Начало На преден план Сливенският кмет и народни представители подкрепиха предложението за удостояване на Георги Йорданов с орден "Стара планина"
11467
България

Сливенският кмет и народни представители подкрепиха предложението за удостояване на Георги Йорданов с орден "Стара планина"

Сливенският кмет и народни представители подкрепиха предложението за удостояване на Георги Йорданов с орден "Стара планина" първа степен.Коментарите им са по повод декларация на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), прочетена днес от съпредседателя на "Демократична България" Атанас Атанасов, в която се припомня за действащ закон от 2000 г., с който комунистическият режим у нас е обявен за престъпен.

| 01 Август 2024, 19:43 ч.
Сливенският кмет и народни представители подкрепиха предложението за удостояване на Георги Йорданов с орден
Сливенският кмет и народни представители подкрепиха предложението за удостояване на Георги Йорданов с орден "Стара планина"
Снимка © Община Сливен

Сливенският кмет и народни представители подкрепиха предложението за удостояване на Георги Йорданов с орден "Стара планина" първа степен. Коментарите им са по повод декларация на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), прочетена днес от съпредседателя на "Демократична България" Атанас Атанасов, в която се припомня за действащ закон от 2000 г., с който комунистическият режим у нас е обявен за престъпен. 

Младите активисти от "Продължаваме промяната" учредиха днес своята партийна структура  -""Младежи за Промяната", съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме промяната" (ПП). На учредяването присъстваха съпредседателите на партията Кирил Петков и Асен Василев, председателят на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" Николай Денков и народни представители. Младежите получиха от лидерите на ПП крушово дърво, което да засадят. По думите на Кирил Петков дървото е символ на бъдещето и грижите, които трябва да се полагат, за да расте държавата.

"Влязохме в трудна битка. Но тя не е спринт, нито маратон, а щафета. Затова е ценно, че сме заедно - за да поемете щафетата и да продължите нашата битка напред", каза Кирил Петков.

“Заедно с вас трябва да работим по политики за образование, които подготвят днешните първокласници за пазара на труда след десетки годи

Община Несебър сключи допълнително споразумение с управляващия орган на програмата „Развитие на човешките ресурси“ 2021 - 2017 г. за удължаване срока по изпълнение на проекта „Грижа в дома“, съобщиха от общинската администрация. Очаква се проектът да продължи до 3 януари 2025 г.

Общо 1 037 967 лв. е безвъзмездната финансова помощ по удължаване на услугата, като сумата е осигурена от Европейския социален фонд. До този момент предоставената финансова помощ бе на стойност от 748 340 лв., поясниха от администрацията. 

Припомняме, че по-рано тази година Община Несебър удължи изпълнението на проекта „Грижа в дома“ с три месеца, като крайният срок бе до 3 юли 2024 г. С измененията сумата за безвъзмездна финансова помощ се увеличи с около 155 216 лв. Целта на проекта е да се осигури подкрепа в домашна среда на лица с увреждания и възрастн

Възможността за антикорупционно обучение на български прокурори, следователи и служители на финансовото разузнаване обсъди на работна среща и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов с американските юристи д-р Кевин Карол и д-р Реми Гербей. Това съобщиха от държавното обвинение.

В срещата в Съдебната палата в София участваха още заместник главният прокурор Елена Каракашева, председателят на Висшия адвокатски съвет и  заместник-председател на Арбитражния съд при БТПП д-р Ивайло Дерменджиев и Бранимир Ботев, президент на Европейската лига за икономическо сътрудничество. 

Сарафов подчерта необходимостта от увеличаване капацитета на българските институции в борбата с трансграничната престъпност във финансовата сфера. В тази връзка бе обсъдена възможността американските експерти да проведат обучение на български магистрати и представители на специалните служби за механиз

Балканският творец, преди да бъде опознат в света, първо трябва да бъде опознат от своите съседи. Това заяви проф. Хюсеин Мевсим, професор по български език и литература в Анкарския университет, по време на откриването на паметна плоча на Атанас и Любомир Далчеви в двора на Генералното консулство на България в Солун, Гърция. Плочата е поставена по инициатива на и консулството ни в Солун. 

„В един юнски ден, в зноя, тук, в този град – Солун, който е колкото балканско-ориенталски, толкова е и европейски модерен град, се ражда Атанас, вторият син на семейство Христо и Виктория Далчеви. Атанас се ражда година и седем месеца след първородното отроче Любомир“, посочи проф. Мевсим. 

Проф. Хюсеин Мевсим е автор на книгата “Атанас Далчев в Солун и Истанбул”. 

„Литературната история преди всичко се занимава с хроноса &ndas

Ново оборудване и обзавеждане са закупени за Домашния социален патронаж в Попово. Инвестицията е реализирана по проект „Подобряване на материалната база и автопарка за разнос на храна на Домашен социален патронаж в община Попово, чрез закупуване на оборудване/обзавеждане за материалната база на Домашен социален патронаж“, съобщиха от общинската администрация. 

Осигурени са съвременни енергоспестяващи електроуреди и друго подходящо оборудване за приготвяне на храна от висок клас, както и обзавеждане за подобряване на материалната база на Домашния социален патронаж. Очакванията са чрез новите уреди да се намали разходът на електроенергия и съответно себестойността за приготвянето на топлата храна. Приготвянето на топлия обяд за по-кратко време ще даде възможност по-бързо същият да достигне до потребителите на социалната услуга във всички отдалечени населени места

"Георги Йорданов е оставил значителен отпечатък както на национално ниво, така и в родния му Сливен", написа кметът на Сливен Стефан Радев във фейсбук профила си. "Активнo пoдкрепя рaзвитието на теaтри, музeи, галерии и библиoтеки. Работи за подобряване на инфраструктурата и условията на труд за творците. Под неговото ръководство се увеличава финансирането и подкрепата за българското кино, което води до производството на много качествени филми, които получават признание и награди в страната и чужбина. Инициатор е на програми за реставрация и съхранение на исторически и културни паметници, които имат важно значение за културното наследство на България. Подкрепя и подпомага развитието на творците, сред които е и Георги Калайджиев от Сливен, чийто проект "Музиката вместо улицата" има огромно национално значение днес. Георги Йорданов е не само един от най-заслужилите признание заради всичко постигнал в областта на културата в страната и в нашия град, той е еталон за почтеност", гласи постът на Радев.

Народният представител от ГЕРБ Десислава Танева заяви пълната си подкрепа за решението на Министерски съвет Георги Йорданов да бъде удостоен с най-високото държавно отличие, съобщиха от пресцентъра на областната организация в Сливен. "В Народното събрание днес, вместо да се решават проблемите на деня, се произведе поредния скандал по повод предложението на министъра на културата за удостояване на Георги Йорданов с най-високото държавно отличие. Отдавна дебатът в парламента мина всякакви граници на приемливостта на политическите обиди на личности, употребата им за деня в битката за мнимия политически дивидент за деня. За мое съжаление днес това беше нашият съгражданин, направил толкова много за града и местната общност, Георги Йорданов…“, заяви Десислава Танева. Тя е категорична, че Георги Йорданов безспорно е личност, която заслужава благодарност за направеното и е пример за това, какъв трябва да бъде един управник.

Депутатът от 21 МИР - Сливен от "БСП за България" Деян Дечев написа във фейсбук профила си: "Днес един малък човек опита да принизи името на един великан в българската политика и култура. Атанас Атанасов изчете пошла декларация срещу номинацията на нашия именит съгражданин Георги Йорданов, номиниран за най-голямото държавно отличие – орден “Стара планина”.  Може би реагирах емоционално, блокирайки заедно с колегите ми този фарс. Но срамните опити на един компрометиран човек да изпъкне, катерейки се на раменете на една легенда и институция, какъвто е Георги Йорданов няма как да бъдат допускани! Признат еднакво от всички, той е еталон! Всякакви опити името и личността да бъдат поругавани ще срещнат нашата категорична съпротива!"

На 28 юни, т.г. в Сливен се състоя премиера на книгите на Георги Йорданов "Поврати", "Притаени мигове" и "Съзидатели" по повод неговата 90-годишнина.

Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от един съдебен състав, а третото - от друг.

Жалбите са подадени от адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров и представляващ ПП ДПС. По делата днес се явиха отново двамата адвокати Александър Ангелов и Страхил Панов, упълномощени от Делян Пеевски. Те поискаха оттегляне на жалбите или да бъде постановено, че решенията на ЦИК са правилни.

Първото дело е срещу решението на ЦИК, с което оставя без разглеждане заявления от ДПС относно участието и неучастието в коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

Второто дело е срещу решението на ЦИК, с което регистрира коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите з

Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитатели на обичаната от поколения българи певица, да я аплодират бурно след всяко нейно изпълнение. 

Заедно с Лили Иванова на сцената бяха музикантите от LI Orchesta – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Христо Михалков (бас китара), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни, перкусии) и трио LaTiDa (беквокали).

Примата на българската естрада изпълни част от многобройните си хитове като "Ненужен спомен", "Този свят е жена", "Бурната река", "Невероятно" и други. Публиката пя и танцува заедно с  нея на обичаните песни "Щурче", "Детелини" и "Ветрове". Финалът на концерта бе поставен с изпълнение на песента "Камино".

Започна имунизационната кампания срещу COVID-19 за есенно-зимния сезон 2024/2025 г. в област Търговище. Приложението на новите ваксини ще бъде безплатно и ще се извършва в кабинетите на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и общопрактикуващите лекари, съобщиха от здравната инспекция. 

От инспекцията посочват, че при необходимост ще бъде създавана организация за провеждане на имунизация и в други лечебни заведения, а при наличие на желаещи по места е възможно и сформиране на мобилни екипи за трудноподвижни лица, лица от отдалечени места и др.

В област Търговище безплатно прилагане на ваксини срещу COVID - 19 се извършва от всички общопрактикуващите лекари на хората от пациентските им листи; в имунизационен кабинет в РЗИ – Търговище на хора, които не са упражнили правото си на избор на общопрактикуващ лекар и временно пребиваващи в област Търговище; от мобилен е

Има пострадали лица, най-вероятно това са пилотите, коментира служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков на брифинг на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево", по повод  катастрофиралия по-рано днес учебно-боен самолет L-39ZA в Трета авиационна база "Граф Игнатиево". 

По думите му той лично няма информация за загинали. "Наш екип помага за пожара на място, но огънят вече е потушен", добави Илков. Той уточни, че според данните, с които разполага към момента, няма пострадали хора от цивилното население.

Министърът на вътрешните работи обяви, че от ГКПП "Капитан Андреево" ще отпътува за мястото на инцидента и ще се запознае лично с обстоятелствата.

Служебното правителство ще положи всички усилия изборите да бъдат честни и свободни. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев по време на парламентарния блицконтрол, който се провежда днес в Народното събрание.

Той отговори на въпрос на народния представител от БСП Борислав Гуцанов, който съобщи, че има информация за 1200 души, които се водят на един и същ адрес в село Стамболийски, както и за случай в село Бело поле, Благоевградско, където се водят 10 000 души на един адрес, а селото наброява 600 жители. На ул. "Струма" 2, в един трафопост, са регистрирани 4000 души в това село, каза Гуцанов. Той попита планира ли се ГРАО да извърши проверка на съмнителни адресни регистрации на фона очакваната ниска избирателна активност, тъй като подобни случаи могат да окажат огромно влияние върху предстоящия вот на 27 октомври.

Служебният премиер отговори, че служеб

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Митническите служители установиха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 бобини с лента коркофан - филтърна хартия за производство на цигари, с логото на известна марка циг ...
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе. „Обърнахме се към тях, с научни знания те да определят какви нови дървесни видове и хра ...
ВАС ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на ПП ДПС
Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от е ...
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, за да има по-голямо доверие към гласуването с машини, каза Валентин Мундров
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, така че да има по-голямо доверие към гласуването с машини. Това каза служебният министър на електронното управление В ...
Ръст на туристите от Скандинавия отчитат от ваканционно селище "Албена"
Ръст с 20 процента на гостите от Скандинавия отчитат в края на активния летен туристически сезон от ваканционно селище "Албена". Резултатите са на база данни от преходната година. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:25 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
11467
България

Сливенският кмет и народни представители подкрепиха предложението за удостояване на Георги Йорданов с орден "Стара планина"

Сливенският кмет и народни представители подкрепиха предложението за удостояване на Георги Йорданов с орден "Стара планина" първа степен.Коментарите им са по повод декларация на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), прочетена днес от съпредседателя на "Демократична България" Атанас Атанасов, в която се припомня за действащ закон от 2000 г., с който комунистическият режим у нас е обявен за престъпен.

| 01 Август 2024, 19:43 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Сливенският кмет и народни представители подкрепиха предложението за удостояване на Георги Йорданов с орден
Сливенският кмет и народни представители подкрепиха предложението за удостояване на Георги Йорданов с орден "Стара планина"
Снимка © Община Сливен

Сливенският кмет и народни представители подкрепиха предложението за удостояване на Георги Йорданов с орден "Стара планина" първа степен. Коментарите им са по повод декларация на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), прочетена днес от съпредседателя на "Демократична България" Атанас Атанасов, в която се припомня за действащ закон от 2000 г., с който комунистическият режим у нас е обявен за престъпен. 

Младите активисти от "Продължаваме промяната" учредиха днес своята партийна структура  -""Младежи за Промяната", съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме промяната" (ПП). На учредяването присъстваха съпредседателите на партията Кирил Петков и Асен Василев, председателят на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" Николай Денков и народни представители. Младежите получиха от лидерите на ПП крушово дърво, което да засадят. По думите на Кирил Петков дървото е символ на бъдещето и грижите, които трябва да се полагат, за да расте държавата.

"Влязохме в трудна битка. Но тя не е спринт, нито маратон, а щафета. Затова е ценно, че сме заедно - за да поемете щафетата и да продължите нашата битка напред", каза Кирил Петков.

“Заедно с вас трябва да работим по политики за образование, които подготвят днешните първокласници за пазара на труда след десетки годи

Община Несебър сключи допълнително споразумение с управляващия орган на програмата „Развитие на човешките ресурси“ 2021 - 2017 г. за удължаване срока по изпълнение на проекта „Грижа в дома“, съобщиха от общинската администрация. Очаква се проектът да продължи до 3 януари 2025 г.

Общо 1 037 967 лв. е безвъзмездната финансова помощ по удължаване на услугата, като сумата е осигурена от Европейския социален фонд. До този момент предоставената финансова помощ бе на стойност от 748 340 лв., поясниха от администрацията. 

Припомняме, че по-рано тази година Община Несебър удължи изпълнението на проекта „Грижа в дома“ с три месеца, като крайният срок бе до 3 юли 2024 г. С измененията сумата за безвъзмездна финансова помощ се увеличи с около 155 216 лв. Целта на проекта е да се осигури подкрепа в домашна среда на лица с увреждания и възрастн

Възможността за антикорупционно обучение на български прокурори, следователи и служители на финансовото разузнаване обсъди на работна среща и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов с американските юристи д-р Кевин Карол и д-р Реми Гербей. Това съобщиха от държавното обвинение.

В срещата в Съдебната палата в София участваха още заместник главният прокурор Елена Каракашева, председателят на Висшия адвокатски съвет и  заместник-председател на Арбитражния съд при БТПП д-р Ивайло Дерменджиев и Бранимир Ботев, президент на Европейската лига за икономическо сътрудничество. 

Сарафов подчерта необходимостта от увеличаване капацитета на българските институции в борбата с трансграничната престъпност във финансовата сфера. В тази връзка бе обсъдена възможността американските експерти да проведат обучение на български магистрати и представители на специалните служби за механиз

Балканският творец, преди да бъде опознат в света, първо трябва да бъде опознат от своите съседи. Това заяви проф. Хюсеин Мевсим, професор по български език и литература в Анкарския университет, по време на откриването на паметна плоча на Атанас и Любомир Далчеви в двора на Генералното консулство на България в Солун, Гърция. Плочата е поставена по инициатива на и консулството ни в Солун. 

„В един юнски ден, в зноя, тук, в този град – Солун, който е колкото балканско-ориенталски, толкова е и европейски модерен град, се ражда Атанас, вторият син на семейство Христо и Виктория Далчеви. Атанас се ражда година и седем месеца след първородното отроче Любомир“, посочи проф. Мевсим. 

Проф. Хюсеин Мевсим е автор на книгата “Атанас Далчев в Солун и Истанбул”. 

„Литературната история преди всичко се занимава с хроноса &ndas

Ново оборудване и обзавеждане са закупени за Домашния социален патронаж в Попово. Инвестицията е реализирана по проект „Подобряване на материалната база и автопарка за разнос на храна на Домашен социален патронаж в община Попово, чрез закупуване на оборудване/обзавеждане за материалната база на Домашен социален патронаж“, съобщиха от общинската администрация. 

Осигурени са съвременни енергоспестяващи електроуреди и друго подходящо оборудване за приготвяне на храна от висок клас, както и обзавеждане за подобряване на материалната база на Домашния социален патронаж. Очакванията са чрез новите уреди да се намали разходът на електроенергия и съответно себестойността за приготвянето на топлата храна. Приготвянето на топлия обяд за по-кратко време ще даде възможност по-бързо същият да достигне до потребителите на социалната услуга във всички отдалечени населени места

"Георги Йорданов е оставил значителен отпечатък както на национално ниво, така и в родния му Сливен", написа кметът на Сливен Стефан Радев във фейсбук профила си. "Активнo пoдкрепя рaзвитието на теaтри, музeи, галерии и библиoтеки. Работи за подобряване на инфраструктурата и условията на труд за творците. Под неговото ръководство се увеличава финансирането и подкрепата за българското кино, което води до производството на много качествени филми, които получават признание и награди в страната и чужбина. Инициатор е на програми за реставрация и съхранение на исторически и културни паметници, които имат важно значение за културното наследство на България. Подкрепя и подпомага развитието на творците, сред които е и Георги Калайджиев от Сливен, чийто проект "Музиката вместо улицата" има огромно национално значение днес. Георги Йорданов е не само един от най-заслужилите признание заради всичко постигнал в областта на културата в страната и в нашия град, той е еталон за почтеност", гласи постът на Радев.

Народният представител от ГЕРБ Десислава Танева заяви пълната си подкрепа за решението на Министерски съвет Георги Йорданов да бъде удостоен с най-високото държавно отличие, съобщиха от пресцентъра на областната организация в Сливен. "В Народното събрание днес, вместо да се решават проблемите на деня, се произведе поредния скандал по повод предложението на министъра на културата за удостояване на Георги Йорданов с най-високото държавно отличие. Отдавна дебатът в парламента мина всякакви граници на приемливостта на политическите обиди на личности, употребата им за деня в битката за мнимия политически дивидент за деня. За мое съжаление днес това беше нашият съгражданин, направил толкова много за града и местната общност, Георги Йорданов…“, заяви Десислава Танева. Тя е категорична, че Георги Йорданов безспорно е личност, която заслужава благодарност за направеното и е пример за това, какъв трябва да бъде един управник.

Депутатът от 21 МИР - Сливен от "БСП за България" Деян Дечев написа във фейсбук профила си: "Днес един малък човек опита да принизи името на един великан в българската политика и култура. Атанас Атанасов изчете пошла декларация срещу номинацията на нашия именит съгражданин Георги Йорданов, номиниран за най-голямото държавно отличие – орден “Стара планина”.  Може би реагирах емоционално, блокирайки заедно с колегите ми този фарс. Но срамните опити на един компрометиран човек да изпъкне, катерейки се на раменете на една легенда и институция, какъвто е Георги Йорданов няма как да бъдат допускани! Признат еднакво от всички, той е еталон! Всякакви опити името и личността да бъдат поругавани ще срещнат нашата категорична съпротива!"

На 28 юни, т.г. в Сливен се състоя премиера на книгите на Георги Йорданов "Поврати", "Притаени мигове" и "Съзидатели" по повод неговата 90-годишнина.

Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от един съдебен състав, а третото - от друг.

Жалбите са подадени от адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров и представляващ ПП ДПС. По делата днес се явиха отново двамата адвокати Александър Ангелов и Страхил Панов, упълномощени от Делян Пеевски. Те поискаха оттегляне на жалбите или да бъде постановено, че решенията на ЦИК са правилни.

Първото дело е срещу решението на ЦИК, с което оставя без разглеждане заявления от ДПС относно участието и неучастието в коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

Второто дело е срещу решението на ЦИК, с което регистрира коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите з

Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитатели на обичаната от поколения българи певица, да я аплодират бурно след всяко нейно изпълнение. 

Заедно с Лили Иванова на сцената бяха музикантите от LI Orchesta – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Христо Михалков (бас китара), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни, перкусии) и трио LaTiDa (беквокали).

Примата на българската естрада изпълни част от многобройните си хитове като "Ненужен спомен", "Този свят е жена", "Бурната река", "Невероятно" и други. Публиката пя и танцува заедно с  нея на обичаните песни "Щурче", "Детелини" и "Ветрове". Финалът на концерта бе поставен с изпълнение на песента "Камино".

Започна имунизационната кампания срещу COVID-19 за есенно-зимния сезон 2024/2025 г. в област Търговище. Приложението на новите ваксини ще бъде безплатно и ще се извършва в кабинетите на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и общопрактикуващите лекари, съобщиха от здравната инспекция. 

От инспекцията посочват, че при необходимост ще бъде създавана организация за провеждане на имунизация и в други лечебни заведения, а при наличие на желаещи по места е възможно и сформиране на мобилни екипи за трудноподвижни лица, лица от отдалечени места и др.

В област Търговище безплатно прилагане на ваксини срещу COVID - 19 се извършва от всички общопрактикуващите лекари на хората от пациентските им листи; в имунизационен кабинет в РЗИ – Търговище на хора, които не са упражнили правото си на избор на общопрактикуващ лекар и временно пребиваващи в област Търговище; от мобилен е

Има пострадали лица, най-вероятно това са пилотите, коментира служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков на брифинг на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево", по повод  катастрофиралия по-рано днес учебно-боен самолет L-39ZA в Трета авиационна база "Граф Игнатиево". 

По думите му той лично няма информация за загинали. "Наш екип помага за пожара на място, но огънят вече е потушен", добави Илков. Той уточни, че според данните, с които разполага към момента, няма пострадали хора от цивилното население.

Министърът на вътрешните работи обяви, че от ГКПП "Капитан Андреево" ще отпътува за мястото на инцидента и ще се запознае лично с обстоятелствата.

Служебното правителство ще положи всички усилия изборите да бъдат честни и свободни. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев по време на парламентарния блицконтрол, който се провежда днес в Народното събрание.

Той отговори на въпрос на народния представител от БСП Борислав Гуцанов, който съобщи, че има информация за 1200 души, които се водят на един и същ адрес в село Стамболийски, както и за случай в село Бело поле, Благоевградско, където се водят 10 000 души на един адрес, а селото наброява 600 жители. На ул. "Струма" 2, в един трафопост, са регистрирани 4000 души в това село, каза Гуцанов. Той попита планира ли се ГРАО да извърши проверка на съмнителни адресни регистрации на фона очакваната ниска избирателна активност, тъй като подобни случаи могат да окажат огромно влияние върху предстоящия вот на 27 октомври.

Служебният премиер отговори, че служеб

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе
ВАС ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на ПП ДПС
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, за да има по-голямо доверие към гласуването с машини, каза Валентин Мундров
Ръст на туристите от Скандинавия отчитат от ваканционно селище "Албена"
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.