Начало На преден план Нова автобусна линия номер 71 ще бъде въведена в градския транспорт на Стара Загора
11551
България

Нова автобусна линия номер 71 ще бъде въведена в градския транспорт на Стара Загора

Нова автобусна линия номер 71 ще бъде въведена в градския транспорт на Стара Загора.Тя ще свързва квартал „Железник“ и квартал „Зора“, но по много по-дълъг маршрут.

| 01 Август 2024, 20:00 ч.
Нова автобусна линия номер 71 ще бъде въведена в градския транспорт на Стара Загора
Нова автобусна линия номер 71 ще бъде въведена в градския транспорт на Стара Загора
Снимка © DFA

Нова автобусна линия номер 71 ще бъде въведена в градския транспорт на Стара Загора. Тя ще свързва квартал „Железник“ и квартал „Зора“, но по много по-дълъг маршрут. Това съобщи в интервю управителят на общинското дружество „Тролейбусни и автобусни превози“ инж. Георги Станчев. Той обясни, че линията е дълга и преминава през целия град. Началото ще бъде от т.нар.“голям Железник“, след това ще пътува през т.нар. „малък Железник“- УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович- стадион „Берое“- „Петте кьошета“- Мол „Галерия“- „Загорка“- „Лидл“- „Кауфлан“ и ще завършва в квартал „Зора“, поясни още управителят на дружеството. Линията ще заработи при въвеждане в експлоатация на новата транспортна схема на градския транспорт.

За да се възстанови доверието в изборния процес, диалогът между правителството и Централната избирателна комисия (ЦИК) трябва да е публичен. Това заяви служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов по време на Националното съвещание на ръководството на Министерството на вътрешните работи във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври. Карадимов е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството.

Диалогът трябва да е публичен, за да ясни позициите и отговорностите, обясни Карадимов.

Росен Карадимов изпрати по-рано днес официално писмо до председателя на ЦИК Камелия Нейкова. В писмото се съдържат предложенията на кабинета за подобряване на правилата и процедурите по гарантиране на провеждането на прозрачен, демократичен и добре организиран вот на предстоящите на 27 октомври

Тежка катастрофа между тир и лек автомобил е станала в Плевенско на първокласен път в района, на разклона за Долни Дъбник. По първоначална информация има един загинал, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Плевен старши експерт Мариана Цветкова. 

Сигнал за пътния инцидент е подаден в 13:20 часа, допълни тя. На място се извършват огледи.

По информация от Агенция "Пътна инфраструктура" шофьорите трябва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут през уличната мрежа на Долни Дъбник. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков обяви пред медии, че изпраща джентълтълменско писмо към ГЕРБ този парламент да приеме антикорупционното законодателство, свързано с парите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Коментарът си той направи след учредяването на "Младежи за Промяната". 

Вместо джентълменско споразумение, ще им напишем днес джентълменско писмо. В това джентълменско писмо ще кажем - има три закона, които разделят България от десет милиарда, посочи Петков. Ако ни отговорите на това писмо, че няма как да приемете тези три закона, явно г-н Борисов не иска да се разследват корупционни практики, продължи за писмото той. 

Кирил Петков настоя ясно и точно трите закона, одобрени от Европейската комисия (ЕК), да бъдат приети от това Народно събрание. Ако няма да ги приемем, всички да излезем пред българските граждани и да кажем

Нека да видим резултатите от изборите, какво ще реши българският избирател и тогава ще водим разговори. Това каза в парламента зам.-председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) Станислав Балабанов в отговор на въпрос за включването на партията в управляваща коалиция след парламентарния вот на 27 октомври. "Нагледахме се на спасители в годините. Предлагаме програма с конкретни срокове за решения и парламентарна подкрепа - става с ясна програма за изпълнение, поставени срокове, политически формации и пр., законово мнозинство в парламента и независими експерти, които ще седнат и ще свършат работа. Така за нас е правилно", добави Балабанов. 

Според него "тази идея с гръцкия модел избирателна система в България е неработеща". По-рано тази седмица председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отвори темата с промяната на избирателната система в страната.

Депута

Той припомни, че през м.г. новата транспортна схема на Стара Загора беше одобрена. „Мина всички съгласувания, както с местните кметове и кметски наместници по села, така и с хората, които изготвяха самата транспортна схема“, посочи Станчев. И уточни, че в момента се „извършват последни огледи на маршрутните разписания“. Той изрази надежда, че съвсем скоро тя ще бъде въведена в експлоатация. „Новата транспортна схема ще бъде ползотворна за гражданите и гостите на община Стара Загора. Тя ще предлага свързаност между различни институции“, каза Станчев. 

С нововъведенията ще бъде удължен маршрутът и на автобусна линия номер 3. „По-голямата част от маршрутите на автобусните и тролейбусните линии си запазват основните маршрути, но някои ще имат частична промяна. Това цели оптимизиране на транспортната схема“, обясни Станчев. От думите му стана ясно, че основната задача и цел на нововъведенията е „свързаността на линиите с възможност за най-малко прикачване на пътниците и те да могат да използват оптимално масовия градски транспорт.

По време на юлското редовно заседание на местния парламент беше одобрено повишаването на подоходния критерий за преференциално пътуване с абонаментни карти на пенсионери и хора с увреждания. Правото на по-евтино пътуване е валидно за хора с постоянна адресна регистрация в град Стара Загора и пенсия до 600 лева. То се доказва след представяне на лична карта и документ за размера на пенсията. За хората с трайни увреждания, над 71 на сто намалена работоспособност, е необходимо и решение на ТЕЛК.

През заместник-кметът Радостин Танев обясни, че с въвеждането на новата транспортна схема в центъра на Стара Загора няма да влизат дизелови автобуси на градския транспорт. „Дизеловите автобуси ще преминават в по-широката част на центъра, което ни гарантира, че ние ще подобряваме качеството на въздуха в централна градска част“, посочи той. И заяви, че малко повече от година, след като бяха въведени в експлоатация първите електрически возила, обслужващи градския транспорт на общинското дружество „Тролейбусни и автобусни превози“, те се приемат добре от ползвателите. „В началото имаше различни притеснения от страна на гражданите, но чисто икономически стоят добре от гледна точка на разходите при използването им. Това е един екологичен транспорт, който ние трябва да надграждаме и подобряваме“, допълни още ресорният заместник-кмет. 

Над сто човека получават социална подкрепа по проекта „Грижа в дома“ в община Антоново. Проектът стартира през март 2023 г. с 66 потребители от 14 населени места, като до момента от услугата са се ползвали общо 109 души, част от които са отпаднали. Това съобщи инж. Петинка Петрова - директор на Дирекция „Устройство на територията, екология, образование и проекти” при община Антоново. 

Проектът „Грижа в дома” стартира на 4 март миналата година. Първоначално подписаният договор е за срок от една година, като следват поредица до анекси за удължаване. През март и юни тази година срокът за предоставяне на услугата се удължава с по три месеца, а от 5 септември е в сила поредно удължаване с още четири месеца – до 5 януари 2025 г., посочи Петрова. 

Предложението за продължаване на предоставяната помощ, а чрез нея и осъществява

През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организацията.

Фондацията предоставя подкрепа на хора, пострадали от насилие или в риск от такова.
През тези години работещите в "П.У.Л.С." са помогнали на близо 20 хил. души, които са били изведени от рискова среда или са били част от подкрепящите програми. 

Три амбициозни дами - Татяна Арсова, Яна Кацарова и Екатерина Велева, която е и настоящ председател на фондацията, учредяват "П.У.Л.С." през 1999 г. в град Перник. Двадесет и пет години по-късно фондацията вече има регистриран клон в Кърджали с установен опит и добри практики. 

Тази есен "П.У.Л.С." ще организира редица прояви, чрез които ще благодари на всички институции, спонсори и организации, с които си партнира. Кулминаци

Единственият шанс за дългосрочна инвестиция в бъдещото това е образованието, заяви председателят на Народното събрание Рая Назарян при откриването на новата академична година във Висшето училище по телекомуникации и пощи. 

Церемонията започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите офицери пилоти при авиоинцидента край Трета авиационна база "Граф Игнатиево".

Сред официалните гости на откриването на академичната година и тъжествената промоция на Випуск 2024 бяха министърът на електронното управление Валентин Мундров, заместник-министърът на туризма Калин Петров, заместник-кметът на Столичната община Надежда Бобчева. 

За мен е огромна чест да открия академичната година в най-старото специализирано висше училище, основано преди повече от 140 години, каза Рая Назарян в приветствието си към академичното ръководство, преподавателите и студентите във Висше

Условията за туризъм в планините днес не са добри, най-малкото заради мокрите терени, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС).

Температурите са между 7° и 10°, има слаб вятър. До преди малко беше дъждовно в Западна България. По-високите части на Централен Балкан е мъгливо, посочиха от ПСС. Като цяло, лоши са условията за туризъм, обобщиха от спасителната служба. 

В този сезон времето бързо се променя, температурите падат, денят става все по-къс, затова планинските спасители съветват хората, излизащи в планината, да бъдат подготвени, адекватно облечени, а маршрутът да е подходящо избран предвид метеорологичната обстановка.

През изминалото денонощие няма инциденти, които да са наложили реакция от ПСС, казаха още от спасителната служба.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология днес облачността ще бъде променл

Повече новопостроени жилищни сгради са въведени в експлоатация през второто тримесечие на годината в Търговищка област в сравнение с първото тримесечие, съобщиха от отдел "Статистически изследвания - Търговище" на Териториалното статистическо бюро - Североизток. 

По предварителните данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища в областта през второто тримесечие на 2024 г. е десет. Спрямо първото тримесечие на годината сградите са с три повече, а жилищата в тях са с 40 повече.

Според статистиката всички новопостроени жилищни сгради са със стоманобетонна конструкция. 

Преобладават новопостроените жилища с две стаи (62,1 на сто), с три стаи са 30,3 на сто, а с четири и повече стаи са 7,6 на сто.

Общата полезна площ на всички новопостроени жилища през второто тримесечие на 2024 г.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември от 11:30 часа  на площад „Свети Александър ...
До 20 октомври се приемат номинации за годишните награди на СБЖ
До 20 октомври е срокът за подаване на номинации за годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ), съобщават от организацията. Призовете се присъждат на журналисти, ко ...
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ наводнения в Централна и Източна Европа, бе докладвано на среща в Министерския съвет
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ опустошителни валежи и наводнения в Централна и Източна Европа. Това беше докладвано на служебния министър-председа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:16 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
11551
България

Нова автобусна линия номер 71 ще бъде въведена в градския транспорт на Стара Загора

Нова автобусна линия номер 71 ще бъде въведена в градския транспорт на Стара Загора.Тя ще свързва квартал „Железник“ и квартал „Зора“, но по много по-дълъг маршрут.

| 01 Август 2024, 20:00 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Нова автобусна линия номер 71 ще бъде въведена в градския транспорт на Стара Загора
Нова автобусна линия номер 71 ще бъде въведена в градския транспорт на Стара Загора
Снимка © DFA

Нова автобусна линия номер 71 ще бъде въведена в градския транспорт на Стара Загора. Тя ще свързва квартал „Железник“ и квартал „Зора“, но по много по-дълъг маршрут. Това съобщи в интервю управителят на общинското дружество „Тролейбусни и автобусни превози“ инж. Георги Станчев. Той обясни, че линията е дълга и преминава през целия град. Началото ще бъде от т.нар.“голям Железник“, след това ще пътува през т.нар. „малък Железник“- УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович- стадион „Берое“- „Петте кьошета“- Мол „Галерия“- „Загорка“- „Лидл“- „Кауфлан“ и ще завършва в квартал „Зора“, поясни още управителят на дружеството. Линията ще заработи при въвеждане в експлоатация на новата транспортна схема на градския транспорт.

За да се възстанови доверието в изборния процес, диалогът между правителството и Централната избирателна комисия (ЦИК) трябва да е публичен. Това заяви служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов по време на Националното съвещание на ръководството на Министерството на вътрешните работи във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври. Карадимов е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството.

Диалогът трябва да е публичен, за да ясни позициите и отговорностите, обясни Карадимов.

Росен Карадимов изпрати по-рано днес официално писмо до председателя на ЦИК Камелия Нейкова. В писмото се съдържат предложенията на кабинета за подобряване на правилата и процедурите по гарантиране на провеждането на прозрачен, демократичен и добре организиран вот на предстоящите на 27 октомври

Тежка катастрофа между тир и лек автомобил е станала в Плевенско на първокласен път в района, на разклона за Долни Дъбник. По първоначална информация има един загинал, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Плевен старши експерт Мариана Цветкова. 

Сигнал за пътния инцидент е подаден в 13:20 часа, допълни тя. На място се извършват огледи.

По информация от Агенция "Пътна инфраструктура" шофьорите трябва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут през уличната мрежа на Долни Дъбник. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков обяви пред медии, че изпраща джентълтълменско писмо към ГЕРБ този парламент да приеме антикорупционното законодателство, свързано с парите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Коментарът си той направи след учредяването на "Младежи за Промяната". 

Вместо джентълменско споразумение, ще им напишем днес джентълменско писмо. В това джентълменско писмо ще кажем - има три закона, които разделят България от десет милиарда, посочи Петков. Ако ни отговорите на това писмо, че няма как да приемете тези три закона, явно г-н Борисов не иска да се разследват корупционни практики, продължи за писмото той. 

Кирил Петков настоя ясно и точно трите закона, одобрени от Европейската комисия (ЕК), да бъдат приети от това Народно събрание. Ако няма да ги приемем, всички да излезем пред българските граждани и да кажем

Нека да видим резултатите от изборите, какво ще реши българският избирател и тогава ще водим разговори. Това каза в парламента зам.-председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) Станислав Балабанов в отговор на въпрос за включването на партията в управляваща коалиция след парламентарния вот на 27 октомври. "Нагледахме се на спасители в годините. Предлагаме програма с конкретни срокове за решения и парламентарна подкрепа - става с ясна програма за изпълнение, поставени срокове, политически формации и пр., законово мнозинство в парламента и независими експерти, които ще седнат и ще свършат работа. Така за нас е правилно", добави Балабанов. 

Според него "тази идея с гръцкия модел избирателна система в България е неработеща". По-рано тази седмица председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отвори темата с промяната на избирателната система в страната.

Депута

Той припомни, че през м.г. новата транспортна схема на Стара Загора беше одобрена. „Мина всички съгласувания, както с местните кметове и кметски наместници по села, така и с хората, които изготвяха самата транспортна схема“, посочи Станчев. И уточни, че в момента се „извършват последни огледи на маршрутните разписания“. Той изрази надежда, че съвсем скоро тя ще бъде въведена в експлоатация. „Новата транспортна схема ще бъде ползотворна за гражданите и гостите на община Стара Загора. Тя ще предлага свързаност между различни институции“, каза Станчев. 

С нововъведенията ще бъде удължен маршрутът и на автобусна линия номер 3. „По-голямата част от маршрутите на автобусните и тролейбусните линии си запазват основните маршрути, но някои ще имат частична промяна. Това цели оптимизиране на транспортната схема“, обясни Станчев. От думите му стана ясно, че основната задача и цел на нововъведенията е „свързаността на линиите с възможност за най-малко прикачване на пътниците и те да могат да използват оптимално масовия градски транспорт.

По време на юлското редовно заседание на местния парламент беше одобрено повишаването на подоходния критерий за преференциално пътуване с абонаментни карти на пенсионери и хора с увреждания. Правото на по-евтино пътуване е валидно за хора с постоянна адресна регистрация в град Стара Загора и пенсия до 600 лева. То се доказва след представяне на лична карта и документ за размера на пенсията. За хората с трайни увреждания, над 71 на сто намалена работоспособност, е необходимо и решение на ТЕЛК.

През заместник-кметът Радостин Танев обясни, че с въвеждането на новата транспортна схема в центъра на Стара Загора няма да влизат дизелови автобуси на градския транспорт. „Дизеловите автобуси ще преминават в по-широката част на центъра, което ни гарантира, че ние ще подобряваме качеството на въздуха в централна градска част“, посочи той. И заяви, че малко повече от година, след като бяха въведени в експлоатация първите електрически возила, обслужващи градския транспорт на общинското дружество „Тролейбусни и автобусни превози“, те се приемат добре от ползвателите. „В началото имаше различни притеснения от страна на гражданите, но чисто икономически стоят добре от гледна точка на разходите при използването им. Това е един екологичен транспорт, който ние трябва да надграждаме и подобряваме“, допълни още ресорният заместник-кмет. 

Над сто човека получават социална подкрепа по проекта „Грижа в дома“ в община Антоново. Проектът стартира през март 2023 г. с 66 потребители от 14 населени места, като до момента от услугата са се ползвали общо 109 души, част от които са отпаднали. Това съобщи инж. Петинка Петрова - директор на Дирекция „Устройство на територията, екология, образование и проекти” при община Антоново. 

Проектът „Грижа в дома” стартира на 4 март миналата година. Първоначално подписаният договор е за срок от една година, като следват поредица до анекси за удължаване. През март и юни тази година срокът за предоставяне на услугата се удължава с по три месеца, а от 5 септември е в сила поредно удължаване с още четири месеца – до 5 януари 2025 г., посочи Петрова. 

Предложението за продължаване на предоставяната помощ, а чрез нея и осъществява

През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организацията.

Фондацията предоставя подкрепа на хора, пострадали от насилие или в риск от такова.
През тези години работещите в "П.У.Л.С." са помогнали на близо 20 хил. души, които са били изведени от рискова среда или са били част от подкрепящите програми. 

Три амбициозни дами - Татяна Арсова, Яна Кацарова и Екатерина Велева, която е и настоящ председател на фондацията, учредяват "П.У.Л.С." през 1999 г. в град Перник. Двадесет и пет години по-късно фондацията вече има регистриран клон в Кърджали с установен опит и добри практики. 

Тази есен "П.У.Л.С." ще организира редица прояви, чрез които ще благодари на всички институции, спонсори и организации, с които си партнира. Кулминаци

Единственият шанс за дългосрочна инвестиция в бъдещото това е образованието, заяви председателят на Народното събрание Рая Назарян при откриването на новата академична година във Висшето училище по телекомуникации и пощи. 

Церемонията започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите офицери пилоти при авиоинцидента край Трета авиационна база "Граф Игнатиево".

Сред официалните гости на откриването на академичната година и тъжествената промоция на Випуск 2024 бяха министърът на електронното управление Валентин Мундров, заместник-министърът на туризма Калин Петров, заместник-кметът на Столичната община Надежда Бобчева. 

За мен е огромна чест да открия академичната година в най-старото специализирано висше училище, основано преди повече от 140 години, каза Рая Назарян в приветствието си към академичното ръководство, преподавателите и студентите във Висше

Условията за туризъм в планините днес не са добри, най-малкото заради мокрите терени, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС).

Температурите са между 7° и 10°, има слаб вятър. До преди малко беше дъждовно в Западна България. По-високите части на Централен Балкан е мъгливо, посочиха от ПСС. Като цяло, лоши са условията за туризъм, обобщиха от спасителната служба. 

В този сезон времето бързо се променя, температурите падат, денят става все по-къс, затова планинските спасители съветват хората, излизащи в планината, да бъдат подготвени, адекватно облечени, а маршрутът да е подходящо избран предвид метеорологичната обстановка.

През изминалото денонощие няма инциденти, които да са наложили реакция от ПСС, казаха още от спасителната служба.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология днес облачността ще бъде променл

Повече новопостроени жилищни сгради са въведени в експлоатация през второто тримесечие на годината в Търговищка област в сравнение с първото тримесечие, съобщиха от отдел "Статистически изследвания - Търговище" на Териториалното статистическо бюро - Североизток. 

По предварителните данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища в областта през второто тримесечие на 2024 г. е десет. Спрямо първото тримесечие на годината сградите са с три повече, а жилищата в тях са с 40 повече.

Според статистиката всички новопостроени жилищни сгради са със стоманобетонна конструкция. 

Преобладават новопостроените жилища с две стаи (62,1 на сто), с три стаи са 30,3 на сто, а с четири и повече стаи са 7,6 на сто.

Общата полезна площ на всички новопостроени жилища през второто тримесечие на 2024 г.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
До 20 октомври се приемат номинации за годишните награди на СБЖ
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ наводнения в Централна и Източна Европа, бе докладвано на среща в Министерския съвет
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.