Начало На преден план Община Казанлък започва ремонт на два от домовете за възрастни хора
9912
България

Община Казанлък започва ремонт на два от домовете за възрастни хора

Община Казанлък започва ремонт на два от домовете за възрастни хора, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.Проектите включват вътрешно преустройство, текущ и основен ремонт, пристрояване, внедряване на мерки за енергийна ефективност и мерки за достъпна среда и обновяване на специализираната среда в домовете за възрастни хора. Реновирането на двата Дома е свързано с извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед привеждането на съществуващата материална база в пълно съответствие със стандартите за качество на резидентната грижа. Модернизирането им ще осигури по-качествени грижи и по-добри условия.

| 02 Август 2024, 09:51 ч.
Община Казанлък започва ремонт на два от домовете за възрастни хора
Община Казанлък започва ремонт на два от домовете за възрастни хора
Снимка © DFA

Община Казанлък започва ремонт на два от домовете за възрастни хора, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Те са по проекти на процедура “Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“ по програма “Модернизиране на дългосрочната грижа“ към Национален план за възстановяване и устойчивост и са на обща стойност над шест милиона лева. 

Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков свиква днес Национално съвещание на МВР във връзка с предстоящите избори за Народно събрание като участие в него ще вземат министър-председателя Димитър Главчев, министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор на организационно-техническата подготовка на изборите, както и представители на прокуратурата и на ДАНС, съобщиха от МВР.

Сред темите, които ще бъдат обсъдени, са целите и приоритетите на МВР, организация на дейността на структурите при подготовката и произвеждането на изборите за Народно събрание, анализ на резултатите от предприетите мерки за ограничаване на незаконната миграция и състоянието на пътнотранспортния травматизъм.

Единственият шанс за дългосрочна инвестиция в бъдещото това е образованието, заяви председателят на Народното събрание Рая Назарян при откриването на новата академична година във Висшето училище по телекомуникации и пощи. 

Церемонията започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите офицери пилоти при авиоинцидента край Трета авиационна база "Граф Игнатиево".

Сред официалните гости на откриването на академичната година и тъжествената промоция на Випуск 2024 бяха министърът на електронното управление Валентин Мундров, заместник-министърът на туризма Калин Петров, заместник-кметът на Столичната община Надежда Бобчева. 

За мен е огромна чест да открия академичната година в най-старото специализирано висше училище, основано преди повече от 140 години, каза Рая Назарян в приветствието си към академичното ръководство, преподавателите и студентите във Висше

Проблемът на Република Северна Македония (РСМ) не е с България, а да започне преговорната рамка, приета като заключение на Европейския съвет от всички страни членки. Това коментира пред журналисти държавният глава Румен Радев.

В петък на в страната бе президентът на РСМ Гордана Силяновска, която бе приета от държавния глава.

Очаквам този заявен стремеж за откритост, за конструктивизъм да бъде поет и от правителството на РСМ, каза Радев относно разговора му със Силяновска.

Нека да е ясно, това не беше нито държавно, нито работно посещение и аз се надявам, че в най-скоро време президентът на РСМ ще направи държавно посещение, което да е с всички официални церемонии по протокол и това ще допринесе и за нашите отношения, каза още Радев.

По думите му важно е какво ще направим оттук нататък да помогнем  на РСМ.

Независимо в кои часове на денонощието правим проверките, установяваме водачи употребили алкохол преди да шофират, каза комисар Мария Ботева, заместник-началник в отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) на брифинг пред медиите относно кампанията "Алкохолът е лош шофьор".

Тя допълни, че кампанията ще продължи да бъде част от ежегодната програма с превантивни дейности на полицията. "Пътна полиция" партнира вече 15 -а година на кампанията и се присъединяваме към 16- ото издание. В трите града, в които се провежда до момента, е получила позитивен отзвук,каза още комисар Ботева.

Посланието на кампанията е в името „Алкохолът е лош шофьор“, няма място за тълкование и компромиси на пътя. Това, което се опитваме вече 16-а година, е да обърнем внимание на позитивното послание, каза Гергина Дерилова, мениджър корпоративни въпр

Общинският съвет на Брезово ще заседава днес от 14:00 часа, съобщиха от местната администрация. Съветниците ще гласуват увеличение на броя на членовете на доброволното формирование "Средногорец".

Съветниците ще приемат докладни от кмета на Брезово Калин Калапанков относно готовността на общинските училища и детски градини за започване на новата учебна година и утвърждаването на паралелки под норматив в общинските учебни заведения и създаване на условия за нормалното им функциониране.

Дневният ред на сесията включва още откриване на процедура за промяна начина на трайно ползване на общински земеделски земи в землището на селата Тюркмен и Върбен, продажба на общински недвижим имот в местност „Дондуково“ в землището на село Свежен и промяна предназначението на общински земеделски земи, придобили характеристика на гора в землището на село Чехларе.

Очаква с

Проектът „Реформиране на Дом за стари хора, гр. Казанлък, "Петьо Ганин" № 52” е на стойност малко над четири милиона и сто хиляди лева, а вторият проект за ремонт на Дома за стари хора на бул. "Александър Батенберг" е на стойност почти два милиона и 200 хиляди лева. Средствата са изцяло безвъзмездна финансова помощ. 

Проектите включват вътрешно преустройство, текущ и основен ремонт, пристрояване, внедряване на мерки за енергийна ефективност и мерки за достъпна среда и обновяване на специализираната среда в домовете за възрастни хора. Реновирането на двата Дома е свързано с извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед привеждането на съществуващата материална база в пълно съответствие със стандартите за качество на резидентната грижа. Модернизирането им ще осигури по-качествени грижи и по-добри условия.

Дейностите по проектите следва да бъдат изпълнени в рамките на 16 месеца, считано от датата на подписване на Договорите за безвъзмездна финансова помощ, допълват от администрацията. 

Както съобщихме, по проект към Националния план за възстановяване и устойчивост ще бъде изцяло ремонтиран и Домът за възрастни хора в курортното селище Старозагорски минерални бани, като общата стойност на проекта е над 6,7 млн. лева. 

Първият учебен ден е знакова дата за цяла България, може да се каже че това е един от най-големите празници, каза служебният министър председател Димитър Главчев при откриването на учебната годината в столичното 35 СЕУ „Добри Войников“.

Премиерът посочи, че в 2331 училища ще бъдат посрещнати от 92 хиляди училите, 720 хиляди ученика, от които 58 хиляди първокласници.

Димитър Главчев каза, че той също е бил възпитаник на 35 СЕУ „Добри Войников“ и изказа огромна благодарност към всички училите, които са се погрижили "да съм това, което съм".

Пожелавам ви да мечтаете, да се смеете и най-важнто да бъдете добри хора, пожела министър-председателят на учениците по повод първия учебен ден.

Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от един съдебен състав, а третото - от друг.

Жалбите са подадени от адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров и представляващ ПП ДПС. По делата днес се явиха отново двамата адвокати Александър Ангелов и Страхил Панов, упълномощени от Делян Пеевски. Те поискаха оттегляне на жалбите или да бъде постановено, че решенията на ЦИК са правилни.

Първото дело е срещу решението на ЦИК, с което оставя без разглеждане заявления от ДПС относно участието и неучастието в коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

Второто дело е срещу решението на ЦИК, с което регистрира коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите з

Мъж на 44 години от Разград е задържан за притежание на незаконно оръжие, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева. При оперативно-издирвателни действия, предприети от служители на Районното управление в Разград след постъпил на 11 септември сигнал за домашно насилие, в имот във вилна зона „Малкия хълм“, собственост на криминално проявения и осъждан мъж, в камара от пясък е открито огнестрелно оръжие, неустановена марка и модел, с поставена на него оптика.

При претърсванията са намерени и 68 броя боеприпаси за малокалибрено оръжие. По случая е започнато разследване за извършено престъпление, каза говорителят на институцията. 

Преди месец в заветското село Острово в хода на полицейска проверка бе задържан 56-годишен мъж за притежание на незаконно огнестрелно оръжие – преработена пневматична пушка, пригодена за боеп

В Плевен ще се състои публична дискусия на тема "Европа, в която можем да вярваме". Тя е посветена на дебата за бъдещето на Европейския съюз, България, Плевен и региона. Организира се от Сдружение "Площад Алеко" и Фондация "Консервативно общество". Това съобщи адвокат Калин Костов, представител на сдружението. 

Участници в дискусията ще бъдат проф. Славчо Томов, Кристиян Шкварек и адвокат Костов. 

"Амбицията на Сдружение "Площад Алеко" е да запълни една голяма липсваща ниша в българския обществен разговор, който не трябва да бъде политизиран и партизиран -  разговорът за липсващите елити в обществото, които да дадат дневния ред, по силата на който това общество да намери най-малко общо кратно помежду си. В момента такъв разговор отсъства. Обикновено той се води на високи децибели между представители на политически партии и ние нямаме визия нито за година

Временно е ограничено движението и в двете посоки по пътя Симитли – Кресна в "Кривия тунел" на Кресненското дефиле поради катастрофа, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът се пренасочва по обслужващ път, успореден на тунела. Движението се регулира от "Пътна полиция".

От Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград съобщиха, че днес около 14:50 часа в Кресненското дефиле е станала катастрофа между товарен и лек автомобил. Двама души са транспортирани в Многопрофилмата болница за активно лечение в Благоевград за извършване на медицински преглед.

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Два сигнала за младежи във видимо нетрезво състояние са приети днес в дежурната част на Районно управление - Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен. Единият сигнал е ...
В Прищина отбелязват Международния ден на демокрацията, критикуват правителството за нарушаване на демократичните ценности
Парламентът на Косово отбеляза Международния ден на демокрацията под мотото „Ефективно управление на изкуствения интелект на всички нива“. Председателят на парламента Г ...
Безплатен курс за специалност „Здравен асистент“ за безработни организират от болница „Дева Мария“ в Бургас
Безплатен курс за обучение по професия „Здравен асистент“ за безработни организират от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Дева Мар ...
Министър Росен Карадимов увери, че ЦИК има пълната подкрепа на Министерския съвет, каза Камелия Нейкова
Служебният министър на иновациите и растежа Министър Росен Карадимов увери, че Централната избирателна комисия (ЦИК) има пълната подкрепа на Министерския съвет, така че продължавам ...
Окръжният съд във Враца постави в ареста обвинен за наркоразпространение 28-годишен мъж
Окръжният съд във Враца остави в ареста млад мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от съдебната институция. Съдът е постановил най-тежката мярка за не ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:54 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9912
България

Община Казанлък започва ремонт на два от домовете за възрастни хора

Община Казанлък започва ремонт на два от домовете за възрастни хора, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.Проектите включват вътрешно преустройство, текущ и основен ремонт, пристрояване, внедряване на мерки за енергийна ефективност и мерки за достъпна среда и обновяване на специализираната среда в домовете за възрастни хора. Реновирането на двата Дома е свързано с извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед привеждането на съществуващата материална база в пълно съответствие със стандартите за качество на резидентната грижа. Модернизирането им ще осигури по-качествени грижи и по-добри условия.

| 02 Август 2024, 09:51 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Община Казанлък започва ремонт на два от домовете за възрастни хора
Община Казанлък започва ремонт на два от домовете за възрастни хора
Снимка © DFA

Община Казанлък започва ремонт на два от домовете за възрастни хора, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Те са по проекти на процедура “Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“ по програма “Модернизиране на дългосрочната грижа“ към Национален план за възстановяване и устойчивост и са на обща стойност над шест милиона лева. 

Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков свиква днес Национално съвещание на МВР във връзка с предстоящите избори за Народно събрание като участие в него ще вземат министър-председателя Димитър Главчев, министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор на организационно-техническата подготовка на изборите, както и представители на прокуратурата и на ДАНС, съобщиха от МВР.

Сред темите, които ще бъдат обсъдени, са целите и приоритетите на МВР, организация на дейността на структурите при подготовката и произвеждането на изборите за Народно събрание, анализ на резултатите от предприетите мерки за ограничаване на незаконната миграция и състоянието на пътнотранспортния травматизъм.

Единственият шанс за дългосрочна инвестиция в бъдещото това е образованието, заяви председателят на Народното събрание Рая Назарян при откриването на новата академична година във Висшето училище по телекомуникации и пощи. 

Церемонията започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите офицери пилоти при авиоинцидента край Трета авиационна база "Граф Игнатиево".

Сред официалните гости на откриването на академичната година и тъжествената промоция на Випуск 2024 бяха министърът на електронното управление Валентин Мундров, заместник-министърът на туризма Калин Петров, заместник-кметът на Столичната община Надежда Бобчева. 

За мен е огромна чест да открия академичната година в най-старото специализирано висше училище, основано преди повече от 140 години, каза Рая Назарян в приветствието си към академичното ръководство, преподавателите и студентите във Висше

Проблемът на Република Северна Македония (РСМ) не е с България, а да започне преговорната рамка, приета като заключение на Европейския съвет от всички страни членки. Това коментира пред журналисти държавният глава Румен Радев.

В петък на в страната бе президентът на РСМ Гордана Силяновска, която бе приета от държавния глава.

Очаквам този заявен стремеж за откритост, за конструктивизъм да бъде поет и от правителството на РСМ, каза Радев относно разговора му със Силяновска.

Нека да е ясно, това не беше нито държавно, нито работно посещение и аз се надявам, че в най-скоро време президентът на РСМ ще направи държавно посещение, което да е с всички официални церемонии по протокол и това ще допринесе и за нашите отношения, каза още Радев.

По думите му важно е какво ще направим оттук нататък да помогнем  на РСМ.

Независимо в кои часове на денонощието правим проверките, установяваме водачи употребили алкохол преди да шофират, каза комисар Мария Ботева, заместник-началник в отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) на брифинг пред медиите относно кампанията "Алкохолът е лош шофьор".

Тя допълни, че кампанията ще продължи да бъде част от ежегодната програма с превантивни дейности на полицията. "Пътна полиция" партнира вече 15 -а година на кампанията и се присъединяваме към 16- ото издание. В трите града, в които се провежда до момента, е получила позитивен отзвук,каза още комисар Ботева.

Посланието на кампанията е в името „Алкохолът е лош шофьор“, няма място за тълкование и компромиси на пътя. Това, което се опитваме вече 16-а година, е да обърнем внимание на позитивното послание, каза Гергина Дерилова, мениджър корпоративни въпр

Общинският съвет на Брезово ще заседава днес от 14:00 часа, съобщиха от местната администрация. Съветниците ще гласуват увеличение на броя на членовете на доброволното формирование "Средногорец".

Съветниците ще приемат докладни от кмета на Брезово Калин Калапанков относно готовността на общинските училища и детски градини за започване на новата учебна година и утвърждаването на паралелки под норматив в общинските учебни заведения и създаване на условия за нормалното им функциониране.

Дневният ред на сесията включва още откриване на процедура за промяна начина на трайно ползване на общински земеделски земи в землището на селата Тюркмен и Върбен, продажба на общински недвижим имот в местност „Дондуково“ в землището на село Свежен и промяна предназначението на общински земеделски земи, придобили характеристика на гора в землището на село Чехларе.

Очаква с

Проектът „Реформиране на Дом за стари хора, гр. Казанлък, "Петьо Ганин" № 52” е на стойност малко над четири милиона и сто хиляди лева, а вторият проект за ремонт на Дома за стари хора на бул. "Александър Батенберг" е на стойност почти два милиона и 200 хиляди лева. Средствата са изцяло безвъзмездна финансова помощ. 

Проектите включват вътрешно преустройство, текущ и основен ремонт, пристрояване, внедряване на мерки за енергийна ефективност и мерки за достъпна среда и обновяване на специализираната среда в домовете за възрастни хора. Реновирането на двата Дома е свързано с извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед привеждането на съществуващата материална база в пълно съответствие със стандартите за качество на резидентната грижа. Модернизирането им ще осигури по-качествени грижи и по-добри условия.

Дейностите по проектите следва да бъдат изпълнени в рамките на 16 месеца, считано от датата на подписване на Договорите за безвъзмездна финансова помощ, допълват от администрацията. 

Както съобщихме, по проект към Националния план за възстановяване и устойчивост ще бъде изцяло ремонтиран и Домът за възрастни хора в курортното селище Старозагорски минерални бани, като общата стойност на проекта е над 6,7 млн. лева. 

Първият учебен ден е знакова дата за цяла България, може да се каже че това е един от най-големите празници, каза служебният министър председател Димитър Главчев при откриването на учебната годината в столичното 35 СЕУ „Добри Войников“.

Премиерът посочи, че в 2331 училища ще бъдат посрещнати от 92 хиляди училите, 720 хиляди ученика, от които 58 хиляди първокласници.

Димитър Главчев каза, че той също е бил възпитаник на 35 СЕУ „Добри Войников“ и изказа огромна благодарност към всички училите, които са се погрижили "да съм това, което съм".

Пожелавам ви да мечтаете, да се смеете и най-важнто да бъдете добри хора, пожела министър-председателят на учениците по повод първия учебен ден.

Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от един съдебен състав, а третото - от друг.

Жалбите са подадени от адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров и представляващ ПП ДПС. По делата днес се явиха отново двамата адвокати Александър Ангелов и Страхил Панов, упълномощени от Делян Пеевски. Те поискаха оттегляне на жалбите или да бъде постановено, че решенията на ЦИК са правилни.

Първото дело е срещу решението на ЦИК, с което оставя без разглеждане заявления от ДПС относно участието и неучастието в коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

Второто дело е срещу решението на ЦИК, с което регистрира коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите з

Мъж на 44 години от Разград е задържан за притежание на незаконно оръжие, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева. При оперативно-издирвателни действия, предприети от служители на Районното управление в Разград след постъпил на 11 септември сигнал за домашно насилие, в имот във вилна зона „Малкия хълм“, собственост на криминално проявения и осъждан мъж, в камара от пясък е открито огнестрелно оръжие, неустановена марка и модел, с поставена на него оптика.

При претърсванията са намерени и 68 броя боеприпаси за малокалибрено оръжие. По случая е започнато разследване за извършено престъпление, каза говорителят на институцията. 

Преди месец в заветското село Острово в хода на полицейска проверка бе задържан 56-годишен мъж за притежание на незаконно огнестрелно оръжие – преработена пневматична пушка, пригодена за боеп

В Плевен ще се състои публична дискусия на тема "Европа, в която можем да вярваме". Тя е посветена на дебата за бъдещето на Европейския съюз, България, Плевен и региона. Организира се от Сдружение "Площад Алеко" и Фондация "Консервативно общество". Това съобщи адвокат Калин Костов, представител на сдружението. 

Участници в дискусията ще бъдат проф. Славчо Томов, Кристиян Шкварек и адвокат Костов. 

"Амбицията на Сдружение "Площад Алеко" е да запълни една голяма липсваща ниша в българския обществен разговор, който не трябва да бъде политизиран и партизиран -  разговорът за липсващите елити в обществото, които да дадат дневния ред, по силата на който това общество да намери най-малко общо кратно помежду си. В момента такъв разговор отсъства. Обикновено той се води на високи децибели между представители на политически партии и ние нямаме визия нито за година

Временно е ограничено движението и в двете посоки по пътя Симитли – Кресна в "Кривия тунел" на Кресненското дефиле поради катастрофа, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът се пренасочва по обслужващ път, успореден на тунела. Движението се регулира от "Пътна полиция".

От Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград съобщиха, че днес около 14:50 часа в Кресненското дефиле е станала катастрофа между товарен и лек автомобил. Двама души са транспортирани в Многопрофилмата болница за активно лечение в Благоевград за извършване на медицински преглед.

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
В Прищина отбелязват Международния ден на демокрацията, критикуват правителството за нарушаване на демократичните ценности
Безплатен курс за специалност „Здравен асистент“ за безработни организират от болница „Дева Мария“ в Бургас
Министър Росен Карадимов увери, че ЦИК има пълната подкрепа на Министерския съвет, каза Камелия Нейкова
Окръжният съд във Враца постави в ареста обвинен за наркоразпространение 28-годишен мъж
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.