Начало На преден план Единият от двамата мъже, закарани във ВМА след катастрофата в София, остава в болницата
11050
България

Единият от двамата мъже, закарани във ВМА след катастрофата в София, остава в болницата

Единият от двамата мъже, откарани във Военномедицинска академия след катастрофата на бул. „Тодор Александров“ в София по-рано тази вечер, остава в болницата, съобщиха от лечебното заведение.След направени изследвания и консултации 43-годишният шофьор на леката кола, която катастрофира, е настанен в Клиниката по неврохирургия на ВМА. Другият мъж – 20-годишен, е отказал хоспитализация.

| 01 Август 2024, 21:53 ч.
Единият от двамата мъже, закарани във ВМА след катастрофата в София, остава в болницата
Единият от двамата мъже, закарани във ВМА след катастрофата в София, остава в болницата
Снимка © DFA

Единият от двамата мъже, откарани във Военномедицинска академия след катастрофата на бул. „Тодор Александров“ в София по-рано тази вечер, остава в болницата, съобщиха от лечебното заведение.

В последните две седмици над 22 хил. граждани са сдвоили здравното си досие с мобилното приложение "еЗдраве", съобщиха от "Информационно обслужване" АД. Чрез сдвояването потребителите имат достъп до пълната информация за регистрираните в Националната здравноинформационна система прегледи, направления, рецепти, ваксини, хоспитализации, резултати от лабораторни изследвания, обща здравна информация и др. В първия ден, в който достъпът до здравното досие стана възможен и без електронен подпис, 500 желаещи провериха здравните си досиета през "еЗдраве".

Гражданите имат достъп и до новия модул "Дългосрочна грижа за здравето", който включва задължителните профилактични прегледи, изследвания и ваксинации. Системата, която бе разработена от "Информационно обслужване" АД, изготвя персонален план за здравна грижа на всички граждани и изпраща навременна нотификация към пациента/родителя и л

Тази година приоритет за нас е ограничаването на замърсяванията с отпадъци и премахването на нерегламентираните сметища,  каза служебният министър на околната среда и  водите Петър Димитров, който днес се включи в акция по почистване на морското дъно във Варненския залив край нос Галата. Това съобщи пресцентърът на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Избрахме плажа на Аспарухово, защото той е третият по замърсеност в България и трябва да вземем мерки по опазването на дюните, които се намират зад него, обясни министърът, цитиран в съобщението.  Димитров отбеляза, че за залива са много характерни останалите в морето стари мрежи – т.нар. мъртви мрежи, които са проблем за морските обитатели, корабоплаването и водолазите. И припомни, че за пореден път МОСВ е основен партньор на кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“. 

Жена на 43 години от силистренското село Водно е задържана за 24 часа по обвинение, че е изоставила новороденото си бебе до контейнер в селото. Това съобщи пред журналисти прокурор Теодор Желев от Окръжната прокуратура в Силистра. Той допълни, че е образувано досъдебно производство по член 120 от Наказателния кодекс, като наказанието за подобни деяния е „лишаване от свобода“ до три години.

По думите му жената най-вероятно е родила в дома си, тъй като там са намерени вещи, свързани с раждането. До момента тя не е дала обяснения за случилото се. Предстои да бъде преценена тежестта на престъплението и психическата пригодност на майката, преди да бъде продължена мярката за неотклонение.

Детето е настанено в в неонатологичното отделение в силистренската болница. От там съобщиха, че състоянието му е добро, вече е получило и своето име – Найден.

Спокоен е трафикът на граничен пункт „Кулата“ и няма колона от изчакващи автомобили на изход, . 

Преди обяд трафикът на изход отново беше спокоен. Вчера следобед отново се преминаваше без изчакване. 

По гръцки данни  през юли тази година през ГКПП „Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил от 1 150 000 души. Или общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен предприема редица мерки за обезпечаване на обществения ред и сигурността около учебните заведения в началото и по време на новата учебната година. Традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ започва утре. Седмицата от 16 до 22 септември е и за превенция на детската пътна безопасност, като са предвидени множество инициативи, които да насочат вниманието към отговорно поведение на пътя на водачи и пешеходци. Това съобщиха на брифинг пред сградата на Профилираната природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ в Шумен директорът на ОД на МВР старши комисар Георги Гендов и главен инспектор Веселин Георгиев от сектор „Пътна полиция“.

Засилено полицейско присъствие е предвидено в районите на учебните заведения на територията на областта при откриването на учебната 202

След направени изследвания и консултации 43-годишният шофьор на леката кола, която катастрофира, е настанен в Клиниката по неврохирургия на ВМА. Другият мъж – 20-годишен, е отказал хоспитализация.

При инцидента пострадаха трима възрастни и две деца.

Мъж на 26 години и деца на 12 и 10 години бяха откарани в Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина (УМБАЛСМ) „Н. И. Пирогов“. От лечебното заведение съобщиха, че състоянието и на тримата е стабилно. Те са прегледани подробно и са изследвани от мултипрофилен екип специалисти. Дотук направените изследвания сочат, че състоянието и на двете деца, и на 26-годишния мъж, е стабилно към момента. 

Децата са с контузии и остават за наблюдение в „Пирогов“. Мъжът е с политравма. Продължават диогностичните и терапевтични мероприятия, информираха от болницата.

Припомняме, че малко след 18:00 часа тази вечер лек автомобил катастрофира в близост до спирка на градския транспорт на бул. „Тодор Александров“ в София. От МВР съобщиха, че вероятно шофьорът е изгубил контрол върху автомобила заради несъобразена скорост. На място му е направена проба му за алкохол, която е била отрицателна, отказал е тест за наркотици. От полицията посочиха, че той е криминално проявен, с близо 20 регистрации, основно за кражби, в това число и на коли. Има и близо 10 нарушения на пътя за превишена скорост. 

Няма колона от автомобили на граничен пункт "Кулата" към този час и автомобилите преминават без изчакване, . 

Вчера трафикът също беше нормален. И в петък следобед пътуващите също преминаваха без изчакване. 

По данни, оповестени от гръцката телевизия ЕРТ, през юли тази година през ГКПП "Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил 1 150 000 души, т.е. общо през първите два летни месеца на годината оттам са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

Специализирани автомобили, използвани в дейността на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН) в Търговище при бедствия и аварии, преминаха в шествие по част от главните улици на областния град. Общо три от тях се спряха на централния площад „Свобода“. Преминаващите имаха възможност да се запознаят отблизо с аварийно-спасителен автомобил и два противопожарни автомобила, единият от които е с автомеханична стълба. При желание всеки можеше да се качи в автомобилите, да пусне водата чрез шланга или да бъде издигнат на височина чрез стълбата. Традиционно, най-любопитни бяха децата. 

Инициативата е по повод Седмицата на пожарната безопасност и професионалния празник на служителите на пожарната – 14 септември.

От началото на седмицата десетки граждани посетиха пожарните служби в Търговищко в рамките на организиранит

Процесът по реденето на листите на „БСП - Обединена Левица“ за предсрочните парламентарни избори върви нормално, уставно, коментира пред журналисти председателят на парламентарната група на „БСП за България“ и заместник-председател на БСП Борислав Гуцанов.

Националният съвет на БСП е този, който решава кои да бъдат в листите, кои да са водачи на дадените райони, посочи той. На въпрос кога се очаква да бъдат подредени листите, Гуцанов отговори, че това ще стане най-късно до 21 септември. 

Ще поканим ръководствата на областните съвети на „Позитано“, за да обсъдим кое е най-разумното, наистина да има едно съобразяване между желанията на областните организации и какво е виждането на центъра, каза той.

В отговор на въпрос Борислав Гуцанов коментира, че не се притеснява от нов ляв проект около Корнелия Нинова и поддръжниците . &b

Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" задържаха 19 208 кг. "марков" прах за пране при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Товарът е установен във влекач с полуремарке с чужда регистрация на път от Турция за Албания. Водачът, албански гражданин, е представил пред митническите служители документи за превозваната стока – перилни препарати. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение са установени 9604 опаковки по два кг. – общо 19 208 кг. прах за пране. Всички пакети са с логото на известна търговска марка.

В изпълнение на европейския регламент за защита на интелектуалната собственост перилните препарати са задържани. За случая е уведомен притежателят на търговската марка, който

На Запад условията за туризъм в планините са по-скоро добри, на Изток вали дъжд. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Във високата част на Централна Стара планина има мъгла. Температурата на връх Ботев е два градуса. 

Следобед по всяка вероятност ще вали на повече места, така че туристите да слязат по-рано в ниските части на планините, съветват планинските спасители. 

Температурите в планините са ниски, но това е нормално за сезона, обясниха от ПСС. Любителите на планината трябва да са готови за дъжд и студено време. Ще бъде хлъзгаво, обувките им трябва да са добри, напомниха спасителите. 

Лифтовите съоръжения на Пампорово и Боровец работят.

През изминалото денонощие не е имало инциденти с туристи в планините. 

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Няма сигнали за произшествия, материални щети и пострадали хора в Русенско при земетресението, регистрирано днес в Румъния. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция "Пожарн ...
Задържаха мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт
Задържаха 56-годишен мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. В условията на неотложност на 13 септември видински ...
До месец и половина се очаква решение на ВАС по казуса с изграждането на завод с инсинератор за горене на отпадъци край Павликени
До месец и половина се очаква решение на Върховния административен съд (ВАС) по казуса с инвестиционното намерение за изграждане на завод за каменна вата с инсинератор за горене на ...
Олимпийският шампион Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново на официална церемония днес
Олимпийският шампион по борба - свободен стил от Париж 2024 Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново на официална церемония днес. Неговият треньор Мирослав Колев ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:42 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
11050
България

Единият от двамата мъже, закарани във ВМА след катастрофата в София, остава в болницата

Единият от двамата мъже, откарани във Военномедицинска академия след катастрофата на бул. „Тодор Александров“ в София по-рано тази вечер, остава в болницата, съобщиха от лечебното заведение.След направени изследвания и консултации 43-годишният шофьор на леката кола, която катастрофира, е настанен в Клиниката по неврохирургия на ВМА. Другият мъж – 20-годишен, е отказал хоспитализация.

| 01 Август 2024, 21:53 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Единият от двамата мъже, закарани във ВМА след катастрофата в София, остава в болницата
Единият от двамата мъже, закарани във ВМА след катастрофата в София, остава в болницата
Снимка © DFA

Единият от двамата мъже, откарани във Военномедицинска академия след катастрофата на бул. „Тодор Александров“ в София по-рано тази вечер, остава в болницата, съобщиха от лечебното заведение.

В последните две седмици над 22 хил. граждани са сдвоили здравното си досие с мобилното приложение "еЗдраве", съобщиха от "Информационно обслужване" АД. Чрез сдвояването потребителите имат достъп до пълната информация за регистрираните в Националната здравноинформационна система прегледи, направления, рецепти, ваксини, хоспитализации, резултати от лабораторни изследвания, обща здравна информация и др. В първия ден, в който достъпът до здравното досие стана възможен и без електронен подпис, 500 желаещи провериха здравните си досиета през "еЗдраве".

Гражданите имат достъп и до новия модул "Дългосрочна грижа за здравето", който включва задължителните профилактични прегледи, изследвания и ваксинации. Системата, която бе разработена от "Информационно обслужване" АД, изготвя персонален план за здравна грижа на всички граждани и изпраща навременна нотификация към пациента/родителя и л

Тази година приоритет за нас е ограничаването на замърсяванията с отпадъци и премахването на нерегламентираните сметища,  каза служебният министър на околната среда и  водите Петър Димитров, който днес се включи в акция по почистване на морското дъно във Варненския залив край нос Галата. Това съобщи пресцентърът на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Избрахме плажа на Аспарухово, защото той е третият по замърсеност в България и трябва да вземем мерки по опазването на дюните, които се намират зад него, обясни министърът, цитиран в съобщението.  Димитров отбеляза, че за залива са много характерни останалите в морето стари мрежи – т.нар. мъртви мрежи, които са проблем за морските обитатели, корабоплаването и водолазите. И припомни, че за пореден път МОСВ е основен партньор на кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“. 

Жена на 43 години от силистренското село Водно е задържана за 24 часа по обвинение, че е изоставила новороденото си бебе до контейнер в селото. Това съобщи пред журналисти прокурор Теодор Желев от Окръжната прокуратура в Силистра. Той допълни, че е образувано досъдебно производство по член 120 от Наказателния кодекс, като наказанието за подобни деяния е „лишаване от свобода“ до три години.

По думите му жената най-вероятно е родила в дома си, тъй като там са намерени вещи, свързани с раждането. До момента тя не е дала обяснения за случилото се. Предстои да бъде преценена тежестта на престъплението и психическата пригодност на майката, преди да бъде продължена мярката за неотклонение.

Детето е настанено в в неонатологичното отделение в силистренската болница. От там съобщиха, че състоянието му е добро, вече е получило и своето име – Найден.

Спокоен е трафикът на граничен пункт „Кулата“ и няма колона от изчакващи автомобили на изход, . 

Преди обяд трафикът на изход отново беше спокоен. Вчера следобед отново се преминаваше без изчакване. 

По гръцки данни  през юли тази година през ГКПП „Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил от 1 150 000 души. Или общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен предприема редица мерки за обезпечаване на обществения ред и сигурността около учебните заведения в началото и по време на новата учебната година. Традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ започва утре. Седмицата от 16 до 22 септември е и за превенция на детската пътна безопасност, като са предвидени множество инициативи, които да насочат вниманието към отговорно поведение на пътя на водачи и пешеходци. Това съобщиха на брифинг пред сградата на Профилираната природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ в Шумен директорът на ОД на МВР старши комисар Георги Гендов и главен инспектор Веселин Георгиев от сектор „Пътна полиция“.

Засилено полицейско присъствие е предвидено в районите на учебните заведения на територията на областта при откриването на учебната 202

След направени изследвания и консултации 43-годишният шофьор на леката кола, която катастрофира, е настанен в Клиниката по неврохирургия на ВМА. Другият мъж – 20-годишен, е отказал хоспитализация.

При инцидента пострадаха трима възрастни и две деца.

Мъж на 26 години и деца на 12 и 10 години бяха откарани в Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина (УМБАЛСМ) „Н. И. Пирогов“. От лечебното заведение съобщиха, че състоянието и на тримата е стабилно. Те са прегледани подробно и са изследвани от мултипрофилен екип специалисти. Дотук направените изследвания сочат, че състоянието и на двете деца, и на 26-годишния мъж, е стабилно към момента. 

Децата са с контузии и остават за наблюдение в „Пирогов“. Мъжът е с политравма. Продължават диогностичните и терапевтични мероприятия, информираха от болницата.

Припомняме, че малко след 18:00 часа тази вечер лек автомобил катастрофира в близост до спирка на градския транспорт на бул. „Тодор Александров“ в София. От МВР съобщиха, че вероятно шофьорът е изгубил контрол върху автомобила заради несъобразена скорост. На място му е направена проба му за алкохол, която е била отрицателна, отказал е тест за наркотици. От полицията посочиха, че той е криминално проявен, с близо 20 регистрации, основно за кражби, в това число и на коли. Има и близо 10 нарушения на пътя за превишена скорост. 

Няма колона от автомобили на граничен пункт "Кулата" към този час и автомобилите преминават без изчакване, . 

Вчера трафикът също беше нормален. И в петък следобед пътуващите също преминаваха без изчакване. 

По данни, оповестени от гръцката телевизия ЕРТ, през юли тази година през ГКПП "Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил 1 150 000 души, т.е. общо през първите два летни месеца на годината оттам са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

Специализирани автомобили, използвани в дейността на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН) в Търговище при бедствия и аварии, преминаха в шествие по част от главните улици на областния град. Общо три от тях се спряха на централния площад „Свобода“. Преминаващите имаха възможност да се запознаят отблизо с аварийно-спасителен автомобил и два противопожарни автомобила, единият от които е с автомеханична стълба. При желание всеки можеше да се качи в автомобилите, да пусне водата чрез шланга или да бъде издигнат на височина чрез стълбата. Традиционно, най-любопитни бяха децата. 

Инициативата е по повод Седмицата на пожарната безопасност и професионалния празник на служителите на пожарната – 14 септември.

От началото на седмицата десетки граждани посетиха пожарните служби в Търговищко в рамките на организиранит

Процесът по реденето на листите на „БСП - Обединена Левица“ за предсрочните парламентарни избори върви нормално, уставно, коментира пред журналисти председателят на парламентарната група на „БСП за България“ и заместник-председател на БСП Борислав Гуцанов.

Националният съвет на БСП е този, който решава кои да бъдат в листите, кои да са водачи на дадените райони, посочи той. На въпрос кога се очаква да бъдат подредени листите, Гуцанов отговори, че това ще стане най-късно до 21 септември. 

Ще поканим ръководствата на областните съвети на „Позитано“, за да обсъдим кое е най-разумното, наистина да има едно съобразяване между желанията на областните организации и какво е виждането на центъра, каза той.

В отговор на въпрос Борислав Гуцанов коментира, че не се притеснява от нов ляв проект около Корнелия Нинова и поддръжниците . &b

Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" задържаха 19 208 кг. "марков" прах за пране при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Товарът е установен във влекач с полуремарке с чужда регистрация на път от Турция за Албания. Водачът, албански гражданин, е представил пред митническите служители документи за превозваната стока – перилни препарати. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение са установени 9604 опаковки по два кг. – общо 19 208 кг. прах за пране. Всички пакети са с логото на известна търговска марка.

В изпълнение на европейския регламент за защита на интелектуалната собственост перилните препарати са задържани. За случая е уведомен притежателят на търговската марка, който

На Запад условията за туризъм в планините са по-скоро добри, на Изток вали дъжд. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Във високата част на Централна Стара планина има мъгла. Температурата на връх Ботев е два градуса. 

Следобед по всяка вероятност ще вали на повече места, така че туристите да слязат по-рано в ниските части на планините, съветват планинските спасители. 

Температурите в планините са ниски, но това е нормално за сезона, обясниха от ПСС. Любителите на планината трябва да са готови за дъжд и студено време. Ще бъде хлъзгаво, обувките им трябва да са добри, напомниха спасителите. 

Лифтовите съоръжения на Пампорово и Боровец работят.

През изминалото денонощие не е имало инциденти с туристи в планините. 

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Задържаха мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт
До месец и половина се очаква решение на ВАС по казуса с изграждането на завод с инсинератор за горене на отпадъци край Павликени
Олимпийският шампион Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново на официална церемония днес
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.