Начало На преден план В парламента е постъпил преписът от решението на Конституционния съд, с което обявява за невалидни част от измененията в Конституцията
10211
България

В парламента е постъпил преписът от решението на Конституционния съд, с което обявява за невалидни част от измененията в Конституцията

В парламента е постъпил преписът от решението на Конституционния съд, с което обявява за невалидни част от измененията в Конституцията. Това съобщи председателят на парламента Рая Назарян преди началото на днешното заседание.

| 02 Август 2024, 09:21 ч.
В парламента е постъпил преписът от решението на Конституционния съд, с което обявява за невалидни част от измененията в Конституцията
В парламента е постъпил преписът от решението на Конституционния съд, с което обявява за невалидни част от измененията в Конституцията
Снимка © Милена Стойкова / БТА

В парламента е постъпил преписът от решението на Конституционния съд, с което обявява за невалидни част от измененията в Конституцията. Това съобщи председателят на парламента Рая Назарян преди началото на днешното заседание.

През 2023 г. в резултат на отрицателния естествен прираст на населението на област Шумен е намаляло с 1 370 души, съобщиха от Териториално статистическо бюро - Североизток към Националния статистически институт. През миналата година в десетте общини от областта показателят естествен прираст има отрицателни стойности.

Най-голямо намаление на населението в резултат на отрицателен естествен прираст има в общините Хитрино (минус 17,3 ‰), Смядово (минус 17,2 ‰), Велики Преслав (минус 14,2 ‰), а най-малко в общините Никола Козлево (минус 3,2 ‰) и Каолиново (минус 4,4 ‰). В община Шумен през 2023 г. коефициентът на естествен прираст е минус 8,1 ‰, при минус минус 10,9 ‰ за 2022 г., допълниха от Отдел „Статистически изследвания - Шумен“.

През 2023 г. всички области в страната имат отрицателен естествен прираст, като об

Фигура на дете, изработена от фибростъкло, беше поставена до една от най-натоварените пешеходни пътеки в Бургас - в района на блок 19 в комплекс "Зорница". Идеята за поставянето е на Фондация "Червена пътека за Валя". В инициативата си за повишаване вниманието на шофьорите и опазването на децата по пътищата, организацията е подкрепена от Областната дирекция на МВР в Бургас и общинската администрация. 

За откриването в днешния първи учебен ден се събраха членове на фондацията, родители и много деца. Пред тях служители на полицията разясниха основните правила за безопасно пресичане на пешеходна пътека и демонстрираха как се извършва проверка за употреба на алкохол. 

Фигурата е на момче, което държи топка и към момента е единствена от този вид в града. Останалите, които са разположени на възлови места във всички райони на Бургас, са на деца с раници на гърба. Но

Тази година приоритет за нас е ограничаването на замърсяванията с отпадъци и премахването на нерегламентираните сметища,  каза служебният министър на околната среда и  водите Петър Димитров, който днес се включи в акция по почистване на морското дъно във Варненския залив край нос Галата. Това съобщи пресцентърът на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Избрахме плажа на Аспарухово, защото той е третият по замърсеност в България и трябва да вземем мерки по опазването на дюните, които се намират зад него, обясни министърът, цитиран в съобщението.  Димитров отбеляза, че за залива са много характерни останалите в морето стари мрежи – т.нар. мъртви мрежи, които са проблем за морските обитатели, корабоплаването и водолазите. И припомни, че за пореден път МОСВ е основен партньор на кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“. 

Двама са пострадали, единият – тежко, при катастрофа на пътя село Миндя, град Елена, съобщиха от пресцентъра на полицията във Велико Търново. Произшествието е станало вчера около 12:30 ч. По първоначална информация лек автомобил, управляван от 18-годишен от Елена, е излязъл от пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво. В резултат на това е пострадал пътник в автомобила – 20-годишен от същия град, който е настанен за лечение във великотърновската болница с опасност за живота. Друг 18-годишен пътник от Елена е с фрактура на ключицата. Водачът е изпробван за употреба на алкохол, а апаратът е отчел отрицателна реакция. Автомобилът е иззет. По случая е започнато досъдебно производство.

Жена, пътувала в лек автомобил, е пострадала при катастрофа в землището на павликенското село Вишовград, съобщиха още от пресцентъра. Произшествието е станало вчера около 13:00 ч. По

Върховният административен съд (ВАС) отхвърли жалбата на коалиция "Демокрация, права и свободи - ДПС" срещу решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за отказ за регистрация на коалицията за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г., съобщиха от съда.

Адвокат Георги Атанасов поиска от съда днес да отмени решението на ЦИК, защото е незаконосъобразно.

Върховните магистрати приемат за правилно решението на ЦИК, с което е отказана регистрацията на коалицията. Решението е окончателно.

 

 

Тя уведоми народните представители, че на 1 август в Народното събрание от Конституционния съд е постъпил препис от решение №13 от 26 юли 2024 г. по конституционно дело №11 от 2024 г., с което съдът обявява промени от Закона за изменение и допълнение на Конституцията от 22 декември 2023 г. за невалидни от датата на влизане в сила на Закона за изменение и допълнение на Конституцията, обнародван в Държавен вестник бр. 106 от 22 декември 2023 г.

Рая Назарян посочи, че конституционни разпоредби запазват редакцията си от преди влизане в сила на Закона за изменение и допълнение на Конституцията на Република България.

В пленарна зала на актуални въпроси на народни представители отговарят служебният министър-председател Димитър Главчев и служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова.

Припомняме, че на 26 юли Конституционният съд обяви за противоконституционни част от промените в Конституцията. Делото бе образувано по искане на президента на Република България и на 48 народни представители от 49-ото Народно събрание за установяване на противоконституционност на промените в Конституцията, въведени със Закона за изменение и допълнение на Конституцията на Република България. 

 

Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, така че да има по-голямо доверие към гласуването с машини. Това каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров.

Мундров и служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството, дадоха съвместен брифинг преди срещата на шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, с Централната избирателна комисия (ЦИК).

По думите на Мундров се полагат усилия за изграждане на по-голямо доверие към изборния процес във връзка с машинното гласуване.

Ниската избирателна активност се дължи, освен на други фактори и на известни колебания на избирателите в прозрачността на изборния процес, каза Росен Карадим

Да се насърчават младите хора в техните начинания и да се чува повече гласът им, да се подобри образованието и държавата да полага реални грижи за насърчаване на раждаемостта и грижата за семействата. Тези предложения бяха отправени по време на дискусия, организирана от Младежки клуб „Има бъдеще" със съдействието на аналитичен клуб "Екзаминър", която се проведена в Националния пресклуб -София.

Темите на дебата, който продължи два часа и в който се включиха политолози, социолози, общественици, интелектуалци и др., бяха ескалиращите проблеми в част от политическите партии и ще засегнат ли те останалите формации. Други въпроси в дискусията бяха нуждаем ли се от смяна на приоритетите и на политическия модел, иска ли обществото един вид „рестарт на системата“, необходим ли ни е нов обществен договор и какъв да бъде той, възможна ли е появата на нова политическа алт

Независимо в кои часове на денонощието правим проверките, установяваме водачи употребили алкохол преди да шофират, каза комисар Мария Ботева, заместник-началник в отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) на брифинг пред медиите относно кампанията "Алкохолът е лош шофьор".

Тя допълни, че кампанията ще продължи да бъде част от ежегодната програма с превантивни дейности на полицията. "Пътна полиция" партнира вече 15 -а година на кампанията и се присъединяваме към 16- ото издание. В трите града, в които се провежда до момента, е получила позитивен отзвук,каза още комисар Ботева.

Посланието на кампанията е в името „Алкохолът е лош шофьор“, няма място за тълкование и компромиси на пътя. Това, което се опитваме вече 16-а година, е да обърнем внимание на позитивното послание, каза Гергина Дерилова, мениджър корпоративни въпр

Изложбата „Облеклото в Краището от началото на 20 век“ беше представена в село Шишковци, община Кюстендил. Организатор е  Борислав Крумов от Сдружение „Роден край“. Експозицията е тазгодишният акцент в Международния фестивал „Балканска черга“.

В изложбата може да се види, че тогава са се носили не само потури и саи, а и европейски модерни дрехи. По думите на Крумов промяната се дължи главно на отварянето на региона към света с построяването на железопътната линия София - Кюстендил след 1909 г. Инфраструктурата дава възможност местните хора да продават плодовете си в София, а оттам - и в Европа, обясни Борислав Крумов и допълни, че това носи печалба за местните, но и позволява навлизането на модерни за началото на 20 век дрехи. 

Общинският съвет на Садово ще заседава днес от 9:30 ч., съобщиха от общинската администрация. В дневния ред са предвидени 16 точки.

Съветниците ще обсъждат изработването на проект за подробен устройствен план за определяне на трасе за изграждане на велоалея по общински път между селата Караджово и Катуница.

Председателят на съветниците в Садово Атанас Телчаров ще представи дейността на Общинския съвет за първото полугодие на 2024 година. Кметът на града Димитър Здравков ще се отчете относно изпълнението на решенията, приети в периода от януари до август тази година.

Съветниците ще дискутират още за изминалата учебна година и за подготовката за настоящата в основните училища и детски градини. Кметът ще утвърди паралелки под норматив в общинските училища и в Професионалната селскостопанска гимназия в Садово.

Сред дневния ред са и предложения от кмета за актуа

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, ...
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевти ...
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен рай ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:52 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
10211
България

В парламента е постъпил преписът от решението на Конституционния съд, с което обявява за невалидни част от измененията в Конституцията

В парламента е постъпил преписът от решението на Конституционния съд, с което обявява за невалидни част от измененията в Конституцията. Това съобщи председателят на парламента Рая Назарян преди началото на днешното заседание.

| 02 Август 2024, 09:21 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В парламента е постъпил преписът от решението на Конституционния съд, с което обявява за невалидни част от измененията в Конституцията
В парламента е постъпил преписът от решението на Конституционния съд, с което обявява за невалидни част от измененията в Конституцията
Снимка © Милена Стойкова / БТА

В парламента е постъпил преписът от решението на Конституционния съд, с което обявява за невалидни част от измененията в Конституцията. Това съобщи председателят на парламента Рая Назарян преди началото на днешното заседание.

През 2023 г. в резултат на отрицателния естествен прираст на населението на област Шумен е намаляло с 1 370 души, съобщиха от Териториално статистическо бюро - Североизток към Националния статистически институт. През миналата година в десетте общини от областта показателят естествен прираст има отрицателни стойности.

Най-голямо намаление на населението в резултат на отрицателен естествен прираст има в общините Хитрино (минус 17,3 ‰), Смядово (минус 17,2 ‰), Велики Преслав (минус 14,2 ‰), а най-малко в общините Никола Козлево (минус 3,2 ‰) и Каолиново (минус 4,4 ‰). В община Шумен през 2023 г. коефициентът на естествен прираст е минус 8,1 ‰, при минус минус 10,9 ‰ за 2022 г., допълниха от Отдел „Статистически изследвания - Шумен“.

През 2023 г. всички области в страната имат отрицателен естествен прираст, като об

Фигура на дете, изработена от фибростъкло, беше поставена до една от най-натоварените пешеходни пътеки в Бургас - в района на блок 19 в комплекс "Зорница". Идеята за поставянето е на Фондация "Червена пътека за Валя". В инициативата си за повишаване вниманието на шофьорите и опазването на децата по пътищата, организацията е подкрепена от Областната дирекция на МВР в Бургас и общинската администрация. 

За откриването в днешния първи учебен ден се събраха членове на фондацията, родители и много деца. Пред тях служители на полицията разясниха основните правила за безопасно пресичане на пешеходна пътека и демонстрираха как се извършва проверка за употреба на алкохол. 

Фигурата е на момче, което държи топка и към момента е единствена от този вид в града. Останалите, които са разположени на възлови места във всички райони на Бургас, са на деца с раници на гърба. Но

Тази година приоритет за нас е ограничаването на замърсяванията с отпадъци и премахването на нерегламентираните сметища,  каза служебният министър на околната среда и  водите Петър Димитров, който днес се включи в акция по почистване на морското дъно във Варненския залив край нос Галата. Това съобщи пресцентърът на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Избрахме плажа на Аспарухово, защото той е третият по замърсеност в България и трябва да вземем мерки по опазването на дюните, които се намират зад него, обясни министърът, цитиран в съобщението.  Димитров отбеляза, че за залива са много характерни останалите в морето стари мрежи – т.нар. мъртви мрежи, които са проблем за морските обитатели, корабоплаването и водолазите. И припомни, че за пореден път МОСВ е основен партньор на кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“. 

Двама са пострадали, единият – тежко, при катастрофа на пътя село Миндя, град Елена, съобщиха от пресцентъра на полицията във Велико Търново. Произшествието е станало вчера около 12:30 ч. По първоначална информация лек автомобил, управляван от 18-годишен от Елена, е излязъл от пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво. В резултат на това е пострадал пътник в автомобила – 20-годишен от същия град, който е настанен за лечение във великотърновската болница с опасност за живота. Друг 18-годишен пътник от Елена е с фрактура на ключицата. Водачът е изпробван за употреба на алкохол, а апаратът е отчел отрицателна реакция. Автомобилът е иззет. По случая е започнато досъдебно производство.

Жена, пътувала в лек автомобил, е пострадала при катастрофа в землището на павликенското село Вишовград, съобщиха още от пресцентъра. Произшествието е станало вчера около 13:00 ч. По

Върховният административен съд (ВАС) отхвърли жалбата на коалиция "Демокрация, права и свободи - ДПС" срещу решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за отказ за регистрация на коалицията за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г., съобщиха от съда.

Адвокат Георги Атанасов поиска от съда днес да отмени решението на ЦИК, защото е незаконосъобразно.

Върховните магистрати приемат за правилно решението на ЦИК, с което е отказана регистрацията на коалицията. Решението е окончателно.

 

 

Тя уведоми народните представители, че на 1 август в Народното събрание от Конституционния съд е постъпил препис от решение №13 от 26 юли 2024 г. по конституционно дело №11 от 2024 г., с което съдът обявява промени от Закона за изменение и допълнение на Конституцията от 22 декември 2023 г. за невалидни от датата на влизане в сила на Закона за изменение и допълнение на Конституцията, обнародван в Държавен вестник бр. 106 от 22 декември 2023 г.

Рая Назарян посочи, че конституционни разпоредби запазват редакцията си от преди влизане в сила на Закона за изменение и допълнение на Конституцията на Република България.

В пленарна зала на актуални въпроси на народни представители отговарят служебният министър-председател Димитър Главчев и служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова.

Припомняме, че на 26 юли Конституционният съд обяви за противоконституционни част от промените в Конституцията. Делото бе образувано по искане на президента на Република България и на 48 народни представители от 49-ото Народно събрание за установяване на противоконституционност на промените в Конституцията, въведени със Закона за изменение и допълнение на Конституцията на Република България. 

 

Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, така че да има по-голямо доверие към гласуването с машини. Това каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров.

Мундров и служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството, дадоха съвместен брифинг преди срещата на шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, с Централната избирателна комисия (ЦИК).

По думите на Мундров се полагат усилия за изграждане на по-голямо доверие към изборния процес във връзка с машинното гласуване.

Ниската избирателна активност се дължи, освен на други фактори и на известни колебания на избирателите в прозрачността на изборния процес, каза Росен Карадим

Да се насърчават младите хора в техните начинания и да се чува повече гласът им, да се подобри образованието и държавата да полага реални грижи за насърчаване на раждаемостта и грижата за семействата. Тези предложения бяха отправени по време на дискусия, организирана от Младежки клуб „Има бъдеще" със съдействието на аналитичен клуб "Екзаминър", която се проведена в Националния пресклуб -София.

Темите на дебата, който продължи два часа и в който се включиха политолози, социолози, общественици, интелектуалци и др., бяха ескалиращите проблеми в част от политическите партии и ще засегнат ли те останалите формации. Други въпроси в дискусията бяха нуждаем ли се от смяна на приоритетите и на политическия модел, иска ли обществото един вид „рестарт на системата“, необходим ли ни е нов обществен договор и какъв да бъде той, възможна ли е появата на нова политическа алт

Независимо в кои часове на денонощието правим проверките, установяваме водачи употребили алкохол преди да шофират, каза комисар Мария Ботева, заместник-началник в отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) на брифинг пред медиите относно кампанията "Алкохолът е лош шофьор".

Тя допълни, че кампанията ще продължи да бъде част от ежегодната програма с превантивни дейности на полицията. "Пътна полиция" партнира вече 15 -а година на кампанията и се присъединяваме към 16- ото издание. В трите града, в които се провежда до момента, е получила позитивен отзвук,каза още комисар Ботева.

Посланието на кампанията е в името „Алкохолът е лош шофьор“, няма място за тълкование и компромиси на пътя. Това, което се опитваме вече 16-а година, е да обърнем внимание на позитивното послание, каза Гергина Дерилова, мениджър корпоративни въпр

Изложбата „Облеклото в Краището от началото на 20 век“ беше представена в село Шишковци, община Кюстендил. Организатор е  Борислав Крумов от Сдружение „Роден край“. Експозицията е тазгодишният акцент в Международния фестивал „Балканска черга“.

В изложбата може да се види, че тогава са се носили не само потури и саи, а и европейски модерни дрехи. По думите на Крумов промяната се дължи главно на отварянето на региона към света с построяването на железопътната линия София - Кюстендил след 1909 г. Инфраструктурата дава възможност местните хора да продават плодовете си в София, а оттам - и в Европа, обясни Борислав Крумов и допълни, че това носи печалба за местните, но и позволява навлизането на модерни за началото на 20 век дрехи. 

Общинският съвет на Садово ще заседава днес от 9:30 ч., съобщиха от общинската администрация. В дневния ред са предвидени 16 точки.

Съветниците ще обсъждат изработването на проект за подробен устройствен план за определяне на трасе за изграждане на велоалея по общински път между селата Караджово и Катуница.

Председателят на съветниците в Садово Атанас Телчаров ще представи дейността на Общинския съвет за първото полугодие на 2024 година. Кметът на града Димитър Здравков ще се отчете относно изпълнението на решенията, приети в периода от януари до август тази година.

Съветниците ще дискутират още за изминалата учебна година и за подготовката за настоящата в основните училища и детски градини. Кметът ще утвърди паралелки под норматив в общинските училища и в Професионалната селскостопанска гимназия в Садово.

Сред дневния ред са и предложения от кмета за актуа

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.