Начало На преден план Жители на село Аспарухово спасиха ранен щъркел
10081
България

Жители на село Аспарухово спасиха ранен щъркел

Жители на село Аспарухово, община Левски, спасиха ранен млад щъркел и в продължение на няколко дни са полагали грижи за него. Историята за добротата на Мариета Йорданова и Венцислав Коев разказа старши експертът в отдел "Екология" на Община Левски инж. Вероника Славова."Тя ми сподели, че птицата е много уплашена и постоянно лежи", разказа инж. Славова.

| 02 Август 2024, 10:15 ч.
Жители на село Аспарухово спасиха ранен щъркел
Жители на село Аспарухово спасиха ранен щъркел
Снимка © Инж. Вероника Славова, Община Левски

Жители на село Аспарухово, община Левски, спасиха ранен млад щъркел и в продължение на няколко дни са полагали грижи за него. Историята за добротата на Мариета Йорданова и Венцислав Коев разказа старши експертът в отдел "Екология" на Община Левски инж. Вероника Славова.

При пожарите в Монтанско през това лято са изгорели 2488 декара гори и 117 000 декара сухи треви и храсти, съобщи директорът на Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Монтана комисар Венцислав Райков.

От началото на тази година пожарите в полетата в региона са 583, при 284 през миналата година. Пожарите в горска територия са 24 при 3 през 2023 година. Обслужените от пожарните команди в Монтана произшествия са 1300 при 1200 през миналата година. 

Заради сухото и горещо лята тази година пожарите са много повече, докато през миналата година повече бяха отводняванията, уточни комисар Райков. Той съобщи, че пожарникари  и спасители от Монтана са помагали при гасене на пожари и в други региони на страната, където е имало критични ситуации – край Карлово, а също в областите Бургас, Благоевград и Хасково. 

При

Служебният премиер Димитър Главчев съобщи по време на днешния блицконтрол в Народното събрание, че е разпоредил на Министерството на вътрешните работи (МВР) да бъдат засилени мерките срещу разпространението на наркотиците в училищата. 

Тези мерки, ако се приложат както трябва, ще дадат много добър отзвук в обществото и ще бъдат запазени българските деца от този порок, посочи Главчев. „Трябва да сме безпощадни към разпространителите на дрога в училище“, заяви премиерът.

Малко над 700 000 са учениците през новата учебна година, а около 50 000 са първокласниците, каза служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков преди дни. 

Участието на младите хора не само като потребители, а и като двигател за развитие на дигитализацията, е ключово за тяхното личностно и професионално развитие, каза заместник-министърът на младежта и спорта Петър Младенов, който откри конференцията „AI и младите. Права, образование, заетост“, съобщиха от Министерството на младежта и спорта.

Събитието се организира от Националния младежки форум (НМФ) и има за цел да предостави трибуна за обсъждане на правата на младите и новите възможности, които имат в лицето на динамично развиващата се дигитална ера. 

Заместник-министър Младенов, председателят на НМФ Атанас Радев и директорът на фондация "Фридрих Еберт- България" Жак Папаро очертаха основните предизвикателства и добавената стойност от развитието на изкуствения интелект и дигитализацията.

"Днешната конференция идва във важен момент, в който дигитал

Проблемите в общинското предприятие "Екоравновесие" могат да се решат само, ако всички работим заедно. Имаме нужда от доброволци да ни помагат, за да се справим с наследените проблеми. Това заяви кметът на София Васил Терзиев, който се срещна със защитници на правата на безстопанствени кучета, след като по-рано днес те протестираха пред сградата на Столичната община (СО). Това съобщиха от пресцентъра на СО.

На протеста гражданите настояха за "стриктно изпълнение на задълженията на Столичната община по контрол над регистрацията и идентификацията на домашните кучета, както и за кампания за популяризиране на ползите от кастрацията на домашните кучета. Протестиращите поискаха още кастрация и връщане по места на бездомните кучета, както и адекватно изпълнение на програмата "Кастрирай и върни".

В срещата с кмета Терзиев участваха доброволци, които от години, полагат усилия да

В полицейския арест е задържан 41-годишен жител на с. Средец, община Неделино, предизвикал пожар,  съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Смолян. Мъжът запалил двуетажна къща на свои роднини.

Инцидентът станал в махала "Припор" край с. Средец. През нощта на 11 септември е подаден сигнал за пожар в необитаема къща.  Пожарникарите успели да потушат огъня, преди да се разпространи върху шест съседни жилищни постройки.  Пламъците са унищожили 240 кв. м покривна конструкция и етаж от сградата. При огледа на мястото на пожара са установени данни за умишлен палеж, уточняват от полицията.  По-късно е задържан 41-годишен мъж във видимо нетрезво състояние, който е установен като извършител на палежа.  Задържаният имал хронични проблеми с алкохола, безработен е и често отправял заплахи, че ще подпали къщата на своите братовчеди. Хората  в

Ранената птица е открита на 26 юли. Още същия ден Мариета се обажда на инж. Славова да я информира, че в село Аспарухово е намерен пострадал щъркел, с контузено крило, и е прибран в дома на семейството . 

"Тя ми сподели, че птицата е много уплашена и постоянно лежи", разказа инж. Славова. Под грижите на своите спасители щъркелът бързо започва да се съвзема от преживяния шок, изправя се на крака, става все по-жизнен, храни се. Семейството дори му дава и име – Аспарух, защото е спасен в село Аспарухово.

В първия работен ден на седмицата инж. Славова се свързва с Регионалната инспекция по околна среда и води в Плевен. Още на 31 юли, вторник, ранената птица е изпратена към Спасителния център в Стара Загора за лечение. Според инж. Славова щъркелът вероятно е пострадал, докато се е учил да лети.

"Спазени са всички разпоредби на Закона за биологичното разнообразие, според които лице, намерило екземпляр в безпомощно състояние или мъртъв екземпляр от животински вид от Приложение №3, е длъжно да уведоми най-близкия регионален орган на Министерството на околната среда и водите", допълни старши експертът.

Инж. Славова е категорична, че такива актове на доброта трябва да бъдат показвани и разказвани. "В случая е спазен законът, защото белият щъркел е защитен вид, но не само това е важното, а съпричастността на хората, приютили и погрижили се за една птица в беда", допълни тя.

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще проведе заседание, на което ще обсъди предложението на Прокурорската колегия за възобновяване на процедурата за избор на главен прокурор. Преди дни колегията гласува график, според който на 16 януари трябва да бъде проведен изборът.

Според хорнограмата с дати, включени в предложението на колегията, на 19 и 26 септември и на 3 и 10 октомври, трябва да се проведат заседания относно кандидатури за главен прокурор. На 24 октомври е крайният срок на кандидатите да представят концепция, а ВСС има задължение до 19 октомври да ги публикува. До 26 ноември две от комисиите към Прокурорската колегия следва да приемат доклади за професионалните и нравствени качества на кандидатите, които ден по-късно да бъдат обсъдени на заседание на колегията. На 5 декември Пленумът на ВСС трябва да обяви дата и час за изслушване на кандидатите. Крайният срок за п

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова каза днес в София, че е поканила българския президент Румен Радев да посети Скопие, но не са обсъдили евентуалната дата на посещението.

Силяновска-Давкова каза след срещата си с Радев, състояла се в сградата на президентската институция на „Дондуков“ 2 днес, че двамата са разговаряли в “приятна атмосфера, която ще даде плодове”.

“Днес не говорихме относно конкретни въпроси, включително и за вписването на българите в конституцията на Република Северна Македония”, посочи тя. “Но аз не съм абсолютен монарх и не мога да кажа дали ще променим конституцията. Депутатите представляват гражданите, гласуват и аз не мога да спирам парламентарната демокрация. Ние не можем да вземем решение, което да наложим”, каза президентът на РСМ.

Тя отбеляза, че в разговор

Парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията отложи обсъждането и гласуването на проекта на решение за освобождаване на Антон Славчев като изпълняващ функциите на член на Комисията за противодействие на корупцията (КПК) и на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество, изпълняващ и функциите на председател на комисиите, внесен от Николай Денков и група народни представители на 9 август т.г. Предложението беше заложено като трета точка от днешния дневен ред на парламентарната комисия.

Председателят на парламентарната комисия Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС посочи, че отлагането няма да повлияе на възможността проектът да бъде гледан в пленарна зала.

Според депутата от ГЕРБ-СДС Тервел Георгиев, ако КПК разследва народни представители, е недопустимо същите да гласуват отстраняването на председателя на комисията.

Искането за отстранява

Общинският съвет в Свищов гласува на днешното извънредно заседание точката „Изработване на Проект за изменение на Подробен устройствен план (ПУП) – План за регулация (ПР) за изменение на уличната регулация в участъка от осова точка 972 до осова точка 623, по действащия регулационен план на гр. Свищов“. Това беше и единствената точка в дневния ред на общинските съветници. 

Изменението е във връзка с изготвен технически проект за основен ремонт на ул. „33-ти Свищовски полк“, част от трасето на Републикански път II-52. Точката бе приета с 28 гласа „за“, без „против“ и „въздържали се“.

Проектът предвижда изграждане на две нови кръгови кръстовища по ул. „33-ти Свищовски полк“, възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества в разглеждания уличен участък, подобряване на но

Потушен е пожарът в местността Юрта в Свети Влас, .

Около 9:10 часа тази сутрин е подаден сигнал на телефон 112 за пожар в района. Огънят е обхванал сухи треви и храсти. В потушаването му са участвали две противопожарни коли с огнеборци.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Няма сигнали за произшествия, материални щети и пострадали хора в Русенско при земетресението, регистрирано днес в Румъния. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция "Пожарн ...
Задържаха мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт
Задържаха 56-годишен мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. В условията на неотложност на 13 септември видински ...
До месец и половина се очаква решение на ВАС по казуса с изграждането на завод с инсинератор за горене на отпадъци край Павликени
До месец и половина се очаква решение на Върховния административен съд (ВАС) по казуса с инвестиционното намерение за изграждане на завод за каменна вата с инсинератор за горене на ...
Олимпийският шампион Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново на официална церемония днес
Олимпийският шампион по борба - свободен стил от Париж 2024 Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново на официална церемония днес. Неговият треньор Мирослав Колев ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:45 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
10081
България

Жители на село Аспарухово спасиха ранен щъркел

Жители на село Аспарухово, община Левски, спасиха ранен млад щъркел и в продължение на няколко дни са полагали грижи за него. Историята за добротата на Мариета Йорданова и Венцислав Коев разказа старши експертът в отдел "Екология" на Община Левски инж. Вероника Славова."Тя ми сподели, че птицата е много уплашена и постоянно лежи", разказа инж. Славова.

| 02 Август 2024, 10:15 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Жители на село Аспарухово спасиха ранен щъркел
Жители на село Аспарухово спасиха ранен щъркел
Снимка © Инж. Вероника Славова, Община Левски

Жители на село Аспарухово, община Левски, спасиха ранен млад щъркел и в продължение на няколко дни са полагали грижи за него. Историята за добротата на Мариета Йорданова и Венцислав Коев разказа старши експертът в отдел "Екология" на Община Левски инж. Вероника Славова.

При пожарите в Монтанско през това лято са изгорели 2488 декара гори и 117 000 декара сухи треви и храсти, съобщи директорът на Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Монтана комисар Венцислав Райков.

От началото на тази година пожарите в полетата в региона са 583, при 284 през миналата година. Пожарите в горска територия са 24 при 3 през 2023 година. Обслужените от пожарните команди в Монтана произшествия са 1300 при 1200 през миналата година. 

Заради сухото и горещо лята тази година пожарите са много повече, докато през миналата година повече бяха отводняванията, уточни комисар Райков. Той съобщи, че пожарникари  и спасители от Монтана са помагали при гасене на пожари и в други региони на страната, където е имало критични ситуации – край Карлово, а също в областите Бургас, Благоевград и Хасково. 

При

Служебният премиер Димитър Главчев съобщи по време на днешния блицконтрол в Народното събрание, че е разпоредил на Министерството на вътрешните работи (МВР) да бъдат засилени мерките срещу разпространението на наркотиците в училищата. 

Тези мерки, ако се приложат както трябва, ще дадат много добър отзвук в обществото и ще бъдат запазени българските деца от този порок, посочи Главчев. „Трябва да сме безпощадни към разпространителите на дрога в училище“, заяви премиерът.

Малко над 700 000 са учениците през новата учебна година, а около 50 000 са първокласниците, каза служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков преди дни. 

Участието на младите хора не само като потребители, а и като двигател за развитие на дигитализацията, е ключово за тяхното личностно и професионално развитие, каза заместник-министърът на младежта и спорта Петър Младенов, който откри конференцията „AI и младите. Права, образование, заетост“, съобщиха от Министерството на младежта и спорта.

Събитието се организира от Националния младежки форум (НМФ) и има за цел да предостави трибуна за обсъждане на правата на младите и новите възможности, които имат в лицето на динамично развиващата се дигитална ера. 

Заместник-министър Младенов, председателят на НМФ Атанас Радев и директорът на фондация "Фридрих Еберт- България" Жак Папаро очертаха основните предизвикателства и добавената стойност от развитието на изкуствения интелект и дигитализацията.

"Днешната конференция идва във важен момент, в който дигитал

Проблемите в общинското предприятие "Екоравновесие" могат да се решат само, ако всички работим заедно. Имаме нужда от доброволци да ни помагат, за да се справим с наследените проблеми. Това заяви кметът на София Васил Терзиев, който се срещна със защитници на правата на безстопанствени кучета, след като по-рано днес те протестираха пред сградата на Столичната община (СО). Това съобщиха от пресцентъра на СО.

На протеста гражданите настояха за "стриктно изпълнение на задълженията на Столичната община по контрол над регистрацията и идентификацията на домашните кучета, както и за кампания за популяризиране на ползите от кастрацията на домашните кучета. Протестиращите поискаха още кастрация и връщане по места на бездомните кучета, както и адекватно изпълнение на програмата "Кастрирай и върни".

В срещата с кмета Терзиев участваха доброволци, които от години, полагат усилия да

В полицейския арест е задържан 41-годишен жител на с. Средец, община Неделино, предизвикал пожар,  съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Смолян. Мъжът запалил двуетажна къща на свои роднини.

Инцидентът станал в махала "Припор" край с. Средец. През нощта на 11 септември е подаден сигнал за пожар в необитаема къща.  Пожарникарите успели да потушат огъня, преди да се разпространи върху шест съседни жилищни постройки.  Пламъците са унищожили 240 кв. м покривна конструкция и етаж от сградата. При огледа на мястото на пожара са установени данни за умишлен палеж, уточняват от полицията.  По-късно е задържан 41-годишен мъж във видимо нетрезво състояние, който е установен като извършител на палежа.  Задържаният имал хронични проблеми с алкохола, безработен е и често отправял заплахи, че ще подпали къщата на своите братовчеди. Хората  в

Ранената птица е открита на 26 юли. Още същия ден Мариета се обажда на инж. Славова да я информира, че в село Аспарухово е намерен пострадал щъркел, с контузено крило, и е прибран в дома на семейството . 

"Тя ми сподели, че птицата е много уплашена и постоянно лежи", разказа инж. Славова. Под грижите на своите спасители щъркелът бързо започва да се съвзема от преживяния шок, изправя се на крака, става все по-жизнен, храни се. Семейството дори му дава и име – Аспарух, защото е спасен в село Аспарухово.

В първия работен ден на седмицата инж. Славова се свързва с Регионалната инспекция по околна среда и води в Плевен. Още на 31 юли, вторник, ранената птица е изпратена към Спасителния център в Стара Загора за лечение. Според инж. Славова щъркелът вероятно е пострадал, докато се е учил да лети.

"Спазени са всички разпоредби на Закона за биологичното разнообразие, според които лице, намерило екземпляр в безпомощно състояние или мъртъв екземпляр от животински вид от Приложение №3, е длъжно да уведоми най-близкия регионален орган на Министерството на околната среда и водите", допълни старши експертът.

Инж. Славова е категорична, че такива актове на доброта трябва да бъдат показвани и разказвани. "В случая е спазен законът, защото белият щъркел е защитен вид, но не само това е важното, а съпричастността на хората, приютили и погрижили се за една птица в беда", допълни тя.

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще проведе заседание, на което ще обсъди предложението на Прокурорската колегия за възобновяване на процедурата за избор на главен прокурор. Преди дни колегията гласува график, според който на 16 януари трябва да бъде проведен изборът.

Според хорнограмата с дати, включени в предложението на колегията, на 19 и 26 септември и на 3 и 10 октомври, трябва да се проведат заседания относно кандидатури за главен прокурор. На 24 октомври е крайният срок на кандидатите да представят концепция, а ВСС има задължение до 19 октомври да ги публикува. До 26 ноември две от комисиите към Прокурорската колегия следва да приемат доклади за професионалните и нравствени качества на кандидатите, които ден по-късно да бъдат обсъдени на заседание на колегията. На 5 декември Пленумът на ВСС трябва да обяви дата и час за изслушване на кандидатите. Крайният срок за п

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова каза днес в София, че е поканила българския президент Румен Радев да посети Скопие, но не са обсъдили евентуалната дата на посещението.

Силяновска-Давкова каза след срещата си с Радев, състояла се в сградата на президентската институция на „Дондуков“ 2 днес, че двамата са разговаряли в “приятна атмосфера, която ще даде плодове”.

“Днес не говорихме относно конкретни въпроси, включително и за вписването на българите в конституцията на Република Северна Македония”, посочи тя. “Но аз не съм абсолютен монарх и не мога да кажа дали ще променим конституцията. Депутатите представляват гражданите, гласуват и аз не мога да спирам парламентарната демокрация. Ние не можем да вземем решение, което да наложим”, каза президентът на РСМ.

Тя отбеляза, че в разговор

Парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията отложи обсъждането и гласуването на проекта на решение за освобождаване на Антон Славчев като изпълняващ функциите на член на Комисията за противодействие на корупцията (КПК) и на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество, изпълняващ и функциите на председател на комисиите, внесен от Николай Денков и група народни представители на 9 август т.г. Предложението беше заложено като трета точка от днешния дневен ред на парламентарната комисия.

Председателят на парламентарната комисия Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС посочи, че отлагането няма да повлияе на възможността проектът да бъде гледан в пленарна зала.

Според депутата от ГЕРБ-СДС Тервел Георгиев, ако КПК разследва народни представители, е недопустимо същите да гласуват отстраняването на председателя на комисията.

Искането за отстранява

Общинският съвет в Свищов гласува на днешното извънредно заседание точката „Изработване на Проект за изменение на Подробен устройствен план (ПУП) – План за регулация (ПР) за изменение на уличната регулация в участъка от осова точка 972 до осова точка 623, по действащия регулационен план на гр. Свищов“. Това беше и единствената точка в дневния ред на общинските съветници. 

Изменението е във връзка с изготвен технически проект за основен ремонт на ул. „33-ти Свищовски полк“, част от трасето на Републикански път II-52. Точката бе приета с 28 гласа „за“, без „против“ и „въздържали се“.

Проектът предвижда изграждане на две нови кръгови кръстовища по ул. „33-ти Свищовски полк“, възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества в разглеждания уличен участък, подобряване на но

Потушен е пожарът в местността Юрта в Свети Влас, .

Около 9:10 часа тази сутрин е подаден сигнал на телефон 112 за пожар в района. Огънят е обхванал сухи треви и храсти. В потушаването му са участвали две противопожарни коли с огнеборци.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Задържаха мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт
До месец и половина се очаква решение на ВАС по казуса с изграждането на завод с инсинератор за горене на отпадъци край Павликени
Олимпийският шампион Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново на официална церемония днес
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.