Начало На преден план Летище „Бен Гурион“ в Тел Авив функционира нормално, полетите от и до България се извършват по разписание, информират от МВнР
10927
България

Летище „Бен Гурион“ в Тел Авив функционира нормално, полетите от и до България се извършват по разписание, информират от МВнР

Към момента летище „Бен Гурион“ в Тел Авив функционира нормално.Това информира българските граждани Министерството на външните работи (МВнР) на сайта си във връзка с постъпващи запитвания.

| 01 Август 2024, 21:56 ч.
Летище „Бен Гурион“ в Тел Авив функционира нормално, полетите от и до България се извършват по разписание, информират от МВнР
Летище „Бен Гурион“ в Тел Авив функционира нормално, полетите от и до България се извършват по разписание, информират от МВнР
Снимка © Иван Лазаров / БТА (БТ)

Към момента летище „Бен Гурион“ в Тел Авив функционира нормално. Това информира българските граждани Министерството на външните работи (МВнР) на сайта си във връзка с постъпващи запитвания. Някои полети са отменени, но полетите от и до България засега се извършват по разписание.

Единадесет служители на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) в Сливен са наградени по повод професионалния им празник - 14 септември. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

От тях двама - главен инспектор Васил Василев, началник на Районната служба на пожарната в Нова Загора, и инспектор Стефан Димитров от Районната служба в Сливен са с отличие „Писмена похвала” от главния секретар на МВР. Още девет служители на дирекцията в Сливен са наградени с „Писмена похвала” от директора на Главната дирекция на пожарната главен комисар Александър Джартов. 

От началото на годината пожарникарите в областта са посетили 1041 произшествия, като 823 от тях са били пожари. Горели са 13 850 декара гори, 103 превозни средства, 1600 декара посеви, 1880 бали с фураж и 331 сгради, като е оказана помощ и са спасени

Барабанистът Майк Терана запя песни на Франк Синатра под съпровода на Разградската филхармония. Fly Me to the Moon и Gonna Fly Now в изпълнение на световноизвестния барабанист и Разградската филхармония под диригентството на Левон Манукян бяха изненадата на концерта „Класиката среща Майк Терана“.

Музикалната среща между класиката и рока завладя публиката в залата на Общинския културен център. На сцената прозвучаха класически произведения и обичани увертюри, но по един по-нестандартен начин. В музикалната симбиоза се включи и сопраното Росица Метаниева. Освен две класически произведения, тя изпя и песен на „Лед Цепелин“ под съпровода на Майк Терана.

„Красиво е”, каза Терана при изпълнението на песента Fly Me to the Moon. Емоциите на барабаниста, бурните аплодисменти на публиката превърнаха концертната вечер в незабравимо преживяване. На

От регистрираните 99 броя свлачища на територията на област Перник седем се намират в близост и над речни корита и дерета. Това каза инж. Мина Канариева, управител на "Геозащита Перник" ЕООД, на заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия. 

"Направихме справка и открихме, че два броя от тях са укрепени, четири - временно стабилизирани, а един е с проявена активност през 2021 г., което е регистрирано при извършване на режимни изследвания от страна на "Геозащита Перник".
Тези седем регистрирани обекта съответно са в землищата на селата Завала и Слаковци (общ. Брезник), Ракиловци (общ. Ковачевци), Големо Бучино и Драгичево (общ. Перник) и град Трън", уточни експертът. 

Канариева  определи свлачищата в Драгичево, Слаковци и Ракиловци като такива с най-висок геоложки риск и каза, че е необходимо да им се обърне внимание.

"Геозащи

В Ямбол започна подготовката по изграждането на кръстовище с кръгово движение при връзката на булевард „Димитър Благоев“ с улица „Жорж Папазов“, съобщиха от общинския пресцентър. Началото на същинските строителни дейности е планирано за 17 септември, а от днес стартира премахване на оградни пана между уличните платна и разполагането на техника.

Новото кръгово движение трябва да е готово до 20 декември, като по време на строителството ще бъде осигурен временен режим на преминаване, за да се намалят неудобствата за гражданите, посочват от Общината.

Пътната връзка до бившата Стоматологична поликлиника поема значителна част от трафика в града, включително в посока към и от индустриалната зона на Ямбол. Както съобщихме, проектът предвижда оформяне на вътрешен кръг, представляващ зелен остров с диаметър 21,5 метра, ограден от гранитни бордюри и ивица за

Община Несебър сключи допълнително споразумение с управляващия орган на програмата „Развитие на човешките ресурси“ 2021 - 2017 г. за удължаване срока по изпълнение на проекта „Грижа в дома“, съобщиха от общинската администрация. Очаква се проектът да продължи до 3 януари 2025 г.

Общо 1 037 967 лв. е безвъзмездната финансова помощ по удължаване на услугата, като сумата е осигурена от Европейския социален фонд. До този момент предоставената финансова помощ бе на стойност от 748 340 лв., поясниха от администрацията. 

Припомняме, че по-рано тази година Община Несебър удължи изпълнението на проекта „Грижа в дома“ с три месеца, като крайният срок бе до 3 юли 2024 г. С измененията сумата за безвъзмездна финансова помощ се увеличи с около 155 216 лв. Целта на проекта е да се осигури подкрепа в домашна среда на лица с увреждания и възрастн

МВнР припомнят, че издадоха препоръки българските граждани да се въздържат от пътувания до Израел и Палестина, а тези, които в момента се намират на територията на посочените държави, да следят публикуваните на електронната страница на МВнР (https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/israel) препоръки и да се регистрират в нашите дипломатически представителства в Тел Авив или в Рамалла, като посочат свои актуални данни за контакт при необходимост.

В допълнение към тези препоръки, от МВнР съветват онези, на които се налага да пътуват от и до въпросната дестинация, да следят внимателно развитието на обстановката и да се информират предварително за възможностите за пътуване.

При необходимост, българските граждани могат да се обръщат към Посолството на Република България в Тел Авив – Embassy.TelAviv@mfa.bg и спешните телефонни номера - + 972 54 595 4379; +972 54 532 5035.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция „Ситуационен център“: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.

От МВнР препоръчват на българските граждани при пътувания, временно или постоянно пребиваване в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката „Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.

Опитите за нелегално преминаване на границата са намалели наполовина в сравнение с миналата година, заяви служебният министър-председател Димитър Главчев по време на днешния блицконтрол в Народното събрание.

Трябва да се увеличават мерките и да се пази границата, като граница на ЕС. Заедно с Турция това се прави, защото там е основното място, където се случва нелегалното преминаване. Съвместно с тях се справяме добре, което не означава, че не може още по-добре, коментира служебният премиер.

От 1 януари до 10 май 2024 г. са регистрирани общо 12 342 опита за нелегално преминаване на границата, което е със 70% по-малко в сравнение със същия период за миналата година. 

С водосвет и отдаване на почти към паметта на загиналите си колеги столичните пожарникари отбелязаха своя професионален празник – 14 септември. 

Тази година церемонията се състоя ден по-рано в двора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) в столицата. Огнеборците поднесоха венци и цветя пред мемориалната плоча на загиналите при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и спасители.

На церемонията присъстваха председателят на Народното събрание Рая Назарян, служебният министър на здравеопазването Галя Кондева, заместник-министърът на вътрешните работи Тони Тодоров, заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, главен комисар Николай Джартов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и други представители на професионалното ръководство в МВР. 

Днес, 14 септември, е обявен за ден на траур в памет на загиналите в самолетната катастрофа в авиобаза "Граф Игнатиево" пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. В знак на почит българските знамена са спуснати наполовина, съобщиха от Общината. 

Кметът на община Лом Цветан Петров изказва съболезнования на семействата и близките на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.

Майор Петко Димитров е роден в Бургас, родителите му се преместват в Лом, където той завършва с отличие средното си образование в Профилирана гимназия „Найден Геров“. След завършването на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски" в Долна Митрополия, Димитров става един от най-опитните авиационни инструктори. Вторият загинал пилот при самолетната катастрофа в авиобаза "Граф Игнатиево" – 28-годишният старши лейтенант Венцислав Дун

На редовното си заседание днес Общински съвет - Роман (ОбС) взе решение администрацията да кандидатства по трансграничен проект за над един милион лева, информира заместник-кметът Соня Тинчева.  

По думите Община Роман е водещ партньор, а останалите организации са община Свърлиг, Сърбия, сдружение „Бъдеще днес“, България и Център за развитие на гражданското общество PROTECTA, Сърбия. Дейностите ще се изпълняват в рамките на 24 месеца. 

Проектът „Атракционни карстови ландшафтни паркове – преодоляване на границите с чудесата на природата“ включва изграждане на карстов ландшафтен атракционен парк „Ръчене – Кунино” и реставрация, консервация, експониране и социализация на недвижима културна ценност „Пустата църка“. И двата обекта са в село Камено поле, община Роман. На територията на партньорската община

Окръжната прокуратура в Търговище ръководи разследване във връзка с организирана престъпна група, занимаваща се с държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол, действала на територията на областта. Към наказателна отговорност са привлечени петима души, четирима от които вече са били осъждани за същото престъпление, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. 

Задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор са 51-годишен мъж, обвиняем за ръководене на престъпната група, както и още двама мъже – на 53 г. и на 43 г., и една жена – на 67 г. Предстои в съда да бъдат внесени искания за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо от тях. Мъж на 46 години, също участвал в организираната престъпна група, е освободен срещу парична гаранция. говорителят на Апелативната прокуратура поясни, че четиримата

Припомняме, че във връзка с динамично развиващата се обстановка за сигурност в Близкия изток в последните дни от МВнР вчера препоръчаха българските граждани да се въздържат от пътувания до Израел и Палестина.

По-рано през вчерашния ден Германия призова за максимална сдържаност, за да се ограничи по-нататъшната ескалация на конфликта в Близкия изток, след убийството в Техеран на лидера на палестинското движение „Хамас“ Исмаил Хания. От Италия обявиха, че „ситуацията е притеснителна“ и се работи по избягване на ескалацията. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Митническите служители установиха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 бобини с лента коркофан - филтърна хартия за производство на цигари, с логото на известна марка циг ...
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе. „Обърнахме се към тях, с научни знания те да определят какви нови дървесни видове и хра ...
ВАС ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на ПП ДПС
Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от е ...
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, за да има по-голямо доверие към гласуването с машини, каза Валентин Мундров
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, така че да има по-голямо доверие към гласуването с машини. Това каза служебният министър на електронното управление В ...
Ръст на туристите от Скандинавия отчитат от ваканционно селище "Албена"
Ръст с 20 процента на гостите от Скандинавия отчитат в края на активния летен туристически сезон от ваканционно селище "Албена". Резултатите са на база данни от преходната година. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:38 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
10927
България

Летище „Бен Гурион“ в Тел Авив функционира нормално, полетите от и до България се извършват по разписание, информират от МВнР

Към момента летище „Бен Гурион“ в Тел Авив функционира нормално.Това информира българските граждани Министерството на външните работи (МВнР) на сайта си във връзка с постъпващи запитвания.

| 01 Август 2024, 21:56 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Летище „Бен Гурион“ в Тел Авив функционира нормално, полетите от и до България се извършват по разписание, информират от МВнР
Летище „Бен Гурион“ в Тел Авив функционира нормално, полетите от и до България се извършват по разписание, информират от МВнР
Снимка © Иван Лазаров / БТА (БТ)

Към момента летище „Бен Гурион“ в Тел Авив функционира нормално. Това информира българските граждани Министерството на външните работи (МВнР) на сайта си във връзка с постъпващи запитвания. Някои полети са отменени, но полетите от и до България засега се извършват по разписание.

Единадесет служители на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) в Сливен са наградени по повод професионалния им празник - 14 септември. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

От тях двама - главен инспектор Васил Василев, началник на Районната служба на пожарната в Нова Загора, и инспектор Стефан Димитров от Районната служба в Сливен са с отличие „Писмена похвала” от главния секретар на МВР. Още девет служители на дирекцията в Сливен са наградени с „Писмена похвала” от директора на Главната дирекция на пожарната главен комисар Александър Джартов. 

От началото на годината пожарникарите в областта са посетили 1041 произшествия, като 823 от тях са били пожари. Горели са 13 850 декара гори, 103 превозни средства, 1600 декара посеви, 1880 бали с фураж и 331 сгради, като е оказана помощ и са спасени

Барабанистът Майк Терана запя песни на Франк Синатра под съпровода на Разградската филхармония. Fly Me to the Moon и Gonna Fly Now в изпълнение на световноизвестния барабанист и Разградската филхармония под диригентството на Левон Манукян бяха изненадата на концерта „Класиката среща Майк Терана“.

Музикалната среща между класиката и рока завладя публиката в залата на Общинския културен център. На сцената прозвучаха класически произведения и обичани увертюри, но по един по-нестандартен начин. В музикалната симбиоза се включи и сопраното Росица Метаниева. Освен две класически произведения, тя изпя и песен на „Лед Цепелин“ под съпровода на Майк Терана.

„Красиво е”, каза Терана при изпълнението на песента Fly Me to the Moon. Емоциите на барабаниста, бурните аплодисменти на публиката превърнаха концертната вечер в незабравимо преживяване. На

От регистрираните 99 броя свлачища на територията на област Перник седем се намират в близост и над речни корита и дерета. Това каза инж. Мина Канариева, управител на "Геозащита Перник" ЕООД, на заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия. 

"Направихме справка и открихме, че два броя от тях са укрепени, четири - временно стабилизирани, а един е с проявена активност през 2021 г., което е регистрирано при извършване на режимни изследвания от страна на "Геозащита Перник".
Тези седем регистрирани обекта съответно са в землищата на селата Завала и Слаковци (общ. Брезник), Ракиловци (общ. Ковачевци), Големо Бучино и Драгичево (общ. Перник) и град Трън", уточни експертът. 

Канариева  определи свлачищата в Драгичево, Слаковци и Ракиловци като такива с най-висок геоложки риск и каза, че е необходимо да им се обърне внимание.

"Геозащи

В Ямбол започна подготовката по изграждането на кръстовище с кръгово движение при връзката на булевард „Димитър Благоев“ с улица „Жорж Папазов“, съобщиха от общинския пресцентър. Началото на същинските строителни дейности е планирано за 17 септември, а от днес стартира премахване на оградни пана между уличните платна и разполагането на техника.

Новото кръгово движение трябва да е готово до 20 декември, като по време на строителството ще бъде осигурен временен режим на преминаване, за да се намалят неудобствата за гражданите, посочват от Общината.

Пътната връзка до бившата Стоматологична поликлиника поема значителна част от трафика в града, включително в посока към и от индустриалната зона на Ямбол. Както съобщихме, проектът предвижда оформяне на вътрешен кръг, представляващ зелен остров с диаметър 21,5 метра, ограден от гранитни бордюри и ивица за

Община Несебър сключи допълнително споразумение с управляващия орган на програмата „Развитие на човешките ресурси“ 2021 - 2017 г. за удължаване срока по изпълнение на проекта „Грижа в дома“, съобщиха от общинската администрация. Очаква се проектът да продължи до 3 януари 2025 г.

Общо 1 037 967 лв. е безвъзмездната финансова помощ по удължаване на услугата, като сумата е осигурена от Европейския социален фонд. До този момент предоставената финансова помощ бе на стойност от 748 340 лв., поясниха от администрацията. 

Припомняме, че по-рано тази година Община Несебър удължи изпълнението на проекта „Грижа в дома“ с три месеца, като крайният срок бе до 3 юли 2024 г. С измененията сумата за безвъзмездна финансова помощ се увеличи с около 155 216 лв. Целта на проекта е да се осигури подкрепа в домашна среда на лица с увреждания и възрастн

МВнР припомнят, че издадоха препоръки българските граждани да се въздържат от пътувания до Израел и Палестина, а тези, които в момента се намират на територията на посочените държави, да следят публикуваните на електронната страница на МВнР (https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/israel) препоръки и да се регистрират в нашите дипломатически представителства в Тел Авив или в Рамалла, като посочат свои актуални данни за контакт при необходимост.

В допълнение към тези препоръки, от МВнР съветват онези, на които се налага да пътуват от и до въпросната дестинация, да следят внимателно развитието на обстановката и да се информират предварително за възможностите за пътуване.

При необходимост, българските граждани могат да се обръщат към Посолството на Република България в Тел Авив – Embassy.TelAviv@mfa.bg и спешните телефонни номера - + 972 54 595 4379; +972 54 532 5035.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция „Ситуационен център“: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.

От МВнР препоръчват на българските граждани при пътувания, временно или постоянно пребиваване в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката „Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.

Опитите за нелегално преминаване на границата са намалели наполовина в сравнение с миналата година, заяви служебният министър-председател Димитър Главчев по време на днешния блицконтрол в Народното събрание.

Трябва да се увеличават мерките и да се пази границата, като граница на ЕС. Заедно с Турция това се прави, защото там е основното място, където се случва нелегалното преминаване. Съвместно с тях се справяме добре, което не означава, че не може още по-добре, коментира служебният премиер.

От 1 януари до 10 май 2024 г. са регистрирани общо 12 342 опита за нелегално преминаване на границата, което е със 70% по-малко в сравнение със същия период за миналата година. 

С водосвет и отдаване на почти към паметта на загиналите си колеги столичните пожарникари отбелязаха своя професионален празник – 14 септември. 

Тази година церемонията се състоя ден по-рано в двора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) в столицата. Огнеборците поднесоха венци и цветя пред мемориалната плоча на загиналите при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и спасители.

На церемонията присъстваха председателят на Народното събрание Рая Назарян, служебният министър на здравеопазването Галя Кондева, заместник-министърът на вътрешните работи Тони Тодоров, заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, главен комисар Николай Джартов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и други представители на професионалното ръководство в МВР. 

Днес, 14 септември, е обявен за ден на траур в памет на загиналите в самолетната катастрофа в авиобаза "Граф Игнатиево" пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. В знак на почит българските знамена са спуснати наполовина, съобщиха от Общината. 

Кметът на община Лом Цветан Петров изказва съболезнования на семействата и близките на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.

Майор Петко Димитров е роден в Бургас, родителите му се преместват в Лом, където той завършва с отличие средното си образование в Профилирана гимназия „Найден Геров“. След завършването на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски" в Долна Митрополия, Димитров става един от най-опитните авиационни инструктори. Вторият загинал пилот при самолетната катастрофа в авиобаза "Граф Игнатиево" – 28-годишният старши лейтенант Венцислав Дун

На редовното си заседание днес Общински съвет - Роман (ОбС) взе решение администрацията да кандидатства по трансграничен проект за над един милион лева, информира заместник-кметът Соня Тинчева.  

По думите Община Роман е водещ партньор, а останалите организации са община Свърлиг, Сърбия, сдружение „Бъдеще днес“, България и Център за развитие на гражданското общество PROTECTA, Сърбия. Дейностите ще се изпълняват в рамките на 24 месеца. 

Проектът „Атракционни карстови ландшафтни паркове – преодоляване на границите с чудесата на природата“ включва изграждане на карстов ландшафтен атракционен парк „Ръчене – Кунино” и реставрация, консервация, експониране и социализация на недвижима културна ценност „Пустата църка“. И двата обекта са в село Камено поле, община Роман. На територията на партньорската община

Окръжната прокуратура в Търговище ръководи разследване във връзка с организирана престъпна група, занимаваща се с държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол, действала на територията на областта. Към наказателна отговорност са привлечени петима души, четирима от които вече са били осъждани за същото престъпление, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. 

Задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор са 51-годишен мъж, обвиняем за ръководене на престъпната група, както и още двама мъже – на 53 г. и на 43 г., и една жена – на 67 г. Предстои в съда да бъдат внесени искания за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо от тях. Мъж на 46 години, също участвал в организираната престъпна група, е освободен срещу парична гаранция. говорителят на Апелативната прокуратура поясни, че четиримата

Припомняме, че във връзка с динамично развиващата се обстановка за сигурност в Близкия изток в последните дни от МВнР вчера препоръчаха българските граждани да се въздържат от пътувания до Израел и Палестина.

По-рано през вчерашния ден Германия призова за максимална сдържаност, за да се ограничи по-нататъшната ескалация на конфликта в Близкия изток, след убийството в Техеран на лидера на палестинското движение „Хамас“ Исмаил Хания. От Италия обявиха, че „ситуацията е притеснителна“ и се работи по избягване на ескалацията. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе
ВАС ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на ПП ДПС
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, за да има по-голямо доверие към гласуването с машини, каза Валентин Мундров
Ръст на туристите от Скандинавия отчитат от ваканционно селище "Албена"
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.