Начало На преден план Възстановено е движението на влаковете между гарите Долно Камарци и Мирково, съобщиха от БДЖ
9756
България

Възстановено е движението на влаковете между гарите Долно Камарци и Мирково, съобщиха от БДЖ

Вчера пет вагона на частна товарна композиция дерайлираха в 14:55 ч., съобщиха от Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).Движението на влаковете беше преустановено.

| 02 Август 2024, 07:51 ч.
Възстановено е движението на влаковете между гарите Долно Камарци и Мирково, съобщиха от БДЖ
Възстановено е движението на влаковете между гарите Долно Камарци и Мирково, съобщиха от БДЖ
Снимка © БТА

Възстановено е движението на влаковете между гарите Долно Камарци и Мирково след отстраняване повредата на товарния влак, съобщиха на сайта си от БДЖ.

При специализирана полицейска операция в Плевенско, проведена под надзора на Окръжната прокуратура, са открити и иззети екземпляри от световнозастрашени диви гръбначни животни. Това стана известно на пресконференция в прокуратурата с участието на Цветан Йоцов - началник на отдел "Икономическа полиция" в Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП), Трифон Бойчев - началник на сектор "Престъпления, свързани с околната среда и дивата природа" в "Икономическа полиция" при ГДНП, заместник-окръжните прокурори в Окръжна прокуратура – Плевен Дияна Илиева и Венцислав Фердинандов, който е и наблюдаващ прокурор по делото.

Прокурор Илиева посочи, че досъдебното производство е образувано по постъпили материали от извършена проверка в ГДНП. Активно в продължение на почти два месеца са водени действия по разследването. На 11 септември е извършено претърсване на четири имота в Плевен, Кн

Доброволците на БМЧК и на Младежки авариен екип в Разград отбелязаха Международния ден на първата помощ, съобщи д-р Милена Кехайова, директор на Секретариата на Областния съвет на Българския Червен кръст в Разград. На детската площадка в градския парк пред местните деца и техните родители младите доброволци демонстрираха различни познания от първа долекарска помощ (ПДП). Не липсваха въпроси за подходите, начините и времето за оказване на помощ при различни наранявания и травми, отбеляза д-р Кехайова. 

„С убедеността, че уменията за оказване на ПДП са нужни и навременни, когато се налага, доброволците на Младежки авариен екип и БМЧК - Разград отбелязаха Международния ден на първата помощ“, посочи д-р Милена Кехайова, цитирана от БЧК в Разград. 

Световният ден на първата помощ се отбелязва от 2000 г. по предложение на Международната федерация на Черве

Държавният глава Румен Радев посрещна президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова. 

Двамата ще проведат среща на "Дондуков" 2.

В района има засилено присъствие на полиция. Има и медии от Република Северна Македония.

На срещата не са поканени медии.

Президентът на югозападната ни съседка е в България по повод гостуването на Националната опера и балет на Република Северна Македония, която ще представи в София операта „Набуко“ от Джузепе Верди. В рамките на 52-рото издание на майските оперни вечери в Република Северна Македония Силяновска присъства на представлението "Валкюра", представено от Софийската опера и балет в Скопие, като подчерта "значението и силата на културната дипломация като неделима част от международната дейност”.

Изказваме нашите най-искрени съболезнования на семействата, близките и колегите на двамата достойни български воини пилотите майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, които загинаха в трагичната самолетна катастрофа на авиобаза „Граф Игнатиево“. Това написа българският патриарх Даниил.

„В тези моменти на дълбока скръб и неописуема болка, припомняме думите на свети Ефрем Сириец: „Не плачете безнадеждно за починалите, но се молете за тях. Молитвата за упокоение на душите е най-висшият дар, който можем да им дадем. Нека помним, че Бог е пълен с милост и ще приеме в Своето царство тези, които Го търсят с искрена вяра.“, пише в съболезнователния адрес, публикуван на страницата на Светия синод на Българската православна църква - Българската патриаршия.

Молим се Всемилостивият Бог да приеме душите на загиналите и да ги дари с в

Окръжният съд в Кюстендил призна подсъдим за виновен в използване на дебитна карта без съгласието на титуляра и му наложи наказание "лишаване от свобода" за срок от 1 година, при първоначален "общ" режим, съобщиха от съда.

Съдът призна подсъдимия М. А. ( 29 г., осъждан, от област Велико Търново ) за виновен в това, че за времето между 15 и 17 юли м.г., в Дупница, в условията на продължавано престъпление, е използвал осем пъти дебитна карта, без съгласието на титуляра й - жител на Дупница, като е изтеглил от нея общо 2850 лева. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд в София в 15-дневен срок от днес, допълниха от съда.

По друго такова дело, съдът одобри споразумение и наложи наказание на подсъдим - "лишаване от свобода" за срок от пет месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от три години. Обвиняемият В. Т. (38 г., неосъждан, от Кю

Вчера пет вагона на частна товарна композиция дерайлираха в 14:55 ч., съобщиха от Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ). Движението на влаковете беше преустановено. 

Незабавно към мястото бяха изпратени техника и екипи за вдигане на вагоните и започване на възстановителни дейности. Бяха отклонени всички бързи влакове, които преминават през Подбалканската линия, както и нощните влакове София-Варна-София и София-Бургас-София. За пътническите влакове София-Карлово-София и Подуяне-Копривщица беше осигурен превоз с автобуси в участъка между Мирково и Долно Камарци.

По информация в сайта на БДЖ влаковете по тази линия регистрираха закъснения.

Жена на 24 години загина при катастрофа тази сутрин в Добрич, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Оттам посочиха, че инцидентът е станал малко след 7:00 ч. на пътен възел от с. Козлодуйци за околовръстния път на града. 

Жената е навлязла с автомобила си  в лентата за насрещно движение и се ударила челно в товарен автомобил. Тя е загинала на място, а дете, което е пътувало в колата, е отведено за преглед в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Водачът на товарния автомобил също е в болницата - със съмнение за фрактура на горен крайник. 

За първите осем месеца на годината на територията на област Добрич са станали 96 тежки пътни инцидента. Жертвите при пътнотранспортни произшествия от началото на годината в областта са 11, 119 души са пострадали. В сравнение със същия период на миналата година катастрофите са с една п

Съболезнования на семействата и семействата и близките на загиналите военни пилоти изрази председателят на ДПС Джевдет Чакъров.

„Изразявам най-искрените си съболезнования на семействата и близките на загиналите военни пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин по време на изпълнение на служебните им задължения днес. Дълбок поклон пред паметта им, написа Чакъров в съобщение, разпространено на страницата на „ДПС пресцентър“ във Фейсбук.

По-рано днес, при инцидент в авиобаза „Граф Игнатиево“ с учебно-боен самолет L-39ZA загинаха двама пилоти. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев, който пристигна на мястото на инцидента. Главчев и служебният министър на отбраната Атанас Запрянов изразиха съболезнования на семействата и на близките.

По-малко разрешителни за строеж, но с повече жилища в тях са издадени в област Търговище през второто тримесечие на годината. По данни на Териториалното статистическо бюро – Североизток местните администрации в областта са издали разрешителни за строеж на 13 жилищни сгради със 173 жилища в тях и 13 426 кв. м разгъната застроена площ (РЗП), и на 17 други сгради с 14 799 кв. м РЗП, информираха от статистическото бюро. 

Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради са с 35% по-малко, докато броят на жилищата в тях е с 50.4% повече. Разрешителните за строеж, издадени на други сгради нарастват с 41.7 на сто, а общата им застроена площ - с 93.1 процента. 

В сравнение с второто тримесечие на 2023 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради нарастват с 18.2 на сто, броят на жилищата в тях - със 124.7 процента. С

Това е краят на едно лято, изпълнено с тежки и сложни предизвикателства, с които огнеборците се справиха по най-добрия възможен начин. Това заяви главен комисар Александър Джартов, директор на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на население“ (ГДПБЗН) в МВР, по време на отбелязването на професионалния празник на пожарникарите – 14 септември. 

„Тази година със сигурност беше по-трудна от предходната. Имахме тежки и сложни пожари на терени, част от които бяха недостъпни, в условия на високи температури, висока растителност и бурен вятър“, отбеляза Джартов. 

Той припомни, че в изпълнението на своите задължения това лято огнеборците са получавали подкрепа от Българската армия, Военновъздушните сили, доброволци, кметове, областни управители и горски служители. 

Здраве и успех при изпълнението на своята мисия поже

С дарения на вярващи и средства от Видинската митрополия  са изградени нов покрив и нова камбанария на изгорелия при пожар храм „Възнесение Господне“ в квартал „Заножене“ във Вършец, съобщи протосингелът на митрополията архимандрит Антим.

Към момента е завършен първия етап от възстановяването на храма – разчистване и покриване. Втория етап ще бъде вътрешно-интериорни и външно-фасадни ремонти и третия – доставка на оборудване. Изградената нова покривна конструкция е с носещи елементи от метал и гарантира, че при валежите през есенно-зимния сезон стените няма да подадат и да паднат от влагата, уточни архимандрит Антим.

За началото на ремонта вярващи събраха 40 000 лева, а Видинската митрополия удвои сумата. Жена от квартала дари лично 10 000 лева, кметът на Вършец Иван Лазаров дари лични средства за проекта за повторно изграждане н

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември от 11:30 часа  на площад „Свети Александър ...
До 20 октомври се приемат номинации за годишните награди на СБЖ
До 20 октомври е срокът за подаване на номинации за годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ), съобщават от организацията. Призовете се присъждат на журналисти, ко ...
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ наводнения в Централна и Източна Европа, бе докладвано на среща в Министерския съвет
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ опустошителни валежи и наводнения в Централна и Източна Европа. Това беше докладвано на служебния министър-председа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:49 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9756
България

Възстановено е движението на влаковете между гарите Долно Камарци и Мирково, съобщиха от БДЖ

Вчера пет вагона на частна товарна композиция дерайлираха в 14:55 ч., съобщиха от Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).Движението на влаковете беше преустановено.

| 02 Август 2024, 07:51 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Възстановено е движението на влаковете между гарите Долно Камарци и Мирково, съобщиха от БДЖ
Възстановено е движението на влаковете между гарите Долно Камарци и Мирково, съобщиха от БДЖ
Снимка © БТА

Възстановено е движението на влаковете между гарите Долно Камарци и Мирково след отстраняване повредата на товарния влак, съобщиха на сайта си от БДЖ.

При специализирана полицейска операция в Плевенско, проведена под надзора на Окръжната прокуратура, са открити и иззети екземпляри от световнозастрашени диви гръбначни животни. Това стана известно на пресконференция в прокуратурата с участието на Цветан Йоцов - началник на отдел "Икономическа полиция" в Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП), Трифон Бойчев - началник на сектор "Престъпления, свързани с околната среда и дивата природа" в "Икономическа полиция" при ГДНП, заместник-окръжните прокурори в Окръжна прокуратура – Плевен Дияна Илиева и Венцислав Фердинандов, който е и наблюдаващ прокурор по делото.

Прокурор Илиева посочи, че досъдебното производство е образувано по постъпили материали от извършена проверка в ГДНП. Активно в продължение на почти два месеца са водени действия по разследването. На 11 септември е извършено претърсване на четири имота в Плевен, Кн

Доброволците на БМЧК и на Младежки авариен екип в Разград отбелязаха Международния ден на първата помощ, съобщи д-р Милена Кехайова, директор на Секретариата на Областния съвет на Българския Червен кръст в Разград. На детската площадка в градския парк пред местните деца и техните родители младите доброволци демонстрираха различни познания от първа долекарска помощ (ПДП). Не липсваха въпроси за подходите, начините и времето за оказване на помощ при различни наранявания и травми, отбеляза д-р Кехайова. 

„С убедеността, че уменията за оказване на ПДП са нужни и навременни, когато се налага, доброволците на Младежки авариен екип и БМЧК - Разград отбелязаха Международния ден на първата помощ“, посочи д-р Милена Кехайова, цитирана от БЧК в Разград. 

Световният ден на първата помощ се отбелязва от 2000 г. по предложение на Международната федерация на Черве

Държавният глава Румен Радев посрещна президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова. 

Двамата ще проведат среща на "Дондуков" 2.

В района има засилено присъствие на полиция. Има и медии от Република Северна Македония.

На срещата не са поканени медии.

Президентът на югозападната ни съседка е в България по повод гостуването на Националната опера и балет на Република Северна Македония, която ще представи в София операта „Набуко“ от Джузепе Верди. В рамките на 52-рото издание на майските оперни вечери в Република Северна Македония Силяновска присъства на представлението "Валкюра", представено от Софийската опера и балет в Скопие, като подчерта "значението и силата на културната дипломация като неделима част от международната дейност”.

Изказваме нашите най-искрени съболезнования на семействата, близките и колегите на двамата достойни български воини пилотите майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, които загинаха в трагичната самолетна катастрофа на авиобаза „Граф Игнатиево“. Това написа българският патриарх Даниил.

„В тези моменти на дълбока скръб и неописуема болка, припомняме думите на свети Ефрем Сириец: „Не плачете безнадеждно за починалите, но се молете за тях. Молитвата за упокоение на душите е най-висшият дар, който можем да им дадем. Нека помним, че Бог е пълен с милост и ще приеме в Своето царство тези, които Го търсят с искрена вяра.“, пише в съболезнователния адрес, публикуван на страницата на Светия синод на Българската православна църква - Българската патриаршия.

Молим се Всемилостивият Бог да приеме душите на загиналите и да ги дари с в

Окръжният съд в Кюстендил призна подсъдим за виновен в използване на дебитна карта без съгласието на титуляра и му наложи наказание "лишаване от свобода" за срок от 1 година, при първоначален "общ" режим, съобщиха от съда.

Съдът призна подсъдимия М. А. ( 29 г., осъждан, от област Велико Търново ) за виновен в това, че за времето между 15 и 17 юли м.г., в Дупница, в условията на продължавано престъпление, е използвал осем пъти дебитна карта, без съгласието на титуляра й - жител на Дупница, като е изтеглил от нея общо 2850 лева. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд в София в 15-дневен срок от днес, допълниха от съда.

По друго такова дело, съдът одобри споразумение и наложи наказание на подсъдим - "лишаване от свобода" за срок от пет месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от три години. Обвиняемият В. Т. (38 г., неосъждан, от Кю

Вчера пет вагона на частна товарна композиция дерайлираха в 14:55 ч., съобщиха от Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ). Движението на влаковете беше преустановено. 

Незабавно към мястото бяха изпратени техника и екипи за вдигане на вагоните и започване на възстановителни дейности. Бяха отклонени всички бързи влакове, които преминават през Подбалканската линия, както и нощните влакове София-Варна-София и София-Бургас-София. За пътническите влакове София-Карлово-София и Подуяне-Копривщица беше осигурен превоз с автобуси в участъка между Мирково и Долно Камарци.

По информация в сайта на БДЖ влаковете по тази линия регистрираха закъснения.

Жена на 24 години загина при катастрофа тази сутрин в Добрич, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Оттам посочиха, че инцидентът е станал малко след 7:00 ч. на пътен възел от с. Козлодуйци за околовръстния път на града. 

Жената е навлязла с автомобила си  в лентата за насрещно движение и се ударила челно в товарен автомобил. Тя е загинала на място, а дете, което е пътувало в колата, е отведено за преглед в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Водачът на товарния автомобил също е в болницата - със съмнение за фрактура на горен крайник. 

За първите осем месеца на годината на територията на област Добрич са станали 96 тежки пътни инцидента. Жертвите при пътнотранспортни произшествия от началото на годината в областта са 11, 119 души са пострадали. В сравнение със същия период на миналата година катастрофите са с една п

Съболезнования на семействата и семействата и близките на загиналите военни пилоти изрази председателят на ДПС Джевдет Чакъров.

„Изразявам най-искрените си съболезнования на семействата и близките на загиналите военни пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин по време на изпълнение на служебните им задължения днес. Дълбок поклон пред паметта им, написа Чакъров в съобщение, разпространено на страницата на „ДПС пресцентър“ във Фейсбук.

По-рано днес, при инцидент в авиобаза „Граф Игнатиево“ с учебно-боен самолет L-39ZA загинаха двама пилоти. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев, който пристигна на мястото на инцидента. Главчев и служебният министър на отбраната Атанас Запрянов изразиха съболезнования на семействата и на близките.

По-малко разрешителни за строеж, но с повече жилища в тях са издадени в област Търговище през второто тримесечие на годината. По данни на Териториалното статистическо бюро – Североизток местните администрации в областта са издали разрешителни за строеж на 13 жилищни сгради със 173 жилища в тях и 13 426 кв. м разгъната застроена площ (РЗП), и на 17 други сгради с 14 799 кв. м РЗП, информираха от статистическото бюро. 

Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради са с 35% по-малко, докато броят на жилищата в тях е с 50.4% повече. Разрешителните за строеж, издадени на други сгради нарастват с 41.7 на сто, а общата им застроена площ - с 93.1 процента. 

В сравнение с второто тримесечие на 2023 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради нарастват с 18.2 на сто, броят на жилищата в тях - със 124.7 процента. С

Това е краят на едно лято, изпълнено с тежки и сложни предизвикателства, с които огнеборците се справиха по най-добрия възможен начин. Това заяви главен комисар Александър Джартов, директор на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на население“ (ГДПБЗН) в МВР, по време на отбелязването на професионалния празник на пожарникарите – 14 септември. 

„Тази година със сигурност беше по-трудна от предходната. Имахме тежки и сложни пожари на терени, част от които бяха недостъпни, в условия на високи температури, висока растителност и бурен вятър“, отбеляза Джартов. 

Той припомни, че в изпълнението на своите задължения това лято огнеборците са получавали подкрепа от Българската армия, Военновъздушните сили, доброволци, кметове, областни управители и горски служители. 

Здраве и успех при изпълнението на своята мисия поже

С дарения на вярващи и средства от Видинската митрополия  са изградени нов покрив и нова камбанария на изгорелия при пожар храм „Възнесение Господне“ в квартал „Заножене“ във Вършец, съобщи протосингелът на митрополията архимандрит Антим.

Към момента е завършен първия етап от възстановяването на храма – разчистване и покриване. Втория етап ще бъде вътрешно-интериорни и външно-фасадни ремонти и третия – доставка на оборудване. Изградената нова покривна конструкция е с носещи елементи от метал и гарантира, че при валежите през есенно-зимния сезон стените няма да подадат и да паднат от влагата, уточни архимандрит Антим.

За началото на ремонта вярващи събраха 40 000 лева, а Видинската митрополия удвои сумата. Жена от квартала дари лично 10 000 лева, кметът на Вършец Иван Лазаров дари лични средства за проекта за повторно изграждане н

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
До 20 октомври се приемат номинации за годишните награди на СБЖ
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ наводнения в Централна и Източна Европа, бе докладвано на среща в Министерския съвет
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.