване и покриване. Втория етап ще бъде вътрешно-интериорни и външно-фасадни ремонти и третия – доставка на оборудване. Изградената нова покривна конструкция е с носещи елементи от метал и гарантира, че при валежите през есенно-зимния сезон стените няма да подадат и да паднат от влагата, уточни архимандрит Антим.

За началото на ремонта вярващи събраха 40 000 лева, а Видинската митрополия удвои сумата. Жена от квартала дари лично 10 000 лева, кметът на Вършец Иван Лазаров дари лични средства за проекта за повторно изграждане н

Община Опака се включва в кампанията „Да изчистим България заедно" на бТВ. От администрацията ще съдействат на граждани, организации и фирми, които желаят да почистят, информираха от институцията. Кампанията ще се реализира в града за първи път, добави заместник-кметът Рeфие Ахмедова. 

Апелът е да бъдат почистени замърсени места около водните басейни, пространства около домове и офиси, зелени площи, спортни и детски площадки. На желаещите да се включат в инициативата ще предоставим необходимите консумативи за почистване, съобщиха още от общинската управа. 

Ахмедова каза още, че служители на общинската администрация ще се включат в инициативата. През града и селата преминава река Черни лом. Там има изградени стабилни бетонни стени и не сме имали наводнения, обясни зам.-кметът. Около реката е почистено от общински работници от предходни години. 

<

Политиците ще използват процедурата за избор на главен прокурор в своя полза, според Огнян Дамянов, член на Прокурорската колегия на ВСС. В отговор на журналистически въпрос дали смята, че в контекста на предстоящите избори и разговори за съставяне на кабинет политиците ще използват процедурата за избор на главен прокурор в своя полза той каза: „Уверен съм в това нещо и съм сигурен“.

„Върху ВСС последната седмица беше оказан политически и медиен натиск да не възобновява процедурата, включително и със законодателни предложения да се забрани този ВСС да избира и да освобождава тримата големи (бел.ред. главния прокурор, председателите на ВКС и ВАС)“, каза Дамянов.

Той посочи, че на този етап „нямам кандидат за главен прокурор“ и добави, че не е водил разговори с никого и не смята да разговаря. 

Дамянов каза, че не е редно, как

Жена на 43 години от силистренското село Водно е задържана за 24 часа по обвинение, че е изоставила новороденото си бебе до контейнер в селото. Това съобщи пред журналисти прокурор Теодор Желев от Окръжната прокуратура в Силистра. Той допълни, че е образувано досъдебно производство по член 120 от Наказателния кодекс, като наказанието за подобни деяния е „лишаване от свобода“ до три години.

По думите му жената най-вероятно е родила в дома си, тъй като там са намерени вещи, свързани с раждането. До момента тя не е дала обяснения за случилото се. Предстои да бъде преценена тежестта на престъплението и психическата пригодност на майката, преди да бъде продължена мярката за неотклонение.

Детето е настанено в в неонатологичното отделение в силистренската болница. От там съобщиха, че състоянието му е добро, вече е получило и своето име – Найден.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.