Начало На преден план Инспектори от Регионалната дирекция по горите в Шумен задържаха два камиона с незаконна дървесина в землището на с. Риш
11419
България

Инспектори от Регионалната дирекция по горите в Шумен задържаха два камиона с незаконна дървесина в землището на с. Риш

На място проверяващите са установили два тира, натоварени с дървесина, с общо 90 пространствени куб.м. При извършената проверка на терен, инспекторите установили, че е проведена сеч в земеделски имот с дървесна и храстова растителност, за който има законно издадено разрешително от община Смядово.Отсечени са дървета от цер, като експертите са изчислили, че техният обем е около 65 пространствени кубически метра дърва за огрев. Незабавно са уведомени органите на МВР, след което товарните автомобили, заедно с дървесината, са задържани до приключване на разследването, се допълва в публикацията.

| 01 Август 2024, 18:48 ч.
Инспектори от Регионалната дирекция по горите в Шумен задържаха два камиона с незаконна дървесина в землището на с. Риш
Инспектори от Регионалната дирекция по горите в Шумен задържаха два камиона с незаконна дървесина в землището на с. Риш
Снимка © ИАГ 

Горски инспектори от Регионалната дирекция по горите в Шумен задържаха два камиона с незаконна дървесина при извършена проверка в землището на с. Риш, община Смядово, след получен сигнал за незаконна сеч, съобщават от Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) на сайта си днес. 

Националната служба за охрана отбеляза 145 години от създаването си, съобщи пресцентърът на службата.

Безопасността на лицата, които отговарят за управлението на държавата, е въпрос на националната сигурност, който е поставен още с възраждането на българската държавност преди близо век и половина. Това заяви началникът на НСО генерал-майор Емил Тонев в обръщението си по повод 145 години от създаването на държавната охранителна служба. Сигурността на стълбовете на държавното управление е фундаментално условие за развитието и просперитета на България и тази истина е в основата на съвременната мисия на Националната служба за охрана, добави генерал-майор Емил Тонев.

Националната служба за охрана доказа своята жизненост и се утвърди като елемент на българската държавност, въпреки множеството трудности и трансформации, през които премина, заяви президентът Румен Радев на търже

За първите шест месеца на 2024 г. в Дирекция „Конфликт на интереси“ са постъпили 268 сигнала с данни за наличие на конфликт на интереси и несъвместимост. Това каза заемащият длъжността председател на Комисията за противодействие на корупцията (КПК) Антон Славчев. Той представя Доклад за дейността на Комисията за противодействие на корупцията и отчет за изпълнението на бюджета в програмен формат за периода 01.01.2024 г. – 30.06.2024 г. пред депутатите от Комисията по превенция и противодействие на корупцията.

За същия период комисията е приела 391 решения, те са повече от сигналите, защото комисията заседава и по сигнали, постъпили в предходен период. 106 от тези 391 решения са за образуване на производство за конфликт на интереси, като по девет от тях е имало данни и за несъвместимост. 110 решения са взети за липса на наличието на конфликт на интереси. 27 реше

Общини, които имат трайно нерешени проблеми с водоснабдяването, не предлагат водоснабдителни проекти или рехабилитация на водопроводната мрежа. Това заяви служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров по време на изслушване в ресорната парламентарна комисия по темата със засушаването и безводието. По думите му вместо целенасочени проекти местната власт предлага и развива проекти за паркове или спортни съоръжения.

Водните ресурси не се използват правилно, смята също министърът. Той каза, че проблемите с водоснабдяването се дължат и неподдържане на съоръженията. Той не посочи конкретна сума за рехабилитация на цялата ВиК мрежа, като обясни, че тази информация трябва да се даде от регионалното министерство. Димитров обаче увери, че се работи по конкретни краткосрочни мерки, които да дадат бърз резултат в борбата с безводието. Всяка мярка се актуализира и остойностя

В последните две седмици над 22 хил. граждани са сдвоили здравното си досие с мобилното приложение "еЗдраве", съобщиха от "Информационно обслужване" АД. Чрез сдвояването потребителите имат достъп до пълната информация за регистрираните в Националната здравноинформационна система прегледи, направления, рецепти, ваксини, хоспитализации, резултати от лабораторни изследвания, обща здравна информация и др. В първия ден, в който достъпът до здравното досие стана възможен и без електронен подпис, 500 желаещи провериха здравните си досиета през "еЗдраве".

Гражданите имат достъп и до новия модул "Дългосрочна грижа за здравето", който включва задължителните профилактични прегледи, изследвания и ваксинации. Системата, която бе разработена от "Информационно обслужване" АД, изготвя персонален план за здравна грижа на всички граждани и изпраща навременна нотификация към пациента/родителя и л

Дълбок поклон и съболезнования на близките на тези мъже, които са загинали днес в Граф Иганатиево. Това каза в Силистра лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод трагичния инцидент на авиобазата.

"Tова, което се случва днес и всичко, което става по институциите, е пълен разпад и хаос. Мисля, че и аз съм ги виждал тези пилоти. С президента Радев се разбрахме, инвестирахме във военното летище, отворихме го, върнахме пилотите ни там. Ако не ме лъже паметта, 10 млн. лв. е обучението за година на един пилот на F-16 Block 70. Имаше една песен, в която се пееше, че се уважават не тези офицери, които искат от съдбата войниците да изграждат своята кариера, а тези, които връщат живи децата на майките им", каза Борисов.

Бойко Борисов допълни, че когато той е бил министър-председател бюджетът за отбрана е бил над 3% от брутния вътрешен продукт и са били поръчани и платени първите осем

На място проверяващите са установили два тира, натоварени с дървесина, с общо 90 пространствени куб.м. При извършената проверка на терен, инспекторите установили, че е проведена сеч в земеделски имот с дървесна и храстова растителност, за който има законно издадено разрешително от община Смядово. При обход на терена, проверяващите констатирали незаконна сеч на 108 дървета при навлизане в два съседни имота, общинска и държавна горска територия, за които няма издадени позволителни за сеч, се отбелязва в публикацията на ИАГ.  

Отсечени са дървета от цер, като експертите са изчислили, че техният обем е около 65 пространствени кубически метра дърва за огрев. Незабавно са уведомени органите на МВР, след което товарните автомобили, заедно с дървесината, са задържани до приключване на разследването, се допълва в публикацията. 

Около 1500 декара са планирани за залесяване на територията на Североизточното държавно предприятие през тази година. Директорът на Регионалната дирекция по горите (РДГ) в Шумен инж. Емил Гелов съобщи в началото на април също, че има значителен спад на нарушенията, констатирани от горските служители - с около 30 процента са намалели съставените актове, от около 300 броя през 2022 г. на около 200 през 2023 година, като припомни, че през миналата година бяха повишени десет пъти глобите за сеч и съхранение на незаконна дървесина. 

Целта на срещата е да бъдат елиминирани потенциални възможности за изкривяване на изборния процес. Това каза служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти по повод работната среща на шестима служебни министри с Централната избирателна комисия (ЦИК), която предстои в 14:00 ч.

„Трябва да бъде подобрено взаимодействието на изпълнителната власт с ЦИК. Комисията е основният орган, който организира и провежда изборите, а изпълнителната власт и Министерският съвет в частност имат повече спомагателна и логистична роля. Искам да се засили ролята им, дотолкова, за да могат да бъдат предотвратени всякакви изкривявания на изборния процес“, аргументира се Главчев.

Сред предложенията, които служебните министри и представителите на ЦИК ще обсъждат днес, е и при необходимост да се осигурят експерти от държавната администрация със съответния професионален опит, които да

Безплатни скринингови изследвания за няколко социалнозначими заболявания ще има в област Разград. Те ще се състоят в изпълнение на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Разград. 

Катя Теофилова, главен експерт в отдел „Държавен здравен контрол“ в РЗИ - Разград, обясни, че изследванията са насочени към жители на областта, независимо от това дали са здравноосигурени, които ще бъдат избрани на случаен принцип.

Предвижда се през скрининг за ранна диагностика на диабет тип 2 да преминат 120 души на възраст над 18 години. Прегледите за злокачествени образования на простатата ще обхванат 100 мъже на над 50-годишна възраст. В скрининга за злокачествени новообразования на маточната шийка и изпращането на материал за цитонамазка ще бъдат включени 170 жени от 20 до 49 години. Кампания

Моята идея и цел е да направя максимално истински нещата. Не се стремя да са модерни или шокиращи. Базирам творбите си на най-простите сюжети. Това каза художникът Красимир Желев, който подреди изложба живопис в Сарафската къща в Самоков. 

Експозицията бе официално открита от самоковския художник Георги Георгиев, който е и куратор. Той поздрави Желев и посочи, че творбите му заслужават да бъдат видени.

Красимир Желев разказа още, че се стреми да достигне духовно излъчване в общото, което е присъщо на набизма (движение в изкуството). 

Отскоро художникът твори и фигурални композиции и по думите му това е благодарение на житейския път, по който е тръгнал и заради вдъхновението, което е получил от разложкия край, където живее от няколко години.  

Той припомни думите „половин час и 30 години преди това" отнема изработването дадена карт

Лаборатория за метамфетамини е разкрита в Сливен при полицейска акция от екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), съобщиха от Дирекцията.

При операцията, проведена на 13 септември, са участвали служебни кучета на ГДБОП и техният водач. Акцията, започнала по производство на ГДБОП, е реализирана под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен

При разследването са претърсени осем адреса в Сливен и курортен комплекс Слънчев бряг, където са се разпространявали част от наркотиците. На един от адресите е установена лаборатория от "домашен тип” за производство на метамфетамин, разположена в мазето на жилище. Открити и иззети са 477 гр. метамфетамин - кристал, 123 гр. кокаин, 37 гр. пико, контролни везни, множество прекурсори и голямо количество съдове и средства, необходими за производството на веществата. Иззети са още незаконно притежавано огнестр

Започва спешно възстановяване на настилките в най-засегнатите от дъжда участъци от улиците във Варна, съобщиха от пресцентъра на Общината. Решението е взето на заседание на Общински щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия.

Приоритетно ще бъдат извозвани струпани земни маси и отломки от асфалт. Ще се акцентира и върху почистването на шахтите и ремонта на разрушени пътни настилки. Решетката на Шокъровия канал е била отнесена в морето, но ще бъде извадена и отново поставена, добавиха от администрацията. 

Кризисният щаб е отправил писмено искане до Камарата на строителите за предоставяне на информация за единичните цени на различни дейности. Предстои да бъде сключено споразумение с пътностроителните фирми, включени в Общинския план за защита на населението при бедствия и аварии, като идеята е да бъдат привлечени и други компании, които имат ресурс за действие

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар взе две жертви във Видин
Пожар взе две жертви във Видин, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в дунавския град. Днес в 3:57 часа е постъпил сигнал за пожар в апартамент на ул. „Гладстон ...
Безработицата през август е 5,3%, по данни на Агенцията по заетостта
Безработицата през август е 5,3 %, съобщиха от Агенцията по заетостта. В края на месеца регистрираните в бюрата по труда безработни са 150 709, а започналите работа - 11 523 души. ...
Селища в Шумен и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември заради изграждане на присъединителни връзки към новия довеждащ водопровод
Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище. Тога ...
Пешеходка на 46 години е блъсната тази нощ от лек автомобил на междуселски път край Дупница, шофьорът е избягал
На пътя между селата Самораново и Ресилово, община Дупница, 46-годишна жена е блъсната от автомобил, който е напуснал местопроизшествието, съобщиха от пресцентъра на Областната дир ...
Община Вършец изгражда два разрушени от водата моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма на МРРБ
Община Вършец започна изграждане на два моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма за общините към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:21 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
11419
България

Инспектори от Регионалната дирекция по горите в Шумен задържаха два камиона с незаконна дървесина в землището на с. Риш

На място проверяващите са установили два тира, натоварени с дървесина, с общо 90 пространствени куб.м. При извършената проверка на терен, инспекторите установили, че е проведена сеч в земеделски имот с дървесна и храстова растителност, за който има законно издадено разрешително от община Смядово.Отсечени са дървета от цер, като експертите са изчислили, че техният обем е около 65 пространствени кубически метра дърва за огрев. Незабавно са уведомени органите на МВР, след което товарните автомобили, заедно с дървесината, са задържани до приключване на разследването, се допълва в публикацията.

| 01 Август 2024, 18:48 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Инспектори от Регионалната дирекция по горите в Шумен задържаха два камиона с незаконна дървесина в землището на с. Риш
Инспектори от Регионалната дирекция по горите в Шумен задържаха два камиона с незаконна дървесина в землището на с. Риш
Снимка © ИАГ 

Горски инспектори от Регионалната дирекция по горите в Шумен задържаха два камиона с незаконна дървесина при извършена проверка в землището на с. Риш, община Смядово, след получен сигнал за незаконна сеч, съобщават от Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) на сайта си днес. 

Националната служба за охрана отбеляза 145 години от създаването си, съобщи пресцентърът на службата.

Безопасността на лицата, които отговарят за управлението на държавата, е въпрос на националната сигурност, който е поставен още с възраждането на българската държавност преди близо век и половина. Това заяви началникът на НСО генерал-майор Емил Тонев в обръщението си по повод 145 години от създаването на държавната охранителна служба. Сигурността на стълбовете на държавното управление е фундаментално условие за развитието и просперитета на България и тази истина е в основата на съвременната мисия на Националната служба за охрана, добави генерал-майор Емил Тонев.

Националната служба за охрана доказа своята жизненост и се утвърди като елемент на българската държавност, въпреки множеството трудности и трансформации, през които премина, заяви президентът Румен Радев на търже

За първите шест месеца на 2024 г. в Дирекция „Конфликт на интереси“ са постъпили 268 сигнала с данни за наличие на конфликт на интереси и несъвместимост. Това каза заемащият длъжността председател на Комисията за противодействие на корупцията (КПК) Антон Славчев. Той представя Доклад за дейността на Комисията за противодействие на корупцията и отчет за изпълнението на бюджета в програмен формат за периода 01.01.2024 г. – 30.06.2024 г. пред депутатите от Комисията по превенция и противодействие на корупцията.

За същия период комисията е приела 391 решения, те са повече от сигналите, защото комисията заседава и по сигнали, постъпили в предходен период. 106 от тези 391 решения са за образуване на производство за конфликт на интереси, като по девет от тях е имало данни и за несъвместимост. 110 решения са взети за липса на наличието на конфликт на интереси. 27 реше

Общини, които имат трайно нерешени проблеми с водоснабдяването, не предлагат водоснабдителни проекти или рехабилитация на водопроводната мрежа. Това заяви служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров по време на изслушване в ресорната парламентарна комисия по темата със засушаването и безводието. По думите му вместо целенасочени проекти местната власт предлага и развива проекти за паркове или спортни съоръжения.

Водните ресурси не се използват правилно, смята също министърът. Той каза, че проблемите с водоснабдяването се дължат и неподдържане на съоръженията. Той не посочи конкретна сума за рехабилитация на цялата ВиК мрежа, като обясни, че тази информация трябва да се даде от регионалното министерство. Димитров обаче увери, че се работи по конкретни краткосрочни мерки, които да дадат бърз резултат в борбата с безводието. Всяка мярка се актуализира и остойностя

В последните две седмици над 22 хил. граждани са сдвоили здравното си досие с мобилното приложение "еЗдраве", съобщиха от "Информационно обслужване" АД. Чрез сдвояването потребителите имат достъп до пълната информация за регистрираните в Националната здравноинформационна система прегледи, направления, рецепти, ваксини, хоспитализации, резултати от лабораторни изследвания, обща здравна информация и др. В първия ден, в който достъпът до здравното досие стана възможен и без електронен подпис, 500 желаещи провериха здравните си досиета през "еЗдраве".

Гражданите имат достъп и до новия модул "Дългосрочна грижа за здравето", който включва задължителните профилактични прегледи, изследвания и ваксинации. Системата, която бе разработена от "Информационно обслужване" АД, изготвя персонален план за здравна грижа на всички граждани и изпраща навременна нотификация към пациента/родителя и л

Дълбок поклон и съболезнования на близките на тези мъже, които са загинали днес в Граф Иганатиево. Това каза в Силистра лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод трагичния инцидент на авиобазата.

"Tова, което се случва днес и всичко, което става по институциите, е пълен разпад и хаос. Мисля, че и аз съм ги виждал тези пилоти. С президента Радев се разбрахме, инвестирахме във военното летище, отворихме го, върнахме пилотите ни там. Ако не ме лъже паметта, 10 млн. лв. е обучението за година на един пилот на F-16 Block 70. Имаше една песен, в която се пееше, че се уважават не тези офицери, които искат от съдбата войниците да изграждат своята кариера, а тези, които връщат живи децата на майките им", каза Борисов.

Бойко Борисов допълни, че когато той е бил министър-председател бюджетът за отбрана е бил над 3% от брутния вътрешен продукт и са били поръчани и платени първите осем

На място проверяващите са установили два тира, натоварени с дървесина, с общо 90 пространствени куб.м. При извършената проверка на терен, инспекторите установили, че е проведена сеч в земеделски имот с дървесна и храстова растителност, за който има законно издадено разрешително от община Смядово. При обход на терена, проверяващите констатирали незаконна сеч на 108 дървета при навлизане в два съседни имота, общинска и държавна горска територия, за които няма издадени позволителни за сеч, се отбелязва в публикацията на ИАГ.  

Отсечени са дървета от цер, като експертите са изчислили, че техният обем е около 65 пространствени кубически метра дърва за огрев. Незабавно са уведомени органите на МВР, след което товарните автомобили, заедно с дървесината, са задържани до приключване на разследването, се допълва в публикацията. 

Около 1500 декара са планирани за залесяване на територията на Североизточното държавно предприятие през тази година. Директорът на Регионалната дирекция по горите (РДГ) в Шумен инж. Емил Гелов съобщи в началото на април също, че има значителен спад на нарушенията, констатирани от горските служители - с около 30 процента са намалели съставените актове, от около 300 броя през 2022 г. на около 200 през 2023 година, като припомни, че през миналата година бяха повишени десет пъти глобите за сеч и съхранение на незаконна дървесина. 

Целта на срещата е да бъдат елиминирани потенциални възможности за изкривяване на изборния процес. Това каза служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти по повод работната среща на шестима служебни министри с Централната избирателна комисия (ЦИК), която предстои в 14:00 ч.

„Трябва да бъде подобрено взаимодействието на изпълнителната власт с ЦИК. Комисията е основният орган, който организира и провежда изборите, а изпълнителната власт и Министерският съвет в частност имат повече спомагателна и логистична роля. Искам да се засили ролята им, дотолкова, за да могат да бъдат предотвратени всякакви изкривявания на изборния процес“, аргументира се Главчев.

Сред предложенията, които служебните министри и представителите на ЦИК ще обсъждат днес, е и при необходимост да се осигурят експерти от държавната администрация със съответния професионален опит, които да

Безплатни скринингови изследвания за няколко социалнозначими заболявания ще има в област Разград. Те ще се състоят в изпълнение на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Разград. 

Катя Теофилова, главен експерт в отдел „Държавен здравен контрол“ в РЗИ - Разград, обясни, че изследванията са насочени към жители на областта, независимо от това дали са здравноосигурени, които ще бъдат избрани на случаен принцип.

Предвижда се през скрининг за ранна диагностика на диабет тип 2 да преминат 120 души на възраст над 18 години. Прегледите за злокачествени образования на простатата ще обхванат 100 мъже на над 50-годишна възраст. В скрининга за злокачествени новообразования на маточната шийка и изпращането на материал за цитонамазка ще бъдат включени 170 жени от 20 до 49 години. Кампания

Моята идея и цел е да направя максимално истински нещата. Не се стремя да са модерни или шокиращи. Базирам творбите си на най-простите сюжети. Това каза художникът Красимир Желев, който подреди изложба живопис в Сарафската къща в Самоков. 

Експозицията бе официално открита от самоковския художник Георги Георгиев, който е и куратор. Той поздрави Желев и посочи, че творбите му заслужават да бъдат видени.

Красимир Желев разказа още, че се стреми да достигне духовно излъчване в общото, което е присъщо на набизма (движение в изкуството). 

Отскоро художникът твори и фигурални композиции и по думите му това е благодарение на житейския път, по който е тръгнал и заради вдъхновението, което е получил от разложкия край, където живее от няколко години.  

Той припомни думите „половин час и 30 години преди това" отнема изработването дадена карт

Лаборатория за метамфетамини е разкрита в Сливен при полицейска акция от екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), съобщиха от Дирекцията.

При операцията, проведена на 13 септември, са участвали служебни кучета на ГДБОП и техният водач. Акцията, започнала по производство на ГДБОП, е реализирана под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен

При разследването са претърсени осем адреса в Сливен и курортен комплекс Слънчев бряг, където са се разпространявали част от наркотиците. На един от адресите е установена лаборатория от "домашен тип” за производство на метамфетамин, разположена в мазето на жилище. Открити и иззети са 477 гр. метамфетамин - кристал, 123 гр. кокаин, 37 гр. пико, контролни везни, множество прекурсори и голямо количество съдове и средства, необходими за производството на веществата. Иззети са още незаконно притежавано огнестр

Започва спешно възстановяване на настилките в най-засегнатите от дъжда участъци от улиците във Варна, съобщиха от пресцентъра на Общината. Решението е взето на заседание на Общински щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия.

Приоритетно ще бъдат извозвани струпани земни маси и отломки от асфалт. Ще се акцентира и върху почистването на шахтите и ремонта на разрушени пътни настилки. Решетката на Шокъровия канал е била отнесена в морето, но ще бъде извадена и отново поставена, добавиха от администрацията. 

Кризисният щаб е отправил писмено искане до Камарата на строителите за предоставяне на информация за единичните цени на различни дейности. Предстои да бъде сключено споразумение с пътностроителните фирми, включени в Общинския план за защита на населението при бедствия и аварии, като идеята е да бъдат привлечени и други компании, които имат ресурс за действие

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар взе две жертви във Видин
Безработицата през август е 5,3%, по данни на Агенцията по заетостта
Селища в Шумен и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември заради изграждане на присъединителни връзки към новия довеждащ водопровод
Пешеходка на 46 години е блъсната тази нощ от лек автомобил на междуселски път край Дупница, шофьорът е избягал
Община Вършец изгражда два разрушени от водата моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма на МРРБ
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.