Начало На преден план С редица събития ще бъдат отбелязани 121 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание в Благоевградско
9764
България

С редица събития ще бъдат отбелязани 121 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание в Благоевградско

С редица събития ще бъдат отбелязани 121 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание в Благоевградско.От 9:00 часа в двора на църквата „Въведение Богородично“ в Благоевград ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите за свободата на България, съобщиха от общинския пресцентър.

| 02 Август 2024, 06:30 ч.
С редица събития ще бъдат отбелязани 121 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание в Благоевградско
С редица събития ще бъдат отбелязани 121 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание в Благоевградско
Снимка © БТА

С редица събития ще бъдат отбелязани 121 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание в Благоевградско. От 9:00 часа в двора на църквата „Въведение Богородично“ в Благоевград ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите за свободата на България, съобщиха от общинския пресцентър. От 9:30 часа пред паметника на Гоце Делчев на площад „Македония“ ще се състои ритуал по полагане на цветя.

Административният съд във Враца е образувал дело по жалбата на кмета на мездренското село Крета Васил Дацев срещу решение на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра, с което прекратяват правомощията му, съобщиха от съдебната институция. 

Припомняме, че след местните избори през есента на 2023 г. той беше избран за кмет, на първи тур. В последствие ОИК го отстрани, защото в едномесечния срок от полагане на клетвата не бе изпълнил задълженията си по чл. 41 ал. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) и не бе предприел никакви действия за прекратяване на дейността си като търговец и управител на търговски дружества. 

През юни тази години се проведоха за втори път местни избори в село Крета и Васил Дацев беше избран отново за кмет. 

В настоящото решение на ОИК-Мездра се казва, че кметът не е предприел всички необход

Тенденцията в световен мащаб в момента е рециклирането на строителните материали, каза днес доц. Лъчезар Хрисчев, председател на Научно-техническия съюз по строителство в България, който откри международната конференция „Проектиране и строителство на сгради и съоръжения“, чийто домакин е Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“. По думите му повторно могат да се използват много от тях, като у нас засега това се прави основно с продуктите от бетон и армировъчната стомана. Вече има и български разработки и патенти за рециклиране на топлоизолационни продукти, каза още Хрисчев. Той уточни, че се работи активно и по темата как може да се употребяват перките от ветрогенераторите, след като приключи срокът им на годност. Те могат да се влагат в други материали, например в бетон, каза Хрисчев и допълни, че макар тази идея все още да е на ниво научно проучв

С 40 процента се е увеличил трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Дунав мост при Гюргево през този летен сезон в сравнение със същия период на миналата година, съобщи главен комисар Виорел Киран – началник на Окръжен инспекторат на гранична полиция – Гюргево, цитиран от Аджерпрес. На пресконференция той информира още, че пикът е бил регистриран между 15 и 19 август, когато са преминавали по 13 000 леки автомобила дневно. Събитието се проведе съвместно с директора на Регионална дирекция “Гранична полиция” в Русе Димитър Чорбаджиев. 

„Работихме заедно с българските колеги през този летен период, който беше много напрегнат и затова заедно ще представим трафика на границата. Специално за този период бяха ремонтните дейности на Моста на дружбата (Дунав мост) и колкото и да се борехме и колкото и да се опитвахме да има повече гр

От частно жилище в град Елхово са иззети 200 археологически обекти, неидентифицирани и регистрирани по съответния ред, съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи (МВР) в Ямбол Татяна Павлова.

Проверката е извършена в хода на процесуално-следствени действия в условията на неотложност, допълват от ОД на МВР.

В Районно управление - Елхово е образувано досъдебно производство за държане на археологически обекти. Разследването по случая продължава. 

На Запад условията за туризъм в планините са по-скоро добри, на Изток вали дъжд. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Във високата част на Централна Стара планина има мъгла. Температурата на връх Ботев е два градуса. 

Следобед по всяка вероятност ще вали на повече места, така че туристите да слязат по-рано в ниските части на планините, съветват планинските спасители. 

Температурите в планините са ниски, но това е нормално за сезона, обясниха от ПСС. Любителите на планината трябва да са готови за дъжд и студено време. Ще бъде хлъзгаво, обувките им трябва да са добри, напомниха спасителите. 

Лифтовите съоръжения на Пампорово и Боровец работят.

През изминалото денонощие не е имало инциденти с туристи в планините. 

 

В Разлог годишнината ще бъде отбелязана от 11:30 часа с възпоменателна панихида и тържествена церемония по полагане на венци и цветя на паметника „Илинден“ в местността Предел, съобщиха от Общината. Вечерта от 20:00 часа на площад „Преображение“ за първи път пред публиката на Разлог ансамбъл „Пирин“ ще изнесе премиерен концерт – спектакъл, посветен на въстанието. 

В събота, 2 август, община Гоце Делчев организира традиционния събор в село Попови ливади по повод годишнината от избухването на Илинденско-Преображенското въстание. Началото ще бъде поставено в 10:30 часа пред паметника на Гоце Делчев край селото със заупокойна молитва за загиналите във въстанието и молебен за здраве, който ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, съобщиха от общинския пресцентър. На паметника ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност и преклонение пред паметта на участниците в Илинденско-Преображенското въстание, допълват от Общината. В 11:30 часа на голямата поляна в село Попови ливади, ще започне празничен концерт. За събора е организиран транспорт от Гоце Делчев до село Попови ливади. Автобусите ще тръгват от площад „Гоце Делчев” от 8:00 часа и ще се връщат обратно след 16:00 часа.    

Няма колона от автомобили на граничен пункт "Кулата" към този час и превозните средства преминават без изчакване, . 

Миналата седмица, в следобедните часове в петък, трафикът на изход отново беше спокоен. В събота преди обяд се образува близо километър колона от изчакващи автомобили, а в следобедните часове трафикът беше спокоен. В неделя на изход отново нямаше изкачване. На вход трафикът беше интензивен и трите дни. 

По данни на гръцката телевизия ЕРТ през юли тази година през ГКПП Промахон са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил 1 150 000 души, т.е. общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

Два сигнала за младежи във видимо нетрезво състояние са приети днес в дежурната част на Районно управление - Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен. Единият сигнал е подаден от 15-годишен, който е съобщил за легнал пред заведение млад мъж. Извършена е проверка. Установено е, че се касае за пълнолетен на 18 години.

Вторият сигнал е за младеж във видимо нетрезво състояние, забелязан пред дискотека в областния град. Установено е, че младежът е на 15 години, като не е влизал в дискотеката, а се е придвижвал към нея.

В града има мобилни групи и екипи, които извършват проверки около и в заведения в Шумен. В тях са включени униформени и цивилни полицаи, поясняват от ОД на МВР - Шумен. Проверки ще има и около заведения, за които е постъпила информация, че тази вечер ще организират събирания с ученици и бъдещи абитуриенти.

Екипи на "Пътна полиция" ще извършв

С водосвет и отдаване на почти към паметта на загиналите си колеги столичните пожарникари отбелязаха своя професионален празник – 14 септември. 

Тази година церемонията се състоя ден по-рано в двора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) в столицата. Огнеборците поднесоха венци и цветя пред мемориалната плоча на загиналите при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и спасители.

На церемонията присъстваха председателят на Народното събрание Рая Назарян, служебният министър на здравеопазването Галя Кондева, заместник-министърът на вътрешните работи Тони Тодоров, заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, главен комисар Николай Джартов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и други представители на професионалното ръководство в МВР. 

С ден на отворени врати Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Ямбол отбелязва днес професионалния си празник, който се чества на 14 септември. Отрано сутринта огнеборците посрещат гости в базата си в Ямбол и демонстрират нагледно техниката и оборудването, ползвани при преодоляване на различни кризисни ситуации и бедствия.

Сред най-любопитните посетителите, традиционно, са децата. И в днешния ден мнозина се възползваха от шанса да бъдат издигнати нависоко със стълбата на пожарния автомобил.

Интерес предизвика и най-новото попълнения в специализирания автопарк на пожарната в Ямбол, предназначено за спасителни действия при катастрофи. „Автомобилът ни е предоставен по линия на Фонда за безопасност на движението и ще се ползва главно за възникнали пътно-транспортни произшествия по Автомагистрала „Тракия&rd

Близо 60 000 проверки са извършили служителите на държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) в страната за един месец. В периода от 5 август до 8 септември 2024 г. са проверени 12 194 обекта за добив на дървесина. В резултат са съставени 485 акта за установяване на административни нарушения и наказания по Закона за горите. Задържани са 282 пространствени кубически метра дърва, 8 превозни средства, 16 каруци, един кон и 8 моторни триона, съобщава Министерството на земеделието и храните.

Във връзка с настъпващия отоплителен сезон и период на масово снабдяване на населението с дърва за огрев, контролът в горските територии остава засилен. Проверките се извършват както с цел превенция, така и за установяване на нарушения и посегателства в горските територии и налагане на санкции на извършителите. Експерти следят обектите, в които се добива дървесина, про

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември от 11:30 часа  на площад „Свети Александър ...
До 20 октомври се приемат номинации за годишните награди на СБЖ
До 20 октомври е срокът за подаване на номинации за годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ), съобщават от организацията. Призовете се присъждат на журналисти, ко ...
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ наводнения в Централна и Източна Европа, бе докладвано на среща в Министерския съвет
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ опустошителни валежи и наводнения в Централна и Източна Европа. Това беше докладвано на служебния министър-председа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:54 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9764
България

С редица събития ще бъдат отбелязани 121 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание в Благоевградско

С редица събития ще бъдат отбелязани 121 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание в Благоевградско.От 9:00 часа в двора на църквата „Въведение Богородично“ в Благоевград ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите за свободата на България, съобщиха от общинския пресцентър.

| 02 Август 2024, 06:30 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
С редица събития ще бъдат отбелязани 121 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание в Благоевградско
С редица събития ще бъдат отбелязани 121 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание в Благоевградско
Снимка © БТА

С редица събития ще бъдат отбелязани 121 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание в Благоевградско. От 9:00 часа в двора на църквата „Въведение Богородично“ в Благоевград ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите за свободата на България, съобщиха от общинския пресцентър. От 9:30 часа пред паметника на Гоце Делчев на площад „Македония“ ще се състои ритуал по полагане на цветя.

Административният съд във Враца е образувал дело по жалбата на кмета на мездренското село Крета Васил Дацев срещу решение на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра, с което прекратяват правомощията му, съобщиха от съдебната институция. 

Припомняме, че след местните избори през есента на 2023 г. той беше избран за кмет, на първи тур. В последствие ОИК го отстрани, защото в едномесечния срок от полагане на клетвата не бе изпълнил задълженията си по чл. 41 ал. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) и не бе предприел никакви действия за прекратяване на дейността си като търговец и управител на търговски дружества. 

През юни тази години се проведоха за втори път местни избори в село Крета и Васил Дацев беше избран отново за кмет. 

В настоящото решение на ОИК-Мездра се казва, че кметът не е предприел всички необход

Тенденцията в световен мащаб в момента е рециклирането на строителните материали, каза днес доц. Лъчезар Хрисчев, председател на Научно-техническия съюз по строителство в България, който откри международната конференция „Проектиране и строителство на сгради и съоръжения“, чийто домакин е Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“. По думите му повторно могат да се използват много от тях, като у нас засега това се прави основно с продуктите от бетон и армировъчната стомана. Вече има и български разработки и патенти за рециклиране на топлоизолационни продукти, каза още Хрисчев. Той уточни, че се работи активно и по темата как може да се употребяват перките от ветрогенераторите, след като приключи срокът им на годност. Те могат да се влагат в други материали, например в бетон, каза Хрисчев и допълни, че макар тази идея все още да е на ниво научно проучв

С 40 процента се е увеличил трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Дунав мост при Гюргево през този летен сезон в сравнение със същия период на миналата година, съобщи главен комисар Виорел Киран – началник на Окръжен инспекторат на гранична полиция – Гюргево, цитиран от Аджерпрес. На пресконференция той информира още, че пикът е бил регистриран между 15 и 19 август, когато са преминавали по 13 000 леки автомобила дневно. Събитието се проведе съвместно с директора на Регионална дирекция “Гранична полиция” в Русе Димитър Чорбаджиев. 

„Работихме заедно с българските колеги през този летен период, който беше много напрегнат и затова заедно ще представим трафика на границата. Специално за този период бяха ремонтните дейности на Моста на дружбата (Дунав мост) и колкото и да се борехме и колкото и да се опитвахме да има повече гр

От частно жилище в град Елхово са иззети 200 археологически обекти, неидентифицирани и регистрирани по съответния ред, съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи (МВР) в Ямбол Татяна Павлова.

Проверката е извършена в хода на процесуално-следствени действия в условията на неотложност, допълват от ОД на МВР.

В Районно управление - Елхово е образувано досъдебно производство за държане на археологически обекти. Разследването по случая продължава. 

На Запад условията за туризъм в планините са по-скоро добри, на Изток вали дъжд. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Във високата част на Централна Стара планина има мъгла. Температурата на връх Ботев е два градуса. 

Следобед по всяка вероятност ще вали на повече места, така че туристите да слязат по-рано в ниските части на планините, съветват планинските спасители. 

Температурите в планините са ниски, но това е нормално за сезона, обясниха от ПСС. Любителите на планината трябва да са готови за дъжд и студено време. Ще бъде хлъзгаво, обувките им трябва да са добри, напомниха спасителите. 

Лифтовите съоръжения на Пампорово и Боровец работят.

През изминалото денонощие не е имало инциденти с туристи в планините. 

 

В Разлог годишнината ще бъде отбелязана от 11:30 часа с възпоменателна панихида и тържествена церемония по полагане на венци и цветя на паметника „Илинден“ в местността Предел, съобщиха от Общината. Вечерта от 20:00 часа на площад „Преображение“ за първи път пред публиката на Разлог ансамбъл „Пирин“ ще изнесе премиерен концерт – спектакъл, посветен на въстанието. 

В събота, 2 август, община Гоце Делчев организира традиционния събор в село Попови ливади по повод годишнината от избухването на Илинденско-Преображенското въстание. Началото ще бъде поставено в 10:30 часа пред паметника на Гоце Делчев край селото със заупокойна молитва за загиналите във въстанието и молебен за здраве, който ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, съобщиха от общинския пресцентър. На паметника ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност и преклонение пред паметта на участниците в Илинденско-Преображенското въстание, допълват от Общината. В 11:30 часа на голямата поляна в село Попови ливади, ще започне празничен концерт. За събора е организиран транспорт от Гоце Делчев до село Попови ливади. Автобусите ще тръгват от площад „Гоце Делчев” от 8:00 часа и ще се връщат обратно след 16:00 часа.    

Няма колона от автомобили на граничен пункт "Кулата" към този час и превозните средства преминават без изчакване, . 

Миналата седмица, в следобедните часове в петък, трафикът на изход отново беше спокоен. В събота преди обяд се образува близо километър колона от изчакващи автомобили, а в следобедните часове трафикът беше спокоен. В неделя на изход отново нямаше изкачване. На вход трафикът беше интензивен и трите дни. 

По данни на гръцката телевизия ЕРТ през юли тази година през ГКПП Промахон са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил 1 150 000 души, т.е. общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

Два сигнала за младежи във видимо нетрезво състояние са приети днес в дежурната част на Районно управление - Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен. Единият сигнал е подаден от 15-годишен, който е съобщил за легнал пред заведение млад мъж. Извършена е проверка. Установено е, че се касае за пълнолетен на 18 години.

Вторият сигнал е за младеж във видимо нетрезво състояние, забелязан пред дискотека в областния град. Установено е, че младежът е на 15 години, като не е влизал в дискотеката, а се е придвижвал към нея.

В града има мобилни групи и екипи, които извършват проверки около и в заведения в Шумен. В тях са включени униформени и цивилни полицаи, поясняват от ОД на МВР - Шумен. Проверки ще има и около заведения, за които е постъпила информация, че тази вечер ще организират събирания с ученици и бъдещи абитуриенти.

Екипи на "Пътна полиция" ще извършв

С водосвет и отдаване на почти към паметта на загиналите си колеги столичните пожарникари отбелязаха своя професионален празник – 14 септември. 

Тази година церемонията се състоя ден по-рано в двора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) в столицата. Огнеборците поднесоха венци и цветя пред мемориалната плоча на загиналите при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и спасители.

На церемонията присъстваха председателят на Народното събрание Рая Назарян, служебният министър на здравеопазването Галя Кондева, заместник-министърът на вътрешните работи Тони Тодоров, заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, главен комисар Николай Джартов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и други представители на професионалното ръководство в МВР. 

С ден на отворени врати Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Ямбол отбелязва днес професионалния си празник, който се чества на 14 септември. Отрано сутринта огнеборците посрещат гости в базата си в Ямбол и демонстрират нагледно техниката и оборудването, ползвани при преодоляване на различни кризисни ситуации и бедствия.

Сред най-любопитните посетителите, традиционно, са децата. И в днешния ден мнозина се възползваха от шанса да бъдат издигнати нависоко със стълбата на пожарния автомобил.

Интерес предизвика и най-новото попълнения в специализирания автопарк на пожарната в Ямбол, предназначено за спасителни действия при катастрофи. „Автомобилът ни е предоставен по линия на Фонда за безопасност на движението и ще се ползва главно за възникнали пътно-транспортни произшествия по Автомагистрала „Тракия&rd

Близо 60 000 проверки са извършили служителите на държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) в страната за един месец. В периода от 5 август до 8 септември 2024 г. са проверени 12 194 обекта за добив на дървесина. В резултат са съставени 485 акта за установяване на административни нарушения и наказания по Закона за горите. Задържани са 282 пространствени кубически метра дърва, 8 превозни средства, 16 каруци, един кон и 8 моторни триона, съобщава Министерството на земеделието и храните.

Във връзка с настъпващия отоплителен сезон и период на масово снабдяване на населението с дърва за огрев, контролът в горските територии остава засилен. Проверките се извършват както с цел превенция, така и за установяване на нарушения и посегателства в горските територии и налагане на санкции на извършителите. Експерти следят обектите, в които се добива дървесина, про

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
До 20 октомври се приемат номинации за годишните награди на СБЖ
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ наводнения в Централна и Източна Европа, бе докладвано на среща в Министерския съвет
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.