Начало На преден план Пеевски, Костадинов, Денков са едно, те вчера ни демонстрираха мнозинство, коментира Борисов създаването на временна комисия за кмета на Доспат
10036
България

Пеевски, Костадинов, Денков са едно, те вчера ни демонстрираха мнозинство, коментира Борисов създаването на временна комисия за кмета на Доспат

Пеевски, Костадинов, Денков са едно, те вчера ни демонстрираха мнозинство.Те вчера ни демонстирараха мнозинство, заяви Борисов и попита също къде е логиката да хващаш някой кмет и да го докарваш в парламента да го разпитват.

| 02 Август 2024, 09:37 ч.
Пеевски, Костадинов, Денков са едно, те вчера ни демонстрираха мнозинство, коментира Борисов създаването на временна комисия за кмета на Доспат
Пеевски, Костадинов, Денков са едно, те вчера ни демонстрираха мнозинство, коментира Борисов създаването на временна комисия за кмета на Доспат
Снимка © Благой Кирилов

Пеевски, Костадинов, Денков са едно, те вчера ни демонстрираха мнозинство. Това коментира пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод създадената вчера временна парламентарна комисия за кмета на Доспат от ГЕРБ - Елин Радев. Откога парламентът се занимава с кметовете, попита той. 

Три нови жалби от партия „Движение за права и свободи“ с председател Джевдет Чакъров и от коалиция „Демокрация права и свободи - ДПС“ са постъпили в Централната избирателна комисия (ЦИК) до края на работния ден, каза в телевизионното предаване „Панорама“ говорителят на ЦИК Росица Матева.

Те са срещу решенията на ЦИК за регистрация на коалиция „Движение за права и свободи - Ново начало“ за отказа от регистрация на партия „Движение за права и свободи“ за участие в изборите и срещу още едно решение на комисията, с което ние отказахме да разгледаме постъпилите множество заявления от двамата представляващи ДПС за напускане състава на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ от партия „Движение за права и свободи“, оттеглянето на това заявление, потвърждаването на действията, обясни

Щастливи сме да бъдем добрият пример за младите хора и да им показваме, че с много труд, вяра и постоянство се постигат големи резултати в живота. Това заяви олимпийският вицешампион по художествена гимнастика Боряна Калейн, която днес бе сред отличените от президента български спортисти, извоювали медали и постигнали отлични резултати на летните Олимпийски и Параолимпийски игри в Париж. Българските спортисти бяха удостоени с Почетен знак на държавния глава, плакети и грамоти, а на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 отличията им връчи държавният глава Румен Радев. 

„От името на всички спортисти искам да изкажа нашата благодарност, че за пореден път уважавате труда и нашите спортни постижения. Горди сме, че представихме по достоен начин България на най-големия спортен форум, а именно - Олимпийските игри в Париж“, посочи Боряна Калейн. 

Задържаха 56-годишен мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

В условията на неотложност на 13 септември видински криминалисти са претърсили частен имот в с. Арчар. Там открили и иззели каменен предмет, с размери около 50х50 см и височина 20 см, носещ белези на археологически артефакт. Обитателят на имота е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

от пресцентъра на дирекцията на полицията във Видин уточниха, че се запазва тенденцията от последните години за трайно намаляване на престъпленията по линия на културно-исторически ценности в региона. През миналата година са били регистрирани четири престъпления в с. Арчар, свързани със съхранение без съответното разрешение на предмети, носещи белези на антични артефакти.

В последните две седмици над 22 хил. граждани са сдвоили здравното си досие с мобилното приложение "еЗдраве", съобщиха от "Информационно обслужване" АД. Чрез сдвояването потребителите имат достъп до пълната информация за регистрираните в Националната здравноинформационна система прегледи, направления, рецепти, ваксини, хоспитализации, резултати от лабораторни изследвания, обща здравна информация и др. В първия ден, в който достъпът до здравното досие стана възможен и без електронен подпис, 500 желаещи провериха здравните си досиета през "еЗдраве".

Гражданите имат достъп и до новия модул "Дългосрочна грижа за здравето", който включва задължителните профилактични прегледи, изследвания и ваксинации. Системата, която бе разработена от "Информационно обслужване" АД, изготвя персонален план за здравна грижа на всички граждани и изпраща навременна нотификация към пациента/родителя и л

Служебният премиер Димитър Главчев свиква днес работна среща в Министерски съвет със служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и със служебните министри на вътрешните работи, на околната среда и водите, на земеделието и храните, на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката и индустрията, на енергетиката и на отбраната. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Срещата е заради изключително тежката ситуация в Централна и Източна Европа, причинена от рекордните валежи и наводненията. Във фокуса на обсъждането ще бъде въпросът дали бедствието налага превантивни действия и от страна на българското правителство, посочват от правителствената пресслужба.

Припомняме, че шест са жертвите на водния потоп, който заля Източна Румъния. Заради проливните дъждове критична остава и обстановката в Полша, Австрия, Словакия и други държави от Централ

Те вчера ни демонстирараха мнозинство, заяви Борисов и попита също къде е логиката да хващаш някой кмет и да го докарваш в парламента да го разпитват. Относно списъка, представен по-рано днес от Делян Пеевски с касиери на Румен Радев в енергетиката, Бойко Борисов посочи, че корупцията по високите етажи на властта в последните четири години не се бори. 

За тези четири години ние чухме всичко отвратително грозно между всички лидери, институции, убихме си авторитетите и хаосът е пълен. Кой е лош, кой е добър - първо има институции, но по-важното те избират хората, заяви Борисов.

С мъка се запознах с това как върви строежа на автомагистрала "Струма". От днес нататък, ако ГЕРБ застъпи да управлява, тя щеше да е готова, "Хемус" щеше да е минала Велико Търново, добави лидерът на ГЕРБ. Той коментира още, че булевардите на София са като зебри. "Грозна картина при чисто нови булеварди, направени от нас. Затова ние ще говорим какво ще направим, с какво ще надградим. Това ще прави ГЕРБ. Другите нека си носят списъци", коментира още той предстоящата кампания.  

Бойко Борисов заключи, че след тези четири години България във всяка сфера е назад.

 

Националната служба за охрана отбеляза 145 години от създаването си, съобщи пресцентърът на службата.

Безопасността на лицата, които отговарят за управлението на държавата, е въпрос на националната сигурност, който е поставен още с възраждането на българската държавност преди близо век и половина. Това заяви началникът на НСО генерал-майор Емил Тонев в обръщението си по повод 145 години от създаването на държавната охранителна служба. Сигурността на стълбовете на държавното управление е фундаментално условие за развитието и просперитета на България и тази истина е в основата на съвременната мисия на Националната служба за охрана, добави генерал-майор Емил Тонев.

Националната служба за охрана доказа своята жизненост и се утвърди като елемент на българската държавност, въпреки множеството трудности и трансформации, през които премина, заяви президентът Румен Радев на търже

Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек, ще стъпи на програми, ще избере министри, които никой не познава, и ще започне да управлява с мнозинство в парламента, каза пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки тезата на ПП-ДБ, че трябва да бъде излъчен неутрален човек за премиер след предсрочните парламентарни избори. 

„Кой ще предложи неутрален човек, и в момента, в който бъде предложен, той няма ли да е партиен“, попита Борисов. Какво би се случило, ако този неутрален човек се заиграе с някоя партия, посочи още той. 

Във връзка повдигнатия от него въпрос за евентуални промени в Изборния кодекс, Борисов посочи: „Нещо подобно на 2009 г. Бях провокиран от изказванията на политическите лидери, когато регистрираха партиите. Едно и също се говори много пъти. Дори

Парламентът прие на първо четене законопроект за допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, с който се създава правна възможност в населени места, в които има установен недостиг на аптеки, да бъдат поставени автомати за продажба на лекарствени продукти, съобразно регулацията на действащата нормативна уредба. Текстовете, внесени от „Възраждане“, бяха одобрени със 119 гласа „за“, 12 „против“ и 22 „въздържал се“.

Законопроекта подкрепиха от ГЕРБ-СДС, "Възраждане", "БСП за България" и "Има такъв народ", както и трима от "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) и петима независими депутати. От парламентарната група на ДПС 12 гласуваха "против" и един се въздържа. Двадесет депутати от ПП-ДБ бяха въздържали се, както и един нечленуващ в група. 

Държавата финансира откриването на аптеки,

Демонстрация по оказване на първа помощ на множество пострадали при възникнало бедствие, в рамките на националното учение на доброволните екипи на Българския Червен кръст (БЧК) „Мадара 24“, се състоя на язовира в с. Марково, община Каспичан. 

Демонстрацията ще е на спасяване на хора, попаднали в беда. Ще се разиграе „инцидент“, при който е възникнал пожар от едната страна на язовира и хора, притиснати от пожара, трябва да бъдат изведени през водния басейн, каза пред репортер преди началото на демонстрацията председателят на Областния съвет на БЧК в Шумен Николай Чобанов. 

„В други години това се е случвало на Бургаското езеро, в бързотечащите води на река Струма. Тази година решението на националното ръководство на БЧК бе да бъде в Шуменска област, заради това съчетание на планинско-скален масив с воден басейн, за да можем да отраб

Общинският съвет в Кубрат обсъди и гласува решения, насочени към подобряване на управлението на общинските имоти и образователната инфраструктура, съобщиха от общинската администрация. Съветниците единодушно приеха изменение в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2024 г. С одобрението на общинските съветници ще бъдат отдадени под наем незастроени имоти в урбанизираните територии за земеделско ползване. Тази промяна се дължи на икономическите и демографските предизвикателства, пред които е изправена общината, посочват от общината.

Според кмета Алкин Неби, тенденцията на обезлюдяване е довела до намалял интерес към закупуването на имоти и строителството на нови жилища. Той обясни, че за последните няколко години в община Кубрат са издадени само 16 разрешителни за строеж на жилищни сгради, което допълнително подкрепя тази тен

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Митническите служители установиха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 бобини с лента коркофан - филтърна хартия за производство на цигари, с логото на известна марка циг ...
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе. „Обърнахме се към тях, с научни знания те да определят какви нови дървесни видове и хра ...
ВАС ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на ПП ДПС
Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от е ...
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, за да има по-голямо доверие към гласуването с машини, каза Валентин Мундров
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, така че да има по-голямо доверие към гласуването с машини. Това каза служебният министър на електронното управление В ...
Ръст на туристите от Скандинавия отчитат от ваканционно селище "Албена"
Ръст с 20 процента на гостите от Скандинавия отчитат в края на активния летен туристически сезон от ваканционно селище "Албена". Резултатите са на база данни от преходната година. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:48 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
10036
България

Пеевски, Костадинов, Денков са едно, те вчера ни демонстрираха мнозинство, коментира Борисов създаването на временна комисия за кмета на Доспат

Пеевски, Костадинов, Денков са едно, те вчера ни демонстрираха мнозинство.Те вчера ни демонстирараха мнозинство, заяви Борисов и попита също къде е логиката да хващаш някой кмет и да го докарваш в парламента да го разпитват.

| 02 Август 2024, 09:37 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Пеевски, Костадинов, Денков са едно, те вчера ни демонстрираха мнозинство, коментира Борисов създаването на временна комисия за кмета на Доспат
Пеевски, Костадинов, Денков са едно, те вчера ни демонстрираха мнозинство, коментира Борисов създаването на временна комисия за кмета на Доспат
Снимка © Благой Кирилов

Пеевски, Костадинов, Денков са едно, те вчера ни демонстрираха мнозинство. Това коментира пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод създадената вчера временна парламентарна комисия за кмета на Доспат от ГЕРБ - Елин Радев. Откога парламентът се занимава с кметовете, попита той. 

Три нови жалби от партия „Движение за права и свободи“ с председател Джевдет Чакъров и от коалиция „Демокрация права и свободи - ДПС“ са постъпили в Централната избирателна комисия (ЦИК) до края на работния ден, каза в телевизионното предаване „Панорама“ говорителят на ЦИК Росица Матева.

Те са срещу решенията на ЦИК за регистрация на коалиция „Движение за права и свободи - Ново начало“ за отказа от регистрация на партия „Движение за права и свободи“ за участие в изборите и срещу още едно решение на комисията, с което ние отказахме да разгледаме постъпилите множество заявления от двамата представляващи ДПС за напускане състава на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ от партия „Движение за права и свободи“, оттеглянето на това заявление, потвърждаването на действията, обясни

Щастливи сме да бъдем добрият пример за младите хора и да им показваме, че с много труд, вяра и постоянство се постигат големи резултати в живота. Това заяви олимпийският вицешампион по художествена гимнастика Боряна Калейн, която днес бе сред отличените от президента български спортисти, извоювали медали и постигнали отлични резултати на летните Олимпийски и Параолимпийски игри в Париж. Българските спортисти бяха удостоени с Почетен знак на държавния глава, плакети и грамоти, а на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 отличията им връчи държавният глава Румен Радев. 

„От името на всички спортисти искам да изкажа нашата благодарност, че за пореден път уважавате труда и нашите спортни постижения. Горди сме, че представихме по достоен начин България на най-големия спортен форум, а именно - Олимпийските игри в Париж“, посочи Боряна Калейн. 

Задържаха 56-годишен мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

В условията на неотложност на 13 септември видински криминалисти са претърсили частен имот в с. Арчар. Там открили и иззели каменен предмет, с размери около 50х50 см и височина 20 см, носещ белези на археологически артефакт. Обитателят на имота е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

от пресцентъра на дирекцията на полицията във Видин уточниха, че се запазва тенденцията от последните години за трайно намаляване на престъпленията по линия на културно-исторически ценности в региона. През миналата година са били регистрирани четири престъпления в с. Арчар, свързани със съхранение без съответното разрешение на предмети, носещи белези на антични артефакти.

В последните две седмици над 22 хил. граждани са сдвоили здравното си досие с мобилното приложение "еЗдраве", съобщиха от "Информационно обслужване" АД. Чрез сдвояването потребителите имат достъп до пълната информация за регистрираните в Националната здравноинформационна система прегледи, направления, рецепти, ваксини, хоспитализации, резултати от лабораторни изследвания, обща здравна информация и др. В първия ден, в който достъпът до здравното досие стана възможен и без електронен подпис, 500 желаещи провериха здравните си досиета през "еЗдраве".

Гражданите имат достъп и до новия модул "Дългосрочна грижа за здравето", който включва задължителните профилактични прегледи, изследвания и ваксинации. Системата, която бе разработена от "Информационно обслужване" АД, изготвя персонален план за здравна грижа на всички граждани и изпраща навременна нотификация към пациента/родителя и л

Служебният премиер Димитър Главчев свиква днес работна среща в Министерски съвет със служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и със служебните министри на вътрешните работи, на околната среда и водите, на земеделието и храните, на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката и индустрията, на енергетиката и на отбраната. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Срещата е заради изключително тежката ситуация в Централна и Източна Европа, причинена от рекордните валежи и наводненията. Във фокуса на обсъждането ще бъде въпросът дали бедствието налага превантивни действия и от страна на българското правителство, посочват от правителствената пресслужба.

Припомняме, че шест са жертвите на водния потоп, който заля Източна Румъния. Заради проливните дъждове критична остава и обстановката в Полша, Австрия, Словакия и други държави от Централ

Те вчера ни демонстирараха мнозинство, заяви Борисов и попита също къде е логиката да хващаш някой кмет и да го докарваш в парламента да го разпитват. Относно списъка, представен по-рано днес от Делян Пеевски с касиери на Румен Радев в енергетиката, Бойко Борисов посочи, че корупцията по високите етажи на властта в последните четири години не се бори. 

За тези четири години ние чухме всичко отвратително грозно между всички лидери, институции, убихме си авторитетите и хаосът е пълен. Кой е лош, кой е добър - първо има институции, но по-важното те избират хората, заяви Борисов.

С мъка се запознах с това как върви строежа на автомагистрала "Струма". От днес нататък, ако ГЕРБ застъпи да управлява, тя щеше да е готова, "Хемус" щеше да е минала Велико Търново, добави лидерът на ГЕРБ. Той коментира още, че булевардите на София са като зебри. "Грозна картина при чисто нови булеварди, направени от нас. Затова ние ще говорим какво ще направим, с какво ще надградим. Това ще прави ГЕРБ. Другите нека си носят списъци", коментира още той предстоящата кампания.  

Бойко Борисов заключи, че след тези четири години България във всяка сфера е назад.

 

Националната служба за охрана отбеляза 145 години от създаването си, съобщи пресцентърът на службата.

Безопасността на лицата, които отговарят за управлението на държавата, е въпрос на националната сигурност, който е поставен още с възраждането на българската държавност преди близо век и половина. Това заяви началникът на НСО генерал-майор Емил Тонев в обръщението си по повод 145 години от създаването на държавната охранителна служба. Сигурността на стълбовете на държавното управление е фундаментално условие за развитието и просперитета на България и тази истина е в основата на съвременната мисия на Националната служба за охрана, добави генерал-майор Емил Тонев.

Националната служба за охрана доказа своята жизненост и се утвърди като елемент на българската държавност, въпреки множеството трудности и трансформации, през които премина, заяви президентът Румен Радев на търже

Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек, ще стъпи на програми, ще избере министри, които никой не познава, и ще започне да управлява с мнозинство в парламента, каза пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки тезата на ПП-ДБ, че трябва да бъде излъчен неутрален човек за премиер след предсрочните парламентарни избори. 

„Кой ще предложи неутрален човек, и в момента, в който бъде предложен, той няма ли да е партиен“, попита Борисов. Какво би се случило, ако този неутрален човек се заиграе с някоя партия, посочи още той. 

Във връзка повдигнатия от него въпрос за евентуални промени в Изборния кодекс, Борисов посочи: „Нещо подобно на 2009 г. Бях провокиран от изказванията на политическите лидери, когато регистрираха партиите. Едно и също се говори много пъти. Дори

Парламентът прие на първо четене законопроект за допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, с който се създава правна възможност в населени места, в които има установен недостиг на аптеки, да бъдат поставени автомати за продажба на лекарствени продукти, съобразно регулацията на действащата нормативна уредба. Текстовете, внесени от „Възраждане“, бяха одобрени със 119 гласа „за“, 12 „против“ и 22 „въздържал се“.

Законопроекта подкрепиха от ГЕРБ-СДС, "Възраждане", "БСП за България" и "Има такъв народ", както и трима от "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) и петима независими депутати. От парламентарната група на ДПС 12 гласуваха "против" и един се въздържа. Двадесет депутати от ПП-ДБ бяха въздържали се, както и един нечленуващ в група. 

Държавата финансира откриването на аптеки,

Демонстрация по оказване на първа помощ на множество пострадали при възникнало бедствие, в рамките на националното учение на доброволните екипи на Българския Червен кръст (БЧК) „Мадара 24“, се състоя на язовира в с. Марково, община Каспичан. 

Демонстрацията ще е на спасяване на хора, попаднали в беда. Ще се разиграе „инцидент“, при който е възникнал пожар от едната страна на язовира и хора, притиснати от пожара, трябва да бъдат изведени през водния басейн, каза пред репортер преди началото на демонстрацията председателят на Областния съвет на БЧК в Шумен Николай Чобанов. 

„В други години това се е случвало на Бургаското езеро, в бързотечащите води на река Струма. Тази година решението на националното ръководство на БЧК бе да бъде в Шуменска област, заради това съчетание на планинско-скален масив с воден басейн, за да можем да отраб

Общинският съвет в Кубрат обсъди и гласува решения, насочени към подобряване на управлението на общинските имоти и образователната инфраструктура, съобщиха от общинската администрация. Съветниците единодушно приеха изменение в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2024 г. С одобрението на общинските съветници ще бъдат отдадени под наем незастроени имоти в урбанизираните територии за земеделско ползване. Тази промяна се дължи на икономическите и демографските предизвикателства, пред които е изправена общината, посочват от общината.

Според кмета Алкин Неби, тенденцията на обезлюдяване е довела до намалял интерес към закупуването на имоти и строителството на нови жилища. Той обясни, че за последните няколко години в община Кубрат са издадени само 16 разрешителни за строеж на жилищни сгради, което допълнително подкрепя тази тен

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе
ВАС ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на ПП ДПС
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, за да има по-голямо доверие към гласуването с машини, каза Валентин Мундров
Ръст на туристите от Скандинавия отчитат от ваканционно селище "Албена"
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.