Начало На преден план Общо 34 души са ранени при катастрофи през последното денонощие
9931
България

Общо 34 души са ранени при катастрофи през последното денонощие

В София са регистрирани шест тежки и 21 леки пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали 11 души, един от които е с опасност за живота.От началото на годината са станали 4025 катастрофи с 246 жертви и 4988 пострадали.

| 02 Август 2024, 08:12 ч.
Общо 34 души са ранени при катастрофи през последното денонощие
Общо 34 души са ранени при катастрофи през последното денонощие
Снимка © БТА

Общо 34 души са ранени при 26 тежки катастрофи през последното денонощие в страната, съобщиха от МВР.

Лаборатория за метамфетамини е разкрита в Сливен при полицейска акция от екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), съобщиха от Дирекцията.

При операцията, проведена на 13 септември, са участвали служебни кучета на ГДБОП и техният водач. Акцията, започнала по производство на ГДБОП, е реализирана под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен

При разследването са претърсени осем адреса в Сливен и курортен комплекс Слънчев бряг, където са се разпространявали част от наркотиците. На един от адресите е установена лаборатория от "домашен тип” за производство на метамфетамин, разположена в мазето на жилище. Открити и иззети са 477 гр. метамфетамин - кристал, 123 гр. кокаин, 37 гр. пико, контролни везни, множество прекурсори и голямо количество съдове и средства, необходими за производството на веществата. Иззети са още незаконно притежавано огнестр

Спасители и огнеборци от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) - Монтана направиха  демонстрация на площад „Алеко Константинов“ по повод професионалния си празник.

„Тази година честваме празника един ден предварително. Цялата седмица беше посветена на пожарната и имаше дни на отворените врати. Най-много се радваха децата от детските градини, видяха как работи пожарната, качиха се на автомеханичната стълба, на пожарната и явно там е най-голям интересът“, каза директорът на РДПБЗН - Монтана комисар Венцислав Райков.

Наградени бяха 62-ма проявили се през годината служители и ги поздрави за празника.

„Във връзка с професионалния празник и големите горски и полски пожари имаме наградени с писмена похвала 62-ма служители. Наградените от директора на Главна дирекция „Пожарна безопа

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, ще проведат работна среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) днес в 14:00 ч. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Целта на срещата е да бъдат обсъдени предложенията на правителството до комисията за подобряване на правилата и процедурите за гарантиране на прозрачен, демократичен и добре организиран вот на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври 2024 г., се казва още в съобщението. 

Миналата седмица министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов в качеството си на координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството, изпрати писмо до ЦИК с предлаганите мерки, съгласувани с отговорните ведомства.

Служебният кабинет предложи да бъде разширен процесът по удостоверяване на

Трима души са загинали, а 33-ма са ранени при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на сайта си.

В София са станали две тежки и 27 леки пътни произшествия. Ранени са петима души.

От началото на септември в страната са регистрирани 310 тежки катастрофи с 18 загинали и 414 ранени. От началото на годината 316 души са загинали, а 6378 са ранени при 5074 тежки пътни инциденти. В сравнение с данните за същия период на миналата година се отчитат 53 жертви на пътя по-малко.

 

Едновременно ме боли и в същото време съм вбесен. Боли ме, че толкова нелепо загинаха двама българи. Воини. Герои. Вбесен съм, защото бойната ни авиация е на унизително ниско ниво, което довежда до подобни трагедии. Това написа лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов във Фейсбук във връзка с инцидента с учебно-боен самолет L-39ZA край авиобаза „Граф Игнатиево“, при който загинаха двама офицери пилоти.

В публикацията си Слави Трифонов изразява искрените си съболезнования на близките на загиналите български бойни пилоти – майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.

„Респект към загиналите и отвращение към тези, които с бездействието си създадоха условия, това да се случи“, пише още той.

„Родът на баща ми е от Горна Митрополия. Като малък, в детството ми, много, много пъти съм ходил до Военно-въздушнот

В София са регистрирани шест тежки и 21 леки пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали 11 души, един от които е с опасност за живота.

От началото на годината са станали 4025 катастрофи с 246 жертви и 4988 пострадали.

При сравнение с реалните данни за загиналите през същия период на 2023 г. се отчитат с 42-ма по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г.

Регионалните инспекции по околната среда и водите са натоварени със задачата да картографират незаконните сметища по места, каза днес в Белослав служебният екоминистър Петър Димитров. По думите му институциите би трябвало вече да приключват със своята работа.

Димитров допълни, че пилотно в област Монтана се работи по унищожаването на незаконните сметища. По думите му местната власт се е справила със задачата. Повечето сметища са изчистени и запръстени. Министърът допълни, че адекватна мярка срещу повторно замърсяване е поставянето на камери, които да следят за нарушители.

За състоянието на язовирите Димитров коментира, че комплексните, за които отговаря Министерството на околната среда и водите, са пълни на около 66 на сто от капацитета си. Засега няма притеснения за снабдяването с питейна вода на селищата, които се захранват от тези язовири, посочи министърът. По думите

За първите шест месеца на 2024 г. в Дирекция „Конфликт на интереси“ са постъпили 268 сигнала с данни за наличие на конфликт на интереси и несъвместимост. Това каза заемащият длъжността председател на Комисията за противодействие на корупцията (КПК) Антон Славчев. Той представя Доклад за дейността на Комисията за противодействие на корупцията и отчет за изпълнението на бюджета в програмен формат за периода 01.01.2024 г. – 30.06.2024 г. пред депутатите от Комисията по превенция и противодействие на корупцията.

За същия период комисията е приела 391 решения, те са повече от сигналите, защото комисията заседава и по сигнали, постъпили в предходен период. 106 от тези 391 решения са за образуване на производство за конфликт на интереси, като по девет от тях е имало данни и за несъвместимост. 110 решения са взети за липса на наличието на конфликт на интереси. 27 реше

Варна ще бъде домакин на готвена среща на кметове и губернатори на побратимените градове от България и Китай. Събитието е предвидено да се проведе в дните от 29 октомври до 31 октомври. То е част от организираните събития по случай отбелязването на 75 години от установяване на дипломатически отношения на България с Китайската народна република.

Новината за срещата съобщи проф. Захари Захариев, председател на Българската национална асоциация "Един пояс. Един път". Той беше сред официалните лица на откритото днес "Изложение на водещи китайски продукти и услуги и българо-китайски бизнес срещи" в НДК.

Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков свиква днес Национално съвещание на МВР във връзка с предстоящите избори за Народно събрание като участие в него ще вземат министър-председателя Димитър Главчев, министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор на организационно-техническата подготовка на изборите, както и представители на прокуратурата и на ДАНС, съобщиха от МВР.

Сред темите, които ще бъдат обсъдени, са целите и приоритетите на МВР, организация на дейността на структурите при подготовката и произвеждането на изборите за Народно събрание, анализ на резултатите от предприетите мерки за ограничаване на незаконната миграция и състоянието на пътнотранспортния травматизъм.

Очаквам, че изявеното желание за диалог от страна на президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска, ще се превърне в последователна политика. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, който направи демонстрационен полет от авиобаза "Граф Игнатиево" на изтребител F-16. Очакваме Република Северна Македония да изпълни всички ангажименти, които е поела пред нас на двустранна основа и пред Европейския съюз, за да може пълноценно да градим нашите взаимоотношения, посочи държавният глава.

По думите му правителството на Северна Македония не е напуснало още предизборната риторика.

„Нека се успокоят страстите и се върнат към реализма, а той е много ясен – нашите отношения ще продължат да се градят на основата на сключените споразумения и заключения на Съвета на Европейския съюз“, каза Радев. Той посочи, че музиката и културата са сфери, ко

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, ...
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевти ...
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен рай ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:47 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9931
България

Общо 34 души са ранени при катастрофи през последното денонощие

В София са регистрирани шест тежки и 21 леки пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали 11 души, един от които е с опасност за живота.От началото на годината са станали 4025 катастрофи с 246 жертви и 4988 пострадали.

| 02 Август 2024, 08:12 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Общо 34 души са ранени при катастрофи през последното денонощие
Общо 34 души са ранени при катастрофи през последното денонощие
Снимка © БТА

Общо 34 души са ранени при 26 тежки катастрофи през последното денонощие в страната, съобщиха от МВР.

Лаборатория за метамфетамини е разкрита в Сливен при полицейска акция от екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), съобщиха от Дирекцията.

При операцията, проведена на 13 септември, са участвали служебни кучета на ГДБОП и техният водач. Акцията, започнала по производство на ГДБОП, е реализирана под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен

При разследването са претърсени осем адреса в Сливен и курортен комплекс Слънчев бряг, където са се разпространявали част от наркотиците. На един от адресите е установена лаборатория от "домашен тип” за производство на метамфетамин, разположена в мазето на жилище. Открити и иззети са 477 гр. метамфетамин - кристал, 123 гр. кокаин, 37 гр. пико, контролни везни, множество прекурсори и голямо количество съдове и средства, необходими за производството на веществата. Иззети са още незаконно притежавано огнестр

Спасители и огнеборци от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) - Монтана направиха  демонстрация на площад „Алеко Константинов“ по повод професионалния си празник.

„Тази година честваме празника един ден предварително. Цялата седмица беше посветена на пожарната и имаше дни на отворените врати. Най-много се радваха децата от детските градини, видяха как работи пожарната, качиха се на автомеханичната стълба, на пожарната и явно там е най-голям интересът“, каза директорът на РДПБЗН - Монтана комисар Венцислав Райков.

Наградени бяха 62-ма проявили се през годината служители и ги поздрави за празника.

„Във връзка с професионалния празник и големите горски и полски пожари имаме наградени с писмена похвала 62-ма служители. Наградените от директора на Главна дирекция „Пожарна безопа

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, ще проведат работна среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) днес в 14:00 ч. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Целта на срещата е да бъдат обсъдени предложенията на правителството до комисията за подобряване на правилата и процедурите за гарантиране на прозрачен, демократичен и добре организиран вот на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври 2024 г., се казва още в съобщението. 

Миналата седмица министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов в качеството си на координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството, изпрати писмо до ЦИК с предлаганите мерки, съгласувани с отговорните ведомства.

Служебният кабинет предложи да бъде разширен процесът по удостоверяване на

Трима души са загинали, а 33-ма са ранени при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на сайта си.

В София са станали две тежки и 27 леки пътни произшествия. Ранени са петима души.

От началото на септември в страната са регистрирани 310 тежки катастрофи с 18 загинали и 414 ранени. От началото на годината 316 души са загинали, а 6378 са ранени при 5074 тежки пътни инциденти. В сравнение с данните за същия период на миналата година се отчитат 53 жертви на пътя по-малко.

 

Едновременно ме боли и в същото време съм вбесен. Боли ме, че толкова нелепо загинаха двама българи. Воини. Герои. Вбесен съм, защото бойната ни авиация е на унизително ниско ниво, което довежда до подобни трагедии. Това написа лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов във Фейсбук във връзка с инцидента с учебно-боен самолет L-39ZA край авиобаза „Граф Игнатиево“, при който загинаха двама офицери пилоти.

В публикацията си Слави Трифонов изразява искрените си съболезнования на близките на загиналите български бойни пилоти – майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.

„Респект към загиналите и отвращение към тези, които с бездействието си създадоха условия, това да се случи“, пише още той.

„Родът на баща ми е от Горна Митрополия. Като малък, в детството ми, много, много пъти съм ходил до Военно-въздушнот

В София са регистрирани шест тежки и 21 леки пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали 11 души, един от които е с опасност за живота.

От началото на годината са станали 4025 катастрофи с 246 жертви и 4988 пострадали.

При сравнение с реалните данни за загиналите през същия период на 2023 г. се отчитат с 42-ма по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г.

Регионалните инспекции по околната среда и водите са натоварени със задачата да картографират незаконните сметища по места, каза днес в Белослав служебният екоминистър Петър Димитров. По думите му институциите би трябвало вече да приключват със своята работа.

Димитров допълни, че пилотно в област Монтана се работи по унищожаването на незаконните сметища. По думите му местната власт се е справила със задачата. Повечето сметища са изчистени и запръстени. Министърът допълни, че адекватна мярка срещу повторно замърсяване е поставянето на камери, които да следят за нарушители.

За състоянието на язовирите Димитров коментира, че комплексните, за които отговаря Министерството на околната среда и водите, са пълни на около 66 на сто от капацитета си. Засега няма притеснения за снабдяването с питейна вода на селищата, които се захранват от тези язовири, посочи министърът. По думите

За първите шест месеца на 2024 г. в Дирекция „Конфликт на интереси“ са постъпили 268 сигнала с данни за наличие на конфликт на интереси и несъвместимост. Това каза заемащият длъжността председател на Комисията за противодействие на корупцията (КПК) Антон Славчев. Той представя Доклад за дейността на Комисията за противодействие на корупцията и отчет за изпълнението на бюджета в програмен формат за периода 01.01.2024 г. – 30.06.2024 г. пред депутатите от Комисията по превенция и противодействие на корупцията.

За същия период комисията е приела 391 решения, те са повече от сигналите, защото комисията заседава и по сигнали, постъпили в предходен период. 106 от тези 391 решения са за образуване на производство за конфликт на интереси, като по девет от тях е имало данни и за несъвместимост. 110 решения са взети за липса на наличието на конфликт на интереси. 27 реше

Варна ще бъде домакин на готвена среща на кметове и губернатори на побратимените градове от България и Китай. Събитието е предвидено да се проведе в дните от 29 октомври до 31 октомври. То е част от организираните събития по случай отбелязването на 75 години от установяване на дипломатически отношения на България с Китайската народна република.

Новината за срещата съобщи проф. Захари Захариев, председател на Българската национална асоциация "Един пояс. Един път". Той беше сред официалните лица на откритото днес "Изложение на водещи китайски продукти и услуги и българо-китайски бизнес срещи" в НДК.

Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков свиква днес Национално съвещание на МВР във връзка с предстоящите избори за Народно събрание като участие в него ще вземат министър-председателя Димитър Главчев, министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор на организационно-техническата подготовка на изборите, както и представители на прокуратурата и на ДАНС, съобщиха от МВР.

Сред темите, които ще бъдат обсъдени, са целите и приоритетите на МВР, организация на дейността на структурите при подготовката и произвеждането на изборите за Народно събрание, анализ на резултатите от предприетите мерки за ограничаване на незаконната миграция и състоянието на пътнотранспортния травматизъм.

Очаквам, че изявеното желание за диалог от страна на президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска, ще се превърне в последователна политика. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, който направи демонстрационен полет от авиобаза "Граф Игнатиево" на изтребител F-16. Очакваме Република Северна Македония да изпълни всички ангажименти, които е поела пред нас на двустранна основа и пред Европейския съюз, за да може пълноценно да градим нашите взаимоотношения, посочи държавният глава.

По думите му правителството на Северна Македония не е напуснало още предизборната риторика.

„Нека се успокоят страстите и се върнат към реализма, а той е много ясен – нашите отношения ще продължат да се градят на основата на сключените споразумения и заключения на Съвета на Европейския съюз“, каза Радев. Той посочи, че музиката и културата са сфери, ко

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.