Начало На преден план Тържествена клетва положиха във Враца 13 новоприети военнослужещи
10796
България

Тържествена клетва положиха във Враца 13 новоприети военнослужещи

Ритуал по полагане на тържествена клетва на новоприети военнослужещи се проведе днес на централния площад във Враца. Във вярност на род и родина се заклеха 11 мъже и 2 жени. Строените пред паметника на Христо Ботев военни бяха поздравени от командира на Военно формирование 54 990 подполковник Симеон Гаджев.В обръщението си той посочи, че свещеният обет на клетвата остава незаличими следи и се помни до сетния дъх. „В живота на човека няма друг ден така съзнателно отдаден на родината, както денят на военната клетва.

| 01 Август 2024, 17:51 ч.
Тържествена клетва положиха във Враца 13 новоприети военнослужещи
Тържествена клетва положиха във Враца 13 новоприети военнослужещи
Снимка © БТА

Ритуал по полагане на тържествена клетва на новоприети военнослужещи се проведе днес на централния площад във Враца. Във вярност на род и родина се заклеха 11 мъже и 2 жени. Строените пред паметника на Христо Ботев военни бяха поздравени от командира на Военно формирование 54 990 подполковник Симеон Гаджев.

Специализирани автомобили, използвани в дейността на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН) в Търговище при бедствия и аварии, преминаха в шествие по част от главните улици на областния град. Общо три от тях се спряха на централния площад „Свобода“. Преминаващите имаха възможност да се запознаят отблизо с аварийно-спасителен автомобил и два противопожарни автомобила, единият от които е с автомеханична стълба. При желание всеки можеше да се качи в автомобилите, да пусне водата чрез шланга или да бъде издигнат на височина чрез стълбата. Традиционно, най-любопитни бяха децата. 

Инициативата е по повод Седмицата на пожарната безопасност и професионалния празник на служителите на пожарната – 14 септември.

От началото на седмицата десетки граждани посетиха пожарните служби в Търговищко в рамките на организиранит

Не се предвижда никаква актуализация на бюджета, не се предвижда увеличение на данъците в рамките на бюджетната процедура, която се подготвя в Министерството на финансите. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев по време на блиц контрола в Народното събрание.

Премиерът отговори на въпрос на народния представител от "Възраждане" Йордан Тодоров, който попита не трябва ли да се вземат спешни мерки по отношение на бюджета, тъй като според него държавата се е устремила към катастрофа, към фалит на хората, заради вземането на нов държавен дълг. Народният представител попита премиера дали ще продължи политиката по увеличаване на държавния дълг и цитира прогноза на Министерството на финансите, според която, ако държавните разходи не бъдат преструктурирани, в бъдеще ще трябва да изтеглим нови 18 млрд. лв. държавни заеми.

"Не знам дали е стигнало до вас изпълнен

Община Попово започна работа по изпълнението на проект, свързан с реализацията на мерки за предотвратяване на наводнения от река Поповска. Дейностите започнаха, след като Общината сключи споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството и бе одобрена за финансиране от държавния бюджет за 2024 г., информират от общинската администрация. 

Община Попово е сключила договор с фирмата изпълнител на строително-монтажните работи. Стойността на проекта е общо 3 073 100 лева. Крайният срок за изпълнението му е 31 декември 2026 година. 

Извършват се изкопни работи по корекцията на коритото на реката и почистване на терена около него в района на ул. „Аспарух“. Впоследствие предстои изграждане на бетонни укрепителни стени и облицовки в участъка до ул. „Раковска“, посочват от администрацията. 

Проектът е един от ше

Траур е обявен на територията на община Долна Митрополия в памет на загиналите при изпълнение на служебните си задължения военни пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Това се посочва в заповед на кмета на общината Поля Цоновска.

Забранени са публичното провеждане на тържества и радостни ритуали. Заповедта е издадена вчера и в нея се уточнява, че дните на траур са от 13 до 15 септември. 

Шокиращо е, двама топ пилоти от базата загинаха за секунди. Първо не исках да повярвам, че това са наши пилоти от базата. Веднага обявихме траур. Оттук нататък ще се съобразим с ритуалите, които ще бъдат подготвени от военното формирование и ще съгласуваме действията си, каза Цоновска. Тя допълни, че по различни поводи се е виждала с майор Димитров. Старши лейтенант Дункин е завършил през 2020 г., а на производството му в чин Цоновска е била заедно с тогав

Двама офицер-пилоти са загинали при инцидента в Граф Игнатиево. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев, който пристигна на мястото на инцидента с учебно-боен самолет в авиобаза "Граф Игнатиево". 

Съболезнования на семействата и на близките, каза премиерът. 

В обръщението си той посочи, че свещеният обет на клетвата остава незаличими следи и се помни до сетния дъх. „В живота на човека няма друг ден така съзнателно отдаден на родината, както денят на военната клетва. Никое друг събитие не остава толкова трайни следи в съзнанието на човека, както изричането на клетвените слова“, каза подполк. Гаджев. Той призова новоприетите военнослужещи да се гордеят с пътя, по който сте поели, да отдадат всичките си сили, когато се наложи да защитят гласуваното им доверие и да заслужат уважението на българския народ.

Заклелите се войници целунаха знамето и положиха подписи. От тяхно име обръщение направи Марк Марков, който сподели, че е щастлив от това, че е успял да реализира своята цел, за която се е готвил от дълго време, и вече е част от редиците на Българската армия.

Тържественият ритуал завърши с българския химн и марш на военнослужещите пред официалните лица. Сред тях бяха Врачанският митрополит Григорий, областният управител Николай Николов, заместник-кметът инж. Цветан Стоичков, представители на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", на "Военна полиция". 

Новоприетите военни заминават на обучение в Плевен, след което отново ще се върнат във Враца.

 

Националната служба за охрана отбеляза 145 години от създаването си, съобщи пресцентърът на службата.

Безопасността на лицата, които отговарят за управлението на държавата, е въпрос на националната сигурност, който е поставен още с възраждането на българската държавност преди близо век и половина. Това заяви началникът на НСО генерал-майор Емил Тонев в обръщението си по повод 145 години от създаването на държавната охранителна служба. Сигурността на стълбовете на държавното управление е фундаментално условие за развитието и просперитета на България и тази истина е в основата на съвременната мисия на Националната служба за охрана, добави генерал-майор Емил Тонев.

Националната служба за охрана доказа своята жизненост и се утвърди като елемент на българската държавност, въпреки множеството трудности и трансформации, през които премина, заяви президентът Румен Радев на търже

Асен Василев управлява с Бойко Борисов и Делян Пеевски една година. Искам да му кажа – „Има такъв народ“ (ИТН) му даде възможност да извърви целия път по антикорупционното законодателство с мнозинство, извън Борисов и Пеевски само преди няколко седмици, когато бяхме носители на третия мандат. Неговият партньор Кирил Петков отказа да има антикорупционно законодателство извън Пеевски и Борисов. Така Станислав Балабанов от ИТН коментира пред журналисти в парламента призива на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Асен Василев по-рано днес към ГЕРБ и Борисов да отпушат законите, свързани с плана за възстановяване, и да спрат да се крият.

Резултатите от изборите ще предопределят в 51-я парламент има ли разум, има ли мнозинство за стабилен кабинет, каза още Балабанов за управленските валентности в следващото Народно събрание. България трябва да има

За 17-и път Велико Търново ще бъде домакин на Международния фестивал на военните духови оркестри, съобщиха организаторите от Община Велико Търново. Тази година във фестивала ще участват Оркестърът на военноморските сили на Румъния, Гвардейският представителен духов оркестър на България и Фестивалният военен оркестър „Маестро Николай Косев”, който е съставен от формациите на Националния военен университет – Велико Търново и Втора тунджанска механизирана бригада – Стара Загора.

Дефилето с участниците във фестивала ще започне та 21 септември от 16:30 часа на главната улица в града. По традиция на фестивала ще бъде връчена и почетната статуетка на името на маестро Николай Косев и Валери Вълев, които са учредители на фондация „Международен фестивал на военните оркестри“.

Музикантите ще бъдат част от шествието, което ще премине от площада пр

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе заседание утре, 16 септември, на което ще бъде обсъден проект на Постановление на Министерския съвет (МС) за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Кабинетът предлага от 1 януари 2025 година размерът да е 638 лева. За тази година тя е 526 лв. 

От КНСБ смятат, че линията на бедност за следващата година трябва да е 667 лв., а не 638 лв. В позиция, публикувана на сайта на конфедерацията, се посочва, че не приемат подхода за определянето на размера на линията на бедност и няма да подкрепят така предложения проект на постановление на МС в тази връзка.

КНСБ настоява методиката за определяне на линията на бедност сериозно да се прецизира, като се дефинират минималните потребности

Лошо е времето в планините с превалявания от дъжд, придружен с гръмотевици в западните части на планинските масиви. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст.

Започна да вали и на Витоша, казаха още от ПСС, като посочиха, че прогнозата за времето се е променила и се очаква през целия ден в планините да бъде облачно с превалявания, придружени с гръмотевици. 

Няма инциденти с туристи през последното денонощие. 

Още преди обяд облачността от запад ще започне да се увеличава, а след обяд в масивите на Западна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, ...
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевти ...
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен рай ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:32 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
10796
България

Тържествена клетва положиха във Враца 13 новоприети военнослужещи

Ритуал по полагане на тържествена клетва на новоприети военнослужещи се проведе днес на централния площад във Враца. Във вярност на род и родина се заклеха 11 мъже и 2 жени. Строените пред паметника на Христо Ботев военни бяха поздравени от командира на Военно формирование 54 990 подполковник Симеон Гаджев.В обръщението си той посочи, че свещеният обет на клетвата остава незаличими следи и се помни до сетния дъх. „В живота на човека няма друг ден така съзнателно отдаден на родината, както денят на военната клетва.

| 01 Август 2024, 17:51 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Тържествена клетва положиха във Враца 13 новоприети военнослужещи
Тържествена клетва положиха във Враца 13 новоприети военнослужещи
Снимка © БТА

Ритуал по полагане на тържествена клетва на новоприети военнослужещи се проведе днес на централния площад във Враца. Във вярност на род и родина се заклеха 11 мъже и 2 жени. Строените пред паметника на Христо Ботев военни бяха поздравени от командира на Военно формирование 54 990 подполковник Симеон Гаджев.

Специализирани автомобили, използвани в дейността на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН) в Търговище при бедствия и аварии, преминаха в шествие по част от главните улици на областния град. Общо три от тях се спряха на централния площад „Свобода“. Преминаващите имаха възможност да се запознаят отблизо с аварийно-спасителен автомобил и два противопожарни автомобила, единият от които е с автомеханична стълба. При желание всеки можеше да се качи в автомобилите, да пусне водата чрез шланга или да бъде издигнат на височина чрез стълбата. Традиционно, най-любопитни бяха децата. 

Инициативата е по повод Седмицата на пожарната безопасност и професионалния празник на служителите на пожарната – 14 септември.

От началото на седмицата десетки граждани посетиха пожарните служби в Търговищко в рамките на организиранит

Не се предвижда никаква актуализация на бюджета, не се предвижда увеличение на данъците в рамките на бюджетната процедура, която се подготвя в Министерството на финансите. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев по време на блиц контрола в Народното събрание.

Премиерът отговори на въпрос на народния представител от "Възраждане" Йордан Тодоров, който попита не трябва ли да се вземат спешни мерки по отношение на бюджета, тъй като според него държавата се е устремила към катастрофа, към фалит на хората, заради вземането на нов държавен дълг. Народният представител попита премиера дали ще продължи политиката по увеличаване на държавния дълг и цитира прогноза на Министерството на финансите, според която, ако държавните разходи не бъдат преструктурирани, в бъдеще ще трябва да изтеглим нови 18 млрд. лв. държавни заеми.

"Не знам дали е стигнало до вас изпълнен

Община Попово започна работа по изпълнението на проект, свързан с реализацията на мерки за предотвратяване на наводнения от река Поповска. Дейностите започнаха, след като Общината сключи споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството и бе одобрена за финансиране от държавния бюджет за 2024 г., информират от общинската администрация. 

Община Попово е сключила договор с фирмата изпълнител на строително-монтажните работи. Стойността на проекта е общо 3 073 100 лева. Крайният срок за изпълнението му е 31 декември 2026 година. 

Извършват се изкопни работи по корекцията на коритото на реката и почистване на терена около него в района на ул. „Аспарух“. Впоследствие предстои изграждане на бетонни укрепителни стени и облицовки в участъка до ул. „Раковска“, посочват от администрацията. 

Проектът е един от ше

Траур е обявен на територията на община Долна Митрополия в памет на загиналите при изпълнение на служебните си задължения военни пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Това се посочва в заповед на кмета на общината Поля Цоновска.

Забранени са публичното провеждане на тържества и радостни ритуали. Заповедта е издадена вчера и в нея се уточнява, че дните на траур са от 13 до 15 септември. 

Шокиращо е, двама топ пилоти от базата загинаха за секунди. Първо не исках да повярвам, че това са наши пилоти от базата. Веднага обявихме траур. Оттук нататък ще се съобразим с ритуалите, които ще бъдат подготвени от военното формирование и ще съгласуваме действията си, каза Цоновска. Тя допълни, че по различни поводи се е виждала с майор Димитров. Старши лейтенант Дункин е завършил през 2020 г., а на производството му в чин Цоновска е била заедно с тогав

Двама офицер-пилоти са загинали при инцидента в Граф Игнатиево. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев, който пристигна на мястото на инцидента с учебно-боен самолет в авиобаза "Граф Игнатиево". 

Съболезнования на семействата и на близките, каза премиерът. 

В обръщението си той посочи, че свещеният обет на клетвата остава незаличими следи и се помни до сетния дъх. „В живота на човека няма друг ден така съзнателно отдаден на родината, както денят на военната клетва. Никое друг събитие не остава толкова трайни следи в съзнанието на човека, както изричането на клетвените слова“, каза подполк. Гаджев. Той призова новоприетите военнослужещи да се гордеят с пътя, по който сте поели, да отдадат всичките си сили, когато се наложи да защитят гласуваното им доверие и да заслужат уважението на българския народ.

Заклелите се войници целунаха знамето и положиха подписи. От тяхно име обръщение направи Марк Марков, който сподели, че е щастлив от това, че е успял да реализира своята цел, за която се е готвил от дълго време, и вече е част от редиците на Българската армия.

Тържественият ритуал завърши с българския химн и марш на военнослужещите пред официалните лица. Сред тях бяха Врачанският митрополит Григорий, областният управител Николай Николов, заместник-кметът инж. Цветан Стоичков, представители на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", на "Военна полиция". 

Новоприетите военни заминават на обучение в Плевен, след което отново ще се върнат във Враца.

 

Националната служба за охрана отбеляза 145 години от създаването си, съобщи пресцентърът на службата.

Безопасността на лицата, които отговарят за управлението на държавата, е въпрос на националната сигурност, който е поставен още с възраждането на българската държавност преди близо век и половина. Това заяви началникът на НСО генерал-майор Емил Тонев в обръщението си по повод 145 години от създаването на държавната охранителна служба. Сигурността на стълбовете на държавното управление е фундаментално условие за развитието и просперитета на България и тази истина е в основата на съвременната мисия на Националната служба за охрана, добави генерал-майор Емил Тонев.

Националната служба за охрана доказа своята жизненост и се утвърди като елемент на българската държавност, въпреки множеството трудности и трансформации, през които премина, заяви президентът Румен Радев на търже

Асен Василев управлява с Бойко Борисов и Делян Пеевски една година. Искам да му кажа – „Има такъв народ“ (ИТН) му даде възможност да извърви целия път по антикорупционното законодателство с мнозинство, извън Борисов и Пеевски само преди няколко седмици, когато бяхме носители на третия мандат. Неговият партньор Кирил Петков отказа да има антикорупционно законодателство извън Пеевски и Борисов. Така Станислав Балабанов от ИТН коментира пред журналисти в парламента призива на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Асен Василев по-рано днес към ГЕРБ и Борисов да отпушат законите, свързани с плана за възстановяване, и да спрат да се крият.

Резултатите от изборите ще предопределят в 51-я парламент има ли разум, има ли мнозинство за стабилен кабинет, каза още Балабанов за управленските валентности в следващото Народно събрание. България трябва да има

За 17-и път Велико Търново ще бъде домакин на Международния фестивал на военните духови оркестри, съобщиха организаторите от Община Велико Търново. Тази година във фестивала ще участват Оркестърът на военноморските сили на Румъния, Гвардейският представителен духов оркестър на България и Фестивалният военен оркестър „Маестро Николай Косев”, който е съставен от формациите на Националния военен университет – Велико Търново и Втора тунджанска механизирана бригада – Стара Загора.

Дефилето с участниците във фестивала ще започне та 21 септември от 16:30 часа на главната улица в града. По традиция на фестивала ще бъде връчена и почетната статуетка на името на маестро Николай Косев и Валери Вълев, които са учредители на фондация „Международен фестивал на военните оркестри“.

Музикантите ще бъдат част от шествието, което ще премине от площада пр

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе заседание утре, 16 септември, на което ще бъде обсъден проект на Постановление на Министерския съвет (МС) за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Кабинетът предлага от 1 януари 2025 година размерът да е 638 лева. За тази година тя е 526 лв. 

От КНСБ смятат, че линията на бедност за следващата година трябва да е 667 лв., а не 638 лв. В позиция, публикувана на сайта на конфедерацията, се посочва, че не приемат подхода за определянето на размера на линията на бедност и няма да подкрепят така предложения проект на постановление на МС в тази връзка.

КНСБ настоява методиката за определяне на линията на бедност сериозно да се прецизира, като се дефинират минималните потребности

Лошо е времето в планините с превалявания от дъжд, придружен с гръмотевици в западните части на планинските масиви. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст.

Започна да вали и на Витоша, казаха още от ПСС, като посочиха, че прогнозата за времето се е променила и се очаква през целия ден в планините да бъде облачно с превалявания, придружени с гръмотевици. 

Няма инциденти с туристи през последното денонощие. 

Още преди обяд облачността от запад ще започне да се увеличава, а след обяд в масивите на Западна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.