Начало На преден план Димът от горящото сметище край Цалапица достигна Пловдив и околните населени места; няма завишаване на опасни вещества във въздуха
9877
България

Димът от горящото сметище край Цалапица достигна Пловдив и околните населени места; няма завишаване на опасни вещества във въздуха

Димът от горящото сметище край Цалапица достигна Пловдив и околните населени места. Беше очаквано сутринта рано димът да се стели по коритото на река Марица и да достигне града, коментира началникът на аварийно-спасителния отряд към Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Пловдив главен инспектор Димитър Бришимов.При поредното направено замерване няма открити вредни концентрации във въздуха, допълниха от пресцентъра на пожарната.

| 02 Август 2024, 07:31 ч.
Димът от горящото сметище край Цалапица достигна Пловдив и околните населени места; няма завишаване на опасни вещества във въздуха
Димът от горящото сметище край Цалапица достигна Пловдив и околните населени места; няма завишаване на опасни вещества във въздуха
Снимка © Областна администрация - Пловдив

Димът от горящото сметище край Цалапица достигна Пловдив и околните населени места. Беше очаквано сутринта рано димът да се стели по коритото на река Марица и да достигне града, коментира началникът на аварийно-спасителния отряд към Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Пловдив главен инспектор Димитър Бришимов. При поредното направено замерване няма открити вредни концентрации във въздуха, допълниха от пресцентъра на пожарната.

Близо 60 000 проверки са извършили служителите на държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) в страната за един месец. В периода от 5 август до 8 септември 2024 г. са проверени 12 194 обекта за добив на дървесина. В резултат са съставени 485 акта за установяване на административни нарушения и наказания по Закона за горите. Задържани са 282 пространствени кубически метра дърва, 8 превозни средства, 16 каруци, един кон и 8 моторни триона, съобщава Министерството на земеделието и храните.

Във връзка с настъпващия отоплителен сезон и период на масово снабдяване на населението с дърва за огрев, контролът в горските територии остава засилен. Проверките се извършват както с цел превенция, така и за установяване на нарушения и посегателства в горските територии и налагане на санкции на извършителите. Експерти следят обектите, в които се добива дървесина, про

Истината е, че армията ни се разпада и е унищожавана от тези, които управляват държавата, лошото е, трагедията е, че постоянно даваме кръв, ние имаме загуби в мирно време. Това коментира лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред журналисти в парламента по повод катастрофата с учебно-боен самолет L-39ZA край авиобазата "Граф Игнатиево". 

Според него поредният инцидент с екипаж на българските Военновъздушни сили (ВВС) означава, че Българската армия все по-малко може да гарантира териториалната цялост и независимостта на страната.

Това, което днес четох сутринта като декларация, за мое голямо съжаление и за наша обща българска трагедия, се потвърди само няколко часа по-късно, посочи Костадинов. Бих искал да не е така, но докога ще продължават да умират хора без бойни действия, докато същевременно българските управляващи даряват малкото останали ресур

Регионалните инспекции по околната среда и водите са натоварени със задачата да картографират незаконните сметища по места, каза днес в Белослав служебният екоминистър Петър Димитров. По думите му институциите би трябвало вече да приключват със своята работа.

Димитров допълни, че пилотно в област Монтана се работи по унищожаването на незаконните сметища. По думите му местната власт се е справила със задачата. Повечето сметища са изчистени и запръстени. Министърът допълни, че адекватна мярка срещу повторно замърсяване е поставянето на камери, които да следят за нарушители.

За състоянието на язовирите Димитров коментира, че комплексните, за които отговаря Министерството на околната среда и водите, са пълни на около 66 на сто от капацитета си. Засега няма притеснения за снабдяването с питейна вода на селищата, които се захранват от тези язовири, посочи министърът. По думите

За алтернативите пред България в справянето с безводието потърси мнението на ръководителя на секция "Хидрогеология" в Геологическия институт на БАН доц. д-р Петър Гергинов и колега му доц. д-р Димитър Антонов.

България има алтернатива за решаване на водната криза и тя е в използването на естествените ресурси от подземни води, които за повече от 30 години са увеличили количествата си - от 175 куб. метра за секунда през 70-те години на 20-и век, на 193 куб. метра в секунда към 2016-2021 г. Сега в страната се използват около 17 на сто от наличните ресурси от подземни води, разказаха в интервю учените. 

Използването им обаче преминава през вдигането на цената на водата поради естеството на добива им, има и опасност от трайно намаляване на количествата в населените места, които и към момента ги използват за водоснабдяване - например Североизточна България. В

Много е важно партиите да подпомагат Централната избирателна комисия (ЦИК) и правителството в техните усилия наистина да се организират честни избори, каза пред журналисти президентът Румен Радев. 

Преодоляването на политическата криза изисква връщането на принципите в политиката, изисква партиите да осъзнаят много ясно, че доверието е залогът за техния успех, а доверието идва от честното отношение към гражданите, каза държавният глава. Защото, допълни той, повторните клетви и обещания в една предизборна кампания и тяхното моментално погазване веднага след изборите руши това доверие и е много важно самите партии да подпомагат ЦИК и правителството в техните усилия наистина да се организират честни избори.

На въпрос възможно ли е джентълменското споразумение след изборите, Радев каза, че всяко споразумение трябва да изхожда от това какво очаква обществото, а нашето об

Бришимов посочи, че с показване на слънцето и повишаване на температурата, този ефект от дима ще изчезне. Пожарът е локализиран още снощи и не се разраства.

Три екипа на пожарната цяла нощ останаха да дежурят на сметището в село Цалапица. Около 22:00 часа снощи периметърът на огъня бе ограничен с помощта на булдозери. Работата на огнеборците и днес започва рано сутринта. Горещият слой ще бъде покрит с пръст. На места огънят тлее в локализираните граници, но посипе ли се пръст, те ще бъдат изгасени, каза още Бришимов. По думите му при горенето на такива отпадъци винаги има силно димоотделяне.

Снощи бе съобщено, че има леко завишение на показателите за чистотата на въздуха в Стамболийски вследствие на горящото сметище край Цалапица, но те не превишават нормата. Очаква се днес от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Пловдив да дадат повече информация от двете мобилни станции за измерване на чистотата на въздуха, позиционирани в Стамболийски и село Радиново. 

 

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

В полицейския арест е задържан 41-годишен жител на с. Средец, община Неделино, предизвикал пожар,  съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Смолян. Мъжът запалил двуетажна къща на свои роднини.

Инцидентът станал в махала "Припор" край с. Средец. През нощта на 11 септември е подаден сигнал за пожар в необитаема къща.  Пожарникарите успели да потушат огъня, преди да се разпространи върху шест съседни жилищни постройки.  Пламъците са унищожили 240 кв. м покривна конструкция и етаж от сградата. При огледа на мястото на пожара са установени данни за умишлен палеж, уточняват от полицията.  По-късно е задържан 41-годишен мъж във видимо нетрезво състояние, който е установен като извършител на палежа.  Задържаният имал хронични проблеми с алкохола, безработен е и често отправял заплахи, че ще подпали къщата на своите братовчеди. Хората  в

Знанието е сила, която може да отвори всички врати и да преодолее всяка една бариера. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова на тържеството по повод откриването на новата учебна година в Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин. 

Водосвет отслужи българският патриарх Даниил в съслужение с духовници от Видинска епархия.

По думите на Росица Кирова първият учебен звънец е ново начало за всеки един ученик.

Всяко ваше усилие, скъпи ученици, е нещо, което правите за самите вас. Правите го не за да се докажете, че можете - на преподаватели, родители, близки или семейство. Правите го, за да бъдете себе си по пътя на изпитанията, състезанията и утвърждаването. Знанието е пътят към успеха. Учете старателно, уважавайте своите учители, бъдете добри приятели на своите съученици. Повярвайте, че

Инициатива „Правосъдие за всеки“ настояват президентът или депутати да поискат от Конституционния съд (КС) тълкуване на параграф 23 от Преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Конституцията във връзка с процедурата за избор на главен прокурор, стана известно на пресконференция на гражданската организация в Националния пресклуб на .

Параграфът, който не беше обявен за противоконституционен, за разлика от много други промени в частта за съдебната система, е във връзка с компетентността на колегиите по отношение на избора на председателите на Върховния касационен съд (ВКС), Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор. При образуване на тълкувателно дело от Конституционния съд процедурата за избор на главен прокурор може да бъде спряна от Пленума на ВСС до произнасяне на КС.

Ще сезираме с открито писмо президента и

Служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, определен за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството, изпрати официално писмо до председателя на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова, съобщиха от правителствената информационна служба. В писмото се съдържат предложенията на кабинета за подобряване на правилата и процедурите по гарантиране на провеждането на прозрачен, демократичен и добре организиран вот на предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори. По преценка на ЦИК предложенията могат да залегнат в съответните решения на Комисията. 

Правителството предлага да бъде оптимизирана процедурата по член 213б от Изборния кодекс, който регламентира правилата за прозрачност и сигурност на машинното гласуване. „Представителите на служебната изпълнителна власт притежават н

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, ...
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевти ...
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен рай ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:50 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9877
България

Димът от горящото сметище край Цалапица достигна Пловдив и околните населени места; няма завишаване на опасни вещества във въздуха

Димът от горящото сметище край Цалапица достигна Пловдив и околните населени места. Беше очаквано сутринта рано димът да се стели по коритото на река Марица и да достигне града, коментира началникът на аварийно-спасителния отряд към Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Пловдив главен инспектор Димитър Бришимов.При поредното направено замерване няма открити вредни концентрации във въздуха, допълниха от пресцентъра на пожарната.

| 02 Август 2024, 07:31 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Димът от горящото сметище край Цалапица достигна Пловдив и околните населени места; няма завишаване на опасни вещества във въздуха
Димът от горящото сметище край Цалапица достигна Пловдив и околните населени места; няма завишаване на опасни вещества във въздуха
Снимка © Областна администрация - Пловдив

Димът от горящото сметище край Цалапица достигна Пловдив и околните населени места. Беше очаквано сутринта рано димът да се стели по коритото на река Марица и да достигне града, коментира началникът на аварийно-спасителния отряд към Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Пловдив главен инспектор Димитър Бришимов. При поредното направено замерване няма открити вредни концентрации във въздуха, допълниха от пресцентъра на пожарната.

Близо 60 000 проверки са извършили служителите на държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) в страната за един месец. В периода от 5 август до 8 септември 2024 г. са проверени 12 194 обекта за добив на дървесина. В резултат са съставени 485 акта за установяване на административни нарушения и наказания по Закона за горите. Задържани са 282 пространствени кубически метра дърва, 8 превозни средства, 16 каруци, един кон и 8 моторни триона, съобщава Министерството на земеделието и храните.

Във връзка с настъпващия отоплителен сезон и период на масово снабдяване на населението с дърва за огрев, контролът в горските територии остава засилен. Проверките се извършват както с цел превенция, така и за установяване на нарушения и посегателства в горските територии и налагане на санкции на извършителите. Експерти следят обектите, в които се добива дървесина, про

Истината е, че армията ни се разпада и е унищожавана от тези, които управляват държавата, лошото е, трагедията е, че постоянно даваме кръв, ние имаме загуби в мирно време. Това коментира лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред журналисти в парламента по повод катастрофата с учебно-боен самолет L-39ZA край авиобазата "Граф Игнатиево". 

Според него поредният инцидент с екипаж на българските Военновъздушни сили (ВВС) означава, че Българската армия все по-малко може да гарантира териториалната цялост и независимостта на страната.

Това, което днес четох сутринта като декларация, за мое голямо съжаление и за наша обща българска трагедия, се потвърди само няколко часа по-късно, посочи Костадинов. Бих искал да не е така, но докога ще продължават да умират хора без бойни действия, докато същевременно българските управляващи даряват малкото останали ресур

Регионалните инспекции по околната среда и водите са натоварени със задачата да картографират незаконните сметища по места, каза днес в Белослав служебният екоминистър Петър Димитров. По думите му институциите би трябвало вече да приключват със своята работа.

Димитров допълни, че пилотно в област Монтана се работи по унищожаването на незаконните сметища. По думите му местната власт се е справила със задачата. Повечето сметища са изчистени и запръстени. Министърът допълни, че адекватна мярка срещу повторно замърсяване е поставянето на камери, които да следят за нарушители.

За състоянието на язовирите Димитров коментира, че комплексните, за които отговаря Министерството на околната среда и водите, са пълни на около 66 на сто от капацитета си. Засега няма притеснения за снабдяването с питейна вода на селищата, които се захранват от тези язовири, посочи министърът. По думите

За алтернативите пред България в справянето с безводието потърси мнението на ръководителя на секция "Хидрогеология" в Геологическия институт на БАН доц. д-р Петър Гергинов и колега му доц. д-р Димитър Антонов.

България има алтернатива за решаване на водната криза и тя е в използването на естествените ресурси от подземни води, които за повече от 30 години са увеличили количествата си - от 175 куб. метра за секунда през 70-те години на 20-и век, на 193 куб. метра в секунда към 2016-2021 г. Сега в страната се използват около 17 на сто от наличните ресурси от подземни води, разказаха в интервю учените. 

Използването им обаче преминава през вдигането на цената на водата поради естеството на добива им, има и опасност от трайно намаляване на количествата в населените места, които и към момента ги използват за водоснабдяване - например Североизточна България. В

Много е важно партиите да подпомагат Централната избирателна комисия (ЦИК) и правителството в техните усилия наистина да се организират честни избори, каза пред журналисти президентът Румен Радев. 

Преодоляването на политическата криза изисква връщането на принципите в политиката, изисква партиите да осъзнаят много ясно, че доверието е залогът за техния успех, а доверието идва от честното отношение към гражданите, каза държавният глава. Защото, допълни той, повторните клетви и обещания в една предизборна кампания и тяхното моментално погазване веднага след изборите руши това доверие и е много важно самите партии да подпомагат ЦИК и правителството в техните усилия наистина да се организират честни избори.

На въпрос възможно ли е джентълменското споразумение след изборите, Радев каза, че всяко споразумение трябва да изхожда от това какво очаква обществото, а нашето об

Бришимов посочи, че с показване на слънцето и повишаване на температурата, този ефект от дима ще изчезне. Пожарът е локализиран още снощи и не се разраства.

Три екипа на пожарната цяла нощ останаха да дежурят на сметището в село Цалапица. Около 22:00 часа снощи периметърът на огъня бе ограничен с помощта на булдозери. Работата на огнеборците и днес започва рано сутринта. Горещият слой ще бъде покрит с пръст. На места огънят тлее в локализираните граници, но посипе ли се пръст, те ще бъдат изгасени, каза още Бришимов. По думите му при горенето на такива отпадъци винаги има силно димоотделяне.

Снощи бе съобщено, че има леко завишение на показателите за чистотата на въздуха в Стамболийски вследствие на горящото сметище край Цалапица, но те не превишават нормата. Очаква се днес от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Пловдив да дадат повече информация от двете мобилни станции за измерване на чистотата на въздуха, позиционирани в Стамболийски и село Радиново. 

 

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

В полицейския арест е задържан 41-годишен жител на с. Средец, община Неделино, предизвикал пожар,  съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Смолян. Мъжът запалил двуетажна къща на свои роднини.

Инцидентът станал в махала "Припор" край с. Средец. През нощта на 11 септември е подаден сигнал за пожар в необитаема къща.  Пожарникарите успели да потушат огъня, преди да се разпространи върху шест съседни жилищни постройки.  Пламъците са унищожили 240 кв. м покривна конструкция и етаж от сградата. При огледа на мястото на пожара са установени данни за умишлен палеж, уточняват от полицията.  По-късно е задържан 41-годишен мъж във видимо нетрезво състояние, който е установен като извършител на палежа.  Задържаният имал хронични проблеми с алкохола, безработен е и често отправял заплахи, че ще подпали къщата на своите братовчеди. Хората  в

Знанието е сила, която може да отвори всички врати и да преодолее всяка една бариера. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова на тържеството по повод откриването на новата учебна година в Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин. 

Водосвет отслужи българският патриарх Даниил в съслужение с духовници от Видинска епархия.

По думите на Росица Кирова първият учебен звънец е ново начало за всеки един ученик.

Всяко ваше усилие, скъпи ученици, е нещо, което правите за самите вас. Правите го не за да се докажете, че можете - на преподаватели, родители, близки или семейство. Правите го, за да бъдете себе си по пътя на изпитанията, състезанията и утвърждаването. Знанието е пътят към успеха. Учете старателно, уважавайте своите учители, бъдете добри приятели на своите съученици. Повярвайте, че

Инициатива „Правосъдие за всеки“ настояват президентът или депутати да поискат от Конституционния съд (КС) тълкуване на параграф 23 от Преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Конституцията във връзка с процедурата за избор на главен прокурор, стана известно на пресконференция на гражданската организация в Националния пресклуб на .

Параграфът, който не беше обявен за противоконституционен, за разлика от много други промени в частта за съдебната система, е във връзка с компетентността на колегиите по отношение на избора на председателите на Върховния касационен съд (ВКС), Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор. При образуване на тълкувателно дело от Конституционния съд процедурата за избор на главен прокурор може да бъде спряна от Пленума на ВСС до произнасяне на КС.

Ще сезираме с открито писмо президента и

Служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, определен за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството, изпрати официално писмо до председателя на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова, съобщиха от правителствената информационна служба. В писмото се съдържат предложенията на кабинета за подобряване на правилата и процедурите по гарантиране на провеждането на прозрачен, демократичен и добре организиран вот на предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори. По преценка на ЦИК предложенията могат да залегнат в съответните решения на Комисията. 

Правителството предлага да бъде оптимизирана процедурата по член 213б от Изборния кодекс, който регламентира правилата за прозрачност и сигурност на машинното гласуване. „Представителите на служебната изпълнителна власт притежават н

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.