Начало На преден план Пожарът в пловдивското сметище край село Царацово е обхванал 15-20 декара, шест екипа на пожарната и булдозери се борят с огъня
10984
България

Пожарът в пловдивското сметище край село Царацово е обхванал 15-20 декара, шест екипа на пожарната и булдозери се борят с огъня

Пожарът в пловдивското сметище край село Царацово е обхванал 15-20 декара, шест екипа на пожарната и булдозери се борят с огъня. Това коментира пред журналисти областният управител на Пловдив Христина Янчева.По думите се очаква и инженерна техника, която да запръсти сметището, за да не се разпространява огънят.

| 01 Август 2024, 20:53 ч.
Пожарът в пловдивското сметище край село Царацово е обхванал 15-20 декара, шест екипа на пожарната и булдозери се борят с огъня
Пожарът в пловдивското сметище край село Царацово е обхванал 15-20 декара, шест екипа на пожарната и булдозери се борят с огъня
Снимка © Областна администрация - Пловдив

Пожарът в пловдивското сметище край село Царацово е обхванал 15-20 декара, шест екипа на пожарната и булдозери се борят с огъня. Това коментира пред журналисти областният управител на Пловдив Христина Янчева. По думите се очаква и инженерна техника, която да запръсти сметището, за да не се разпространява огънят. От едната страна вече е ограничен, заяви тя.

Служебният премиер Димитър Главчев пътува към авиобаза „Граф Игнатиево“ във връзка с катастрофата на учебно-боен самолет L – 39 ZA, съобщиха от правителствената пресслужба.

По повод на катастрофата служебният министър на отбраната Атанас Запрянов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков ще дадат изявление за медиите в района на Трета авиобаза в Граф Игнатиево. В брифинга ще участва и командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Инцидентът стана по-рано днес при подготовката на утрешните демонстрации. В момента се извършва разследване. Взети са мерки за локализиране на пожарите, вследствие на инцидента, и установяване на причините за него.

Екип от военни прокурори и следователи, съвместно със служба „Военна полиция“, започва разследв

Демонстрация в чест на професионалния празник на българските огнеборци – 14 септември, направиха днес силистренските пожарникари в центъра на града. 

Жителите и гостите на Силистра имаха възможност да наблюдават действия с 30-метрова автомеханична стълба и работа с лафетен струйник. Пред публиката бяха демонстрирани възможностите на хидравличната система за работа при автопроизшествия и аварии. Интерес предизвикаха защитните облекла и помощните средства на огнеборците.

Най-любопитната част от публиката – децата, имаха възможност да се качат на противопожарните автомобили, да изпробват пожарникарския шланг и да си направят снимки за спомен с огнеборците.

Денят 14 септември е определен за професионален празник на служителите от Главната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” с решение на Министерския съвет от 13 септември

Общо 25 души са ранени при 24 пътни инцидента в страната през изминалото денонощие. Един човек е загинал. Това съобщиха от МВР на сайта си. 

В София са станали пет тежки и 19 леки катастрофи. Петима души са били ранени.

В сравнение с реалните данни за загиналите – 364 души през същия период на 2023 г. от МВР отчитат 53 души по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г.

Софийският апелативен съд отказа да освободи от ареста Стефан Димитров, обвинен за участие в престъпна група заедно с баща му Марин Димитров, бившия директор на Агенция „Митници“ Петя Банкова, бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, Петър Субев от „Гранична полиция“, както и на Никола Николов, известен под псевдонима Паскал. Решението не подлежи на обжалване.

Съдът констатира, че събраните до момента доказателства са достатъчни да се направи обосновано предположение за съпричастността на Стефан Димитров към повдигнатото му обвинение.

Председателят на съдебния състав посочи, че няма реална опасност мъжът да се укрие, но ако е на свобода има риск да повлияе на бъдещия съдебен процес. От съда допълниха, че от медицинска гледна точка няма причина да не се изпълнява най-тежката мярка за неотклонение.

Пред съда адвокат Ивайло Найденов каз

Община Попово започна работа по изпълнението на проект, свързан с реализацията на мерки за предотвратяване на наводнения от река Поповска. Дейностите започнаха, след като Общината сключи споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството и бе одобрена за финансиране от държавния бюджет за 2024 г., информират от общинската администрация. 

Община Попово е сключила договор с фирмата изпълнител на строително-монтажните работи. Стойността на проекта е общо 3 073 100 лева. Крайният срок за изпълнението му е 31 декември 2026 година. 

Извършват се изкопни работи по корекцията на коритото на реката и почистване на терена около него в района на ул. „Аспарух“. Впоследствие предстои изграждане на бетонни укрепителни стени и облицовки в участъка до ул. „Раковска“, посочват от администрацията. 

Проектът е един от ше

Към момента няма данни за състоянието на въздуха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ), тъй като първите резултати ще бъдат получени около 21:00 часа. Облакът върви към Стамболийски и една мобилна станция е заложена именно там, а другата е в с. Радиново, посочи Янчева. По думите ситуацията се овладява, екипите се борят. От Пловдив пристигат водоноски.

"Засега пожарът е в района на сметището. Първите мерки са да не допуснем разпространението му към населени места и земеделски земи", каза зам.-директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Пловдив главен инспектор Димитър Бришимов. По думите му в момента гори по откос, който не е добре уплътнен и ще трябва да се запръсти. 

Булдозер запръстява чрез избутване на пръст върху горящите участъци, обясни зам.-кметът по екология на Пловдив Иван Стоянов. Той посочи, че пламъкът не гори в дълбочина, затова са успели да ограничат периметъра, но гасенето може да отнеме няколко дни.

Пожарът в регионалното депо за неопасни отпадъци до село Цалапица, община "Родопи", възникна около 17:20 днес. Огънят бе установен след извършване на видеонаблюдение в реално време. Екип на Сектор "Специализирани оперативни дейности" към РДПБЗН-Пловдив, който е на терен на сметището, прави замерване по дирята на облака, като към момента не са отчетени опасни стойности за населението. 

Временната комисия за проверка на факти и обстоятелства за нерегламентирано влияние в правосъдната система и за дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса и на групата около бившия следовател Петьо Петров – Еврото реши да прекрати изслушванията и да подготви доклад до 26 септември.

Предложението за прекратяване на изслушванията на лица от вече приетия списък, неявили се до момента, направи Тервел Георгиев от парламентарната група на ГЕРБ. Към настоящия момент не би могло да бъдат събрани нови факти и обстоятелства по предмета, за който е създадена комисията, затова да приключим и да преминем към изготвяне на доклад, аргументира се той.

Срещу това възрази Златан Златанов от „Възраждане“, който поиска да бъдат изслушани хората, включени в списъка.

Лена Бориславова от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) посо

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще проведе заседание, на което ще обсъди предложението на Прокурорската колегия за възобновяване на процедурата за избор на главен прокурор. Преди дни колегията гласува график, според който на 16 януари трябва да бъде проведен изборът.

Според хорнограмата с дати, включени в предложението на колегията, на 19 и 26 септември и на 3 и 10 октомври, трябва да се проведат заседания относно кандидатури за главен прокурор. На 24 октомври е крайният срок на кандидатите да представят концепция, а ВСС има задължение до 19 октомври да ги публикува. До 26 ноември две от комисиите към Прокурорската колегия следва да приемат доклади за професионалните и нравствени качества на кандидатите, които ден по-късно да бъдат обсъдени на заседание на колегията. На 5 декември Пленумът на ВСС трябва да обяви дата и час за изслушване на кандидатите. Крайният срок за п

Под надзора на Военно-окръжната прокуратура в Пловдив продължават следствените действия по разследване и установяване на причините за катастрофата на учебно-боен самолет L-39 ZA в авиобаза „Граф Игнатиево“, при която вчера загинаха двама военни пилоти. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, съобщиха от прокуратурата. 

При извършен оглед на местопроизшествието е открита и иззета т.нар. черна кутия на самолета, която е предоставена за изготвянето на експертиза. Иззета е цялата документация, свързана с планирането и осъществяването на полета, както от авиобаза „Граф Игнатиево“, така и от базата в Долна Митрополия. Към материалите по досъдебното производство са приобщени и видеозаписи, които показват движението на учебно-бойния самолет непосредствено преди катастрофата. 

Продължават разпитите на свидетели и на длъжностни лица от Въоръжен

Интензивно е движението на някои от граничните пунктове с Румъния и Гърция. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

На границата с Румъния трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин“, „Кардам“, „Никопол" и „Дуранкулак“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. Граничните власти препоръчват използването на алтернативни маршрути.

Поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа на ГКПП „Оряхово“ е преустановила работа.

Заради извършването на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе&ldquo

Бъдете абсолютно безкпромпомисни, ако получите сигнал за опит за опорочаване на вота, каза служебният министър-председател Димитър Главчев по време на Националното съвещание на ръководството на Министерството на вътрешните работи (МВР) във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври.

Странни са твърденията, че едва ли не МВР провежда изборите, допълни Главчев.

Служебният премиер отбеляза и предложенията за подобряване на правилата и процедурите по гарантиране на прозрачен и демократичен вот, които служебният кабинет изпрати до Централната избирателна комисия (ЦИК).

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, ...
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевти ...
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен рай ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:22 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
10984
България

Пожарът в пловдивското сметище край село Царацово е обхванал 15-20 декара, шест екипа на пожарната и булдозери се борят с огъня

Пожарът в пловдивското сметище край село Царацово е обхванал 15-20 декара, шест екипа на пожарната и булдозери се борят с огъня. Това коментира пред журналисти областният управител на Пловдив Христина Янчева.По думите се очаква и инженерна техника, която да запръсти сметището, за да не се разпространява огънят.

| 01 Август 2024, 20:53 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Пожарът в пловдивското сметище край село Царацово е обхванал 15-20 декара, шест екипа на пожарната и булдозери се борят с огъня
Пожарът в пловдивското сметище край село Царацово е обхванал 15-20 декара, шест екипа на пожарната и булдозери се борят с огъня
Снимка © Областна администрация - Пловдив

Пожарът в пловдивското сметище край село Царацово е обхванал 15-20 декара, шест екипа на пожарната и булдозери се борят с огъня. Това коментира пред журналисти областният управител на Пловдив Христина Янчева. По думите се очаква и инженерна техника, която да запръсти сметището, за да не се разпространява огънят. От едната страна вече е ограничен, заяви тя.

Служебният премиер Димитър Главчев пътува към авиобаза „Граф Игнатиево“ във връзка с катастрофата на учебно-боен самолет L – 39 ZA, съобщиха от правителствената пресслужба.

По повод на катастрофата служебният министър на отбраната Атанас Запрянов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков ще дадат изявление за медиите в района на Трета авиобаза в Граф Игнатиево. В брифинга ще участва и командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Инцидентът стана по-рано днес при подготовката на утрешните демонстрации. В момента се извършва разследване. Взети са мерки за локализиране на пожарите, вследствие на инцидента, и установяване на причините за него.

Екип от военни прокурори и следователи, съвместно със служба „Военна полиция“, започва разследв

Демонстрация в чест на професионалния празник на българските огнеборци – 14 септември, направиха днес силистренските пожарникари в центъра на града. 

Жителите и гостите на Силистра имаха възможност да наблюдават действия с 30-метрова автомеханична стълба и работа с лафетен струйник. Пред публиката бяха демонстрирани възможностите на хидравличната система за работа при автопроизшествия и аварии. Интерес предизвикаха защитните облекла и помощните средства на огнеборците.

Най-любопитната част от публиката – децата, имаха възможност да се качат на противопожарните автомобили, да изпробват пожарникарския шланг и да си направят снимки за спомен с огнеборците.

Денят 14 септември е определен за професионален празник на служителите от Главната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” с решение на Министерския съвет от 13 септември

Общо 25 души са ранени при 24 пътни инцидента в страната през изминалото денонощие. Един човек е загинал. Това съобщиха от МВР на сайта си. 

В София са станали пет тежки и 19 леки катастрофи. Петима души са били ранени.

В сравнение с реалните данни за загиналите – 364 души през същия период на 2023 г. от МВР отчитат 53 души по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г.

Софийският апелативен съд отказа да освободи от ареста Стефан Димитров, обвинен за участие в престъпна група заедно с баща му Марин Димитров, бившия директор на Агенция „Митници“ Петя Банкова, бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, Петър Субев от „Гранична полиция“, както и на Никола Николов, известен под псевдонима Паскал. Решението не подлежи на обжалване.

Съдът констатира, че събраните до момента доказателства са достатъчни да се направи обосновано предположение за съпричастността на Стефан Димитров към повдигнатото му обвинение.

Председателят на съдебния състав посочи, че няма реална опасност мъжът да се укрие, но ако е на свобода има риск да повлияе на бъдещия съдебен процес. От съда допълниха, че от медицинска гледна точка няма причина да не се изпълнява най-тежката мярка за неотклонение.

Пред съда адвокат Ивайло Найденов каз

Община Попово започна работа по изпълнението на проект, свързан с реализацията на мерки за предотвратяване на наводнения от река Поповска. Дейностите започнаха, след като Общината сключи споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството и бе одобрена за финансиране от държавния бюджет за 2024 г., информират от общинската администрация. 

Община Попово е сключила договор с фирмата изпълнител на строително-монтажните работи. Стойността на проекта е общо 3 073 100 лева. Крайният срок за изпълнението му е 31 декември 2026 година. 

Извършват се изкопни работи по корекцията на коритото на реката и почистване на терена около него в района на ул. „Аспарух“. Впоследствие предстои изграждане на бетонни укрепителни стени и облицовки в участъка до ул. „Раковска“, посочват от администрацията. 

Проектът е един от ше

Към момента няма данни за състоянието на въздуха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ), тъй като първите резултати ще бъдат получени около 21:00 часа. Облакът върви към Стамболийски и една мобилна станция е заложена именно там, а другата е в с. Радиново, посочи Янчева. По думите ситуацията се овладява, екипите се борят. От Пловдив пристигат водоноски.

"Засега пожарът е в района на сметището. Първите мерки са да не допуснем разпространението му към населени места и земеделски земи", каза зам.-директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Пловдив главен инспектор Димитър Бришимов. По думите му в момента гори по откос, който не е добре уплътнен и ще трябва да се запръсти. 

Булдозер запръстява чрез избутване на пръст върху горящите участъци, обясни зам.-кметът по екология на Пловдив Иван Стоянов. Той посочи, че пламъкът не гори в дълбочина, затова са успели да ограничат периметъра, но гасенето може да отнеме няколко дни.

Пожарът в регионалното депо за неопасни отпадъци до село Цалапица, община "Родопи", възникна около 17:20 днес. Огънят бе установен след извършване на видеонаблюдение в реално време. Екип на Сектор "Специализирани оперативни дейности" към РДПБЗН-Пловдив, който е на терен на сметището, прави замерване по дирята на облака, като към момента не са отчетени опасни стойности за населението. 

Временната комисия за проверка на факти и обстоятелства за нерегламентирано влияние в правосъдната система и за дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса и на групата около бившия следовател Петьо Петров – Еврото реши да прекрати изслушванията и да подготви доклад до 26 септември.

Предложението за прекратяване на изслушванията на лица от вече приетия списък, неявили се до момента, направи Тервел Георгиев от парламентарната група на ГЕРБ. Към настоящия момент не би могло да бъдат събрани нови факти и обстоятелства по предмета, за който е създадена комисията, затова да приключим и да преминем към изготвяне на доклад, аргументира се той.

Срещу това възрази Златан Златанов от „Възраждане“, който поиска да бъдат изслушани хората, включени в списъка.

Лена Бориславова от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) посо

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще проведе заседание, на което ще обсъди предложението на Прокурорската колегия за възобновяване на процедурата за избор на главен прокурор. Преди дни колегията гласува график, според който на 16 януари трябва да бъде проведен изборът.

Според хорнограмата с дати, включени в предложението на колегията, на 19 и 26 септември и на 3 и 10 октомври, трябва да се проведат заседания относно кандидатури за главен прокурор. На 24 октомври е крайният срок на кандидатите да представят концепция, а ВСС има задължение до 19 октомври да ги публикува. До 26 ноември две от комисиите към Прокурорската колегия следва да приемат доклади за професионалните и нравствени качества на кандидатите, които ден по-късно да бъдат обсъдени на заседание на колегията. На 5 декември Пленумът на ВСС трябва да обяви дата и час за изслушване на кандидатите. Крайният срок за п

Под надзора на Военно-окръжната прокуратура в Пловдив продължават следствените действия по разследване и установяване на причините за катастрофата на учебно-боен самолет L-39 ZA в авиобаза „Граф Игнатиево“, при която вчера загинаха двама военни пилоти. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, съобщиха от прокуратурата. 

При извършен оглед на местопроизшествието е открита и иззета т.нар. черна кутия на самолета, която е предоставена за изготвянето на експертиза. Иззета е цялата документация, свързана с планирането и осъществяването на полета, както от авиобаза „Граф Игнатиево“, така и от базата в Долна Митрополия. Към материалите по досъдебното производство са приобщени и видеозаписи, които показват движението на учебно-бойния самолет непосредствено преди катастрофата. 

Продължават разпитите на свидетели и на длъжностни лица от Въоръжен

Интензивно е движението на някои от граничните пунктове с Румъния и Гърция. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

На границата с Румъния трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин“, „Кардам“, „Никопол" и „Дуранкулак“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. Граничните власти препоръчват използването на алтернативни маршрути.

Поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа на ГКПП „Оряхово“ е преустановила работа.

Заради извършването на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе&ldquo

Бъдете абсолютно безкпромпомисни, ако получите сигнал за опит за опорочаване на вота, каза служебният министър-председател Димитър Главчев по време на Националното съвещание на ръководството на Министерството на вътрешните работи (МВР) във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври.

Странни са твърденията, че едва ли не МВР провежда изборите, допълни Главчев.

Служебният премиер отбеляза и предложенията за подобряване на правилата и процедурите по гарантиране на прозрачен и демократичен вот, които служебният кабинет изпрати до Централната избирателна комисия (ЦИК).

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.