Начало На преден план Очаква се на актуални въпроси на депутатите да отговарят служебният министър-председател Димитър Главчев и вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова
10057
България

Очаква се на актуални въпроси на депутатите да отговарят служебният министър-председател Димитър Главчев и вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова

С блиц контрол се очаква да започне петъчното парламентарно заседание, според програмата за работа на Народното събрание, публикувана на интернет страницата на институцията.Всеки първи петък от месеца в първите до два часа от заседанието народните представители могат да задават актуални устни въпроси на премиера и вицепремиера, предвижда парламентарният правилник.

| 02 Август 2024, 07:00 ч.
Очаква се на актуални въпроси на депутатите да отговарят служебният министър-председател Димитър Главчев и вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова
Очаква се на актуални въпроси на депутатите да отговарят служебният министър-председател Димитър Главчев и вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова
Снимка © DFA

С блиц контрол се очаква да започне петъчното парламентарно заседание, според програмата за работа на Народното събрание, публикувана на интернет страницата на институцията. Всеки първи петък от месеца в първите до два часа от заседанието народните представители могат да задават актуални устни въпроси на премиера и вицепремиера, предвижда парламентарният правилник. Очаква се на актуални въпроси на народните представители да отговорят служебният министър-председател Димитър Главчев и служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова. 

С 62 процента са се увеличи пожарите в Ловешка област в сравнение с миналата година. Това каза директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Ловеч комисар Петър Петров на пресконференция по повод Седмицата на пожарната безопасност. Той отчете, че тази година са станали повече пожари в земеделски земи и горски територии.

Двойно са се увеличи тези без материални загуби. Тази година са възникнали 822 пожара, при 467 за миналата година. При пожарите със загуби разликата е по-малка, като до началото на септември 2024 г. са възникнали 148, а през същия период на 2023 г. – 136. 

В следствие на възникнали пламъци са загинали трима души, шестима са били ранените. Толкова са били те и предходната година.

Сред по-големите пожари през годината са тези в троянско предприятие през пролетта и в землището на село Владиня през лятото,

През 2023 г. в резултат на отрицателния естествен прираст на населението на област Шумен е намаляло с 1 370 души, съобщиха от Териториално статистическо бюро - Североизток към Националния статистически институт. През миналата година в десетте общини от областта показателят естествен прираст има отрицателни стойности.

Най-голямо намаление на населението в резултат на отрицателен естествен прираст има в общините Хитрино (минус 17,3 ‰), Смядово (минус 17,2 ‰), Велики Преслав (минус 14,2 ‰), а най-малко в общините Никола Козлево (минус 3,2 ‰) и Каолиново (минус 4,4 ‰). В община Шумен през 2023 г. коефициентът на естествен прираст е минус 8,1 ‰, при минус минус 10,9 ‰ за 2022 г., допълниха от Отдел „Статистически изследвания - Шумен“.

През 2023 г. всички области в страната имат отрицателен естествен прираст, като об

Президентът Румен Радев ще удостои днес с Почетен знак на държавния глава, плакети и грамоти българските медалисти и финалисти, извоювали медали и постигнали отлични резултати на летните Олимпийски и Паралимпийски игри в Париж. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Отличени ще бъдат и техните треньори. 

Церемонията ще се проведе в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 от 11:00 часа.

България завърши на 26-о място в класирането по медали на Олимпийските игри във френската столица.

Българските спортисти отбелязаха най-доброто си представяне на Олимпиада от началото на века със спечелените три златни, един сребърен и три бронзови отличия в Париж.

За сравнение на Игрите в Токио 2020 България се нареди на 30-о място по медали, в Рио 2016 на 54-о, в Лондон 2012 на 51-о, в Пекин 2008 на 40-о и т.н.

В класирането по

Истината е, че армията ни се разпада и е унищожавана от тези, които управляват държавата, лошото е, трагедията е, че постоянно даваме кръв, ние имаме загуби в мирно време. Това коментира лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред журналисти в парламента по повод катастрофата с учебно-боен самолет L-39ZA край авиобазата "Граф Игнатиево". 

Според него поредният инцидент с екипаж на българските Военновъздушни сили (ВВС) означава, че Българската армия все по-малко може да гарантира териториалната цялост и независимостта на страната.

Това, което днес четох сутринта като декларация, за мое голямо съжаление и за наша обща българска трагедия, се потвърди само няколко часа по-късно, посочи Костадинов. Бих искал да не е така, но докога ще продължават да умират хора без бойни действия, докато същевременно българските управляващи даряват малкото останали ресур

Възстановено е движението по пътя Дупница - Кюстендил, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Кюстендил.

Почистен е пътният участък в местността Черна нива, където по-рано днес имаше срутване на скална маса.

Вчера депутатите гласуваха в дневния ред да бъде включена и законодателна част в програмата за днес. Тя предвижда на първо гласуване да бъде обсъден законопроектът за изменение и допълнение на Закона за независимия финансов одит, а на второ четене да бъдат гласувани промените в Кодекса за социално осигуряване (КСО). Прието бе законодателната част на заседанието да продължи до окончателното гласуване на промените в КСО.

Очаква се да се проведе и редовен парламентарен контрол. В него участие ще вземат служебният министър-председател Димитър Главчев, вицепремиерът Людмила Петкова, както и министрите: Калин Стоянов, Ивайло Иванов, Мария Павлова, Галин Цоков, Петър Димитров, Георги Тахов, Евтим Милошев и Найден Тодоров. 

При специализирана полицейска операция в Плевенско, проведена под надзора на Окръжната прокуратура, са открити и иззети екземпляри от световнозастрашени диви гръбначни животни. Това стана известно на пресконференция в прокуратурата с участието на Цветан Йоцов - началник на отдел "Икономическа полиция" в Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП), Трифон Бойчев - началник на сектор "Престъпления, свързани с околната среда и дивата природа" в "Икономическа полиция" при ГДНП, заместник-окръжните прокурори в Окръжна прокуратура – Плевен Дияна Илиева и Венцислав Фердинандов, който е и наблюдаващ прокурор по делото.

Прокурор Илиева посочи, че досъдебното производство е образувано по постъпили материали от извършена проверка в ГДНП. Активно в продължение на почти два месеца са водени действия по разследването. На 11 септември е извършено претърсване на четири имота в Плевен, Кн

Инициативният комитет на магистър-фармацевтите в България смята автоматизираната система за продажба на лекарства за опасна. Това се посочва в позиция на комитета, изпратена до медиите. Поводът са законодателни промени за въвеждане на автоматизирана продажба на лекарства от така наречените вендинг автомати за лекарства. Преди ден парламентът прие на първо четене законопроект за допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, с който се създава правна възможност в населени места, в които има установен недостиг на аптеки, да бъдат поставени автомати за продажба на лекарствени продукти, съобразно регулацията на действащата нормативна уредба. 

Тези промени създават критични рискове за здравето и живота на пациентите, поради възможността за неконтролирано разпространение на лекарствени продукти без необходимата консултация и контрол от квалифициран фармацев

Възможността за антикорупционно обучение на български прокурори, следователи и служители на финансовото разузнаване обсъди на работна среща и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов с американските юристи д-р Кевин Карол и д-р Реми Гербей. Това съобщиха от държавното обвинение.

В срещата в Съдебната палата в София участваха още заместник главният прокурор Елена Каракашева, председателят на Висшия адвокатски съвет и  заместник-председател на Арбитражния съд при БТПП д-р Ивайло Дерменджиев и Бранимир Ботев, президент на Европейската лига за икономическо сътрудничество. 

Сарафов подчерта необходимостта от увеличаване капацитета на българските институции в борбата с трансграничната престъпност във финансовата сфера. В тази връзка бе обсъдена възможността американските експерти да проведат обучение на български магистрати и представители на специалните служби за механиз

Има пострадали лица, най-вероятно това са пилотите, коментира служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков на брифинг на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево", по повод  катастрофиралия по-рано днес учебно-боен самолет L-39ZA в Трета авиационна база "Граф Игнатиево". 

По думите му той лично няма информация за загинали. "Наш екип помага за пожара на място, но огънят вече е потушен", добави Илков. Той уточни, че според данните, с които разполага към момента, няма пострадали хора от цивилното население.

Министърът на вътрешните работи обяви, че от ГКПП "Капитан Андреево" ще отпътува за мястото на инцидента и ще се запознае лично с обстоятелствата.

Особено внимание на изборите ще обърнем на процеса по видеонаблюдение по секциите. Това е един от ключовите елементи на прозрачността на изборите. Това коментира на брифинг в Пловдив министърът на иновациите и растежа доц. Росен Карадимов, който ще проведе работна среща с областните управители от Южен централен район и представители на териториалните звена на главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО). 

От Пловдив започва поредица от срещи между министъра, областните управители и представителите на териториалните звена на ГРАО. Целта на първо място е да се създаде работещ механизъм за координация между централната власт и областните управители, да сверим сроковете и изпълнението на ангажиментите по изборния кодекс и да създадем механизъм за всяка възникнала необходимост при проблеми, посочи Карадимов.

В писмо до Централн

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Митническите служители установиха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 бобини с лента коркофан - филтърна хартия за производство на цигари, с логото на известна марка циг ...
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе. „Обърнахме се към тях, с научни знания те да определят какви нови дървесни видове и хра ...
ВАС ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на ПП ДПС
Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от е ...
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, за да има по-голямо доверие към гласуването с машини, каза Валентин Мундров
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, така че да има по-голямо доверие към гласуването с машини. Това каза служебният министър на електронното управление В ...
Ръст на туристите от Скандинавия отчитат от ваканционно селище "Албена"
Ръст с 20 процента на гостите от Скандинавия отчитат в края на активния летен туристически сезон от ваканционно селище "Албена". Резултатите са на база данни от преходната година. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:55 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
10057
България

Очаква се на актуални въпроси на депутатите да отговарят служебният министър-председател Димитър Главчев и вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова

С блиц контрол се очаква да започне петъчното парламентарно заседание, според програмата за работа на Народното събрание, публикувана на интернет страницата на институцията.Всеки първи петък от месеца в първите до два часа от заседанието народните представители могат да задават актуални устни въпроси на премиера и вицепремиера, предвижда парламентарният правилник.

| 02 Август 2024, 07:00 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Очаква се на актуални въпроси на депутатите да отговарят служебният министър-председател Димитър Главчев и вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова
Очаква се на актуални въпроси на депутатите да отговарят служебният министър-председател Димитър Главчев и вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова
Снимка © DFA

С блиц контрол се очаква да започне петъчното парламентарно заседание, според програмата за работа на Народното събрание, публикувана на интернет страницата на институцията. Всеки първи петък от месеца в първите до два часа от заседанието народните представители могат да задават актуални устни въпроси на премиера и вицепремиера, предвижда парламентарният правилник. Очаква се на актуални въпроси на народните представители да отговорят служебният министър-председател Димитър Главчев и служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова. 

С 62 процента са се увеличи пожарите в Ловешка област в сравнение с миналата година. Това каза директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Ловеч комисар Петър Петров на пресконференция по повод Седмицата на пожарната безопасност. Той отчете, че тази година са станали повече пожари в земеделски земи и горски територии.

Двойно са се увеличи тези без материални загуби. Тази година са възникнали 822 пожара, при 467 за миналата година. При пожарите със загуби разликата е по-малка, като до началото на септември 2024 г. са възникнали 148, а през същия период на 2023 г. – 136. 

В следствие на възникнали пламъци са загинали трима души, шестима са били ранените. Толкова са били те и предходната година.

Сред по-големите пожари през годината са тези в троянско предприятие през пролетта и в землището на село Владиня през лятото,

През 2023 г. в резултат на отрицателния естествен прираст на населението на област Шумен е намаляло с 1 370 души, съобщиха от Териториално статистическо бюро - Североизток към Националния статистически институт. През миналата година в десетте общини от областта показателят естествен прираст има отрицателни стойности.

Най-голямо намаление на населението в резултат на отрицателен естествен прираст има в общините Хитрино (минус 17,3 ‰), Смядово (минус 17,2 ‰), Велики Преслав (минус 14,2 ‰), а най-малко в общините Никола Козлево (минус 3,2 ‰) и Каолиново (минус 4,4 ‰). В община Шумен през 2023 г. коефициентът на естествен прираст е минус 8,1 ‰, при минус минус 10,9 ‰ за 2022 г., допълниха от Отдел „Статистически изследвания - Шумен“.

През 2023 г. всички области в страната имат отрицателен естествен прираст, като об

Президентът Румен Радев ще удостои днес с Почетен знак на държавния глава, плакети и грамоти българските медалисти и финалисти, извоювали медали и постигнали отлични резултати на летните Олимпийски и Паралимпийски игри в Париж. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Отличени ще бъдат и техните треньори. 

Церемонията ще се проведе в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 от 11:00 часа.

България завърши на 26-о място в класирането по медали на Олимпийските игри във френската столица.

Българските спортисти отбелязаха най-доброто си представяне на Олимпиада от началото на века със спечелените три златни, един сребърен и три бронзови отличия в Париж.

За сравнение на Игрите в Токио 2020 България се нареди на 30-о място по медали, в Рио 2016 на 54-о, в Лондон 2012 на 51-о, в Пекин 2008 на 40-о и т.н.

В класирането по

Истината е, че армията ни се разпада и е унищожавана от тези, които управляват държавата, лошото е, трагедията е, че постоянно даваме кръв, ние имаме загуби в мирно време. Това коментира лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред журналисти в парламента по повод катастрофата с учебно-боен самолет L-39ZA край авиобазата "Граф Игнатиево". 

Според него поредният инцидент с екипаж на българските Военновъздушни сили (ВВС) означава, че Българската армия все по-малко може да гарантира териториалната цялост и независимостта на страната.

Това, което днес четох сутринта като декларация, за мое голямо съжаление и за наша обща българска трагедия, се потвърди само няколко часа по-късно, посочи Костадинов. Бих искал да не е така, но докога ще продължават да умират хора без бойни действия, докато същевременно българските управляващи даряват малкото останали ресур

Възстановено е движението по пътя Дупница - Кюстендил, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Кюстендил.

Почистен е пътният участък в местността Черна нива, където по-рано днес имаше срутване на скална маса.

Вчера депутатите гласуваха в дневния ред да бъде включена и законодателна част в програмата за днес. Тя предвижда на първо гласуване да бъде обсъден законопроектът за изменение и допълнение на Закона за независимия финансов одит, а на второ четене да бъдат гласувани промените в Кодекса за социално осигуряване (КСО). Прието бе законодателната част на заседанието да продължи до окончателното гласуване на промените в КСО.

Очаква се да се проведе и редовен парламентарен контрол. В него участие ще вземат служебният министър-председател Димитър Главчев, вицепремиерът Людмила Петкова, както и министрите: Калин Стоянов, Ивайло Иванов, Мария Павлова, Галин Цоков, Петър Димитров, Георги Тахов, Евтим Милошев и Найден Тодоров. 

При специализирана полицейска операция в Плевенско, проведена под надзора на Окръжната прокуратура, са открити и иззети екземпляри от световнозастрашени диви гръбначни животни. Това стана известно на пресконференция в прокуратурата с участието на Цветан Йоцов - началник на отдел "Икономическа полиция" в Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП), Трифон Бойчев - началник на сектор "Престъпления, свързани с околната среда и дивата природа" в "Икономическа полиция" при ГДНП, заместник-окръжните прокурори в Окръжна прокуратура – Плевен Дияна Илиева и Венцислав Фердинандов, който е и наблюдаващ прокурор по делото.

Прокурор Илиева посочи, че досъдебното производство е образувано по постъпили материали от извършена проверка в ГДНП. Активно в продължение на почти два месеца са водени действия по разследването. На 11 септември е извършено претърсване на четири имота в Плевен, Кн

Инициативният комитет на магистър-фармацевтите в България смята автоматизираната система за продажба на лекарства за опасна. Това се посочва в позиция на комитета, изпратена до медиите. Поводът са законодателни промени за въвеждане на автоматизирана продажба на лекарства от така наречените вендинг автомати за лекарства. Преди ден парламентът прие на първо четене законопроект за допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, с който се създава правна възможност в населени места, в които има установен недостиг на аптеки, да бъдат поставени автомати за продажба на лекарствени продукти, съобразно регулацията на действащата нормативна уредба. 

Тези промени създават критични рискове за здравето и живота на пациентите, поради възможността за неконтролирано разпространение на лекарствени продукти без необходимата консултация и контрол от квалифициран фармацев

Възможността за антикорупционно обучение на български прокурори, следователи и служители на финансовото разузнаване обсъди на работна среща и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов с американските юристи д-р Кевин Карол и д-р Реми Гербей. Това съобщиха от държавното обвинение.

В срещата в Съдебната палата в София участваха още заместник главният прокурор Елена Каракашева, председателят на Висшия адвокатски съвет и  заместник-председател на Арбитражния съд при БТПП д-р Ивайло Дерменджиев и Бранимир Ботев, президент на Европейската лига за икономическо сътрудничество. 

Сарафов подчерта необходимостта от увеличаване капацитета на българските институции в борбата с трансграничната престъпност във финансовата сфера. В тази връзка бе обсъдена възможността американските експерти да проведат обучение на български магистрати и представители на специалните служби за механиз

Има пострадали лица, най-вероятно това са пилотите, коментира служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков на брифинг на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево", по повод  катастрофиралия по-рано днес учебно-боен самолет L-39ZA в Трета авиационна база "Граф Игнатиево". 

По думите му той лично няма информация за загинали. "Наш екип помага за пожара на място, но огънят вече е потушен", добави Илков. Той уточни, че според данните, с които разполага към момента, няма пострадали хора от цивилното население.

Министърът на вътрешните работи обяви, че от ГКПП "Капитан Андреево" ще отпътува за мястото на инцидента и ще се запознае лично с обстоятелствата.

Особено внимание на изборите ще обърнем на процеса по видеонаблюдение по секциите. Това е един от ключовите елементи на прозрачността на изборите. Това коментира на брифинг в Пловдив министърът на иновациите и растежа доц. Росен Карадимов, който ще проведе работна среща с областните управители от Южен централен район и представители на териториалните звена на главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО). 

От Пловдив започва поредица от срещи между министъра, областните управители и представителите на териториалните звена на ГРАО. Целта на първо място е да се създаде работещ механизъм за координация между централната власт и областните управители, да сверим сроковете и изпълнението на ангажиментите по изборния кодекс и да създадем механизъм за всяка възникнала необходимост при проблеми, посочи Карадимов.

В писмо до Централн

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе
ВАС ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на ПП ДПС
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, за да има по-голямо доверие към гласуването с машини, каза Валентин Мундров
Ръст на туристите от Скандинавия отчитат от ваканционно селище "Албена"
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.