Начало На преден план Общо 153 пожара са потушени в страната през последното денонощие, пострадали са трима души
10446
България

Общо 153 пожара са потушени в страната през последното денонощие, пострадали са трима души

Общо 153 пожара са потушени в страната през последното денонощие, пострадали са трима души, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН).Пожарникарите са реагирали на 193 сигнала за произшествия.

| 02 Август 2024, 08:01 ч.
Общо 153 пожара са потушени в страната през последното денонощие, пострадали са трима души
Общо 153 пожара са потушени в страната през последното денонощие, пострадали са трима души
Снимка © БТА

Общо 153 пожара са потушени в страната през последното денонощие, пострадали са трима души, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Пожарникарите са реагирали на 193 сигнала за произшествия. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. 

Мъж на 51 години от Балчик е задържан за убийството на баща си. Това съобщиха на сайта си от Апелативна прокуратура - Варна. Оттам допълват, че Окръжна прокуратура – Добрич ръководи досъдебно производство за извършено убийство в град Балчик.

Сигнал за случилото се е получен в късните часове на 14 септември. Жертва на тежкото криминално престъпление е 71-годишен жител на Балчик. Според установените към момента факти между него и семейството му от дълги години имало проблемни отношения. Възрастният мъж често употребявал алкохол и проявявал агресия към близките си.

Същото се случило и вечерта преди убийството, когато той проявил физическа и вербална агресия към съпругата си. Няколко часа по-късно, синът му, който е на 51 години, установил, че баща му продължава да пие при съседи. Между двамата възникнал конфликт, който ескалирал, и по-младият мъж нанесъл няколко удара

През нощта над по-голямата част от страната облачността временно ще се разкъса и намалее, по-значителна ще се задържи над югоизточните райони, където все още на изолирани места ще превалява дъжд. През втората половина от нощта от югозапад ще започне ново заоблачаване, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вятърът ще отслабне, в Западна България и ще стихне, и там в котловините към сутринта ще се образува мъгла.

Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, по-високи по Черноморието - 15°-18°; в София около 7°.

Утре над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, разкъсвания и повече слънчеви часове ще има по поречието на Дунав и в Североизточна България. На отделни места в Южна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб, в източните райони - до умерен о

С водосвет и отдаване на почти към паметта на загиналите си колеги столичните пожарникари отбелязаха своя професионален празник – 14 септември. 

Тази година церемонията се състоя ден по-рано в двора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) в столицата. Огнеборците поднесоха венци и цветя пред мемориалната плоча на загиналите при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и спасители.

На церемонията присъстваха председателят на Народното събрание Рая Назарян, служебният министър на здравеопазването Галя Кондева, заместник-министърът на вътрешните работи Тони Тодоров, заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, главен комисар Николай Джартов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и други представители на професионалното ръководство в МВР. 

В полицейския арест е задържан 41-годишен жител на с. Средец, община Неделино, предизвикал пожар,  съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Смолян. Мъжът запалил двуетажна къща на свои роднини.

Инцидентът станал в махала "Припор" край с. Средец. През нощта на 11 септември е подаден сигнал за пожар в необитаема къща.  Пожарникарите успели да потушат огъня, преди да се разпространи върху шест съседни жилищни постройки.  Пламъците са унищожили 240 кв. м покривна конструкция и етаж от сградата. При огледа на мястото на пожара са установени данни за умишлен палеж, уточняват от полицията.  По-късно е задържан 41-годишен мъж във видимо нетрезво състояние, който е установен като извършител на палежа.  Задържаният имал хронични проблеми с алкохола, безработен е и често отправял заплахи, че ще подпали къщата на своите братовчеди. Хората  в

"Софийска вода" прогнозира увеличение на изразходваната електрическа енергия за услугата доставяне на вода на потребителите с 42,9 процента през 2026 г. спрямо отчета за 2020 г. Причина за това е въвеждането в експлоатация на нови обекти (помпена станция "Владая", помпена станция "Панчарево", както повторно използване на пречистената промивна отпадъчна вода от станцията в Бистрица). Заради това специфичният разход за киловатчас на кубичен метър на вход (кВтч/м3) вода се увеличава от 0,035 кВтч/м3 до 0,055 кВтч/м3 за 2026 г. Това пише в доклад на Главна дирекция "Водоснабдителни и канализационни услуги" и дирекция "Правна" към Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), който е изготвен след обстоен анализ на бизнес план за развитие на дейността на "Софийска вода" като ВиК оператор за периода 2022-2026 г.

Припомняме, че поскъпването на ВиК услугите в София с 20 процента от

С преки материални щети са възникнали 24 пожара, от които 13 в жилищни сгради, два в промишлени сгради, един в спомагателни, временни или паянтови постройки и други.

Без нанесени материални щети са възникнали 129 пожара, от които 86 в сухи треви, горска постеля и храсти, два в стърнища, 36 в отпадъци, един в готварски уреди и комини и други.

Извършени са 32 спасителни дейности и помощни операции, от които една при катастрофи в транспортни средства, една при инциденти с опасни вещества (с живак - една) и 28 за техническа помощ. 

Регистрирани са и осем лъжливи повиквания.

 

За отоплителния сезон 2024-2025 г. към 11 септември са подадени 319 471 заявления-декларации за отпускане на целева помощ за отопление. Това съобщи по време на днешния парламентарен контрол служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов. Издадените заповеди за отказ са 10,5%, като 53% са са заради наличието на по-висок доход от нормативно определения за получаване на помощта спрямо условията, обясни той.

Министърът каза, че целевата помощ за отопление се отпуска с цел да се създаде сигурност на хората, които попадат в обхвата на мярката, за покриване на разходите за отопление.

На депутатски въпрос относно проекта „Предоставяне на помощни средства за хората с трайни увреждания“ Ивайло Иванов обясни, че има предприети стъпки за преодоляване на риска от неизпълнение на министерството с удължаване на срока за изпълнение на проекта с още една год

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември от 11:30 часа  на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В рамките на събитието президентът ще приеме почетния караул, след което Негово Светейшество българският патриарх Даниил ще отслужи тържествен водосвет, ще бъде извършен и ритуал по издигането на българския национален флаг, допълват от президентството.

На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник, съобщават от Столичната община.

В присъствието на кмета на София Васил Терзиев от 10:00 ч. ще се проведе тържественото заседание на Столичния общински съв

Кметът на община Кюстендил Огнян Атанасов награди състезателите и ръководителите на отборите "Доброволци" и "Млад доброволец", които участваха в III-те Национални състезания за доброволци и млади доброволци, и се класираха на трето и първо място. Церемонията се състоя в рамките на Седмицата на пожарната безопасност, като доброволците получиха грамоти и парични награди. 

Награди получиха и ръководителите на отборите: Благой Везенков, младши инспектор в Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност (ДПКПД) при Районна служба "Пожарна безопасност и защита на население" (РСПБЗН) – Кюстендил, Весела Начева, педагог в Езиковата гимназия "Д-р Петър Берон", както и Ивайло Чалъков -главен експерт “Управление при кризи" към Община Кюстендил.

Кметът изрази своето дълбоко уважение и благодарност за всеотдайността, желанието и доблестта на всички доброволци,

В първия учебен ден популярният кулинар Ути Бъчваров ще представи урок по здравословно хранене на малки и големи в Стара Загора. Това съобщиха от Община Стара Загора, които са съорганизатор на инициативата, съвместно с фирма „Градус-1“ ЕООД.

На площада пред местната администрация Бъчваров ще демонстрира бързо, лесно, вкусно и здравословно приготвяне на храна. Присъстващите ще могат да се насладят на тематичен шоу спектакъл с участието на деца и родители. Ще бъдат приготвени шестметрови туист сандвичи с крехко пилешко месо. „Вкусните сандвичи ще са нагледно доказателство за това, че храната може да е едновременно и вкусна, и здравословна. Най-важният урок, който ще научат родителите и децата, е, че домашно приготвената храна е най-здравословна“, посочиха организаторите.

По време на събитието ще бъдат направени порции, които ще бъдат раздадени на вс

Стихове от Атанас Далчев, прочетени от актьора Ириней Константинов, чуха присъстващите на откриването на паметната плоча на поета в родния му град Солун. Плочата, посветена на братята Атанас и Любомир Далчеви, е поставена е двора на българското Генерално консулство в Солун по съвместна инициатива на консулството с . 

Ириней Константинов, който е директор на Театър София и актьор с много записи на стихотворения на Атанас Далчев, прочете произведенията „Молитва“, „Към родината“ и „Кукувица“. 

От името на монети, посветени на 125-годишнината на , получиха Антон Марков - генерален консул на България в Солун, и Виктория Далчева - дъщеря на Атанас Далчев. 

На събитието присъстваха също Кирил Вълчев, генерален директор на ;  проф. Хюсейн Мевсим - професор по български език и литература в Анкарския университет, авто

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември от 11:30 часа  на площад „Свети Александър ...
До 20 октомври се приемат номинации за годишните награди на СБЖ
До 20 октомври е срокът за подаване на номинации за годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ), съобщават от организацията. Призовете се присъждат на журналисти, ко ...
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ наводнения в Централна и Източна Европа, бе докладвано на среща в Министерския съвет
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ опустошителни валежи и наводнения в Централна и Източна Европа. Това беше докладвано на служебния министър-председа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:47 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
10446
България

Общо 153 пожара са потушени в страната през последното денонощие, пострадали са трима души

Общо 153 пожара са потушени в страната през последното денонощие, пострадали са трима души, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН).Пожарникарите са реагирали на 193 сигнала за произшествия.

| 02 Август 2024, 08:01 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Общо 153 пожара са потушени в страната през последното денонощие, пострадали са трима души
Общо 153 пожара са потушени в страната през последното денонощие, пострадали са трима души
Снимка © БТА

Общо 153 пожара са потушени в страната през последното денонощие, пострадали са трима души, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Пожарникарите са реагирали на 193 сигнала за произшествия. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. 

Мъж на 51 години от Балчик е задържан за убийството на баща си. Това съобщиха на сайта си от Апелативна прокуратура - Варна. Оттам допълват, че Окръжна прокуратура – Добрич ръководи досъдебно производство за извършено убийство в град Балчик.

Сигнал за случилото се е получен в късните часове на 14 септември. Жертва на тежкото криминално престъпление е 71-годишен жител на Балчик. Според установените към момента факти между него и семейството му от дълги години имало проблемни отношения. Възрастният мъж често употребявал алкохол и проявявал агресия към близките си.

Същото се случило и вечерта преди убийството, когато той проявил физическа и вербална агресия към съпругата си. Няколко часа по-късно, синът му, който е на 51 години, установил, че баща му продължава да пие при съседи. Между двамата възникнал конфликт, който ескалирал, и по-младият мъж нанесъл няколко удара

През нощта над по-голямата част от страната облачността временно ще се разкъса и намалее, по-значителна ще се задържи над югоизточните райони, където все още на изолирани места ще превалява дъжд. През втората половина от нощта от югозапад ще започне ново заоблачаване, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вятърът ще отслабне, в Западна България и ще стихне, и там в котловините към сутринта ще се образува мъгла.

Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, по-високи по Черноморието - 15°-18°; в София около 7°.

Утре над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, разкъсвания и повече слънчеви часове ще има по поречието на Дунав и в Североизточна България. На отделни места в Южна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб, в източните райони - до умерен о

С водосвет и отдаване на почти към паметта на загиналите си колеги столичните пожарникари отбелязаха своя професионален празник – 14 септември. 

Тази година церемонията се състоя ден по-рано в двора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) в столицата. Огнеборците поднесоха венци и цветя пред мемориалната плоча на загиналите при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и спасители.

На церемонията присъстваха председателят на Народното събрание Рая Назарян, служебният министър на здравеопазването Галя Кондева, заместник-министърът на вътрешните работи Тони Тодоров, заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, главен комисар Николай Джартов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и други представители на професионалното ръководство в МВР. 

В полицейския арест е задържан 41-годишен жител на с. Средец, община Неделино, предизвикал пожар,  съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Смолян. Мъжът запалил двуетажна къща на свои роднини.

Инцидентът станал в махала "Припор" край с. Средец. През нощта на 11 септември е подаден сигнал за пожар в необитаема къща.  Пожарникарите успели да потушат огъня, преди да се разпространи върху шест съседни жилищни постройки.  Пламъците са унищожили 240 кв. м покривна конструкция и етаж от сградата. При огледа на мястото на пожара са установени данни за умишлен палеж, уточняват от полицията.  По-късно е задържан 41-годишен мъж във видимо нетрезво състояние, който е установен като извършител на палежа.  Задържаният имал хронични проблеми с алкохола, безработен е и често отправял заплахи, че ще подпали къщата на своите братовчеди. Хората  в

"Софийска вода" прогнозира увеличение на изразходваната електрическа енергия за услугата доставяне на вода на потребителите с 42,9 процента през 2026 г. спрямо отчета за 2020 г. Причина за това е въвеждането в експлоатация на нови обекти (помпена станция "Владая", помпена станция "Панчарево", както повторно използване на пречистената промивна отпадъчна вода от станцията в Бистрица). Заради това специфичният разход за киловатчас на кубичен метър на вход (кВтч/м3) вода се увеличава от 0,035 кВтч/м3 до 0,055 кВтч/м3 за 2026 г. Това пише в доклад на Главна дирекция "Водоснабдителни и канализационни услуги" и дирекция "Правна" към Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), който е изготвен след обстоен анализ на бизнес план за развитие на дейността на "Софийска вода" като ВиК оператор за периода 2022-2026 г.

Припомняме, че поскъпването на ВиК услугите в София с 20 процента от

С преки материални щети са възникнали 24 пожара, от които 13 в жилищни сгради, два в промишлени сгради, един в спомагателни, временни или паянтови постройки и други.

Без нанесени материални щети са възникнали 129 пожара, от които 86 в сухи треви, горска постеля и храсти, два в стърнища, 36 в отпадъци, един в готварски уреди и комини и други.

Извършени са 32 спасителни дейности и помощни операции, от които една при катастрофи в транспортни средства, една при инциденти с опасни вещества (с живак - една) и 28 за техническа помощ. 

Регистрирани са и осем лъжливи повиквания.

 

За отоплителния сезон 2024-2025 г. към 11 септември са подадени 319 471 заявления-декларации за отпускане на целева помощ за отопление. Това съобщи по време на днешния парламентарен контрол служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов. Издадените заповеди за отказ са 10,5%, като 53% са са заради наличието на по-висок доход от нормативно определения за получаване на помощта спрямо условията, обясни той.

Министърът каза, че целевата помощ за отопление се отпуска с цел да се създаде сигурност на хората, които попадат в обхвата на мярката, за покриване на разходите за отопление.

На депутатски въпрос относно проекта „Предоставяне на помощни средства за хората с трайни увреждания“ Ивайло Иванов обясни, че има предприети стъпки за преодоляване на риска от неизпълнение на министерството с удължаване на срока за изпълнение на проекта с още една год

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември от 11:30 часа  на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В рамките на събитието президентът ще приеме почетния караул, след което Негово Светейшество българският патриарх Даниил ще отслужи тържествен водосвет, ще бъде извършен и ритуал по издигането на българския национален флаг, допълват от президентството.

На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник, съобщават от Столичната община.

В присъствието на кмета на София Васил Терзиев от 10:00 ч. ще се проведе тържественото заседание на Столичния общински съв

Кметът на община Кюстендил Огнян Атанасов награди състезателите и ръководителите на отборите "Доброволци" и "Млад доброволец", които участваха в III-те Национални състезания за доброволци и млади доброволци, и се класираха на трето и първо място. Церемонията се състоя в рамките на Седмицата на пожарната безопасност, като доброволците получиха грамоти и парични награди. 

Награди получиха и ръководителите на отборите: Благой Везенков, младши инспектор в Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност (ДПКПД) при Районна служба "Пожарна безопасност и защита на население" (РСПБЗН) – Кюстендил, Весела Начева, педагог в Езиковата гимназия "Д-р Петър Берон", както и Ивайло Чалъков -главен експерт “Управление при кризи" към Община Кюстендил.

Кметът изрази своето дълбоко уважение и благодарност за всеотдайността, желанието и доблестта на всички доброволци,

В първия учебен ден популярният кулинар Ути Бъчваров ще представи урок по здравословно хранене на малки и големи в Стара Загора. Това съобщиха от Община Стара Загора, които са съорганизатор на инициативата, съвместно с фирма „Градус-1“ ЕООД.

На площада пред местната администрация Бъчваров ще демонстрира бързо, лесно, вкусно и здравословно приготвяне на храна. Присъстващите ще могат да се насладят на тематичен шоу спектакъл с участието на деца и родители. Ще бъдат приготвени шестметрови туист сандвичи с крехко пилешко месо. „Вкусните сандвичи ще са нагледно доказателство за това, че храната може да е едновременно и вкусна, и здравословна. Най-важният урок, който ще научат родителите и децата, е, че домашно приготвената храна е най-здравословна“, посочиха организаторите.

По време на събитието ще бъдат направени порции, които ще бъдат раздадени на вс

Стихове от Атанас Далчев, прочетени от актьора Ириней Константинов, чуха присъстващите на откриването на паметната плоча на поета в родния му град Солун. Плочата, посветена на братята Атанас и Любомир Далчеви, е поставена е двора на българското Генерално консулство в Солун по съвместна инициатива на консулството с . 

Ириней Константинов, който е директор на Театър София и актьор с много записи на стихотворения на Атанас Далчев, прочете произведенията „Молитва“, „Към родината“ и „Кукувица“. 

От името на монети, посветени на 125-годишнината на , получиха Антон Марков - генерален консул на България в Солун, и Виктория Далчева - дъщеря на Атанас Далчев. 

На събитието присъстваха също Кирил Вълчев, генерален директор на ;  проф. Хюсейн Мевсим - професор по български език и литература в Анкарския университет, авто

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
До 20 октомври се приемат номинации за годишните награди на СБЖ
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ наводнения в Централна и Източна Европа, бе докладвано на среща в Министерския съвет
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.